https://picasion.com/
https://picasion.com/

Από τις 15/9 τα μαθήματα ποδοσφαίρου στις ακαδημίες του Αστέρα Παραποτάμου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Από τις 15/9 τα μαθήματα ποδοσφαίρου στις ακαδημίες του Αστέρα Παραποτάμου


Read More »
Από τις 15/9 τα μαθήματα ποδοσφαίρου στις ακαδημίες του Αστέρα Παραποτάμου Από τις 15/9 τα μαθήματα ποδοσφαίρου στις ακαδημίες του Αστέρα Παραποτάμου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Κυκλοφοριακή διευθέτηση στην Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας λόγω έργων

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015

Κυκλοφοριακή διευθέτηση στην Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας λόγω έργων


http://www.enikos.gr/images/resized/590_00a0ec7205fa7a374de7c572b75a94c6.jpg

Κατόπιν της υπ’αριθμ. 2501/1/155-α/10-9-2015 (ΑΔΑ: ΩΑΒΒ465ΦΘΕ-ΘΟΔ), απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, γίνεται γνωστό στους διερχόμενους οδηγούς ότι θα γίνει προσωρινή κυκλοφοριακή διευθέτηση με παράκαμψη της κυκλοφορίας για το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 14-09-2015 μέχρι το Σάββατο 31-10-2015, λόγω εκτέλεσης από την υπηρεσία μας του έργου «Αποκατάσταση πλακοσκεπούς οχετού στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας», για τον σκοπό αυτό θα υπάρχει σχετική σήμανση.

Η υπηρεσία και ο ανάδοχος του έργου θα καταβάλλουν προσπάθεια ώστε οι κυρίως εργασίες της ασφαλτόστρωσης να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα, έτσι ώστε ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν με ειδική σήμανση και σημαιοφόρους για την βοήθεια των οδηγών και στα δύο ρεύματα

Η Π.Ε. Θεσπρωτίας ευχαριστεί τους Πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής για την κατανόησή τους στις ανάγκες αυτού του σημαντικού έργου αντιπλημμυρικής προστασίας.

Read More »
Κυκλοφοριακή διευθέτηση στην Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας λόγω έργων Κυκλοφοριακή διευθέτηση στην Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας λόγω έργων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Φωτιά σε οικία στη Παραμυθιά (+Φωτο)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Φωτιά σε οικία στη Παραμυθιά (+Φωτο)

 
 
Φωτιά σε οικία πρώτου ορόφου σε πάροδο της οδού Ζαλόγγου στη Παραμυθιά, ξέσπασε από αγνώστους προς το παρόν λόγους, λίγο πριν τις 14:00, το μεσημέρι της Παρασκευής.

http://www.paramythia-online.gr/paramythia/images/stories/img_20150911_142928.jpg
 
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ένα όχημα της πυροσβεστικής Παραμυθιάς με 4 πυροσβέστες και κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά, 40 λεπτά μετά.

http://www.paramythia-online.gr/paramythia/images/stories/img_20150911_142915.jpg
 
Από την φωτιά έπαθε σοβαρές ζημιές κυρίως η κουζίνα της οικίας, ενώ φως στα αιτια που την προκάλεσαν, αναμένεται να δώσει η σχετική έρευνα της Πυροσβεστικής Παραμυθιάς.
 
http://www.paramythia-online.gr/paramythia/images/stories/img_20150911_142847.jpg 
Read More »
Φωτιά σε οικία στη Παραμυθιά (+Φωτο) Φωτιά σε οικία στη Παραμυθιά (+Φωτο) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στη Θεσπρωτία (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στη Θεσπρωτία (ΒΙΝΤΕΟ)H ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡYΞΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

''Η δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας έχει ως αφετηρία το συντριπτικό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Απέναντι στην τρομοκρατία των κυρίαρχων δυνάμεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, με δυναμική παρουσία των νέων, αντέταξε μια αυθεντική λαϊκή εξέγερση. Η αντίσταση του ελληνικού λαού, πρωτοφανής σε διάρκεια και μαζικότητα κυρίως στα δύο πρώτα χρόνια της επιβολής των μνημονίων, αποτελεί, επίσης, μια μεγάλη παρακαταθήκη για τη Λαϊκή Ενότητα. Εξέφρασε τη γενικευμένη αντίσταση στο στρατηγικό σχέδιο επιβολής διαρκούς λιτότητας, απογύμνωσης της εργασίας από κάθε δικαίωμα, υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας, κατάλυσης της δημοκρατίας και επιβολής καθεστώτος περιορισμένης κυριαρχίας.

Μόλις ένα μήνα μετά το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, η ψήφιση του τρίτου Μνημονίου άλλαξε δραματικά το πολιτικό τοπίο. Η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου διέλυσε βίαια το κοινωνικό συμβόλαιο που τη συνέδεε με τη λαϊκή πλειοψηφία, σπέρνοντας την απογοήτευση και αναζωπυρώνοντας τον φόβο. Πέρασε στην απέναντι όχθη των Μνημονιακών δυνάμεων, βομβαρδίζοντας τα εργαζόμενα και μεσαία στρώματα με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η εξέλιξη αυτή επέτρεψε στους δανειστές να προχωρήσουν σε πολιτικό πραξικόπημα και βιασμό κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας. Με το τρίτο Μνημόνιο η διεθνής επιτροπεία γίνεται ακόμη πιο ασφυκτική, με κορυφαίο δείγμα ταπείνωσης τη δημιουργία του διαβόητου fund, του Ταμείου που υποθηκεύει τη δημόσια περιουσία και τον κοινωνικό πλούτο για γενιές ολόκληρες.

Το τρίτο Μνημόνιο είναι μόνο η αρχή. Ήδη βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη η περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η νέα συρρίκνωση σε εξευτελιστικά επίπεδα των επικουρικών και των κύριων συντάξεων, η φοροεπιδρομή στα αγροτικά εισοδήματα και στα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα, όπως και σειρά άλλων μέτρων που θα προωθηθούν τους επόμενους μήνες. Ακριβώς αυτός ο λόγος, σε συνδυασμό με την προσπάθεια να αποφευχθεί η συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου εναλλακτικής πολιτικής, ώθησαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές- εξπρές. Πρόκειται για προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου, προτού ο λαός ενημερωθεί και αισθανθεί στην καθημερινότητά του και σε όλη τους την έκταση τις συνέπειες του τρίτου Μνημονίου. Προσπάθεια, που συνάντησε την πλήρη υποστήριξη των Ευρωπαίων επικυρίαρχων- Μέρκελ, Γιούνκερ, Μοσκοβισί, Ντάιζελμπλουμ-, οι οποίοι πριν δύο μήνες προσπαθούσαν να ακυρώσουν με κάθε τρόπο το δικαίωμα δημοκρατικής έκφρασης του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα.

Ουδείς σοβαρός άνθρωπος πιστεύει πραγματικά ότι αυτά τα καταστροφικά, από κοινωνική άποψη, μέτρα μπορεί να είναι αποτελεσματικά ακόμη και από τη στενά δημοσιονομική σκοπιά. Η αποτυχία τους είναι προεξοφλημένη και θα οδηγήσει σε νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων, για να συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος που γνωρίσαμε με τις προηγούμενες Μνημονιακές κυβερνήσεις. Εργαζόμενοι, αγρότες, νέοι, επαγγελματίες και μικροί επιχειρηματίες καταστρέφονται μόνο και μόνο για να εξασφαλισθούν οι δόσεις της δανειακής «βοήθειας», οι οποίες την ίδια στιγμή της εκταμίευσής τους πηγαίνουν, κατά το 99%, είτε στους δανειστές, είτε στους τραπεζίτες. Σταγόνα δεν πέφτει στην πραγματική οικονομία και στους πολίτες που βρίσκονται στο χείλος του οικονομικού αφανισμού.

Είναι αστείο να περιμένει κανείς ότι αυτή η ηγετική ομάδα, που υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο και έκτοτε εγκωμιάζεται από τους εκπροσώπους των δανειστών και της εγχώριας ολιγαρχίας, θα καταφέρει- κάπως, κάποτε- να απεγκλωβιστεί από αυτό. Αν πάρεις το λάθος τρένο, όλοι οι σταθμοί που θα συναντήσεις στη διαδρομή σου θα είναι λάθος. Και είναι αιθεροβάμων όποιος πιστεύει ότι μπορεί να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα μια κυβέρνηση που δέχθηκε να κόψει άμεσα 93 ευρώ τον μήνα από τους φτωχότερους των φτωχών, συρρικνώνοντας την κατώτατη σύνταξη στο εξευτελιστικό όριο των 393 ευρώ !
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ''ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ''

Για όλους αυτούς τους λόγους κατέστη επείγουσα ανάγκη η συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας, ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου ανατροπής των Μνημονίων και της εξοντωτικής λιτότητας, της αντιδημοκρατικής εκτροπής και της μετατροπής της Ελλάδας σε ευρωαποικία με μοχλό το χρέος.

Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο λαϊκό, πατριωτικό μέτωπο αξιοπιστίας, συνέπειας και ανιδιοτέλειας που θα αναστυλώσει τις προδομένες ελπίδες, θα νικήσει τον φόβο και θα δώσει αέρα νίκης στο μεγάλο, λαϊκό και νεανικό ρεύμα του «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου. Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να διαβάλουν εκ των προτέρων αυτή την προσπάθεια μιλώντας για «αποστασία» που έριξε τάχα την «πρώτη αριστερή κυβέρνηση». Αποστάτησαν από την Αριστερά μόνον εκείνοι που επέλεξαν να γίνουν η τρίτη Μνημονιακή κυβέρνηση αυτού του τόπου.

Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι εκλογική σημαία ευκαιρίας, ούτε φιλοδοξεί να προστεθεί στα κόμματα του χρεοκοπημένου, πολιτικού κατεστημένου. Αποτελεί συσπείρωση πολιτικών οργανώσεων, κινήσεων και ανένταχτων πολιτών, που φιλοδοξεί να εκφράσει, να εμπνεύσει και να ενισχύσει ένα πραγματικό λαϊκό κίνημα, με πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης. Θέλουμε να γίνει η φωνή εκείνων που σήμερα δεν έχουν φωνή, η δύναμη των αδυνάμων. Θέλουμε να είναι η αφετηρία για το μέτωπο που θα εκπροσωπήσει τη συμμαχία των εργαζομένων, των ανέργων, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης, της διανόησης και των ανθρώπων του πολιτισμού, στην κοινή προσπάθεια για ν’ αλλάξει δρόμο η ελληνική κοινωνία.

Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν λογικές ηγεμονισμού και αποκλειστικής αλήθειας. Έχουν θέση διάφορες κοινωνικές ευαισθησίες, προοδευτικές πολιτικές παραδόσεις και ιδεολογικές προτιμήσεις. Είναι όρος ύπαρξης αυτού του μετώπου η δημοκρατική λειτουργία του, με κέντρο τους ίδιους τους αγωνιστές, τις διεκδικήσεις και τις αναζητήσεις τους. Οι δυνάμεις, οι αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετέχουν στη Λαϊκή Ενότητα συνδέονται με ισχυρή πολιτική συμφωνία για μια άμεση, ζωτικά αναγκαία, ριζοσπαστική εναλλακτική λύση στη Μνημονιακή τραγωδία. Μια λύση που θα λειτουργήσει προς όφελος των λαϊκών τάξεων, σε βάρος του μεγάλου κεφαλαίου, που θα απαλλάξει την Ελλάδα από τη θανάσιμη επικυριαρχία των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Μας ενώνει η κοινή αναζήτηση, μέσα από διαφορετικούς δρόμους, μιας νέας κοινωνίας, απελευθερωμένης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και κάθε είδους καταπίεσης, μιας κοινωνίας με αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και ελευθερία, στο δρόμο για το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Άμεση, βασική επιδίωξη της Λαϊκής Ενότητας είναι να δημιουργηθούν, μέσα από τα κοινωνικά κινήματα και την πολιτική δράση, μέσα κι έξω από τη Βουλή, οι προϋποθέσεις για τη ριζοσπαστική εναλλακτική λύση στη σημερινή, Μνημονιακή πραγματικότητα.

Οι βασικές συντεταγμένες του άλλου δρόμου έχουν ήδη προσδιοριστεί από πολλές αριστερές δυνάμεις, ριζοσπαστικά κινήματα και προοδευτικούς επιστήμονες. Η εναλλακτική λύση που υπερασπιζόμαστε επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε όλα τα καίρια προβλήματα της οικονομίας, της κοινωνίας, του κράτους και της εξωτερικής πολιτικής. Ασφαλώς και δεν περιορίζεται στο θέμα της νομισματικής πολιτικής, όπως υποστηρίζουν οι πλαστογράφοι και συκοφάντες που μιλάνε για «λόμπι της δραχμής».

Το πρόβλημα με αυτή την εναλλακτική πρόταση δεν είναι η τάχα ανεπαρκής «τεχνική» επεξεργασία της, αλλά η ελλιπής πολιτική προετοιμασία της: το γεγονός ότι δεν έχει συζητηθεί στον απαιτούμενο βαθμό μέσα στο λαό και στις κοινωνικές συλλογικότητες. Δηλαδή, ανάμεσα σε εκείνους που θα κληθούν να παλέψουν σκληρά, απέναντι σε τεράστια συμφέροντα, για την υλοποίησή της. Αυτό το κενό φιλοδοξούμε να καλύψουμε άμεσα, με μια μεγάλη καμπάνια δημόσιου διαλόγου, απέναντι σ’ όσους πασχίζουν να επιβάλουν ένα νέο «ιδιώνυμο». Να δαιμονοποιήσουν, ακόμη και να ποινικοποιήσουν την «απαγορευμένη» συζήτηση.

Τα άμεσα, κατεπείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για ν’ ανοίξει ένας νέος δρόμος είναι:

-Η κατάργηση των κοινωνικά και οικονομικά καταστροφικών Μνημονίων και των αποικιακών, δανειακών συμβάσεων υποθήκευσης του μέλλοντός μας, που τα συνοδεύουν.

-Η διακοπή πληρωμών του χρέους- τη μη βιωσιμότητα του οποίου αναγνωρίζει, από τη δική του σκοπιά, ακόμη και το ΔΝΤ- με στόχο τη συνολική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Η διακοπή πληρωμών θα συνοδευτεί από πολιτικές και νομικές ενέργειες, σε διεθνές επίπεδο, οι οποίες θα αξιοποιήσουν και το σχετικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής.

-Ανεξάρτητα, αλλά παράλληλα με τη διεθνή δράση για το θέμα του χρέους, θα διεκδικηθούν άμεσα- πολιτικά, νομικά, κινηματικά- και με επιμονή οι γερμανικές οφειλές, δηλαδή το κατοχικό δάνειο και οι αποζημιώσεις για τα θύματα και τις καταστροφές της ναζιστικής θηριωδίας.

-Ο άμεσος τερματισμός της λιτότητας και η εφαρμογή μιας πολιτικής αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου προς όφελος των εργαζόμενων στρωμάτων και σε βάρος των ολιγαρχών. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να υπάρξει για τα πιο χτυπημένα από την κρίση κοινωνικά στρώματα, με στήριξη των εισοδημάτων τους και σταδιακή αύξηση των κατώτατων μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και βασικών αγαθών (ρεύμα, νερό, θέρμανση) για όλους.

Γενικότερα, θα στηριχθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές δαπάνες για τη δημόσια δωρέαν παιδεία, τη λαϊκή υγεία, τον πολιτισμό. Θα ενθαρρυνθεί η σταδιακή αύξησή τους, σε συνάρτηση με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς. Θα αναιρεθούν τα εξοντωτικά, για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, φορολογικά και άλλα μνημονιακά μέτρα. Θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και θα θεσπισθεί φόρος μόνο για την πολύ μεγάλη, ακίνητη περιουσία.

-Η εθνικοποίηση των τραπεζών και η λειτουργία τους υπό καθεστώς κοινωνικού ελέγχου, με απόλυτη εξασφάλιση της λαϊκής αποταμίευσης. Το νέο, εθνικοποιημένο και απαλλαγμένο από την πατρωνία της ΕΚΤ τραπεζικό σύστημα θα εξασφαλίσει τη ζωτικά αναγκαία «σεισάχθεια» στα εξουθενωμένα από την κρίση νοικοκυριά. Θα παρέχει την εξίσου αναγκαία ρευστότητα στους επαγγελματίες και τις μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις που κινδυνεύουν με αφανισμό. Στην κατεύθυνση αυτή θα επαναλειτουργήσουν η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και θα διερευνηθούν τα σκάνδαλα του ξεπουλήματός τους. Η εθνικοποίηση των τραπεζών θα επιτρέψει την άμεση και σε βάθος διερεύνηση των θαλασσοδανείων που έχουν χορηγηθεί σε μονοπωλιακούς ομίλους και της φοροδιαφυγής μέσω διάφορων λιστών τύπου Λαγκάρντ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Παράλληλα με αυτά τα κατεπείγοντα μέτρα, που θα δώσουν μια πρώτη ανάσα στην οικονομία και τα λαϊκά στρώματα, θα προωθηθούν ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις για την αλλαγή του χρεοκοπημένου μοντέλου ανάπτυξης και την ανατροπή των κοινωνικών συσχετισμών υπέρ του λαού και σε βάρος των διαπλεκόμενων ολιγαρχών.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

-Τη ριζοσπαστική αναθεώρηση της εργασιακής νομοθεσίας, με επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Απόκρουση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, αυστηρότατα όρια και αντικίνητρα στις απολύσεις, ενεργοποίηση και ενίσχυση των επιθεωρήσεων εργασίας. Δημόσιος, κοινωνικός, αναβαθμισμένος ΟΑΕΔ και κατάργηση των ιδιωτικών εταιρειών επινοικίασης εργαζομένων.

-Τη δημιουργία ενός σταθερού, κοινωνικά δίκαιου και αναδιανεμητικού φορολογικού συστήματος, ώστε να πληρώσουν επιτέλους τα βάρη της κρίσης όχι τα συνήθη υποζύγια, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες.

-Τον τερματισμό των αρπακτικών ιδιωτικοποιήσεων, συρρικνώσεων και διαλύσεων επιχειρήσεων, δικτύων και υποδομών (ΔΕΗ, φυσικό αέριο, λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα δημοσίου κ.α.). Την άμεση κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ. Την επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας που εκποιήθηκε στο ιδιωτικό κεφάλαιο με ακύρωση των παράνομων και αντισυνταγματικών αποφάσεων για την εκχώρησή τους, χωρίς αποζημίωση, με εξαίρεση τους μικρομετόχους. Την εθνικοποίηση, ανασυγκρότηση και λειτουργία υπό καθεστώς εργατικού- κοινωνικού ελέγχου όλων των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, δικτύων και υποδομών, που θα αναλάβουν και τον ρόλο της ατμομηχανής της οικονομίας. Στόχος είναι μια ταχεία οικονομική αναζωογόνηση που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα ενισχύει τη θέση των εργαζομένων και θα σέβεται το περιβάλλον.

-Ανασυγκρότηση του διαλυμένου εθνικού συστήματος υγείας, των δημοσίων νοσοκομείων και ενός πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας υψηλής ποιότητας, προσιτού σε όλους, στο κέντρο και την περιφέρεια.

-Αντιμετώπιση της πολιτιστικής ερήμωσης, διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των πολιτιστικών θεσμών και της πρόσβασης όλου του λαού στην πολιτιστική δημιουργία. Στήριξη από το δημόσιο κάθε δημιουργικής πρωτοβουλίας των ανθρώπων του πολιτισμού και των ίδιων των πολιτών.

-Οικονομική ανασυγκρότηση με μετατόπιση του κέντρου βάρους α) από την κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων στην παραγωγή (κυρίως στη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας) και β) από τη συμπίεση του εργατικού κόστους στη μεγέθυνση της προστιθέμενης αξίας. Επιδιώκουμε, εν τέλει, τη μετάβαση από μια ανάπτυξη που εξυπηρετεί τους σφετεριστές της εργασίας και της φύσης σε μια ανάπτυξη που θα έχει στο κέντρο της την τεχνολογική ανανέωση, την καινοτομία, τη σύγχρονη οργάνωση και, κυρίως, τους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου. Μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται στη δική τους γνώση, εμπειρία, μεράκι και δημιουργικότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα χρειαστεί μια πολιτική δημοκρατικού κεντρικού και περιφερειακού σχεδιασμού, με τη συμμετοχή και συναπόφαση των τοπικών κοινωνιών, και με έντονη περιβαλλοντική διάσταση.

- Τη γενναία ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας και της έρευνας, που αποτελεί, πέραν των άλλων, και βασική προϋπόθεση για μια παραγωγική στροφή προς ένα νέο, αποδοτικό κοινωνικό πρότυπο.

- Ουσιώδης συνιστώσα της οικονομικής ανασυγκρότησης θα είναι ο «τρίτος» (πλάι στον κρατικό και τον ιδιωτικό) τομέας, της κοινωνικής οικονομίας (συνεταιρισμοί, αυτοδιαχειριζόμενες επιχειρήσεις που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, δομές αλληλεγγύης κλπ). Θα απαιτηθεί η γενναιόδωρη ενίσχυσή του από το δημόσιο τραπεζικό σύστημα και τον κρατικό μηχανισμό.

-Την πολιτική αλληλεγγύης και ανθρωπιάς απέναντι στους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες. Θα πολεμήσουμε ενεργά κάθε ξενοφοβική και ρατσιστική αντιμετώπιση- με ακραία την περίπτωση της φασιστικής Χρυσής Αυγής- που τείνει να μετατρέψει τον κοινωνικό πόλεμο του κεφαλαίου σε εθνοτικό «εμφύλιο» πόλεμο, στο εσωτερικό του κόσμου της εργασίας. Θα αγωνιστούμε εναντίον των ιμπεριαλιστικών πολέμων που παροξύνουν το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα. Θα διεκδικήσουμε τη στήριξη που οφείλουν στη χώρα μας και στις άλλες χώρες «πρώτης γραμμής» οι άλλες, βορειότερες χώρες της Ευρώπης, απαιτώντας παράλληλα την κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙ που μετατρέπει την Ελλάδα σε φυλακή μεταναστών.EΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι και μόνη η ακύρωση των Μνημονίων- και πολύ περισσότερο οι δομικές ριζοσπαστικές αλλαγές που περιγράψαμε- θα προκαλέσουν τη σφοδρή αντίδραση των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ. Θα προσπαθήσουν να στραγγαλίσουν το εγχείρημά μας από την πρώτη στιγμή, με βασικό μοχλό τη διακοπή της ρευστότητας στις τράπεζες από την ΕΚΤ. Αυτό άλλωστε, το ζήσαμε ήδη το προηγούμενο εξάμηνο, ακόμη και με την πολύ μετριοπαθέστερη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Επομένως, τα ζητήματα της εξόδου από την ευρωζώνη και της ρήξης με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και επιλογές της Ε.Ε., η οποία ακολουθεί όλο και πιο αντιδραστικούς και αντιδημοκρατικούς δρόμους, τίθενται στην ημερήσια διάταξη, όχι ως προϊόν κάποιας ιδεολογικής εμμονής, αλλά με όρους στοιχειώδους πολιτικού ρεαλισμού. Η οδυνηρά αποκτημένη πείρα των τελευταίων μηνών έδειξε και στους πιο δύσπιστους ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις στη σημερινή, γερμανική ΕΕ δεν είναι ούτε «σύμμαχοι», ούτε «εταίροι». Είναι οικονομικοί εκβιαστές και πολιτικοί βιαστές. Και δεν διστάζουν να εκδικούνται έναν ολόκληρο λαό με την πιο ανελέητη εκδοχή «συλλογικής τιμωρίας», όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις του.

Η ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας και η καθιέρωση, με νέους, δημοκρατικούς, κοινωνικούς και αναπτυξιακούς όρους, εθνικού νομίσματος, δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Είναι ένα από τα αναγκαία εργαλεία για την πραγματοποίηση των ριζοσπαστικών αλλαγών που περιγράψαμε- και για τις οποίες, βέβαια, τελικός εγγυητής δεν θα είναι το νόμισμα, αλλά ο αγώνας των λαϊκών τάξεων. Παρά τις αναπόφευκτες δυσκολίες των πρώτων μηνών, τίποτα δεν δικαιολογεί τις Κασσάνδρες που ταυτίζουν ένα τέτοιο βήμα με οικονομικό ολοκαύτωμα και εθνική καταστροφή. Μέσα στον εικοστό αιώνα, 69 νομισματικές ενώσεις κατέρρευσαν στον πλανήτη, χωρίς να έρθει το τέλος του κόσμου. Η καθιέρωση εθνικού νομίσματος ως προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης και διεξόδου, δεν είναι μόνο μια βιώσιμη επιλογή, αλλά και μια επιλογή ελπίδας, που μπορεί να βάλει τη χώρα σε μια νέα, αναπτυξιακή τροχιά.

Δεν είμαστε νοσταλγοί της καπιταλιστικής Ελλάδας της δραχμής. Ξέρουμε ότι κάθε άλλο παρά παράδεισος για τις εκμεταλλευόμενες τάξεις ήταν η προ- ευρώ κατάσταση της χώρας μας. Αλλά τα 13 χρόνια που ζούμε με το ευρώ, ιδιαίτερα τα τελευταία, δεν ήταν καθόλου καλύτερα: τα πρώτα επτά από αυτά ήταν, για ορισμένα τμήματα του πληθυσμού, η εποχή της πιστωτικής και καταναλωτικής μέθης, πάνω στα σωρευμένα ερείπια της παραγωγικής βάσης της χώρας. Αλλά, τα επόμενα έξι χρόνια ήταν το απότομο ξύπνημα από το μεθύσι και η κάθοδος στη Μνημονιακή κόλαση, χωρίς κανένα φως στην άκρη του τούνελ. Είναι πια καιρός να επιχειρήσουμε μια λυτρωτική έξοδο.

Η ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας, με την απεξάρτηση της Τράπεζας της Ελλάδος από την ΕΚΤ, τη λειτουργία της με κυβερνητική, δημόσια, κοινωνική ευθύνη και με την έκδοση εθνικού νομίσματος, θα προσφέρει την αναγκαία ρευστότητα στην οικονομία, χωρίς τους επαχθείς όρους των δανειακών συμβάσεων. Θα βοηθήσει αποφασιστικά στην ενίσχυση των εξαγωγών, στον περιορισμό και στη σταδιακή υποκατάσταση των εισαγωγών από εγχώρια προϊόντα, στην ενδυνάμωση της παραγωγικής βάσης της χώρας και του τουριστικού ρεύματος. Θα ευνοήσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ενός προγράμματος αναγκαίων δημοσίων παραγωγικών επενδύσεων, αναπτυξιακών πρωτοβουλιών των μεγάλων, δημοσίων επιχειρήσεων, στήριξης του κοινωνικού τομέα της οικονομίας και αποκατάστασης της πίστωσης στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η κατάργηση των άδικων φορολογικών και άλλων βαρών στα μικρομεσαία εισοδήματα και επιχειρήσεις που επιβάλλουν τα Μνημόνια μόνο και μόνο για να εξυπηρετείται το αβίωτο χρέος, θα αναζωογονήσει τη ζήτηση και θα ωθήσει την ανάπτυξη. Συνολικά, θα παρουσιάσουμε και θα θέσουμε υπό συζήτηση ένα ειδικό σχέδιο για την Ελλάδα, που θα εφαρμόζει ένα ριζοσπαστικό, προοδευτικό πρόγραμμα με εθνικό νόμισμα.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ

Η έξοδος από την οικονομική «φυλακή» της Ευρωζώνης δεν σημαίνει εθνική «αυτάρκεια» και διεθνή πολιτική απομόνωση, όπως ψευδώς υποστηρίζουν οι αντίπαλοί μας. Αντίθετα, εγκαινιάζοντας έναν άλλο δρόμο ριζοσπαστικών αλλαγών, ο ελληνικός λαός μπορεί να γίνει φάρος ελπίδας για τους άλλους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, να εξασφαλίσει πολύτιμες συμπάθειες, στηρίγματα και συμμαχίες. Ο εναλλακτικός δρόμος που προτείνουμε θα στερήσει την Ελλάδα μόνο από τις αλυσίδες της, που την περιορίζουν στον ρόλο του ευρωατλαντικού «οικόπεδου». Θα απελευθερώσει, όμως, τις δυνατότητές της να αναπτύξει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με όλες τις χώρες που θα σέβονται την κυριαρχία της και την απόφασή της να είναι φιλική προς όλους τους λαούς του κόσμου, χωρίς να είναι δεδομένη για καμία δύναμη.

Κεντρική μας κατεύθυνση θα είναι μια νέα, ανεξάρτητη, πολυδιάστατη πολιτική διεθνών σχέσεων, στον ενεργειακό, οικονομικό και πολιτικό τομέα. Διεθνών σχέσεων, που δεν θα περιορίζονται αποκλειστικά στα στενά όρια της Ε.Ε. Επιδιώκουμε μια ενεργητική πολιτική συνεργασίας στη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή. Μια πολιτική που θα αξιοποιεί τις νέες δυνατότητες αμοιβαία επωφελών συνεργασιών με τις αναδυόμενες δυνάμεις των BRICS, τη Λατινική Αμερική και άλλες περιοχές του πλανήτη.

Τασσόμαστε κατά του νέου «Ψυχρού Πολέμου» και μιας καινούργιας διαίρεσης της Ευρώπης με την ύψωση νέου τείχους προς τη Ρωσία. Αγωνιζόμαστε εναντίον των ιμπεριαλιστικών επιλογών και των στρατιωτικών τυχοδιωκτισμών του ΝΑΤΟ. Δεσμευόμαστε υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από αυτόν τον συνασπισμό, μια πολεμική μηχανή που διαλύει κράτη, καταδυναστεύει λαούς και αποσταθεροποιεί το ευρύτερο γεωπολιτικό τόξο της περιοχής μας, από την ανατολική Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή. Αγωνιζόμαστε για την απομάκρυνση των αμερικανικών-νατοϊκών βάσεων, για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας σε οποιονδήποτε ιμπεριαλιστικό οργανισμό. Επιδιώκουμε την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οι απαιτήσεις της Άγκυρας με ειρηνικό διάλογο, στη βάση της πιστής τήρησης των διεθνών συμφωνιών, του διεθνούς δικαίου και ειδικότερα του Δικαίου της Θάλασσας.

Είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια αλλαγής των συνόρων στην περιοχή μας. Αποκρούουμε κάθε υποδαύλιση εθνικιστικών, σοβινιστικών τάσεων. Αγωνιζόμαστε για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για μια Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς στρατεύματα κατοχής και ξένες βάσεις. Θεωρούμε αναγκαίο τον τερματισμό της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ- δύναμη κατοχής ξένων εδαφών στην περιοχή- και την άμεση αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίζονται για ελευθερία, δικαιοσύνη και αυτοδιάθεση.

Η έξοδος από την ευρωζώνη και η εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος με πρωταγωνιστή τον οργανωμένο λαό, συνεπάγεται ένα δρόμο σύγκρουσης με τις επιλογές της ΕΕ και τα αντιδημοκρατικά, υπερεθνικά όργανά της. Γιατί ήδη από τη συνθήκη του Μάαστριχτ, η διαδικασία συγκρότησης της ΕΕ εξυπηρετεί το νεοφιλελεύθερο σχέδιο, ενισχύει ιμπεριαλιστικές βλέψεις των ηγετικών δυνάμεων και υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία.

Απέναντι στην αναπόφευκτη επίθεση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος για όλα. Το ζήτημα της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ε.Ε. μπορεί να τεθεί εκ των πραγμάτων και ανά πάσα στιγμή στην ημερήσια διάταξη. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα καλέσουμε το λαό να επιμείνει στην εφαρμογή του προοδευτικού προγράμματος που έχει επιλέξει, παίρνοντας την απόφασή του για παραμονή ή όχι στην Ε.Ε. με δημοψήφισμα, όπως άλλωστε έγινε και γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε κάθε περίπτωση, η έξοδος από την ευρωζώνη και η σύγκρουση με το ασφυκτικό πλαίσιο της Ε.Ε. δεν σημαίνει απομόνωση της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό της περιβάλλον. Θα απευθυνθούμε ιδιαίτερα στους άλλους λαούς, τα κοινωνικά κινήματα και τις προοδευτικές δυνάμεις των χωρών- μελών της Ε.Ε. με τις οποίες μας συνδέουν μακρόχρονοι οικονομικοί, πολιτικοί και πολιτιστικοί δεσμοί. Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού κινήματος γύρω από στόχους που εκφράζουν τα κοινά συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Σταθμό στην αντιδραστική μετάλλαξη της Ε.Ε. αποτελεί η επωαζόμενη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ). Μια συμφωνία που παραδίδει τα δημόσια αγαθά (νερό, παιδεία, υγεία κλπ) στις πολυεθνικές επιχειρήσεις, ανοίγει διάπλατα το δρόμο στα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, ενώ καταργεί κάθε έννοια εργατικού δικαίου και εθνικής κυριαρχίας που μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην ασυδοσία των «επενδυτών». Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με όλα τα προοδευτικά κινήματα της Ευρώπης, για να μην επικυρωθεί αυτή η συμφωνία- έκτρωμα.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ουσιώδες συστατικό της εναλλακτικής μας πρότασης είναι ο ριζοσπαστικός μετασχηματισμός του κράτους, της δικαιοσύνης και της δημόσιας διοίκησης. Η αποκατάσταση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών, από τον χώρο εργασίας μέχρι το δικαίωμα στη διαδήλωση, η διάλυση των ΜΑΤ και γενικότερα η αντιμετώπιση των μηχανισμών καταστολής του «εχθρού- λαού», ο εκδημοκρατισμός και η διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ, η αποφασιστική αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, αποτελούν τα πιο επείγοντα μέτρα σ’ αυτό το πεδίο.

Παράλληλα, θα επανεξετάσουμε τον ρόλο και την κατεύθυνση των λεγόμενων «ανεξάρτητων αρχών» σε καίριους τομείς που ρυθμίζουν το τραπεζικό σύστημα, τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια, την ενημέρωση κλπ. Βεβαίως, άλλες ανεξάρτητες αρχές που μπορούν να παίξουν χρήσιμο κοινωνικό ρόλο, όπως το ΑΣΕΠ, θα διατηρηθούν και θα υποβοηθηθούν, με ενίσχυση της διαφάνειας και του κοινωνικού ελέγχου. Επιπλέον, θα ξεκινήσουμε μία ευρύτατη κοινωνική διαβούλευση για την εκ βάθρων αναθεώρηση του Συντάγματος και του όλου πολιτικού συστήματος από μια νέα, Συντακτική Εθνοσυνέλευση, που θα προκύψει από επόμενες εκλογές. Κεντρικός στόχος αυτής της αναθεώρησης θα είναι η καθιέρωση μιας νέας, προωθημένης Δημοκρατίας, που θα συνδυάζει την αντιπροσωπευτική με την άμεση, την αποτελεσματική διακυβέρνηση με τη στήριξη στη λαϊκή πρωτοβουλία και αυτενέργεια, τη λαϊκή συμμετοχή και τις άμεσες λαϊκές αποφάσεις, με βάση και τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και εμπειρίες.

Για εμάς η διεκδίκηση της κυβερνητικής εξουσίας δεν είναι αυτοσκοπός. Εντάσσεται στο συνολικό στόχο της διεκδίκησης της πολιτικής εξουσίας από μια ευρύτερη λαϊκή συμμαχία. Υπηρετεί ένα πρόγραμμα άμεσης διεξόδου σήμερα, που μπορεί να επιβληθεί από μια κυβέρνηση η οποία θα στηρίζεται στη δύναμη του οργανωμένου λαού και στους δικούς του διακριτούς θεσμούς, στο εργατικό κίνημα, στο κίνημα της νεολαίας, στα τοπικά και περιβαλλοντικά κινήματα, στα κινήματα αλληλεγγύης, στις μορφές λαϊκής αυτοοργάνωσης. Η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος μπορεί να αλλάξει τους κοινωνικούς συσχετισμούς και να διαμορφώσει τους όρους για τη χάραξη ενός άλλου δρόμου για την ελληνική κοινωνία, με σοσιαλιστική προοπτική".
Read More »
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στη Θεσπρωτία (ΒΙΝΤΕΟ) Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στη Θεσπρωτία (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Γιόγιακα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Γιόγιακα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αγαπητοί συμπατριώτες, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες

αγαπητά μου παιδιά,

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα, είναι η αρχή για την αναζωπύρωση των ελπίδων μας για το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Και αυτή τη χρονιά εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες αλλά κυρίως η Πολιτεία, όλοι μαζί θα κληθούμε να υπερβάλουμε τις δυνάμεις μας, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα.

Η εκπαίδευση συνιστά ένα από τα βασικά θεμέλια κάθε κοινωνίας. Και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία σε περιόδους για την αντιμετώπιση κάθε είδους κρίσης και απειλής. Γι’ αυτό και εμείς οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα, για να εμπνεύσουμε τους μαθητές που αποτελούν το μέλλον της χώρας μας.

Εμείς, θα είμαστε πάντα κοντά στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές για να βοηθήσουμε τις προσπάθειές τους για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλους καλή και παραγωγική σχολική χρονιά.

Read More »
Μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Γιόγιακα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Γιόγιακα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Δήλωση του Μάριου Κάτση με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Δήλωση του Μάριου Κάτση με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς


Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί την αφετηρία του ταξιδιού σας στον κόσμο της μάθησης και της γνώσης. Στο ξεκίνημα της διαδρομής αυτής, παιδιά, σας εύχομαι καλή δύναμη για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις σχολικές σας υποχρεώσεις. Με επιμονή, στόχο και πίστη στα όνειρά σας, θα κατορθώσετε να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια και να κάνετε άλλο ένα αποφασιστικό βήμα προς την ολοκλήρωσή σας.

Γνωρίζω πως οι συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκινάτε δεν είναι οι τέλειες. Γνωρίζω επίσης πως οι γονείς σας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, το σχολείο πρέπει να συνεχίσει να είναι χώρος διάπλασης ελεύθερων προσωπικοτήτων, χώρος δημιουργίας και προόδου. Τεράστια συμβολή σε αυτό έχουν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι γονείς σας, στους οποίους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου δύναμη για να μπορέσουν να λειτουργήσουν πότε ως στηρίγματα, πότε ως μαξιλάρια, πότε ως πηγές έμπνευσής σας και αυτήν την σχολική χρονιά, που μακάρι να είναι γεμάτη χαρές και επιτυχίες.

Καλή Χρονιά!

Κάτσης Μάριος,
Υποψήφιος βουλευτής Θεπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ
Read More »
Δήλωση του Μάριου Κάτση με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς Δήλωση του Μάριου Κάτση με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές να έχουν μια χρονιά γεμάτη γνώση, δημιουργικότητα και δραστηριότητες, μέσα από τα οποία θα τεθούν οι βάσεις προκειμένου να γίνουν δραστήριοι και ενεργοί πολίτες.

Από την πλευρά μας ως Δήμος, παρά τις αντιξοότητες της πολύ-επίπεδης κρίσης, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα παιδιά μας καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, γιατί όπως είπε και ο Αδαμάντιος Κοραής «Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.»

Εύχομαι, τέλος, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, υγεία και δύναμη στη δύσκολη αποστολή τους και στους μαθητές μια δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά. Θέλω, κλείνοντας, να ευχηθώ ξεχωριστά στους νέους μαθητές που πηγαίνουν για πρώτη φορά στο σχολείο να έχουν ένα καλό ταξίδι με ούριο άνεμο στις θάλασσες της γνώσης που θα ταξιδέψουν.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Read More »
Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5
Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Επίσκεψη των υποψηφίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Φιλιάτι


Επίσκεψη στο Φιλιάτι πραγματοποίησαν εχτές, οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Θεσπρωτία.

Επισκέφθηκαν την αγορά της πόλης, υπηρεσίες, το Νοσοκομείο Φιλιατών, ενώ είχαν και συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Παππά.
Read More »
Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Μήνυμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας , για τη νέα σχολική χρονιά

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Μήνυμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας , για τη νέα σχολική χρονιά


Μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινάει με όνειρα και προσδοκίες. 
Εύχομαι να είναι , η χρονιά αυτή , η πιο σημαντική στον κύκλο της σχολικής ζωής και να δικαιωθεί ο ρόλος του σχολείου ως χώρος αγωγής και μόρφωσης.
Καλή δύναμη και υγεία σε όλους. Δονάτος Μαρτίνης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας
Read More »
Μήνυμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας , για τη νέα σχολική χρονιά Μήνυμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας , για τη νέα σχολική χρονιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο νησί της Μυτιλήνης

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο νησί της Μυτιλήνης

http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/field/image/mytilini-prosfyges.jpg?itok=i7yL7gV8
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «ΑΓΚΑΛΙΑ», που εδρεύει στην Καλλονή Λέσβου, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο νησί της Μυτιλήνης. 
 
Οι ανάγκες και τα προβλήματα των συνανθρώπων μας είναι αμέτρητα. 
 
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί να τους βοηθήσουμε, σε αυτό το άσχημο παιχνίδι που τους «παίζει» η ζωή.

Άμεση ανάγκη υπάρχει για τα εξής:

- Φάρμακα (παιδιά, ενήλικες)
- Παιδικές τροφές και γάλατα
- Πάνες μωρών
- Κονσέρβες (εκτός χοιρινού)
- Τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι. γάλα)
- Κάλτσες για όλες τις ηλικίες
- Εσώρουχα για όλες τις ηλικίες
- Παπούτσια για όλες τις ηλικίες
- Σεντόνια, κουβέρτες
- Ρούχα, κυρίως Φθινοπωρινά-Χειμερινά, για όλες τις ηλικίες (από μωρά. ημερών έως και ενήλικες)

Η συγκέντρωση των αγαθών, θα γίνει την Τετάρτη 16/9/2015, ώρα 16:00-18:00 στο χώρο της βιβλιοθήκης (παλαιό Δημοτικό Σχολείο) στην Πλαταριά.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο:
6942267943 (Στέφανος)
Read More »
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο νησί της Μυτιλήνης Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο νησί της Μυτιλήνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΕΜΗ: Η ανάρτηση των αποδεικτικών υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φυσικών προσώπων και προσωπικών εταιρειών

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΓΕΜΗ: Η ανάρτηση των αποδεικτικών υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φυσικών προσώπων και προσωπικών εταιρειών

http://astrosnews.gr/wp-content/uploads/2012/11/gemh.png
 
Διαπιστώσαμε τις τελευταίες ημέρες ρωτώντας τους επιχειρηματίες - πελάτες μας, ότι δεν γνωρίζει κανείς τίποτε, σχετικά με τη νέα υποχρέωση που έχουν οι ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και οι προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε). Στο παρόν δελτίο τύπου θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια και χωρίς την επίκληση διατάξεων, να εξηγήσουμε στους επιχειρηματίες τι ακριβώς συμβαίνει. Άλλωστε όσο περισσότερες αναφορές σε διατάξεις, νόμους, διευκρινιστικές εγκυκλίους και παραρτήματα έχει μια ανακοίνωση, τόσο περισσότερο βέβαιον είναι, ότι γράφεται με τον τρόπο αυτό εσκεμμένα ώστε να μην καταλαβαίνει κανείς τι λέει.

Στις 30.12.14 υπεγράφη απόφαση με την οποία υποχρεώνονται οι ατομικές επιχειρήσεις όλων των ειδών καθώς και οι προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε. και Ε.Ε.), να υποβάλλουν στο ΓΕ.Μ.Η. το αποδεικτικό υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή:

1. Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την απόδειξη αυτή.

2. Η ηλεκτρονική ανάρτηση της απόδειξης υποβολής φορολογικής δήλωσης, είναι υποχρέωση των επιχειρήσεων και οφείλουν να το κάνουν (οι επιχειρήσεις) εντός δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης.

3. Είναι υποχρέωση της επιχείρησης να κάνει τα ανωτέρω, (έτσι τουλάχιστον αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση).

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω, θα πρέπει προηγουμένως να συμβούν τα εξής:

1. Οι επιχειρήσεις να κάνουν εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

2. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής, θα πρέπει να γίνουν οι εξής πληρωμές: α. 10,00€ επειδή υποβάλλεται η αίτηση (και το κάνετε μόνοι σας και πληρώνετε)

β. 30,00€ ως τέλος τήρησης της μερίδας στο ΓΕΜΗ των ατομικών επιχειρήσεων. γ. 80,00€ ως τέλος τήρησης μερίδας των προσωπικών εταιρειών.

Άρα: 40,00€ οι ατομικές επιχειρήσεις και 90,00€ οι προσωπικές εταιρείες.

Η υποχρέωση αυτή (όπως ορίζει η απόφαση), ανήκει στις επιχειρήσεις. Δεν αναφέρεται πουθενά ότι είναι υποχρέωση της υπηρεσίας Γε.Μ.Η. Δεν αναφέρεται επίσης πουθενά ότι είναι υποχρέωση των λογιστών.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι επιχειρήσεις θεωρούν περίπου ως δεδομένο ότι «θα το κάνει ο λογιστής, τον πληρώνω».

Να διευκρινίσουμε εδώ, ότι τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά απ’ ότι θεωρούν ορισμένοι. Συμφωνούμε όλοι ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στην αγορά. Η έλλειψη ρευστότητας, η μείωση της αγοραστικής δύναμης του κόσμου, τελευταία η εφαρμογή των capital controls, είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η τοπική (και όχι μόνο) αγορά στενάζει. Το τελευταίο που θα θέλαμε είναι να επιβαρύνουμε κι άλλο τις επιχειρήσεις με επιπλέον κόστος.

Και θα υπάρξει τέτοιο κόστος και μάλιστα μεγάλο στην περίπτωση που ζητηθεί από τους λογιστές να κάνουν την εργασία αυτή.

Θα ήταν εύκολο για μας τους λογιστές-φοροτεχνικούς να προβούμε στη διαδικασία αυτή ζητώντας ένα αντίτιμο, (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία).

Θα ήταν πιο εύκολο ακόμη, ο Σύλλογος με την πρόσληψη προσωπικού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να αναλάβει τη διαδικασία της ανάρτησης των βεβαιώσεων για λογαριασμό των μελών του, επίσης με ανάλογο αντίτιμο και στη συνέχεια να το επιμερίσει στα μέλη του.

Ο σκοπός μας όμως δεν είναι αυτός. Διότι αν συνέβαινε αυτό, τότε:

> Κανείς επιχειρηματίας δεν θα έπαιρνε χαμπάρι για την υποχρέωση αυτή,

> Κανείς δεν θα γκρίνιαζε για τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν στο ΓΕ.Μ.Η.,

> Όλοι θα γκρίνιαζαν για τα ποσά που θα τους ζητούσε ο λογιστής τους.

> Όλοι θα πλήρωναν το χαράτσι του ΓΕ.Μ.Η, το οποίο δεν είναι χαράτσι αλλά «...υποχρέωση γιατί έτσι λέει η απόφαση» και «..δε βαριέσαι 40,00€ είναι μόνο, δώστα να πάει στο διάολο»

> Κανείς δεν θα πλήρωνε το λογιστή του γιατί «.. έχεις υποχρέωση να το κάνεις, σε πληρώνω.».

Κι επειδή σύμφωνα με την απόφαση, (η οποία αναφέρει ότι η υποβολή πρέπει να γίνει εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της φορολογικής δήλωσης), το αποτέλεσμα θα είναι οι μισές και πλέον υποβολές των καταστάσεων αυτών να είναι εκπρόθεσμες, θα τσακωθούν οι επιχειρήσεις με το λογιστή τους γιατί δεν υπέβαλλε τις βεβαιώσεις εμπρόθεσμα, άρα θα προκύψει και θέμα ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο.

Ο σκοπός της παρούσας ενημέρωσης είναι να κατανοήσουν οι επιχειρηματίες ότι τους επιβάλλεται κάποιο ποσό ως ετήσιο τέλος, παρότι η ενημέρωση αυτή δεν είναι υποχρέωση του Συλλόγου μας.

Κλείνοντας, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε το γελοίο του όλου θέματος καθώς: η διαδικασία εγγραφής στο ΓΕ.Μ.Η γίνεται αφού προηγουμένως μας οδηγεί μέσα από το taxis να αντλήσουμε τα στοιχεία της επιχείρησης για διασταύρωση. Γιατί επομένως, αφού υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δεν αντλούν αυτόματα την απόδειξη υποβολής της φορολογικής δήλωσης της κάθε επιχείρησης;

Καλό είναι λοιπόν και σύντομα, οι επιχειρηματίες του Νομού, αν θέλουν να μάθουν το λόγο της ύπαρξης αυτού του κόστους είτε ατομικά ή μέσω των φορέων τους, να απευθυνθούν στην αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΜΗ, να ρωτήσουν και να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας. Είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν, γιατί θα μάθουν έτσι από πρώτο χέρι τα ισχύοντα.

Η υπηρεσία ΓΕ.Μ.Η. στην Ηγουμενίτσα βρίσκεται επί της οδού Κυρά Βασιλικής 13, (1ος όροφος), τηλ. 2665029480 (-88).

Read More »
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΕΜΗ: Η ανάρτηση των αποδεικτικών υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φυσικών προσώπων και προσωπικών εταιρειών ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΕΜΗ: Η ανάρτηση των αποδεικτικών υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φυσικών προσώπων και προσωπικών εταιρειών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Σύλληψη δύο διακινητών στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, έναν μη νόμιμο μετανάστη

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Σύλληψη δύο διακινητών στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, έναν μη νόμιμο μετανάστη


Συνελήφθησαν, εχτές (10-9-2015) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή τους, μη νόμιμο μετανάστη.

Ειδικότερα, στην είσοδο της Εγνατίας Οδού, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με ελληνικές πινακίδες, που οδηγούσε ο 43χρονος με συνοδηγό τον 27χρονο, διαπίστωσαν ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 31χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι σε βάρος του λαθρομετανάστη εκκρεμούσε επιπρόσθετα, μέτρο απαγόρευσης εισόδου λόγω δικαστικής απέλασης.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρία (3) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των (790) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Read More »
Σύλληψη δύο διακινητών στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, έναν μη νόμιμο μετανάστη Σύλληψη δύο διακινητών στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, έναν μη νόμιμο μετανάστη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Η Κ.Ο. Ηγουμενίτσας σας καλεί στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ της ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ την ΤΡΙΤΗ 15/09/2015 και ΩΡΑ 8 το απόγευμα.

Θα μιλήσει ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ γραμματέας της Ε.Π. Ηπείρου του ΚΚΕ.
Θα χαιρετίσει ο ΔΩΡΗΣ ΔΗΜΑΣ υποψήφιος βουλευτής.

Τους δοκίμασες.......
Τώρα με το ΚΚΕ,
υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής!
Read More »
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα


Συνελήφθη, εχτές (10-09-2015) το πρωί στον Αρχάγγελο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, ο 30χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στον Αρχάγγελο Πρέβεζας να στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και να κατέχει μία συσκευασία που περιείχε καπνό, συνολικού βάρους (995) γραμμαρίων, η οποία δεν έφερε την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.

Ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Read More »
Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Ανακοίνωση Περιφερειάρχη για τις δημοπρατήσεις έργων περιβάλλοντος στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Ανακοίνωση Περιφερειάρχη για τις δημοπρατήσεις έργων περιβάλλοντος στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου


Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις εκπροσώπων εργοληπτικών επιχειρήσεων για τη δημοπράτηση έργων βιολογικών καθαρισμών και δικτύων μεταφοράς αστικών λυμάτων στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου, επισημαίνονται τα εξής:

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2015 αναφέρθηκε διεξοδικά στο ζήτημα, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε από περιφερειακούς συμβούλους. Αναγνώρισε ότι υπάρχει ζήτημα, το οποίο ωστόσο δεν προέρχεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας, η οποία έδωσε την κατεύθυνση για τη δημοπράτηση των έργων. 
 
Συγκεκριμένα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου, είχε απευθύνει ερώτημα, με ημερομηνία 8 Απριλίου 2015, με τον προβλεπόμενο υπηρεσιακό τρόπο προς τον Προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Θεσμικής Υποστήριξης Δ. Φακίτσα, ο οποίος στην απάντησή του ανέφερε ρητά ότι σε περιπτώσεις που γίνεται τεχνητή κατάτμηση σε τμήματα του έργου ή της μελέτης, τότε το νομικό πλαίσιο που διέπει το σύνολο της διαδικασίας είναι αυτό που αντιστοιχεί στο σύνολο του έργου. 
 
"Οι υποχρεώσεις επομένως για τάξεις πτυχίων, απρόβλεπτα, προσυμβατικό Έλεγχο Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνονται σύμφωνα με τον συνολικό προϋπολογισμό όλων των επιμέρους τμημάτων κλπ", πρόσθετε επικαλούμενος διάφορες αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις. Σύμφωνα με αυτή την οδηγία προχώρησαν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των πρώτων έργων της κατηγορίας αυτής, που σημειωτέον είναι και τα πρώτα σε πανελλαδικό επίπεδο που δημοπρατούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Προ ολίγων ημερών από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ηπείρου, εστάλη νέο ερώτημα για το ίδιο θέμα στον Προϊστάμενο Θεσμικής Υποστήριξης κ. Δ. Φακίτσα. Το ερώτημα, όπως ενημέρωσε σήμερα το πρωί ο ίδιος τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη ο οποίος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του στο Υπουργείο και του έθεσε εκ νέου το συγκεκριμένο θέμα, έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο ΠΑΠΕΝ προκειμένου να αποσαφηνιστεί οριστικά το ζήτημα και εντός των ημερών αναμένεται απάντηση.
Read More »
Ανακοίνωση Περιφερειάρχη για τις δημοπρατήσεις έργων περιβάλλοντος στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου Ανακοίνωση Περιφερειάρχη για τις δημοπρατήσεις έργων περιβάλλοντος στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κοκκινoλιθαρίου κάτω από το φώς της Σελήνης

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κοκκινoλιθαρίου κάτω από το φώς της Σελήνης


Η ιερά μονή Αγίου Μηνά συναντάται στο ορεινό χωριό Κοκκινολιθάρι Φιλιατών σε υψόμετρο 420 μετρών, χτισμένη πάνω σε βράχο σε περίοπτη θέση. 
 
Αποκαλείται από πολλούς και όχι άδικα ως το “μετέωρο της Ηπείρου“.
 
Read More »
Η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κοκκινoλιθαρίου κάτω από το φώς της Σελήνης  Η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κοκκινoλιθαρίου κάτω από το φώς της Σελήνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Επίσκεψη στα Σχολικά Κέντρα του Δήμου Σουλίου και συναντήσεις με τους Διευθυντές των σχολείων η Σταυρούλα Μπραΐμη

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Επίσκεψη στα Σχολικά Κέντρα του Δήμου Σουλίου και συναντήσεις με τους Διευθυντές των σχολείων η Σταυρούλα Μπραΐμη


Tην Τετάρτη 9/9/2015, η Δήμαρχος Σουλίου, επισκέφθηκε Σχολικά Κέντρα του Δήμου Σουλίου και στη συνέχεια με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σε θέματα παιδείας και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και εξέφρασαν την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα .
 
Read More »
Επίσκεψη στα Σχολικά Κέντρα του Δήμου Σουλίου και συναντήσεις με τους Διευθυντές των σχολείων η Σταυρούλα Μπραΐμη Επίσκεψη στα Σχολικά Κέντρα του Δήμου Σουλίου και συναντήσεις με τους Διευθυντές των σχολείων η Σταυρούλα Μπραΐμη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Προσαράξεις Ι/Φ σκαφών και Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα (5 ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015
Προσαράξεις Ι/Φ σκαφών και Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα (5 ΦΩΤΟ)


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για προσαράξεις τριών (03) Ι/Φ σκαφών και ενός (01) Θ/Γ σκάφους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

 
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “ANTARTIDA” σημαίας Ισπανίας,στη θαλάσσια περιοχή όρμου Γαρίτσας, στη θέση “ΣΚΑΛΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ” ν. Κέρκυρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους είχαν εξέλθει στην ξηρά, καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 
Επίσης,ενημερώθηκε για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “LOVER” σημαίας Αγγλίας, στηθαλάσσια περιοχή “ΚΟΝΤΡΑ ΦΟΣΣΑ” Παλαιού Φρουρίου ν. Κέρκυρας, πλησίον εγκαταστάσεων Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι οι τέσσερις (04) αλλοδαποί επιβαίνοντες είχαν εξέλθει στην ξηρά, καλά στην υγεία τους, ενώ από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 
Επιπροσθέτως, ενημερώθηκε για προσάραξη του Θ/Γ σκάφους “JELANA” σημαίας νήσων Cayman, σε βραχώδη αβαθή εντός του λιμένα Ν.Α.Ο.Κ.,είκοσι (20) περίπου μέτρα από την ξηρά.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, όπως επίσης και στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου διαπίστωσαν ότι οι δεκατρείς (13) αλλοδαποί επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ από την προσάραξη είχε προκληθεί ρήγμα και εισροή υδάτων, η οποία είχε περιοριστεί στο στεγανό διαμέρισμα του μηχανοστασίου. Διαπιστώθηκε επίσης η ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής, περιορισμένης έκτασης, για την αντιμετώπιση της οποίας έγινε ρίψη πλωτού φράγματος, ενώ θα ακολουθήσει ρίψη απορροφητικών υλικών και απάντληση καυσίμων των δεξαμενών του “JELANA” από το Ρ/Κ “ΔΟΞΑ” Ν.Π. 4678.

 
Τέλος, ενημερώθηκε για προσάραξη του Ι/Φ “ΑΝΑSTASIA” σημαίας Γερμανίας, στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν εξέλθει του σκάφους, καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των ανωτέρω σκαφών μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και προσκομίσεως βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες τα σκάφη νηογνώμονες ή σημαίες.
Read More »
Προσαράξεις Ι/Φ σκαφών και Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα (5 ΦΩΤΟ) Προσαράξεις Ι/Φ σκαφών και Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα (5 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5