https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πλήθος πιστών στην εκδήλωση «ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ» στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Απριλίου 05, 2015
Πλήθος πιστών στην εκδήλωση «ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ» στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν το βράδυ του Σαββάτου, στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα, την εκδήλωση που διοργάνωσε, ενόψει της μεγαλύτερης εορτής της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» σε συνεργασία με την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γηρομερίου με θέμα «ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ»

Η εκδήλωση περιελάμβανε:
Ομιλία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Γηρομερίου Αρχιμανδρίτη Μεθόδιου Ντελή.
Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού «Ακολουθούντες τα βήματα του Χριστού»

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση: Read More »
Πλήθος πιστών στην εκδήλωση «ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ» στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Πλήθος πιστών στην εκδήλωση «ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ» στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 05, 2015 Rating: 5

Το πάρτι φοροδιαφυγής συνεχίζεται… Τι αποκάλυψε το ΣΔΟΕ Ηπείρου

Κυριακή, Απριλίου 05, 2015
Το πάρτι φοροδιαφυγής συνεχίζεται… 
Τι αποκάλυψε το ΣΔΟΕ Ηπείρου


Την ολοκλήρωση των ελέγχων σε 34 επιχειρήσεις, κατά το 1ο τρίμηνο του 2015, ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, της απάτης και της διαφθοράς, διαπιστώνοντας διάφορες παραβάσεις.

Σημειώνεται ότι, οι εκθέσεις διαβιβάσθηκαν στις Αρχές Πληρωμής οι οποίες είναι αρμόδιες για την έκδοση των Αποφάσεων Ανάκτησης των επιδοτήσεων που εισπράχθηκαν, παράλληλα δε για το φορολογικό μέρος διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τους ελέγχους, «το ΣΔΟΕ με σχέδιο, μεθοδικότητα και συντονισμό συνεχίζει τις έρευνες στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, της απάτης και της διαφθοράς.

Με βάση ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, συνεργεία του Σ.Δ.Ο.Ε. σ' όλη την επικράτεια διενεργούν ελέγχους ενόψει της εορταστικής περιόδου με ιδιαίτερη βαρύτητα στη διακίνηση παραποιημένων προϊόντων, ελληνοποίηση αμνοεριφίων κ.λ.π. που, εκτός της οικονομικής σημασίας της παρανομίας, συντρέχουν και λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας». 
Το 1ο τρίμηνο του 2015 το Σ.Δ.Ο.Ε. ολοκλήρωσε τους ελέγχους σε 24 επιχειρήσεις που έλαβαν επιδοτήσεις από Εθνικούς ή Κοινοτικούς πόρους και διαπίστωσε διάφορες παραβάσεις.

Κατά το μήνα Μάρτιο 2015 πραγματοποίησε σημαντικές επιτυχίες. Από το ΣΔΟΕ Ηπείρου, Βορείων Ιονίων και Δυτικής Μακεδονίας οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι ακόλουθες:

1) Τρία Φυσικά πρόσωπα, προσαύξησαν αδικαιολόγητα την περιουσία τους κατά 50.000,00 €, 68.653,00 € και 82.224,00 € εισπράττοντας παρανόμως σύνταξη αποβιωσάντων.

2) Επιχείρηση χωματουργικών εργασιών εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.787.109,11 €.

3) Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.547.327,07 €.

4) Επιχείρηση ξυλείας έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 2.549.494,48 €. 


Read More »
Το πάρτι φοροδιαφυγής συνεχίζεται… Τι αποκάλυψε το ΣΔΟΕ Ηπείρου  Το πάρτι φοροδιαφυγής συνεχίζεται…  Τι αποκάλυψε το ΣΔΟΕ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 05, 2015 Rating: 5

Το γυμνάσιο Παραμυθιάς στο πείραμα CERN Μία αξέχαστη εμπειρία (+Φωτορεπορτάζ)

Κυριακή, Απριλίου 05, 2015
Το γυμνάσιο Παραμυθιάς στο πείραμα CERN
Μία αξέχαστη εμπειρία (+Φωτορεπορτάζ) 

 
Είναι κάποιες στιγμές που νιώθω τυχερή που έχω διαλέξει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Είναι αυτές οι στιγμές που όλα ξεχνιούνται, το άγχος, ο φόβος, οι ευθύνες, η κούραση. Είναι οι στιγμές που χαρούμενα εφηβικά μουτράκια με δάκρυα στα μάτια σε αποχαιρετούν, γιατί τέλειωσε μια επιτυχημένη εκδρομή, γιατί οι εικόνες, οι εμπειρίες, η διασκέδαση θα μείνουν αξέχαστα στη μνήμη τους.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν ένα περίπου χρόνο, την Άνοιξη του 2014, πληροφορήθηκα ότι γυμνάσια των Ιωαννίνων πραγματοποιούν εκδρομή στο CERN της Ελβετίας. Διδάσκοντας σε μια μελλοντική Τρίτη Γυμνασίου με πολύ καλά παιδιά στη συμπεριφορά και τις επιδόσεις, σκέφτηκα γιατί όχι και ένα σχολείο όπως το Γυμνάσιο Παραμυθιάς; Ρώτησα τους μαθητές αν ενδιαφέρονται και το καλοκαίρι άρχισα δουλειά. Ήρθα σε επαφή με καθηγητές φυσικής που διδάσκουν στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο CERN, έμαθα για το πείραμα, πήρα πληροφορίες για τους τόπους επίσκεψης. Το Φθινόπωρο υπέβαλα την πρώτη αίτηση για να μας δεχτούν σε μια ξενάγησή τους.

Όταν η αίτησή σου έχει αριθμό 770.000 και όταν απορρίπτονται τα ραντεβού που ζητάς λόγω πληρότητας δυο και τρεις φορές, καταλαβαίνεις πόσο περιζήτητος είναι ο προορισμός από όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία. Παράλληλα ξεκινήσαμε με τους 32 ενδιαφερόμενους μαθητές και ένα πρόγραμμα με θεματολογία σχετική με το πείραμα του CERN, το μάθημα της Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου και το μάθημα των Γαλλικών, μιας και η Γενεύη είναι γαλλόφωνη: " Από το Διαφωτισμό στο σωματίδιο του Θεού".

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του προγράμματος και έκαναν εργασίες τις οποίες παρουσίαζαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς στους συμμαθητές τους. Δεν έλειψε και κάποια αρνητικότητα και καχυποψία από εσωστρεφή άτομα η οποία ξεπεράστηκε αμέσως. Είναι αξιοθαύμαστο πόσοι Έλληνες επιστήμονες και άνθρωποι του πνεύματος ζουν, εργάζονται και είναι αναγνωρισμένοι στο εξωτερικό. Κάποιους από αυτούς είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να μας δείξουν με χαρά τον τόπο εργασίας και δημιουργίας τους. - Πρώτα πρώτα το διευθυντή του Ελληνικού Ινστιτούτου στη Βενετία κύριο Γεώργιο Πλουμίδη που μας μίλησε για τους Έλληνες της Βενετίας και τη Φλαγγίνειο Σχολή.

- Τον κ. Κώστα Φουντά (Prof. Constantinos Foudas, High Energy Physics Group) που μας υποδέχτηκε, μας μίλησε και μας συνόδευσε σε όλες τις επισκέψεις μας στο χώρο του CERN.
- Τον Αντώνη (Φυσικό) και τον Αναστάση ( Μηχανικό Υπολογιστών) που με απλά λόγια μας μίλησαν για το πείραμα και για το σπουδαίο ρόλο που κατέχει η φυσική στη ζωή μας. - Το Μάριο Κόγια ( Μηχανικό Υπολογιστών ΕΜΠ) που τόνισε τη συλλογικότητα και τη συνεργασία επιστημόνων διαφόρων εθνικοτήτων στο ερευνητικό κέντρο του CERN, προκειμένου να πετύχουν έναν κοινό σκοπό.
- Τη Χριστίνα Γεωργίου, πρώην μαθήτρια του Γυμνασίου Παραμυθιάς που κάνει διδακτορικό στη νευροβιολογία και μας μίλησε για τις σπουδές της, τη σημασία της πολυγλωσσίας και των γαλλικών, τη ζωή στη Γενεύη.

Εκτός από τη συνάντηση και συζήτηση με αυτούς τους ανθρώπους που θεωρώ ένα σημαντικό κομμάτι της εκδρομής μας, οι μαθητές απόλαυσαν τα αξιοθέατα της Ιταλίας, της Ελβετίας και ενός μικρού τμήματος της Γαλλίας. Ο ξεναγός μας Πανταζής Δημητριάδης δεν παρέλειπε σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού να μας δίνει πληροφορίες και να μας οδηγεί στα σημαντικότερα μνημεία.

Ας το πούμε για μια ακόμα φορά: το σχολείο δεν είναι μόνο μαθηματικά, αρχαία και γλώσσα αλλά πρωτοβουλίες και δραστηριότητες οι οποίες δημιουργούν αίσθηση συλλογικότητας, προσφέρουν σωστά πρότυπα, χαρίζουν πολύτιμες εμπειρίες και διευρύνουν τους ορίζοντες των μαθητών μας. 
 

Read More »
Το γυμνάσιο Παραμυθιάς στο πείραμα CERN Μία αξέχαστη εμπειρία (+Φωτορεπορτάζ) Το γυμνάσιο Παραμυθιάς στο πείραμα CERN Μία αξέχαστη εμπειρία (+Φωτορεπορτάζ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 05, 2015 Rating: 5

Μειοδοτικη Δημοπρασια 4ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 05, 2015
Μειοδοτικη Δημοπρασια 4ου Νηπιαγωγείου ΗγουμενίτσαςΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Προκηρύσσει μειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας. 
 
Το μίσθιο πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή που να περικλείεται από τις οδούς: Τζαβέλαινας, Κύκλωπα και Κύπρου της Ηγουμενίτσας, να είναι ισόγειο οίκημα συνολικού εμβαδού εβδομήντα (70) τ.μ., (με 1 αίθουσα, 1 βοηθητικό χώρο, τουλάχιστον 2 τουαλέτες) και με ικανοποιητικό αύλειο χώρο.

Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης ορίζεται για τρία (3) έτη με δυνατότητα παράτασης.
 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους σε προθεσμία δέκα πέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της περίληψης της διακήρυξης, καταθέτοντας την αίτηση και τα δικαιολογητικά από 06/04/201, ημέρα Δευτέρα έως και τις 20/04/201, ημέρα Δευτέρα. 
 
Τα δικαιολογητικά κατατίθενται σε σφραγισμένο φάκελο ο οποίος συνοδεύεται από αίτηση συμμετοχής στη δημοπρασία (εκτός του φακέλου), στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα), υπόψη της Γραμματείας Οικονομικής Επιτροπής. 
 
Η Γραμματεία Οικονομικής Επιτροπής θα αποστείλει τα δικαιολογητικά στην αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας, επιλογής και εκτίμησης της αξίας του ακινήτου, η οποία με επιτόπια έρευνα, κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερομένων ακινήτων, περί του αν ταύτα πληρούν τους όρους της διακήρυξης. 
 
Στη συνέχεια θα οριστεί ημέρα και ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας στην οποία θα καλεστούν με αποδεικτικό, να λάβουν μέρος μόνο εκείνοι των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα. 
 
Η αναλυτική διακήρυξη διατίθεται από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας(Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα, στο ισόγειο), τηλ.: 2665361254 ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας, http://www.igoumenitsa.gr

Διακύριξη
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ
Read More »
Μειοδοτικη Δημοπρασια 4ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας Μειοδοτικη Δημοπρασια 4ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 05, 2015 Rating: 5

Μειοδοτικη Δημοπρασια 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου

Κυριακή, Απριλίου 05, 2015
Μειοδοτικη Δημοπρασια 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου ΓραικοχωρίουΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Προκηρύσσει μειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου.
Το μίσθιο πρέπει να βρίσκεται στην ΔΚ Γραικοχωρίου, να είναι ισόγειο οίκημα συνολικού εμβαδού τουλάχιστον ενενήντα (90) τ.μ., με τρεις (3) αίθουσες, ένα (1) βοηθητικό χώρο, τουλάχιστον δύο (2) τουαλέτες, ( μια για το προσωπικό και μια για τα νήπια με τρεις ή τέσσερις λεκάνες), καθώς και με ικανοποιητικό αύλειο χώρο.

Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης ορίζεται για τρία έτη (3) με δυνατότητα παράτασης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους σε προθεσμία δέκα πέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της περίληψης της διακήρυξης, καταθέτοντας την αίτηση και τα δικαιολογητικά από 06/04/2015, ημέρα Δευτέρα έως και τις 20/04/2015, ημέρα Δευτέρα. 
Τα δικαιολογητικά κατατίθενται σε σφραγισμένο φάκελο ο οποίος συνοδεύεται από αίτηση συμμετοχής στη δημοπρασία (εκτός του φακέλου), στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ηγουμενίτσας(Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα), υπόψη της Γραμματείας Οικονομικής Επιτροπής. 
Η Γραμματεία Οικονομικής Επιτροπής θα αποστείλει τα δικαιολογητικά στην αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας, επιλογής και εκτίμησης της αξίας του ακινήτου, η οποία με επιτόπια έρευνα, κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερομένων ακινήτων, περί του αν ταύτα πληρούν τους όρους της διακήρυξης. 
Στη συνέχεια θα οριστεί ημέρα και ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας στην οποία θα καλεστούν με αποδεικτικό, να λάβουν μέρος μόνο εκείνοι των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα. 
Η αναλυτική διακήρυξη διατίθεται από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας(Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα, στο ισόγειο), τηλ.: 2665361254 ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας, http://www.igoumenitsa.gr

Διακύριξη

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ
Read More »
Μειοδοτικη Δημοπρασια 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου Μειοδοτικη Δημοπρασια 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 05, 2015 Rating: 5

Ηλιακή Άλως (Solar Halo) πάνω από την Θεσπρωτία

Κυριακή, Απριλίου 05, 2015
Ηλιακή Άλως (Solar Halo) πάνω από την Θεσπρωτία

Φωτογραφία: Γιώργος Μαλαμίδης - thesprotia3d.gr

Ιδιαίτερα αισθητό έγινε σήμερα (04/04/2015) το φαινόμενο της ηλιακής άλου στον ουρανό της Θεσπρωτίας. Γενικότερα Άλως ονομάζεται το οπτικό φαινόμενο που προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του ηλιακού ή σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών. 
Οι παγοκρύσταλλοι αυτοί θα πρέπει να είναι κατάλληλα προσανατολισμένοι ως προς τον παρατηρητή για να φανεί το φαινόμενο. 
Αυτός είναι και ο λόγος που το αυτό το δακτυλίδι φωτός, φαίνεται διαφορετικά σε κάθε έναν από εμάς, ακόμα και αν είναι μερικά δεκάδες μέτρα μακριά. 
Αποτελεί συνήθως προπομπό κακού καιρού χωρίς φυσικά αυτό να είναι πάντοτε βέβαιο.Δύο επιπλέον χαρακτηριστικά που αξίζει να προσέξετε αν γίνετε μάρτυρας του φαινομένου είναι, πρώτον ότι το εσωτερικό του δακτυλιδιού είναι πιο έντονο και οξύ, ενώ προς το εξωτερικό του γίνεται πιο διάχυτο. 


Δεύτερον, το κομμάτι του ουρανού που περιβάλει το δακτυλίδι είναι πιο σκοτεινό σε σχέση με τον υπόλοιπο.

Η λήψη έγινε στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.
Read More »
Ηλιακή Άλως (Solar Halo) πάνω από την Θεσπρωτία Ηλιακή Άλως (Solar Halo) πάνω από την Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 05, 2015 Rating: 5