Συμμετοχή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας στην 4η Διεθνική Δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 02, 2021
Συμμετοχή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας στην 4η Διεθνική Δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισηςΣτις 22-26 Νοεμβρίου 2021, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με επικεφαλής την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κ. Μαρίνα Μπέση, και τη συμμετοχή 5 εκπαιδευτικών, έλαβε μέρος στην 4η Διεθνική Δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης (Transnational Learning, Teaching and Training Activity) που διεξήχθη στην Craiova, Ρουμανία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ201 με τίτλο Student Transition in Education Paths (S.T.E.P.) 2019-2022. Το Πρόγραμμα που συντονίζεται από τη Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας έχει ως στόχο να συγκεντρώσει καλές πρακτικές οι οποίες θα διευκολύνουν την ομαλή μετάβαση των μαθητών/μαθητριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας αυτής, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας καθώς και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το σχολείο Scoala Gimnasiala Grozesti και να παρακολουθήσουν διδασκαλίες μέσα στις τάξεις με βέλτιστες πρακτικές που αφορούν στη σχολική μετάβαση. Επιπλέον, συνομίλησαν με συναδέλφους εκπαιδευτικούς και αντάλλαξαν πληροφορίες, ιδέες και εμπειρίες. Όλοι οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν μέρη αντιπροσωπευτικά των παραδοσιακών ιστοριών και παραμυθιών και παραδοσιακά χωριά στη γύρω περιοχή.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τα γραφεία των Επιθεωρητών Εκπαίδευσης και του Σώματος Επιμορφωτών της κομητείας Dolj, όπου και συζήτησαν για τις πρακτικές μετάβασης, τις διαφορές μεταξύ των εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών-εταίρων του προγράμματος S.T.E.P., αλλά και για την αξιολόγηση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Τέλος, όλοι οι εταίροι από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Αυστρία, την Τουρκία, την Ισπανία και τη Ρουμανία είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους και να οργανώσουν δραστηριότητες μετάβασης με κύρια βάση τη χρήση παραμυθιών ως πρακτική μετάβασης κατά τη διάρκεια παράλληλων διαδικτυακών συνεδριών.

Μετά το πέρας μιας πολύ γόνιμης και ενδιαφέρουσας εβδομάδας με πολλά ερεθίσματα και νέες ιδέες, όλοι οι εταίροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη κινητικότητα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Συμμετοχή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας στην 4η Διεθνική Δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης Συμμετοχή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας στην 4η Διεθνική Δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 02, 2021 Rating: 5

Σελίδες