Ηγουμενίτσα: Ο Δήμος ξεκινάει να ξηλώνει αυθαίρετες καταλήψεις από τραπεζοκαθίσματα

Τρίτη, Ιουλίου 31, 2018

Έστω αργά και μεμονωμένα, με απόφαση του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Μιχάλη Γκίκα, ξεκινάνε οι έλεγχοι σε όλη την πόλη (;), για τις αυθαίρετες καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, κυρίως πεζοδρομίων, από καρέκλες και τραπέζια.

Και αυτό γιατί από την προηγούμενη εβδομάδα, με έγγραφό του, ζητάει την απομάκρυνση παταριών, από ένα και μόνο κατάστημα στην περιοχή της πλατείας Δημαρχείου.

Προκαλεί βέβαια ο κ. Αντιδήμαρχος το κοινό αίσθημα, αφού ο έλεγχος περιορίστηκε σε ένα και μόνο κατάστημα, την ώρα που ο πεζόδρομος της Γρ. Λαμπράκη και οι κάθετες σε αυτόν, είναι κυριολεκτικά αδιάβατοι για τους πεζούς, από τα εκατοντάδες τραπεζοκαθίσματα.

Ο κανονισμός λειτουργίας του πεζόδρομου που η ίδια δημοτική αρχή έχει ψηφίσει είναι στην ουσία ανεφάρμοστος, με κύρια ευθύνη του Δήμου, αφού πρώτα αυτός παρανομεί, μη απομακρύνοντας από τη μέση του πεζόδρομου, όπως προβλέπεται, τις κολώνες ηλεκτροφωτισμού και τα παγκάκια.

Αλήθεια, έχει αναλογιστεί κανείς τι θα συμβεί σε περίπτωση που εκδηλωθεί φωτιά σε κάποιο από τα καταστήματα ή τα σπίτια που βρίσκονται μέσα στον πεζόδρομο;

Από πού θα περάσει το πυροσβεστικό όχημα και το ασθενοφόρο;

Όσο γνωρίζουμε, η πυροσβεστική υπηρεσία Θεσπρωτίας, με έγγραφά της προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, δύο φορές, έχει επισημάνει τον υπαρκτό κίνδυνο στον πεζόδρομο, αφού τα πυροσβεστικά οχήματα είναι αδύνατο να τον προσπελάσουν, από τη μία και μοναδική είσοδο - έξοδο, αλλά και από τα εμπόδια (κολώνες, παγκάκια, διαφημιστικές πινακίδες και τέντες).

Φυσικά η δημοτική αρχή έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τις επιστολές της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα ώστε επιτέλους ο Δήμος Ηγουμενίτσας να εφαρμόσει τα αυτονόητα; 

Ελπίζουμε από σήμερα κιόλας, τα αστυνομικά όργανα, που είναι υπεύθυνα για την τήρηση του κανονισμού, να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους σε ολόκληρη την πόλη και να μην παίξουν το μικροπολιτικό παιχνίδι της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας, η οποία πραγματοποιεί ελέγχους με παρωπίδες που συνήθως δείχνουν πολιτικούς τους αντιπάλους ή μη αρεστούς συμπολίτες. Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Δήμος ξεκινάει να ξηλώνει αυθαίρετες καταλήψεις από τραπεζοκαθίσματα Ηγουμενίτσα: Ο Δήμος ξεκινάει να ξηλώνει αυθαίρετες καταλήψεις από τραπεζοκαθίσματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 31, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Θάνατος Έλληνα ναυτικού στο πλοίο CRUISE OLYMPIA

Τρίτη, Ιουλίου 31, 2018


Ένας Έλληνας ναυτικός που εργαζόταν στο πλοίο CRUISE OLYMPIA των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από το λιμάνι της Ανκόνα προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, ο άτυχος ναυτικός ένιωσε αδιαθεσία και μετέβη στο ιατρείο του πλοίου, όπου λίγη ώρα αργότερα δυστυχώς κατέληξε.

Η σορός του ναυτικού, μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, θα μεταφερθεί για νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία των Ιωαννίνων, η οποία και αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου.Read More »
Ηγουμενίτσα: Θάνατος Έλληνα ναυτικού στο πλοίο CRUISE OLYMPIA Ηγουμενίτσα: Θάνατος Έλληνα ναυτικού στο πλοίο CRUISE OLYMPIA Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 31, 2018 Rating: 5

Την Κυριακή 5 Αυγούστου το μεγάλο πανηγύρι στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών

Τρίτη, Ιουλίου 31, 2018Read More »
Την Κυριακή 5 Αυγούστου το μεγάλο πανηγύρι στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Την Κυριακή 5 Αυγούστου το μεγάλο πανηγύρι στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 31, 2018 Rating: 5

Σελίδες