Σκέψεις για τις εκλογές της Κυριακής - Του Γιάννη Γεωργίου

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019
Σκέψεις για τις εκλογές της Κυριακής - Του Γιάννη Γεωργίου


Αγαπητοί/ές συμπολίτες/ισσες,
Μπροστά στην κάλπη της 7ης Ιουλίου που σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά το ζητούμενο είναι να εντοπιστούν τα αιτήματα εκείνα που θα διαμορφώσουν το εγγύς μέλλον.
Κάνοντας λοιπόν έναν απολογισμό της μέχρι σήμερα κατάστασης αυτά που ζούμε τόσο στον αγαπημένο τόπο μας στη Θεσπρωτία όσο και γενικότερα είναι: μείωση των νέων συντάξεων μέχρι 40% με το νόμο Κατρούγκαλου, περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων μέσω της αύξησης του ΦΠΑ και λοιπών φόρων κατανάλωσης στα είδη πρώτης ανάγκης, ξεχαρβάλωμα κάθε μορφής ελέγχου και επιβολής της εργατικής νομοθεσίας με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για 4ωρη εργασία να δουλεύουν συχνά για 6 ή και 8 ώρες με μισθούς 300 ευρώ, ξεριζωμός και νέα μετανάστευση για τα παιδιά μας.
Επίσης υπερφορολόγηση και προκαταβολή 100% φόρου για κάθε επιχειρηματική και αγροτική δραστηριότητα, νομοθέτηση από το 2016 0% φόρο για τους εφοπλιστές!, άκρατος κομματισμός και αναξιοκρατία σε κάθε δημόσια υπηρεσία με αποτέλεσμα σε κάθε έκτακτο γεγονός όπως οι φωτιές στην Αττική να υπάρχει πλήρης παράλυση του κρατικού μηχανισμού που στοίχισε τη ζωή σε 100 συμπολίτες μας (η πιο πολύνεκρη τραγωδία εν καιρώ ειρήνης της πατρίδας μας).
Επιπλέον δημόσιες μονάδες υγείας αποψιλωμένες από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σχολεία με ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, πολυήμερες καταλήψεις σχολείων από ολιγομελείς ομάδες καταληψιών υπό την ανοχή των αρμόδιων εκπαιδευτικών αρχών, με αποτέλεσμα τη διάλυση, ιδιαίτερα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Αυτοί που νομοθέτησαν και εξέθρεψαν με την πολιτική τους στάση τις προαναφερθέντες καταστάσεις εμφανίζονται τώρα ως εγγαστρίμυθοι του Ανδρέα Παπανδρέου για να (ξανα)πουλήσουν «αριστερά» φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ότι η ελπίδα ξανάρχεται κτλ., στήνουν ολισθηρές ‘γέφυρες’ και νοσηρές ‘προοδευτικές συμμαχίες’ στις οποίες οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πλούσια ανταλλάγματα (από υπουργικούς μισθούς μέχρι θεσούλες και λοιπά ρουσφέτια) με αντίστοιχα γλειώδη παραδείγματα και στη Θεσπρωτία.
Επομένως το μεγαλύτερο αίτημα της σημερινής συγκυρίας είναι η ανατροπή όλων αυτών των χρόνιων καταστάσεων που αναφέρθηκαν πιο πριν, ανατροπή που προϋποθέτει την αλλαγή καθενός και καθεμιάς από εμάς, αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή τρόπου σκέψης και συνειδήσεων και κίνηση προς την ευρωπαϊκή κοίτη της σοσιαλδημοκρατίας (η κατεξοχήν εφαρμοσμένη ιδεολογία της ευημερίας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής). Δεν ξέρω αν το Κίνημα Αλλαγής με τα κοινωνικά αποθέματα που διαθέτει θα δικαιώσει τον τίτλο του, πάντως γνωρίζω σίγουρα πως κάθε προοδευτικός πολίτης αξίζει να το ξαναεμπιστευτεί.

Ιωάννης Γεωργίου
Αιρετός του ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗ.ΣΥ. Θεσπρωτίας (πασοκ-δημαρ) στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.


 
Read More »
Σκέψεις για τις εκλογές της Κυριακής - Του Γιάννη Γεωργίου Σκέψεις για τις εκλογές της Κυριακής - Του Γιάννη Γεωργίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Αλέκος Πάσχος: Φρενο στην ανεξέλεγκτη δεξιά και σε εναν 2ο γύρο παραμυθιών του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019
Αλέκος Πάσχος: Φρενο στην ανεξέλεγκτη δεξιά και σε εναν 2ο γύρο παραμυθιών του ΣΥΡΙΖΑ


Σε 3 ημέρες αποφασίζουμε το αν θέλουμε μια ανεξέλεγκτη δεξιά, που χωρίς κανένα φρένο θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα της, για το αν θέλουμε ένα δεύτερο γύρο ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, που κατάφερε να όχι απλά να χάσει το κάθε ηθικό πλεονέκτημα που διατυμπάνιζε, άλλα κατάφερε να φέρει ένα βήμα πριν την εξουσία την Νέα Δημοκρατία, ή για το αν θέλουμε το προοδευτικό αντίβαρο του Κινήματος Αλλαγής, να φρενάρει το παραπάνω δίπολο.

Σε 3 ημέρες αποφασίζουμε με πολιτικά, ιδεολογικά και κοινωνικά κριτήρια για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Σε 3 ημέρες αποφασίζουμε αν θέλουμε προοδευτικότητα από τον κατεξοχήν προοδευτικό χώρο της Ελλάδας, ή αν θέλουμε τον συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας και το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή είναι δική μας όπως και η ευθύνη.

Δεν είναι καιρός για λάθη. Είναι καιρός να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να δώσουμε την αναπτυξιακή τροχιά που επιθυμούμε στην Θεσπρωτία και στην χώρα μας.

Με κοινωνική αλληλεγγύη, πρόνοια στους αδυνάτους και στήριξη στην μεσαία τάξη. Με ενδιαφέρον στους συνταξιούχους μας και στα περήφανα γηρατειά καθώς και με επίκεντρο την νεολαία μας.

Στο Κίνημα Αλλαγής, έχουμε καταθέσει το «Σχέδιο Ελλάδα». Είναι η πρόταση μας για την ανάπτυξη, και την κοινωνική δικαιοσύνη και την αποκατάσταση των εισοδημάτων. Είναι το πρόγραμμα που όλοι αντιγράφουν και χρησιμοποιούν το τελευταίο καιρό για να πείσουν πως έχουν σχέδιο.

Ο λαός όμως τους έχει καταλάβει και την Κυριακή, τοποθετεί το Κίνημα Αλλαγής, ως ρυθμιστή της πολιτικής κατάστασης και ως παράγοντα που θα φρενάρει τα σχεδία τους για συνεχιζόμενη λιτότητα.

Στις 7 Ιουλίου επιλέγουμε Κίνημα Αλλαγής


 
Read More »
Αλέκος Πάσχος: Φρενο στην ανεξέλεγκτη δεξιά και σε εναν 2ο γύρο παραμυθιών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Πάσχος: Φρενο στην ανεξέλεγκτη δεξιά και σε εναν 2ο γύρο παραμυθιών του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Έκλεισε και για φέτος την " αυλαία " του το Θεσπρωτικο ωδειο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019
Έκλεισε και για φέτος την " αυλαία " του το Θεσπρωτικο ωδειο Ηγουμενίτσας


Έκλεισε και για φέτος την " αυλαία " του το Θεσπρωτικο ωδειο Ηγουμενίτσας με τις τελικές του εξετάσεις που διεξήχθη στο χώρο της Σχολής από τους μαθητές σε όλες τις ειδικότητες των μουσικών οργάνων. 
 
Εκτός από τους σπουδαστές της πόλης της Ηγουμενίτσας έλαβε μέρος και μαθήτρια από την γειτονική μας χώρα την Αλβανία για τις προαγωγικές εξετάσεις και υποψήφια πτυχιούχος Πιάνου. 
 
 
 
Όπως ορίζει ο νόμος του ΥΠΠΟΑ κάθε τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς οι σπουδαστές δίνουν τις εξετάσεις στα θεωρητικά και στο μουσικό όργανο ώστε να πιστοποιείται η τάξη τους όπου στέλνονται μαθητολογια και θεωρούνται από το υπουργείο Πολιτισμού. 
 
 
Η ιδιοκτήτρια του Θεσπρωτικού Ωδείου κ.Μυσκετα Νικόλ συγχαίρει τους μαθητές, ευχαριστεί τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν τόσα χρόνια στο πρόσωπο της και το έργο της και τους συναδέλφους της που έχουν κοινή πορεία 6 ετών. 
 
Καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση με νέες προοπτικές για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020
Read More »
Έκλεισε και για φέτος την " αυλαία " του το Θεσπρωτικο ωδειο Ηγουμενίτσας Έκλεισε και για φέτος την " αυλαία " του το Θεσπρωτικο ωδειο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Συνελήφθησαν με ναρκωτικά και ένα πυροβόλο όπλο

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019
 Συνελήφθησαν με ναρκωτικά και ένα πυροβόλο όπλο
Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν χθες (3 Ιουλίου 2019) το βράδυ στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο συντονισμένων επιχειρήσεων της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο άτομα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διακίνησης, αποθήκευσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομης οπλοκατοχής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί (ένας 24χρονος και μία 26χρονη), οι οποίοι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης) σε ουσιοεξαρτημένα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, χρησιμοποιώντας τα σπίτια τους σαν χώρους αποθήκευσης και διακίνησης.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Αiza», διαπιστώθηκε ότι κατείχε και απέκρυπτε τα παρακάτω:
· τρεις συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (τύπου σοκολάτα), συνολικού βάρους (259,2) γραμμαρίων,
· δύο βάζα και τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (529,8) γραμμαρίων,
· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,
· τρία αυτοσχέδια τσιγάρα μίγματος καπνού και ακατέργαστης κάνναβης,
· πυροβόλο όπλο με ενσωματωμένη τη γεμιστήρα του, άγνωστης μάρκας και διαμετρήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη 26χρονη ημεδαπή, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και έρευνα στο σπίτι της με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Αiza», διαπιστώθηκε ότι κατείχε και απέκρυπτε τα παρακάτω:
· δύο βάζα και συσκευασία που περιείχαν συνολικά (771) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
· τέσσερις συσκευασίες (φιξάκια) με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (3,6) γραμμαρίων,
· δύο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης,
· πλαστικό κυτίο με μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας «MDMA»,
· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
· πλαστικό καλαμάκι με μικροποσότητα κοκαΐνης και
· το χρηματικό ποσό των (280) ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά της.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.


Read More »
Συνελήφθησαν με ναρκωτικά και ένα πυροβόλο όπλο Συνελήφθησαν με ναρκωτικά και ένα πυροβόλο όπλο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι και στο λιμάνι

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019
Ηγουμενίτσα: Ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι και στο λιμάνι


Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι, στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων και για την προστασία των πολιτών λόγω του καύσωνα, οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Επιβατικών Σταθμών Τερματικός 1 και Τερματικός 2 παραμένουν ανοιχτές και διαθέσιμες για το κοινό.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι και στο λιμάνι Ηγουμενίτσα: Ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι και στο λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Η συνεισφορά του Γιόγιακα στην καταβολή αποζημίωσης στους παραγωγούς κλημεντίνης - Του Άγγελου Ντόρκου

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019
Η συνεισφορά του Γιόγιακα στην καταβολή αποζημίωσης στους παραγωγούς κλημεντίνης - Του Άγγελου Ντόρκου

Θέμα ημερών φαίνεται ότι είναι η καταβολή αποζημίωσης στους παραγωγούς κλημεντίνης σε όλη τη Θεσπρωτία για την καταστροφή της παραγωγής τους το 2018. 
Με κοινή απόφαση των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών η αποζημίωση εντάχθηκε σε πρόγραμμα ενισχύσεων de minimis, σε συνέχεια εισήγησης του ΕΛΓΑ. 
Οι παραγωγοί θα λάβουν ενίσχυση 70 ευρώ ανά στρέμμα, ποσό μικρότερο σε σχέση με αυτό που είχαν λάβει αντίστοιχοι συνάδελφοι τους ροδακινοπαραγωγοι, στους οποίους η ενίσχυση έφτασε τα 100 έως 120 ευρώ. 
Απλά αναφέρω ότι τα ροδάκινα έχουν μικρότερο κόστος παράγωγης και τιμή πώλησης ίση η μεγαλύτερη σε σχέση με τα ,μανταρίνια για να αναλογιστεί κανείς ότι αυτά τα 70 ευρώ είναι σχεδόν τίποτε. 
Μεγάλο μερίδιο έστω και για αυτή την μικρή ενίσχυση θεωρώ πως έχει ο Βασίλης Γιογιακας. 
Έχω αρθογραφήσει και στο παρελθόν για την ανησυχία του και την θέληση να τονωθούν οι παραγωγοί που πραγματικά καταστρέφονται. 
Άλλωστε για τη θετική εξέλιξη του θέματος είχε προδιαθέσει τον Βασίλη Γιόγιακα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές από τον περασμένο Απρίλιο. 
Ως βουλευτής Θεσπρωτίας ο Β. Γιόγιακας είχε αναδείξει το θέμα με σχετική ερώτηση τον Ιούλιο του 2018 και, στη συνέχεια, με συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ενώ είχε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και τα συναρμόδια Υπουργεία, κρατώντας ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας με τους μανταρινοπαραγωγούς του νομού.


 
Read More »
Η συνεισφορά του Γιόγιακα στην καταβολή αποζημίωσης στους παραγωγούς κλημεντίνης - Του Άγγελου Ντόρκου Η συνεισφορά του Γιόγιακα στην καταβολή αποζημίωσης στους παραγωγούς κλημεντίνης - Του Άγγελου Ντόρκου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

10 ερωτήσεις στον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019
10 ερωτήσεις στον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα
 

Στην ενότητα «10 ερωτήσεις» η paramythia-online.gr, φιλοξενεί τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσπρωτία Βασίλη Γιόγιακα


1. Γιατί εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής;
Για να συνεχίσω να είμαι δίπλα στους συμπατριώτες μου και να προσπαθώ το καλύτερο για εκείνους και τον τόπο μας, στηρίζοντας την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

2. Πως σχολιάζετε την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ;
Ήταν η τετραετία του τρίτου, αχρείαστου, μνημονίου, του «γονατίσματος» της μεσαίας τάξης, των 20 και βάλε περικοπών στις συντάξεις, της συμφωνίας των Πρεσπών, των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, των πειραματισμών στα πανεπιστήμια, των αποτυχιών στην Υγεία, στο μεταναστευτικό, στη ΔΕΗ. Μια τετραετία που – αν και θα «πονάει» τη χώρα για καιρό – οφείλουμε να ξεπεράσουμε το συντομότερο δυνατό.

3. Πως σχολιάζετε την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία;
Χωρίς ουσιαστική πρόοδο στην αξιοποίηση του λιμανιού, στη στήριξη των παραγωγών, την ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, όταν και τα τρία είναι απαραίτητα για να πάει καλύτερα η οικονομία της περιοχής μας.

4. Έχετε επιδείξει μεγάλη δράση για τις δημόσιες δομές υγείας της Θεσπρωτίας. Σε περίπτωση εκλογής σας, τι να περιμένουμε από εσάς για το συγκεκριμένο θέμα;
Ανάδειξη των ελλείψεων και πίεση για την αντιμετώπιση τουλάχιστον των πιο σημαντικών από αυτές, στο νοσοκομείο, στο ΕΚΑΒ και στα Κέντρα Υγείας. Θα δούμε επίσης με προσοχή τι καλύτερο μπορεί να γίνει ώστε το ΤΕΠ να λειτουργήσει ως μονάδα υποδοχής και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών.

5. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των 3 δήμων της Θεσπρωτίας;
Τα προβλήματα είναι γνωστά και είμαι βέβαιος ότι οι τοπικές αρχές, επανεκλεγείσες και νεοεκλεγείσες, έχουν και τη γνώση και τη βούληση να τα αντιμετωπίσουν.

6. Μιλώντας για αναπτυξιακή προοπτική του νομού, ποιοι θεωρείτε πως είναι οι παράγοντες που μπορούν να την προσφέρουν στην Θεσπρωτία;
Ο παράκτιος τουρισμός, οι εμπορικές και επιβατικές μεταφορές, η αγροτική παραγωγή, η κτηνοτροφία, οι υδατοκαλλιέργειες. Με βελτίωση των υποδομών και κίνητρα σε νέους αγρότες και σε νέους επιχειρηματίες να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας.

7. Κάνοντας την αυτοκριτική σας, πώς αξιολογείτε τη θητεία σας ως βουλευτής Θεσπρωτίας;
Αυτό που προσπάθησα ήταν να αναδείξω πραγματικά προβλήματα και να πιέσω για ουσιαστικά αποτελέσματα, όχι να κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Έσκυψα πάνω από τα προβλήματα χωρίς διακρίσεις και χαίρομαι που αυτό αναγνωρίζεται από τον κόσμο. Εργάστηκα και θέλω να συνεχίσω να δουλεύω ως εκπρόσωπος όλων των Θεσπρωτών.

8. Ποια η θέση σας για την φημολογούμενη συμφωνία της Κυβέρνησης με την Αλβανία;
Αν η αλβανική κυβέρνηση δε σεβαστεί με πράξεις τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας δε μπορούμε να μιλάμε για καμία συμφωνία.

9. Ποιες οι κύριες διαφορές των προγραμμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ;
Σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόγραμμα για την ανάπτυξη, είναι αλλεργικός στις επενδύσεις και δεν έχει σχέδιο ούτε για την ασφάλεια, ούτε για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Όταν μάλιστα κατάλαβε ότι στις εκλογές του Μαΐου τιμωρήθηκε από τη μεσαία τάξη που τόσο έβλαψε, άρχισε να αντιγράφει όπως όπως διάφορα σημεία του δικού μας προγράμματος. Οι διαφορές μας για το τι σημαίνει και πώς θα γίνει πράξη μια καλύτερη ζωή για όλους, είναι η μέρα με τη νύχτα!

10. Τι θα θέλατε να πείτε, με δυο λόγια, στους πολίτες της Θεσπρωτίας εν όψει των εκλογών της Κυριακής;
Θέλω να τους ζητήσω να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία, να της δώσουν την ευκαιρία και τη δύναμη για να γίνει η καλύτερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα μετά τη μεταπολίτευση, να δώσουν ισχυρή φωνή στη Θεσπρωτία. Κάθε μία ψήφος είναι πολύτιμη, για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, για τον τόπο μας!
Read More »
10 ερωτήσεις στον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα 10 ερωτήσεις στον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019
Σύλληψη ενός 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη ενός 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Της Μαρίας Σαμίου

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Της Μαρίας Σαμίου


Αγαπητοί συμπολίτες Θεσπρωτοί

Στις 7 Ιουλίου καλείστε να επιλέξετε την κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την πορεία της χώρας αλλά και του τόπου μας ειδικότερα. Η Θεσπρωτία από την δεκαετία του ΄80 και μετά , αργά αλλά σταθερά αλλάζει όψη και αυτό οφείλεται πρωτίστως στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που διέβλεψαν την αναπτυξιακή της προοπτική. Δεν μηδενίζω το έργο καμίας κυβέρνησης , όλοι συνέβαλλαν ,συνέχισαν και συνεχίζουν έργα και υποδομές που είχαν ξεκινήσει ή είχαν προγραμματιστεί. Λιμάνι Ηγουμενίτσας (τρεις φάσεις) Εγνατία ,Ιόνια Οδός ,Υποδομές στην Υγεία ,στην Παιδεία, Αρδευτικά, Χωροταξικά, Τουρισμός. Είναι μια πραγματικότητα την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε και να προχωρήσουμε τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά.

Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο που έχει πολλά περιθώρια αξιοποίησης και όλοι έχουμε ευθύνη να συνεργαστούμε. Εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής ,αυτοδιοίκηση Α&Β βαθμού ,φορείς αναπτυξιακοί και επιστημονικοί , απλοί πολίτες .Μέσα από εθνική συνεννόηση κεντρικά αλλά και τοπικά αφήνοντας πίσω μας λαϊκισμούς και λογικές ιδιοκτησίας των πεπραγμένων ,ας δείξουμε όλοι την υπευθυνότητα που πρέπει γιατί στο τέλος ιδιοκτήτες θα είμαστε όλοι μας. Στην Θεσπρωτία του σήμερα πρέπει να επικεντρωθούμε στον Τουρισμό με όλες τις μορφές του και στον Πρωτογενή Τομέα. Υποδομές που αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν ,μας λείπουν όπως βιολογικοί ,μαρίνες τοπικό οδικό δίκτυο και άλλα.

· Ενίσχυση του αγροτουρισμού με ειδικά προγράμματα.

· Στήριξη του πρωτογενή τομέα μέσα από υποδομές ,προγράμματα και σχέδιο προστασίας των προϊόντων.

· Προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.

· Η αποπεράτωση του λιμένα Ηγουμενίτσας ,η σύνδεση της Εγνατίας & της Ιόνιας Οδού με την Αλβανία ,η δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου είναι υποδομές πρώτης προτεραιότητας.

· Η θλιβερή ιστορία της Χερσαίας Ζώνης Ηγουμενίτσας, της Πλαταριάς και των Συβότων πρέπει να πάρει ένα τέλος .

· Οι υποδομές και οι δομές Υγείας πρέπει να επανασχεδιαστούν και να αναδιαταχθούν για την καλύτερη απόδοσή της και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών Υγείας .

· Συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση για την στήριξη αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Αναφέρω θέματα γνωστά και χιλιοειπωμένα .Δεν έχουμε περιθώρια αδράνειας και απάθειας. Ας φανούμε όλοι χρήσιμοι για τον τόπο μακριά από εγωισμούς και αποκλεισμούς.

Το Κίνημα Αλλαγής –ΠΑΣΟΚ που έχω την τιμή να είμαι υποψήφια απέδειξε ότι πάντα λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Το ίδιο θα κάνει και τώρα στην πιο κρίσιμη για αυτό εκλογή, χωρίς να υπολογίσει το κομματικό όφελος.

Σε ότι με αφορά, όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είμαι παρούσα ,θα παραμείνω ο άνθρωπος όπως πορεύτηκα όλα τα χρόνια της επαγγελματικής και επιστημονικής μου διαδρομής .

Με εκτίμση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ
Υποψήφια Βουλευτής Ν.Θεσπρωτίας με το ΚΙΝΑΛRead More »
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Της Μαρίας Σαμίου ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Της Μαρίας Σαμίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019
Σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΗγουμενίτσαRead More »
Σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα Σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Έσωσαν πεντάχρονο από πνιγμό

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019
Θεσπρωτία: Έσωσαν πεντάχρονο από πνιγμό

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης στην πολυσύχναστη παραλία της Αγίας Παρασκευής στη Θεσπρωτία όταν ένα παιδάκι πνιγόταν στη θάλασσα.

Το πεντάχρονο μαζί με την οικογένειά του από την Μολδαβία έκαναν διακοπές στην περιοχή.

Το μικρό καθώς κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του.

Η σωτηρία ήρθε στο πρόσωπο του ναυαγοσώστη που έσπευσε άμεσα και έβγαλε αναίσθητο το μικρό στην παραλία αλλά και στο πρόσωπο ενός διασώστη του ΕΚΑΒ που αν κι εκτός υπηρεσίας έσπευσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Στο πεντάχρονο έγινε ανάταξη και στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Φιλιατών και αργά το απόγευμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο μικρός είναι εκτός κινδύνου ωστόσο θα χρειαστεί χρόνο να ξεπεράσει το σοκ.

Η οικογένειά του έχει μόνο λόγια ευχαριστίας για τον ναυαγοσώστη και τον διασώστη του ΕΚΑΒ που με αυτοθυσία κράτησε το παιδί της στη ζωή.


 
Read More »
Θεσπρωτία: Έσωσαν πεντάχρονο από πνιγμό Θεσπρωτία: Έσωσαν πεντάχρονο από πνιγμό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Αντιμνημονιακός συνασπισμός κομμάτων ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019
Αντιμνημονιακός συνασπισμός κομμάτων ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ
 


Μετά από:

- Σχεδόν μια δεκαετία καθημερινού αγώνα επιβίωσης, οπως συμβαίνει με τους περισσότερους πολίτες που παραμένουν σε αυτήν την χώρα


- Τις διαρκείς παραβιάσεις του Συντάγματος από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με την συγκάλυψη και των υπολοίπων κομμάτων της βουλής

- Τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρέους των κυβερνητικών κομμάτων που πληρώνει έμμεσα ο ελληνικός λαός

- Την συνεχιζόμενη αύξηση του χρέους παρα τις διαβεβαιώσεις ότι βγήκαμε από τα μνημόνια

- Τον κίνδυνο αποσταθεροποιησης της περιοχής μας από τις εφαρμοζόμενες συμφωνίες και πρακτικές

Αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση του Ε.Πα.Μ. ( Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου) να συμμετέχω ως υποψήφιος βουλευτής για τον νόμο Θεσπρωτίας.

Το Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο μετά από κάλεσμα σε ΟΛΑ τα αντιμνημονιακά κόμματα για κοινή κάθοδο στις εκλογές, βρήκε θετική ανταπόκριση και κατεβαίνει σε κοινό ψηφοδέλτιο με το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ)

Στον συνδυασμό επίσης συμμετέχουν:
- [ ] Δημοκρατικό κοινωνικό κίνημα (ΔΗΚΚΙ)
- [ ] Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Δανειοληπτών-Καταναλωτών-Πολιτών
- [ ] Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
- [ ] Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας
- [ ] Ελληνορωσική Συμμαχία
- [ ] Κινήματα Πολιτών και Πατριωτικών φορέων

Ζητώ την στήριξη σας.. για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας!
Βασίλης ΔημητρίουΥποψήφιος βουλευτής Ν.Θεσπρωτίας με τον αντιμνημονιακό συνασπισμό κομμάτων ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ
Read More »
Αντιμνημονιακός συνασπισμός κομμάτων ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ Αντιμνημονιακός συνασπισμός κομμάτων ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Επεισόδιο στην Κεστρίνη για τις έρευνες υδρογονανθράκων (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019
 


Σκηνές άπειρου κάλλους σήμερα κοντά στο Ράι Θεσπρωτίας , απο υπαλλήλους της εταιρείας Geotec , οι οποίοι διενεργούν έρευνες για λογαριασμό της εξορυκτικής REPSOL .

Εντελώς παράνομα και απροκάλλυπτα σημάδευαν με τα γνωστα πασαλάκια , εντός της περιοχής Natura , καθώς και σε παρακείμενη ιδιοκτησία απο όπου δεν τους είχε δωθεί καμία άδεια.


Εξαγριωμένος ο ιδιοκτήτης κάλεσε την αστυνομία η οποία εκτός από την ταυτοποίηση στοιχείων ζήτησε από τους υπαλλήλους να αφαιρέσουν και τα πασαλάκια.!


Στο σημείο έφθασε και ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Θεσπρωτίας κ.Δημητρίου Βασίλης του συνδυασμού ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ, που τάσσεται κατά των εξορύξεων.

Δήλωσε πως ο Φορέας Διαχείρισης έχει απαγορεύσει τις έρευνες εντός των περιοχών natura, και ζήτησε από τους αγρότες που περνούσαν από το σημείο, να μην επιτρέψουν στην εταιρία να μπαίνει για έρευνα στα χωράφια τους, καθώς αγροτικά προϊόντα και πετρέλαια, δεν πάνε μαζί.
 
Read More »
Επεισόδιο στην Κεστρίνη για τις έρευνες υδρογονανθράκων (+ΒΙΝΤΕΟ) Επεισόδιο στην Κεστρίνη για τις έρευνες υδρογονανθράκων (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Σελίδες