https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Πολλές ευχές στον Χουάν Ραμόν Ρότσα ο οποίος έγινε πρώτη φορά παππούς!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021
Πολλές ευχές στον Χουάν Ραμόν Ρότσα ο οποίος έγινε πρώτη φορά παππούς!Τα πιο χαρούμενα Χριστούγεννα θα γιορτάσει φέτος ο Ελληνοαργεντίνος τεχνικός του Θεσπρωτού Χουάν Ραμόν Ρότσα και οι λόγοι δεν είναι αγωνιστικοί. 

Ο Ρότσα πλέει σε πελάγη ευτυχίας γιατί έγινε για πρώτη φορά παππούς. 

Το χαρμόσυνο νέο έφτασε σήμερα από την Αργεντινή, όταν ενημερώθηκε ότι η κόρη του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, γεμίζοντας ευτυχία τον 67χρονο τεχνικό.

Ευχόμαστε στην οικογένεια του Χουάν Ραμόν Ρότσα, τους συγγενείς και τους φίλους τους, να τους ζήσει το νέο μέλος και να είναι πάντα γερό και δυνατό!Read More »
Πολλές ευχές στον Χουάν Ραμόν Ρότσα ο οποίος έγινε πρώτη φορά παππούς! Πολλές ευχές στον Χουάν Ραμόν Ρότσα ο οποίος έγινε πρώτη φορά παππούς! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Αύξηση κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 142 στην Ήπειρο

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021
Αύξηση κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 142 στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 21
ΠΕ Θεσπρωτίας 23
ΠΕ Ιωαννίνων 62
ΠΕ Πρέβεζας 36

Read More »
Αύξηση κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 142 στην Ήπειρο Αύξηση κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 142 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Εντοπίστηκαν 192 κιλά κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021
Θεσπρωτία: Εντοπίστηκαν 192 κιλά κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης προχώρησαν σήμερα (23-12-2021) το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τα ναρκωτικά κρυμμένα σε δύσβατη, θαμνώδη και παραθαλάσσια περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα στη Θεσπρωτία.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν (5) ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν συνολικά (73) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (192) κιλών και (260) γραμμαρίων.

Η έρευνα της παραπάνω υπηρεσίας για την ανακάλυψη της ταυτότητας των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ατόμων είναι σε εξέλιξη.


Read More »
Θεσπρωτία: Εντοπίστηκαν 192 κιλά κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ) Θεσπρωτία: Εντοπίστηκαν 192 κιλά κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Νέα μέτρα: Μάσκες παντού από αύριο - Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021
Νέα μέτρα: Μάσκες παντού από αύριο - Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την αντιμετώπιση της παραλλαγής «Όμικρον» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς πανικό και χωρίς εφησυχασμούς» υπογράμμισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Προτού δώσει το λόγο στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος και ανακοινώνει τις νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι τα νέα μέτρα δεν περιλαμβάνουν καθολικούς περιορισμούς και lockdown, αλλά αποτελούν αναγκαίες προσαρμογές στην υφιστάμενη κυβερνητική στρατηγική με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αυτή πλέον διαμορφώνεται.

Τις τελευταίες δύο ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και προσπαθούμε να την αποκωδικοποιήσουμε είπε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Αναφορικά με την Όμικρον στο σκέλος της μεταδοτικότητας είναι πολύ υψηλή, ενώ για τη νοσηρότητα υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα, σε 10-15 μέρες θα έχουμε πιο σαφή εικόνα, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι είναι επιτακτικό να ληφθούν μέτρα.

Όπως είπε, από αύριο στις 6 το πρωί, έως το πρωί της 3ης Ιανουαρίου:

- Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
- Ειδικά για τους κλειστούς χώρους όπως σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς έκανε λόγο για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας ΚΝ95.
- Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις.
- Οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, θα υποχρεούνται να επαναλαμβάνουν το τεστ τη δεύτερη και τέταρτη μέρα από την είσοδό τους στη χώρα
- Ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, από 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα θα αφορούν τη διασκέδαση αναφορικά με το ωράριο, αθλητικές εκδηλώσεις και τηλεργασία
Για τα σχολεία είπε ότι θα ανοίξουν κανονικά, ενώ μπορεί να εξετασθεί το πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα λειτουργούν.
Από τις 3 Ιανουαρίου θα υπάρξουν νέα μέτρα, περιοριστικά όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, που θα αφορούν στο ωράριο στη διασκέδαση, στις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία αλλά και γενικότερα μέτρα που θα αφορούν δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες.
Αλλά όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν στις 27 Δεκεμβρίου όταν θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή για να εξετάσει τα νέα δεδομένα και αναλόγως να εισηγηθεί.
Ο Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη να επιστρέψουν τα sms, ενώ άφησε ανοιχτό να αλλάξουν τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων, τα οποία θα ανοίξουν κανονικά.
Σε ερώτηση για τα γήπεδα, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε την εισήγηση των ειδικών για αγώνες χωρίς θεατές από τις 3 Ιανουαρίου και 15 μέρες.
Μαζί με την υποχρεωτική μάσκα στους εξωτερικούς χώρους θα έρθουν και έλεγχοι αλλά και πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώνονται. Ερωτηθείς σχετικά, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι δεν είχε πάψει να ισχύει το πρόστιμο, αλλά λόγω των ημερών και για να μην μπερδεύεται ο κόσμος, αποφασίστηκε να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού και πάντα και άρα θα “πέφτουν” πρόστιμα, όπου χρειάζεται.
Σε ερώτηση για την αλλαγή στα πρωτόκολλα λειτουργίας στα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι τα σχολεία δεν έχουν συμβάλει στη διασπορά και θα μείνουν ανοιχτά και η όποια αλλαγή υπάρξει στον τρόπο λειτουργίας τους, θα αποφασιστεί από την Επιτροπή στις 27 Δεκεμβρίου.
Read More »
Νέα μέτρα: Μάσκες παντού από αύριο - Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις Νέα μέτρα: Μάσκες παντού από αύριο - Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

«Έφυγε» από τη ζωή ο Θεσπρωτός πρώην νομικός σύμβουλος της Ε.Ι.Ε.Τ. Νίκος Μίνης

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021
«Έφυγε» από τη ζωή ο Θεσπρωτός πρώην νομικός σύμβουλος της Ε.Ι.Ε.Τ. Νίκος Μίνης


Τα χαράματα της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή ο έγκριτος νομικός Νικόλαος Μίνης κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, ύστερα από επισκληριδιο εγκεφαλικό αιμάτωμα που υπέστη και εξάμηνη παραμονή στο νοσοκομείο.

Ο Νικόλαος Μίνης γεννήθηκε το 1946, στο Προδρόμι Θεσπρωτίας. Παιδί της βιοπάλης, μακριά από τον πατέρα του που εργαζόταν στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου για να εξασφαλίσει τα προς το ζην της οικογένειας, σπούδασε με επιτυχία νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο της δικτατορίας λόγω των σπουδών και φυσικών προσόντων του τοποθετείται, χωρίς την θέληση του, στα ΕΑΤ ΕΣΑ. Εκεί, η αντιδικτατορική του δράση παίρνει σάρκα και οστά παρά τον καθημερινό κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του. Ο ίδιος υπέστη βασανιστήρια, παρ' όλα αυτά βοήθησε και διέσωσε εκατοντάδες βασανισθεντες από τον βέβαιο θάνατο όπως καταγράφεται από μαρτυρίες των ίδιων και μελών του συνδέσμου φυλακισθεντων και εξορισθεντων.

Μετά την πτώση της Χούντας, στο ειδικό δικαστήριο, υπήρξε από τους λίγους που τόλμησε και κατονόμασε τους βασανιστές και επιβεβαίωσε τις απάνθρωπες πρακτικές τους παρ' όλες τις απειλές και την απόπειρα δολοφονίας που επιχειρήθηκε προς το πρόσωπο του.

Η δράση και το βιογραφικό του, ως διακεκριμένος νομικός, πλούσιο. Υπέρμαχος της μάχιμης δικηγορίας διετέλεσε νομικός της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου για περισσότερα από 20 χρόνια, αναπτύσσοντας στενούς δεσμούς με τα μέλη της Ένωσης, τα οποία βοηθούσε σε κάθε πρόβλημα τους. Παράλληλα υπήρξε πλούσια η ενασχόληση κι η εμπλοκή του με το χώρο του αθλητισμού.
Ως μέλος του ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ) βραβεύτηκε για την πολυδιάστατη δράση του, ενώ παράλληλα διετέλεσε αθλητικός δικαστής της ΕΠΑΕ και νομικός της Π.Ε.Κ υπό τον Γ. Λυσσαρίδη. Υπήρξε νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης προπονητών, νομικός σύμβουλος της ΕΠΑΕ και εκπρόσωπος των ποδοσφαιριστών.

Μα πάνω απ' όλα ο Νικόλαος Μινης διακρίθηκε για την ευαισθησία τον ανθρωπισμό και προσφορά του στον συνάνθρωπο. Γνήσιος υποστηρικτής της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου και του αλτρουισμού.

Αυτός ήταν ο κύριος Μίνης...

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου αποχαιρετά τον επί χρόνια συνεργάτη της, εύχεται στους οικείους του να ζήσουν πολλά χρόνια να τον θυμούνται με αγάπη και περηφάνια.

Η Ε.Ι.Ε.Τ. στην τακτική Γενική Συνέλευση του 2016 τίμησε τον Νίκο Μίνη για την πολυετή του προσφορά στον κλάδο και στους συναδέλφους μας.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ
Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
Read More »
«Έφυγε» από τη ζωή ο Θεσπρωτός πρώην νομικός σύμβουλος της Ε.Ι.Ε.Τ. Νίκος Μίνης «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεσπρωτός πρώην νομικός σύμβουλος της Ε.Ι.Ε.Τ. Νίκος Μίνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς κ.κ. Τίτου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021
Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς κ.κ. Τίτου


Χριστούγεννα σήμερα, και όλος ο κόσμος, ο ορατός και ο αόρατος, εορτάζει και πανηγυρίζει με χαρά και αγαλλίαση το μέγιστο αυτό γεγονός της γεννήσεως του Χριστού.

Είναι η ημέρα, που εκπληρώθηκε η προαιώνια βουλή του Θεού, γιά τήν σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Ό προαιώνιος Λόγος του Θεού προσλαμβάνει την ανθρώπινη φύση και «ο Υιός του Θεού, Υιός της Παρθένου γίνεται», καί στό θεϊκό πρόσωπό του συναντώνται και γίνονται μια ενότητα ο Θεός και ο άνθρωπος. Αυτήν την στιγμήν, ο Θεός γίνεται άνθρωπος γιά νά κάνη τόν άνθρωπο Θεό.

Αυτός με τον ερχομό του, μάς έχάρισε την ειρήνη του, που την ύμνησαν οι άγγελοι την νύχτα της γεννήσεώς του. Μας έδωσε την γνώση του αληθινού Θεού. Μας έδίδαξε τό άγιο θέλημά του καί τόν τρόπο που πρέπει να πορευόμαστε στην ζωή. Μας έδωσε την άπειρη αγάπη του, με την οποία πάντοτε μας περιβάλλει. Μας έδωσε την ζωή και το αίμα του, γιά νά συγχωρηθούν οι αμαρτίες μας καί νά ζήσουμε αιώνια στην ουράνια βασιλεία του.

Άν όμως ο Θεός μέ τόσην αγάπη και ενδιαφέρον επλησίασε τον άνθρωπο και ενώθηκε μ’ αυτόν, άν Εκείνος τόν περιέβαλε με όλον τον πλούτο της αγαθότητός του και τον έπλούτησε μέ άπειρες δωρεές, αν τόν καθάρισε καί τόν αγίασε καί τόν αποκατέστησε στην πρώτη του αίγλη και δόξα, δεν συνέβη το ίδιο με τον άνθρωπο. Αυτός έμεινε δυστακτικός και επιφυλακτικός απέναντι στόν Χριστό, τόν αντιμετώπισε με δυσπιστία και έμεινε, κατά το πλείστον αγνώμων και αχάριστος. Περιφρόνησε το άγιο θέλημά του καί τόν πάνσοφο λόγο του, και εφάρμοσε στη ζωή του δικά του πονηρά και σκοτεινά διδάγματα.

Όμως όσες φορές ο κόσμος λησμόνησε και αγνόησε τόν Χριστό και ζήτησε νά ζήση με το δικό του θέλημα, περιφρονώντας τον αιώνιο και ακατάλυτο Νόμο του Θεού, που μας παρέδωκε ο Κύριος με το Ευαγγέλιόν του, τότε εδημιούργησε μεγάλες συμφορές και δοκιμασίες στην ανθρωπότητα. Όταν όμως εφάρμοσε τόν νόμον του Ευαγγελίου, τότε υπήρξε ειρήνη και πρόοδος στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Σήμερα τόσα χρόνια μετά την γέννηση του Κυρίου, πάλι ο κόσμος ταλανίζεται και ταλαιπωρείται από πολλά δεινά. Πόλεμοι, φτώχεια, αρρώστιες, πείνα, θάνατοι, άγχος, αγωνία, ανασφάλεια, ηθική εξαθλίωση και άλλα, ταλαιπωρούν τον κόσμο. Η μεγάλη αδικία, ή ανισοτήτα, η ανεργεία, η έλλειψη δικαιοσύνης εγκυμονούν μεγάλες ταραχές, πολέμους και καστροφές για την ανθρωπότητα.

Από αυτή την δεινή κατάσταση μόνο ένας μπορεί να βγάλη καί να σώση την ανθρωπότητα, ο Σωτήρας Χριστός, πού έδωσε και έκανε τα πάντα για μας. Γι’ αυτό σήμερα, άς ακούσουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της ειρήνης, που στέλνει στον κόσμο με την γέννησή του, άς γεμίση μέ πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία η ψυχή μας, άς τόν ευχαριστήσουμε σαν ευεργέτη μας, για ό,τι έκανε γιά μας, και άς τόν δοξάσουμε σάν την πηγή της ζωής και όλων των αγαθών μέ τόν αγγελικό ύμνο «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία».

Χρόνια πολλά.
Ο Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας ΤΙTOC
Read More »
Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς κ.κ. Τίτου Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς κ.κ. Τίτου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Δωρεά από το Φαρμακείο της Λαμπρούση Χριστίνας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021
Δωρεά από το Φαρμακείο της Λαμπρούση Χριστίνας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου ΗγουμενίτσαςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο της Λαμπρούση Χριστίνας για την προσφορά σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Read More »
Δωρεά από το Φαρμακείο της Λαμπρούση Χριστίνας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το Φαρμακείο της Λαμπρούση Χριστίνας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Σελίδες