Αξιόπιστη λύση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων Ηπείρου ο Θεσπρωτός Αλέκος Πάσχος

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018

 
Ο Αλέκος Πάσχος είναι επί χρόνια πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, με πολύ υψηλά ποσοστά εκλογής, αφού το έργο του, το οποίο είναι πολυδιάστατο και δεν έχει ταμπέλες, αναγνωρίζεται σχεδόν καθολικά από τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο του τόπου. 
 
Άνθρωπος συναινετικός και συνάμα παρεμβατικός και μάλιστα δυναμικά, όταν χρειάζεται, θεωρούν πολλοί ότι είναι μια αξιόπιστη λύση για ηγετικό ρόλο στο νεοσύστατο Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων Ηπείρου, που θα συσταθεί, σύμφωνα με το νόμο περί λειτουργίας των Επιμελητηρίων, που ψηφίσθηκε σχετικά πρόσφατα, σε σώμα μέσα στο Μάιο. 
 
Στόχος του οργάνου είναι ο σχεδιασμός και ο συντονισμός αναπτυξιακών δράσεων και πρωτοβουλιών σε περιφερειακό επίπεδο, κάτι στο οποίο ο κ. Πάσχος είναι δοκιμασμένος και είναι είναι σίγουρος ότι θα αντεπεξέλθει με επιτυχία. 
Read More »
Αξιόπιστη λύση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων Ηπείρου ο Θεσπρωτός Αλέκος Πάσχος  Αξιόπιστη λύση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων Ηπείρου ο Θεσπρωτός Αλέκος Πάσχος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Ξενάγηση του 2ου Δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας στο Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018

Την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 το 2ο δημοτικό σχολείο Φιλιππιάδας επισκέφθηκε το Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά, όπου 40 μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση και να ενημερωθούν για τα Στενά και το Δέλτα του ποταμού Αχέροντα. 
 
Επίσης τα παιδιά παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ που αφορούσε της προστατευόμενες περιοχές των ποταμών Αχέροντα - Καλαμά και του Έλους Καλοδικίου.
Read More »
Ξενάγηση του 2ου Δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας στο Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα Ξενάγηση του 2ου Δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας στο Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Μια ακόμη Γαλάζια Σημαία στον Δήμο Ηγουμενίτσας - 4 συνολικά για το 2018

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018

Για το 2018 ο Δήμος Ηγουμενίτσας βραβεύτηκε με 4 συνολικά Γαλάζιες Σημαίες για ισάριθμες παραλίες του. Έτσι από φέτος η Γαλάζια Σημαία θα κυματίζει πέραν των ακτών Δρέπανο, Μέγα Άμμος, Καραβοστάσι και στην Αγία Παρασκευή.

Η απονομή των Γαλάζιων Σημαιών έγινε μετά από αυστηρό έλεγχο ποιοτικών προδιαγραφών των ακτών που αφορούν σε καθαριότητα θαλάσσης και ακτής, οργάνωση ακτής, ασφάλεια επισκεπτών, προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας δήλωσε σχετικά: 
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μια ακόμη ακτή του Δήμου μας, η όμορφη Αγία Παρασκευή κατάφερε να βραβευτεί με μια «Γαλάζια Σημαία». Ο Δήμος μας συνεχίζει την προσπάθεια προώθησης και προβολής των πιο δυνατών του σημείων με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και συνεπώς την αύξηση της δυναμικής του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας».
Read More »
Μια ακόμη Γαλάζια Σημαία στον Δήμο Ηγουμενίτσας - 4 συνολικά για το 2018 Μια ακόμη Γαλάζια Σημαία στον Δήμο Ηγουμενίτσας - 4 συνολικά για το 2018 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018

Ως υπεύθυνος της Τράπεζας Αίματος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας αλλά και ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ΌΛΟΥΣ τους Συνάδελφους που διαθέσαν λίγο χρόνο για να δώσουν Αίμα ακόμα και αυτούς που για διάφορους λόγους δεν τους επετράπει να δώσουν.
 
Αίμα που μπορεί να σώσει μια ζωή ενός συναθρώπου μας.Η συμμετοχή σας μας βοηθάει και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε το τόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ έργο μας,ένα έργο που το κάνουμε εδώ και τέσσερα χρόνια από την επανασύσταση της Τράπεζας και έχοντας διαθέσει έως τώρα πάνω από 100 μονάδες αίμα σε Συναδέλφους,συγγενείς τους ακόμα και σε συναθρώπους μας πολίτες με σημαντικό πρόβλημα υγείας.
 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας μέχρι την επόμενη Αιμοδοσία της Ένωσής μας.
 
Αρχ/της Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κανάτσος Νικόλαος
Ταμίας Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε - Υπεύθυνος Τράπεζας Αίματος της Ένωσης.
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας  Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018
 

Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΑΙΟΥ 2018

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018


Μετά την 24η πρωινή ώρα ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Η 24ωρη εφημερία αρχίζει στις 8 π.μ. και λήγει στις 8 π.μ την επόμενη ημέρα

1 ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΣΙΟΣ
2 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΥΡΗ
3 ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
4 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΤΙΝΑ ΧΡ.
5 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΚΟΥΦΑΛΑΣ - ΠΑΠΠΑΣ Δ. - ΚΑΤΣΙΟΣ
3μ.μ έως  πρωί ΚΟΥΦΑΛΑΣ
6 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
7 ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΙΑΚΟΥ
8 ΤΡΙΤΗ ΠΑΠΠΑΣ
9 ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΤΑΗΣ
10 ΠΕΜΠΤΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
11 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
12 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΚΟΝΤΟΣ – ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ – ΠΑΠΠΑΣ
3μ.μ έως  πρωί ΚΟΝΤΟΣ
13 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠ.
14 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΤΣΙΟΣ
15 ΤΡΙΤΗ ΚΟΥΡΗ
16 ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
17 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΤΙΝΑ ΧΡ.
18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
19 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΜΑΚΡΙΔΗ – ΚΟΤΙΝΑ ΧΡ. – ΚΟΥΡΗ
3μ.μ έως  πρωί ΜΑΚΡΙΔΗ
20 ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΙΑΚΟΥ
21 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΠΠΑΣ
22 ΤΡΙΤΗ ΝΤΑΗΣ
23 ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
24 ΠΕΜΠΤΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
25 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΝΤΟΣ
26 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΜΑΣΤΟΡΑΣ – ΜΠΕΚΙΟΥ – ΝΤΑΗΣ
3μ.μ έως  πρωί ΜΑΣΤΟΡΑΣ
27 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΤΣΙΟΣ
28 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΟΥΡΗ
29 ΤΡΙΤΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
30 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΤΙΝΑ ΧΡ.
31 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
Read More »
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΑΙΟΥ 2018 ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΑΙΟΥ 2018 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1»

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018


Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για διαβούλευση δεν ασχολείται και δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης (έλλειψη πόρων, μέσων και προσωπικού).
  • Δεν αποκεντρώνει νέες αρμοδιότητες με αντίστοιχους πόρους
  • Δεν απλοποιεί τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που κρατούν δέσμια την Αυτοδιοίκηση, αλλά ενισχύει την επιτροπεία του κράτους στους ΟΤΑ
  • Δεν κάνει καμία αναφορά στο μικρό, ευέλικτο, επιτελικό κράτος

Έτσι, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για οποιαδήποτε ουσιαστική μεταρρύθμιση, αν δεν αποδοθούν οι θεσμοθετημένοι και παρακρατημένοι πόροι ή τουλάχιστον αν δεν υπάρξουν αξιόπιστες εγγυήσεις για την απόδοσή τους.

Για αυτό καλούμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις ανησυχίες, τις αγωνίες, τις διαμαρτυρίες και κυρίως τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης, ώστε να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο νόμου που θα εξασφαλίσει την ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση, αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης.

Ο νέος νόμος θα πρέπει να διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα και τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.

Read More »
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018

Συναδέλφισσα –συνάδελφε . 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας , σε καλεί να πάρεις μέρος ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12:00 μέχρι το τέλος ωραρίου αλλά και να συμμετέχεις στη συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας . 

Η κυβέρνηση κατ’ επιταγή του μεγάλου κεφαλαίου και των αφεντικών της, προχώρησε στις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στη καθαριότητα , παρά τον εφησυχασμό και τις υποσχέσεις που τους έδινε όλο το προηγούμενο διάστημα , κάτι που συνεχίζει και με τους υπόλοιπους συμβασιούχους που δουλεύουν χρόνια στις υπόλοιπες υπηρεσίες των δήμων (βοήθεια στο σπίτι , εσπα , κδαπ ,κηφη ) ενώ οι προσλήψεις που έγιναν ούτε για μπάλωμα των πραγματικών αναγκών στη καθαριότητα των Δήμων δεν φτάνουν. 

Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες τσακίζονται από την φοροαφαίμαξη, την ανεργία, την ένδεια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέλυσε χιλιάδες εργαζόμενους, βυθίζοντας τους στον καιάδα της ανεργίας, ενώ ετοιμάζεται να τσακίσει και το επίδομα των βαρέων και ανθυγιεινών. 

Από την άλλη στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες καθαριότητας, οι ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν και οι διαρκώς εντεινόμενες ανάγκες του πολίτη, έχουν εκτοξεύσει την εντατικοποίηση, με αποτέλεσμα δεκάδες εργατικά ατυχήματα, με θλιβερή κορωνίδα τον θάνατο δύο συναδέλφων στην Τήνο. 

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας από την αρχή στάθηκε στο πλάι των συναδέλφων, ανέδειξε στην σωστή βάση όλο το πλαίσιο πάλης και αιτημάτων. 

Συνεχίζουμε όπως έχουμε υποσχεθεί μέχρι και την τελική δικαίωση. 

Τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου . 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους αορίστου συμβασιούχους να πάρουν μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Απαιτούμαι : 
✓ Μετατροπή των όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις 
✓ Καμία απόλυση συμβασιούχου 
✓ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων 
✓ Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους Στον πόλεμο τους απαντάμε με το δικό μας πόλεμο.
Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Χρήστος Σπίρτζης: Ωριμάζουν κι άλλα έργα όπως είναι η οδική σύνδεση Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018


Η επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης φαίνεται ότι αποτελούν την λύση που προκρίνεται μετά από μία μεγάλη περίοδο διαβουλεύσεων, για την κατασκευή του οδικού άξονα από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά αλλά και για την σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα αστικά κέντρα, θέμα που έχει άμεσο ενδιαφέρον για την περιοχή της Πρέβεζας. Την λύση αυτή εξετάζει το Υπουργείο Υποδομών, όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του από την Άρτα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Ο κ. Σπίρτζης παραβρέθηκε και μίλησε στην σύσκεψη που έγινε με αφορμή την παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και άλλων ευρωβουλευτών.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του «το τμήμα Γιάννινα- Κακαβιά, αποτελεί την συνέχεια της Ιόνιας Οδού και αυτό που προγραμματίζουμε είναι ο συνδυασμός και η επέκταση των υπαρχόντων συμβάσεων παραχώρησης ώστε να συμπληρωθεί το οδικό δίκτυο με τα έργα που δεν είχαν προβλεφθεί στις αρχικές συμβάσεις».

Παράλληλα τόνισε ότι ωριμάζουν κι άλλα έργα όπως είναι η οδική σύνδεση Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας καθώς και παρεμβάσεις για την σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα αστικά κέντρα από όπου διέρχεται.

Κατά την ομιλία του ο Υπουργός ανέφερε η ολοκλήρωση των υποδομών της χώρας αποτελεί προτεραιότητα κάνοντας ενώπιον των ευρωπαίων παραγόντων μνεία στην σύνδεση με την Κακαβιά και της Ιόνιας με τα αστικά κέντρα, αλλά και στον Ε-65 για τον οποίο είπε ότι αποτελεί διεθνή και ευρωπαική πρωτοτυπία, καθώς κατασκευάστηκε το ένα τρίτο του έργου, με τα δύο άκρα, το βόρειο και το νότιο να μην έχουν γίνει!

Ο Υπουργός Υποδομών επεσήμανε την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της βιωσιμότητας των έργων που χρηματοδοτούνται από την Κοινότητα, υπογραμμίζοντας ότι πέρα από τα καθαρά οικονομικά κριτήρια, πρέπει να εξετάζονται κι άλλοι παράγοντες και κυρίως να ελέγχεται ο κοινωνικός τους ρόλος!

Τέλος σημείωσε ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με ενιαίο τρόπο οι χώρες και οι περιφέρειες, καθώς έχουν διαφορετικές ανάγκες στον τομέα των υποδομών.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε ο επίλογος που έκανε ο κ. Σπίρτζης, στην ολοκλήρωση των εργασιών της σύσκεψης και αφού είχε γίνει εκτενής συζήτηση και για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

«Χρειάζεται σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Ηγουμενίτσα και το λιμάνι; Φυσικά ναι… Δώστε μας τρία δις και μπορούμε να την κάνουμε» είπε ο Υπουργός, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Read More »
Χρήστος Σπίρτζης: Ωριμάζουν κι άλλα έργα όπως είναι η οδική σύνδεση Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας Χρήστος Σπίρτζης: Ωριμάζουν κι άλλα έργα όπως είναι η οδική σύνδεση Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Δράση Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-Business)"

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών για ενημέρωση και αξιόπιστη πληροφόρηση των μελών του για τα προγράμματα χρηματοδότησης, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που διαθέτουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς: α) Μεταποίησης, β) Βιομηχανίας της εμπειρίας, Τουρισμού, Πολιτισμού – Δημιουργικής Βιομηχανία, γ) Υγείας και Ευεξίας, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 19:30, στην αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, Ηγουμενίτσα), για την παρουσίαση της δράσης:

«Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-Business)»

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της παραπάνω δράσης από τα Στελέχη της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου, κκ Γιαννούση Πηνελόπη και Μπαλτογιάννη Νικόλαο και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Επίσης στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το θεματικό πεδίο «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020 καθώς καιοι δράσεις που είναι σε στάδιο προδημοσίευσης και πρόκειται να εκδοθούν οι προκηρύξεις το προσεχές διάστημα:

«Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών»

«Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα»

Εκ της Διοικήσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Δράση Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-Business)" Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Δράση Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-Business)" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε Έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη 8 Μαΐου, με θέμα: Διατύπωση θέσης επί του Σχεδίου Νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συζήτησε για το σχετικό νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση και αποφάσισε τη δημοσίευση του κάτωθι ψηφίσματος:

(Απόφαση Δ.Σ. 145/2018)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας αφού ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ότι:

Η πρόταση για το πανεπιστήμιο “Ιωαννίνων” ενώ φαίνεται να έχει λογική αποκέντρωσης και ανάπτυξης, διακρίνεται από ασάφειες και αδικίες, δεν αξιολογεί τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και στην ουσία κάνει αποκλεισμούς, αφού αναπτύσσεται στις τρεις από τις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειας Ηπείρου. Η τέταρτη πρωτεύουσα αποκλείεται, τουλάχιστον, για το άμεσο μέλλον.
Είναι αδιανόητο να κάνει εγγραφές τη νέα χρονιά το τμήμα του ΤΕΙ που καταργείται, όπως επίσης ενώ έχει φοιτητές, να καλούνται οι καθηγητές να κάνουν άμεσα αίτηση μετάταξης, δημιουργώντας έτσι κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό και προκαλώντας τεράστια σύγχυση.
Είναι αντιφατικό να ιδρύει στην μία παράγραφο πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα το νωρίτερο το 2019-2020 και στην άλλη παράγραφο να καλεί τη σύγκλητο να το Ιδρύσει όταν και αφού υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

ΖΗΤΑΕΙ:

· Να ιδρυθεί και να λειτουργήσει άμεσα το πανεπιστημιακό τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα.

· Να υιοθετήσει ο Υπουργός την ακαδημαϊκή άποψη, ότι το τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου μπορεί να μετεξελιχθεί σε πανεπιστημιακό τμήμα διαπολιτισμικής επικοινωνίας, καθώς υπάρχουν ήδη οι υποδομές και το προσωπικό που θα στηρίξουν το νέο τμήμα.

Καλεί όλους τους φορείς σε ενότητα.

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στον αρμόδιο Υπουργό και στον Πρωθυπουργό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ
Read More »
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος για το θέμα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018


Με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που τέθηκε από σήμερα σε διαβούλευση και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου 20189, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Γόγολος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Αρχικά, δηλώνω την ξεκάθαρη θέση μου για τη λειτουργία Σχολών και Τμημάτων του υπό διαμόρφωση νέου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα.
Η κατάργηση ή ενσωμάτωση των υπό λειτουργία τμημάτων του υπάρχοντος ΤΕΙ Ηγουμενίτσας έχει πολλές αιτίες και την ύστατη στιγμή που βρισκόμαστε, αποτελεί "στρουθοκαμηλισμό" να γίνει ένα ακόμη πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας λειτουργεί 20 και πλέον χρόνια και αναρωτιέμαι πόσες φορές υπήρξε στο παρελθόν αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης, η λειτουργία, η ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία, η αναβάθμιση και το μέλλον του, στην ατζέντα αυτών που στα καθήκοντά τους ήταν να ενδιαφερθούν. Ατυχώς για την πορεία των ΤΕΙ ειχανε μια διαρκή αμυντική θέση στο πρόβλημα χωρίς να αναζητούνται λύσεις αναβάθμισής τους.
Η Ηγουμενίτσα δικαιούται και έχει ανάγκη την λειτουργία Σχολών και Τμημάτων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Καλώ όλους τους φορείς, έστω και την ύστατη στιγμή όπως προανέφερα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να επιτευχθεί το καλλίτερο αποτέλεσμα. Ως πρώτο βήμα, προτείνω την άμεση λειτουργία του τμήματος Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης .
Οι φοιτητές και οι νέοι επιστήμονες στη νέα Δημοτική Αρχή θα έχουν τον ρόλο που τους ταιριάζει.

Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος για το θέμα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα Ο Γιάννης Γόγολος για το θέμα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Σταθάκης για πετρέλαια: Φέρνουν επενδύσεις, αναβαθμίσουν τον ρόλο της χώρας

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018


Ως έμμεση απάντηση στις διαφωνίες και τις αντιδράσεις που προκαλούν οι έρευνες υδρογονανθράκων μπορεί να θεωρηθεί η ομιλία που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη διεθνή διάσκεψη «Mediterranean Upstream & Midstream Summit», που διοργανώνεται στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων. Ο Υπουργός μίλησε για σημαντική πρόοδο αλλά και για προοπτικές που διαφαίνονται στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων μετά και τα πρόσφατα αποτελέσματα στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης.

Σχετικά με την ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων, ο Υπουργός υπογράμμισε το ισχυρό ενδιαφέρον ενεργειακών ομίλων παγκόσμιου βεληνεκούς, που έχουν προσελκύσει οι διεθνείς διαγωνισμοί για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, αξιοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές κρατών με εμπειρία στην αξιοποίηση υδρογονανθράκων, όπως η Κύπρος και η Νορβηγία.

«Κεντρική επιλογή είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, η προστασία του περιβάλλοντος και των τοπικών οικοσυστημάτων» υπογράμμισε ο Υπουργός. προσθέτοντας ότι «στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος η Ελλάδα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία είναι από τις πιο αυστηρές σε παγκόσμιο επίπεδο».

Τέλος, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στον ενεργό, στρατηγικής σημασίας, ρόλο που φιλοδοξεί να παίξει η Ελλάδα όχι μόνο στην έρευνα αλλά και στη διαδικασία παραγωγής. Κάτι που καταδεικνύει η βούληση της κυβέρνησης να διατηρήσει το Ελληνικό Δημόσιο κυρίαρχη θέση και ενισχυμένο ρόλο στο χαρτοφυλάκιο υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ.
Read More »
Σταθάκης για πετρέλαια: Φέρνουν επενδύσεις, αναβαθμίσουν τον ρόλο της χώρας  Σταθάκης για πετρέλαια: Φέρνουν επενδύσεις, αναβαθμίσουν τον ρόλο της χώρας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Δείτε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018
Read More »
Δείτε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ Δείτε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018

Συνελήφθη, χθες (08-05-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Read More »
Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η «ΦΛΟΓΑ» ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018


Το Τμήμα Ηπείρου της «Φλόγας» στην Ηγουμενίτσα θα γιορτάσει και φέτος τη Γιορτή της μητέρας διοργανώνοντας μουσική βραδιά στο κέντρο «Πρασιά» στο Μαυρούδι, στις 13 Μαΐου 2018.

Σας περιμένουμε για να τιμήσετε με την παρουσία σας και τη βοήθειά σας τη μητέρα, σύμβολο της αγάπης και της υπομονής, της ελπίδας για όλους μας και ειδικά τη Μάνα της «Φλόγας», η οποία καλείται να ξεπεράσει την ανθρώπινη φύση της και να σταθεί δίπλα στο παιδί της που παλεύει για το αυτονόητο: τη ζωή του!
 
Είσοδος 12.000 ευρώ
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η «ΦΛΟΓΑ» ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η «ΦΛΟΓΑ» ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

«Τιμώμενη» και κερδισμένη η Ήπειρος από τη συμμετοχή στην Greek Travel Show

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018

Η Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής σε στοχευμένες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετείχε στην Greek Travel Show, που διοργανώθηκε από την HELEXPO στο Μαρούσι από 4 έως 6 Μαΐου και στην οποία ήταν η «τιμώμενη Περιφέρεια».

Της Έκθεσης προηγήθηκε (την Τετάρτη 2 Μαΐου) συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους για θέματα τουρισμού.

Κατά τη διάρκειά της ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου, αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και στο γενικότερο σχεδιασμό προβολής του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου. Υπογράμμισε επίσης τη βαρύτητα που δίνεται για προσέλκυση επισκεπτών από το εσωτερικό της χώρας, με δεδομένο ότι πλέον όλες σχεδόν οι περιοχές της περιφέρειας μας -μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων- καθίστανται ελκυστικές και ευκολότερα προσβάσιμες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την πρώτη ημέρα της έκθεσης από τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Γιώργο Τζιάλλα και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Στράτο Ιωάννου. Την επόμενη ημέρα, από την Δ/ντρια Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα έγινε η παρουσίαση του προορισμού "Ήπειρος", που προσέλκυσε το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια των επισκεπτών.

Στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την παράλληλη προβολή τοπικών/παραδοσιακών χαρακτηριστικών της Ηπείρου, ως και του γαστρονομικού της «πλούτου», περιλαμβανόταν η παρουσίαση το Σάββατο το απόγευμα ηπειρωτικών χορών από το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης- Ραφήνας- Μαραθώνα και την Κυριακή η προσφορά ηπειρωτικών εδεσμάτων, που παρασκευάζονταν στο περίπτερο της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα της συνδυασμένης προβολής τουρισμού, πολιτισμού και γαστρονομίας, εξήρε κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Περιφέρειας, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Γ. Τζιάλλας, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα. Εξαιρετικά χρήσιμες ήταν οι συναντήσεις με τα στελέχη της Περιφέρειας της πρέσβειρας της Κένυας στην Ελλάδα κ. Βίκυς Πανταζοπούλου, ενόψει της υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την Ελλάδα, ενώ διερευνητικές συζητήσεις για το ενδεχόμενο εκτέλεσης αεροπορικών δρομολογίων με προορισμό την Ήπειρο, μέσω Ιωαννίνων και Ακτίου είχε η εκπρόσωπος της Ryanair κ. Άννα Δήμου.

Στην Έκθεση, με εκπροσώπους τους συμμετείχαν οι Δήμοι Αρταίων και Βορείων Τζουμέρκων, ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του, καθώς και μεμονωμένοι επιχειρηματίες του κλάδου.

Read More »
«Τιμώμενη» και κερδισμένη η Ήπειρος από τη συμμετοχή στην Greek Travel Show «Τιμώμενη» και κερδισμένη η Ήπειρος από τη συμμετοχή στην Greek Travel Show Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Η ομιλία Γιόγιακα στο Νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018


Αν και στο νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία περιλαμβάνονται προτάσεις που πρώτη είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν σημαντικά σημεία που μένει να διευκρινιστούν με υπουργικές αποφάσεις, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Αναφερόμενος στη διάταξη με την οποία επιτρέπεται η αναδοχή σε ομόφυλα ζευγάρια ο Βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ψυχική υγεία και την κοινωνική ένταξη του παιδιού, δεδομένου ότι η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζει αρνητικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:

Κυρία Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ως Νέα Δημοκρατία συμφωνούμε με τις βασικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου, που άλλωστε περιλαμβάνουν και δικές μας θέσεις.

Πιστεύουμε ότι οι προβλέψεις του πρέπει να κρίνονται με γνώμονα την καλύτερη δυνατή προστασία και ευημερία όσων περισσότερων παιδιών διαβιούν σήμερα σε ιδρύματα ή δεν μπορούν να είναι με τη βιολογική τους οικογένεια.

Περιμένουμε οι Υπουργικές Αποφάσεις, από τις οποίες θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της νομοθετικής παρέμβασης, να εκδοθούν γρήγορα και στη βάση παρατηρήσεων που κάναμε στην Επιτροπή.

Είναι σωστή και αναγκαία η εκπαίδευση των υποψηφίων γονέων και των εγκεκριμένων αναδόχων.

Όπως σωστή και αναγκαία είναι η εκπαίδευση και η πιστοποίηση των κοινωνικών λειτουργών εκτός Δημοσίου που θα βοηθήσουν ώστε γίνονται ταχύτερα οι απαιτούμενες κοινωνικές έρευνες.

Όλες αυτές οι διαδικασίες, όμως, πρέπει να υποστηρίζονται από μια ομάδα διαφορετικών επιστημονικών ειδικοτήτων.

Τα γενικά και ειδικά μητρώα για τα παιδιά, τους υποψηφίους γονείς και τους εγκεκριμένους αναδόχους δεν είναι κάτι καινούργιο.

Είχαν θεσμοθετηθεί και στο παρελθόν.Αυτό που έχει σημασία είναι αυτή τη φορά να λειτουργήσουν σωστά.

Γι' αυτό και είναι θετικό ότι προβλέπονται κυρώσεις σε φορείς εποπτείας και σε μονάδες παιδικής προστασίας που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις ενημέρωσης του Εθνικού Μητρώου και των Ειδικών Μητρώων Αναδοχής.

Θα περιμέναμε πρόβλεψη ανάλογων κυρώσεων και για τα μητρώα που αφορούν την τεκνοθεσία.

Δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά έχουμε μια, έστω ενδεικτική, εικόνα για το πόσο θα κοστίσουν πολλά από αυτά που αναφέρονται στο νομοσχέδιο.

Δε γνωρίζουμε, άρα δε γνωρίζουν οι φορολογούμενοι, πόσοι θα στοιχίσουν οι αναθέσεις σε κοινωνικούς λειτουργούς εκτός Δημοσίου.

Ή τα επιμορφωτικά προγράμματα για τους υποψήφιους γονείς και τους εγκεκριμένους αναδόχους αλλά και η μισθοδοσία των επαγγελματιών αναδόχων.

Δε γνωρίζουμε πόσο θα επιβαρυνθεί ο ΟΠΕΚΑ ο οποίος θα καταβάλει οικονομική ενίσχυση στους ανάδοχους φροντιστές.

Είναι μια σημαντική δαπάνη, που δεν προκύπτει μόνο από τη χρονική επέκταση της καταβολής για ορισμένες κατηγορίες παιδιών μετά την ενηλικίωσή τους, όπως τα ΑμεΑ.

Προκύπτει κυρίως από την καταβολή της ενίσχυσης σε όλους τους δικαιούχους, αφού μέχρι σήμερα μόνο ένας μικρός αριθμός αναδοχών που πραγματοποιούνται μέσω συγκεκριμένων ιδρυμάτων παίρνει την προβλεπόμενη από το νόμο οικονομική ενίσχυση.

Κυρία Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στη συζήτηση για το δικαίωμα αναδοχής και από άτομα του ίδιου φύλου που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης οι αντιρρήσεις είναι πολλές και πολύπλευρες.

Αρκετοί από εμάς που είμαστε αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κάναμε δύο παρατηρήσεις.

Η πρώτη είναι ότι τα επιστημονικά δεδομένα, που όλα αφορούν το εξωτερικό, οδηγούν σε αντικρουόμενα συμπεράσματα και δεν έχουν εκείνο το χρονικό βάθος που θα τους έδινε αξιοπιστία. 

Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι, εφόσον το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας έχει αρνητική στάση στο, συγγενές με την αναδοχή, θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, το παιδί σε αναδοχή θα αντιμετωπίζεται κατά κανόνα αρνητικά στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον του.

Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την καλή ψυχική του υγεία και την ομαλή κοινωνική του ένταξη.

Επειδή ορισμένοι συνάδελφοι έθεσαν ζήτημα συνταγματικότητας, προσωπικά μού αρκούν αυτό που λένε αναγνωρισμένοι συνταγματολόγοι, ότι δηλαδή το άρθρο 8 μπορεί να γραφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε το δικαίωμα της αναδοχής να αφορά μόνο ετερόφυλα ζευγάρια, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα συνταγματικότητας.

Κυρία Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τόσο οι ειδικοί όσοι και η εμπειρία έχει δείξει ότι οι επιτροπές, τα συμβούλια και τα μητρώα από μόνα τους δε φτάνουν...

Χρειάζεται σχέδιο για την ενίσχυση των σημερινών δομών παιδικής φροντίδας, που να κινητοποιεί τον ιδιωτικό τομέα.

Χρειάζεται ενημέρωση του κόσμου για την αναδοχή ώστε κάποια στιγμή, στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, να έχει δημιουργηθεί μια «κουλτούρα αναδοχής» στην κοινωνία μας. 

Και χρειάζεται ένα επιστημονικό πρωτόκολλο με το οποίο η διαδικασία της αναδοχής θα γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από όλους τους φορείς, αντί της κατακερματισμένης κατάστασης που υπάρχει σήμερα.

Μόνο έτσι θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο σύστημα παιδικής προστασίας και να δώσουμε το δικαίωμα της ελπίδας σε εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, παιδικές ψυχές.

Δειτε στο βιντεο που ακολουθεί, την ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στο Νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία:
 
Read More »
Η ομιλία Γιόγιακα στο Νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία (ΒΙΝΤΕΟ) Η ομιλία Γιόγιακα στο Νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Σημαντικό το νομοσχέδιο, κροκοδείλια τα δάκρυα της αντιπολίτευσης για την Ανώτατη Εκπαίδευση (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018


Ως «πάρα πολύ σημαντικό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του Υπουργείου για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων , ο Μάριος Κάτσης, βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ»(Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, υπογραμμίζοντας πως «έχει ξεκινήσει από την βάση και από την προσπάθεια των δύο Ιδρυμάτων της Ηπείρου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου να μπορέσουν να συνεργήσουν προκειμένου να ιδρύσουν ένα Περιφερειακό Ίδρυμα ακόμη μεγαλύτερης εμβέλειας και ακόμη πιο ισχυρό από το τωρινό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης «για να μπορούν Ιδρύματα να συμπράττουν και να συνεργούν» , σημείωσε πως πρόκειται για «πρωτοβουλία από τα κάτω» , σε αντιδιαστολή με «την βίαιη αναδιάρθρωση» του Σχεδίου «Αθηνά», προηγούμενων κυβερνήσεων.

Μίλησε για παταγώδη αποτυχία όσων στοιχιμάτιζαν ότι η Ηγουμενίτσα θα απουσιάζει από το νέο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, για «κροκοδείλια δάκρυα της αντιπολίτευσης», διατύπωσε την εκτίμηση για τις επιπτώσεις και στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας από το σχέδιο «Αθηνά», τόνισε πως ο ίδιος θα επιδιώξει το Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας να ενταχθεί στην δημιουργία των τμημάτων της πρώτης φάσης ,και σε απαραίτητες τροποποιήσεις, ενώ με αφορμή επικριτικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ στο Νομό Θεσπρωτίας Β.Γιόγιακα αναφέρθηκε στην δημιουργία ,από πλευράς κυβέρνησης της ΝΔ τμημάτων στα χαρτιά , κατάργησης σχολών και συγχώνευσης τμημάτων και «στον κύριο Μητσοτάκη που ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέλυε εν μια νυκτί καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ» και έκανε λόγο για «απουσία της αντιπολίτευσης να καταθέσει στην κοινωνία ένα πλάνο για την Ανώτατη Εκπαίδευση»
 
Read More »
Μ. Κάτσης: Σημαντικό το νομοσχέδιο, κροκοδείλια τα δάκρυα της αντιπολίτευσης για την Ανώτατη Εκπαίδευση (+ΒΙΝΤΕΟ) Μ. Κάτσης: Σημαντικό το νομοσχέδιο, κροκοδείλια τα δάκρυα της αντιπολίτευσης για την Ανώτατη Εκπαίδευση (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ ECO-FISH

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018


Kατά το διάστημα 2-3 Μαΐου του 2018 έγινε η εναρκτήρια συνάντηση του διακρατικού έργου “Oικολογικό αποτύπωμα των υδατοκαλλιεργειών στη διασυνοριακή περιοχή Σαγιάδας και Νότιας Αλβανίας-Eco-Fish» στη Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Ηπείρου, στους Κωστακιούς Άρτας. Το ΤΕΙ Ηπείρου μέσω του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων αποτελεί τον συντονιστή του έργου και συμμετέχουν το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, το Επιμελητήριο του Vlore, η Royal Albania Foundation και η ΜΚΟ Social Education & Environment Protection, στο πλαίσιο του Interreg – IPACBC Ελλάδας-Αλβανίας. Αποτελεί ένα από τα πρώτα τρία έργα που έχουν υπογραφεί να ξεκινήσουν και διαπραγματεύεται την πρότυπη διαχείριση των υδατοκαλλιεργειών τσιπούρας στις δύο χώρες με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη διασφάλιση της παραγωγής και του προϊόντος κάτω από συνθήκες αειφορίας φυσικών πόρων και ελεγχόμενων μικροκλιματικών συνθηκών, όπως και την πρακτική ανάλυση όλων των παραμέτρων που επηρεάζουν των κύκλο ζωής του άνθρακα στις υδατοκαλλιέργειες, μέσω ενός καινοτόμου υπολογιστικού συστήματος. Τέλος, το έργο θα παρουσιάσει ένα πρότυπο οδηγό υδατοκαλλιεργειών τσιπούρας βασισμένο στην αειφόρο ανάπτυξη της θάλασσας (blue growth) για διαφοροποίηση της τοπικής παραγωγής τσιπούρας και την ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων, όπως και υψηλότερης προστιθέμενης αξίας του είδους στις υδατοκαλλιέργειες Σαγιάδας-Αυλώνα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Arben Breshani Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Vlore, o κ. Πέτρος Ζουμπούλης από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε αντικατάσταση του Προέδρου κ. Αλέξανδρου Πάσχου, ο Πρόεδρος κ. Simo Ribaj από την οργάνωση Κοινωνικής Παιδείας και Περιβαλλοντικής Προστασίας της Αλβανίας, ο κ. Kastriot Korro του Ιδρύματος Αλβανίας, ο κ. Γιάννης Σκούφος καθηγητής και επικεφαλής του έργου, η κ. Αθηνά Τζώρα καθηγήτρια, η κ. Ευαγγελία Γκούβα και ο κ. Αχιλλέας Χατζόπουλος από το ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ επίσης παρίσταντο ο κ. Κώστας Περδικάρης και ο κ. Ευάγγελος Κωνσταντινίδης εκ μέρους της διεύθυνσης αλιείας Θεσπρωτίας οι οποίοι και παρουσίασαν τη δυναμική του κλάδου στη Θεσπρωτία.

Το έργο θα αποτελέσει συνέχεια στη σειρά των έργων του ΤΕΙ Ηπείρου που είναι και ο Συντονιστής εταίρος για την ανάπτυξη της «πράσινης/οικολογικής» δυναμικής παραγωγής προϊόντων ζωικής προέλευσης με συνθήκες πρότυπης παραγωγής και ιχνηλασιμότητας των τελικών τροφίμων, οδηγώντας τμήμα της Ελληνικής παραγωγής στην Ήπειρο σε ένα διακριτό σύστημα πραγματικής και πιστοποιημένης οικολογικής παραγωγής τροφίμων με ευνοϊκό αντίκτυπο στον παραγωγό, στην βιομηχανία, αλλά και στον καταναλωτή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και χαιρέτησε και ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Αναστάσιος Τσίνας που ανήκει επίσης στην ομάδα του έργου και ευχήθηκε το έργο που συνέπεσε και με την ανακοίνωση του προσχεδίου για την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ηπείρου στο Π. Ιωαννίνων να προσδώσει ένα ακόμα δυνατό επιστημονικό στίγμα του Ιδρύματος προς όλους.

Read More »
ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ ECO-FISH ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ ECO-FISH Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Διαδικτυακά σεμινάρια από την Κιβωτό Εξέλιξη - Κέντρο Θεραπειών

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018
 
Η Κιβωτός Εξέλιξης - Κέντρο Θεραπειών με χαρά ανακοινώνει το ταξίδι της διοργάνωσης διαδικτυακών σεμιναρίων ( webinars).
 
Σκοπός είναι η εξειδικευμένη ενημέρωση ειδικών θεραπευτών, ιατρών, εκπαιδευτικών και φροντιστών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.
 
Πρώτο ταξίδι την Κυριακή 20 Μαΐου με θέμα του webinar τον Τραυλισμό και εισηγητή τον εξαιρετικό συνάδελφο κ. Μαρτίνη Γιάννη.
 
Άμεσα θα αναρτηθεί το link των εγγραφών/λεπτομερειών του σεμιναρίου.
 
Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά το epixeirein.ge για την υποστήριξη του.
Read More »
Διαδικτυακά σεμινάρια από την Κιβωτό Εξέλιξη - Κέντρο Θεραπειών Διαδικτυακά σεμινάρια από την Κιβωτό Εξέλιξη - Κέντρο Θεραπειών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Με την Εθνική Ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε η Μαρία Στόλη

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018Για το Νοβισαντ της Σερβίας αναχώρησε η Θεσπρωτή πρωταθλήτρια του καράτε κ. Μαρία Στόλη, συμμετέχοντας με την Εθνική Ομάδα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από τις 10 μέχρις και 13 Μαΐου.

Η ίδια, με ανάρτησή της στο facebook αναφέρει:
"Και λοιπόν έφτασε η ώρα που τόσο περίμενα να εκπροσωπήσω την χώρα μου!!!!!Αύριο αναχωρώ με την εθνική μας ομάδα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Νοβισαντ της Σερβίας 10-13/5!!!!Θέλω να ευχαριστήσω πολύ εκτός φυσικά από την ομάδα μου @black_belt_shotokan_karate όλους τους προπονητές και τους συναθλητές μου που με βοήθησαν στην προετοιμασία, κατά καιρούς τους επισκέπτομαι στην Αθήνα και ιδρώνω μαζί τους!!!!
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παντελης Κολοκουρης και την τεχνική εταιρία ΧΡΉΣΤΟΥ για την οικονομική τους στήριξη!!!
Σας ευχαριστώ πολύ και υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό!!!!"

Καλή επιτυχία στην Μαρία στη νέας της προσπάθεια. 

Read More »
Με την Εθνική Ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε η Μαρία Στόλη Με την Εθνική Ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε η Μαρία Στόλη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Πάνω από 100.000 νέες θέσεις εργασίας κατέγραψε η "Εργάνη" τον Απρίλιο

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018


Την υψηλότερη μηνιαία επίδοση από το 2001 έως σήμερα κατέγραψε τον Απρίλιο του 2018 το Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ", καθώς το ισοζύγιο προσλήψεων- αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 100.246 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2018 καταγράφηκε αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων με πλήρη απασχόληση, οι οποίες αποτέλεσαν το 55,6% του συνόλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Απριλίου 2018, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 268.072 και οι αποχωρήσεις σε 167.826.

Από τις 167.826 συνολικά αποχωρήσεις, οι 74.641 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 93.185 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Τέλος, επίδοση- ρεκόρ αποτελεί και το θετικό ισοζύγιο κατά 155.826 θέσεις εργασίας για το διάστημα Ιανουάριος- Απρίλιος 2018, καθώς συνιστά την υψηλότερη καταγραφή πρώτου τετραμήνου από το 2001 έως σήμερα.
Read More »
Πάνω από 100.000 νέες θέσεις εργασίας κατέγραψε η "Εργάνη" τον Απρίλιο Πάνω από 100.000 νέες θέσεις εργασίας κατέγραψε η "Εργάνη" τον Απρίλιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Προσφυγικό: Σφραγίζουν οι δίοδοι προς τα σύνορα και το λιμάνι

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018

Έντονος είναι ο προβληματισμός σε όλα τα επίπεδα, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας ο οποίος ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος, προειδοποιώντας ότι «θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα». Το μεταναστατευτικό άμεσα ή έμμεσα επηρεάζει ολόκληρη την χώρα και βέβαια την περιοχή της Ηπείρου, η οποία έχει ως προτεραιότητα να κλείσει τις διόδους προς την Κακαβιά αλλά και προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ήδη τον τελευταίο μήνα, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής βρίσκονται επί ποδός καθώς καθημερινά καταγράφονται αφίξεις προσφύγων οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στα σύνορα με την Αλβανία.

Οι ροές προέρχονται από την Βόρεια Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι το ίδιο διάστημα αυξάνονται οι προσφυγικές ροές που καταγράφονται στον Έβρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, οι πρόσφυγες αναζητούν διάφορους τρόπους και συχνά καταφέρνουν να φτάσουν από διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας μέχρι τα Γιάννινα ή πλησίον της πόλης.

Βασικός τους στόχος είναι να αναζητήσουν τρόπο διαφυγής προς την Ευρώπη μέσω της Αλβανίας. Και πρωταρχικό μέλημα της αστυνομίας είναι να «σφραγίσει» κάθε πιθανή δίοδο και συνάμα να στείλει σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει τρόπος προσέγγισης των συνόρων.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παρότι μέχρι στιγμής δεν καταγράφονται αυξημένες ροές. Ωστόσο επειδή κατά το παρελθόν είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες είχαν κατασκηνώσει στο δασύλλιο, η αστυνομία έχει πλήρες σχέδιο ώστε να μην βρεθεί προ απροόπτου, όπως συμβαίνει τις μέρες αυτές στην Πάτρα.
Read More »
Προσφυγικό: Σφραγίζουν οι δίοδοι προς τα σύνορα και το λιμάνι Προσφυγικό: Σφραγίζουν οι δίοδοι προς τα σύνορα και το λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 41χρονης και 24χρονης στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018
 
Στη σύλληψη μίας 41χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Επίσης, στη σύλληψη μίας 24χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που άνηκε σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 41χρονης και 24χρονης στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 41χρονης και 24χρονης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τις αλλαγές των Δημοτικών Εκλογών

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018
Read More »
Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τις αλλαγές των Δημοτικών Εκλογών Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τις αλλαγές των Δημοτικών Εκλογών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΤΟ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ»

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018


ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ»

Το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Μαΐου 2018, ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, με αξιοσημείωτη επιτυχία από το σχολείο μας.

Για το Α’ Δημοτικό Σχολείο
Ο διευθυντής,
Κύλλας Γεώργιος
Read More »
ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΤΟ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ» ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΤΟ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Σελίδες