Αλέκος Πάσχος: Δραστικές παρεμβάσεις τώρα για το τουριστικό προϊόν της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019


«Καθημερινά γινόμαστε δέκτες των ανησυχιών των Θεσπρωτών επαγγελματιών του τουρισμού, σχετικά με την φετινή πορεία της τουριστικής σεζόν. Από την μία η συνεχόμενη αδυναμία του Έλληνα για διακοπές και από την άλλη το άνοιγμα αγορών που τα προηγούμενα χρόνια ήταν κλειστές (Τουρκιά, Αίγυπτος κτλπ), δείχνουν πως παρά τις συνεχόμενες αυξήσεις στον εισερχόμενο τουρισμό των προηγούμενων ετών, η φετινή χρόνια δεν θα ακολουθήσει τους ίδιους ρυθμούς. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η αλλαγή στο προφίλ των επισκεπτών μας, μιας και οι παραδοσιακές καλές αγορές του παρελθόντος (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία κλπ), έχουν αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, από χώρες με μειωμένη αγοραστική δύναμη. Επιπλέον θα πρέπει να υπολογιστεί και η υπέρογκη φορολόγηση των επαγγελματιών που καθιστούν το προϊόν μας ένα ακριβό προϊόν σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες”

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε την φετινή πορεία του Θεσπρωτικού τουρισμού, ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Αλέκος Πάσχος.

Ο Αλέκος Πάσχος ζήτησε δραστικές παρεμβάσεις για την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, τονίζοντας πως το τουριστικό προϊόν του νομού, θα πρέπει να εξεταστεί ως ενιαίο ζήτημα με δεδομένες τις επιμέρους χωροταξικές διαφορές μεταξύ της παραθαλάσσιας ζώνης και της ορεινής Θεσπρωτίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής προτείνει, τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρειας, Δημοτικών Αρχών, τοπικών φορέων του τουρισμού και επαγγελματιών) για την δημιουργία ενός στρατηγικού πλάνου για την επόμενη 10ετια καθώς και για την αποτίμηση της πορείας της φετινής σεζόν.

«Μια διευρυμένη επιτροπή τουρισμού, στην οποία θα συμμετέχουν αιρετοί, φορείς, επαγγελματίες και τεχνοκράτες, θα είναι η αρχή για ένα τουριστικό προϊόν σύγχρονο, το οποίο θα θα μπορεί να σταθεί επάξια στις σημερινές ανάγκες των επισκεπτών μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Πάσχος.

«Την προηγούμενη χρονιά, η Ελλάδα παρουσίασε εξαιρετικά νούμερα στον τουρισμό, ενώ χαρακτηριστική είναι η έρευνα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), από την οποία προκύπτει πως ο τομέας του τουρισμού και στην Ελλάδα, το 2018, αναπτύχθηκε κατά 6,9%, με ρυθμό ανάπτυξης 3,5 φορές υψηλότερο από τον ρυθμό ανάπτυξης του συνόλου της εθνικής οικονομίας, που ήταν 2,0%” σημείωσε ο Αλέκος Πάσχος, ο οποίος τόνισε πως η εικόνα αυτή θα πρέπει να διασφαλιστεί και για τις επόμενες χρονιές.

«Τα νούμερα αυτά προέκυψαν γιατί οι παραδοσιακές ανταγωνίστριες χώρες, είχαν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα, κάτι που φαίνεται πλέον να μην υπάρχει, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται διαφυγή τουρισμού προς τις χώρες αυτές” σημείωσε ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως σαν χώρα εκμεταλλευτήκαμε το φαινόμενο αυτό με αποτέλεσμα το ένα στα πέντε ευρώ που δαπανήθηκαν στην Ελλάδα το περασμένο έτος, να προέρχεται από τον κλάδο του τουρισμού και των ταξιδιών, με τον τζίρο του κλάδου να φθάνει τα 37,5 δισ. ευρώ.

«Η Θεσπρωτία μας, παρουσιάσει εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και αυτά τα πλεονεκτήματα θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε για την πολυπόθητη ανάπτυξη του νομού μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εισπράξουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την “πίτα” των 37,5 δισ. ευρώ. Η θάλασσά μας, τα μονοπάτια μας, τα ποτάμια μας, οι αρχαιότητες, οι ναοί και τα μοναστήρια μας, μπορούν από μόνα τους να μας δώσουν την ώθηση που χρειαζόμαστε για 12 μήνες τουρισμό, αρκεί να υπάρχει συνεργασία των φορέων του τουρισμού με τους Δήμους, την Περιφέρεια άλλα και την τοπική εκκλησιά την εφορεία αρχαιοτήτων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να είναι επισκέψιμα, και σε θέση να υποστηρίξουν των ιδιαίτερα απαιτητικό τουρίστα που προτιμά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού” κατέληξε ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.
Read More »
Αλέκος Πάσχος: Δραστικές παρεμβάσεις τώρα για το τουριστικό προϊόν της Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος: Δραστικές παρεμβάσεις τώρα για το τουριστικό προϊόν της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: "Εθελόντρια" έπιασε από το λαιμό μητέρα, με το μωρό στην αγκαλιά της - Συνελήφθη από την αστυνομία (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019


Ένα θλιβερό περιστατικό, συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής, στον χώρο της πρώην μαθητικής εστίας στην Ηγουμενίτσα, όπου λειτουργεί εθελοντικά τμήμα που παρέχει σε όσους έχουν ανάγκη, είδη ρουχισμού.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής, έφτασε στο σημείο μητέρα, κρατώντας στην αγκαλιά της το ανήλικα παιδί της, ώστε να ζητήσει κάποια ρούχα, τα οποία είχε ανάγκη για το παιδί της.

Όπως καταγγέλλει η ίδια με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, "η κυρία που διαχειρίζεται την ομάδα, αρνήθηκε να μου δώσει και μου επιτέθηκε πιάνοντάς με από τον λαιμό ενώ κρατούσα το παιδί μου στην αγκαλιά ενώ παράλληλα με έσπρωχνε με τη βία έξω".

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, η οποία προχώρησε στην αυτόφωρη σύλληψη της "εθελόντριας", μετά από μήνυση που επέβαλε η παθούσα.

Διαβάστε την καταγγελία της άτυχης μητέρας προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, στον οποίο και ανήκει η διαχείριση του κτηρίου: 


Read More »
Ηγουμενίτσα: "Εθελόντρια" έπιασε από το λαιμό μητέρα, με το μωρό στην αγκαλιά της - Συνελήφθη από την αστυνομία (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: "Εθελόντρια" έπιασε από το λαιμό μητέρα, με το μωρό στην αγκαλιά της - Συνελήφθη από την αστυνομία (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

31 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Θεσπρωτών ενάντια στη ρύπανση του Καλαμά

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019

Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα το ίδιο μένουν. 
 
Πέρασαν 31 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Θεσπρωτών ενάντια στη ρύπανση του Καλαμά, το 1988. 
Και το πρόβλημα παραμένει. 
 
Η μόλυνση του ποταμού Καλαμά, εκτός από χρόνιο ζήτημα, προκαλεί και υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής. 
 
Ο Καλαμάς (ή Θύαμις) είναι ο μεγαλύτερος -σε μήκος- ποταμός της Ηπείρου. 
 
Εκτείνεται σε μήκος 100 χλμ και εκβάλει στην πεδιάδα της Σαγιάδας. Χρειάζεται να γίνουν αυστηροί έλεγχοι και να δοθούν απαντήσεις. 
 
Δυστυχώς συντηρείται μια περιβαλλοντική πληγή σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους" . Ο Καλαμάς, είναι ένας επιβαρυμένος ποταμός, ακόμη και από το μακρινό 1988. 
 
 
 
Κατά καιρούς καταγράφονται αυξημένα νιτρικά και νιτρώδη, που διαταράσσουν τον κύκλου του αζώτου με αποτελέσματα να δημιουργείται το φαινόμενο του ευτροφισμού. 
 
Η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στη Λαψίστα, ξεπερνά κάποιες φορές τα όριά του. 
Read More »
31 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Θεσπρωτών ενάντια στη ρύπανση του Καλαμά  31 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Θεσπρωτών ενάντια στη ρύπανση του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Λιμάνι Ηγουμενίτσα: Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για την ολοκλήρωση του Κτιρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019


Υπεγράφη σήμερα 13 Ιουνίου 2019, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Ολοκλήρωση Κτιρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3», μετά την απόφαση 67/2019 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. περί οριστικής κατακύρωσης του ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν πέντε (5) υποψήφιοι ανάδοχοι. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στο 1.236.179,06€ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εγκατάστασης του εργολάβου. Πρόκειται για κτίριο 2.021,10 τ.μ. συνολικά, στο οποίο θα στεγαστούν κρατικές υπηρεσίες του λιμένα Ηγουμενίτσας, όπως του Λιμεναρχείου και του Τελωνείου καθώς και του Ο.Λ.ΗΓ., υπηρεσίες που έως τώρα στεγάζονται σε κτίρια του Παλαιού Λιμένα απελευθερώνοντας τους χώρους του Παλαιού Λιμένα, οι οποίοι με την κατάλληλη διαμόρφωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους πολίτες της πόλης.

Η ολοκλήρωση του κτιρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3 χρηματοδοτείται από το έργο με ακρωνύμιο DOCK-BI «Ανάπτυξη των συνδέσεων μεταξύ των βασικών λιμένων του Μπρίντιζι και της Ηγουμενίτσας» (“Development Of Connections between the Key ports of Brindisi and Igoumenitsa”), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg VA Greece-Italy 2014-2020.

Το DOCK-BI, που χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 3 (Πολυτροπικό Σύστημα Αειφόρου Μεταφοράς) του Προγράμματος INTERREG Ελλάδας-Ιταλίας 2014-2020, είναι ένα έργο υποδομής που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των λιμενικών περιοχών και της διασυνοριακής διασύνδεσης με πλοία μεταξύ των βασικών λιμένων του Μπρίντιζι και της Ηγουμενίτσας, μέσω της υλοποίησης στρατηγικών παρεμβάσεων στον τομέα της υποδομής, προκειμένου να ενισχυθούν οι θαλάσσιες μεταφορές και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και η ολοκλήρωση με τις παρακείμενες περιοχές των λιμένων.

Το DOCK-BI είναι ένα από τα 51 έργα που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας InterregV-AGreece-Italy 2014-2020. Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι ο ορισμός μιας στρατηγικής διασυνοριακής ανάπτυξης μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας, με στόχο την ανάπτυξη μιας δυναμικής οικονομίας βασισμένης σε έξυπνα, βιώσιμα και χωρίς αποκλεισμούς συστήματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Read More »
Λιμάνι Ηγουμενίτσα: Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για την ολοκλήρωση του Κτιρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3 Λιμάνι Ηγουμενίτσα: Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για την ολοκλήρωση του Κτιρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

ΒΡΕΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019


Για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας Παλιό Δημαρχείο, 1ος Όροφος

Προσοχή: Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε εγγραφή και παιδιά σε ΚΔΑΠ, θα πρέπει να το δηλώσετε στην αίτηση.

Ημερομηνίες κατάθεσης δικαιολογητικών στο ΠΑΚΠΠΟ: 8/6/2019 - 28/6/2019 Ώρες 8:30- 14:00

Θα πρέπει να γνωρίζετε:
· Κωδικούς ΤΑΧΙS της αιτούσας και όχι τους κωδικούς του συζύγου
· ΑΦΜ και ΑΜΚΑ μητέρας- Εκτύπωση μέσω της ιστοσελίδας www.amka.gr (έχω ΑΜΚΑ;)
· ΑΜΚΑ παιδιού για τα οποία υποβάλλει αίτηση
· email ενεργό υποχρεωτικό

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αντίγραφο Αποδεικτικού Στοιχείου Ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) σε ισχύ ή μετάφρασή του – εντός του τελευταίου τριμήνου - αν δεν είναι με λατινική γραφή. Για αλλοδαπές τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε. απαιτείται και Άδεια Διαμονής σε ισχύ.

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου από την ημερομηνία της Πρόσκλησης.
· Σε περίπτωση που η μητέρα είναι αλλοδαπή και η χώρα καταγωγής της δεν εκδίδει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τότε θα πρέπει να προσκομίσει οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο επίσημο έγγραφο, το οποίο να πιστοποιεί την οικογενειακή κατάσταση, συνοδευόμενο από επίσημη μετάφραση – εντός του τελευταίου τριμήνου -, εάν δεν είναι διαθέσιμο στην ελληνική γλώσσα.

3. Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το φορολογικό έτος 2018 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2018 έως 31/12/2018). Προσοχή: εκκαθαριστικό σημείωμα οποιουδήποτε άλλου έτους δεν είναι αποδεκτό και συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης. Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες, που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.

4. Δικαιολογητικά Απασχόλησης

Δικαιολογητικά απασχόλησης

1. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται:
- Βεβαίωση εργοδότη με σφραγίδα και υπογραφή, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στην θέση εξαρτημένης εργασίας, που η ενδιαφερόμενη κατέχει ΚΑΙ
- Αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης (με Υ.Δ. του νόμιμου εκπροσώπου εάν έχει επέλθει οποιαδήποτε μεταβολή στα στοιχεία της εταιρείας ή του εργοδότη) ή πρόσφατο αντίγραφο πίνακα προσωπικού Ε4 (με τα στοιχεία μόνον της αιτούσας, την επωνυμία της εταιρείας, σφραγίδα και υπογραφή).

2. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα, απαιτούνται:
- Αντίγραφο της Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ. ΚΑΙ
- Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι η ενδιαφερόμενη είναι άμεσα ασφαλισμένη, ακόμη και αν οφείλει ασφαλιστικές εισφορές ή Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί οι εισφορές ή πρόσφατη Ειδοποίηση του ασφαλιστικού φορέα για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών ΚΑΙ
- Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος σφραγίδα της επιχείρησης.

3. Σε περιπτώσεις συμμετοχής σε Ο.Ε. ή Ε.Ε. ή I.K.E. ή Ε.Π.Ε. ή ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
- Το αρχικό καταστατικό και σε περίπτωση μεταβολών, την τελευταία τροποποίησή του ΑΔΑ: 9ΡΦΣ465ΖΩ5-ΕΔ2 23
- Πιστοποιητικό περί μη λύσης από το ΓΕΜΗ.
- Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης επιτηδεύματος με σφραγίδα της επιχείρησης.
- Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι η ενδιαφερόμενη είναι άμεσα ασφαλισμένη, ακόμη και αν οφείλει ασφαλιστικές εισφορές ή πρόσφατη ειδοποίηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ή πρόσφατη Ειδοποίηση του ασφαλιστικού φορέα για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών
- Ειδικότερα σε περίπτωση εταίρου Ι.Κ.Ε., Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 του Διαχειριστή της εταιρείας ΙΚΕ ότι η/ο ενδιαφερόμενη/ος απασχολείται κανονικά στην επιχείρηση σφραγίδα της επιχείρησης.

4. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται:
- Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι η ενδιαφερόμενη είναι άμεσα ασφαλισμένη, ακόμη και αν οφείλει ασφαλιστικές εισφορές ή πρόσφατη ειδοποίηση του ασφαλιστικού φορέα για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

5. Δικαιολογητικά Ανεργίας

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι άνεργη/άνεργος, απαιτούνται:
- Δελτίο ανεργίας ΟΑΕΔ, με ημ/νία έκδοσης εντός του τελευταίου τριμήνου ή
- Αποδεικτικό ανανέωσης δελτίου ανεργίας ή
- Βεβαίωση χρόνου ανεργίας ή Βεβαίωση επιδοτούμενης ανεργίας

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΚΠΠΟ
Φουσέκης Γεράσιμος

Read More »
ΒΡΕΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΒΡΕΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Δήλωση Μπότου για τις Εκδηλώσεις που οργανώνει ο αυτοαποκαλούμενος «Πατριωτικός Σύνδεσμος Τσαμουριάς» στα ελληνοαλβανικά στα σύνορ

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019


Ο υποψήφιος , με το Κίνημα Αλλαγής, Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Σπύρος Μπότος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις Εκδηλώσεις που οργανώνει ο αυτοαποκαλούμενος «Πατριωτικός Σύνδεσμος Τσαμουριάς» στα ελληνοαλβανικά στα σύνορα.

Είναι γνωστό πως παρότι για την Ελλάδα «τσάμικο ζήτημα» δεν υφίσταται, γνωστοί «κύκλοι» στην Αλβανία το επαναφέρουν στο προσκήνιο όποτε κρίνουν σκόπιμο . Ελπίσουμε οι εκδηλώσεις του αυτοαποκαλούμενου πατριωτικού συνδέσμου Τσαμουριάς, να υποκινούνται από τους «κύκλους» αυτούς και όχι από στους άστοχους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με τις πράξεις και τις παραλήψεις της, άνοιξε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ένα θέμα που ασφαλώς δεν υφίσταται. Οι διεκδικήσεις των Τσάμηδων δεν έχουν κανένα έρεισμα, η στάση τους είναι προκλητική, ειδικά για εμάς τους Θεσπρωτούς, όπου εγκληματική τους δράση κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, στιγμάτισε τη περιοχή μας.

Read More »
Δήλωση Μπότου για τις Εκδηλώσεις που οργανώνει ο αυτοαποκαλούμενος «Πατριωτικός Σύνδεσμος Τσαμουριάς» στα ελληνοαλβανικά στα σύνορ Δήλωση Μπότου για τις Εκδηλώσεις που οργανώνει ο αυτοαποκαλούμενος «Πατριωτικός Σύνδεσμος Τσαμουριάς» στα ελληνοαλβανικά στα σύνορ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Ξεκινά το πρόγραμμα «Καλοκαίρι και Παιδί 2019»

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019


O Δήμος Σουλίου, σε συνεργασία με το Σ.Κ.Α. Παραμυθιάς, το Κληροδότημα Θ. Ρίγγα και τη Δημοτική Κοινότητα Παραμυθιάς, στα πλαίσια του προγράμματος «Καλοκαίρι και Παιδί 2019», πραγματοποιούν και φέτος καθημερινά από 01 Ιουλίου, μαθήματα κολύμβησης για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Τα μαθήματα θα παραδίδονται από έμπειρους και εξειδικευμένους γυμναστές στην υπαίθρια πισίνα που βρίσκεται στην Τ. Κ. Παγκρατίου. Για τα παιδιά που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης .

Σε όλα τα παιδιά παρέχεται ασφάλιση και δωρεάν μεταφορά με αυτοκίνητα του Δήμου Σουλίου.

Οι εγγραφές των παιδιών θα ξεκινήσουν την Τρίτη 18/06/2019 έως την Τρίτη 25/06/2019.

Για δηλώσεις συμμετοχής και απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να απευθύνονται στο Δημαρχείο Σουλίου (Υπεύθυνη Ιωάννα Αποστολίδου τηλ. 26663 60137 ), καθώς και στη Δ. Ε. Αχέροντα (ΚΕΠ τηλ. 26663 60311), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Read More »
Δήμος Σουλίου: Ξεκινά το πρόγραμμα «Καλοκαίρι και Παιδί 2019» Δήμος Σουλίου: Ξεκινά το πρόγραμμα «Καλοκαίρι και Παιδί 2019» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Ταχυ-ηλιακό σύστημα κατασκεύασαν μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019
 
Οι Φιλιάτες είναι μια μικρή, πληθυσμιακά αποψιλωμένη κωμόπολη, ωστόσο έχει, αποδείχθηκε πολλές φορές αυτό, δημιουργικούς νέους. Ταχυ-ηλιακό σύστημα κατασκεύασαν οι μαθητές της Α' τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών, με την καθοδήγηση του έμπειρου και δραστήριου διευθυντή του σχολείου Ευάγγελου Κοσιώρη. 
 
Στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», σχεδίασαν ένα πρωτότυπο παθητικό ηλιακό σύστημα μεγάλης απόδοσης, ακόμη και με ελάχιστη ηλιοφάνεια. Πρόκειται για μια εμπνευσμένη κατασκευή. 
Και λίγες ακτίνες ήλιου να βγουν το ταχυ-ηλιακό σύστημα τις αποθηκεύει και τις ενεργοποιεί άμεσα, παράγοντας θερμότητα. 
Read More »
Ταχυ-ηλιακό σύστημα κατασκεύασαν μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών  Ταχυ-ηλιακό σύστημα κατασκεύασαν μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Επίδομα για τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019


Το ειδικό επίδομα αλληλεγγύης που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ (πρώην ΟΓΑ) θα εισπράττουν στο εξής όλοι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες που είναι μέλη της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Το επίδομα είχε καταργηθεί στο πλαίσιο των μέτρων του πρώτου μνημονίου και επανέρχεται με τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή και μετά την παρέμβαση των Ηπειρωτών βουλευτών Γιάννη Στέφου, Κώστα Μπάρκα και Μάριου Κάτση.

Ειδικότερα, με την τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή προβλέπεται ότι, στην περίπτωση των ανασφάλιστων υπερηλίκων δεν βρίσκουν εφαρμογή οι περιορισμοί που έθετε ο νόμος και προϋπέθεταν την μόνιμη και νόμιμη διαμονή του υπερήλικος στην Ελλάδα για δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης, ή δεκαπέντε χρόνια μεταξύ 17 και του 67ου έτους της ηλικίας τους, εκ των οποίων τα δέκα συνεχόμενα πριν την υποβολή της αίτησης, καθώς και η μόνιμη και σταθερή διαμονή στην Ελλάδα.

Επίσης, όσον αφορά στους ανασφάλιστους υπερήλικες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας, δεν θα εφαρμόζεται η διάταξη ως προς το ποσό του επιδόματος που καταβάλλεται ανάλογα με τα έτη διαμονής στη χώρα. Έτσι, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, αποφεύγεται η διακοπή ή και η μη χορήγηση σύνταξης στους υπερήλικους, που έχουν την ιδιότητα του μέλους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας και δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν.

Τέλος, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η ετήσια δαπάνη από την χορήγηση του ειδικού επιδόματος αλληλεγγύης αγγίζει τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

«Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση δεν είναι ελεημοσύνη αλλά υποχρέωσή μας απέναντι στους Έλληνες που βρέθηκαν από την άλλη πλευρά των συνόρων», σχολίασε με νόημα ο βουλευτής Γιάννης Στέφος.
Read More »
Επίδομα για τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες Επίδομα για τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Στις 22 Ιουνίου εκδήλωση των "Τσάμηδων" στα σύνορα, για τη δήθεν "γενοκτονία" τους

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019

Στις 22 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση των "Τσάμηδων" στα σύνορα, για τη δήθεν "γενοκτονία" τους, από την οποία, όπως υποστηρίζουν, συμπληρώνονται 75 χρόνια. Θα συγκεντρωθούν, στο "μνημείο" Κλογκέρι των Αγίων Σαράντα, όπου υποτίθεται είναι ο τόπος της "γενοκτονίας". 
Σε ανακοίνωση στο Facebook ο σύνδεσμος "Τσαμερία" και το κόμα των "Τσάμηδων" (PDIU) αναφέρουν ότι θα φθάσουν και μέχρι την Κονίσπολη, στα ελληνοαλβανικά σύνορα του Μαυροματίου, ωστόσο, όπως συνέβη και πέρυσι, δεν φαίνεται να γίνει κάτι τέτοιο, εκτός αν η πολιτική αναστάτωση στην Αλβανία οδηγήσει σε αδιαφορία τις αρχές και δεν τους εμποδίσουν.
 
ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Οι εκδηλώσεις των "Τσάμηδων" δεν έχουν ιστορικό περιεχόμενο. Πότε, πού και από ποιον σφαγιάστηκαν 5.000 «Τσάμηδες»; 
Αντίθετα τα εγκλήματα των ίδιων στη Θεσπρωτία κατά την περίοδο της Κατοχής, αλλά και νωρίτερα, αποτελούν ακόμη ανοιχτές πληγές. 
Και οι ηγέτες τους στην Αλβανία πρέπει να καταλάβουν ότι με απροκάλυπτα εξτρεμιστικές ενέργειες δεν κερδίζουν τίποτε επί της ουσίας. Φαίνεται πως ενδιαφέρονται να ενισχύονται στο εσωτερικό κομματικό παιχνίδι της Αλβανίας...
 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Οι «Τσάμηδες» συνεργάσθηκαν με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς κατακτητές. Τον Ιούλιο του 1942, υπό την καθοδήγηση του J. Dino, γαμπρού του τότε Αλβανού πρωθυπουργού S. Verlatsi, οι Τσάμηδες συγκρότησαν την K.S.I.L.I.A. («Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως») με 14 τάγματα, έχοντας ως κύριο στόχο τους την εξολόθρευση του ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή της Θεσπρωτίας, Μετά τη συνθηκολόγηση των Ιταλών το 1943, οι «Τσάμηδες» πέρασαν στο στρατόπεδο των Γερμανών. 
Οργανώθηκε ένα ειδικό στρατιωτικό τμήμα των «Τσάμηδων» με γερμανικές στολές. 
Στη εφημερίδα των Τιράνων "Bashkimi i Kombit" (14.3.1944) δημοσιεύθηκαν οι κοινές ενέργειες των «Τσάμηδων» με τους Ναζί το Φεβρουάριο του 1944, που είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα την πυρπόληση 25.000 σπιτιών και τη δημιουργία 100.000 προσφύγων. 
Μετά την αποχώρηση των Γερμανών, οι «Τσάμηδες» συναισθανόμενοι τις συνέπειες από την συμπεριφορά τους στη διάρκεια της Κατοχής, αναζήτησαν προστασία στην Αλβανία. 
18.000 άτομα εγκατέλειψαν την Ελλάδα, ενώ με βάση τα στοιχεία της απογραφής της 7/4/1951, είχαν παραμείνει στην Ελλάδα 123 «Τσάμηδες». Μετά την αποχώρησή τους κατηγορήθηκαν για αξιόποινες πράξεις και για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις. 
Το Ειδικό Δικαστήριο Δοσίλογων των Ιωαννίνων, εξέδωσε μέχρι το 1948, χίλιες επτακόσιες και πλέον καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος των «Τσάμηδων», με ποινή για πολλούς εξ' αυτών το θάνατο. 
 Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απαλλοτρίωση και διανομή των περιουσιών των «Τσάμηδων», η οποία επεβλήθη από την ανάγκη εποικισμού των περιοχών, ενώ υλοποιήθηκε και η διαδικασία για την αφαίρεση της ιθαγένειας. 
Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Αλβανίας από τους Χότζα και Αλία το ζήτημα των «Τσάμηδων» πέρασε ουσιαστικά στο περιθώριο. 
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Χότζα τους αντιμετώπισε στην αρχή που κατέφυγαν στην Αλβανία με δυσπιστία, αφού θεωρήθηκαν συνεργάτες των Ιταλών και γι’ αυτό ένα μέρος τους μετακινήθηκε προς τα βόρεια της χώρας, στο Δυρράχιο, στο Φίερι και την Αυλώνα. 
 Μετά από όλο αυτό το διάστημα της σιωπής γύρω από τους «Τσάμηδες», με την πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία το 1991, το ζήτημά τους επανήλθε στην επικαιρότητα και παραμένει ένα πρόβλημα, που ανακύπτει συχνά.
Read More »
Στις 22 Ιουνίου εκδήλωση των "Τσάμηδων" στα σύνορα, για τη δήθεν "γενοκτονία" τους  Στις 22 Ιουνίου εκδήλωση των "Τσάμηδων" στα σύνορα, για τη δήθεν "γενοκτονία" τους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Φιλιάτες: Την Κυριακή ο 4ος Μικρός Μαραθώνιος

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019

Όπως σας είναι ήδη γνωστό την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 και ώρα 10:15 π.μ. η Δημοτική Αρχή Φιλιατών διοργανώνει τον 4ο Μικρό Μαραθώνιο, ημιορεινής διαδρομής 15,1 χιλιομέτρων, που ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Κοκκινιάς και τερματίζει στην Τοπική Κοινότητα Αετού. Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την διοργάνωση και την συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών του Μαραθωνίου.

Λόγω της ζέστης, επισημαίνουμε προς τους συμμετέχοντες ότι τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους δρομείς στην αφετηρία της κοινότητας Κοκκινιάς θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία της πόλης Φιλιατών μπροστά από το χώρο που βρίσκεται η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών το αργότερο στις 9:15 π.μ. και όχι στις 9:45 π.μ. που ήτανε προγραμματισμένο. Ως εκ τούτου καλούνται οι δρομείς του Μαραθωνίου να βρίσκονται στο χώρο αναχώρησης στις 9:15 π.μ. Από εκεί τα λεωφορεία του Δήμου θα μεταβούν με τους συμμετέχοντες Αθλητές και Αθλήτριες στην Τοπική Κοινότητα Κοκκινιάς που αποτελεί και την αφετηρία του εφετινού μας Μικρού Μαραθωνίου.

Στο Μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι με ευθύνη των γονιών τους.

Read More »
Φιλιάτες: Την Κυριακή ο 4ος Μικρός Μαραθώνιος Φιλιάτες: Την Κυριακή ο 4ος Μικρός Μαραθώνιος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής ηχοσυστήματος από Ι.Χ. αυτοκίνητο

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019


Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην Άρτα.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 25χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, μεσημεριανές ώρες της 11-06-2019, αφαίρεσε το ηχοσύστημα, από σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής ηχοσυστήματος από Ι.Χ. αυτοκίνητο Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής ηχοσυστήματος από Ι.Χ. αυτοκίνητο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Ξεκινάει αύριο στην Ηγουμενίτσα το 38ο Πανελλήνιο Συνέρδιο Κρεοπωλών

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019

Read More »
Ξεκινάει αύριο στην Ηγουμενίτσα το 38ο Πανελλήνιο Συνέρδιο Κρεοπωλών Ξεκινάει αύριο στην Ηγουμενίτσα το 38ο Πανελλήνιο Συνέρδιο Κρεοπωλών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Δωρεές στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019


Δωρεά από το Νοσοκομείο Φιλιατών στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Νοσοκομείο Φιλιατών και την Κ. Κοντού Πετρούλα για την συλλογή τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Δωρεά από το Φαρμακείο της Κας Μπέκιου Σπυριδούλα στην Ηγουμενίτσα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο της Κας Μπέκιου Σπυριδούλα για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/
Read More »
Δωρεές στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας  Δωρεές στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019


Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012/Β’ - Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών), οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται στη λήψη μέτρων για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, οφείλουν να προβούν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, όπως και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται εντός αυτών των χώρων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου, που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς.

Στους παραπάνω χώρους, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων−σπίρτων και άλλων υλών από 1η Μαΐου μέχρι 31η Οκτωβρίου κάθε έτους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες να προβούν άμεσα σε καθαρισμό των οικοπέδων. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις παραπάνω υποχρεώσεις, ισχύουν και εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις (άρθρο 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα).

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την Δ/νση Περιβάλλοντος 2665021150 & 159
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών  Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Σελίδες