Έσπασε δέντρο και στην παιδική χαρά στην παραλία της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021

Έσπασε δέντρο και στην παιδική χαρά στην παραλία της Ηγουμενίτσας


Οι σφοδροί άνεμοι συνεχίζουν να χτυπούν τα παράλια της Θεσπρωτίας, δημιουργώντας προβλήματα, κυρίως από την πτώση δέντρων και κλαδιών.

Αργά το απόγευμα ο δυνατός αέρας έσπασε στα δύο τον κορμό δέντρου, που βρίσκεται στην παιδική χαρά στην παραλία της Ηγουμενίτσας.Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ κατά διαστήματα η βροχή είναι αρκετά έντονη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι βροχές θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτα, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται μετά την Κυριακή

Read More »
Έσπασε δέντρο και στην παιδική χαρά στην παραλία της Ηγουμενίτσας Έσπασε δέντρο και στην παιδική χαρά στην παραλία της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα δια περιφοράς το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Συνεδριάζει τη Δευτέρα δια περιφοράς το δημοτικό συμβούλιο ΣουλίουΣυνεδριάζει δια περιφοράς την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα από 12.00 έως 13:00,το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου με ημερήσια θέματα:
ΘΕΜΑ 1ο : Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου ως μέλη των Σχολικών Συμβουλίων.
ΘΕΜΑ 2ο : Περί αύξησης των ωρών απασχόλησης των καθαριστριών που προσλήφθηκαν με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων του Δήμου ( 2021-2022).
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα δια περιφοράς το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει τη Δευτέρα δια περιφοράς το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Πτώση δέντρου στο δρόμο προς Δρέπανο (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Πτώση δέντρου στο δρόμο προς Δρέπανο (+ΦΩΤΟ)


Αυξημένη προσοχή πρέπει να έχουν όσοι οδηγούν προς την παραλία του Δρεπάνου, αφού λόγω των δυνατών ανέμων, υπήρξε πτώση δέντρου πάνω στο οδόστρωμα, στο ύψος του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας.


Άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας αλλά και του λιμενικού, βρίσκονται στο σημείο και ήδη απομακρύνουν το σπασμένο δέντρο.


Οι άνεμοι στα παράλια της Θεσπρωτίας έχουν ενταθεί την τελευταία ώρα και ήδη τα πρώτα προβλήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους
Read More »
Πτώση δέντρου στο δρόμο προς Δρέπανο (+ΦΩΤΟ) Πτώση δέντρου στο δρόμο προς Δρέπανο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

40 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
40 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 7
ΠΕ Ιωαννίνων 26
ΠΕ Πρέβεζας 4


Read More »
40 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 40 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021Μετά την 24η πρωινή ώρα ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Η 24ωρη εφημερία αρχίζει στις 8 π.μ. και λήγει στις 8 π.μ την επόμενη ημέρα

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

1ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΚΟΝΤΟΣ
2ΣΑΒΒΑΤΟ8 π.μ.-3μ.μ. ΑΣΠΙΩΤΗ – ΜΠΕΚΙΟΥ – ΝΤΑΗΣ  

 3μ.μ έως  πρωί ΑΣΠΙΩΤΗ

3ΚΥΡΙΑΚΗΜΑΣΤΟΡΑΣ
4ΔΕΥΤΕΡΑΚΟΥΦΑΛΑ
5ΤΡΙΤΗΚΑΤΣΙΟΣ
6ΤΕΤΑΡΤΗΠΑΠΠΑΣ Δ.
7ΠΕΜΠΤΗΚΟΤΙΝΑ
8ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΜΑΚΡΙΔΗ
9ΣΑΒΒΑΤΟ8 π.μ.-3μ.μ. ΛΙΑΚΟΥ – ΚΟΤΙΝΑ – ΚΑΤΣΙΟΣ   

 3μ.μ έως  πρωί ΛΙΑΚΟΥ

10ΚΥΡΙΑΚΗΠΑΠΠΑΣ
11ΔΕΥΤΕΡΑΝΤΑΗΣ
12ΤΡΙΤΗΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
13ΤΕΤΑΡΤΗΜΠΕΚΙΟΥ
14ΠΕΜΠΤΗΚΟΝΤΟΣ
15ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΑΣΠΙΩΤΗ
16ΣΑΒΒΑΤΟ8 π.μ.-3μ.μ. ΜΑΣΤΟΡΑΣ – ΚΟΝΤΟΣ – ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ  

 3μ.μ έως  πρωί ΜΑΣΤΟΡΑΣ

17ΚΥΡΙΑΚΗΚΟΥΦΑΛΑ
18ΔΕΥΤΕΡΑΚΟΥΡΗ
19ΤΡΙΤΗΠΑΠΠΑΣ Δ.
20ΤΕΤΑΡΤΗΚΟΤΙΝΑ
21ΠΕΜΠΤΗΜΑΚΡΙΔΗ
22ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΛΙΑΚΟΥ
23ΣΑΒΒΑΤΟ8 π.μ.-3μ.μ. ΠΑΠΠΑΣ – ΜΑΚΡΙΔΗ – ΠΑΠΠΑΣ Δ. 

 3μ.μ έως  πρωί ΠΑΠΠΑΣ

24ΚΥΡΙΑΚΗΝΤΑΗΣ
25ΔΕΥΤΕΡΑΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
26ΤΡΙΤΗΜΠΕΚΙΟΥ
27ΤΕΤΑΡΤΗΚΟΝΤΟΣ
28ΠΕΜΠΤΗΑΣΠΙΩΤΗ
29ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΜΑΣΤΟΡΑΣ
30ΣΑΒΒΑΤΟ8 π.μ.-3μ.μ. ΚΑΤΣΙΟΣ – ΑΣΠΙΩΤΗ – ΜΠΕΚΙΟΥ 

 3μ.μ έως  πρωί ΚΑΤΣΙΟΣ

31ΚΥΡΙΑΚΗΚΟΥΡΗ
Read More »
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021 ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test στην Ηγουμενίτσα και τον Οκτώβριο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test στην Ηγουμενίτσα και τον ΟκτώβριοΟ Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Οκτώβριο, διαμορφώνεται ως εξής:
Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου, 09:00 – 17:00
Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Οκτωβρίου, 10:00–14:00
Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Πέμπτη του Οκτωβρίου, 10:00 – 14:00
Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Οκτωβρίου, 10:00 – 14:00

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι μπορούν όλοι να προσέρχονται στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test. Αρνητική βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου όμως μπορούν να εκτυπώσουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί καθώς και τα παιδιά κάτω των 12 ετών, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους.

Το αποτέλεσμα αναρτάται στην πλατφόρμα λίγες ώρες μετά τη διενέργεια του τεστ.
Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το πλησιέστερο ΚΕΠ, έχοντας μαζί την ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ και να εκδώσει εκεί τη βεβαίωση.
Read More »
Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test στην Ηγουμενίτσα και τον Οκτώβριο Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test στην Ηγουμενίτσα και τον Οκτώβριο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον ποδοσφαιριστή Νίκο Τσουμάνη

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον ποδοσφαιριστή Νίκο ΤσουμάνηΣυγγενείς και φίλοι βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης (07.10.2021) στο χωριό Γαρδίκι Θεσπρωτίας για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Νίκο Τσουμάνη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 31 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Φίλοι και συγγενείς οδήγησαν τον 31χρονο ποδοσφαιριστή στην τελευταία του κατοικία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 31χρονου προήλθε από ασφυξία, ενώ δεν προκύπτει όμως εμπλοκή άλλου προσώπου, που αυτόματα αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αποδίδοντας τον θάνατό του σε αυτοκτονία.
Read More »
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον ποδοσφαιριστή Νίκο Τσουμάνη Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον ποδοσφαιριστή Νίκο Τσουμάνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Επίσκεψη της κκ Πρέσβειρας της Ιταλίας στον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Επίσκεψη της κκ Πρέσβειρας της Ιταλίας στον Οργανισμό Λιμένα ΗγουμενίτσαςΤην Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας της αξιοτίμου Πρέσβειρας της Ιταλίας κας Patricia Falcinelli, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα της Πρεσβείας κ. Alessandro Tuttino και τον επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στην Ήπειρο και τη Λευκάδα κ. Σπυρίδωνα Μανδέλλα με την Διοίκηση της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σε τομείς κοινών δραστηριοτήτων και θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, λαμβάνοντας κυρίως υπόψη τον ρόλο του λιμένα της Ηγουμενίτσας στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με περιήγηση στις λιμενικές εγκαταστάσεις και παρουσίαση της στρατηγικής που αναπτύσσεται για την μετατροπή του λιμένα σε λιμάνι μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος.
Read More »
Επίσκεψη της κκ Πρέσβειρας της Ιταλίας στον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας Επίσκεψη της κκ Πρέσβειρας της Ιταλίας στον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη σε περιοχή της Θεσπρωτίας ημεδαπός για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Συνελήφθη σε περιοχή της Θεσπρωτίας ημεδαπός για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικώνΣυνελήφθη χθες (6-10-2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι και σε επαγγελματικό του χώρο, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου “LUSSY”, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (3) δενδρύλλια κάνναβης -ύψους από 1,40 έως 1,80 μέτρα- σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο στην αυλή του σπιτιού του,
• (3) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -12,6- γραμμαρίων,
• συσκευασία κατεργασμένης κάνναβης βάρους -1,5- γραμμαρίων,
• τμήματα φυτού κάνναβης (φύλλα, κλώνοι, κορυφές) συνολικού βάρους -164,6- γραμμαρίων και
• χρηματικό ποσό -3.355- ευρώ και -50- δολαρίων Αυστραλίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη σε περιοχή της Θεσπρωτίας ημεδαπός για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Συνελήφθη σε περιοχή της Θεσπρωτίας ημεδαπός για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021
Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής γιορτής των πουλιών διοργανώνει σε συνεργασία με την Ορνιθολογική Εταιρεία και το ΚΠΕ Φιλιατών εκδήλωση για τα παιδιά με θέμα «Παράνομη παγίδευση & εμπορία πουλιών».

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών η μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη διοργανώνεται από το 1993 και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία Birdlife International. Η γιορτή αυτή αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά το ευρύτερο κοινό: Ξεκινώντας από την αγάπη για τα πουλιά μπορούμε να αναδείξουμε την αξία των τοπικών βιοτόπων - που επίσης χρήζουν προστασίας - και να προβάλλουμε τις σχετικές δράσεις του φορέα μας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
· εξόρμηση για παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια του Φορέα
· επιδαπέδιο περιβαλλοντικό παιχνίδι
· διανομή ενημερωτικού υλικού

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή εκατομμύρια πουλιά κάνουν με απόλυτη επιτυχία το ίδιο ακριβώς ταξίδι! Το ταξίδι προς τις θερμές περιοχές, κυρίως της Αφρικής. Δεν έχουν χάρτες και πυξίδα, αλλά συγκεκριμένα σημεία που τα βοηθούν στον προσανατολισμό τους. Η περίοδος αυτή είναι ιδανική για τους λάτρεις παρατήρησης άγριας ορνιθοπανίδας (birdwatchers) αλλά και για την επιστημονική κοινότητα σε όλη την Ευρώπη, καθώς είναι η κατάλληλη για την καταμέτρηση των πληθυσμών των πουλιών, τη χαρτογράφηση των μεταναστευτικών οδών τους και την καταγραφή της μεταναστευτικής τους συμπεριφοράς.

Το υγροτοπικό τοπίο των λιμνοθαλασσών της περιοχής είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατροφή και την υποστήριξη των μεταναστευόντων πληθυσμών και αποτελεί την κυριότερη περιοχή διαχείμασης υδρόβιων πουλιών πάνω στο μεταναστευτικό διάδρομο στον οποίο καταγράφεται πλήθος υδρόβιων και παρυδάτιων πτηνών, με σημαντικά τα είδη ερωδιών, παπιών κ.α .

Η εκδήλωση σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 την Τρίτη 12 και Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 09:30πμ στην προστατευόμενη περιοχή Δρεπάνου (Μακρυγιάλι).
Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα προστασίας από τον COVID-19
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021 Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Γ. Ζάψας: «Στο Λάμποβο δεν κολλάει κορωνοϊός..»

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Γ. Ζάψας: «Στο Λάμποβο δεν κολλάει κορωνοϊός..»


Την απόφαση για την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης στην Παραμυθιά καυτηριάζει ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας.

«Να υποθέσουμε ότι, στο «Λάμποβο» δεν κολλάει και πραγματοποιείται η εμποροπανήγυρις της Παραμυθιάς ενώ αντίθετα στην Άρτα, τη Φιλιππιάδα και τη Ζίτσα κολλάει γι αυτό και δε γίνονται!

Το Λάμποβο αντιστέκεται.. στον κορωνοϊό και επί μια βδομάδα μας καλεί στην Παραμυθιά» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ζάψας.

Ο κ. Ζάψας θυμίζει την τοποθέτηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας για ρίσκο μιας υγειονομικής βόμβας και σημειώνει ότι ο ΕΟΔΥ και η Περιφέρεια δεν ασχολούνται με το θέμα.

«Στο μεταξύ περισσεύουν οι κυβερνητικές εκκλήσεις να εμβολιαστούν οι νέοι & νέες και να κάνουν συμπληρωματική – τρίτη δόση οι εμβολιασμένοι! Μετά από αυτά θα καλέσουμε τους Ηπειρώτες να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή. Κάπου κάνουμε λάθος αλλά αποφεύγουμε να το πούμε μη χαλάσουμε την παράδοση και τις καρδιές μας. Για 100 χιλιάδες το πολύ γίνεται όλη φασαρία. Τόσα θα βγάλει ο Δήμος Σουλίου και θα κινδυνέψουμε όλοι και όλες.

Στο μεταξύ, στη βουλή γίνεται συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για τη διαχείριση της πανδημίας. Έξοχα!

Η Παράταξη μας δεν κρύβει λόγια, παίρνουμε την ευθύνη να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους και να ευχηθούμε να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του οικείου Ιατρικού Συλλόγου» καταλήγει στην ανακοίνωση.
Read More »
Γ. Ζάψας: «Στο Λάμποβο δεν κολλάει κορωνοϊός..» Γ. Ζάψας: «Στο Λάμποβο δεν κολλάει κορωνοϊός..» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο ιατρείο Σαγιάδας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο ιατρείο Σαγιάδας


Πριν από λίγο καιρό, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, παραλάβαμε στο Αγροτικό Ιατρείο του χωριού μας, την ακριτική Σαγιάδα, μια αξιόλογη δωρεά, αποτελούμενη από φάρμακα, αναλώσιμα, ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα. 
Η ευγενική αυτή χειρονομία ανήκει στο συγχωριανό μας κ. Μάρκελλο Τσιρίκο, ο οποίος δεν ξεχνά ποτέ τον τόπο καταγωγής της γιαγιάς του κι επισκέπτεται τη Σαγιάδα από μικρός κάθε καλοκαίρι έως και σήμερα. 
Ο Μάρκελλος Τσιρίκος σπούδασε στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας. 
Στη συνέχεια μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στο Σαουθάμπτον και τα τελευταία 7 χρόνια ζει κι εργάζεται σε ναυτιλιακές εταιρίες στο Λονδίνο. 
Εκ μέρους των κατοίκων του χωριού μας θα ήθελα να του εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας για τη θεάρεστη αυτή πράξη.
Του ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και ευτυχία κι αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, που ένας Έλληνας απ' τον τόπο μας προοδεύει μακριά από την πατρίδα.
Η γενναιόδωρη κίνησή του είναι παράδειγμα προς μίμηση κι αναδεικνύει το ήθος του και τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης. 
Η αξιέπαινη αυτή χειρονομία αποτελεί πρότυπο μεγαλοψυχίας και προσφοράς προς την τοπική κοινωνία και το συνάνθρωπο κι αποδεικνύει έμπρακτα, ότι: «Ο άνθρωπος κι ο σεβασμός των ανθρωπίνων αξιών αποτελούν προτεραιότητα», έστω κι αν, αρκετές φορές, την αδυναμία της πολιτείας την καλύπτει η ιδιωτική πρωτοβουλία. 
Μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, εν όψει των δύσκολων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί κατόπιν και της εμφάνισης της πανδημίας COVID -19. 
Επιπλέον, η προσφορά αυτή θα διευρύνει τις δυνατότητες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ιατρείου του χωριού μας και θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς όφελος της υγείας των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. 
Αυτές οι πράξεις συμπαράστασης κι αλληλοβοήθειας θεωρούμε ότι στις σημερινές εποχές θα πρέπει να αναδεικνύονται, ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν με τις πράξεις τους το μέλλον του τόπου μας.

Αναστασιάδη Άννα
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σαγιάδας
Read More »
Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο ιατρείο Σαγιάδας Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο ιατρείο Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

32 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
32 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (06-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (32) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

(21) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους κατά περίπτωση -300- και -150- ευρώ, ως εξής:
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-7- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-8- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(11) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:

(10) πρόστιμα των -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζομένους καταστημάτων, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

· Πρόστιμο (300) ευρώ σε κατάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για μη ανάρτηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό χώρο.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
32 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 32 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Επίσκεψη της Πρέσβεως της Ιταλίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Επίσκεψη της Πρέσβεως της Ιταλίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Την Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, κα Πατρίτσια Φαλτσινέλι (Patrizia Falcinelli), συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα της Πρεσβείας κ. Alessandro Tuttino και τον επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στην Ήπειρο και τη Λευκάδα κ. Σπυρίδωνα Μανδέλλα,  υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας παρουσίασε τους τομείς οικονομίας και ανάπτυξης της περιοχής καθώς και τις δράσεις του Δήμου μέσω της συμμετοχής του σε προγράμματα διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.


Ανέπτυξε επίσης τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας του Δήμου Ηγουμενίτσας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με ειδική αναφορά στα κάστρα του Δήμου, καθώς και την ενίσχυση του τουριστικού τομέα, επιδιώκοντας περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. 

Επίσης ειδική αναφορά έγινε στο 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα και αποτέλεσε την αρχή της συνεργασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Ιταλική Πρεσβεία.


Από την πλευρά της, η κα Πρέσβης ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την πρόσκληση και την φιλοξενία, ενώ και οι δύο πλευρές, με έμφαση στη δημιουργία μιας δυναμικής οικονομίας, υπογράμμισαν το πλαίσιο συνεργασίας προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων, την ενδυνάμωση του τουρισμού, την ανάδειξη του πολιτιστικού τους αποθέματος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των δύο περιοχών.
Read More »
Επίσκεψη της Πρέσβεως της Ιταλίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας Επίσκεψη της Πρέσβεως της Ιταλίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

24ωρη απεργία των δασκάλων την ερχόμενη Δευτέρα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
24ωρη απεργία των δασκάλων την ερχόμενη ΔευτέραΕικοσιτετράωρη απεργία για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου κήρυξε το ΔΣ της ΔΟΕ (δάσκαλοι), ενάντια στην αξιολόγηση, που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγωγή την οποία κατέθεσε εναντίον τους η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Η ανακοίνωση των δασκάλων:

«Στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με το νόμο 4823/21 αλλά και τον αντεργατικό – αντι-συνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη επιβάλλεται η συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και του σχολείου της ολόπλευρης γνώσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα οι οποίοι αψηφώντας την εκστρατεία τρομοκράτησης εναντίον τους από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιπαιδαγωγική και καταστροφική για το δημόσιο σχολείο, «εσωτερική κι εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» που επιχειρεί να επιβάλει, η Υπουργός Παιδείας.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ, η οποία κατάργησε τον θεσμό του Αιρετού εκπροσώπου των εργαζόμενων, ο οποίος είχε εκατό χρόνια ζωής και λειτουργεί τα υπηρεσιακά συμβούλια με δοτά μέλη, έπειτα από μήνες άθλιων εκφοβισμών και απειλών, ομολογεί την ήττα της και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, διαφωνούν κάθετα με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και τις εκτρωματικές διαδικασίες που επιβάλλει στο έργο των σχολείων. Το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει με τη στάση του να βάλει απέναντι το σύνολο των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών.

Τα ζητήματα της μόρφωσης και της δημόσιας καθολικής εκπαίδευσης, της ύπαρξης του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας, η αποτροπή της υλοποίησης της αντιπαιδαγωγικής και καταστροφικής για το δημόσιο σχολείο «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων» που επιχειρεί να επιβάλει το Υ.ΠΑΙ.Θ., αφορούν όλη την κοινωνία, αποτελούν ζητήματα καθημερινού αγώνα-διαπάλης όπως έχει αποδείξει η εκπαιδευτική κοινότητα στις σχολικές μας τάξεις.

Ο νικηφόρος αγώνας του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση του Π.Δ. 152/2013 και του ν.4024/2011 καθώς και το συντριπτικό ποσοστό του 95% της συμμετοχής στην απεργία αποχή από την Υ.Α. «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο» (του Ν.4692/2020) αποτελούν παρακαταθήκη και οδηγό μας.

Η πάλη για ακύρωση-ανατροπή και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις απεργίες και την ίδια τη συλλογική λειτουργία των σωματείων αποτελεί καθοριστικό ζήτημα για όλο το δημοσιοϋπαλληλικό, εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων. Η ανατροπή του ν. Χατζηδάκη είναι όρος για την νικηφόρα ανάπτυξη των αγώνων στην Παιδεία ενάντια στο σχολείο της αγοράς, των νόμων Κεραμέως και την καταστολή που εκδηλώνεται μέσα και έξω από το σχολείο και στην κοινωνία.

Απέναντι στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο, απέναντι στις απειλές του ΥΠΑΙΘ, με οδηγό την περήφανη στάση και συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους να συστρατευτούν μαζί με την εκπαίδευση στη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της κοινωνίας και των εργασιακών δικαιωμάτων

Η μαζικότητα, η ενότητα και η καθολική συμμετοχή στην απεργία και στον ανυποχώρητο αγώνα θα βάλουν φραγμό στην υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών πολιτικών».
Read More »
24ωρη απεργία των δασκάλων την ερχόμενη Δευτέρα 24ωρη απεργία των δασκάλων την ερχόμενη Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Μόλις 17 εμβολιασμοί σε ένα 24ωρο στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Μόλις 17 εμβολιασμοί σε ένα 24ωρο στη ΘεσπρωτίαΣε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα βρίσκονται πλέον οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο. Οι Νομοί Πρέβεζας και Θεσπρωτίας είναι μεταξύ αυτών που καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης. Τα ποσοστά είναι λίγο κάτω από το 60% και αρκετά χαμηλότερα είναι ο νομός Ιωαννίνων.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία στην επίσημη πλατφόρμα του Υπουργείου αφορούν στο προηγούμενο 24ωρο και όπως προκύπτει οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης στην Ήπειρο, που διαθέτει δεκάδες εμβολιαστικές γραμμές, ήταν μόλις 168!!

Για το Νομό Ιωαννίνων μόλις 100, για την Άρτα 27, για την Πρέβεζα 24 και για την Θεσπρωτία 17.
Read More »
Μόλις 17 εμβολιασμοί σε ένα 24ωρο στη Θεσπρωτία Μόλις 17 εμβολιασμοί σε ένα 24ωρο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Ομιλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριου Κάτση στην ημερίδα «Cyber Greece 2021»

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Ομιλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριου Κάτση στην ημερίδα «Cyber Greece 2021»Στην ημερίδα «Cyber Greece 2021» παραβρέθηκε ως ομιλητής ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης.
Ο Μάριος Κάτσης ξεκίνησε την ομιλία του, εκφράζοντας την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι: «αναδεικνύεται ακόμα πιο ψηλά στην ατζέντα ένα νέο πεδίο, αυτό της Ψηφιακής πολιτικής και οικονομίας που μπήκε στην ελληνική πραγματικότητα καθυστερημένα, από το 2016 και μετά».
Αφού αναφέρθηκε στην πανδημία που επιτάχυνε τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στις ζωές όλων μας λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, τόνισε ότι η Ελλάδα καλείται να ανταποκριθεί άμεσα στις προκλήσεις, ούτως ώστε όλοι πολίτες να μεταβούμε στη νέα Ψηφιακή εποχή, ώστε η χώρα και κανείς πολίτης να μείνουν πίσω.
Εξέφρασε, ωστόσο, το ερώτημα αν έχουμε τις υποδομές, ώστε να γίνουν το όχημα να μεταβούμε στην 4η βιομηχανική επανάσταση. Τόνισε, μάλιστα, ότι: «η Ελλάδα είναι η προτελευταία χώρα της ΕΕ στον δείκτη Ψηφιακής Ανταγωνιστικότητας DESI, άλλα έχουμε μπει από το 2016 στο σωστό δρόμο να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, με την ίδρυση για πρώτη φορά Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και την επακόλουθη αξιοσημείωτη πρόοδο που συντελέστηκε, παρά τα σφιχτά δημοσιονομικά όρια». Πρόοδος που στηρίχθηκε σε εμβληματικές δράσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ταχύτατη ψηφιοποίηση πλήθους υπηρεσιών του Κράτους, η δημοπράτηση έργων ψηφιακών υποδομών (ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της αδιαφάνειας στο Δημόσιο - ΣΗΔΕ, δίκτυο υπερηψηλών ταχυτήτων Internet για την επέκταση και ανθεκτικότητα του δικτύου - UltraFast BroadBand), η μόχλευση - χρηματοδότηση επενδύσεων σε σήριαλ, ταινίες και άλλες οπτικοακουστικές παραγωγές (ΕΚΟΜΕ), ο διαγωνισμός για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες, η ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού για την ανάπτυξη της σχετικής βιομηχανίας και έρευνας κ.ά.

Σχολιάζοντας την πολιτική της Κυβέρνησης ΝΔ στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης, υποστήριξε ότι αυτή: «αναγκάζεται να υπερπροβάλει την ατζέντα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού που είναι εκ φύσεως θετική και έχει να επιδείξει κάποια αυτονόητα βήματα, κυρίως όμως επειδή απέτυχε σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας, υγείας, και της ασφάλειας και, βεβαίως, εκ του λόγου ότι η Ψηφιακή Μετάβαση είναι εκ των βασικών πυλώνων του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης».
Συγκεκριμένα, άσκησε την κριτική ότι η Κυβέρνηση ΝΔ άφησε πίσω με τεράστιες καθυστερήσεις μεγάλα έργα ουσίας που βρήκε συμβασιοποιημένα από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα έπρεπε με βάση τα χρονοδιαγράμματα να έχουν ήδη από καιρό ολοκληρωθεί και εστίασε αποκλειστικά και μόνο στο να συνεχίσει την ψηφιοποίηση υπηρεσιών, φουσκώνοντας, μάλιστα, επικοινωνιακά τα νούμερα για το πλήθος τους. Ανέφερε ως παραδείγματα, το έργο ΕΣΠΑ για άμεση απονομή συντάξεων μέσω ψηφιοποίησης των συστημάτων που έπρεπε να λειτουργεί από τον Μάρτιο 2020, το ΣΗΔΕ από τον Μάιο 2020, καθώς και τα υπόλοιπα προαναφερόμενα και ανολοκλήρωτα έργα (ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, UltraFast BroadBand, ψηφιακές ταυτότητες).


Όσον αφορά στο σχέδιο της Κυβέρνησης ΝΔ για το Ταμείο Ανάκαμψης στο σκέλος της Ψηφιακής Μετάβασης, παρουσίασε τα 4 σημεία κριτικής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:
1) Τα κονδύλια των 5,5δις € που εξαγγέλθηκαν είναι τελικά 2,1δις € και αυτό συνιστά υποχώρηση που θα αφήσει την Ελλάδα ακόμα πιο πίσω ψηφιακά.
2) Οι ψηφιακές δεξιότητες, που είναι βασικός άξονας του Ταμείου Ανάκαμψης για εξοικείωση του πληθυσμού με την τεχνολογία και την κυβερνοασφάλεια, έχουν παραχωρηθεί στο Υπουργείο Εργασίας.
3) Το τρέχον έτος 2021 έχει σχεδόν χαθεί για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ θα μπορούσε να είχε ήδη προχωρήσει μια διαδικασία υπερδέσμευσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που μετά θα μεταφερθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.
4) Η χρηματοδότηση δεν αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επειδή κατευθύνεται μέσω των Τραπεζών κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις και μάλιστα χωρίς καμία διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς και της αυτοδιοίκησης.

Στον αντίποδα των παραπάνω, ο Μάριος Κάτσης παρουσίασε την εναλλακτική προοδευτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ψηφιακή μετάβαση και την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως έκανε πρόσφατα και σε ειδική εκδήλωση στη ΔΕΘ, η οποία συμπυκνώνεται στα εξής σημεία:
- Η χώρα δεν πρέπει να λειτουργήσει ως απλός καταναλωτής έτοιμων ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων από το εξωτερικό, αλλά ως παραγωγός τους, αφήνοντας υπεραξία στον τόπο και μειώνοντας τα ελλείματα. Ταυτόχρονα, να δοθούν φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα σε επιχειρήσεις για προσλήψεις και επενδυτικά κίνητρα σε νέους επιστήμονες πληροφορικής και επικοινωνιών, ώστε να ανασχεθεί το brain drain.
- Να ολοκληρωθεί το ψηφιακό Δημόσιο που θα λειτουργεί υποστηρικτικά σε ένα ορθολογικό Δημόσιο χωρίς γραφειοκρατία και ταλαιπωρία των ψηφιακά αναλφάβητων πολιτών, που σήμερα κάνουν ουρές στα ΚΕΠ για να εξυπηρετηθούν από τους υπαλλήλους μέσω του gov.gr. Ταυτόχρονα, μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα απόδοσης ψηφιακών δεξιοτήτων στον γενικό πληθυσμό, να μειωθούν οι ανισότητες και να αρθούν οι κάθε είδους αποκλεισμοί (οικονομικοί, ηλικιακοί, μαθησιακοί, γεωγραφικοί, φυλετικοί κ.ά.). Η Ψηφιακή Μετάβαση πρέπει να είναι δίκαιη και συμπεριληπτική και όχι να δημιουργήσει ένα νέο πεδίο ανισοτήτων.
- Nα συμπεριληφθούν οι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αποκλείονται από το σχέδιο Ελλάδα 2.0, ώστε να ενσωματώσουν σύγχρονες ψηφιακές λύσεις, αλλά και να συμμετέχουν στα έργα ως leader και όχι ως υπεργολάβοι με χαμηλά ποσοστά.
- Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας με τεχνολογικά μέσα και ψηφιακές λύσεις, για την επιτήρηση και πρόληψη φυσικών καταστροφών και αντιμετώπισης των ακραίων φαινομένων της κλιματικής αλλαγής.
- Ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να ενσωματώσουν νέα ψηφιακά εργαλεία στην καθημερινότητα όπως οι έξυπνες πόλεις, τις οποίες μάλιστα η ΝΔ απένταξε από την κρατική χρηματοδότηση που είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ξεκινήσει τον σχετικό διαγωνισμό.
- Κυβερνοασφάλεια στο κράτος, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες για την ασφάλεια κρίσιμων συστημάτων, υπηρεσιών και δεδομένων (κρατικών και προσωπικών). Ταυτόχρονα, απαιτείται η συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, για να μην οδηγηθούμε σε έναν νέου τύπου, ψηφιακό ολοκληρωτισμό.
Read More »
Ομιλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριου Κάτση στην ημερίδα «Cyber Greece 2021» Ομιλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριου Κάτση στην ημερίδα «Cyber Greece 2021» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι η Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα κα Patrizia Falcinelli, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα της Πρεσβείας κο Alessandro Tutino και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στην Θεσπρωτία κο Σπυρίδων Μαντέλα επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σήμερα Τετάρτη 06 Οκτωβρίου 2021 σε μια προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Πάσχο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και επιβεβαίωσε την διαχρονική φιλία και συνεργασία των δύο χωρών.
Συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικότητας με έμφαση στους δυναμικούς αναπτυξιακούς κλάδους της Θεσπρωτίας, στο ενδιαφέρον της Ιταλικής πλευράς για την κινητοποίηση του Ιταλικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή, τον τουρισμό και την περαιτέρω αμφίπλευρη ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών της περιοχής με την Ιταλία μέσω κοινών δράσεων. 


Συζητήθηκε επίσης η θέση και παρουσία των Θεσπρωτικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην Ιταλία και αντιστρόφως και ο δυναμικός ρόλος του Παραρτήματος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην Ηγουμενίτσα, που φιλοξενείται στην έδρα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.
Εκφράστηκε αμοιβαία, η προσδοκία για τις δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται το επόμενο διάστημα σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και η διάθεση αμφότερων των Υπηρεσιών προς τον κοινό σκοπό.
Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος, σε μια ευγενική χειρονομία φιλοξενίας χάρισε στην Πρέσβειρα ασημένιο αναμνηστικό του λογοτύπου του Επιμελητηρίου και προωθητικό - ενημερωτικό υλικό της Θεσπρωτίας, συνοδευόμενο από τοπικά αγροτικά προϊόντα.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Τι συνεργασία συζητά ο Grimaldi για τη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Τι συνεργασία συζητά ο Grimaldi για τη γραμμή Ηγουμενίτσα - ΚέρκυραΣυνεργασία συζητά ο Εμμανουέλ Γκριμάλντι, ιδιοκτήτης των Grimaldi Lines με την εταιρία “Κερκυραϊκές Γραμμές”, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην εξειδικευμένη για ναυτιλιακά ζητήματα και μεταφορές έκδοση “shipmag.it”.
Ο Ιταλός μεγαλοεφοπλιστής δείχνει διάθεση να προχωρήσει σε κινήσεις που θα του εξασφαλίζουν τον πλήρη έλεγχο τόσο του Λιμένος Ηγουμενίτσας όσο και των γραμμών που εξυπηρετεί, τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο!

Συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της Kerkyra lines!
Ο Γκριμάλντι, ο οποίος από πέρσι έχει γίνει γνωστό ότι διεκδικεί να αγοράσει το Λιμάνι Ηγουμενίτσας, αποκάλυψε ότι πριν από μερικές ημέρες είχε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας Kerkyra Lines, “εταιρίας που δραστηριοποιείται στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα – Παξοί και που μεταφέρει ετησίως 500.000 επιβάτες μόνο στην Κέρκυρα”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, προκειμένου οι δύο πλευρές να ξεκινήσουν μία σχέση συνεργασίας.
Δεν αποκάλυψε την υφή της συνεργασίας αυτής, ωστόσο από τη δήλωσή του ότι εκτός της συνεργασίας αυτής παραμένει η δέσμευσή του πως θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται και σε άλλα ιταλικά λιμάνια, φαίνεται ως ενδεχόμενο μία σχέση που να περιλαμβάνει είτε την από κοινού δρομολόγηση πλοίων στις γραμμές που αφορούν το νησί των Φαιάκων ή ακόμα και συνεργασία στη λειτουργία του ίδιου του Λιμανιού Ηγουμενίτσας.

Θέλει όλη τη “μεγάλη” επιβατική ακτοπλοϊα
Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι διεκδικεί, εκτός από την Ηγουμενίτσα, και το λιμάνι της Πάτρας καθώς και την εξαγορά της ακτοπλοϊκής εταιρείας Attica Group προσπαθώντας να καταστήσει κυρίαρχη την παρουσία του ιταλικού ομίλου στην ελληνική εμπορική ναυτιλία.
Η εταιρία του έχει εδώ και πολλά χρόνια εξαγοράσει τις Μινωικές Γραμμές, που διαθέτουν έξι πλοία και ένα δίκτυο συνεργατών που λειτουργεί για αρκετές δεκαετίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας. Στη Minoan Lines, ο Γκριμάλντι διαθέτει σχεδόν το 100% των μετοχών…
Read More »
Τι συνεργασία συζητά ο Grimaldi για τη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Τι συνεργασία συζητά ο Grimaldi για τη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Επιστολή δημάρχου Φιλιατών στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τους αγρότες του κάμπου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Επιστολή δημάρχου Φιλιατών στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τους αγρότες του κάμπουΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Μετά από επιτόπιους ελέγχους, που διενέργησε το Γεωτεχνικό Τμήμα του Δήμου, στον κάμπο της Δημοτικής Ενότητας Σαγιάδας (Κοινότητες Σαγιάδας, Ασπροκκλησίου, Κεστρίνης, Ραγίου και Σμέρτου) και της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατών Κοινότητες Τρικορύφου και Βρυσέλλας), διαπιστώθηκε, ότι η αναμενόμενη παραγωγή σε εσπεριδοειδή, κυρίως μανταρίνια (κλημεντίνες, Νόβα Πέιτζ, Ορτανίκ κλπ) και Πορτοκάλια (Ομφαλοφόρα, Βαλέντσια, Lane Late, Κοινά), θα είναι για την φετινή χρονιά πολύ μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη. Ο μέσος όρος της εκτιμώμενης μείωσης αναμένεται περίπου στο 70%, ενώ σε πολλά χωράφια (κυρίως βαρικά, που νεροκραττούν) η μείωση φθάνει στο 100% (πλήρης Ακαρπία).

Η παραπάνω μείωση, οφείλεται στους παρακάτω λόγους:
· Στον πολύ ήπιο, όσον αφορά τις θερμοκρασίες χειμώνα, που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην διαφοροποίηση ανθοφόρων καταβολών, με αποτέλεσμα η ανθοφορία να είναι πενιχρή.
· Στους εαρινούς παγετούς και στην απότομη εναλλαγή των θερμοκρασιών (παρατεταμένοι καύσωνες με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, εναλλάσσονταν απότομα με πολύ χαμηλές)

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα αφενός μεν μειωμένη ανθοφορία και καρπόδεση, αφετέρου δε υπερβολική καρπόπτωση κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού.

Κύριε Πρόεδρε,
Η περσινή χρονιά ήταν καταστροφική για τους εσπεριδοπαραγωγούς της περιοχής μας. Ενώ τα Εσπεριδοειδή, θεωρούνται λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε Βιταμίνη C μια άριστη προστατευτική τροφή εναντίον του Κορωναϊου, η παραγωγή είχε μείνει απούλητη, αφού λόγω των lock downs, που είχαν επιβληθεί σταμάτησαν οι εξαγωγές και η διακίνηση στην εσωτερική αγορά, ενώ έπεσαν και αρκετά «φέσια». Επειδή ταυτόχρονα η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών (και κυρίως της μανταρινιάς) είναι πολυέξοδη, θα περάσει τουλάχιστον μια τριετία ώσπου οι θα μπορέσουν παραγωγοί να αναπληρώσουν την ζημιά που έπαθαν.
Στην συνέχεια της προηγούμενης και η φετινή χρονιά θα είναι καταστροφική λόγω της παντελούς έλλειψης παραγωγής. Εάν συνυπολογίσουμε και τα αποτελέσματα της πανδημίας και την Οικονομική Κρίση της οποίας τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα εξαλειφθεί, είναι σίγουρο, ότι η πλειοψηφία των παραγωγών θα βρεθούν στο χείλος του γκρεμού αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεωκοπίας
Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα και στο σύνολο της Τοπική Οικονομίας, αφού τα εσπεριδοειδή αποτελούν την κυρία πλουτοπαραγωγική πηγή (μαζί με τις ιχθυοκαλλιέργειες και την κτηνοτροφία
Κατόπιν τούτων σας παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι παραγωγοί της περιοχής του Κάμπου Σαγιάδας και των Κοινοτήτων Βρυσέλλας και Τρικορύφου Φιλιατών, να ενταχθούν σε Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), ούτως ώστε να αναπληρώσουν μέρος τουλάχιστον της αναμενόμενης απώλειας του εισοδήματος τους.
Είμαστε βέβαιοι, ότι θα εξετάσετε με την δέουσα προσοχή τα αιτήματα των ανθρώπων του Αγροτικού Τομέα και θα βρείτε τις λύσεις ώστε να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματά τους

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος
Σπυρίδων Παππάς
Read More »
Επιστολή δημάρχου Φιλιατών στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τους αγρότες του κάμπου Επιστολή δημάρχου Φιλιατών στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τους αγρότες του κάμπου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Με 40€ βενζίνη EKO PREMIUM 98, πάρε δώρο ένα Bluetooth ηχείο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021

Με 40€ βενζίνη EKO PREMIUM 98, πάρε δώρο ένα Bluetooth ηχείο

Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτωνRead More »
Με 40€ βενζίνη EKO PREMIUM 98, πάρε δώρο ένα Bluetooth ηχείο Με 40€ βενζίνη EKO PREMIUM 98, πάρε δώρο ένα Bluetooth ηχείο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Σελίδες