Τρεις συλλήψεις το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019
Τρεις συλλήψεις το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 23, 33 και 16 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ ο 33χρονος και η 16χρονη κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Τρεις συλλήψεις το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019 Rating: 5

Για την τύχη των φοιτητών του Τμήματος στην Ηγουμενίτσα ερωτούν την Υπουργό Παιδείας Γιόγιακας και Κεφάλα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019
Για την τύχη των φοιτητών του Τμήματος στην Ηγουμενίτσα ερωτούν την Υπουργό Παιδείας Γιόγιακας και Κεφάλα


Για τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό τη συνέχιση και την ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, μετά την κατάργηση του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας ερωτούν την κα Κεραμέως ο Βασίλης Γιόγιακας και η Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα. Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι στην απόφασή της για μη συνέχιση της λειτουργίας του νέου Τμήματος στην Ηγουμενίτσα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προτείνει είτε τη μετεγγραφή όλων των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου σε συναφή Τμήματα άλλων ΑΕΙ της χώρας, είτε τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Διοίκησης στην Ηγουμενίτσα μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών του. Κατά συνέπεια ερωτούν την Υπουργό Παιδείας αν προτίθεται να υιοθετήσει κάποια από αυτές τις δύο εναλλακτικές λύσεις. 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τους φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα» 

Στην υπ. αριθμ. 1077/26-11-2019 Συνεδρία της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συζήτησε το θέμα της αναστολής λειτουργίας των νέων Τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είχαν ψηφιστεί με νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης. Αναφορικά με το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα «με βάση μόνο ακαδημαϊκά κριτήρια» ότι για μια σειρά λόγους δε μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του και επομένως δε θα υποβληθεί σχετική Μελέτη Σκοπιμότητας για αξιολόγηση από την ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση). 

Στο κείμενο της Απόφασης αναφέρεται ότι «η Σύγκλητος θεωρεί ως μέγιστη ευθύνη τη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τους φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο λειτουργεί υπό τη σκέπη του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας, με βάση πρόγραμμα σπουδών τεχνολογικής κατεύθυνσης». Ως προς το περιεχόμενο μιας ρύθμισης προτείνονται από τη Σύγκλητο δύο εναλλακτικές επιλογές, είτε η μετεγγραφή όλων των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου σε συναφή Τμήματα άλλων ΑΕΙ της χώρας, είτε τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Διοίκησης και Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών του, με τη συγκρότηση προσωρινής Γενικής Συνέλευσης, υπό την ευθύνη της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:
Προτίθεται το Υπουργείο Παιδείας να υιοθετήσει κάποια από τις προτεινόμενες στην Απόφαση της υπ. αριθμ. 1077/26-11-2019 Συνεδρίας της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων λύσεις, ώστε να δρομολογηθεί η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα που λειτουργεί υπό το καταργηθέν Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Read More »
Για την τύχη των φοιτητών του Τμήματος στην Ηγουμενίτσα ερωτούν την Υπουργό Παιδείας Γιόγιακας και Κεφάλα Για την τύχη των φοιτητών του Τμήματος στην Ηγουμενίτσα ερωτούν την Υπουργό Παιδείας Γιόγιακας και Κεφάλα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019 Rating: 5

Βασ. Γιόγιακας: Στο 75% το πλεόνασμα ενέργειας που μπορεί να διατεθεί από αγρότες αυτοπαραγωγούς ΑΠΕ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019
Βασ. Γιόγιακας: Στο 75% το πλεόνασμα ενέργειας που μπορεί να διατεθεί από αγρότες αυτοπαραγωγούς ΑΠΕ


Αυξάνεται στο 75% - από το 20% που ισχύει σήμερα - τα ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να πωληθεί από σταθμούς αυτοπαραγωγής από Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α. που υπηρετούν αποκλειστικά αγροτική εκμετάλλευση. 

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που συνυπέγραψαν οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Γιόγιακας και ψηφίζεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αγορά ενέργειας, τη ΔΕΗ, τη ΔΕΠΑ και τις ανανεώσιμες πηγές.

Η τροπολογία – προσθήκη αφορά την παρ. 16 του άρθρου 3 του ν. 4414/2016 σύμφωνα με την οποία χορηγείται Λειτουργική Ενίσχυση στους κατόχους των σταθμών αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α. συνολικής εγκατεστημένης ισχύος ή Μέγιστης Ισχύος Παραγωγής μικρότερης των 500kW «για το πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας που διατίθεται στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα ή το Διασυνδεδεμένο Δίκτυο, το οποίο μπορεί να ανέλθει μέχρι ποσοστού 20% της συνολικά παραγόμενης, από τους σταθμούς αυτούς, ηλεκτρικής ενέργειας, σε ετήσια βάση». Με την πρόταση των οκτώ βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος το όριο του 20% αυξάνεται στο 75% εφ’ όσον οι παραπάνω σταθμοί παραγωγής εξυπηρετούν αποκλειστικά αγροτική εκμετάλλευση.
Η αλλαγή αυτή έχει σκοπό να συμβάλει στη μείωση του κόστους της δραστηριότητας της αγροτικής παραγωγής μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Read More »
Βασ. Γιόγιακας: Στο 75% το πλεόνασμα ενέργειας που μπορεί να διατεθεί από αγρότες αυτοπαραγωγούς ΑΠΕ Βασ. Γιόγιακας: Στο 75% το πλεόνασμα ενέργειας που μπορεί να διατεθεί από αγρότες αυτοπαραγωγούς ΑΠΕ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019 Rating: 5

Φιλιάτι: Συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Αλβανία

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019
Φιλιάτι: Συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Αλβανία


Ο Δήμος Φιλιατών ευαισθητοποιημένος από τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό στη γειτονική μας φίλη χώρα Αλβανία και θέλοντας να βοηθήσει και να είναι αρωγός στους δοκιμασμένους φίλους, γείτονες, συνανθρώπους μας στις δύσκολες μέρες που περνάνε, αποφάσισε με την βοήθεια των συμπολιτών μας και όχι μόνο να συγκεντρώσει προς βοήθεια: τρόφιμα μακράς διαρκείας, φάρμακα, ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα και να τα αποστείλει στην γείτονα χώρα.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο Δημαρχείο Φιλιατών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να τα παραδίδουν σε καλή κατάσταση και αν είναι δυνατόν καλά συσκευασμένα μέχρι 10/12/2019.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2664360100 & 6977998504 (Δημήτριος Τσότσης)
Read More »
Φιλιάτι: Συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Αλβανία Φιλιάτι: Συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019 Rating: 5

Ασυντήρητα από φθορές τα μνημεία Ηρώων, Σουλιωτών και Ζέρβα στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019
Ασυντήρητα από φθορές τα μνημεία Ηρώων, Σουλιωτών και Ζέρβα στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ)


Ασυντήρητα από τις φθορές είναι τα μνημεία Ηρώων, Σουλιωτών και Ζέρβα στην Ηγουμενίτσα. 
Ζημιές είτε από βανδαλισμούς είτε από το πέρασμα του χρόνου δεν αποκαθίστανται. 
Δεν πρόκειται μόνο για την αισθητική του πράγματος, αλλά και για τη συμβολική αμαύρωση, όσων αξιών αντιπροσωπεύουν. 
Τα μνημεία αυτά αναδεικνύουν τον ηρωισμό εκείνων, που υπερασπίστηκαν, με το ίδιο τους το αίμα την ελευθερία της Ελλάδας. 
Και αποτελούν φωτεινά παραδείγματα εκπλήρωσης του χρέους προς την Πατρίδα των επερχόμενων γενιών. 
Ας μην, λοιπόν, τους περιφρονούμε... 
Read More »
Ασυντήρητα από φθορές τα μνημεία Ηρώων, Σουλιωτών και Ζέρβα στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ) Ασυντήρητα από φθορές τα μνημεία Ηρώων, Σουλιωτών και Ζέρβα στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Συγκροτείται η δημοτική επιτροπή τουρισμού

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019
Δήμος Σουλίου: Συγκροτείται η δημοτική επιτροπή τουρισμού


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκροτηθεί η δημοτική επιτροπή τουρισμού του δήμου Σουλίου.
Η δημοτική επιτροπή τουρισμού αναμένεται να είναι πενταμελής, με την συμμετοχή 3 δημοτικών συμβούλων (του εκάστοτε αντιδήμαρχου τουρισμού ως πρόεδρο της επιτροπής και 2 δημοτικούς συμβούλους με αντικείμενο τον τουρισμό) και με την συμμετοχή 2 δημοτών (ο εκάστοτε πρόεδρος του συλλόγου καταλυμάτων και δράσεων εναλλακτικού τουρισμού και ένας δημότης με επαγγελματικό αντικείμενο τον τουρισμό).

Η επιτροπή θα αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του δήμου και ασχολείται με την επεξεργασία και την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου.

Θα έχει τις εξής αρμοδιότητες:

– Τον προγραμματισμό και την χάραξη της τουριστικής πολιτικής, το σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του δήμου και τη διαμόρφωση και προώθηση των αναγκαίων ρυθμίσεων και των απαιτούμενων μέτρων εφαρμογής
– Θα εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τα αναγκαία μέτρα για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του τουριστικού τομέα και παρακολουθεί την απόδοση του, ώστε να ενημερώνει σχετικά το δημοτικό συμβούλιο
– Θα προτείνει προς το δημοτικό συμβούλιο τις κατευθύνσεις για τη μελέτη και κατάρτιση προγραμμάτων τουριστικής υποδομής και ανάπτυξης του δήμου
– Θα συνεργάζεται με τους συναρμόδιους επαγγελματικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας για την εναρμόνιση των πολιτικών τους και το συντονισμό των δράσεων, με σκοπό την υποβοήθηση της τουριστικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού του δήμου
– Θα συμμετέχει δια του προέδρου της και των άλλων μελών που θα ορίζει κάθε φορά με απόφαση της, στις εκπροσωπήσεις του δήμου σε τοπικές, πανελλαδικές ή διεθνείς εκθέσεις που διοργανώνονται με θέμα τον τουρισμό, για την προβολή του δήμου και την προώθηση των τοπικών τουριστικών προϊόντων.
– Θα προτείνει το σχεδιασμό της πολιτικής για την υποβοήθηση της ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών του δήμου και ιδίως την αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη σύνταξη προτάσεων και διατύπωση γνώμης για την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο για τον καθορισμό του περιεχομένου της διαδικασίας ελέγχου των τουριστικών επιχειρήσεων, την τήρηση της καθαριότητας, ευταξίας και ευπρεπούς εμφάνισης όλων των σημείων του δήμου, που έχουν σχέση με τον τουρισμό και την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη μέτρων πραγματοποίησης των σκοπών αυτών.
– Θα εξετάζει και αποφασίζει επί θεμάτων που παραπέμπονται σε αυτήν, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου
Read More »
Δήμος Σουλίου: Συγκροτείται η δημοτική επιτροπή τουρισμού Δήμος Σουλίου: Συγκροτείται η δημοτική επιτροπή τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019 Rating: 5

Το ΚΔΑΠ Δίαυλος συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019
Το ΚΔΑΠ Δίαυλος συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας


Το ΚΔΑΠ Δίαυλος για μία ακόμη χρονιά συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας με δράσεις που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας δημότες:

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικο βιωματικό εργαστήρι για μαμάδες: «Ποια είναι τα δώρα των Χριστουγέννων; Ας φτιάξουμε μαζί την λίστα των δώρων». Μαζί μας, η κα. Κωνσταντίνα Ζιάγκου, ψυχολόγος - οικογενειακή σύμβουλος & επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ».


Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για μαμάδες και παιδιά.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για μαμάδες και παιδιά.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου
Θεατρικό δρώμενο από τα παιδιά του ΚΔΑΠ: « Όλος ο κόσμος μια σκηνή».

Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου
Συμμετέχουμε όλοι στη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και φτιάχνουμε κουραμπιέδες.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ. Το Polar Express θα βρίσκεται στο ΚΔΑΠ για αναχώρηση με προορισμό τον Βόρειο Πόλο.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στον Πεζόδρομο.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου
Εργαστήρι μπισκότων στο ΚΔΑΠ με τον Κώστα Κωνσταντίνου.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου
Βόλτα και κάλαντα με τα φαναράκια μας στους δρόμους της πόλης.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή με Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου στην Πλατεία Δημαρχείου.
Read More »
Το ΚΔΑΠ Δίαυλος συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας Το ΚΔΑΠ Δίαυλος συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019 Rating: 5

ΟΑΕΔ : Ποιοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019
ΟΑΕΔ : Ποιοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων


«Κλείδωσε» η ημερομηνία της έναρξης της καταβολής του δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ προς τους δικαιούχους άνεργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού.

Η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr στους χιλιάδες ανέργους θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε δύο με τρεις μέρες.

Οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και παίρνουν το επίδομα ανεργίας δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων.

Το ποσό που θα πάρουν ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας, εφόσον λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Δηλαδή, 360 ευρώ.

Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Η καταβολή για το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους από τον ΟΑΕΔ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.
Read More »
ΟΑΕΔ : Ποιοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ : Ποιοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019
Ηγουμενίτσα: Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών


Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος» και την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας διοργανώνει το «Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών» την Παρασκευή 29-11-2019 και ώρα 20:30 στο Θέατρο «Εστία».

Πρόκειται για μια σειρά ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους με θέμα το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της σύγχρονης ζωής σε αυτό, που στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα καθώς την ανάδειξη καλών πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον ως κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, την οποία μαζί με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, οφείλουμε να προστατέψουμε και να αναβαθμίσουμε, καλλιεργώντας περιβαλλοντική συνείδηση και εφαρμόζοντας ορθή χρήση του φυσικού μας πλούτου.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών Ηγουμενίτσα: Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Νίκος Ρωμανός το Σάββατο στο ENVY stage

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019
Ηγουμενίτσα: Ο Νίκος Ρωμανός το Σάββατο στο ENVY stage


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Νίκος Ρωμανός το Σάββατο στο ENVY stage Ηγουμενίτσα: Ο Νίκος Ρωμανός το Σάββατο στο ENVY stage Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019 Rating: 5

Το ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζει στο υπουργείο Ναυτιλίας τα μοντέλα αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων - Αλλάζει ο νόμος 4597

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019
Το ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζει στο υπουργείο Ναυτιλίας τα μοντέλα αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων - Αλλάζει ο νόμος 4597


Το ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζει στο υπουργείο Ναυτιλίας τα μοντέλα αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων. Αλλάζει ο νόμος 4597

Τις προσεχείς ημέρες, το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να παρουσιάσει στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη τα μοντέλα αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων, με στόχο την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Της Βάσως Βεγιάζη

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα περιφερειακά λιμάνια που θα αξιοποιηθούν είναι της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας, ενώ τα μοντέλα που εξετάζονται είναι η υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων, η ολική παραχώρηση και η πώληση πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών.

Επίσης, επόμενο βήμα αποτελεί η τροποποίηση του νόμου 4597, ώστε να καλύπτει τις εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης.

«Τους έχω ζητήσει να μου παρουσιάσουν όλα τα πιθανά μοντέλα αξιοποίησης, αυτό θα γίνει μέσα στον Νοέμβριο και σύντομα θα δρομολογηθούν εξελίξεις.

Αφού παρουσιαστεί η συγκεκριμένη μελέτη, θα προχωρήσουμε σε οικονομοτεχνικές μελέτες και το τρίτο στάδιο θα είναι ο διεθνής διαγωνισμός. Μέσα στο 2020 θα αρχίσει η αξιοποίησή τους», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στο 8ου Αραβο – Ελληνικό Φόρουμ 2019, με θέμα «Τάσεις στη Ναυτιλία, Ευκαιρίες και Μελλοντικές Δυνατότητες».

Επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας τάχθηκε υπέρ της υλοποίησης του master plan του ΟΛΠ, τονίζοντας την σημασία των συνδυασμένων μεταφορών για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ελλάδας.

«Μέσα σε τρεις μήνες καταφέραμε και εγκρίναμε το νέο, αναθεωρημένο master plan της COSCO για το Λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που προσδίδει αξιοπιστία.

Η παρουσία του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ πριν από λίγες ημέρες στο Λιμάνι του Πειραιά, πιστοποιεί και την πραγματική σημασία που δίνει η Κίνα στην υλοποίηση της επένδυσης. […]

Ο ρόλος των logistics και ο σχεδιασμός των εφοδιαστικών αλυσίδων, σκοπό έχουν τη μείωση του κόστους διακίνησης.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα συμβάλλει αποφασιστικά σε όλα τα ζητήματα δίνοντας έμφαση στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των μεταφορών και τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, που θα προάγουν τις μεταφορές, τα logistics και τη ναυτιλία στη χώρα μας», υπογράμμισε.

Ο κ. Πλακιωτάκης έκανε ξεχωριστή αναφορά στις αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα της κρουαζιέρας, σημειώνοντας την επαναλειτουργία της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας και επισήμανε τις μεγάλες δυνατότητες του θαλάσσιου τουρισμού, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο κατεξοχήν χώρος του παγκόσμιου yachting.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ετοιμάζει νομοθετικές πρωτοβουλίες για όλες τις αναπτυξιακές προοπτικές στον τομέα της ναυτιλίας και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τους υποψήφιους επενδυτές να εμπιστευθούν την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι «πλέον η χώρα και πολιτική σταθερότητα έχει και συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για κάθε τομέα διαθέτει κυρίως όμως, έχει τη βούληση να γυρίσει σελίδα».
Read More »
Το ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζει στο υπουργείο Ναυτιλίας τα μοντέλα αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων - Αλλάζει ο νόμος 4597 Το ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζει στο υπουργείο Ναυτιλίας τα μοντέλα αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων - Αλλάζει ο νόμος 4597 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019 Rating: 5

Σελίδες