Οι κάτοικοι των χωριών του ιστορικού Σουλίου ταλαιπωρούνται από την έλλειψη γιατρού

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017


Δεν είναι μόνο τωρινό το πρόβλημα. 
Είναι παλαιό. 
Αλλά μια μόνιμη λύση δε βρίσκεται. 
Οι κάτοικοι των χωριών του ιστορικού Σουλίου ταλαιπωρούνται από την έλλειψη γιατρού! 
Έτσι ούτε να εξεταστούν ολοκληρωμένα έχουν την ευχέρεια, ούτε να συνταγογραφήσουν, όποτε το χρειάζονται, τα φάρμακά τους Απομωνομένοι γεωγραφικά, αφού η απόσταση από το πλησιέστερο κέντρο, την Παραμυθιά, είναι μεγάλη, δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν και στοιχειώδη και αυτονόητα αγαθά της ζωής, όπως είναι αυτό της παροχής ιατρικών υπηρεσιών. 
Και είναι ηλικιωμένοι πολλοί από αυτούς, άρα έχουν ανάγκη συχνής ιατρικής φροντίδας. 
Το θέμα αυτό έχει τεθεί πολλές φορές και από το δήμο Σουλίου, αλλά και από το σωματείο "Οι Φίλοι του Σουλίου". 
Αναγνωρίζει κανείς ότι υπάρχουν προβλήματα στο σύστημα υγείας, όπως και το ότι είναι απομακρυσμένη η περιοχή, ωστόσο θα μπορούσε, πιστεύουμε να βρεθεί ένας γιατρός να καλύπτει συνεχώς τους κατοίκους του ιστορικού τόπου. 
Ζητούν πολλά οι άνθρωποι; 
Δεν φτάνει που δεν έχουν πλήρες οδικό δίκτυο, δε φτάνει που δεν έχουν το περισσότερο διάστημα του χρόνου τηλεόραση, το να μην έχουν και γιατρό, πηγαίνει πολύ... 


 
Read More »
Οι κάτοικοι των χωριών του ιστορικού Σουλίου ταλαιπωρούνται από την έλλειψη γιατρού Οι κάτοικοι των χωριών του ιστορικού Σουλίου ταλαιπωρούνται από την έλλειψη γιατρού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017 Rating: 5

Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ηγουμενίτσα για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017

Το 6ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ηγουμενίτσα στις 12 και 13 Δεκεμβρίου και στα Ιωάννινα στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.
«ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Ν. 4469/17) και ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒHΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ »
Εισηγητής σεμιναρίου: Ηλίας Γ. Κουρεμένος, Οικονομολόγος - ΜΒΑ , Σύμβουλος Επιχειρήσεων , Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής , Διαχειριστής Αφερεγγυότητας

Ώρες και χώρος διεξαγωγής:
*ΙΩΑΝΝΙΝΑ 16:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ. / Ξενοδοχείο GRAND SERAI
*ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 16:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ. / Ξενοδοχείο Νέα Σελεύκεια
Στο σεμινάριο, κατά το μέγιστο μέρος του (περίπου 90%), θα παρουσιαστεί αναλυτικά ο νέος νόμος 4469 / 2017, στο πλαίσιο του οποίου, μια επιχείρηση, μπορεί, με μια πρόταση της, να αιτηθεί την ρύθμιση των οφειλών της προς τους πιστωτές της, από προμηθευτές και Τράπεζες μέχρι Εφορεία και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Επίσης θα παρουσιαστεί ο νόμος 3898/2010, που αναφέρεται στον θεσμό της διαμεσολάβησης, που χρησιμοποιείται εξωδικαστικά για να επιλύονται, οικονομικά και ταχύτατα, ιδιωτικές και εμπορικές διαφορές.


 
Read More »
Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ηγουμενίτσα για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων  Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ηγουμενίτσα για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017 Rating: 5

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τραυματία, τράκαρε με αγελάδες

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017Τροχαίο ατύχημα συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε ασθενή και κινούνταν στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ιωαννίνων με κατεύθυνση προς Πρέβεζα, στο ύψος της Σαμψούντας ενεπλάκη σε τροχαίο με δύο αγελάδες βάρους 200 κιλών περίπου το καθένα. 

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν τα βοοειδή να βρουν ακαριαίο θάνατο ενώ οι υλικές ζημιές στο μπροστινό μέρος του ασθενοφόρου είναι μεγάλες.
Ευτυχώς, κανείς από τα μέλη του πληρώματος αλλά και τον ασθενή δεν τραυματίστηκε.


 
Read More »
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τραυματία, τράκαρε με αγελάδες Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τραυματία, τράκαρε με αγελάδες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017 Rating: 5

Λευτέρης Κώστας: Υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017

Οι εκλογές του Επιμελητηρίου της 3ης και 4ης Δεκεμβρίου 2017 βρίσκουν τον τόπο μας σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης και τον επιχειρηματία αντιμέτωπο με πολλά και πιεστικά ζητήματα επιβίωσης. Αυτές τις ώρες ευθύνης, ενώνουμε όλοι τις προσπάθειές μας και κινητοποιούμε όλες τις δυνάμεις του επιχειρηματικού κόσμου να οργανωθεί, να δουλέψει στοχευμένα, συλλογικά, και αποτελεσματικά.

Οι καιροί αλλάζουν-παλαιοκομματικές πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν- απαιτείται γενική συναίνεση, διάλογος, ομαδική δουλειά, διεκδικητικότητα, αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σύνεση, διαρκείς ενημέρωση, εξωστρέφεια και καινοτόμες ιδέες πρωταγωνιστών στο πεδίο των καιρών.

Με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και έχοντας πλέον τη γνώση , είμαστε έτοιμοι να αναδείξουμε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ως τον πλέον αξιόπιστο και ακούραστο σύμβουλο της μικρομεσαίας επιχείρησης και του ελεύθερου επαγγελματία.

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

Με αυτές τις σκέψεις κατέθεσα την υποψηφιότητα μου ως υποψήφιος Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Νομού ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ με τον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, με επικεφαλής τον Πάσχο Αλέξανδρο.

Ζητώ και πάλι κοιτώντας σας στα μάτια την εμπιστοσύνη σας, την ψήφο σας, την στήριξή σας να συνεχίζω να μάχομαι για τα συμφέροντα της περιοχής μας, των συναδέλφων εμπόρων και επιχειρηματιών.

Σ΄αυτήν την προσπάθεια της οικονομικής και επιχειρηματικής αναστήλωσης του Νομού μας δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς.

Πρέπει ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ να συμμετέχουμε στις εκλογικές διαδικασίες την Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017.

Η συμμετοχή όλων μας θα δώσει την δυναμική στον συνδυασμό, σε μένα προσωπικά αλλά και στον Επιμελητηριακό Θεσμό, να διεκδικήσει ευκαιρίες, να απαιτήσει δικαιώματα και να κερδίσει αγώνες.

Ελευθέριος Κώστας
Υποψήφιος στο Εμπόρικο Τμήμα 
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Τηλ. 6940450437 


 
Read More »
Λευτέρης Κώστας: Υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Λευτέρης Κώστας: Υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017 Rating: 5

Μελέτες για την επέκταση των ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Ελληνικού

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκαν, μετά την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με το Υπουργείο Οικονομίας, το έργο για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων στραγγιδίων του ΧΥΤΑ Ελληνικού με προυπολογισμό 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Συνάμα εντάχθηκαν με προυπολογισμό 569 χιλιάδων οι μελέτες ωρίμανσης για επέκταση και δημιουργία νέων κυττάρων των ΧΥΤΥ Ελληνικού και Καρβουναρίου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφαση του ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης του έργου: Κατασκευή αποχετευτικών αγωγών και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 26, 7 εκ. ευρώ και με ανάδοχο την ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο θέμα αυτό, αλλά και στις άλλες παρεμβάσεις που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται δήλωσε τα εξής: 
«Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που έχουμε, γιατί όταν ο προϋπολογισμός ενός έργου είναι μεγάλος, το αποτέλεσμα της Δημοπρασίας, αποστέλλεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να δώσει το δικαίωμα να υπογράψουμε την σύμβαση και να αρχίσει η υλοποίηση. Το συγκεκριμένο έργο (πρώην Δήμος Ζαλόγγου), όπως και το έργο προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ που εκτελείται ήδη από το πρόγραμμά μας (Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020) για το αποχετευτικό δίκτυο σε Πέρδικα – Σύβοτα - Πλαταριά κλείνουν σχεδόν όλα τα δυτικά παράλια της Ηπείρου. Και αυτές τις ημέρες μετά από μια πλήρη συμφωνία που κάναμε για τον αποδέκτη του βιολογικού καθαρισμού Καναλλακίου επιδιώκουμε και αυτό το έργο να μπορέσουμε σιγά σιγά να το ωριμάσουμε για δημοπράτηση».


 
Read More »
Μελέτες για την επέκταση των ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Ελληνικού  Μελέτες για την επέκταση των ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και  Ελληνικού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017 Rating: 5

Τι έχει απομείνει από το παλαιό Σούλι...

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017

Πλησιάζαμε στο αγάλματα των ηρώων του Σουλίου, νιώθοντας την ιερότητα του χώρου και την ίδια στιγμή διατάρσασσαν τη σιωπή τα γαυγίσματα των σκύλων. 
Τα κοπάδια με τα γίδια ροβόλησαν απ’ τα χαλάσματα της Κιάφας και του Κάστρου, κτηνοτρόφοι φανερώθηκαν, η θειά ξεπρόβαλε κατεβαίνοντας από την καλύβα. 
Πώς και μας θυμηθήκατε; ήταν η ερώτησή τους; 
Είπαμε να αναπνεύσουμε λίγο το σουλιώτικο αγέρα, ήταν η απάντησή μας. 


 
Απ’ όλο το παλιό Τετραχώρι, που αποτελούνταν από τα τέσσερα αρχικά χωριά, που ήτα το Σούλι, το Αβαρίκο, μετά η Κιάφα και η Σαμονίβα, κάτοικοι ζουν σήμερα μόνο στο χωριό Σαμονίβα. 
Τα ζώα βοσκούν ανάμεσα στα ερείπια και στο διάσελο μαζεύονται για το νερό του πηγαδιού. Από το υστέρημά τους έχουν επενδύσει χρήματα για να το επισκευάσουν, γιατί είναι λιγοστά τα πηγάδια που χρησιμοποιούνται σήμερα, καθώς «δεν τραβιούνται».
Στο Τετραχώρι παλιά υπήρχαν 400 πηγάδια -κάθε φάρα είχε το δικό της πηγάδι. 
Σήμερα σώζονται μόνο 30. 
Τα άλλα τα βούλωσαν, για να μην πνίγονται τα ζώα ή στέρεψαν αφού δεν τραβιόντουσαν. 
Όση ώρα ο ηλικιωμένος βοσκός έβγαζε νερό από ναπό το πηγάδι για τις να γεμίσει μ’ αυτό τις ποτίστρες, πιάσαμε την κουβέντα. 
"Είμαστε πολύ λίγοι και «ξεχασμένοι»", ανέφερε απογοητευμένος. 
"Μήπως βγαίνει και τίποτα; Λέγαμε να μας δώσει το κράτος την άδεια να οικοδομήσουμε τα ερείπιά μας, αλλά πού, φωνάζει η αρχαιολογία. Και συνέχισε: "Μονο στις γιορτές Σουλίου μας θυμούνται. Όλο τον άλλο χρόνο το Σούλι είναι σαν νεκροταφείο, αφού τίποτα δεν στέκεται ικανό να το ξαναζωντανέψει". 
Και σχεδόν θυμωμένος, μονολόγησε: 
"Τα βαρεθήκαμε τα στεφάνια στους προγόνους μας. Όταν ζεις στο βουνό καίγεσαι από άλλα βασικά. Την παράδοση, την διατηρούμε εμείς που ζούμε εδώ. Αν οι πρόγονοί μας και οι παππούληδές μας τίμησαν τον τόπο, εμείς απλά μια ανθρώπινη ζωή με γιατρό, τηλέφωνο, τηλεόραση, δρόμο. Θέλουμε πολλά;". 
Εδώ, υπήρξε το λίκνο της λευτεριάς και της αρετής, εδώ οξύνεται το πνεύμα και λεπτύνεται η ψυχή, με αμόνι το βράχο και τη θύμηση.


 
Read More »
Τι έχει απομείνει από το παλαιό Σούλι... Τι έχει απομείνει από το παλαιό Σούλι... Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μεγάλες προσφορές σε ημερολόγια από την ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μεγάλες προσφορές σε ημερολόγια από την ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ Ηγουμενίτσα: Μεγάλες προσφορές σε ημερολόγια από την ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017 Rating: 5

Πωλείται οικόπεδο με οικία

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ9UAO9Y2YRjy6OIPZC0WhN4T9teg-828gNNEVfwDvnjA2mkGkceFa2XWHUI9xVWkjeitV0EMK1WvJe-xU_TO3GlBGEI3tbhBkz_yy2MK5lZ2teJJIzZeL9_-Bj5S_36YpuaXEKgUPCuA/w1200-h630-p-k-no-nu/201702181246583345.jpg

Πωλείται στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, οικόπεδο 2240 τ.μ., εντός οικισμού, με μονοκατοικία 84 τ.μ., με υπόγειο 20 τ.μ. και με πενήντα ελαιόδεντρα

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978892439Read More »
Πωλείται οικόπεδο με οικία Πωλείται οικόπεδο με οικία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017


Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία και με μεγάλη πελατεία, λόγω προσωπικού λόγου του ιδιοκτήτη, στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6993913110Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενοικιάζεται κατάστημα στην πλατεία Δημαρχείου

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017


Ενοικιάζεται κατάστημα 70 τ.μ. στην πάνω μεριά της πλατείας Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Επίσης πωλούνται μηχανήματα καφεκοπτείου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
  • 2665023482
  • 6981873561Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενοικιάζεται κατάστημα στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσα: Ενοικιάζεται κατάστημα στην πλατεία Δημαρχείου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017


Πωλείται οικόπεδο 513 τ.μ. στην περιοχή της Νέας Σελεύκειας στην Ηγουμενίτσας.

Το οικόπεδο διαθέτει οικοδομική άδεια και στο εσωτερικό του πηγάδι με πόσιμο νερό.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6946418880Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017
Ζητείται υπάλληλος για έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26665028085 & 6948303061.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017 Rating: 5

Σελίδες