«Έφτασε η ώρα των λιμανιών»: Προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για Ηγουμενίτσα, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020
«Έφτασε η ώρα των λιμανιών»: Προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για Ηγουμενίτσα, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα


«Έφτασε η ώρα των λιμανιών». 
Στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, συζητείται η έναρξη των διαγωνισμών για την αξιοποίηση των πρώτων περιφερειακών λιμένων. 

Πρόκειται για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας και της Καβάλας. Τα δυο πρώτα θα αξιοποιηθούν μέσω της πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών και το τρίτο λιμάνι, η Καβάλα μέσω της μεθόδου της παραχώρησης δραστηριοτήτων.

Αυτό σημαίνει ότι δύναται οι διαγωνισμοί για τα τρία περιφερειακά λιμάνια να προκηρυχθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Το νέο λιμάνι της Ηγουμενίτσας εγκαινιάστηκε το 2003. Γεωγραφικά είναι το πλησιέστερο λιμάνι της Ελλάδας με την Ιταλία και τις Βαλκανικές χώρες της Αδριατικής Θάλασσας, αποτελώντας έτσι μία σημαντική γέφυρα ανθρώπων και εμπορευμάτων από και προς τη Δυτική Ευρώπη.
Ετησίως, διακινούνται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας 2,5 εκατομμύρια επιβάτες και περίπου 250.000 φορτηγά.
Κύριες συνδέσεις του λιμένα οι Ιταλικοί λιμένες Μπάρι, Μπρίντιζι, Ανκόνα, Βενετία, Τεργέστη και Ραβέννα, καθώς και η νήσος της Κέρκυρας.
Εκτείνεται σε χερσαία ζώνη 210 στρ. (130 στρ. χερσαία λιμενική ζώνη και 80 στρ. χώροι στάθμευσης και λοιποί βοηθητικοί χώροι).
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας παράγει ετησίως έσοδα της τάξης των 5 εκατ. ευρώ, με κερδοφορία πλησίον των 2 εκατ. ευρώ.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Σύμφωνα με ναυτιλιακούς αναλυτές, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ήδη προσελκύει αυξημένο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης, όσο και για την εμπορευματική δραστηριότητα και τις προοπτικές της, καθώς συνδέεται με την Εγνατία Οδό, δίνοντας δίοδο στα εμπορεύματα Ανατολής και Δύσης και αντίστροφα.
Επιπλέον, μπορεί να αναπτυχθεί ιδιαίτερα το μεταφορικό έργο και η εναπόθεση LNG.
Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί επίκεντρο των σχεδίων για τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βαλκανική, μέσω της προωθούμενης κατασκευής πλωτού σταθμού αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από αμερικανικά και ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
Την ίδια στιγμή είναι ένα λιμάνι που έχει απορροφήσει σημαντικές επενδύσεις, άνω των 60 εκατ. ευρώ, σε επίπεδο ανάπτυξης υποδομών, καθώς εκτείνεται σε μια περιοχή σχεδόν 250 στρεμμάτων και ουσιαστικά έχει περιορισμένη μεταφορική και εμπορική δραστηριότητα και χωρίς αποθηκευτικούς χώρους.
Μέχρι στιγμής, η αξιοποίηση του είναι “περιορισμένη”, αφού ο κύκλος εργασιών του λιμένα είναι μικρότερος από 1 εκατ. ευρώ ετησίως και τα κέρδη της τάξεως των 100.000 ευρώ.
Το λιμάνι θα διεκδικήσει, μεταξύ άλλων, η ελληνική Goldair, η οποία θα συστήσει κοινοπρακτικό σχήμα με την αμερικανική SSA Marine (έχει έδρα στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, είναι θυγατρική της Carrix και αποτελεί κυρίως εταιρεία διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων) και το – επίσης – αμερικανικό επενδυτικό σχήμα Black Summit Financial Group. Η κοινοπραξία της Goldair ενδιαφέρεται και για τα λιμάνια του Βόλου και της Καβάλας.

Το λιμάνι της Καβάλας
Το λιμάνι της Καβάλας αναμένεται να είναι το πρώτο που θα αξιοποιηθεί με τη μορφή της υπο-παραχώρησης και μπορεί να αναδειχθεί σε κύρια πύλη εμπορευματική πύλη προς τα ανατολικά Βαλκάνια.
Πρόκειται για τις υποδομές του λιμένα «Φίλιππος Β’» στην Νέα Καρβάλη σε απόσταση 8 χλμ. ανατολικά της πόλης, με άμεση σύνδεση στην Εγνατία οδό, με τη δραστηριότητα να είναι εμπορευματική.
Με τις υφιστάμενες υποδομές του μπορούν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα 2 πλοία μήκους 190m και ένα πλοίο Ro-Ro.
Μετά την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του, τον Μάρτιο του 2019, μια επένδυση που προϋπολογίστηκε στα 16 εκατ. ευρώ, το εμπορικό λιμάνι διαθέτει κρηπιδώματα μήκους 910 μέτρων, βάθος στα κρηπιδώματα έως και 12 μέτρων και χώρο διαχείρισης και αποθήκευσης φορτίων περίπου 282.000 τμ.

Του Φώτη Φωτεινού
Read More »
«Έφτασε η ώρα των λιμανιών»: Προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για Ηγουμενίτσα, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα «Έφτασε η ώρα των λιμανιών»: Προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για Ηγουμενίτσα, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020 Rating: 5

Επιλέγουμε Θεσπρωτία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020
Επιλέγουμε Θεσπρωτία (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Επιλέγουμε Θεσπρωτία (ΒΙΝΤΕΟ) Επιλέγουμε Θεσπρωτία (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020 Rating: 5

Που απαγορεύεται το κολύμπι στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020
Που απαγορεύεται το κολύμπι στη Θεσπρωτία


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

Έχοντας υπ΄οψη: 
1.Τις διατάξεις του Ν 3852/2010 ΦΕΚ 87/07-06-2010 Τ.Α « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» 
2.Τις Διατάξεις του Π.Δ 140/2010 ΦΕΚ 233/27-12-2010 «Οργανισμός Περιφέρειας Ηπείρου» 
3.Την αριθ πρωτ 101094/8806/25-09-2014(ΦΕΚ 2711/Τβ/10-10-2014) Απόφαση Περιφερειάρχη Ηπείρου «Ορισμός αρμοδιοτήτων Αντιπεριφερειαρχών Περιφέρειας Ηπείρου» 
4.Τον Ν. 2520/40 και το Π.Δ 106/2014 περί οργανισμού του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας 
5. Την 46339/1352/86(ΦΕΚ 438/Β/86)ΚΥΑ (απαιτούμενη ποιότητα επιφανειακών νερών) σε εναρμόνιση 0δηγιών του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. 
6. Την Ε1β/221/65/ Υ. Δ « Περί διάθεσης λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων» όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα και ισχύει. 
7. Την με αριθ Η.Π 8600/416/Ε103/2009 ΚΥΑ’Περί ποιότητας και μέτρων διαχείρισης των υδάτων κολύμβησης σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ «σχετικά με την διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και την κατάργηση της Οδηγίας 76/160/ΕΟΚ»του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 15ης Φεβρουαρίου 2006. 
8. Το αριθ πρωτ Δ1δ/ΓΠ.οικ/31586/21-05-2020 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με Θέμα«Έλεγχος ποιότητας υδάτων κολύμβησης και έκδοση αποφάσεων χαρακτηρισμού καταλληλότητας ακτών κολύμβησης θερινής περιόδου 2020 ». 
9.Την ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης των ακτών κολύμβησης και χαρακτηρισμού των ακατάλληλων περιοχών για διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. 
10.Τα αποτελέσματα δειγματοληπτικών ελέγχων των καθορισμένων σημείων ακτών Κολύμβησης που έγιναν στην διάρκεια της θερινής περιόδου 2019 και αρχές θερινής περιόδου 2020 από την Δ/νσηΥγείας -Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 

Χαρακτηρίζουμε: 
1. Τα θαλασσινά νερά των ακτών κολύμβησης Π.Ε Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα της Δ.Κ Ηγουμενίτσας - Τ.Κ Πλαταριάς - Δ.Κ Πέρδικας – Τ.Κ Συβότων – Τ.Κ Σαγιάδας , κατάλληλα για κολύμβηση 

2. Τα θαλασσινά νερά 
- Των λιμένων και μόνιμων αγκυροβολίων 
- Των εκβολών του ποταμού Καλαμά 100 μ. εκατέρωθεν 
- Της θαλάσσιας περιοχής, βραχώδη ακτή Ν.Α Ακρωτηρίου «Γωνιά» προς τον κόλπο Πλαταριάς και 200 μ εκατέρωθεν ακατάλληλα για κολύμβηση.
Read More »
Που απαγορεύεται το κολύμπι στη Θεσπρωτία Που απαγορεύεται το κολύμπι στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020 Rating: 5

Δωρεά από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020
Δωρεά από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) Ηγουμενίτσας για την συλλογή τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί. 

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία). 

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη. 

Στοιχεία επικοινωνίας: 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7, 
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα 
Τηλ.: 2665024245 
Φαξ: 2665028888 
Read More »
Δωρεά από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020 Rating: 5

Συνάντηση για την επιτάχυνση της διαδικασίας αποχαρακτηρισμού της χερσαίας ζώνης λιμένα

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020
Συνάντηση για την επιτάχυνση της διαδικασίας αποχαρακτηρισμού της χερσαίας ζώνης λιμένα


Την Πέμπτη 11.06.2020 ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μαζί με τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα συναντήθηκαν με τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα. 

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και η επιτάχυνση των διαδικασιών για τον αποχαρακτηρισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα, στη περιοχή του Δρεπάνου αλλά και των λοιπόν περιοχών, που δεν απαιτούνται για τις δραστηριότητες του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας. 

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε ο βέλτιστος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για την άμεση ολοκλήρωση του αποχαρακτηρισμού με στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Ηγουμενίτσας μας.
Read More »
Συνάντηση για την επιτάχυνση της διαδικασίας αποχαρακτηρισμού της χερσαίας ζώνης λιμένα Συνάντηση για την επιτάχυνση της διαδικασίας αποχαρακτηρισμού της χερσαίας ζώνης λιμένα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020 Rating: 5

Συνάντηση της Ε.Α.Υ.Ν Θεσπρωτίας με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020
Συνάντηση της Ε.Α.Υ.Ν Θεσπρωτίας με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου


Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, αντιπροσωπεία μελών Δ.Σ της Ένωσής μας και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Σκούμα και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Δούβαλη.

Κατά την συνάντηση η οποία διεξήχθη σε θετικό από τις δυο πλευρές κλίμα, μεταφέρθηκε ο έντονος προβληματισμός των συναδέλφων μας, καθώς ένα σχεδόν έτος από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί καμία προεκλογική δέσμευση για το Αστυνομικό Προσωπικό, το οποίο με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού, τόσο στην επιχείρηση του Έβρου, όσο και με το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας, ανέδειξε το κύρος του σώματος που υπηρετούμε.

Τονίστηκε η ανάγκη άμεσης δρομολόγησης και επίλυσης των ζητημάτων που η Ομοσπονδία μας έχει αναλυτικά επισημάνει τόσο προς την πολιτική, όσο και προς την φυσική ηγεσία του σώματος, όπως η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας μας, η θέσπιση ενός νέου και δίκαιου μισθολογίου το οποίο θα διορθώνει τις αδικίες του υπάρχοντος αλλά και επιμέρους ζητήματα όπως αυτό της συνυπηρέτησης Αστυνομικών με συζύγους εκπαιδευτικούς.
Σε τοπικό επίπεδο αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν τα μέτρα προστασίας των συναδέλφων μας από τον Κορωνοϊό στα σημεία εισόδου-εξόδου της χώρας μας, το μείζον ζήτημα του επιδόματος παραμεθορίου και στο Νομό μας καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα και ιδιαίτερα η προμήθεια θερμικών καμερών οι οποίες αποτελούν απαραίτητο μέσο για την προστασία των συνόρων μας.

Επίσης, θέσαμε την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος των κτηριακών εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διευθύνσεως Θεσπρωτίας και την άμεση μεταστέγαση της σε νέο κτήριο.

Ο κ. Υφυπουργός από την πλευρά του, λαμβάνοντας υπόψη όσα τεκμηριωμένα και διεξοδικά του επισημάνθηκαν, τόνισε πως στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του και σε συνεργασία με το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο την Π.Ο.ΑΣ.Υ., θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ NAKOΣ Βασίλειος 
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ZΗΣΗΣ Δημήτριος
Read More »
Συνάντηση της Ε.Α.Υ.Ν Θεσπρωτίας με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου Συνάντηση της Ε.Α.Υ.Ν Θεσπρωτίας με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020 Rating: 5

Εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς | Ηλεκτρονικό μητρώο επιχειρήσεων της πόλης, μέσω της νέας ιστοσελίδας

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020
Εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς | Ηλεκτρονικό μητρώο επιχειρήσεων της πόλης, μέσω της νέας ιστοσελίδας


Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς, αποτελεί το πλέον ιστορικό οικονομικό θεσμό της πόλης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε καταστηματάρχες και καταναλωτικό κοινό, επί 83 έτη, καθώς ιδρύθηκε το 1937

Στόχος του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς, είναι η οικονομική εξωστρέφεια της αγοράς της κάτι που προσπαθεί να το κάνει πραγματοποιώντας μια σειρά δράσεων, για τις οποίες καλεί τους επιχειρηματίες της πόλης, να ενημερώνονται μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Στα πλαίσια αυτά, ο εμπορικός σύλλογος καλεί όλους τους επιχειρηματίες της πόλης, να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό μητρώο του συλλόγου, μέσω της νέας ιστοσελίδας ώστε να ενημερώνονται για όλες τις δράσεις άλλα και για εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο του εμπορίου, ο εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς, καλεί όλο το καταναλωτικό κοινό, να στηρίξει την προσπάθεια του, έτσι ώστε να επανέλθει η φημισμένη εμπορικότητα της πόλη μας.
Read More »
Εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς | Ηλεκτρονικό μητρώο επιχειρήσεων της πόλης, μέσω της νέας ιστοσελίδας Εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς | Ηλεκτρονικό μητρώο επιχειρήσεων της πόλης, μέσω της νέας ιστοσελίδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020 Rating: 5

Τεχνικά έργα παρουσίασαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020
Τεχνικά έργα παρουσίασαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς 


Την Πέμπτη 11-06-2020 το ΕΠΑ.Λ Παραμυθιάς παρουσίασε στον αύλειο χώρο του σχολείου, τηρώντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη μη εξάπλωση του covid-19, τα τεχνικά έργα που σχεδίασε και κατασκεύασε μέσω του προγράμματος «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ – ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ» και συγκεκριμένα:

1. Τεχνικό έργο με τίτλο: Έξυπνη εκκολαπτική μηχανή το οποίο σχεδίασε και κατασκεύασε το σχολικό έτος 2018 – 19. Η έξυπνη εκκολαπτική μηχανή είναι μια πλήρης αυτοματοποιημένη μηχανή για την 18ήμερη επώαση και την 3ήμερη εκκόλαψη 100 αυγών για την παραγωγή πουλιών, με δυνατότητα επέκτασης στα 200 αυγά.
2. Τεχνικό έργο με τίτλο: Υδροπονία πόλης το οποίο σχεδίασε και κατασκεύασε το σχολικό έτος 2019 – 20. Η υδροπονία Πόλης είναι μια κατασκευή πλήρως αυτοματοποιημένη για την καλλιέργεια φυτών ( μαρούλια, ντομάτα, ρόκα , φράουλες κ.α ), σε οικιακό χώρο δημιουργώντας τις φυσικές συνθήκες που απαιτούνται για την καλλιέργεια τους με τεχνητά μέσα.

Τα έργα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τους μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και του τομέα Μηχανολογίας υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των υπεύθυνων Καθηγητών.

Επίσης όπως ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου το ΕΠΑ.Λ πραγματοποίησε το σχολικό έτος 2018 – 19 Σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας – Πρόγραμμα Erasmus μέσω του Ι.Κ.Υ με τίτλο ΄΄Η εφαρμογή σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως μοχλός ανάπτυξης σε περιόδους κρίσης ΄΄ στην πόλη Φολίνιο της Ιταλίας το χρονικό διάστημα 8-12-2018 έως 21-12-2018. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρίες από το εξωτερικό σχετιζόμενες με τις συνθήκες ζωής αλλά και τον τρόπο εκπαίδευσης και κατάρτισης των συνομήλικων τους στην Ιταλία, ενώ με τις επισκέψεις τους στη Ρώμη, τη Φλωρεντία και την Περούντζια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό και την ιστορία τους.


Το σχολικό έτος 2019 – 2020 το ΕΠΑ.Λ Παραμυθιάς υπέβαλε στο Ι.Κ.Υ από κοινού με το ΕΠΑ.Λ και Ε.Κ Ηγουμενίτσας πρόταση Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας- Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Erasmus + με τίτλο ΄΄ Εφαρμογή και μάθηση από την κορυφαία ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία (SEAT) στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται έως το τέλος Ιουνίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ Πρωτοπρεσβύτερος Σάντας Βελισάριος, ο Δήμαρχος Σουλίου Καραγιάννης Ιωάννης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Αθανασίου Νικόλαος, Καλόγερος Βασίλειος και Ντάγκας Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΔΚ Παραμυθιάς Καλόγηρος Γεώργιος, ο αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας στο ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου και ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας Τσάπες Πέτρος, οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου Παπαευσταθίου Μαρία και Παδιώτης Ιωάννης, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς των μαθητών.

Μετά το πέρας της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τις ικανότητες και τις δεξιότητες των μαθητών του ΕΠΑ.Λ στον σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων έργων.
Read More »
Τεχνικά έργα παρουσίασαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς Τεχνικά έργα παρουσίασαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020 Rating: 5

Γερμανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020
Γερμανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Ο ισχυρός γερμανικός όμιλος θαλάσσιων μεταφορών Förde Reederei Seetouristik (FRS), με περίπου 60 πλοία και παρουσία σε σχεδόν 15 χώρες του κόσμου, φέρεται ως υποψήφιος για την εξαγορά του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.) στον διαγωνισμό που ετοιμάζει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Οι Γερμανοί, που απασχολούν περίπου 2.000 εργαζόμενους, επιδιώκουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στη Μεσόγειο, καθώς είναι ήδη από τους κυρίαρχους ομίλους στη Βόρεια Ευρώπη και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σύμφωνα με δημοσίευμα στο euro2day.gr

Η FRS διακινεί ετησίως περισσότερους από 7,6 εκατ. επιβάτες και 2,1 εκατομμύρια οχήματα. Ο όμιλος διαθέτει 17 θυγατρικές σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Αμερική.

Το ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει να ξεκινήσει τους διαγωνισμούς για την πώληση των οργανισμών λιμένων Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας μέσα στον Ιούνιο ή στις αρχές του Ιουλίου.
Read More »
Γερμανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Γερμανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020 Rating: 5

Σελίδες