Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο των Αθηνών οι φοιτητές από την Ισπανία - Δύο Θεσπρωτοί ανάμεσά τους (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο των Αθηνών οι φοιτητές από την Ισπανία - Δύο Θεσπρωτοί ανάμεσά τους (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)


Σήμερα στις 19:40 έφτασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, πτήση επαναπατρισμού από την Βαρκελώνη, Ελλήνων φοιτητών που είχαν εγκλωβιστεί στην Ισπανία. Στην πτήση επέβαιναν και δύο άτομα από τη Θεσπρωτία.Σύμφωνα με τις καταγγελίες συγγενών που έφτασαν στο thespro.gr, οι επιβάτες ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή και μέσα στο αεροπλάνο από τον πιλότο, πως όταν προσγειωθούν θα τους μεταφέρουν σε ξενοδοχείο της Αθήνας για 7ημερη καραντίνα.

Πριν αναχωρήσουν κάνεις δεν τους ενημέρωσε για την 7ημερη καραντίνα σε ξενοδοχείο των Αθηνών, παρά μόνο για την καραντίνα κατ' οίκον για 14 ημέρες.

Αφού προσγειώθηκαν στην Αθήνα, τους επιβίβασαν σε λεωφορεία, παραμένοντας μέσα σε αυτά για πάνω από μία ώρα χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση από κάποιον υπεύθυνο, με τελικό προορισμό το ξενοδοχείο Stanley.Τελικά έφτασαν στο ξενοδοχείο χωρίς ωστόσο να έχουν φτάσει και οι αποσκευές τους.

Όπως αναφέρουν οι επιβάτες, δεν τους έγινε καμία θερμομέτρηση πριν πετάξουν ή εφόσον προσγειώθηκαν στην Αθήνα, αλλά και πως εντός του ξενοδοχείου δεν τηρούνται οι βασικοί κανόνες προφύλαξης.

Έξω από το ξενοδοχείο αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί γονείς των φοιτητών, οι οποίοι ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή από τα παιδιά τους και που προσπαθούν να ενημερωθούν για το τί ακριβώς θα συμβεί με τα παιδιά τους.

Read More »
Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο των Αθηνών οι φοιτητές από την Ισπανία - Δύο Θεσπρωτοί ανάμεσά τους (+ΒΙΝΤΕΟ) Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο των Αθηνών οι φοιτητές από την Ισπανία - Δύο Θεσπρωτοί ανάμεσά τους (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Κατεβάστε τα έντυπα μετακίνησης - Αναλυτικές οδηγίες

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Κατεβάστε τα έντυπα μετακίνησης - Αναλυτικές οδηγίεςΜετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Πως εκδίδεται το έντυπο βεβαίωσης κίνησης;
Πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α)

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:
Μεμονωμένες μετακινήσεις (Τύπου Β)

Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

1. Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:
Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

2. Συμπλήρωση Εντύπου
Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

3. Χειρόγραφη Βεβαίωση
Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:
Όνομα/Επίθετο
Διεύθυνση Κατοικίας
Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή


Read More »
Κατεβάστε τα έντυπα μετακίνησης - Αναλυτικές οδηγίες Κατεβάστε τα έντυπα μετακίνησης - Αναλυτικές οδηγίες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

ΕΛ.ΑΣ.: 18 χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
ΕΛ.ΑΣ.: 18 χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Read More »
ΕΛ.ΑΣ.: 18 χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας ΕΛ.ΑΣ.: 18 χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στην Ιταλία – 651 σε μια μέρα

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στην Ιταλία – 651 σε μια μέραΟ συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 59.138. Οι νεκροί έφτασαν τους 5.476. Παράλληλα, 7.024 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες, Σάββατο το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ανερχόταν σε 53.578 και των νεκρών συνολικά σε 4.825, ενώ 6.072 άνθρωποι είχαν ιαθεί.

Το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 651 ασθενείς, καταγράφηκαν 5.560 νέα κρούσματα, ενώ 952 ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.009 ασθενείς και, συνολικά 19.846 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 23.783 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα είναι 27.206 και οι νεκροί 3.456.
Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 7.555 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 816 .
Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 5.122, και 169 οι νεκροί.

Σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, καταγράφεται μικρός περιορισμός τόσο στην αύξηση του αριθμού των θανάτων, όσο του συνόλου των κρουσμάτων.

Ο αριθμός των θανάτων από την επιδημία του κορωνοϊού στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας αυξήθηκε κατά περίπου 360 σε μια ημέρα για να ξεπεράσει τους 3.450, σύμφωνα με πηγή που μίλησε σήμερα στο Reuters. 
Ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή, στην οποία υπάγεται το Μιλάνο, η οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, αυξήθηκε κατά περίπου 2.590 για να ξεπεράσει τα 28.370 κρούσματα.
Ωστόσο, ορισμένα αποτελέσματα μένουν να επιβεβαιωθούν και δεν ήταν σαφές εάν θα προστεθούν αργότερα.
Read More »
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στην Ιταλία – 651 σε μια μέρα Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στην Ιταλία – 651 σε μια μέρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Το υπηρεσιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για να τηρηθούν τα μέτρα

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Το υπηρεσιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για να τηρηθούν τα μέτρα


«Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ουσιαστικά απαγορεύουν κάθε άσκοπη μετακίνηση πολιτών. Θα υπάρξει ένας αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας. Οι ώρες είναι και θα παραμείνουν κρίσιμες», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταρτίσει ειδικό υπηρεσιακό σχεδιασμό για όλη την επικράτεια. Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και η επιβολή του προστίμου των 150 ευρώ για όποιον παραβαίνει τους κανόνες και θα υπάρχουν και αυστηρότερες ποινές.

«Από αέρος θα γίνεται επιτήρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με drones και ελικόπτερα. Στα διόδια θα πραγματοποιούνται πολύ αυστηροί έλεγχοι και όποιος πάει να περάσει χωρίς να επιτρέπεται θα υπάρχει μεταβολή και επιστροφή εκτός από τις ποινές που θα τους επιβάλλονται. Είμαστε όλοι πατριώτες και άνθρωποι και δεν θα πρέπει να υπάρξει κάποιος».
Read More »
Το υπηρεσιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για να τηρηθούν τα μέτρα Το υπηρεσιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για να τηρηθούν τα μέτρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Περιφερειάρχης: Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Περιφερειάρχης: Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας 


Η Περιφέρεια Ηπείρου, ανάφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, έχει ανταποκριθεί σε απόλυτο βαθμό στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από νοσοκομεία και κέντρα υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο πλαίσιο ενίσχυσης του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού τους για την υποδοχή και αντιμετώπιση υπόπτων περιστατικών καθώς και για τη νοσηλεία τυχόν επιβεβαιωμένων περιστατικών. 

Σήμερα εγκρίθηκε και συμπληρωματική επιχορήγηση ύψους 33.000 ευρώ για το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, προκειμένου να ενισχυθεί ο εξοπλισμός του. Σύμφωνα με το αίτημα του Νοσοκομείου, πρόκειται να γίνει προμήθεια θαλάμου νηματικής ροής Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και υλικών πρόληψης λοιμώξεων. Η πίστωση βαραίνει τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας έτους 2020 και η έγκρισή της γίνεται με σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. 

Συνολικά η Περιφέρεια μέχρι σήμερα έχει διαθέσει το ποσό των 487.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά η προμήθεια τεσσάρων κοντέινερ, η διαμόρφωση χώρου υποδοχής στο Κ. Υ. Φιλιππιάδος, η προμήθεια υγειονομικού υλικού κ.α. 

Επίσης η Περιφέρεια έχει πραγματοποιήσει 23 αποστολές δειγμάτων υπόπτων περιστατικών για κορωνοϊό από νοσοκομεία σε Εργαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Read More »
Περιφερειάρχης: Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας Περιφερειάρχης: Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Forma.gov.gr : Νέα ιστοσελίδα για την απαγόρευση κυκλοφορίας – Οι δύο τύποι εγγράφων

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Forma.gov.gr : Νέα ιστοσελίδα για την απαγόρευση κυκλοφορίας – Οι δύο τύποι εγγράφων


Διευκρινίσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι που η μοίρα μας εξαρτάται στην κοινωνική εμάς ευθύνη» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος προανήγγειλε την ύπαρξη νέας ιστοσελίδας στην οποία θα συμπληρώνεται η φόρμα η οποία θα επιτρέπεις τις μετακινήσεις, όπου αυτές θεωρηθούν απαραίτητες.

Οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται για την εξυπηρέτηση αναγκών που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

Ο νέος ιστότοπος http://forma.gov.gr θα περιλαμβάνει αναλυτικά οδηγίες ενώ θα περιλαμβάνει δύο τύπους εγγράφων και θα είναι διαθέσιμη από σήμερα το βράδυ.
Δύο τύποι εγγράφων

Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων. Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων.

Το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

-Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.
SMS στο 13033

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο πολίτης θα μπορεί να στέλνει και SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

«Είναι δωρεάν» είπε ο κ. Πιερρακάκης και επεσήμανε ότι δεν κρατείται αρχείο προσωπικών δεδομένων, αλλά όλα διαγράφονται μετά τη χρήση τους.

Τονίζεται ότι σε όλα τα έγγραφα πρέπει να υπάρχει διεύθυνση του μέρους που θα πηγαίνει ο πολίτης και δεν θα μπορεί να πάει κάπου αλλού χωρίς να κάνει νέα δήλωση.
Read More »
Forma.gov.gr : Νέα ιστοσελίδα για την απαγόρευση κυκλοφορίας – Οι δύο τύποι εγγράφων Forma.gov.gr : Νέα ιστοσελίδα για την απαγόρευση κυκλοφορίας – Οι δύο τύποι εγγράφων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πότε θα μπορούμε να μετακινούμαστε

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πότε θα μπορούμε να μετακινούμαστε


Σε αυστηρό τόνο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στις 18.00 της Κυριακής πως για την προστασία του πληθυσμού είναι απαραίτητη η απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας και μέχρι νεωτέρας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι καθολική.

Εξαιρούνται οι πολίτες που μετακινούνται μόνο για την εργασίας τους και άρα πρέπει να δικαιολογούν αυτή τη μετακίνηση με σχετικό έγγραφο εργοδότης ή υπεύθυνη δήλωση. Εξαιρούνται επίσης όσοι μετακινούνται για ιατρικούς λόγους, για αγορές στο σούπερ μάρκετ, για επισκέψεις στο φαρμακείο ή για παροχή βοήθειας που χρήζουν ανάγκης.

Επίσης επιτρέπεται η μετακίνηση ανθρώπων για άθληση κατά μόνας ή κατά δύο το πολύ καθώς και για μία σύντομη βόλτα με το κατοικίδιό τους. 

Ολες οι λεπτομέρειες και ρυθμίσεις θα ανακοινωθούν με εγκυκλίους από τα υπουργεία. Εξειδίκευση του νέου μέτρου ανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα ενημερώσει τους πολίτες από την τηλεόραση.
Read More »
Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πότε θα μπορούμε να μετακινούμαστε Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πότε θα μπορούμε να μετακινούμαστε Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
ΕΚΤΑΚΤΟ: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας


Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό απήθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής, αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε νέα πιο δραστικά μέτρα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες από τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Για όσους δεν πειθαρχήσουν προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Περισσότερα σε λίγο...
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας ΕΚΤΑΚΤΟ: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Στους 15 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Στους 15 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα


Στα 624 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας από την πανδημία, 34 είναι διασωληνωμένοι και 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Ενενήντα τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 624 ανακοίνωσε σήμερα (Κυριακή) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. 

Ακόμα δύο συμπολίτες μας με Covid-19 εξέπνευσαν το τελευταίο 24ωρο. 

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν καταλήξει 15 συνάνθρωποί μας -12 άνδρες και 3 γυναίκες-, ενώ οι περισσότεροι (14) είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. 
Επιπλέον, 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. 
Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη. 

Μέχρι σήμερα 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Read More »
Στους 15 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα Στους 15 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Σε δοκιμαστική λειτουργία το gov.gr: Ηλεκτρονικά η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Σε δοκιμαστική λειτουργία το gov.gr: Ηλεκτρονικά η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων


Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από το πρωί του Σαββάτου το gov.gr, η ενεργοποίηση του οποίου επισπεύστηκε κατά δύο μήνες λόγω των έκτακτων συνθηκών. Πλέον, μια σειρά από διαδικασίες που έως τώρα απαιτούσαν αυτοπρόσωπη παρουσία σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα, μπορούν να διεκπεραιώνονται πιλοτικά από τον προσωπικό μας υπολογιστή ή από το κινητό μας τηλέφωνο χωρίς μετακινήσεις και περιττή γραφειοκρατία. Αυτό θα γίνεται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr, που υλοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το gov.gr συγκεντρώνει το σύνολο των υπηρεσιών (503) που παρέχονται ψηφιακά από το Δημόσιο και κάθε υπηρεσία που θα ψηφιοποιείται στο μέλλον θα ενσωματώνεται στην πλατφόρμα. Επιπλέον, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να συμπληρώνει και να υπογράφει ηλεκτρονικά εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής αποστολής εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων στην αρχή η οποία ζητά την έκδοσή τους χωρίς ο πολίτης να χρειάζεται να μεταβεί σε αυτήν.

Οι διαδικασίες πρόσβασης των πολιτών στο gov.gr καθώς και της έκδοσης των πιστοποιητικών ρυθμίζονται με διατάξεις που περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20-03-2020. Η ταυτοποίηση θα διενεργείται – σε αυτό το πρώτο στάδιο λειτουργίας – μέσω των κωδικών Taxisnet και τα έγγραφα που θα εκδίδονται μέσω του gov.gr θα φέρουν μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και ηλεκτρονική σφραγίδα, θα γίνονται, δε, υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του Δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η διαδικασία συμπλήρωσης υπεύθυνης δήλωσης είναι παρεμφερής με αυτήν της εξουσιοδότησης. Ακολουθούν οδηγίες για την συμπλήρωση εξουσιοδότησης:

1) Στην αρχική σελίδα του gov.gr επιλέγουμε την ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα».

2) Στην καρτέλα της ενότητας επιλέγουμε «Υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση».

3) Ανάλογα με το έγγραφο που επιθυμούμε να εκδοθεί, επιλέγουμε «Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης» ή «Έκδοση εξουσιοδότησης».

4) Επιλέγουμε «Είσοδος στην υπηρεσία».

5) Στην καρτέλα «Δηλώσεις» επιλέγουμε «Ξεκινήστε εδώ».

6) Στην καρτέλα «Επιλέξτε ενέργεια» επιλέγουμε «Δημιουργία νέου εγγράφου» και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια».

7) Επιλέγουμε ανάμεσα σε προδιατυπωμένες φόρμες εξουσιοδοτήσεων ή υπεύθυνων δηλώσεων και σε ελεύθερο κείμενο και κάνουμε κλικ στο αντίστοιχο κουμπί «Επιλογή» που εμφανίζεται.

8) Επιλέγουμε «Σύνδεση» και μεταφερόμαστε στο παράθυρο αυθεντικοποίησης χρήστη του Taxisnet.

9) Εκεί καταχωρούμε το username και το password, ελέγχουμε ότι είναι ενεργή η επιλογή «Έγκριση» και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Αποστολή».

10) Επιστρέφοντας αυτόματα στη σελίδα του gov.gr, θα μας ζητηθεί να επιβεβαιώσουμε αν είναι ορθά καταχωρημένα στο Taxisnet το όνομα, το επώνυμο και ο ΑΦΜ μας και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επιβεβαίωση».

11) Στην επόμενη καρτέλα καταχωρούμε τα στοιχεία που ζητούνται και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια».

12) Συμπληρώνουμε το κείμενο της εξουσιοδότησης (εφόσον έχουμε επιλέξει ελεύθερο κείμενο), καθώς και τα στοιχεία του εξουσιοδοτούμενου. Επιλέγουμε «Συνέχεια».

13) Στην «Επισκόπηση εξουσιοδότησης» ελέγχουμε αν τα στοιχεία είναι σωστά και επιλέγουμε «Έκδοση».

14) Σε λίγα δευτερόλεπτα λαμβάνουμε στο κινητό που καταχωρήσαμε στο στάδιο 11 ένα SMS με τον εξαψήφιο κωδικό που πρέπει να εισάγουμε στο πεδίο «Κωδικός» και επιλέγουμε «Συνέχεια».

15) Στην αριστερή στήλη της οθόνης εμφανίζεται ένα πράσινο πλαίσιο το οποίο μας ενημερώνει ότι το έγγραφο εκδόθηκε, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του. Στη δεξιά στήλη επιλέγουμε «Αποθήκευση» για να αποθηκεύσουμε το έγγραφο στον υπολογιστή μας, «Αποστολή e-mail» για να στείλουμε το έγγραφο στη δική μας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και «Αποστολή SMS» για να στείλουμε το έγγραφο στον δικό μας αριθμό τηλεφώνου. Αν θέλουμε να ακυρώσουμε το έγγραφο που συντάξαμε, επιλέγουμε «Ανάκληση».
Read More »
Σε δοκιμαστική λειτουργία το gov.gr: Ηλεκτρονικά η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων Σε δοκιμαστική λειτουργία το gov.gr: Ηλεκτρονικά η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Έφτασε στην Ηγουμενίτσα το Cruise Olympia (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Έφτασε στην Ηγουμενίτσα το Cruise Olympia (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατέπλευσε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, το πλοίο Cruise Olympia, το οποίο μετέφερε από την Ανκόνα της Ιταλίας, 300 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί τη γειτονική χώρα.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έγινε καταγραφή όσων κατεβήκανε (140 άτομα) και με ιδιωτικά ΙΧ αναχώρησαν για τις οικείες τους, όπου θα παραμείνουν σε αυστηρό κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Από αυτούς μόνο οι δύο κατάγονται από την Ηγουμενίτσα.


Για όσους δεν διέθεταν ιδιωτικό όχημα, είχε ναυλωθεί λεωφορείο το οποίο θα τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

Τον έλεγχο για την τήρηση του κατ' οίκον περιορισμού, έχει αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα κάνει καθημερινούς ελέγχους.

Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του για το λιμάνι της Πάτρας όπου θα αποβιβαστούν και οι υπόλοιποι 160 επιβάτες.

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του πλοίου και την αποβίβαση των επιβατών, όπως την κατέγραψε ο φακός του thespro.gr.

Read More »
Έφτασε στην Ηγουμενίτσα το Cruise Olympia (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Έφτασε στην Ηγουμενίτσα το Cruise Olympia (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Κυριακή 22 Μαρτίου)

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Κυριακή 22 Μαρτίου)


Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Κυριακή 22 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
• Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνομένα, σε καλή κατάσταση.
• Ένα κρούσμα νεαρού ατόμου που βρέθηκε χθες θετικό νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών σε καλή κατάσταση.
• Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.
• Δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα.

2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
• Έχουν δοθεί δύο αρνητικές απαντήσεις από τα εννέα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες και αναμένονται απαντήσεις για άλλα επτά.

3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
• Αναμένονται απαντήσεις από πέντε δείγματα τα οποία ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες .
• Σήμερα 22/3/2020 έχουν σταλεί επιπλέον άλλα δύο δείγματα προς εξέταση .
• Όλες οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.
• Δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα.

4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου συνεχίζει να τίθεται σε κατ΄οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
• Η Διοίκηση και η Επιτροπή Λοιμώξεων έθεσε σε κατ΄οίκον περιορισμό δύο ακόμη ασυμπτωματικές επαφές του ανωτέρω θετικού κρούσματος, χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ.
• Οι δεκατρείς χθεσινές διαπιστωμένες επαφές συνεχίζουν να είναι ασυμπτωματικές. Μία εξ αυτών ελέγχθηκε με τεστ, το οποίο βρέθηκε αρνητικό και επιστρέφει άμεσα στην εργασία της.
• Τα αποτελέσματα ενός υπόπτου κρούσματος, που νοσηλεύεται από τις προηγούμενες ημέρες σε απομονωμένο θάλαμο του νοσοκομείου, βρέθηκαν αρνητικά στον Κορωνοϊό .
• Με εντολή της διοίκησης θα συνεχίζονται καθημερινά οι απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου από υγειονομικό συνεργείο του Νοσοκομείου .
• Το νοσοκομείο παραμένει σε κανονική λειτουργία .

5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
• Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .
• Σήμερα 22/3/2020 δεν απαιτήθηκε η λήψη κάποιου επιπλέον δείγματος .
Read More »
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Κυριακή 22 Μαρτίου) Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Κυριακή 22 Μαρτίου) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Νέα έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας - Μείνετε σπίτι - Αποφύγετε τον ποδηλατόδρομο, το Δρέπανο και τους κοινόχρηστους χώρους

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Νέα έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας - Μείνετε σπίτι - Αποφύγετε τον ποδηλατόδρομο, το Δρέπανο και τους κοινόχρηστους χώρους


Στο πλαίσιο των απαραίτητων μέτρων απόκρουσης της υγειονομικής απειλής του κορωνοϊού, καλούμε τους συμπολίτες μας να ακολουθούν με σύνεση τις σχετικές οδηγίες και να μην επισκέπτονται τον ποδηλατόδρομο, την παραλία του Δρεπάνου και τους λοιπούς κοινόχρηστους χώρους, καθώς θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 

Η ατομική ευθύνη και η συμμόρφωση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων είναι το κλειδί, ώστε να βγούμε νικητές από τη μάχη αυτή. 

#μένουμε_σπίτι
Read More »
Νέα έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας - Μείνετε σπίτι - Αποφύγετε τον ποδηλατόδρομο, το Δρέπανο και τους κοινόχρηστους χώρους Νέα έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας - Μείνετε σπίτι - Αποφύγετε τον ποδηλατόδρομο, το Δρέπανο και τους κοινόχρηστους χώρους Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

π. Ηλίας Μάκος: Ας μη χαθεί η πίστη από τις καρδιές μας

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
π. Ηλίας Μάκος: Ας μη χαθεί η πίστη από τις καρδιές μας


Μπορεί οι εκκλησίες να «έκλεισαν» προσωρινά για τους χριστιανούς και την Κυριακή 22 Μαρτίου δεν σημαίνουν οι καμπάνες, κάτι που κρίθηκε αναγκαίο, προκειμένου οι άνθρωποι να προφυλαχθούν από τον εφιάλτη της πανδημίας, όμως η πίστη θ’ αντέξει και θα επιβιώσει και στον καιρό του κορονοϊού, όπως συνέβη και σε άλλες παλαιότερες δοκιμασίες! 
Αυτό το μήνυμα στέλνει ο π. Ηλίας Μάκος, εφημέριος της Ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας . 
Παράλληλα, καλεί τους πιστούς να μετατρέψουν σε «ναούς» τις ψυχές και τα σπίτια τους για να διατηρήσουν την ψυχική τους δύναμη και την ελπίδα!
Πιο αναλυτικά, ο π. Ηλίας Μάκος αναφέρει:
Κατά την άποψή μας, από όποια αφετηρία και αν ξεκινάμε, ένα είναι σίγουρο: Ότι η πίστη, ανεξάρτητα από προσωρινές καταστάσεις, άντεξε, αντέχει και θα αντέχει.
Άντεξε στα χρόνια των κατακομβών, στα χρόνια των μαρτύρων, στα χρόνια των διωγμών, στα χρόνια των πολέμων, στα χρόνια της πείνας, στα χρόνια άλλων επιδημιών. Αντέχει στα χρόνια της τεχνολογίας, του υλισμού, της υποκρισίας. Θα αντέξει και στον καιρό του κοροναϊού…
Και όχι μόνο θα αντέξει, αλλά θα βγει και ισχυρότερη. Πώς; Αν την κρατήσουμε στην ψυχή μας. Ανεξάρτητα από τις συγκυρίες, στο χέρι μας είναι να διαφυλάξουμε την προσωπική μας πίστη. Κανείς άνθρωπος δεν πρέπει να απελπίζεται, όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα. Και για να μην απελπίζεται, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πιστεύει στο Θεό.
Μέσα σ’ αυτή τη δυσχερή περίσταση ας μετατρέψουμε σε «ναούς» τις ψυχές μας. Μπορεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα να μη λειτουργούν οι ναοί, ας κάνουμε «ναούς» τα σπίτια μας.
Πάντως απαραίτητο είναι να μη χαθεί η πίστη. Και δεν θα χαθεί. Πίστη για το Χριστιανό και καλούμαστε να το αποδείξουμε τώρα, είναι η εμπιστοσύνη και η παράδοσή του στην πρόνοια του Θεού. Είναι η υπέρτατη ελπίδα και η ενσάρκωση της ελπίδας, ο ίδιος ο Χριστός.
Η πίστη, που λάμπει και στο σκοτάδι, για να είναι πραγματική , πρέπει πρώτα απ’ όλα μέσα μας να είναι μάχιμη, ζωντανή, όχι νεκρή. Όλα τ’ άλλα λύνονται…
Η πίστη είναι ατομική συνέπεια και ευθύνη. Είναι η μεγαλύτερη ελευθερία, αφού μας απελευθερώνει από το φόβο και τα πάθη μας. Είναι δύναμη ενωτική και όχι διχαστική. «Χειροπιαστή» και βιωματική και όχι θεωρητική.
Πίστη είναι το άνοιγμα της καρδιάς. Αν έχουμε ανοιχτές τις καρδιές μας, θα γίνονται καθημερινά εσωτερικές «λειτουργίες».
Read More »
π. Ηλίας Μάκος: Ας μη χαθεί η πίστη από τις καρδιές μας π. Ηλίας Μάκος: Ας μη χαθεί η πίστη από τις καρδιές μας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Σοβαρές ζημιές στον Ι.Ν. της Παναγίας στο Μαργαρίτι

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Σοβαρές ζημιές στον Ι.Ν. της Παναγίας στο Μαργαρίτι


Σοβαρές ζημιές προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,6 ρίχτερ της 21ης Μαρτίου, στον Ιερό Ναό της Παναγία, που βρίσκεται στο παλαιό νεκροταφείο Μαργαριτίου.

Η πρόσβαση στους χώρους του Ναού αποκλείστηκε με ταινίες, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

Την εκκλησία θα ελέγξει κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας για την καταγραφή των ζημιών.
Read More »
Σοβαρές ζημιές στον Ι.Ν. της Παναγίας στο Μαργαρίτι Σοβαρές ζημιές στον Ι.Ν. της Παναγίας στο Μαργαρίτι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ - Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν Δευτέρα και Τρίτη

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ - Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν Δευτέρα και Τρίτη


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 945) η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη για την «τροποποίηση του εθνικού πλαισίου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων, λειτουργία τους κατά τις Κυριακές καθώς και καθιέρωση υποχρέωσης αυτών προς πώληση εφημερίδων».

Σύμφωνα με την απόφαση, το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων παρατείνεται κατά μία ώρα για τη Δευτέρα 23.3.2020 και την Τρίτη 24.3.2020 και διαμορφώνεται ως εξής:

Τη Δευτέρα 23.3.2020 και την Τρίτη 24.3.2020 τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 22:00. 

Σήμερα, Κυριακή 22.3.2020, θα λειτουργούν υποχρεωτικά σε όλη την Επικράτεια με ωράριο 09:00 - 17:00.

Επιπλέον ορίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, υποχρεούνται να πωλούν εφημερίδες.

Η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου.

Υπενθυμίζεται, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, θα αξιολογηθεί η κατάσταση της αγοράς και αναλόγως το διευρυμένο ωράριο μπορεί να διατηρηθεί.
Read More »
Ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ - Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν Δευτέρα και Τρίτη Ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ - Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν Δευτέρα και Τρίτη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνεχίζουν κάποιοι να επιλέγουν θάλασσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020
Ηγουμενίτσα: Συνεχίζουν κάποιοι να επιλέγουν θάλασσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Όσες εκκλήσεις και να κάνουν οι αρχές, όσα στοιχεία και να κυκλοφορήσουν από τη γειτονική μας Ιταλία, που δεν έλαβε εγκαίρως αυστηρά μέτρα και τώρα θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά, αρκετοί είναι αυτοί που δεν κρίνουν σκόπιμο να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αρχών.

Ακόμα κι αν αυτή η συμπεριφορά τους επηρεάζει το κοινωνικό σύνολο.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο φακός του thespro.gr κατέγραψε 10άδες άτομα να περπατούν και να κάνουν πικ νικ στην παραλία του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα.

Η κίνηση ήταν εμφανώς μειωμένη από την αντίστοιχη το απόγευμα της Παρασκευής όπου δεν έβρισκες χώρο να παρκάρεις στην παραλία, ωστόσο αυτό δεν αρκεί.

Πρέπει όλοι να περιοριστούμε στις απαραίτητες μετακινήσεις μας, πριν αναγκαστεί η κυβέρνηση να το επιβάλει, με ότι αυτό θα σημάνει για την καθημερινότητα όλων μας.

Ας βοηθήσουμε όλοι να ξεπεραστεί η κρίση και θα έχουμε μπροστά μας όλο το καλοκαίρι για τις βόλτες μας και τα μπάνια στο Δρέπανο.

Τώρα προέχουν άλλα και είναι σοβαρά.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνεχίζουν κάποιοι να επιλέγουν θάλασσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Συνεχίζουν κάποιοι να επιλέγουν θάλασσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5

Σελίδες