Αυτή είναι η 60χρονη που εξαπατούσε πολίτες

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019
Αυτή είναι η 60χρονη που εξαπατούσε πολίτες


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 60χρονης αλλοδαπής, η οποία συνελήφθη την 23-11-2019 στα Ιωάννινα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εξαπάτηση πολιτών. 

Πρόκειται για την: 
(επ) HRISTOVA (ον) RUSANKA του ANGELOVA και της IORDANKA, γεν. 18-01-1959 στη Βουλγαρία. 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής της ανωτέρω και των συνεργών της και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, στα τηλέφωνα 26510-65977 και 26510-65991. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
Read More »
Αυτή είναι η 60χρονη που εξαπατούσε πολίτες Αυτή είναι η 60χρονη που εξαπατούσε πολίτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με τις επικείμενες εκταφές

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με τις επικείμενες εκταφές 


Παρακαλούνται οι συγγενείς των νεκρών του Κοιμητηρίου Καστρίου, για τους οποίους η επταετής ταφή ή και η τυχόν νόμιμη επιπλέον παραμονή τους σε αυτό έληξε, όπως προβούν στην εκταφή των οστών (άρθρα 9, 10 και 11 του ισχύοντα κανονισμού), το συντομότερο δυνατό. 

Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι και θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση, σε εφαρμογή του άρθρου 12 να προβούμε στην αναγκαστική εκταφή των νεκρών των οποίων τα οστά θα τοποθετηθούν σε χωνευτήριο. 

Πληροφορίες: Γραφείο Κοιμητηρίων τηλ. 2665021150
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με τις επικείμενες εκταφές Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με τις επικείμενες εκταφές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό σχολείο & στο νηπιαγωγείο Γλυκής - Αναφορά της Λαϊκής Συσπείρωσης

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019
Σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό σχολείο & στο νηπιαγωγείο Γλυκής - Αναφορά της Λαϊκής Συσπείρωσης


Μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γλυκής, Κας Έλιας Ιωάννου, σαν Λαϊκή Συσπείρωση, μεταβήκαμε στο σχολικό συγκρότημα Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Γλυκής προκειμένου να διαπιστώσουμε τις απαράδεκτες, από άποψη ασφάλειας και υγιεινής, συνθήκες που επικρατούν εντός του κτιρίου και του προαύλιου χώρου. Η πρόεδρος του Συλλόγου και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου μας ενημέρωσαν διεξοδικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται η μαθησιακή διαδικασία. Είναι αλήθεια ότι οι συνθήκες που αντικρίσαμε ήταν εντελώς απαράδεκτες εν έτη 2019 σε ένα κράτος που διαρκώς ευαγγελίζεται την «Ανάπτυξη». Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν τα παρακάτω προβλήματα:

1) Σχεδόν όλες οι τοιχοποιίες του κτιρίου ήταν γεμάτες υγρασία και φουσκωμένους σοβάδες με αποτέλεσμα να δημιουργείται στον εσωτερικό χώρο (αίθουσες διδασκαλίας κλπ.) επικίνδυνη και άκρως ανθυγιεινή ατμόσφαιρα με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των μαθητών. Από αναφορές του Συλλόγου Γονέων, εξαιτίας της μούχλας, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας επιβαρύνουν το αναπνευστικό τους. Ακόμα και παιδιά χωρίς προηγούμενο ιστορικό παρουσιάζουν βρογχίτιδες, βρογχιολίτιδες και άλλες παθήσεις επιβαρύνοντας την υγεία τους.
2) Ρωγμές στην οροφή και στις τοιχοποιίες του κτιρίου που οφείλονται σε σεισμικές δονήσεις και άλλες αιτίες (υγρασία, κακοτεχνίες) που αν μη τι άλλο προκαλούν ανησυχία όσον αφορά τη συμπεριφορά του κτιρίου σε μελλοντικές πιο ισχυρές δονήσεις.
3) Κουφώματα αλουμινίου με μονούς υαλοπίνακες κάτω από την οροφή, που στην κυριολεξία στάζουν νερά και επιπλέον επάνω σε αυτά τα τζάμια εφάπτεται η στέγη τμήματος του κτιρίου. Αφενός αυτή η κατασκευαστική καινοτομία προκαλεί εισροή νερού και υγρασίας και αφετέρου μπορεί να προκαλέσει άκρως επικίνδυνες συνέπειες σε πιθανό σπάσιμο των τζαμιών από σεισμό. Πραγματικά μιλάμε για «τζάμια λαιμητόμους».
4) Μπασκέτα υπό κλίση στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο εδώ αν αναλογιστούμε και το τραγικό περιστατικό του περασμένου Αυγούστου στη Χίο…

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ήδη τεθεί ύστερα από ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αναστάσιου Σουλάκη της παράταξης «Τόπος Αξιών» και μάλιστα σε δύο διαδοχικά Δημοτικά Συμβούλια. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι το θέμα ήδη δρομολογείται προς επίλυση. Η αλήθεια είναι ότι η επίλυση του θέματος ήταν η τοποθέτηση σιλικόνης στα κουφώματα!
Κατόπιν τούτου, επαναφέρουμε το θέμα και ερωτούμε τη Δημοτική Αρχή Σουλίου:

– Έχει γίνει κάποιος αντισεισμικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν ναι, ποια τα στοιχειοθετημένα αποτελέσματα αυτού; Έγινε ουσιαστικός έλεγχος ή απλά οπτικός έλεγχος;
– Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες (προφανώς όχι με σιλικόνες ή ανούσιους οπτικούς ελέγχους) είναι διατεθειμένη να προβεί η Δημοτική Αρχή προκειμένου να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες για τους μαθητές και τους εργαζόμενους στο σχολείο;
– Γιατί δημιουργούνται όλες αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα αλλά και γενικότερα σε πολλά σχολεία του Δήμου; Είναι απόρροια ανικανότητας των Διοικούντων; Είναι θέμα προτεραιοτήτων; Ή είναι ζήτημα υποχρηματοδότησης και πολιτικών επιλογών;


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ηλίας Κουτσής & Ηλίας- Δημήτρης Χρήστου
Read More »
Σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό σχολείο & στο νηπιαγωγείο Γλυκής - Αναφορά της Λαϊκής Συσπείρωσης Σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό σχολείο & στο νηπιαγωγείο Γλυκής - Αναφορά της Λαϊκής Συσπείρωσης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής της Π.Ε Θεσπρωτίας οι κτηνοτρόφοι του νομού για τις εκτάσεις βοσκής

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019
Στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής της Π.Ε Θεσπρωτίας οι κτηνοτρόφοι του νομού για τις εκτάσεις βοσκής


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, καλούνται οι κτηνοτρόφοι του νομού από 2/12/2019 και για 30 ημερολογιακές ημέρες όπως προσέλθουν στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, προκειμένου να λάβουν γνώση σχετικά με τα στοιχεία της κατανεμηθείσας έκτασης βόσκησης έτους 2019 όπως έχουν διαμορφωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο κάθε κτηνοτρόφος προσκομίζοντας την αστυνομική του ταυτότητα, λαμβάνει γνώση και υπογράφει σε έντυπη κατάσταση για την επιλέξιμη έκταση που του κατανεμήθηκε σε συνολική λίστα κατανομής (με όλους τους δικαιούχους και τις εκτάσεις που τους κατανεμήθηκαν).

Εφόσον επιθυμεί, μπορεί να του εκτυπωθεί και ατομικό έντυπο κατανομής.

Κτηνοτρόφοι οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην παρούσα ειδοποίηση εντός τριάντα (30) ημερών θεωρείται ότι αποδέχονται την κατανομή ως έχει και χάνουν το δικαίωμα για αίτηση – ένσταση χωροταξικής ανακατανομής για το επόμενο έτος.

Πληροφορίες: Δ.Α.Ο.Κ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής, γραφείο 40, τηλ. 2665360159
Read More »
Στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής της Π.Ε Θεσπρωτίας οι κτηνοτρόφοι του νομού για τις εκτάσεις βοσκής Στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής της Π.Ε Θεσπρωτίας οι κτηνοτρόφοι του νομού για τις εκτάσεις βοσκής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Λειτουργία ΚΔΑΠ ΑμεΑ με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019
Λειτουργία ΚΔΑΠ ΑμεΑ με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου 


Την έναρξη λειτουργίας ενός ΚΔΑΠ ατόμων με αναπηρία σε χώρο που παραχώρησε η Περιφέρεια στο πρώην «Παλλάδιο» στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων/ Παράρτημα Ιωαννίνων, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Στον χώρο του ΚΔΑΠ θα μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 25 άτομα σε ένα ημερήσιο πρόγραμμα, που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία και στη δημιουργική απασχόλησή τους. 

Με αφορμή την έναρξη λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ ο κ. Καχριμάνη τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε πάρει πολλές πρωτοβουλίες στον τομέα αυτό, με συμμετοχή μας είτε στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ, είτε στην προμήθεια αυτοκινήτων για ΑμεΑ στην Άρτα, είτε στη «ΜΕΡΙΜΝΑ», καθώς επίσης και σε αυτή τη νέα δομή. Θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε όλους αυτούς τους συντοπίτες μας και να λαμβάνουμε μέριμνα για να δώσουμε βοήθεια ώστε να μπορούν κάποιοι από αυτούς να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Γιατί δυστυχώς δεν τους έχει βοηθήσει κανένας για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εύκολης πρόσβασης».
Read More »
Λειτουργία ΚΔΑΠ ΑμεΑ με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου Λειτουργία ΚΔΑΠ ΑμεΑ με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Στα τοπικά τυροκομεία της Παραμυθιάς με τα φημισμένα προϊόντα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019
Στα τοπικά τυροκομεία της Παραμυθιάς με τα φημισμένα προϊόντα


Τα τυροκομεία της Παραμυθιάς, αποτελούν την πιο εξωστρεφή κατηγορία στο εμπόριο τοπικών προϊόντων με ετικέτα.

Τα προϊόντα τους βρίσκονται στις μεγαλύτερες αλυσίδες super market της χώρας έχοντας αποκτήσει την φήμη των ποιοτικότερων τυριών.

Η εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα», παρουσιάζει 3 απο τα τοπικά τυροκομεία

«Μάστορας»: Σταθερή ποιότητα ανεξαρτήτως παραγωγής
Έχοντας έρθει στην Ελλάδα από το χωριό Μεσοπόταμος των Αγίων Σαράντα, πριν από 25 χρόνια, ο τυροκόμος της επιχείρησης «Μάστορας» στην Παραμυθιά, Σκέβης Βαγγέλης, μας υποδέχθηκε και μας μίλησε για την εταιρεία και τα προϊόντα της.«Το τυροκομείο λειτουργεί με την επωνυμία ‘‘Μάστορας’’ από το 1966. Η δυναμικότητά του μπορεί να φτάσει και τους επτά με δέκα τόνους επεξεργασίας γάλακτος την ημέρα, αλλά τώρα κάνουμε γύρω στα 600 κιλά (γραβιέρας, κεφαλογραβιέρας, κεφαλοτυριού και φέτας)», μας λέει. Τονίζει, δε, ότι «η ζήτηση έχει πέσει πολύ τα τελευταία χρόνια και, πλέον, συνεργαζόμαστε με τους 10 από τους 20 παραγωγούς, που έχουμε στην περιοχή». Σημαντικό πρόβλημα για την επιχείρηση είναι και η έλλειψη ρευστότητας, καθώς η πληρωμή των παραγωγών πρέπει να γίνεται με την προσκόμιση του γάλακτος. «Το πρόβειο γάλα το αγοράζουμε 1 ευρώ/κιλό και το γίδινο 60 λεπτά/κιλό, με τη συνολική παραγωγή ανά σεζόν (έξι μήνες τον χρόνο) να φτάνει τους 150 τόνους».«Η ποιότητα, όμως, είναι κάτι που δεν πέφτει όσο και να μειώνεται η παραγωγή», ξεκαθαρίζει ο Β. Σκέβης, «καθώς στην τυροκόμηση χρησιμοποιούμε περίπου πέντε κιλά γάλα για ένα κιλό τυρί», δίνοντας έτσι μια πλούσια και ιδιαίτερη γεύση και ποιότητα στα τυριά Μάστορας. Η διάθεση των τυροκομικών προϊόντων γίνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Καλαμάτα, στη Σπάρτη, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά και στην Αθήνα.

«Δονάτος»: Από τον παππού στον εγγονό
Το τυροκομείο «Δονάτος», στην Γκρίκα Θεσπρωτίας, ξεκίνησε το 1953 από τον νεαρό τότε Δονάτο Σοφία. Με την παρουσία του ακόμα ζωντανή μέσα στο οικογενειακό τυροκομείο, από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στον τοίχο, ο γιος, Κωνσταντίνος, και ο εγγονός, Δονάτος, μας αποκάλυψαν τα μυστικά παρασκευής των τυριών τους.«Το επώνυμο Σοφίας δεν ακουγόταν καλά στους εμπόρους και τους άρεσε περισσότερο το Δονάτος, γι’ αυτό και ονομάστηκαν έτσι τα τυριά μας», μας λέει ο Κωνσταντίνος Σοφίας και προσθέτει: «Συνεργαζόμαστε με περίπου 50 μικροπαραγωγούς, που κλείνουμε από την αρχή της χρονιάς από τα γύρω χωριά όπως το Βασιλικό, την Αγία Μαρίνα, την Γκρίκα, την Αμπελιά, την Ψάκα κ.ά.». Τα προϊόντα που παράγουν είναι η φέτα, η κεφαλογραβιέρα, το ξεχωριστό στραγγιστό γκερεμέζι και διάφορα άλλα υποπροϊόντα. Όσον αφορά την τιμή του γάλακτος, που δίνεται στον παραγωγό, «αυτή καθορίζεται από τις μεγάλες εταιρείες και ακολουθούμε και εμείς», μας εξηγεί, ενώ φέτος κυμάνθηκε από 95 λεπτά έως 1 ευρώ το κιλό.«Η τυροκόμηση στην επιχείρηση γίνεται από τις αρχές Οκτώβρη μέχρι τις αρχές Αυγούστου, με την επεξεργασία γάλακτος να φτάνει από 500 έως 700 τόνους, ανάλογα με την εποχή», μας ενημερώνει ο Κ. Σοφίας. Το τυροκομείο, όσον αφορά την ποσότητα, παράγει γύρω στους 100 τόνους φέτα, 20 τόνους σκληρά τυριά (κεφαλογραβιέρα), μικρές ποσότητες από γκερεμέζι και υποπροϊόντα, ενώ η διανομή γίνεται στην εγχώρια αγορά σε μεγάλες πόλεις, όπως η Πάτρα και τα Γιάννενα.Πολύ σημαντικό για τους τυροκόμους της Γκρίκας, όσον αφορά την ποιότητα του τελικού προϊόντος, είναι οι συνεχείς έλεγχοι. «Η ποιότητα του γάλακτος είναι εξαιρετικής σημασίας για εμάς και για αυτό πραγματοποιούμε ελέγχους τόσο εδώ όσο και σε συνεργασία με τον ΕΛΟΓΑΚ, όπου στέλνουμε δείγματα για μικροβιολογικές εξετάσεις», τονίζει ο Κ. Σοφίας.Με σπουδές στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων τόσο για τον Κωνσταντίνο όσο και για τον εγγονό Δονάτο, η εκπαίδευση και η πείρα είναι ακόμα δύο συστατικά που συμπληρώνουν το μυστικό της επιτυχίας των προϊόντων της επιχείρησης.Με 13 χρόνια ήδη στην εταιρεία, ο Δονάτος κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον και την πορεία του τυροκομείου. «Έχουμε σχέδια επέκτασής μας στο βιοτεχνικό πάρκο της Θεσπρωτίας, προκειμένου να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε και να αυξήσουμε την παραγωγή μας, ώστε σιγά-σιγά να ξεκινήσουμε και τις εξαγωγές. Γι’ αυτό θέλω να είμαι μέσα στην επιχείρηση. Η οικονομική κρίση σίγουρα μειώνει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, αλλά εμείς αυξάνουμε τα σημεία πώλησής μας ως στρατηγική, ώστε να κρατηθούμε στην αγορά», μας εξηγεί ο Δονάτος.Ολοκληρώνοντας, μας επεσήμανε πως «το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι ο αγροτικός κόσμος δεν είναι οργανωμένος και, συνεχώς, μειώνεται. Ευθύνες έχουμε όλοι, τόσο το κράτος όσο και οι παραγωγοί. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι παραγωγή συνεχώς μειώνεται».

Από την καλύβα στο τυροκομείο και προορισμό τη Γερμανία
Στο Γαρδίκι Σουλίου, στην Παραμυθιά, συναντήσαμε τον Λευτέρη Ζαχαριά, ο οποίος λειτουργεί το τυροκομείο του από το 2008. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, καθώς όλα τα μέλη της οικογένειας τυροκομούν. Ως μπούσουλα έχουν την παράδοση και αυτό ακριβώς είναι το κύριο συστατικό της επιτυχίας τους. Σχέδιό τους, όπως μας λέει ο Λ. Ζαχαριάς, είναι να «συνεχίσουμε να φτιάχνουμε ποιοτικά προϊόντα, με σεβασμό στην παράδοση. Το γάλα δεν το πειράζουμε καθόλου. Το τυροκομούμε έτσι όπως είναι, παραδοσιακά, και όχι με μηχανήματα και διάφορες σκόνες. Τα συστατικά μας είναι γάλα και τίποτε άλλο».Μπορεί η λειτουργία του τυροκομείου να ξεκίνησε το 2008, αλλά ακόμη και πριν, όπως μας λέει, όταν «δεν είχαμε σύγχρονα τυροκομεία, φτιάχναμε τυρί στην… καλύβα. Φεύγαμε τα καλοκαίρια και πηγαίναμε πάνω στα αλβανικά σύνορα και τυροκομούσαμε εκεί σε καλύβες. Μαζί με τον παππού μας, έφτιαχνα τυρί από το 1968, όταν ήμουν πιτσιρίκος 15 χρονών. Είχαμε μεγάλα καζάνια εκεί πάνω στην εξοχή».Η μισή ανάγκη γάλακτος καλύπτεται από δικά τους ζώα, τα οποία είναι ελευθέρας βοσκής στο Σούλι, και το υπόλοιπο από κτηνοτρόφους της περιοχής. Η δυναμικότητα του τυροκομείου, με δουλειά μέρα και νύχτα, είναι περίπου 5,5 τόνους γάλα. Με αιγοπρόβειο γάλα φτιάχνουν γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα και ανάμεικτη φέτα με λίγο γίδινο και περισσότερο πρόβειο.Περίπου το 30% της παραγωγής εξάγεται στη Γερμανία, ενώ, σύμφωνα με τον Λ. Ζαχαριά, παλεύουν να αυξήσουν τις εξαγωγές και «αν μπορούσαμε θα θέλαμε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής να εξάγεται και να μένει εδώ τόση όση χρειάζεται για να εξυπηρετούμε την τοπική κοινωνία. Να μη χρειαζόταν να δίνουμε στους εμπόρους. Και αυτό γιατί στο εξωτερικό οι τιμές είναι καλύτερες, ενώ εδώ χτυπιούνται μετά την κρίση.Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με μία συμβουλή για τα… σκληρά τυριά: «Η νοστιμιά είναι ίδια και στην ώριμη και στην ανώριμη κεφαλογραβιέρα. Αν είναι όμως ανώριμη, σφυρίζει στα δόντια. Επίσης, αν το τυρί δεν έχει πρόσθετα μέσα, δεν χαλάει, και ας είναι εκτός ψυγείου».
Read More »
Στα τοπικά τυροκομεία της Παραμυθιάς με τα φημισμένα προϊόντα Στα τοπικά τυροκομεία της Παραμυθιάς με τα φημισμένα προϊόντα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Συναντήσεις του Προέδρου του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα στην Κέρκυρα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019
Συναντήσεις του Προέδρου του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα στην Κέρκυρα


Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά - Αχέροντα – Κέρκυρας (ΦΔΠΠΚΑΚ) κ. Μάρκο Νικολάου με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας κα Αμαλία – Ελένη Ανδριώτη Σκορδίλη. Η κ. Ανδριώτη με την υπ. αριθμ. 228-21-2019 απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων ορίστηκε μέλος του ΔΣ του ΦΔΠΠΚΑΚ σε αντικατάσταση του κ. Τσούκα Διονύσιου (αναμένεται η τελική έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ για τους στόχους και τις αρμοδιότητες του ΦΔΠΠΚΑΚ και για το υφιστάμενο οργανόγραμμα του Φορέα Διαχείρισης. 

Επίσης έγινε αναφορά στο τριήμερο συνέδριο που προγραμματίζεται να γίνει στις 6 - 8 Μαρτίου 2020 στην Κέρκυρα και στις τροποποιήσεις που έγιναν στις δράσεις του εγκεκριμένου από τη Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων του Τεχνικού Δελτίου (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Ακολούθησε συνάντηση με τον Προϊστάμενο της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Κωνσταντίνο Ασπιώτη όπου συζητήθηκε λεπτομερώς η διαδικασία χρηματοδότησης των δράσεων του προαναφερόμενου Τεχνικού Δελτίου. 

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Αγγελόπουλο Πέτρο όπου συζητήθηκαν θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και η συνδιοργάνωση διημερίδας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα, στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2020.
Read More »
Συναντήσεις του Προέδρου του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα στην Κέρκυρα Συναντήσεις του Προέδρου του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα στην Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση 10 περιφερειακών λιμανιών

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019
Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση 10 περιφερειακών λιμανιών


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση 10 περιφερειακών λιμανιών σε Βόλο, Ραφήνα, Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Ελευσίνα, Λαύριο, Κέρκυρα και Καβάλα, καθώς μετά από καθυστερήσεις ετών, το ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε στο Υπουργείο Ναυτιλίας τους φακέλους με τα τεχνικά τους στοιχεία, συνοδευόμενους με προτάσεις για την αξιοποίησή τους.

Από κυβερνητικής πλευράς, πρόθεση αποτελεί, η επίσπευση των διαδικασιών, γι’ αυτό και το επόμενο ραντεβού με το ΤΑΙΠΕΔ, για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες. Οι διαγωνισμοί αναμένεται να ξεκινήσουν με τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ειδικά για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, οι Αμερικανοί που είχαν ενδιαφερθεί στο παρελθόν, φαίνεται ότι διατηρούν ενεργό το ενδιαφέρον τους. Στο μικροσκόπιο, επίσης, επενδυτών από τον κλάδο της κρουαζιέρας, μπαίνουν τα λιμάνια του Λαυρίου, της Κέρκυρας της Ηγουμενίτσας και της Καβάλας. Την ίδια στιγμή, επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει για το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ μεγάλες είναι οι προσδοκίες για τη μετατροπή του λιμένος της Πάτρας, σε ισχυρό εμπορικό κόμβο.

Μετά από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, τα 10 περιφερειακά λιμάνια αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, που πλέον εμφανίζεται περισσότερο ευέλικτη, για τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν. Έτσι, ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης τροποποιήθηκε, ώστε το ΤΑΙΠΕΔ, να μπορεί να εκμεταλλευτεί πλέον τα 10 λιμάνια που έχει στο χαρτοφυλάκιό του, υιοθετώντας κατά περίπτωση κάποιο από τα μοντέλα αξιοποίησης, όπως την πλήρη παραχώρηση, την πώληση μετοχών ή την υποπαραχώρηση. Την αλλαγή αυτή, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης ερμήνευσε λέγοντας ότι «Οι εναλλακτικές προσεγγίσεις αφενός αναδεικνύουν την υπεραξία κάθε περιουσιακού στοιχείου και αφετέρου καθιστούν το λιμάνι πιο ελκυστικό προς τους επενδυτές, πάντα με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον».

Στην Ηγουμενίτσα, το ΤΑΙΠΕΔ θα επιδιώξει την παραχώρηση του συνόλου των δραστηριοτήτων του λιμανιού σε ιδιώτη, για μακροχρόνια αξιοποίηση και εκμετάλλευση. Στο βασικό επενδυτικό πλάνο για την Ηγουμενίτσα, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και η ανάπτυξη μαρίνας, γεγονός που μαγνητίζει το ενδιαφέρον των Ιταλών. Ανάλογο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας, εμφανίζει και το λιμάνι της Κέρκυρας.
Read More »
Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση 10 περιφερειακών λιμανιών Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση 10 περιφερειακών λιμανιών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 23χρονης και 29χρονου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 23χρονης και 29χρονου


Στη σύλληψη μίας 23χρονης και ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η 23χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο και ο 29χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 23χρονης και 29χρονου Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 23χρονης και 29χρονου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Σελίδες