Άκυρο προσωρινά (;) στην πώληση του λιμανιού και στην απόδοση της χερσαίας ζώνης στους δήμους

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023
Άκυρο προσωρινά (;) στην πώληση του λιμανιού και στην απόδοση της χερσαίας ζώνης στους δήμους


Βιάστηκαν να πανηγυρίσουν ο Υπουργός Ναυτιλίας, η διοίκηση του λιμανιού, ο κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας, όπως και οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, καθώς τελικά δεν θα προλάβει να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο πριν από το κλείσιμο της βουλής για το Πάσχα. 
Η βουλή έχει προγραμματιστεί να κλείσει την Τρίτη 11 Απριλίου για το Πάσχα, ενώ η διάλυσή της έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου, μετά την Κυριακή του Θωμά.
Την Τετάρτη παρουσιάστηκαν σε σύσκεψη στα γραφεία της ΟΛΗΓ, οι διατάξεις της Τροποποιημένης Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ ΑΕ, που αφορούν στην απόδοση των εκτάσεων στους Δήμους.
Όπως μάλιστα ανέφερε ο κ Πλακιωτάκης, "αναμένεται να κατατεθεί άμεσα προς κύρωση στη Βουλή".
Οι κυβερνητικοί παράγοντες και το ΤΑΙΠΕΔ είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, με στόχο να κυρωθεί η σύμβαση από τη σημερινή Βουλή πριν τη διάλυση της και την προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου. 
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, στόχος ήταν να είναι όλα έτοιμα μέχρι τις 10 Μαΐου.
Οι πληροφορίες όμως και ο χρόνος που απομένει ως το κλείσιμο της βουλής, διαψεύδουν πανηγυρικά, για ακόμα μία φορά, τις υποσχέσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΑΙΠΕΔ. 
Αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο δεν θα εγκριθεί και δεν θα υλοποιηθεί κατά την τρέχουσα περίοδο του κοινοβουλίου.
Κατά συνέπεια, θα πρέπει να επανεξεταστεί και να υποβληθεί εκ νέου στο νέο κοινοβούλιο μετά τις επόμενες εκλογές.
Καθώς η σύνθεση του νέου κοινοβουλίου μπορεί να είναι διαφορετική από την τρέχουσα και τα πολιτικά κόμματα που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις και προτεραιότητες σε σχέση με την πώληση του λιμανιού, όλα βρίσκονται στον αέρα, μέχρι το νέο κοινοβούλιο να αναλάβει τα καθήκοντά του και να αποφασίσει επ' αυτού.
Με δεδομένο μάλιστα ότι το πιθανότερο είναι να χρειαστούν και δεύτερες εκλογές, αυτό σημαίνει πως και το φετινό καλοκαίρι, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αλλά και η χερσαία ζώνη λιμένα, θα παραμείνει στη δικαιοδοσία της ΟΛΗΓ και όχι στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Read More »
Άκυρο προσωρινά (;) στην πώληση του λιμανιού και στην απόδοση της χερσαίας ζώνης στους δήμους Άκυρο προσωρινά (;) στην πώληση του λιμανιού και στην απόδοση της χερσαίας ζώνης στους δήμους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023
Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Με μαζική συμμετοχή φίλων του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ηγουμενίτσα, η παρουσίαση των τριών υποψηφίων βουλευτών Θεσπρωτίας.

Στο κατάμεστο από κόσμο όλων των ηλικιών, Πολιτιστικό Κέντρο "ΠΑΝΘΕΟΝ", οι Κάτσιος Χρήστος, Μέμμου Αγγελική και Τάτση Μάγδα, συστήθηκαν στους ψηφοφόρους της Θεσπρωτίας και ανέπτυξαν το όραμα τους για την επόμενη μέρα, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Θεσπρωτίας.

Κοινή συνισταμένη στις ομιλίες των τριών υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ήταν το κάλεσμα για συστράτευση στους ψηφοφόρους του δημοκρατικού - προοδευτικού τόξου και η έντονη κριτική σε Νέα Δημοκρατία και Σύριζα, για την διακυβέρνηση της χώρας την τελευταία δεκαετία.

Ο Χρήστος Κάτσιος μεταξύ άλλων ζήτησε να τελειώνουμε με το βαθύ κράτος της Νέας Δημοκρατίας των υποκλοπών της αποστασίας και της οικογενειοκρατίας, καθώς και με τον κ. Τσίπρα που τα τελευταία 12 χρόνια εχει γίνει συνώνυμο του πολιτικού αριβισμού. "Είμαστε το Κίνημα που μπορεί να δώσει σταθερότητα, προοπτική, ανάπτυξη και ρεαλισμό" σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας, φέρνοντας για παράδειγμα τις τελευταίες τομές του ΠΑΣΟΚ στην διαφάνεια και την δημόσια διοίκηση, όπως το taxis net, η διαύγεια, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ενιαία αρχη πληρωμών κ.α, ενώ ζήτησε από τους φίλους της προοδευτικής παράταξης να σηκώσουν την χώρα και τον ήλιο ψηλά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η Αγγελική Μέμμου μεταξύ άλλων σημείωσε πως χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση που να μην είναι όμηρος παρωχημένων ιδεολογικών αγκυλώσεων που μας κρατά στάσιμους, μια κυβέρνηση που με αυτοπεποίθηση και τόλμη θα αντιπαρατεθεί, σε νοοτροπίες και λογικές που υπονομεύουν την εξέλιξη και την πρόοδο. "Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μην διακρίνεται από την αλαζονεία της αριστείας και συγκεντρωτισμό, να μην είναι εγκλωβισμένη σε ιδεοληψίες και ξεπερασμένα μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης" ανέφερε η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως "πρέπει να εγγυηθούμε ένα κράτος δικαίου που θα σέβεται τους θεσμούς και την σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης, μιας δικαιοσύνης αμερόληπτη και ανεξάρτητη που να προασπίζει το δημόσιο συμφέρον"

Η Μάγδα Τάτση μεταξύ άλλων ζήτησε να υψώσουμε το ανάστημά μας και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο που θα εγγυάται την οικονομική μας ευμάρεια, την σωματική και ψυχική μας υγεία, την πρόοδο και την ευημερία. "Η δημοκρατία, η αξιοκρατία, η παιδεία, η υγεία, η εργασία βιάζονται καθημερινά", ανέφερε η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας, "πως ζούμε σε μία εποχή που αρκετοί γονείς δεν έχουν την οικονομκή δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους, που οι πολίτες στιβάζονται στις δημόσιες δομές υγείας για παροχή υπηρεσιών, που το ενεργειακό κόστος έχει φτάσει στα ύψη με την ακρίβεια να μαστίζει την κοινωνία και με τους πληστηριασμούς της πρώτης κατοικίας ευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια".

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας Ιωάννης Γεωργίου ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Υπεύθυνος Οργανωτικού της Ν.Ε. Αθανάσιος Σιντόρης


Read More »
Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023 Rating: 5

Ευχές για το Πάσχα από το δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023
Ευχές για το Πάσχα από το δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη ΛώλοRead More »
Ευχές για το Πάσχα από το δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο Ευχές για το Πάσχα από το δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023 Rating: 5

Υπόμνημα Καραγιάννη στον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023
Υπόμνημα Καραγιάννη στον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς


Στα Ιωάννινα βρέθηκε στις 06-04-2023, ο Δήμαρχος Σουλίου Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Σχεδίου για την Ήπειρο από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο των Υπουργών που τον συνόδευαν, σε εκπροσώπους του Τμημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού (Δήμοι) και Β’ βαθμού (Περιφέρειες) της Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιδόθηκε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα τόσο από το Δήμο Σουλίου όσο και από τους παραγωγούς του κάμπου, σχετικό με το μείζον θέμα της μη λειτουργίας του ΤΟΕΒ που ταλανίζει τους αγρότες του κάμπου της Παραμυθιάς και του Αχέροντα. Ο Πρωθυπουργός αλλά και ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Σουλίου ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος Σουλίου θα ήθελε να επισημάνει και την αρωγή του Περιφερειάρχη κου. Αλέξανδρου Καχριμάνη, καθώς στην ομιλία του υπερτόνισε την αναγκαιότητα άμεσης λύσης των προβλημάτων των ΤΟΕΒ και σε συνομιλία με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε την παρέμβασή τους για άμεση λύση του προβλήματος του Δήμου Σουλίου.

Σε προγραμματισμένη σύσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου στα γραφεία αυτής ο Δήμαρχος Σουλίου συνάντησε και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα. Συζητήθηκαν τα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των δήμων και οι ανησυχίες όλων των αυτοδιοικητικών αρχών ήταν εμφανείς για την επόμενη ημέρα της Αυτοδιοίκησης. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και ο Δήμος Σουλίου είναι σε αναμονή των αποτελεσμάτων αυτής στο προσεχές διάστημα
Read More »
Υπόμνημα Καραγιάννη στον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς Υπόμνημα Καραγιάννη στον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023 Rating: 5

Βιομηχανία παραγωγής τούβλων ζητάει προσωπικό

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023
Βιομηχανία παραγωγής τούβλων ζητάει προσωπικό


Βιομηχανία παραγωγής τούβλων στην Ηγουμενίτσα, ζητεί να προσλάβει προσωπικό πλήρης απασχόλησης και συγκεκριμένα:
  • Μηχανολόγο – Μηχανικό
  • Ηλεκτρολόγο – Μηχανικό
  • Βιομηχανικούς εργάτες για το τμήμα παραγωγής
Προϋπηρεσία αντίστοιχης θέσης θα εκτιμηθεί

Αποστολή βιογραφικών:

Πληροφορίες στο τηλ: 2665092045 (ώρες επικοινωνίας 08.00-16.00)
Read More »
Βιομηχανία παραγωγής τούβλων ζητάει προσωπικό Βιομηχανία παραγωγής τούβλων ζητάει προσωπικό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Άγιος Νικόλαος στα Σύβοτα

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023
Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Άγιος Νικόλαος στα Σύβοτα


Το Ξενοδοχείο 5 αστέρων “Agios Nikolaos Suites Resort Domotel Sivota” στα Σύβοτα Θεσπρωτίας επιθυμεί να προσλάβει τις εξής ειδικότητες για τη θερινή σαιζόν 2023 :
Α’ Μάγειρα, Β’ Μάγειρα, Γ’ Μάγειρα, Μπάρμαν, Σερβιτόρους και βοηθούς Σερβιτόρους και Γκρουμ.

Για αποστολή Βιογραφικών ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στο email: gm.agiosnikolaos@domotel.gr
Read More »
Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Άγιος Νικόλαος στα Σύβοτα Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Άγιος Νικόλαος στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023
Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα
Read More »
Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023 Rating: 5

Σελίδες