Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας - Όλοι οι υποψήφιοι

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017Εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (Δημαρχιακό μέγαρο, οδός Σουλίου 3) την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 από τις 5.00 μ.μ. ως τις 9.00 μ.μ. και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 από τις 2.00 μ.μ. ως τις 7.00 μ.μ.

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο
 • ΒΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - DROMEAS, ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
 • ΚΑΤΣΙΜΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - CLEAN CENTER, ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
 • ΚΩΛΕΤΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ELECTRONET
 • ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΟΝΩΔΟΜΗΣΗ, ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
 • ΜΑΡΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΩΡΟΛΟΓΙΑ
 • ΝΤΑΝΗ ΣΟΦΙΑ - ΜΗΤΕΡΑ – ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ
 • ΡΟΥΜΠΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ
 • ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΡΑΔΙΟΤΕΧΝΙΤΗΣ
 • ΤΣΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - WIND, ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
 • ΧΟΥΜΟ ΜΠΛΕΝΤΑΡ - ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗΥποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή
 • ΔΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ
 • ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - ΝΤΕΚΟΡ, ΕΠΙΠΛΑ, ΥΦΑΣΜΑΤΑ
 • ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ
 • ΣΚΕΥΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΕΣΩΡΟΥΧΑ, ΚΑΛΤΣΕΣ, ΠΥΖΑΜΕΣ
Παρακαλούμε να προτιμήσετε ως μέρα ψηφοφορίας την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου.

Οι συνάδελφοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν και τα μέλη που ήταν ενεργά ως τις προηγούμενες εκλογές, αφού καταβάλουν την συνδρομή των 9€ για το διάστημα 2013 – 16.


Read More »
Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας - Όλοι οι υποψήφιοι Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας - Όλοι οι υποψήφιοι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5

Xειρόγραφα για τη Θεσπρωτία, γραμμένα το 1894 στην Κωνσταντινούπολη από το Βασίλειο Γ. Δαδάνη

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017

 
Σώζονται χειρόγραφα για τη Θεσπρωτία, γραμμένα το 1894 στην Κωνσταντινούπολη από το Βασίλειο Γ. Δαδάνη, με τον τίτλο: "Εν Θεσπρωτία". 
Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για τους αρχαίους οικισμούς της Θεσπρωτίας, όπως η "Δωδώνη" (παλαιότερα εκτίνονταν μέχρι εκεί τα θεσπρωτικά φύλα), αλλά και η "Εύροια". 
Αλλά και σε γεγονότα, όπως η υποδούλωση της Σκάλας. Επίσης αναφορά γίνεται στα θρησκευτικά μνημεία "Ἡ Μεγάλη Έκκλησία, ήτοι ο Μητροπολιτικός του Αγίου Δονάτου Ναός" καί "Το Μοναστήριον της Κοιμήσεως Θεοτόκου, ήτοι το Ράγιον". 
Καταγράφονται στοιχεία για χωριά, όπως ο Άγιος Βλάσιος και το Ρετζιάτι, το Γηρομέρι, αλλά και για περιοχές, όπως η Παραμυθιά, το Φανάρι, η Πάργα, η Βαστία, ενώ ενότητα υπάρχει για τον άδη (νεκρομντείο Εφύρας) και τους ποταμούς, που περιβάλλουν το χώρο. 
Ο Βασίλειος Δαδάνης υπήρξε λόγιος με σημαντικό έργο, κυρίως ιστορικό και λαογραφικό. 
Read More »
Xειρόγραφα για τη Θεσπρωτία, γραμμένα το 1894 στην Κωνσταντινούπολη από το Βασίλειο Γ. Δαδάνη Xειρόγραφα για τη Θεσπρωτία, γραμμένα το 1894 στην Κωνσταντινούπολη από το Βασίλειο Γ. Δαδάνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5

Παραμυθιά: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το νεοσύστατο τμήμα ρομποτικής του ΦΟΠ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017

O Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, στα πλαίσια της δημιουργίας του νέου τμήματος ρομποτικής, καλεί τα ενδιαφερόμενα παιδιά να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του ΦΟΠ, καθημερινά απο 18:00 μέχρι 21:00

Η Ρομποτική είναι ο κλάδος της επιστήμης που μελετά τις μηχανές εκείνες που μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο στην εκτέλεση μιας εργασίας, η οποία συνδυάζει τη φυσική δραστηριότητα με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων

Το να ασχοληθεί ένα παιδί με τη ρομποτική από μικρή ηλικία έχει πολλά πλεονεκτήματα: Μπορεί να χτίσει βασικές ικανότητες για τη ζωή του, όπως δημιουργικότητα και επίλυση προβλημάτων. Η γνώση αυτή ικανοποιεί την έμφυτη παιδική περιέργεια και χτίζει το ενδιαφέρον του παιδιού στο να κάνει κάτι να «δουλέψει», καλλιεργώντας το πνεύμα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. 

Εξάλλου, τα παιδιά μπορούν π.χ. να διασκεδάσουν τρομερά από την δημιουργία ρομπότ που στη συνέχεια διαγωνίζονται για το ποιο θα τρέξει πιο γρήγορα. Μέσω των ρομπότ τα παιδιά εμπεδώνουν πολύ καλύτερα τα Μαθηματικά και την Φυσική, καθώς και τον Προγραμματισμό και τη Μηχανολογία.

Οι δύο τελευταίες επιστήμες μπορεί να μη διδάσκονται ακόμα στα σχολεία, αποτελούν όμως γνώσεις που αυτή τη στιγμή έχουν τρομερή ζήτηση στην αγορά εργασίας –και αυτό, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Κυρίως, όμως, η κατανόηση της ρομποτικής από νωρίς, θα δώσει ένα βασικό εφόδιο στο παιδί για το μέλλον και θα του διδάξει ότι η επιστήμη και η τεχνολογία δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται, αλλά κάτι που αξίζει τον κόπο να «αγκαλιάσει», να διερευνήσει και να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του.

Οι περισσότεροι γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν υγιή, έχοντας μια ζωή ευτυχισμένη, που θα τα γεμίζει. Μπορεί να καταφέρουν, μάλιστα, να κάνουν κάποτε σπουδαία πράγματα για την κοινωνία. Η ρομποτική είναι ένα καλό εφόδιο για να ξεκινήσουν.


Read More »
Παραμυθιά: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το νεοσύστατο τμήμα ρομποτικής του ΦΟΠ Παραμυθιά: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το νεοσύστατο τμήμα ρομποτικής του ΦΟΠ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή από την ΝΟΔΕ Ν.Δ. Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή από την ΝΟΔΕ Ν.Δ. Θεσπρωτίας Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή από την ΝΟΔΕ Ν.Δ. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, στη λιμνοθάλασσα Βατάτσας στο Δρέπανο. 

Η εκδήλωση, η οποία συντονίζεται στην Ελλάδα από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ήταν αφιερωμένη στην αξία της προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 150 μαθητές από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας συνοδεία των δασκάλων τους.

Οι δραστηριότητες της γιορτής ενθουσίασαν τους μικρούς μαθητές οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για τη σημασία της μετανάστευσης και την προστασία των βιοτόπων των μεταναστευτικών πουλιών, έγιναν ορνιθοπαρατηρητές για μια μέρα, καταγράφοντας σε ειδικό πρωτόκολλο τα είδη πουλιών που υπήρχαν στον υγροβιότοπο καθώς και τα χαρακτηριστικά τους, όπως τα παρατηρούσαν μέσα από τα τηλεσκόπια και τα κιάλια του φορέα διαχείρισης. Στη συνέχεια έκαναν χειροτεχνίες φτιάχνοντας μάσκες και ζωγραφική πάνω σε πέτρες αποτυπώνοντας το θέμα της γιορτής που ήταν "Τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους". Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν κορμοράνους, κύκνους, διάφορα είδη ερωδιών, όπως λευκοτσικνιά, αργυροτσικνιά και σταχτοτσικνιά, αρπακτικά πουλιά και φοινικόπτερα που έχουν ήδη φθάσει στην περιοχή για να ξεχειμωνιάσουν, αλλά και πάπιες, όπως πρασινοκέφαλες και ψαλίδες και άλλα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά.
Συνολικά καταμετρήθηκαν 38 κορμοράνοι, 4 κύκνοι (2 ενήλικες και 2 νεαρά), 45 λευκοτσικνιάδες, 12 σταχτοτσικνιάδες, 5 αργυροτσικνιάδες, 10 φοινικόπτερα, 2 καλαμόκιρκοι, 8 ψαλίδες, 29 πρασινοκέφαλες πάπιες, 2 ακτίτες, 47 νανοβουτηχτάρια.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε διανομή πληροφοριακού υλικού για την ανάδειξη της σπουδαιότητας των πουλιών για το φυσικό περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στο φυσικό και ζωικό κόσμο.
Σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα του πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές. Η λιμνοθάλασσα Βατάτσα αποτελεί οικότοπο προτεραιότητας του Παραρτήματος I της Οδηγίας 92/43/ΕΕ και σε αυτήν τρέφονται και βρίσκουν καταφύγιο εκατοντάδες μεταναστευτικά πουλιά κάθε χρόνο. 
Η χώρα μας είναι σταυροδρόμι της μετανάστευσης και σημείο διέλευσης εκατομμυρίων πουλιών, που ήδη αρχίζουν το ταξίδι προς νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα. Επομένως, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά το ευρύτερο κοινό ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες μέσω της αγάπης για τα πουλιά.Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017


Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα γίνει σήμερα την Τετάρτη 11.10.2017 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:

ΘΕΜΑ 1ον : Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το προηγούμενο Δ.Σ.
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

ΘΕΜΑ 2ον : Ενημέρωση εκπροσώπων Επιμελητηρίου για την συμμετοχή τους σε Επιτροπές.
ΘΕΜΑ 3ον : Έγκριση Γ΄ Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2017.
Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.
ΘΕΜΑ 4ον : Τρέχοντα θέματα.Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1. Τις κατωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ασφαλή διέλευση των αθλητών από την οριοθετημένη περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην οποία θα διεξαχθεί ο αγώνας τριάθλου, την Κυριακή 08-10-2017 από 08:00΄ ώρα έως 12:30΄ ώρα της ιδίας:

α) Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού Ειρήνης και Φιλίας, καθώς και της Δημοτικής οδού Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου έως τη συμβολή της με το τέρμα του ποδηλατοδρόμου.β) Καθορισμός σε διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας της οδού Γραικού, για την εξυπηρέτηση των οχημάτων που κινούνται από την Ν. Σελεύκεια και Σαγιάδα προς Ηγουμενίτσα και αντίστροφα.

γ) Αλλαγή κατεύθυνσης κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως (λωρίδα με κατεύθυνση προς Μαυρούδι), από το ύψος της οδού Γραικού έως και την αρχή του ποδηλατοδρόμου Ηγουμενίτσας.

δ) Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Εθν. Αντιστάσεως (λωρίδα με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα), από το ύψος του οδού Γραικού έως την αρχή του ποδηλατοδρόμου Ηγουμενίτσας.

ε) Απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Ειρήνης και Φιλίας.

2. Το χρονικό διάστημα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές ανάγκες επιβάλλουν τούτο, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Αξιωματικού του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

3. Από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, τη διαγράμμιση οδοστρωμάτων, καθώς και τις υποδείξεις – σήματα των Τροχονόμων, οι παραβάτες της Απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 (Α-57)«περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».


Read More »
Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση κυκλοφορίας και απομάκρυνση των αυτοκινήτων από όλη την παραλιακή

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017

"Ρυθμίσεις Κυκλοφορίας στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας νια την διεξαγωγή αγώνα
Τριάθλου"
Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Έχοντας υπόψη:
Την ανάγκη για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα Τριάθλου Ηγουμενίτσας με ονομασία "IL PORTO TRIATHLON" την 08:30 ώρα της Κυριακής 08/10/2017.
Το Αριθμ. Πρωτ.: 19755/19-08-2017 Έγγραφο του Δήμου Ηνουαενίτσας.
Το Αριθμ. Πρωτ.: 21/26-09-2017 Έγγραφο της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας.
Την από 27/09/2017 σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ • Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός τροχοφόρου οχήματος στις παρακάτω οδούς επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας κατά το χρονικό διάστημα από την 06:00 έως έως το πέρας της διεξαγωγής του αγώνα Τριάθλου Ηγουμενίτσας την Κυριακή 08/10/2017: 
Α. Οδός Εθνικής Αντιστάσεως κατά το τμήμα από το ύφος των Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας έως την τράπεζα "Eurobank".
Β. Οδός Νέας Παραλιακής κατά το τμήμα από το ύφος των Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας έως το ύψος του cafe "TRAM".
 • Την απαγόρευση κυκλοφορίας παντός τροχοφόρου οχήματος στην Νέα Παραλιακή οδό από την 08:00 ώρα της 08/10/2017 έως το πέρας της διεξαγωγής του αγώνα Τριάθλου Ηγουμενίτσας.
 • Την αναστροφή της κυκλοφορίας επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από το ύφος των Τ.Ε.Ι έως και την τράπεζα "Eurobank" από την 08:00 ώρα της 08/10/2017 έως το πέρας της διεξαγωγής του αγώνα Τριάθλου Ηγουμενίτσας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση κυκλοφορίας και απομάκρυνση των αυτοκινήτων από όλη την παραλιακή Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση κυκλοφορίας και απομάκρυνση των αυτοκινήτων από όλη την παραλιακή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5

Μηνάς Σπ. Παράς: Σαράντα έξι χρόνια στα κάτεργα του Χότζα (1945-1991)

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017


Για σαράντα έξι ολόκληρα χρόνια ο ελληνοδιδάσκαλος Μηνάς Σπ. Παράς (Παππάς), ήταν στα κάτεργα του Χοτζικού καθεστώτος της Αλβανίας. 
Για 46 ολόκληρα χρόνια πέρασε απ' όλους τους κύκλους των μαρτυρίων και έσερνε στο σακούλι του τα πτώματα των ονείρων του. 
Γι' αυτό αναδείχθηκε σ' έναν πραγματικό μύθο. 
Και το μεγάλο παράπονό του ήταν το ελληνικό κράτος ποτέ δεν του αναγνώρισε έμπρακτα τήν προσφορά του. 
 Σ΄ένα συγκλονιστικό βιβλίο, αυτοβιογραφική έκδοση του 1997, μαρτυρά για τα μαρτυριά του. Χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα: 
"Μέσα στο κελί μου τα υγρά περιττώματα και οι ακαθαρσίες είχαν φτάσει στο μάτι του ποδαριού. Κατεβαίνοντας από την πόρτα του υπογείου ήταν ένα στενό σκαλοπάτι και χαμηλό. Καθόμουν εκεί και έβαζα τα δύο παππούτσια το ένα επάνω στο άλλο και επάνω σ' αυτά έβαζα τα πόδια. Το σακάκι για κάθισμα. Ναι, αλλά το σκαλοπάτι ήταν στενό και κουραζόμουν πολύ. Ναι, αλλά όταν άνοιγαν την πόρτα, την άνοιγαν με δύναμη, μου τσάκιζαν τα πλευρά. Στήν αρχή, καταλάβαινα ότι θα άνοιγαν την πόρτα από το θόρυβο και σηκωνόμουν γρήγορα. Αλλά αργότερα δεν καταλάβαινα και μέ έριχναν κάτω στις ακαθαρσίες. Μια μέρα άνοιξε η πόρτα πέρα πέρα. Εγώ έπεσα κάτω και περιλούστηκα στα σκατόνερα! Το εσώρουχο είχε κολλήσει πάνω μου. Και ήταν όλο πληγές τα οπίσθια. Τα πόδια πάνω κάτω πληγές... Αργότερα ένας σύντροφός στις φυλακές μου έλεγε: "Ούτε του διαβόλου δεν του πηγαίνει η γνώμη να κάνει τέτοια πράγματα, σαν και αυτά που κάνουν σε σένα". Πιστεύω στα θαύματα. Ήταν ένα θαύμα να βγω ζωντανός από εκεί μέσα". 
Τα σχόλια περιττεύουν. 
Αυτό μόνο: Οι αδούλωτες ψυχές , τα υπόγεια βογκητά, οι μυστικές παρακλήσεις όλων των ταλαιπωρημένων Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, η ίδια η φωνή της μοίρας, είναι το κάλεσμα να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας, την ιστορία μας, για το είναι μας.


Read More »
Μηνάς Σπ. Παράς: Σαράντα έξι χρόνια στα κάτεργα του Χότζα (1945-1991) Μηνάς Σπ. Παράς: Σαράντα έξι χρόνια στα κάτεργα του Χότζα (1945-1991) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5

Δείτε τι δήλωσε η αδελφή του 35χρονου Ηλία Ντρίκου που συνεχίζει να αγνοείται (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017Read More »
Δείτε τι δήλωσε η αδελφή του 35χρονου Ηλία Ντρίκου που συνεχίζει να αγνοείται (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τι δήλωσε η αδελφή του 35χρονου Ηλία Ντρίκου που συνεχίζει να αγνοείται (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5

Πρόσληψη ενός μουσικού στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, (με αντίτιμο), ενός (1) ατόμου καλλιτεχνικό προσωπικό,για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. «Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός Δήμου Ηγουμενίτσας», που εδρεύει στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):
 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας αίτηση, ενώ έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε ένα μόνο από τα αντικείμενα που προκηρύσσονται. Μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
2.Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των τίτλων των σπουδών τους. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής, επίσημη μετάφραση αυτού στην ελληνική γλώσσα, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις ( άρθρο 29 ΠΔ 50/2001 και Ν. 148/11914).
3 .Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πρόσφατης έκδοσης
4. Πιστοποιητικό εντοπιότητας.
5. Αποδεικτικό προστατευόμενου μέλους ΑΜΕΑ.
6. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
7. Βεβαίωση/εις προϋπηρεσίας.
8. Βιογραφικό σημείωμα
9.Πλήρης φάκελος επαγγελματικών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Η Καλλιτεχνική δραστηριότητα που αναφέρεται στα προσόντα των υποψηφίων , πιστοποιείται με αποδεικτικά στοιχεία.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν την προκήρυξη καθώς και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στα γραφεία του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας (Δ/νση: Ελευθερίας 7, τηλ. 26653- 60020/21) καθημερινά από 09.00 π.μ έως 13.00 μ.μ.

Η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες , μία (1) ημερήσια εφημερίδα και μία (1) εβδομαδιαία εφημερίδα του Νομού Θεσπρωτίας.


 
Read More »
Πρόσληψη ενός μουσικού στον Δήμο Ηγουμενίτσας Πρόσληψη ενός μουσικού στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5

Γυρίσματα για τη γαστρονομία της Ηπείρου κάνει ρωσική τηλεοπτική εκπομπή

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017


Στην Περιφέρεια Ηπείρου θα πάει τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου συνεργείο του ρωσικού τουριστικού τηλεοπτικού σταθμού “Μόγια Πλανέτα” (“Ο Πλανήτης μου”), για να κάνει γυρίσματα με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής.

Τα δύο ημίωρα ντοκιμαντέρ, που πρόκειται να προβληθούν στο πλαίσιο της εκπομπής «Πλανέτα Βκούζοφ» («Πλανήτης Γεύσεων») με τον δημοφιλή τηλεοπτικό παρουσιαστή Αντόν Ζάιτσεφ, θα παρουσιάζουν παραδοσιακές και σύγχρονες ηπειρώτικες συνταγές για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, και θα πλαισιώνονται από περιηγητικά πλάνα από τα τουριστικά αξιοθέατα της Άρτας, της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα.Ο τηλεοπτικός σταθμός «Μόγια Πλανέτα» είναι ο κορυφαίος τουριστικός σταθμός της Ρωσίας με περισσότερους από 75 εκατομμύρια τηλεθεατές στη Ρωσική Ομοσπονδία και στις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, ενώ ξεπερνούν το 1.000.000 οι συνδρομητές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εκπομπή «Πλανέτα Βκούζοφ» έχει βραβευθεί ως η καλύτερη γαστρονομική εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης και έχει μέχρι σήμερα επισκεφθεί 24 χώρες. Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά. Οι εκπομπές μεταδίδονται κάθε Σάββατο, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος του τηλεοπτικού καναλιού μία εκπομπή μπορεί να επαναληφθεί έως και 17 φορές μέσα σε ένα μήνα, πολλαπλασιάζοντας την απήχησή της στο κοινό.

Τη ρωσική αποστολή έχει συντονίσει το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους κατά τόπους φορείς.


 
Read More »
Γυρίσματα για τη γαστρονομία της Ηπείρου κάνει ρωσική τηλεοπτική εκπομπή Γυρίσματα για τη γαστρονομία της Ηπείρου κάνει ρωσική τηλεοπτική εκπομπή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ο μεν πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και ο δε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες