ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ.

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

Το ζήτημα της μη καταχώρησης στο σύστημα πληρωμών της Δ.Ε.Η. λογαριασμών που έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα μέσω των υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ., το οποίο ανέδειξε εχτές το thespro.gr με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ (Δείτε ΕΔΩ), θέτει ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα καθώς και για την οριστική τακτοποίηση της απόδοσης από τα ΕΛ.ΤΑ. των εισπραχθέντων λογαριασμών ρεύματος πελατών της Δ.Ε.Η.. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τους:
κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
κ. Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης


ΘΕΜΑ: «Προβλήματα σε καταναλωτές – πελάτες της Δ.Ε.Η. λόγω εκκρεμότητας της απόδοσης εισπραχθέντων λογαριασμών ρεύματος από τα ΕΛ.ΤΑ.»

Καταναλωτές - πελάτες της Δ.Ε.Η. καταγγέλλουν ότι ποσά λογαριασμών ρεύματος που έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα μέσω του δικτύου των ΕΛ.ΤΑ. μεταφέρονται στον επόμενο λογαριασμό ως ανεξόφλητα. Η εγγραφή της οφειλής ως καθυστερούμενης συνεπάγεται την απώλεια της έκπτωσης του 15% που απολαμβάνουν οι συνεπείς στις πληρωμές τους πελάτες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις εκδίδεται από το οικείο υποκατάστημα της Δ.Ε.Η. γραμμάτιο είσπραξης με το οποίο ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει μόνο το ποσό του τρέχοντος λογαριασμού, αφαιρουμένου δηλαδή του ποσού του αμέσως προηγούμενου λογαριασμού που σύμφωνα με την απόδειξης είσπραξης από τα ΕΛ.ΤΑ. είχε καταβληθεί εμπρόθεσμα. Στο εν λόγω γραμμάτιο με αιτιολογία «είσπραξη έναντι τιμολογίου» δεν αναγνωρίζεται, ωστόσο, η εμπρόθεσμη εξόφληση του λογαριασμού παρά την έγκαιρη πληρωμή του μέσω ΕΛ.ΤΑ., καθώς αναγράφεται ότι «μερική ή εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών: α. δεν αποκλείει την επιβάρυνση με τόκους ή και β. δεν αναστέλλει τη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής».

Αν και στελέχη υποκαταστημάτων της Δ.Ε.Η. αναφέρουν ότι η Επιχείρηση έχει ζητήσει από τους πελάτες της να μη χρησιμοποιούν τα σημεία είσπραξης των ΕΛ.ΤΑ. και έχει ενημερώσει τα τελευταία να μην πραγματοποιούν συναλλαγές για λογαριασμό της, έχει αναφερθεί από πελάτες της Δ.Ε.Η. ότι τοπικά υποκαταστήματα της Επιχείρησης ενίοτε αποδέχονται πληρωμές λογαριασμών μέσω του δικτύου των ΕΛ.ΤΑ..

Η μη καταχώρηση από το σύστημα πληρωμών της Δ.Ε.Η. της εμπρόθεσμης εξόφλησης λογαριασμών μέσω των υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και η συνακόλουθη απώλεια της έκπτωσης συνέπειας επιφέρει ταλαιπωρία στους καταναλωτές, ενδεχόμενη διακοπή ηλεκτροδότησης χωρίς ευθύνη τους και οικονομική επιβάρυνση των συνεπών πελατών.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Ποιες ενέργειες έχουν αναληφθεί για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που προκαλούνται στους καταναλωτές – πελάτες της Δ.Ε.Η. από τη μη καταχώρηση στο σύστημα πληρωμών της εμπρόθεσμων πληρωμών λογαριασμών μέσω των ΕΛ.ΤΑ.,
Ποιες ενέργειες έχουν αναληφθεί για την οριστική τακτοποίηση της απόδοσης από τα ΕΛ.ΤΑ. των εισπραχθέντων λογαριασμών ρεύματος πελατών της Δ.Ε.Η..
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ. ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Εκδήλωση κατά της βίας στο σχολείο, στο Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

Στο πλαίσιο δράσεων για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6η Μαρτίου), το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας πρόβαλε την ταινία μικρού μήκους “ Το κόκκινο μπαλόνι” ( Le ballon rouge, 1956) του Albert Lamorisse. 

Η προβολή έγινε την Παρασκευή 9 Μαρτίου για όλες τις τάξεις του σχολείου. 

Την ίδια ημέρα,στο μάθημα των Εικαστικών, οι μαθητές και μαθήτριες του Γ1 τμήματος δημιούργησαν έργα ζωγραφικής με πηγή έμπνευσης την ταινία.
 
Read More »
Εκδήλωση κατά της βίας στο σχολείο, στο Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσας Εκδήλωση κατά της βίας στο σχολείο, στο Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Νέες επιτυχίες για τον αθλητικό σύλλογο black belt shotokan karate igoumenitsas

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

Ο αθλητικός σύλλογος black belt shotokan karate igoumenitsas έδωσε δυνατό παρών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων κορασίδων 2018 που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στην Αθήνα!!!
Με 3 αθλητές κατάφερε να κατακτήσει ένα χρυσό,ένα χάλκινο και μια 5η θέση!!!
Παπαγρηγοριου Κοσμάς 1η θέση
Ντίτορας Νικόλας 3η και 5η θέση
Μουλα Λυδία μια καλή εμφάνιση
 
Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον δάσκαλο τους κ. Κυργιάκο Στόλη.


 
Read More »
Νέες επιτυχίες για τον αθλητικό σύλλογο black belt shotokan karate igoumenitsas Νέες επιτυχίες για τον αθλητικό σύλλογο black belt shotokan karate igoumenitsas Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Εντοπίστηκαν σάκοι στον Παλαμπά Φιλιατών Θεσπρωτίας, με 40 κιλά κάνναβης

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, χθες (14-03-2018) το απόγευμα, σε δασώδη περιοχή στον Παλαμπά Φιλιατών Θεσπρωτίας, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν οχτώ δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (40) κιλών και (390) γραμμαρίων. 
Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Εντοπίστηκαν σάκοι στον Παλαμπά Φιλιατών Θεσπρωτίας, με 40 κιλά κάνναβης Εντοπίστηκαν σάκοι στον Παλαμπά Φιλιατών Θεσπρωτίας, με 40 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πως κινδυνεύεις να διπλοπληρώσεις τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018


Πολλές είναι οι περιπτώσεις καταναλωτών στην Θεσπρωτία, οι οποίοι πλήρωσαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ της περιοχής τους, και τώρα τρέχουν να αποδείξουν ότι τον έχουν εξοφλήσει κανονικά, αφού είδαν στον τρέχον λογαριασμό να υπάρχει μέσα και το ποσό του προηγούμενου, ως ανεξόφλητο!

Οι καταναλωτές όχι μόνο φαίνονται ότι δεν εξόφλησαν τον προηγούμενο λογαριασμό, αλλά έχασαν και την έκπτωση, που δικαιούταν ως συνεπείς καταναλωτές, αφού είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα τον λογαριασμό τους.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε συγκεκριμένη περίπτωση στην Ηγουμενίτσα.

Ο συγκεκριμένος καταναλωτής, όταν έλαβε τον λογαριασμό με ημερομηνία έκδοσης 5/3/2018, ξεπερνώντας το αρχικό σοκ και αφού για καλή του τύχη είχε κρατήσει την προηγούμενη απόδειξη της εξόφλησης μέσω των ΕΛΤΑ, μετέβη στη ΔΕΗ όπου τον ενημέρωσαν ότι ο προηγούμενος λογαριασμός του είναι ακόμη ανεξόφλητος, αφού τα ΕΛΤΑ δεν απέδωσαν στη ΔΕΗ το αντίστοιχο ποσό.


Και παρόλο που ο συγκεκριμένος καταναλωτής προσκόμισε στην αρμόδια υπάλληλο την απόδειξη πληρωμής του προηγούμενου λογαριασμού του, που είχε εξοφλήσει εμπρόθεσμα στις 12/2/2018, δέκα περίπου ημέρες πριν αυτός λήξει στις 21/2/2018, αυτή δεν την έκανε δεκτή, με την αιτιολογία ότι στο σύστημά τους ο λογαριασμός φαίνεται ανεξόφλητος, μέχρι και εκείνη τη στιγμή.Πράγμα που σημαίνει πως ούτως ή άλλως έχει χάσει την έκπτωση, που δικαιούταν ως συνεπής καταναλωτής.

Η λύση που βρήκε η αρμόδια υπάλληλος ήταν η έκδοση του εγγράφου που δημοσιεύουμε στην συνέχεια (Αριθμός εντολής 15237200, 9/3/2018). 


Σύμφωνα με αυτό, ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει μόνο το ποσό του τρέχοντος λογαριασμού, αφού αφαιρέθηκε το ποσό που είχε πληρώσει στις 12/2/2018.

Και εκεί που ο καταναλωτής σκέφθηκε πως επιτέλους δόθηκε λύση στο πρόβλημά του και θα επέστρεφε στην εργασία του, έριξε μία ματιά στα ψιλά γράμματα.

Σε αυτά διάβασε ότι ως δικαιολογία του γραμματίου είσπραξης που του εξέδωσε η υπάλληλος, αναφέρεται η «είσπραξη ΕΝΑΝΤΙ τιμολογίου» και πως έλαβε γνώση ότι «μερική η εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών α) δεν αποκλείει την επιβάρυνση με τόκους ή και β) δεν αναστέλλει την διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής».

Με λίγα λόγια πως συναινεί στο ότι ο προηγούμενος λογαριασμός του είναι ανεξόφλητος, αν και την ίδια στιγμή κρατάει στο άλλο του χέρι την απόδειξη πληρωμής του στα ΕΛΤΑ και πως δέχεται να επιβαρυνθεί με τόκους, παρότι ο ίδιος απεδείχθη συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του, παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε.

Όπως τον ενημέρωσαν μάλιστα το ποσό που καλείται να πληρώσει και αντιστοιχεί στον τρέχον λογαριασμό, θα αφαιρεθεί από τον προηγούμενο λογαριασμό τον οποίον είχε πληρώσει κανονικά.

Μη ξέροντας τι άλλο να πράξει για να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας, αποχώρησε χωρίς να εξοφλήσει τον λογαριασμό και κατευθύνθηκε προς το κατάστημα των ΕΛΤΑ.

Εκεί συναντήθηκε με τον διευθυντή του καταστήματος ο οποίος φάνηκε γνώστης του προβλήματος, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα συνήθες φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, τα ΕΛΤΑ καθημερινά αποστέλλουν προς την ΔΕΗ ένα USB στικάκι, στο οποίο εμπεριέχονται οι καθημερινές συναλλαγές των ΕΛΤΑ με καταναλωτές, για λογαριασμό της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα επιρρίπτει ευθύνες για την ταλαιπωρία των πολιτών - καταναλωτών της ΔΕΗ στην ίδια την εταιρία ηλεκτρισμού, αναγνωρίζοντας όμως πως πράγματι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις λογιστικές συναλλαγές των ΕΛΤΑ με την ΔΕΗ.

Το πρόβλημα πάντως δεν είναι σημερινό.

Υπενθυμίζουμε πως με εξώδικη επιστολή του στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης τον Ιούνιο του 2017 ανέφερε:

«Λόγω της συνεχιζόμενης και κυλιόμενης καθυστέρησης καταβολής των εισπραχθέντων, σταδιακά η οφειλή διογκώνεται με αποτέλεσμα σήμερα να ανέρχεται στο ποσό των περίπου 19,5 εκατ. ευρώ (αφορά στη μη απόδοση εισπράξεων μετά την 20.04.2017). Συνακόλουθη συνέπεια, να εμφανίζονται με καθυστερούμενες οφειλές πελάτες μας, να χάνουν την έκπτωση συνέπειας 15%, να υπάρχει κίνδυνος διακοπής λόγω οφειλής και εν τέλει να θίγεται η εικόνα της Επιχείρησης. Η παρούσα επιστολή αποτελεί ύστατη προσπάθεια συνεννόησης μας για το θέμα. "

Από την πλευρά μας, μόλις ενημερωθήκαμε για το περιστατικό από τον ίδιο τον καταναλωτή, επικοινωνήσαμε τόσο με τον διευθυντή της ΔΕΗ στην περιοχή μας κ. Μπότο, όσο και με τον προϊστάμενο των ΕΛΤΑ στην Ηγουμενίτσα, αναζητώντας τον μίτο της Αριάδνης που θα μας βγάλει από το δαιδαλώδες αδιέξοδο του ελληνικού παραλόγου.

Και ο ίδιος φάνηκε πως γνώριζε το πρόβλημα.

Μάλιστα μας ανέφερε πως εδώ και περίπου έναν χρόνο η ΔΕΗ έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να μην πληρώνουν στα ΕΛΤΑ και πως στους νέους λογαριασμούς που αποστέλλει η εταιρία προς του καταναλωτές της, έχουν αφαιρεθεί τα ΕΛΤΑ ως σημεία εξόφλησης λογαριασμών.

Δήλωσε παράλληλα πως η ΔΕΗ έχει ενημερώσει τα ΕΛΤΑ να μην κάνει συναλλαγές για λογαριασμό της. 

Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή, η επίσημη σελίδα της ΔΕΗ στο ίντερνετ, συμπεριλαμβάνει τα ΕΛΤΑ ως σημείο όπου μπορούν οι καταναλωτές να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι καταναλωτές, όταν εξοφλούν τον λογαριασμό τους στα ταμεία των ΕΛΤΑ, επιβαρύνονται με 80 λεπτά για κάθε συναλλαγή, χωρίς, σύμφωνα με την ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ να πράττουν αυτή τη συναλλαγή. Πάντως για τον συγκεκριμένο καταναλωτή, η ΔΕΗ στις 7/12/2017 είχε δεχθεί κανονικά την πληρωμή του λογαριασμού του, στο ίδιο κατάστημα των ΕΛΤΑ.

Ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ, παρουσία μας, επικοινώνησε με τα κεντρικά και επιβεβαίωσε πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός, ο οποίος είχε πληρωθεί στο κατάστημά του, δεν είχε αποδοθεί στην ΔΕΗ.

Εμείς τελικά δεν καταλάβαμε το ποιος έχει δίκιο .

Αντιληφθήκαμε όμως και μάλιστα πολύ καλά, πως για ακόμα μία φορά, είτε στον βωμό της εικονικής πραγματικότητας της Ελληνικής οικονομίας, είτε στο ωχαδερφισμό των ιδιωτών που κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην ελληνική αγορά, με τις πλάτες φυσικά της Τράπεζας της Ελλάδος (που είναι αρμόδια να ελέγχει τα ιδρύματα πληρωμών που εμπίπτουν στο Ν.3862/2010),ο μόνος που την πληρώνει είναι ο συνεπής καταναλωτής.

Υ.Γ. Θα επανέλθουμε για να σας ενημερώσουμε ως προς τους τρόπους για να ξεπεράσετε το παραπάνω πρόβλημα, αφού ο συγκεκριμένος πολίτης, είναι αποφασισμένος να φτάσει το θέμα μέχρι τέλους...
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πως κινδυνεύεις να διπλοπληρώσεις τον λογαριασμό της ΔΕΗ Ηγουμενίτσα: Πως κινδυνεύεις να διπλοπληρώσεις τον λογαριασμό της ΔΕΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Σελεύκειας

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

Η Προϊσταμένη και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΗΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΝΕΣΑ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον κ. ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΑΡΙΣΤΟ για τη σημαντική δωρεά του στο Νηπιαγωγείο . 
Αυτές οι πράξεις συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας θεωρούμε ότι στις σημερινές εποχές θα πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοί στηρίζουν με τις πράξεις τους το μέλλον της χώρας μας, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. 
Σ.Σ. Συνολικά πουλήθηκαν 42 βιβλία και μαζεύτηκε το ποσό των 420 ευρώ.


 
Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Σελεύκειας Ευχαριστήρια επιστολή 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Συνεχίζεται η αποδυνάμωση του δυναμικού της Μητρόπολης Παραμυθιάς

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018


Στη μνημονιακή Ελλάδα η πρόσληψη Ιερέων διέπεται από τους νόμους που ισχύουν και στον δημόσιο τομέα. Αρχικά, γινόταν μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, έπειτα η αναλογία έγινε 7 προς ένα και έφτασε στο 10 προς 1.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, προχώρησε στην κατανομή των 190 οργανικών θέσεων μόνιμων κληρικών, καθώς και σε μειώσεις θέσεων ιερέων, οι οποίες εγκρίθηκαν για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των αναγκών των Ιερών Μητροπόλεων της χώρας και με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες των ακριτικών και ορεινών περιοχών.

Στην σχετική απόφαση, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, μειώνει το δυναμικό της κατά 1 θέση κληρικού ενώ την θέση που αφαιρεί την προσθέτει στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινειας και Κυνουρίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως και με βάση τις συνταξιοδοτήσεις των ιερέων της Παραμυθιάς, στην φετινή χρονιά δεν θα προστεθεί κανένας κληρικός στην Μητρόπολη Παραμυθιάς, αντι τους ενος που προβλεπόταν μέχρι πέρυσι. Αξιζει να σημειωθεί, πως στη Μητρόπολη Παραμυθίας, για 150 Ενοριακούς Ναούς, έχουν απομείνει λιγότεροι από 90 κληρικοί, κι έτσι ορισμένοι έχουν αναλάβει δύο ή τρεις Ενορίες.

"Δεν είναι θετική εξέλιξη καθώς δημιουργεί πρακτικά ζητήματα στο λειτούργημα μας, ωστόσο όλοι οι κληρικοί, ενεργούν με φιλότιμο ώστε να καλύπτονται ολες οι ενορίες μας", ανάφερε στην paramythia-online.gr, ένας από τους λίγους Π.Ε ιερείς της Μητροπόλεως Παραμυθιάς.


 
Read More »
Συνεχίζεται η αποδυνάμωση του δυναμικού της Μητρόπολης Παραμυθιάς Συνεχίζεται η αποδυνάμωση του δυναμικού της Μητρόπολης Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας, τον Σύλλογο Κρεοπωλών και το Σούπερ Μάρκετ «ΞΕΝΟΣ» για την ευγενική προσφορά τους σε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η δωρεά τους εξασφάλισε την άρτια διανομή τροφίμων του μηνός Φεβρουαρίου σε ωφελούμενους του Προγράμματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Δημήτρης Πάκος δήλωσε σχετικά:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω και δημόσια τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας, τον Σύλλογο Κρεοπωλών και το Σούπερ Μάρκετ «ΞΕΝΟΣ» για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε τρόφιμα και για την βοήθειά τους να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία το σημαντικό κοινωνικό έργο που έχουμε αναλάβει προς τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας. Ελπίζουμε το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλοι, φορείς αλλά και ιδιώτες».


Read More »
Δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018


Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και στο πλαίσιο της απαραίτητης συνεργασίας των προνομιακών δομών, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ιωαννιτών προχώρησε, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, σε μεγάλη δωρεά φαρμακευτικού υλικού αξίας 4.700€, προς το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τα φάρμακα που δωρήθηκαν καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου μας.

Με αφορμή την παραπάνω δωρεά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Πάκος δήλωσε:

«Μεταφέροντας και τις ευχαριστίες των δεκάδων ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ηγουμενίτσας, επιθυμώ δημόσια να ευχαριστήσω το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ιωαννίνων για την γενναιόδωρη προσφορά του. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να χαρίζουμε χαμόγελα σε όλο και περισσότερες οικογένειες και ευχόμαστε το Κοινωνικό Φαρμακείο να υποστηριχτεί και στο μέλλον και από άλλες δομές δημιουργώντας έτσι ένα διευρυμένο δίκτυο αλληλεγγύης».


Read More »
Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Περαστικοί επισκέπτες (γερανοί) στα υγρολίβαδα της Κερέντζας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018


Κατά τις μηνιαίες μετρήσεις ορνιθοπανίδας που πραγματοποίησε το μήνα Φεβρουάριο 2018 το επιστημονικό προσωπικό και προσωπικό φύλαξης του ΦΔ εντοπίστηκε ένας σπάνιο είδος για την περιοχή, μια μικρή ομάδα γερανών στα υγρολίβαδα της Κερέντζας.
Ο Γερανός είναι καλοβατικό πτηνό της οικογενείας των Γερανιδών, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Grus grus.
Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά πουλιά των υγροτόπων, καθώς είναι ψηλό (115 εκατοστά), με πολύ μακριά πόδια και λαιμό, τα οποία είναι χαρακτηριστικά όταν πετάει. Έχει σταχτί χρώμα με μαύρο στον λαιμό, στο κεφάλι και στις άκρες των φτερούγων. Τα εσωτερικά φτερά των φτερούγων είναι πολύ μακριά και τον βοηθούν να πετάξει. Σχηματίζουν μια μαυριδερή φούντα, καλύπτοντας την ουρά του. Χαρακτηριστική επίσης είναι η κόκκινη «βούλα» στο επάνω μέρος του κεφαλιού του. 
 
Θεωρείται το πιο σπάνιο είδος πουλιού που έχει εμφανιστεί στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια και προστατεύεται αυστηρά τόσο από την εθνική όσο και από τη διεθνή νομοθεσία. Ωστόσο σύμφωνα με τη iucn ( International Union for Conservation of Nature) θεωρείται ένα είδος με αυξητική τάση. Τα πουλιά αυτά είναι περαστικά από τη χώρα μας την περίοδο της μετανάστευσης.
Είναι καταπληκτικοί ταξιδευτές και μπορούν να καλύψουν μέχρι 2.000 χιλιόμετρα χωρίς στάση, αλλά οι αποστάσεις που καλύπτονται ημερησίως είναι συνήθως 100 χιλιόμετρα, με μέση ταχύτητα 45 έως 65 χμ/ώρα, που με τη βοήθεια του ανέμου, μπορούν να φθάσουν μέχρι και 130 χλμ/ώρα.
Οι μεταναστευτικές κινήσεις του γερανού δεν είναι εύκολο να καταγραφούν, διότι το συγκεκριμένο είδος, φαίνεται να ακολουθεί πολλές και διαφορετικές «οδούς» μετανάστευσης, ανάλογα με την επικράτεια αναπαραγωγής που μελετώνται επισταμένως από τον 19ο αιώνα και μετά. Γενικά ακολουθούνται οι βασικές μεταναστευτικές μεσογειακές δίοδοι (Γιβραλτάρ, Σικελία), Έβρος, Εύξεινος Πόντος, Σινά, Ερυθρά Θάλασσα) και οι ασιατικές σε Κασπία Θάλασσα, Ιμαλάια και κεντρική Κίνα.
Πετούν συνήθως σε σχηματισμό «V» ή σε ευθεία μακριά γραμμή, έτσι ώστε η αντίσταση του αέρα να μειώνεται ενώ κάποιες φορές γυροπετούν.

Για να υπερασπιστούν το έδαφός τους, οι γερανοί απειλούν τον εισβολέα και στη συνέχεια τού επιτίθενται, αν δεν απομακρυνθεί. Αυτή είναι συνήθως αποστολή του αρσενικού, αλλά μπορεί επίσης να γίνει από όλη την οικογένεια.
Το είδος είναι παμφάγο τόσο κατά την αναπαραγωγική όσο και στη μη αναπαραγωγική περίοδο, με τη φυτική διατροφή του να αποτελείται από ρίζες και βλαστούς, ριζώματα, κονδύλους (π.χ. πατάτες), φύλλα καλλιεργημένων φυτών και άγριες πόες (π.χ. κράμβες, τριφύλλια, τσουκνίδες, στελάριες), υδροχαρή φυτά, καρπούς, δημητριακά (π.χ. σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη, καλαμπόκι, ρύζι), μπιζέλια, ελιές, βελανίδια κλπ.
Η ζωική διατροφή του είδους περιλαμβάνει ενήλικα έντομα (σκαθάρια, μύγες) και προνύμφες (λεπιδόπτερα) εντόμων, σαλιγκάρια, σκουλήκια, σαρανταποδαρούσες, αράχνες, βατράχια, σαμιαμίδια, σαύρες, φίδια, μικρά θηλαστικά (τρωκτικά και μυγαλές), ψάρια και περιστασιακά, αυγά και νεοσσοί των μικρών πτηνών.
Για να αναπληρώσουν τη χαμένη ενέργεια, χρειάζεται να προσλαμβάνουν μέχρι 300 γραμμάρια τροφής ημερησίως, που αντιστοιχεί στο 80% της δραστηριότητας τους.


Read More »
Περαστικοί επισκέπτες (γερανοί) στα υγρολίβαδα της Κερέντζας (+ΒΙΝΤΕΟ) Περαστικοί επισκέπτες (γερανοί) στα υγρολίβαδα της Κερέντζας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εικόνες ντροπής - Άγνωστοι δηλητηρίασαν με φόλα αδέσποτο σκυλάκι (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

Για ακόμα μία φορά νιώθουμε πραγματικά ντροπή με την εικόνα ενός άκακου αδέσποτου ζώου, να προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή, μετά από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στον ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας, από άγνωστο δράστη, ο οποίος το τάισε με δηλητηριασμένο φαγητό.

Το άτυχο σκυλάκι το μετέφεραν άμεσα σε κτηνιατρείο, εθελοντές της Φιλοζωικής Δράσης Θεσπρωτίας και κατάφεραν τελικά να του σώσουν τη ζωή.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων, σε ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας και το συγκεκριμένο περιστατικό σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο.

Για το λόγω αυτό, όποιος έχει δει κάτι ή κάποιον να ... μοιράζει φόλες, μπορεί να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα, στο οποίο μπορεί να καταγγείλει ανώνυμα το περιστατικό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την προσπάθεια του κτηνίατρου να σώσει τη ζωή του άτυχου σκύλου.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Εικόνες ντροπής - Άγνωστοι δηλητηρίασαν με φόλα αδέσποτο σκυλάκι (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Εικόνες ντροπής - Άγνωστοι δηλητηρίασαν με φόλα αδέσποτο σκυλάκι (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Ξενάγηση του δημοτικού σχολείου Παραποτάμου στη λιμνοθάλασσα Βατάτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018


Σαράντα περίπου μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 την λιμνοθάλασσα "Βατάτσα" στο Δρέπανο. 
 
Οι μικροί μαθητές, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πουλιά του υγροτόπου (φλαμίνγκο, λευκοτσικνιά, αργυροπελεκάνο, φαλαρίδες κλπ) μέσω της χρήσης του εξοπλισμού παρακολούθησης (κιάλια, τηλεσκόπια) με την καθοδήγηση των φυλάκων του Φορέα Διαχείρισης αλλά και να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (χλωρίδα - πανίδα) της προστατευόμενης περιοχής από το προσωπικό ενημέρωσης του ΦΔ.Read More »
Ξενάγηση του δημοτικού σχολείου Παραποτάμου στη λιμνοθάλασσα Βατάτσας  Ξενάγηση του δημοτικού σχολείου Παραποτάμου στη λιμνοθάλασσα Βατάτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Κάλεσμα σε προμηθευτές για υποβολή προσφορών για το κοινωνικό παντοπωλείο, προϋπολογισμού 16.350€

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ Π/Υ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΦΠΑ 16.350,00€

Η Δήμαρχος Σουλίου, εχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως ισχύει σήμερα.
Τις διατάξεις του άρθρου 118 του ν. 4412/2016
Τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 209 του ν.3463/2006, όπως προστέθηκε με την παρ. 13 του άρθρου 20 του Ν. 3731/2008 και διατηρήθηκε σε ισχύ με την περίπτωση 38 της παρ. 1 του άρθρου 377 του Ν. 4412/2016.
Την παρ. 4 του άρθρου 209 του ν. 3463/2006, όπως αναδιατυπώθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 22 του Ν. 3536/2007.
Τις διατάξεις του ν. 3861/2010 (ΦΕΚ 112 Α΄) «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις.
Το Π.Δ. 80/2016 (ΦΕΚ 145 Α’/05-08-2016) «Ανάληψη υποχρεώσεων από τους Διατάκτες».

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσφορές για την προμήθεια των ειδών ανα ομάδα όπως περιγράφονται στην επισυναπτόμενη μελέτη.

Κριτήριο ανάθεσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) ανά ομάδα.


 
Read More »
Δήμος Σουλίου: Κάλεσμα σε προμηθευτές για υποβολή προσφορών για το κοινωνικό παντοπωλείο, προϋπολογισμού 16.350€ Δήμος Σουλίου: Κάλεσμα σε προμηθευτές για υποβολή προσφορών για το κοινωνικό παντοπωλείο, προϋπολογισμού 16.350€ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Με επιτυχία η εκδήλωση για το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ»

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018


Ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 10.03.2018 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πάνθεον, στην Ηγουμενίτσα, η ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το νέο Πρόγραμμα: «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ».

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κος Αχιλλέας Τηλέγραφος, Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, Στέλεχος Μονάδας Β, Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Υ.Π.ΕΝ, Τομέα Ενέργειας. Η υλοποίηση της εκδήλωσης αποτελεί σημαντική επιτυχία του φορέα μας καθώς είναι από τις πρώτες αντίστοιχες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε ολόκληρη τη Χώρα. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η πληρέστερη ενημέρωση και κατανόηση των απαιτήσεων του οδηγού του προγράμματος από τις επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος, ακολούθησε διαλογική συζήτηση όπου οι παρευρισκόμενοι (κυρίως πολιτικοί μηχανικοί) υπέβαλλαν τα ερωτήματα τους τα οποία απαντήθηκαν από τον εισηγητή.

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για την διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και τον κύριο Αχιλλέα Τηλέγραφο για την παρουσία του.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Με επιτυχία η εκδήλωση για το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Με επιτυχία η εκδήλωση για το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλατών για τις χήρες

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018


Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών , στη συνεδρίαση της 05 / 03 / 2018, ημέρα Δευτέρα , κατόπιν αιτήσεως του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α [Αξιοπρέπεια – Ισότητα Αλληλεγγύη] και σχετικής συζήτησης επί του θέματος των Συντάξεων Χηρείας, όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 12 του ν.4387/2016, κατέληξε ομόφωνα τη δημοσίευση του παρακάτω ψηφίσματος (αριθμός απόφασης 32/2018) :

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Φιλιατών , επισημαίνοντας τη συνταγματική αναγνώριση του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου ως πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας (άρθρο 2 παρ. 1 Σ), της ισότητας (άρθρο 4Σ) καθώς και τη διεθνή αναγνώριση της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (προοίμιο της Οικουμενικής Διακήρυξης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, προοίμιο του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), που πλήττονται από την εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016:

1.Εκφράζει απερίφραστα την αλληλεγγύη του στο σύλλογο θανόντων συζύγων ΑΞ.Ι.Α, και συμπαρατάσσεται στις χήρες γυναίκες κάτω των 55 ετών που θίγονται ανάλγητα και άδικα από την εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016 (Νόμος Γ. Κατρούγκαλου).

2. Στηλιτεύει ρητά και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ως άνω διάταξη ως κατάφωρα άδικη, παράνομη και αντισυνταγματική, που πλήττει βάναυσα την ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια και καταδικάζει σε αφανισμό τις χήρες γυναίκες κάτω των 55 ετών, ενώ αυτές έχουν ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα από το αδυσώπητο κτύπημα του θανάτου.

3. Εγκρίνει το αίτημα του συλλόγου θανόντων συζύγων ΑΞ.Ι.Α., περί άρσης του ηλικιακού κριτηρίου χορήγησης σύνταξης χηρείας μετά από σχετική τροποποίηση – τροπολογία του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016. ώστε αυτή να δίδεται ανεξαρτήτως ηλικίας, αιτίας θανάτου, φύλου και κοινωνικής ομάδας, την επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης στο 70% που θα εδικαιούτο ο εκλιπών καθώς και τη μείωση σε τρία χρόνια των απαιτούμενων ετών εγγάμου βίου.

4. Καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να λάβουν άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία και να αποκαταστήσουν την αδικία που έχουν υποστεί οι χήρες γυναίκες κάτω των 55 ετών.

Το παρόν να αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών
Χρήστος Ν. Γκίζας


Read More »
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλατών για τις χήρες Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλατών για τις χήρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου για την Κατάθλιψη

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018


Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας υπό την αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ, ξεκινά πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε δημότες άνω των 18 ετών για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου του 21ου αιώνα, την κατάθλιψη.

Αφιέρωσε μόλις 10 – 15 λεπτά από το χρόνο σου και συμπλήρωσε, το εγκεκριμένο από τον ΠΟΥ, ερωτηματολόγιο στο γραφείο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, με τη βοήθεια του αρμόδιου υπαλλήλου.

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε κάθε Δευτέρα στο τηλέφωνο του ΚΕΠ Υγείας 2665360012, στο e-mail: kepygeias@igoumenitsa.gr ή εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε τα γραφεία μας στο Παλαιό Δημαρχείο, Ελευθερίας 7, 1ος όροφος.

Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθούν δύο ενημερωτικές ομιλίες για την κατάθλιψη σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών.

• Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, ώρα 10:00 π.μ., στο χώρο του ΚΗΦΗ-ΚΑΠΗ Πέρδικας.

• Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, ώρα 10:00 π.μ., στο χώρο του ΚΑΠΗ Πλαταριάς.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από την κα Πέτσιου Σπυριδούλα (Ψυχολόγο - Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Ψ.Υ.)

Σπάσε τη σιωπή!
Δεν είσαι μόνος!


Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου για την Κατάθλιψη Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου για την Κατάθλιψη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018Τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, έλαβαν υπόψη τους το στρατηγικό σχεδιασμό διεύρυνσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη στο πλαίσιο της συγχώνευσης με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και αποφαίνονται όπως παρακάτω:

1. Βλέπουμε ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποφάσισε τη δημιουργία Τμήματος Γλωσσών και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας. Αυτό αποτελεί μια σαφή ένδειξη ότι ήδη ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα στρέφεται προς προγράμματα σπουδών που θα προαγάγουν την εξωστρέφεια τόσο των Ιδρυμάτων όσο και της Ελληνικής οικονομίας.

2. Το γεγονός ότι το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση ίδρυσης ενός Τμήματος αναλόγου προσανατολισμού (Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας) το οποίο υπάρχει σε διεθνή ακαδημαϊκά ιδρύματα εδώ και τριάντα χρόνια, αποδεικνύει τον επίκαιρο χαρακτήρα του αιτήματος, τη στιγμή μάλιστα που ένα νέο Ελληνικό Πανεπιστήμιο ξεπερνά τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και σχεδιάζει προς το μέλλον. Δεδομένου ότι η υπερδεκαετής πορεία του «ανάδελφου» Τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο (πριν από τη μετατροπή του σε κατεύθυνση «Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία» με το «σχέδιο Αθηνά») ανέδειξε τα μειονεκτήματα της μοναδικότητας, η λειτουργία δύο τουλάχιστον αντίστοιχων Τμημάτων αποτελεί την ενδεδειγμένη στρατηγική, προκειμένου να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία με πιο συντεταγμένο τρόπο ζητήματα που αφορούν στην εδραίωση του αντικειμένου, τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών κλπ.3. Εν σχέσει προς το προτεινόμενο Τμήμα Γλωσσών και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, το Τμήμα μας διαθέτει εμπειρία οργάνωσης προγραμμάτων σπουδών και τεχνογνωσία. Είναι γεγονός ότι η επί σχεδόν δύο δεκαετίες τεχνογνωσία του πρώην ΤΕΞΓΔΕ και νυν Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, παρέχει τα εχέγγυα για τη μετεξέλιξή του σε Τμήμα «Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας», καθότι παρά την συγκυριακή (λόγω συνταξιοδοτήσεων αλλά και λόγω της μη προκήρυξης νέων θέσεων) μείωση του αριθμού των μελών ΔΕΠ του Τμήματος, ο βασικός πυρήνας παραμένει σταθερά προσηλωμένος στο όραμα της εθνικής αλλά και της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης, παρέχοντας υψηλού επιπέδου σπουδές και παράγοντας αντίστοιχο ερευνητικό έργο, διεθνώς αναγνωρισμένο. Επομένως, τα αριθμητικά κριτήρια (και όχι τα ακαδημαϊκά, τα οποία σαφώς και πληρούνται, σύμφωνα και με τις επίσημες αξιολογήσεις του Τμήματος) δύνανται να καλυφθούν επαρκώς με τις κατάλληλες ενέργειες, καθόσον στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, χωρίς τις αντίστοιχες υποδομές ή τεχνογνωσία-στελέχωση, σχεδιάζεται η εκ του μηδενός δημιουργία νέου Τμήματος, με αντικείμενο που έχει ήδη προταθεί να δημιουργηθεί στην Ηγουμενίτσα με βάση την ομόφωνη πρόταση των μελών της κοινής επιτροπής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς και τη θετική κρίση από τον Υπουργό Παιδείας.

4. Επίσης ως προς το υποστηρικτικό σκέλος, ο εργαστηριακός εξοπλισμός και το μοναδικό στην Ήπειρο θεσμοθετημένο εργαστήριο Επικοινωνίας και Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, εξοπλισμένο με καμπίνες διερμηνείας, καθώς επίσης και το –μοναδικό στο ΤΕΙ Ηπείρου-- επιστημονικό περιοδικό του Τμήματος (International Journal of Language, Translation and Intercultural Communication), αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για το προτεινόμενο νέο Τμήμα.

5. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων καλεί τη Διοίκηση και τα Συλλογικά Όργανα του ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς και όλους τους αρμόδιους φορείς να στηρίξουν την πρότασή μας, να συμβάλουν στην κατεύθυνση της ταυτόχρονης δημιουργίας του Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα με το αντίστοιχο Τμήμα που προτείνεται να λειτουργήσει στο Βόλο, το ακαδ. έτος 2019-20, ώστε το Ίδρυμα και η Περιφέρεια να αποκτήσουν ένα Τμήμα που θα θεραπεύει έναν σύγχρονο κλάδο σπουδών και θα παρέχει στους αποφοίτους του διευρυμένους εργασιακούς ορίζοντες. Τα μέλη ΔΕΠ και η συνέλευση του Τμήματος ευελπιστούν ότι θα γίνει σεβαστή η επί δύο δεκαετίες προσφορά του Τμήματος στην περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη και η πολλάκις εκπεφρασμένη βούλησή τους να εξακολουθήσουν να προσφέρουν γνώσεις και δεξιότητες αιχμής στους φοιτητές που σπουδάζουν στον νομό Θεσπρωτίας, σε μια ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή και, ταυτόχρονα, ιδιαίτερα σημαντική από αναπτυξιακή και διεθνή/διαπολιτισμική άποψη, ως κύρια πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη.


Read More »
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

Η ξενοδοχειακή μονάδα "Μέγα Άμμος" στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αναζητάει προσωπικό για τις ανάγκες του ξενοδοχείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικά στο email:  ma@hotel-megaammos.gr
Πληροφορίες στο τηλ: 2665093447


Read More »
Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Δημήτρης Κοντολάζος ζωντανά με την ορχήστρα του το Σάββατο στο ENVY stage

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Δημήτρης Κοντολάζος ζωντανά με την ορχήστρα του το Σάββατο στο ENVY stage Ηγουμενίτσα: Ο Δημήτρης Κοντολάζος ζωντανά με την ορχήστρα του το Σάββατο στο ENVY stage Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Πωλείται επιχείρηση Pet Shop, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018
Read More »
Πωλείται επιχείρηση Pet Shop, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Πωλείται επιχείρηση Pet Shop, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

Πωλείται Ελληνικό τριφύλλι άριστης ποιότητας και παραδίδεται στον χώρο σας με ένα μόνο τηλεφώνημα στο 6977565522.


 
Read More »
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5

Σελίδες