Ανακοινώθηκαν 2.512 κρούσματα σε 24 ώρες | 52 νέοι θάνατοι και 545 διασωληνωμένοι

Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021
Ανακοινώθηκαν 2.512 κρούσματα σε 24 ώρες | 52 νέοι θάνατοι και 545 διασωληνωμένοι Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.512, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 219.521 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57
θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.082 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.038 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 545 (67.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.482 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 444 (ημερήσια μεταβολή -4.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 430 ασθενείς.
Read More »
Ανακοινώθηκαν 2.512 κρούσματα σε 24 ώρες | 52 νέοι θάνατοι και 545 διασωληνωμένοι Ανακοινώθηκαν 2.512 κρούσματα σε 24 ώρες | 52 νέοι θάνατοι και 545 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021 Rating: 5

Ξανά διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 47 σε όλη την Ήπειρο

Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021
Ξανά διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 47 σε όλη την ΉπειροΠ.Ε. Άρτας 7
Π.Ε. Θεσπρωτίας 12
Π.Ε. Ιωαννίνων 26
Π.Ε. Πρέβεζας 2Read More »
Ξανά διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 47 σε όλη την Ήπειρο Ξανά διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 47 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Αποκλεισμένος από κάθε ενίσχυση ο κλάδος επιχειρήσεων Εκπαιδευτών Οδήγησης στη Θεσπρωτία

Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021
Μ. Κάτσης: Αποκλεισμένος από κάθε ενίσχυση ο κλάδος επιχειρήσεων Εκπαιδευτών Οδήγησης στη ΘεσπρωτίαΑναφορά προς τους τους Υπουργούς Οικονομικών, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατέθεσε στη Βουλή ο Μάριος Κάτσης, σχετικά με τον πλήρη αποκλεισμό των Εκπαιδευτών Οδήγησης του νομού Θεσπρωτίας, από το σύνολο των οικονομικών ενισχύσεων που δόθηκαν από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. 

Στην Αναφορά του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συμπεριέλαβε το υπόμνημα των Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης του νομού Θεσπρωτίας, σύμφωνα με το οποίο δεν υπολογίστηκαν από την κυβέρνηση οι ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του κλάδου κατά τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μια πλασματική κερδοφορία που τους αποκλείει από κάθε μέτρο στήριξης έως σήμερα. 

Ο Μάριος Κάτσης με την Αναφορά που κατέθεσε, ζητά από την κυβέρνηση να δώσει λύση σε αύτη την άνιση μεταχείριση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, και να προχωρήσει άμεσα σε εξειδικευμένα μέτρα στήριξης του κλάδου, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Read More »
Μ. Κάτσης: Αποκλεισμένος από κάθε ενίσχυση ο κλάδος επιχειρήσεων Εκπαιδευτών Οδήγησης στη Θεσπρωτία Μ. Κάτσης: Αποκλεισμένος από κάθε ενίσχυση ο κλάδος επιχειρήσεων Εκπαιδευτών Οδήγησης στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021 Rating: 5

Voucher 200 ευρώ για tablet, laptop - Πήρε υπογραφή η απόφαση

Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021
Voucher 200 ευρώ για tablet, laptop - Πήρε υπογραφή η απόφασηΥπογράφηκε η απόφαση για τα voucher 200 ευρώ σε μαθητές για την προμήθεια tablet και laptop, ενώ αναμένται να εκδοθεί και το ΦΕΚ.

Η πλατφόρμα η οποία κατά πάσα πιθανότητα, θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, θα είναι μόνο για τους προμηθευτές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και στη συνέχεια για τους δικαιούχους.

Η είσοδος των δικαιούχων στην ψηφιακή πλατφόρμα θα γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης δεδομένου ότι η ταυτοποίηση και η επαλήθευση του δικαιούχου θα γίνεται αυτόματα και άμεσα θα λαμβάνουν έναν κωδικό, με τον οποίο θα έχουν την έκπτωση των 200 ευρώ στην αγορά λάπτοπ ή τάμπλετ.

Ποιοι δικαιούνται tablet και laptop
Το εν λόγω Πρόγραμμα απευθύνεται κατ’ εκτίμηση σε έως 645.000 μαθητές/φοιτητές/σπουδαστές ηλικίας 4 έως 24 ετών.
Το κριτήριο εισοδήματος για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, αυξάνεται στα 12.000 ευρώ.
Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.
Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Η διαδικασία για τα Voucher 200 ευρώ
Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.
Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.
Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα έχει δύο επιλογές: είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.
Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.
Η συμπλήρωση των στοιχείων θα είναι μια εύκολη διαδικασία για όλους τους χρήστες αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και βοήθεια (help desk), για όσους χρειάζονται παραπάνω οδηγίες και ειδικές πληροφορίες ώστε να μπουν στην πλατφόρμα
Read More »
Voucher 200 ευρώ για tablet, laptop - Πήρε υπογραφή η απόφαση Voucher 200 ευρώ για tablet, laptop - Πήρε υπογραφή η απόφαση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Βρέφος 10 ημερών με κορωνοϊό - "Ασφυξία" στο νοσοκομείο Φιλιατών

Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021
Θεσπρωτία: Βρέφος 10 ημερών με κορωνοϊό - "Ασφυξία" στο νοσοκομείο Φιλιατών


Ένα βρέφος μόλις 10 ημερών, διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό, μετά από rapid test που του διενεργήθηκε σήμερα το πρωί, στο νοσοκομείο Φιλιατών, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr.

Η εξέταση στο βρέφος κρίθηκε απαραίτητη, αφού προηγουμένως είχε εντοπιστεί θετική και η λεχώνα μητέρα του.
Αυτή τη στιγμή το μωρό μεταφέρεται στην παιδιατρική των Ιωαννίνων, ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας της 40χρονης μητέρας, αποφασίστηκε η διακομιδή της σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Την ίδια στιγμή στο 100% της επαυξημένης δυναμικότητάς της λειτουργεί η Μονάδα Λοιμωδών του Νοσοκομείου Φιλιατών, με 13 ασθενείς να νοσηλεύονται, ενώ 2 ακόμα άτομα νοσηλεύονται στην ΜΑΦ.
Χαρακτηριστικό είναι πως εχτές Παρασκευή, υπήρξαν 5 νέες εισαγωγές με covid στο νοσοκομείο Φιλιατών, όπου το σύνολο των γιατρών και των νοσηλευτών, δίνουν καθημερινά μάχη.

Αυτό που προβληματίζει τους γιατρούς, είναι πως ο μέσος όρος των νοσηλευμένων είναι μικρής ηλικίας.

Τα 6 χθεσινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, δεν πρέπει να καθησυχάζουν τον κόσμο, καθώς, όπως αναφέρουν και οι λοιμωξιολόγοι, είναι πολλαπλάσια τα κρούσματα, που λαμβάνουν αγωγή στο σπίτι τους και στους οποίους δεν έχει ληφθεί δείγμα, ώστε να προσμετρηθούν.


Read More »
Θεσπρωτία: Βρέφος 10 ημερών με κορωνοϊό - "Ασφυξία" στο νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτία: Βρέφος 10 ημερών με κορωνοϊό - "Ασφυξία" στο νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021 Rating: 5

Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021
Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου ΗγουμενίτσαςΤο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας συμμετέχει στη Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη που διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με την κα Σμαράγδα Χρηστάκη, Ψυχολόγο και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η δράση αποτελείται από 3 διαδικτυακές ομιλίες και η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 12:30 μ.μ. με θέμα: «Ενημέρωση / Ψυχο-εκπαίδευση για την κατάθλιψη: Κατηγορίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση και συννοσηρότητα»

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την ομιλία μέσω της πλατφόρμας Zoom και να θέσετε τις ερωτήσεις σας στην ομιλήτρια.

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://zoom.us/j/95015976013

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση και παραπομπή για αυτοεξέταση με το Τεστ της κατάθλιψης κατά Zung.

Read More »
Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021 Rating: 5

4 προσλήψεις ορισμένου χρόνου στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021
4 προσλήψεις ορισμένου χρόνου στην εφορεία αρχαιοτήτων ΘεσπρωτίαςΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα προχωρήσει σε πρόσληψη τεσσάρων (4) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών και με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης.
2 άτομα για τις ανάγκες του υποέργου 2 «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες» της Πράξης « Διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων-ποδηλατόδρομων και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στην 1η Π.Ε. Ηγουμενίτσας» (Αναλυτικά εδώ η προκήρυξη)
2 άτομα για τις ανάγκες του υποέργου 2 «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες» της Πράξης «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου όμβριων στην 1η και 3η Π.Ε. του Δήμου Ηγουμενίτσας» (Αναλυτικά εδώ η προκήρυξη)

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021.
Read More »
4 προσλήψεις ορισμένου χρόνου στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας 4 προσλήψεις ορισμένου χρόνου στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021 Rating: 5

88 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση

Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021
88 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνησηΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (12-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (88) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(65) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 24 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 18 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(17) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Επίσης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, σύλληψη ημεδαπής και πρόστιμο (3.000) ευρώ για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης στην οικίας της στην οποία συμμετείχαν άλλα πέντε άτομα, στα οποία επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των (300) ευρώ για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας
Read More »
88 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση 88 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021 Rating: 5

Σελίδες