Διακομιδή 36χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Διακομιδή 36χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 36χρονου ασθενή, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Γουβιών Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Read More »
Διακομιδή 36χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 36χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

ΛΕΔΕΖΑ (Λαδοχώρι) - Του Χρήστου Ευαγγέλου

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
ΛΕΔΕΖΑ (Λαδοχώρι) - Του Χρήστου Ευαγγέλου


Η Λεδέζα είναι από τις παλιές μου αγάπες. Και πώς να μην είναι. Εκεί έχουμε συγγενείς από τη γιαγιά μου, εκεί ήταν παντρεμένη η αδελφή του παππού μου του Χρήστου η Σιλέ (Βασιλική). Στο σπίτι της πέθανε σε ηλικία 43 ετών…
Και δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι. Ίσως ο σπουδαιότερος είναι ότι μαθητές Γυμνασίου χρειάστηκε πολλές να ερχόμαστε με τα πόδια από την Πλαταριά για να πάμε στο Γυμνάσιο στην Ηγουμενίτσα.
Αυτό γινόταν όταν πηγαίναμε Σαββατοκύριακο στο χωριό και τη Δευτέρα δεν είχε «βενζίνα» (καΐκι) λόγω κακοκαιρίας ή μηχανικής βλάβης. Ήταν τα καΐκια «Άγιος Ιωάννης» Κοντόγιαννος «Μαρία» και «Μιχαήλος».
Τότε δεν υπήρχε «δημόσιος δρόμος» και η συγκοινωνία γινόταν με τις «βενζίνες» κάθε μέρα μας έστελναν το φαγητό και το ψωμί στους τορβάδες.
Ξεκινούσαμε όλοι μαζί οι μαθητές πρωί- πρωί τη Δευτέρα ώστε να προλάβουμε ώρα δύο, τα μαθήματα που γινόταν τη Δευτέρα απόγευμα.
Ήταν παραχώρηση από το Σύλλογο των καθηγητών για να προλαβαίνουν τα χωριατόπαιδα, που πήγαιναν στα σπίτια τους να πλυθούν να φάνε φρέσκο – ζεστό φαγητό να βοηθήσουν τους γονείς, να πάρουν μια ανάσα.
Η εκκίνηση γινόταν από τη «Ριπάζη» ένα πλάτωμα στο παλιό χωριό. Σήμερα στο εγκεκριμένο σχέδιο οικισμού έχει αφεθεί ως κοινόχρηστος χώρος.
Περνούσαμε το λάκκο του Τσέκουρη, συνεχίζαμε στο αλώνι, του Γκιόκα, στην Γκούβα (απέναντι βουνό από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής).


Και φθάναμε στο λάκκο Γκιλιάγκη (απέναντι από το πρατήριο ΕΚΟ). Μέχρι εκεί το μονοπάτι ήταν ίσιο και σχετικά ομαλό, κόντρα, ανηφόρα άρχιζε στο λάκκο Γκιλιάγκη. Ήταν στενός, απότομος. Θυμάμαι έντονα, δυνατά, μια συκιά αγριοσυκιά που έκανε ωραία μαύρα σύκα. Όταν παγαίναμε Αύγουστο μήνα, για κάποια δουλειά με τον πατέρα είχε σύκα. Έτρωγαν τα πουλιά του ουρανού. Περίσσευαν και για τους περαστικούς.
Πάντα στη ρίζα της κάναμε στάση να ξεκουραστούμε και να πάρουμε δυνάμεις για την ανηφόρα. Με το τέλος της ανηφόρας υπήρχε οροπέδιο, ίσιος τόπος.
Εκεί δεξιά είχε «πέσει το αεροπλάνο» με Άγγλο πιλότο. Ο πιλότος έπεσε με αλεξίπτωτο κοντά στην Πλαταριά στο λάκκο του Τζιάλου, δίπλα από την εκκλησία των Ταξιαρχών στο παλιό χωριό. Το αεροπλάνο ακυβέρνητο έπεσε πάνω από τη Λεδέζα. Πρόλαβα κομμάτια από το κορμί του. Μάλιστα ο κ. Γεώργιος Καρράς είχε μεταφέρει μερικά από αυτά στο σπίτι του στο χωριό και τα έχει προσφέρει στο Λαογραφικό Μουσείο Πλαταριάς. Είναι ένα ιστορικό ντοκουμέντο. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία που θα την γράψω άλλη φορά.
Εκεί λοιπόν κάναμε την πρώτη στάση να ξεκουραστούμε και να κολατσίσουμε. Καθόμαστε σε βραχάκια εδώ και εκεί ιδρωμένοι με ξαναμμένα πρόσωπα. Μαζί μας είχαμε τον τορβά με το φαγητό και τα βιβλία. Ευκαιρία λοιπόν να φάμε κάτι. Κανένα αυγό, καμιά τηγανίτα ή ψωμί με ελιές ή τυρί. Αν μάλιστα κάποιος δεν είχε γράψει κάποια εργασία ή δεν είχε διαβάσει κάτι καλά ευκαιρία να το γράψει στα γόνατα και να ρίξει μια ακόμη ματιά.
Οι πιο τολμηροί άναβαν και το τσιγαράκι τους. Ήταν ένδειξη ανδρισμού και για τα κορίτσια ότι είναι χειραφετημένα λένε, εκείνη την εποχή. Αλλά και τώρα δεν είναι;
Μετά από αυτό το διάλλειμα περπατούσαμε σε ίσιο τόπο στο ψηλότερο σημείο. Υπέροχη θέα. Ανοικτός ορίζοντας. Μετά από λίγα λεπτά να μπροστά μας η Ηγουμενίτσα, η θάλασσα, ο ελαιώνας «πιάτο». Άλλη μια όμορφη εικόνα.
Ήταν η ώρα για τον κατήφορο. Τα πόδια πήγαιναν μόνα τους. Φθάσαμε στο Λαδοχώρι. Λίγα, μικρά, πετρόκτιστα σπίτια. Στενά σοκάκια, βράχοι, ξερός τόπος. Το χωριό χτισμένο στο βουνό. Έτσι σαν σε ακρόπολη. Και κάτω ο κάμπος, ο Ελαιώνας, η παραλία, η παραλία Ζαβαλή με τις υπέροχες αχιβάδες και τα μποστάνια.
Κάθε σπίτι με την αυλή του, το μικρό κήπο, το κοτέτσι, το μαντρί με τις δυο τρείς γίδες, τα «μανάρια» το καλύβι γι α το γαϊδούρι και τα βόδια, το ζευγάρι.
Φτωχοί άνθρωποι, νοικοκυραίοι, οικογενειάρχες. Πάλευαν να τα φέρουν βόλτα. Πουλούσαν τα ζαρζαβατικά τους στη Λαϊκή.
Αλλά και τα περίφημα ρόδια τους γλυκά και ξινά. Σε μια πλευρά της Λαϊκής πούλαγαν την πραμάτεια τους οι Λαδοχωρίτες και από την άλλη οι Ντουσκαλίτες (Ντούσκο έλεγαν, τότε τη Ν. Σελεύκεια). Θυμάμαι με συγκίνηση το χώρο της τότε λαϊκής.
Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Ηγουμενίτσα περνώ. Στέκομαι, κοιτάζω, θυμάμαι. Να η Ευταλία ξαδέλφη της μάνας μου, να ο μπάρμπα – Αντώνης και ο Παντελής συγγενείς από τον πατέρα μου.
Όταν περνούσα από τη Λαϊκή πάντα μου έδιναν από ένα ρόδι μα και χαιρετίσματα για την μάνα η Ευταλία, και για τον πατέρα ο μπάρμπα – Αντώνης και ο Παντελής.
Τα ρόδια, ήταν χοντρά, μεγάλα. Τα έπαιρνα και τα έστελνα στη μάνα μέσα στο τορβά με άδεια αγγειά που επέστρεφα. Και αυτή δεν τα έτρωγε και τα κρατούσε μέχρι το Σάββατο που πήγαινα στο χωριό.
Την εποχή που φύτευαν μποστάνια, εκεί αρχές Μάη, μου έδιναν ντοματιές, κολοκυθιές από το δικό τους φυτώριο, παρόλο που είχαμε δικά μας. «Είναι καλής ράτσας» μου έλεγε η θεία Ευθαλία. Και εγώ τα έβαζα μέσα στο κουσί για να μη σπάσουν… έτσι σαν να ήταν αυγά.
Στον ίδιο χώρο και απέναντι τους ήταν οι Ντουσκαλίτες (Ν. Σελεύκεια) ή Μουχετζιριτ. Ήσυχοι, ήρεμοι με μόνιμη τη θλίψη και τον πόνο του ξεριζωμού στα σκληρά και αδρά πρόσωπά τους. Σιωπηλά, με υπομονή και καρτερία περίμεναν τους πελάτες. Είχαν απ’ όλα τα κηπευτικά: πιο οργανωμένοι και περισσότεροι. Ζούσαν από τη γη την οποία τότε καλλιεργούσαν χειρωνακτικά.
Μα οι αναμνήσεις δεν έχουν τελειωμό και κάπου πρέπει να σταματήσω…
Μα πως θυμήθηκα όλα τούτα του Λαδοχωρίου και τους Λαδοχωρίτες;
Απλά από το αυτοκίνητο είδα από μακριά το σημερινό Λαδοχώρι στη θέση του παλιού Λαδοχωρίου πάνω στο βουνό. Μεγάλα κτίρια, βίλες, μεζονέτες. Έτσι σαν ξένος τόπος. Το Λαδοχώρι μου δεν υπάρχει πια. Λένε πως έτσι είναι η ζωή. Όλα αλλάζουν. Βελτιώνονται. Μπορεί να είναι και έτσι. Μπορεί.

Χρήστος Στεφ. Ευαγγέλου
Read More »
ΛΕΔΕΖΑ (Λαδοχώρι) - Του Χρήστου Ευαγγέλου ΛΕΔΕΖΑ (Λαδοχώρι) - Του Χρήστου Ευαγγέλου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Η νέα σύνθεση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Η νέα σύνθεση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας


Σας γνωρίζουμε ότι από τις αρχαιρεσίες της 04-11-2021 για την ανάδειξη νέων οργάνων τηςΈνωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, προέκυψε το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και συγκροτήθηκε σε σώμα την 07-11-2021 και ύστερα από κατανομή αξιωμάτων έχει ως εξής: 
Πρόεδρος : ΝΑΚΟΣ Βασίλειος του Γεωργίου 
Αντιπρόεδρος : ΚΑΝΑΤΣΟΥ Μαρία του Κων/νου 
Γεν. Γραμματέας : ΚΕΦΑΛΑΣ Χρήστος του Αθανασίου 
Ταμίας : ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Παναγιώτης του Βασιλείου 
Οργανωτικός Γραμματέας : ΚΟΜΙΝΗΣ Σπυρίδων του Σωτηρίου 
Μέλος α' : ΤΣΟΥΠΗΣ Νικόλαος του Κων/ου 
Μέλος β' : ΚΑΤΣΙΜΠΡΑΣ Ηλίας του ΓεωργίουRead More »
Η νέα σύνθεση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Η νέα σύνθεση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Συνάντηση Λώλου και Παππά με τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Συνάντηση Λώλου και Παππά με τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας


Συνάντηση με τη συντοπίτισσα Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κα Αθηνά Καλύβα πραγματοποίησε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μαζί με τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπυρίδωνα Παππά, στο πλαίσιο της επίσκεψης της κας Καλύβα στα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Υδραίων Ναυτών στα Σύβοτα, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση και την οριστική επίλυση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης.


Έμφαση δόθηκε επίσης στο σοβαρό ζήτημα που ανακύπτει εις βάρος των πολιτών και των δύο Δήμων από τη μεταφορά του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Πάργας και την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου-Κτηματολογικού Γραφείου Φιλιατών, απ’ όπου εξυπηρετούνται οι πολίτες της Δ.Ε. Μαργαριτίου και του Δήμου Φιλιατών αντίστοιχα.

Συζητήθηκαν επίσης οι σοβαρές συνέπειες από την επικείμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Φιλιατών με την κα Καλύβα να δεσμεύεται για προσωπική παρέμβαση, ώστε να επιλυθούν τα εν λόγω ζητήματα.
Read More »
Συνάντηση Λώλου και Παππά με τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Συνάντηση Λώλου και Παππά με τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Και νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Ελλάδα

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Και νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην ΕλλάδαΤα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 8.613, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.414 θάνατοι. 3 Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 486 (61.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 408 (83.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 78 (16.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.Read More »
Και νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Ελλάδα Και νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 277 στην Ήπειρο

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 277 στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 45
ΠΕ Θεσπρωτίας 38
ΠΕ Ιωαννίνων 165
ΠΕ Πρέβεζας 29


Read More »
Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 277 στην Ήπειρο Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 277 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Συνάντηση εκπροσώπων της Ε.Ι.Ε.Τ. με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Συνάντηση εκπροσώπων της Ε.Ι.Ε.Τ. με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη


Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, είχαν ο Πρόεδρος και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου κ.κ. Αντώνης Μουντάκης και Σταύρος Μάτσης, αντίστοιχα.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Δωδεκανήσων κ. Ιωάννης Παππάς.

Οι εκπρόσωποι της Ε.Ι.Ε.Τ. έθεσαν στον κ. Γεωργιάδη το θέμα που έχει προκύψει τελευταία με Δήμους, Περιφέρεις και διάφορες υπηρεσίες που ζητούν την προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας κατά την εξόφληση καταχωρήσεων του Δημοσίου έως και του ποσού των 2.500 €.

Πρόκειται ξεκάθαρα για παρερμηνεία του σχετικού Νόμου που δημιουργεί όμως μεγάλα προβλήματα σε πολλούς συναδέλφους.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ε.Ι.Ε.Τ. ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα με την έκδοση διευκρινιστικής, ενώ για το σκοπό αυτό βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία η νομική σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με τον νομικό σύμβουλο της Ένωσης μας κ. Φώτη Πανταζή.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων Τύπου μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αλλά και η τήρηση της ποσόστωσης του 30% των καταχωρήσεων του Υπουργείου προς τον Περιφερειακό Τύπο (Ν. 2328/1995).

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ
Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
Read More »
Συνάντηση εκπροσώπων της Ε.Ι.Ε.Τ. με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη Συνάντηση εκπροσώπων της Ε.Ι.Ε.Τ. με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Χωρίς στήριξη και απροστάτευτες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο και εστίαση

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Μ. Κάτσης: Χωρίς στήριξη και απροστάτευτες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο και εστίαση


Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέθεσαν 65 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης, σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο και εστίαση, οι οποίες για μία ακόμα φορά βρίσκονται χωρίς στήριξη και απροστάτευτες απέναντι σε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Ο Μάριος Κάτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα:

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας αλλά και ολόκληρης της χώρας σε λιανεμπόριο και εστίαση, πλήττονται από μια άνευ προηγουμένου πολυεπίπεδη κρίση που απειλεί ευθέως τη βιωσιμότητα τους. Έπειτα από το μεγαλύτερο σε διάρκεια και ένα από τα σκληρότερα lockdown στην Ευρώπη, που επιβλήθηκε την περίοδο Νοεμβρίου 2020 – Μαΐου 2021, ήρθαν αντιμέτωπες με τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και στις μεταφορές, που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα, και τις οποίες αδυνατούν πλέον να απορροφήσουν.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πρόσφατα, έρχονται να τους δώσουν τη χαριστική βολή. Οι επιχειρηματίες από τη μία βλέπουν τους τζίρους να εξανεμίζονται ξανά, ενώ από την άλλη επιβαρύνονται επιπλέον, εφ’ όσον είναι υποχρεωμένοι να υποκαταστήσουν τους ελέγχους που οφείλει να πραγματοποιεί το κράτος. Παράλληλα μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου για παράδειγμα, που πωλούν πολλά κοινά προϊόντα με τα σούπερ μάρκετ, αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς άλλα υγειονομικά μέτρα ισχύουν σε αυτές και άλλα στα σούπερ μάρκετ.


Πλέον είναι εντελώς ξεκάθαρο σε όλους, πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς προωθεί εν μέσω πανδημίας ένα σχέδιο «εξυγίανσης» της αγοράς, που προβλέπει λουκέτα και συγχωνεύσεις γι αυτές, και πλουσιοπάροχες χρηματοδοτήσεις για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός του ολικού αποκλεισμού από τον τραπεζικό δανεισμό του συνόλου σχεδόν των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και της εξαίρεσης τους από τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης, η οποία σχεδιάζεται από την κυβέρνηση.

Δυστυχώς το λιανεμπόριο και η εστίαση, καλούνται για μία ακόμα φορά να πληρώσουν το μάρμαρο της παταγώδους κυβερνητικής αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας. Δε φταίνε όμως οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες και οι τοπικές οικονομίες, που όχι μόνο δεν ενισχύθηκε το Ε.Σ.Υ., αλλά αποδυναμώθηκε από τις αναστολές εργασίας υγειονομικών και την υποχρηματοδότηση. Που στα σχολεία αντί να αραιώνουν οι μαθητές ανά αίθουσα, στοιβάζονται στις τάξεις μέσω συγχωνεύσεων τμημάτων, που στα Μ.Μ.Μ. δεν πύκνωσαν τα δρομολόγια, που οι καμπάνιες ενημέρωσης για την πανδημία και τους εμβολιασμούς, κατάντησαν να γίνουν ένα αλισβερίσι με δημόσιο χρήμα, ώστε να εξασφαλιστεί το συνεχές λιβάνισμα του «Μωυσή». Αυτές είναι ευθύνες αποκλειστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την Ερώτησή μας, απαιτούμε μέτρα στήριξης στις ήδη επιβαρυμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο, καθώς και άμεση καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού, που η ίδια η κυβέρνηση ενισχύει με τα υγειονομικά μέτρα που επιβάλλει».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων
Θέμα: «Χωρίς στήριξη και απροστάτευτες απέναντι σε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού για ακόμα μία φορά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο»
Εδώ και περισσότερο από ενάμισι χρόνο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο και εστίαση πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Το παρατεταμένο lockdown – το μεγαλύτερο σε διάρκεια σε όλη την Ε.Ε.- που επιβλήθηκε την περίοδο Νοέμβριος 2020 – Μάιος 2021 οδήγησε τις επιχειρήσεις σε πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία. Οι δυσκολίες καταγράφονται και στην έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ για το α’ εξάμηνο του 2021, όπου το 36,7% των επιχειρήσεων εκφράζουν το φόβο τους για ενδεχόμενη διακοπή της δραστηριότητάς τους το επόμενο διάστημα.
Επιπρόσθετα, οι πληθωριστικές τάσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα με εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και στις μεταφορές επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων, οι οποίες αδυνατούν πλέον να απορροφήσουν τις αυξήσεις του κόστους λειτουργίας τους. Επιπλέον, ο αποκλεισμός τους από χρηματοδοτήσεις και κυρίως από τον τραπεζικό δανεισμό τις οδηγεί σε οικονομική ασφυξία.
Τα νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν την Τρίτη 2/11 από τον Υπουργό Υγείας και αφορούν την εστίαση και το λιανεμπόριο, πρόκειται να προκαλέσουν εκ νέου μείωση στον τζίρο των ήδη επιβαρυμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι επιχειρηματίες επιβαρύνονται περαιτέρω, εφ’ όσον είναι υποχρεωμένοι να υποκαταστήσουν τους ελέγχους που οφείλει να πραγματοποιεί το κράτος, την στιγμή που κανένα αντίστοιχο μέτρο δεν προβλέπεται για την είσοδο σε εκκλησίες αλλά και για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Επιπλέον, η εξαίρεση των σούπερ μάρκετ από την υποχρέωση επίδειξης rapid test για την είσοδο στα καταστήματά τους, οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανεμπορίου που πωλούν πολλά κοινά προϊόντα με τα σούπερ μάρκετ.
Με ανακοινώσεις τους τόσο οι φορείς του λιανεμπορίου και της εστίασης αναφέρονται στις ανησυχητικές εξελίξεις που προοιωνίζονται για τους συγκεκριμένους κλάδους, εν μέσω μάλιστα περιόδου εκπτώσεων αλλά και ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Επειδή, η πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε εστίαση και λιανεμπόριο έχουν πληγεί σφοδρά το προηγούμενο διάστημα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και τα παρατεταμένα lockdown
Επειδή, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν είναι ενιαία για όλη την αγορά και εγείρουν θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού
Επειδή, δεν προβλέπονται νέα μέτρα ανακούφισης για τις ήδη επιβαρυμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να στηριχθούν οι ήδη επιβαρυμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο;
2. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει για την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργείται από τη μη ενιαία εφαρμογή περιοριστικών μέτρων μεταξύ ανταγωνιστικών επιχειρήσεων;
Read More »
Μ. Κάτσης: Χωρίς στήριξη και απροστάτευτες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο και εστίαση Μ. Κάτσης: Χωρίς στήριξη και απροστάτευτες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο και εστίαση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπή για παραμέληση εποπτείας ανήλικου, που εμπλέκεται σε υποθέσεις κλοπών

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Συνελήφθη ημεδαπή για παραμέληση εποπτείας ανήλικου, που εμπλέκεται σε υποθέσεις κλοπώνΣυνελήφθη χθες στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπή, που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στην Άρτα, ανήλικος, την εποπτεία του οποίου έχει η κατηγορούμενη, επιχείρησε να αφαιρέσει χρήματα από ταμείο καταστήματος και λίγο αργότερα αφαίρεσε τσαντάκι ημεδαπού από εργασιακό χώρο, που περιείχε χρηματικό ποσό -85- ευρώ.


Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, ο ανήλικος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των -60- ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον κάτοχό του.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπή για παραμέληση εποπτείας ανήλικου, που εμπλέκεται σε υποθέσεις κλοπών Συνελήφθη ημεδαπή για παραμέληση εποπτείας ανήλικου, που εμπλέκεται σε υποθέσεις κλοπών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για απάτη με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing)

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για απάτη με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing)Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση διαδικτυακής απάτης με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα, την 13/09/2021 ημεδαπή έλαβε μήνυμα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, φερόμενο δήθεν ως αποσταλθέν από γνωστή τράπεζα, με το οποίο ενημερώνονταν ότι η χρεωστική της κάρτα είχε απενεργοποιηθεί για λόγους αναβάθμισης των διαδικτυακών μέτρων ασφαλείας.

Το μήνυμα περιείχε υπερσύνδεσμο (link) προκειμένου να επανενεργοποιηθεί η κάρτα και αφού ακολούθησε τη διαδικασία διαπίστωσε ότι εν αγνοία της είχε πραγματοποιηθεί μεταφορά χρηματικού ποσού -2.000- ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό σε άλλον.


Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συστήνεται στους πολίτες:
· Να είναι καχύποπτοι όταν τους ζητούνται προσωπικές πληροφορίες μέσω μεμονωμένων e-mail ή sms.
· Να μη συμπληρώνουν φόρμες με προσωπικά τους στοιχεία όταν αυτές αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μέσω υπερσυνδέσμων (links)
· Να πληκτρολογούν στον browser τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και να μη μπαίνουν σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων.

Πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (www.cyberalert.gr)Read More »
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για απάτη με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για απάτη με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Πολλά τα θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Πολλά τα θετικά rapid tests στην ΗγουμενίτσαΤην Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 175 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 64 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 36107 rapid test και ανευρέθηκαν 1398 θετικά (3.87%). 
Από τις περιπτώσεις, οι 672 αφορούν άνδρες και οι 726 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 35,44 έτη.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΆΝΘΕΟΝ
494 rapid test με 21 θετικά (4.25%) αφορούν σε 12 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
45 αρνητικά rapid test
Read More »
Πολλά τα θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Πολλά τα θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Στάση εργασίας προκήρυξαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Στάση εργασίας προκήρυξαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ηγουμενίτσας και ΠαραμυθιάςΣυνάδελφοι και Συναδέλφισσες ,

Για μια ακόμη φορά στη διάρκεια των είκοσι μηνών της πανδημίας με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ξανά το λιανικό εμπόριο .

Με τα μέτρα που έλαβε ΑΔΙΚΕΙ και ΤΙΜΩΡΕΙ και πάλι το Λιανικό εμπόριο, που σε όλη τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης αναμφισβήτητα εφάρμοσε και εξακολουθεί να εφαρμόζει με υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Για ακόμη μια φορά γίνεται διάκριση μεταξύ του κλάδου των τροφίμων και των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών.

Είναι απορίας άξιο πως απαιτείται να γίνεται έλεγχος στα καταστήματα λιανικής όπου ο αριθμός των καταναλωτών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος και να επιτρέπεται η αβίαστη και χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στα super market – πολυκαταστήματα .

Δεν είμαστε ''χωροφύλακες'' να ζητάμε ταυτότητα από τους πελάτες μας και δεν θα παίξουμε τον ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού .


Είναι βέβαιο ότι τα μέτρα αυτά θα δημιουργήσουν σύγχυση και μείωση στην αγοραστική κίνηση και θα επιδεινώσουν και το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε αυτή.

Σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο όπου οι συνάδελφοι προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους η κυβέρνηση αντί για μέτρα στήριξης λαμβάνει μέτρα εξόντωσής τους.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι που συνυπογράφουμε το πιο πάνω ψήφισμα διαμαρτυρίας απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που αφορούν την αγορά, γιατί η απόφαση αυτή θα ενισχύσει μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα και θα είναι η χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Καλούμε τις Περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας , τους βουλευτές των Νομών και τους Δημάρχους των πόλεων να πιέσουν την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που πριν λίγες ημέρες αποφάσισε τα οποία πλήττουν για ακόμη μια φορά τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΑΡΤΑΣ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΘΕΡΜΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΟΣ – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
Read More »
Στάση εργασίας προκήρυξαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς Στάση εργασίας προκήρυξαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

88 θετικοί μαθητές στην Ήπειρο και 17 εκπαιδευτικοί

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
88 θετικοί μαθητές στην Ήπειρο και 17 εκπαιδευτικοίΣτα 88 ανέρχονται τα κρούσματα μεταξύ των μαθητών της Ηπείρου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε την Δευτέρα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης από όλες τις σχολικές μονάδες.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Καμπουράκης τα μισά σχεδόν προέρχονται από το Νομό Ιωαννίνων ενώ η κατανομή είναι περίπου ίδια μεταξύ των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Θετικοί στον κορωνοϊό σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτέρας είναι και 17 συνολικά εκπαιδευτικοί.

«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι προς όφελος των μαθητών αλλά και της κοινωνίας» υπογράμμισε ο κ. Καμπουράκης.

Read More »
88 θετικοί μαθητές στην Ήπειρο και 17 εκπαιδευτικοί 88 θετικοί μαθητές στην Ήπειρο και 17 εκπαιδευτικοί Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα


Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (08-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (33) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(23) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-6- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-11- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.


(10) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:
· (8) πρόστιμα των -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων, ως εξής:
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

· Πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας για -15- ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελάτη εντός καταστήματος, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας καθώς και χρηματικό πρόστιμο -300- ευρώ στον πελάτη.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Παράταση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας;

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Παράταση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας;


Εκεί που «ήταν θέμα ημερών» να έχουμε εξελίξεις που, επιτέλους, θα φέρουν την … ανάπτυξη, σοβαρές καθυστερήσεις  που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, και Καβάλας καταγράφονται από το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το reporter.gr

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ:


Σοβαρές καθυστερήσεις που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις 3 λιμανιών το 2022 καταγράφονται από το ΤΑΙΠΕΔ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 3 διαγωνισμοί των λιμανιών έχουν περάσει στη φάση της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών και η πρώτη παράταση της προθεσμίας για το καθένα ήδη μόλις εξέπνευσε. Προέκυψε όμως και μια αλλαγή σειράς. 
Θα προηγηθεί λοιπόν, ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Kαβάλας (η προηγούμενη προθεσμία έληξε 23 Oκτωβρίου) - μέχρι τέλος του '21 και θα ακολουθήσουν εκείνοι για τα λιμάνια της Aλεξανδρούπολη και της Hγουμενίτσας, με νέες προθεσμίες για το πρώτο δίμηνο του 2022
Ως αιτία καταγράφεται το αίτημα των συμμετεχόντων (ορισμένοι παίρνουν μέρος και στους 3 διαγωνισμούς) να έχουν πληρέστερη ενημέρωση για τα στοιχεία της κάθε παραχώρησης.
Σε ό,τι αφορά το λιμάνι του Hρακλείου και ενώ προχωρεί η αξιολόγηση των νομιμοποιητικών εγγράφων των διεκδικητών, φαίνεται ότι επίσης η προθεσμία για τον Nοέμβριο δεν θα τηρηθεί. Πάμε και εδώ για το 2022 προκειμένου ο διαγωνισμός να περάσει στην επόμενη φάση. Tέλος, και για το λιμάνι του Bόλου, το επόμενο big project στους περιφερειακούς λιμένες, ο διαγωνισμός δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς οι εκκρεμότητες με το YΠEΘA δεν έχουν λυθεί.

Πηγή: Reporter.gr
Read More »
Παράταση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας; Παράταση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Κερδίστε με κάθε νέα σύνδεση στο TOTAL Smart nrg

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Κερδίστε με κάθε νέα σύνδεση στο TOTAL Smart nrgΓιατί με κάθε νέα σύνδεση στο TOTAL Smart nrg, κερδίζετε:
- Δωροκάρτες Shell αξίας 50€ για εξαργύρωση σε καύσιμα και προϊόντα πρατηρίου.
- 20% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα Smart Home​ στο allSmart.gr.
- 3.000 πόντους Smart.
Επισκεφθείτε μας στο νέο κατάστημα ενέργειας στην Ηγουμενίτσα και ενημερωθείτε για όλα τα προνόμια που σας περιμένουν.
Σουλίου 1 Πλατεία Δημαρχείου.
George Verbis Επίσημος Συνεργάτης
6974613977
6993236888
6947709601
2665 100324
gverbis.nrgprovider@gmail.com
«nrg, ενέργεια με τη σιγουριά της Motor Oil»
Read More »
Κερδίστε με κάθε νέα σύνδεση στο TOTAL Smart nrg Κερδίστε με κάθε νέα σύνδεση στο TOTAL Smart nrg Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Τμήματα παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Τιτάνη"

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021
Τμήματα παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Τιτάνη"Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Τιτάνη αποφάσισε σύμφωνα με το υπ' αριθμ 01/21 πρακτικό του: 1. Την δημιουργία χορευτικών τμημάτων παραδοσιακών χορών για μικρούς και μεγάλους χορευτές και ΔΩΡΕΆΝ εκμάθηση χειροποίητων κεντημάτων για μικρές και μεγάλες κυρίες.
Οι εγγραφές ξεκινούν την Κυριακή 07/11/2021 στις 11:00πμ στο Ίδρυμα Ηλία Σάρρα.
Για πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις ανωτέρω δράσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6972583289 (Σοφία Σεγγουνη) ή με μήνυμα inbox.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΙΤΑΝΗ
Read More »
Τμήματα παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Τιτάνη" Τμήματα παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Τιτάνη" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Σελίδες