https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Επίθεση με πέτρες σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κέρκυρας - Έσπασε το παρμπρίζ, τραυματίστηκε ο οδηγός

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Επίθεση με πέτρες σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κέρκυρας - Έσπασε το παρμπρίζ, τραυματίστηκε ο οδηγόςΕπίθεση με πέτρες δέχθηκε χθες(02/08) λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα-Κέρκυρα.

Άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο λεωφορείο στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο από θραύσματα, ενώ οι όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με άλλο λεωφορείο στον προορισμό τους, καθώς έσπασαν το παρμπίζ του οχήματος και ένα πλευρικό τζάμι.

Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, δεν είναι η πρώτη φορά που υπεραστικά λεωφορεία δέχονται επίθεση στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και η αστυνομία.


Read More »
Επίθεση με πέτρες σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κέρκυρας - Έσπασε το παρμπρίζ, τραυματίστηκε ο οδηγός Επίθεση με πέτρες σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κέρκυρας - Έσπασε το παρμπρίζ, τραυματίστηκε ο οδηγός Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Η ελληνική ναυτιλία παραμένει ηγέτιδα παγκοσμίως

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Η ελληνική ναυτιλία παραμένει ηγέτιδα παγκοσμίως


Σε μήνυμά της η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού σημειώνει ότι η ναυτιλία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα

Ημεγαλύτερη ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο παραμένει η Ελλάδα, καθώς ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει το 21% της παγκόσμιας χωρητικότητας, με έναν στόλο 5.520 πλοίων, σύμφωνα με την ετήσια Έκθεσή της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), στην οποία παρουσιάζονται και αναλύονται οι σημαντικότερες εξελίξεις σε θέματα ναυτιλιακής πολιτικής.

Η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κα Μελίνα Τραυλού επισημαίνει σε μήνυμά της ότι «Στη νέα τάξη πραγμάτων που βιώνουμε, λειτουργούμε ενωτικά και με όραμα. Με πίστη και πράξεις που προασπίζουν τη ναυτοσύνη μας και εξελίσσουν τη ναυτιλία μας, ενώ παράλληλα τη διατηρούν ανθρωποκεντρική και ηγέτιδα. Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε τη ναυτιλία των Ελλήνων. Να θωρακίσουμε το εθνικό κεφάλαιο της πατρίδας μας».

Η μεγαλύτερη ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο

Η ελληνική ναυτιλία είναι βασικός πυλώνας της μεταφοράς αναγκαίων αγαθών, καθώς αντιπροσωπεύει (σε όρους dwt):

• 31,27% του παγκόσμιου στόλου πετρελαιοφόρων• 25,32% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου


• 22,65% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG)
• 15,79% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς χημικών και προϊόντων πετρελαίου


• 11,46% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς υγραερίου (LPG)


• 8,92% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
Η bulk/tramp ναυτιλία

Ο ελληνόκτητος εμπορικός στόλος είναι ο μεγαλύτερος cross-trader στον κόσμο, μεταφέροντας φορτία μεταξύ τρίτων χωρών σε ποσοστό άνω του 98% της μεταφορικής του ικανότητας. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες δραστηριοποιούνται κυρίως στην bulk/tramp ναυτιλία τον τομέα που ειδικεύεται στη μεταφορά βασικών προϊόντων, όπως σιτηρά και άλλα γεωργικά προϊόντα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, σιδηρομετάλλευμα, χημικά προϊόντα, άνθρακα, λιπάσματα και δασικά προϊόντα.


Η bulk/tramp ναυτιλία έχει τα χαρακτηριστικά μιας σχεδόν απόλυτα ανταγωνιστικής αγοράς, όπου η πλοιοκτησία δε μπορεί να επηρεάσει τις τιμές της ναυλαγοράς. Η ναυτιλιακή δραστηριότητα παρέχει μεταφορές με τον πιο οικονομικά αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο. Για παράδειγμα, μέσω των συνεχώς αυξανόμενων οικονομιών κλίμακας, το κόστος μεταφοράς διατηρείται εντυπωσιακά χαμηλά προς όφελος του τελικού καταναλωτή.
Διπλή χωρητικότητα

Ο μέσος όρος χωρητικότητας ενός ελληνόκτητου πλοίου είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικότερα, κατά την προηγούμενη δεκαετία, το μέσο μέγεθος των ελληνόκτητων πλοίων αυξήθηκε σημαντικά και διαμορφώνεται σήμερα στα 81.395 dwt, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος παραμένει πολύ χαμηλότερος, στα 45.337 dwt.

Πράγματι, η ανάπτυξη του παγκόσμιου θαλάσσιουεμπορίου τις τελευταίες δεκαετίες δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη αύξηση του κόστους μεταφοράς, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου παγκοσμίως.
Μεγάλες επενδύσεις

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες συνεχίζουν να αξιοποιούν σημαντικές οικονομίες κλίμακας και να κάνουν μεγάλες επενδύσεις σε νεότευκτα πλοία και εξοπλισμό με υψηλή περιβαλλοντική απόδοση. Οι ελληνικές παραγγελίες νεότευκτων πλοίων ανέρχονται (Απρίλιος 2023) σε 241 πλοία, που αντιστοιχούν σε 19 εκατομμύρια dwt. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μια σημαντική αύξηση 40% σε σύγκριση με τις παραγγελίες του προηγούμενου έτους (173 πλοία), αποδεικνύοντας ότι η ελληνική πλοιοκτησία πρωτοστατεί στην ανανέωση του στόλου της. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 40% των πετρελαιοφόρων και σχεδόν ένα στα 6 πλοία μεταφοράς LNG που κατασκευάζονται σήμερα θα παραδοθούν σε Έλληνες πλοιοκτήτες.
Επιπλέον, ο μέσος όρος ηλικίας του ελληνόκτητου στόλου (περίπου 10 χρόνια), είναι χαμηλότερος από τον παγκόσμιο μέσο όρο (σχεδόν 11).
Read More »
Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Η ελληνική ναυτιλία παραμένει ηγέτιδα παγκοσμίως Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Η ελληνική ναυτιλία παραμένει ηγέτιδα παγκοσμίως Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Κτηματολόγιο: Από τις 25 Ιουλίου υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Κτηματολόγιο: Από τις 25 Ιουλίου υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίωνΤο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις αντιδράσεις για τις ουρές πολιτών σε κτηματολογικά γραφεία

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με το θέμα του Κτηματολογίου, μετά τις αντιδράσεις για τις ουρές πολιτών στα γραφεία του στην Αθήνα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρει ότι από τις 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τους ίδιους τους πολίτες, μέσω του ktimatologio.gov.gr.
Αν λάβει κανείς υπόψη, ότι άνω του 70% των πράξεων καταχώρισης αφορούν σε συμβόλαια, με τη σωστή συνεργασία των Δικηγορικών και Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, η διευκόλυνση για πολίτες και επαγγελματίες, θα είναι πολύ σημαντική, υποστηρίζει το υπουργείο.

 Για τους πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης, βρίσκεται σε στάδιο τελικών δοκιμών μια νέα πλατφόρμα, που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά και ο πολίτης θα μπορεί να την παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται αναμονή στην ουρά.

Όπως επισημαίνεται, στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» είναι η διεύρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως και η περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωση των Κτηματολογικών Γραφείων.


Read More »
Κτηματολόγιο: Από τις 25 Ιουλίου υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων Κτηματολόγιο: Από τις 25 Ιουλίου υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη σε επερώτηση με θέμα: «για το προσωπικό και τον εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας»

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη σε επερώτηση με θέμα: «για το προσωπικό και τον εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας»Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, συζητήθηκε η επερώτηση της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης» με θέμα: «Για το προσωπικό και τον εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου».

Την απάντηση- σύμφωνα με τον Κανονισμό του Π.Σ.- έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τα βασικά σημεία της οποίας είναι τα εξής:

Αν κλείνουμε τα «μάτια» στην πραγματικότητα, τότε μπορούμε να ζούμε σε μια κοινωνία, όπως τη φαντάζετε ο καθένας.
Αν δενχρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητα, αν δεν θέλουμε θέρμανση, τότε μπορούμε να αρνούμαστε κάθε έργο για παραγωγή πράσινης ενέργειας.
Κανένας όμως δεν είναι πρόθυμος να αρνηθεί και να εγκαταλείψει το σύγχρονο τρόπο ζωής. Ο κόσμος πάει μπροστά και δεν γυρίζει πίσω.
Οπότε πρέπει όλοι να προσαρμοζόμαστε στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η Κλιματική Αλλαγή και να αναζητούμε κοινό τόπο συνεννόησης, ώστε να συμβάλλουμε στο μέτρο που μας αναλογεί στη μείωση των επιπτώσεών της.

Ένας από αυτούς είναι η παραγωγή «πράσινη ενέργειας», στην οποία η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες.
Δύσκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει γιατί κάποιοι επιμένουν, ώστε με το «όχι σε όλες τις ΑΠΕ», τα χρήματα των Ελλήνων να κατευθύνονται προς τις Αραβικές χώρες ή τη Ρωσία για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και να μην αξιοποιούνται, μέσα στη χώρα μας για ενέργεια, νέες θέσεις εργασίας και για πρόσθετα έσοδα του κράτους.

Από την Κλιματική Αλλαγή, δεν επηρεάζεται μόνο η Ελλάδα, αλλά όλες οι χώρες. Πυρκαγιές μεγάλης έκτασης εκδηλώνονται παντού. Ακόμη και σε χώρες που δεν έχουν «αποδεκατισμένα δασαρχεία και πυροσβεστικές υπηρεσίες», όπως τις επικαλείται σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αν όντως σε κάτι διαφέρουμε στην Ελλάδα, είναι στο μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που προέρχονται από εμπρησμούς. Από τη «μάστιγα» αυτή δεν εξαιρείται η Ήπειρος, στην οποία επίσης καταγράφονται τέτοιες εγκληματικές πράξεις, ορισμένες μάλιστα τις τελευταίες ημέρες. Ευτυχώς όμως τις προλάβαμε μαζί με την Πυροσβεστική και δεν ζήσαμε καταστάσεις όπως αυτές που ζει η υπόλοιπη χώρα.

Η άμεση δράση και η αποτελεσματικότητα δεν είναι τυχαία.
 Είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης δουλειάς που γίνεται σε βάθος χρόνου στην Ήπειρο, με τα μέσα που διαθέτουμε, τα νέα που προστίθενται- όπως τα πυροσβεστικά αεροσκάφη- αλλά και την ενεργοποίηση πολιτών.

Πρόκειται για τους εθελοντές,(όπως π.χ. η ΛΕΚ Πρέβεζας στην πρόσφατη πυρκαγιά στο Δρυόφυτο) που δεν περιορίζονται στην κριτική εκ του μακρόθεν, αλλά σπεύδουν στα «μέτωπα» των φυσικών καταστροφών για να παράσχουν κάθε είδους βοήθεια.

Το ζητούμενο για τον πολίτη δεν είναι με πιο μηχανισμό σβήνουν οι φωτιές, αλλά το να σβήνουν. Κι αυτό στην Ήπειρο τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια το έχουμε πετύχει σε πολύ καλό βαθμό.
Βεβαίως στο έργο της κατάσβεσης χρησιμοποιούνται και ιδιώτες. Όπως χρησιμοποιούνται ιδιώτες σε κάθε φυσική καταστροφή. Οι ιδιώτες είναι μέρος των τοπικών κοινωνιών, στις ίδιες κοινωνίες ζουν, οι δικές τους ζωές και οι δικές τους περιουσίες κινδυνεύουν.

Στην Ήπειρο έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο έως σήμερα λειτουργούμε. Ελπίζουμε το ίδιο να συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα της αντιπυρικής περιόδου.
Με την ευκαιρία θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους, ώστε να λαμβάνουν μέτρα για την αποτροπή πυρκαγιών.

Σε όσους περνάει η ιδέα εμπρησμού, να γνωρίζουν ότι έχουν γνώση οι φύλακες και το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ για αυτούς.

Όπως γνωρίζετε, οι δομές Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, καθώς δημιουργούνται αυτοτελείς υπηρεσίες ανά Περιφέρεια, με τις προσλήψεις και τις αποσπάσεις να γίνονται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου και οι Περιφερειακές Ενότητες λειτουργούν τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό και συμπληρωματικά για βοηθητικές εργασίες με εποχιακό που προέρχεται κατά βάση από προγράμματα της ΔΥΠΕ, (πρώην ΟΑΕΔ).
Στην Π.Ε. Ιωαννίνων το μόνιμο προσωπικό ανέρχεται σε 25 άτομα, στην Ηγουμενίτσα 5, σε Άρτα και Πρέβεζα από 1, ( οι οποίοι λειτουργούν σε απόλυτη συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της κάθε Π.Ε.).

Νέος μηχανικός εξοπλισμός δεν έχει αγοραστεί, καθώς μετά την εφαρμογή του ν. Καλλικράτη, περιήλθε στην αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου και ο μηχανολογικός εξοπλισμός της πρώην ΔΕΣΕ.
Τέλος, όσον αφορά το Δημόσιο Δάσος Θεσπρωτικού, την ευθύνη του, όπως και όλα τα δημόσια δάση έχουν τα κατά τόπους Δασαρχεία.

Η Περιφέρεια με το Δήμο Ζηρού έχει υπογράψει διαβαθμιδική σύμβαση για διάθεση δασολόγου, προκειμένου να επιβλέπει τα έργα πυροπροστασίας και δεν έχει περαιτέρω ανάμειξη στην υλοποίηση ή τη φύλαξη του συγκεκριμένου δάσους.

Πέρα από τις «καταγγελτικές» αναφορές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά της κερδοφορίας, των ιδιωτικών συμφερόντων κλπ., περίμενα και μια σαφή καταδίκη των εμπρηστών που καίνε δάση και περιουσίες.

Η σιωπή σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ανοχή…
Δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η πρόθεση της παράταξης, αλλά καλά θα είναι να ακουστεί και από αυτή, η σαφής καταδίκη τέτοιων απαράδεκτων πράξεων, που πλήττουν το κοινωνικό σύνολο, πολύ περισσότερο από ο, τι δήποτε άλλο…Read More »
Απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη σε επερώτηση με θέμα: «για το προσωπικό και τον εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας» Απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη σε επερώτηση με θέμα: «για το προσωπικό και τον εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Από την Ελβετία στη Παραμυθιά για πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς, το club “fly with andy”. Για εκπαιδευτικές πτήσεις στην πίστα του όρους Γκορίλα

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Από την Ελβετία στη Παραμυθιά για πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς, το club “fly with andy”.
Για εκπαιδευτικές πτήσεις στην πίστα του όρους ΓκορίλαΣτην Παραμυθιά βρίσκεται για εκπαιδευτικές πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς, η Ελβετική σχολή Paragliding, “fly with andy”.

Το Ελβετικό club, το οποίο αξιζει να σημειωθεί, είναι πολύ γνωστό στους λάτρεις του αθλήματος, βρησκεται στην Παραμυθιά και πραγματοποιοεί πτήσεις από το όρος Γκορίλα, για δευτερη φορά, καθώς ειχε προηγηθεί επισκεψη και το 2015

Το fly with andy, έχει επισκεφτεί για πτήσεις πολλές χώρες του πλανήτη, μεταξύ άλλων εκτός από την Ελλάδα, στις Άλπεις, στα Πυρηναία όροι, στο Mont Blanc, στην Ανδαλουσία, στην Γρανάδα, στην Βραζιλία, την Αργεντινή, στις ΗΠΑ, στην Αγγλία και την Νότιο Αφρική.


Read More »
Από την Ελβετία στη Παραμυθιά για πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς, το club “fly with andy”. Για εκπαιδευτικές πτήσεις στην πίστα του όρους Γκορίλα Από την Ελβετία στη Παραμυθιά για πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς, το club “fly with andy”. Για εκπαιδευτικές πτήσεις στην πίστα του όρους Γκορίλα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Τι θα ισχύσει στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Τι θα ισχύσει στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του ΟκτωβρίουΤο τι θα ισχύσει και πώς θα διενεργηθούν οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, περιγράφεται αναλυτικά στις δυο εγκυκλίους που εξέδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος.

Με τις δυο εγκυκλίους, που είναι διαθέσιμες από σήμερα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, παρέχεται στους ενδιαφερόμενους πλήρης ενημέρωση για σειρά ζητημάτων που άπτονται της εκλογικής διαδικασίας. Επισημαίνεται ότι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα εφαρμοστούν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2019, οι οποίες εισήχθησαν με τον ν.4804/2021 που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2021.

Ειδικότερα:

Επιτυχών συνδυασμός στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αναδεικνύεται αυτός ο οποίος στον πρώτο γύρο συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 43% (43%+1 ψήφο) επί των εγκύρων ψηφοδελτίων κάθε δήμου ή περιφέρειας αντίστοιχα. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων ή περιφερειαρχών των δύο (2) πρώτων συνδυασμών.

Επανέρχεται η πενταετής θητεία των αυτοδιοικητικών αρχών, όπως ακριβώς ίσχυσε μεταξύ 2014 και 2019. Επομένως, οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2028.

Εξορθολογίζεται ο αριθμός των μελών του δημοτικού συμβουλίου και του περιφερειακού συμβουλίου, ώστε να είναι πιο λειτουργικά και να ασκούν αποτελεσματικότερα τον ρόλο που τους αναθέτουν οι πολίτες. Συνολικά, το 2019 είχαν εκλεγεί εννέα χιλιάδες τετρακόσιοι εβδομήντα (9.470) δημοτικοί σύμβουλοι στους 332 δήμους της χώρας, ενώ για την επόμενη θητεία εκλέγονται οχτώ χιλιάδες τετρακόσιοι ογδόντα ένας (8.481). Αντίστοιχα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν στις προσεχείς εκλογές είναι εξακόσιοι έντεκα (611) έναντι επτακοσίων τριών (703) της τετραετίας 2019 – 2023.

Ταυτόχρονα, αυξάνεται ο μέγιστος αριθμός των υποψηφίων που μπορούν να συμπεριληφθούν στον συνδυασμό υποψήφιου δημάρχου ή περιφερειάρχη, από το 50% του αριθμού των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας στο 150%. Αντίστοιχη είναι και η αύξηση για τους υποψήφιους συμβούλους των δημοτικών κοινοτήτων.

Καταργείται η ξεχωριστή κάλπη που χρησιμοποιήθηκε, για μία και μοναδική φορά, στις εκλογές του 2019 για την εκλογή κοινοτικών συμβουλίων . Όπως ίσχυε έως τότε, έτσι και στις προσεχείς εκλογές, οι υποψήφιοι πρόεδροι και σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων εντάσσονται στους συνδυασμούς των υποψηφίων δημάρχων. 
Οι δημοτικές κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό έως 200 κατοίκους εκλέγουν μονομελές όργανο, τον πρόεδρο της κοινότητας. Δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό μεταξύ 201 και 2000 κατοίκων εκλέγουν τριμελές συμβούλιο, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών σε τοπικό επίπεδο.
 Σε δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό μεγαλύτερο των 2.000 κατοίκων, την πλειοψηφία στο συμβούλιο δημοτικής κοινότητας έχει ο συνδυασμός του εκλεγμένου δημάρχου του οικείου δήμου.

Για πρώτη φορά σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές οι συνδυασμοί θα καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους ηλεκτρονικά, μέσω της «ηλεκτρονικής πύλης δήλωσης υποψηφιοτήτων», όπως ακριβώς έκαναν τα κόμματα στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου.

 Με τον τρόπο αυτό μειώνονται δραστικά οι άσκοπες γραφειοκρατικές αναζητήσεις και εκτυπώσεις εγγράφων, καθώς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αντλούνται αυτόματα από τις βάσεις δεδομένων του ελληνικού Δημοσίου (όπως ενδεικτικά το Μητρώο Πολιτών), παρέχεται η δυνατότητα στους επικεφαλής των συνδυασμών να ελέγχουν την τήρηση των προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος (ενδεικτικά ποσόστωση ανά φύλο, ελάχιστος αριθμός υποψηφίων) ενώ τα κατά τόπους Πρωτοδικεία διευκολύνονται στην έγκυρη και έγκαιρη ανακήρυξη των υποψηφίων. 
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία δήλωσης των συνδυασμών εκπνέει την 31η Αυγούστου.


Read More »
Τι θα ισχύσει στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου Τι θα ισχύσει στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Θυελλώδης συνεδρίαση για τις νέες άδειες πλωτών και ταξί στην Παμβώτιδα

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Θυελλώδης συνεδρίαση για τις νέες άδειες πλωτών και ταξί στην ΠαμβώτιδαΘυελλώδης ήταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με κεντρικό θέμα την χορήγηση δύο αδειών πλωτών για την διενέργεια συγκοινωνιακών πλόων στην Παμβώτιδα. Κι αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην μεγάλη καθυστέρηση από την ημέρα που προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός αλλά και σε μεταβολές που ήρθαν στην πορεία αφού στις δύο άδειες για πλωτά προστέθηκαν και δύο για ταξί.

Η πρόταση για δύο άδειες ταξί είχε υιοθετηθεί πριν από ενάμισι χρόνο ως ένας τρόπος εκτόνωσης των αντιδράσεων που είχαν καταγραφεί και τότε καθώς τις δύο άδειες διεκδικούσαν τέσσερις ενδιαφερόμενοι, με όλους σχεδόν να έχουν προχωρήσει και στην επένδυση για την αγορά ή τη ναυπήγηση πλωτού.

Το θέμα εισηγήθηκαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δημήτρης Σιώλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης. Οι εισηγήσεις έπιασαν το νήμα από κει που είχε μείνει τον Απρίλιο του 2022 όταν μετά από θυελλώδη και πάλι συνεδρίαση δεν είχε ληφθεί απόφαση. Τα στοιχεία που προστέθηκαν ήταν αυτά από τις αυτοψίες που είχαν γίνει σε τρία νέα καραβάκια, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Παμβώτιδα. Παράλληλα κατατέθηκαν και οι απόψεις του (πρώην) Φορέα Διαχείρισης της λίμνης για τη φέρουσα ικανότητα. Η άποψη του Φορέα είναι ότι δεν υπάρχει περιορισμός στον ανώτατο αριθμό πλωτών που μπορούν να κάνουν δρομολόγια όμως δεν μπορούν να βρίσκονται σε ταυτόχρονη κίνηση περισσότερα από τρία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης τόνισε ότι το θέμα σέρνεται για πολύ καιρό και πρέπει να κλείσει στην κατεύθυνση που έδωσε η Περιφερειακή Αρχή. Να δοθούν δηλαδή δύο άδειες για δρομολόγια και άλλες δύο για ταξί, μέσω όμως νέου διαγωνισμού, που όπως συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης θα γίνει άμεσα, το πιθανότερο εντός του Σεπτεμβρίου.

Ο Περιφερειάρχης επίσης έκανε γνωστό ότι τα δύο ταξί θα είναι δυναμικότητας δέκα μέχρι 15 θέσεων.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο είχε κατατεθεί υπόμνημα των λεμβούχων στο οποίο αναφερόταν ότι η όποια απόφαση είναι αντισυνταγματική από την στιγμή που δεν υπάρχει το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη. Το γεγονός αυτό αμφισβητήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή η οποία υποστήριξε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου ο οποίος με ένα ακόμη πρόσωπο έχουν πάρει μέρος στο διαγωνισμό διεκδικώντας μία από τις δύο άδειες πλωτών καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στην Περιφέρεια, τονίζοντας ότι έχει διαταράξει την κοινωνική συνοχή και τον κοινωνικό ιστό του νησιού εξαιτίας των χειρισμών της.

«Αργήσατε, καθυστερήσατε και λύση αποδεκτή δεν φέρατε» είπε στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Ζάψας συμπληρώνοντας ότι ο χρόνος που πέρασε αφήνει εκτεθειμένη τη Δημοτική Αρχή ενώ μεγαλώνει την αδικία για όσους δεν πάρουν άδεια.

Για έλλειμμα μελέτης στο ευαίσθητο οικοσύστημα της Παμβώτιδας μίλησε ο Δημήτρης Δημητρίου ενώ τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή άγεται και φέρεται από προκηρύξεις που είναι διαβλητές. Ανέφερε ότι και η κατάταξη είναι διαβλητή κάτι που μπορεί να σύρει το Περιφερειακό Συμβούλιο στα δικαστήρια.

Για έντονο παρασκήνιο μίλησε ο Γιώργος Πρέντζας ενώ καυτηρίασε την απουσία μελέτης φέρουσας ικανότητας και Προεδρικού Διατάγματος. «Δεν θα νομιμοποιήσουμε την διαδικασία που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην Κοινότητα της Νήσου» ανέφερε στην τοποθέτησή του.

«Η διαδικασία που ακολούθησε η Περιφερειακή Αρχή μπάζει από παντού» ανέφερε ο Ζώης Γαλατάς κάνοντας κι αυτός αναφορά στην απουσία Προεδρικού Διατάγματος και μελέτης.

Ο Κώστας Νουτσόπουλος τέλος στάθηκε στην απουσία μελέτης φέρουσας ικανότητας και αναρωτήθηκε από την στιγμή που ο Φορέας δεν θέτει όριο γιατί δεν δίνονται τέσσερις άδειες.

Ο Περιφερειάρχης ισχυρίστηκε ότι έκανε προσπάθεια να ομονοήσουν οι ενδιαφερόμενοι και η τοπική κοινότητα και προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και η πρόταση για δύο άδειες ταξί. Δεσμεύτηκε ότι ο διαγωνισμός για αυτές θα γίνει άμεσα και με όρους που θα ευνοούν τους δύο που διεκδικούσαν άδειες πλωτών για συγκοινωνία και έχουν ήδη προχωρήσει σε επενδύσεις.

Τέλος κατέληξε πως πριν υπογράψει τις δύο άδειες νέων πλωτών για συγκοινωνιακούς πλόες θα κάνε και ο ίδιος έλεγχο στις μηχανές τους.


Read More »
Θυελλώδης συνεδρίαση για τις νέες άδειες πλωτών και ταξί στην Παμβώτιδα Θυελλώδης συνεδρίαση για τις νέες άδειες πλωτών και ταξί στην Παμβώτιδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Ο Νίκος Αθανασίου για την συμπόρευση με τον συνδυασμό του Γιάννη Καραγιάννη

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Ο Νίκος Αθανασίου για την συμπόρευση με τον συνδυασμό του Γιάννη Καραγιάννη


Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, τον Σεπτέμβριο του 2019, ανακοινώθηκε η συμπόρευση της παράταξής μου «1 ΜΕΛΛΟΝ ανάπτυξης και ελπίδας» με την Δημοτική αρχή και την παράταξη του Δημάρχου Κου Ιωάννη Καραγιάννη “ΔΗΜΟΣ – ΔΗΜοτική Ομάδα Συνεργασίας”. Από την πρώτη στιγμή συμπράξαμε, με πραγματική ρεαλιστική προγραμματική σύγκλιση, θέσαμε τους στόχους, παλέψαμε και παλεύουμε γι’ αυτούς και με άψογη συνεργασία, χωρίς ίχνος υστεροβουλίας και ανταγωνισμού, αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για την ευημερία και την πρόοδο του τόπου, που ήταν και εξακολουθεί να είναι κοινή επιδίωξη.
Με μοναδικό κριτήριο την Αγάπη για τον τόπο μας, την αγωνία για το μέλλον του, η κοινή αυτή επιδίωξη αλλά και συνέχιση της επιτυχημένης ομαδικής δουλειάς, επισφραγίζεται με το συνδυασμό των δυνάμεών μας σε ένα κοινό πλέον ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κο Ιωάννη Καραγιάννη, που ανανεώνει την υποψηφιότητά του και τίθεται στην κρίση των συμπολιτών μας για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 .
Η συλλογική απόφαση της συνεργασίας των δύο παρατάξεων ήρθε μετά από μεγάλη σκέψη και “ζυγίζοντας” όλα τα δεδομένα, πρόσωπα, καταστάσεις και συγκυρίες, εκφράζοντας τον κοινό στόχο, εμού και των συνεργατών μου, να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όσα δρομολογήθηκαν και συνεχίζουν να δρομολογούνται για την επόμενη μέρα του Δήμου.
Η ενότητα και η συνεργασία χωρίς προαπαιτούμενα και με γνώμονα πάντα τον διάλογο αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας αλλά και τη βάση πάνω στην οποία θα εργασθούμε πρωτοποριακά για το Δήμο Σουλίου της επόμενης ημέρας με βασικό γνώμονα το συμφέρον της Δήμου και των κατοίκων του.
Θεωρούμε ότι αυτή μας η κίνηση σηματοδοτεί το μέλλον, ένα νέο ξεκίνημα για τον Δήμο μας, ένα μέλλον καλύτερο για όλους μας «1 ΜΕΛΛΟΝ ανάπτυξης και ελπίδας» για το Δήμο Σουλίου που αποτελεί για μας «εύφορη γη για όνειρα».

Σας ευχαριστώ,
Νίκος Γ. Αθανασίου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού
1ΜΕΛΛΟΝ ελπίδας & ανάπτυξης
«Δήμος Σουλίου …εύφορη γη για όνειρα»
Read More »
Ο Νίκος Αθανασίου για την συμπόρευση με τον συνδυασμό του Γιάννη Καραγιάννη Ο Νίκος Αθανασίου για την συμπόρευση με τον συνδυασμό του Γιάννη Καραγιάννη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Με το συνδυασμό Λώλου η Χαρά Μάστορα

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Με το συνδυασμό Λώλου η Χαρά ΜάστοραΣυνεχίζουμε δυνατά, με συνέπεια και στο αύριο!
Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας «Δύναμη Προοπτικής» τη Χαρίκλεια Μάστορα, υποψήφια στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας.
Απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και του ΔΙΕΚ Τεχνικού Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της εστίασης και στις δημόσιες σχέσεις, η κα Μάστορα ενισχύει τη στρατηγική μας για την προαγωγή της εξωστρέφειας και την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.
Καλή επιτυχία Χαρά!
Ενισχυμένοι με νέες δυνάμεις, προχωράμε μπροστά με σταθερότητα και γνώση για την πρόοδο του Δήμου που αγαπάμε!
Read More »
Με το συνδυασμό Λώλου η Χαρά Μάστορα Με το συνδυασμό Λώλου η Χαρά Μάστορα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Δήλωση του Θανάση Ντάνη για την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Σουλίου

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Δήλωση του Θανάση Ντάνη για την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Σουλίου«Μπαίνω μπροστά σε μια συλλογική προσπάθεια με σκοπό να δώσουμε λύσεις, να ενώσουμε ελπίδες, αγωνίες, σχέδια και ανθρώπους, να εκφράσουμε τη μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών μας που περιμένουν από τον δήμο μας, να σταθεί όρθιος, με όραμα, με σταθερές αξίες…
Είμαστε εδώ για να διασφαλίσει πλέον ισχυρή παρουσία και ενεργή φωνή ο τόπος μας.
Δηλώνω δυναμικά παρών και υπόσχομαι με όλες μου τις δυνάμεις ότι θα είμαι Μπροστά σε κάθε νέα πρόκληση που ανοίγεται» δήλωσε ο κύριος Ντάνης, συμπληρώνοντας ότι περισσότερα θα ειπωθούν τις
επόμενες ημέρες.

Ο Αθανάσιος Ντάνης με καταγωγή από την Παραμυθιά, είναι ιατρός παθολόγος, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Φιλιατών και θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου.
Ο κύριος Ντάνης θα είναι επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού στον οποίο ενώνουν τις δυνάμεις τους πρόσωπα χωρίς αποκλεισμούς και τεχνητά εμπόδια.

Βιογραφικό
Ο Αθανάσιος Ντάνης είναι γιατρός παθολόγος και κάτοχος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και σε δημοτικές δομές υγείας και έχει συνεργαστεί με ιδιωτικές δομές υγείας στην Αθήνα. Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του τόσο σε πολυϊατρεία όσο και στους Γιατρούς του Κόσμου.
Είναι από την Παραμυθιά και είναι πατέρας ενός παιδιού.
Read More »
Δήλωση του Θανάση Ντάνη για την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Σουλίου Δήλωση του Θανάση Ντάνη για την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

ΠΕΝΕΝ: “Ανομία στις ώρες εργασίας - ανάπαυσης των πληρωμάτων σε Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα”

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
ΠΕΝΕΝ: “Ανομία στις ώρες εργασίας - ανάπαυσης των πληρωμάτων σε Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα”


Στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης τα πληρώματα των τριών πλοίων που δραστηριοποιούνται στην γραμμή κατά παράβαση του άρθρου 6 του Π.Δ 152 Φ.Ε.Κ124/Α 23.5.2003 περί οργάνωσης του χρόνου εργασίας των ναυτικών σε συμμόρφωση προς τις οδηγίες 1999/63/ΕΚ και 1999/95/ΕΚ, απασχολούνται χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις, τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών και προσθέτει:
Συγκεκριμένα αναλαμβάνουν υπηρεσία στις 12 το μεσημέρι και εργάζονται μέχρι τα μεσάνυχτα ή και παραπάνω όπου διακόπτουν μέχρι τις 6 η ώρα το πρωί για να συνεχίσουν να εργάζονται άλλες 12 ώρες και αυτό συμβαίνει κάθε μέρα εκ περιτροπής σε διαφορετικό πλοίο.
Σε μια περίοδο δηλαδή 30 ωρών τα πληρώματα εργάζονται 24 ώρες και αναπαύονται 6 (στα χαρτιά γιατί στην πραγματικότητα είναι λιγότερες) το γεγονός αυτό είχε καταγγείλει ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ Φώτης Κισκήρας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας τον Μάιο κατά την διάρκεια της περιοδείας του και ενώ είχε αποσπάσει την δέσμευση της Λιμενικής Αρχής ότι θα εξετάσει το θέμα και ότι έχει σταματήσει να παραβιάζεται το ωράριο εργασίας- ανάπαυσης.
Δυστυχώς όμως όπως μας καταγγέλλουν τα πληρώματα το πρόβλημα επανήλθε παρά τις δέσμευση του Λιμεναρχείου .
Πρόκειται για μια αυθαίρετη πρακτική η οποία είναι αντίθετη με την ισχύουσα νομοθεσία.
Απαιτούμε από τις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης να πράξουν τα δέοντα σύμφωνα με την ευθύνη τους για την τήρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας ώστε να μην διαιωνίζεται η εφοπλιστική παραβατικότητα.
Read More »
ΠΕΝΕΝ: “Ανομία στις ώρες εργασίας - ανάπαυσης των πληρωμάτων σε Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα” ΠΕΝΕΝ: “Ανομία στις ώρες εργασίας - ανάπαυσης των πληρωμάτων σε Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Ο Θανάσης Ντάνης υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Ο Θανάσης Ντάνης υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου


Την πρόθεση του να διεκδικήσει τον Δήμο Σουλίου, έκανε γνωστή με δηλώσεις του στην paramythia-online.gr, o ιατρός Αθανάσιος Ντάνης.
O 47χρονος Αθανάσιος Ντάνης, είναι Διευθυντής της παθολογικής κλινικής Φιλιατών με καταγωγή την Παραμυθιά, ενώ εχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό του συνδυασμού του, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται σύντομα.
Ο Αθανάσιος Ντάνης σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου ‘Carol Davilla’ της Ρουμανίας, απ’ όπου αποφοίτησε το 2000.
Υπηρέτησε ως ιατρός στο 401 Γ.Ν. Στρατού καθώς και στο 424 Τ.Π. Φιλιατών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της εσωτερικής παθολογίας στο Γ.Ν. Κοργιαλένειο- Μπενάκειο ενώ αμέσως μετά εργάστηκε για ένα χρόνο ως ειδικευμένος παθολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λειβαδιάς. Συνέχισε για δυόμιση περίπου χρόνια ως εξειδικευόμενος στη Μ.Ε.Θ. του Ν.Ε.Σ.
Παρακολούθησε το ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ, από το οποίο αποφοίτησε τον Οκτώβριο 2013.
Από το τέλος του 2016 ξεκινησε η συνεργασία με το Αριαν Παθολογικό Κέντρο στη Γλυφάδα ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν ως Παθολόγος στα Δημοτικά ιατρεία του Δήμου αθηναίων. Το 2017 ξεκίνησε η συνεργασία ως παθολόγος με το Κέντρο Ημέρας Ανάσα που ειδικεύεται στις Διαταραχές πρόσληψης τροφής.
Απο το 2019 ειναι Διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Γ.Ν Φιλιατών
Για μεγάλα διαστήματα συμμετείχε εθελοντικά τόσο στα Πολυϊατρεία όσο και σε δράσεις των Γιατρών του Κόσμου.
Read More »
Ο Θανάσης Ντάνης υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Ο Θανάσης Ντάνης υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Με Ζόζεφιν, Mente Fuerte και Marseaux συνεχίζει τις ανακοινώσεις του το Ιoannina Lake Festival!

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Με Ζόζεφιν, Mente Fuerte και Marseaux συνεχίζει τις ανακοινώσεις του το Ιoannina Lake Festival!

Δεν έχουν τέλος οι ανακοινώσεις των ονομάτων των καλλιτεχνών για το μεγάλο μουσικό festival της Ηπείρου που θα λάβει χώρα στις 8,9 και 10 Σεπτεμβρίου στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις Λιμνοπούλας.

Μετά την Μαρίζα Ρίζου, τον Πάνο Βλάχο και τον Φοίβο Δεληβοριά στο stage του Ioannina Lake Festival θα ανέβουν οι Ζοζεφιν, Αναστάσιος Ράμμος, Στέφανος Πιτσίνιαγκας, Σπύρος Γραμμένος, Mente Fuerte, Lila, Κούπες, Marseaux, Solmeister, Elephant, Cherry Ties, Μοses Remax, Yiname the band, Αλέξανδρος Χαριζάνης, και Χάρης Νταρζάνος!

Στα decks θα βρίσκεται ο Χάρης Τσίτος για να μας ξεσηκώσει με τις μουσικές του επιλογές.

Η μέρα με τα χρώματα που έγινε θεσμός

Aπό την 3η μέρα του Ioannina Lake Festival φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους χρώματα, τα οποία θα προμηθεύονται από τους χώρους του festival.

Η τέχνη ως κεντρική ιδέα του festival

H τέχνη σε όλες της τις μορφές, θα πρωταγωνιστεί φέτος στο Ιοannina Lake Festival! Καλλιτέχνες της πόλης θα παραθέσουν τα εκθέματά τους και θα μας μυήσουν σε έναν art κόσμο για όλα τα γούστα.

Διαθέσιμα εισιτήρια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της viva


Read More »
Με Ζόζεφιν, Mente Fuerte και Marseaux συνεχίζει τις ανακοινώσεις του το Ιoannina Lake Festival! Με Ζόζεφιν, Mente Fuerte και Marseaux συνεχίζει τις ανακοινώσεις του το Ιoannina Lake Festival! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Έκτακτη - κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Έκτακτη - κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας


Καλείστε να συμμετάσχετε σε έκτακτη – κατεπείγουσα διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου 2023 ημέρα Πέμπτη και από ώρα 11:00’ έως 12:30’ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 και την εγκύκλιο 375 του ΥΠ.ΕΣ. (Α.Π.:39167/2-6-2022–ΑΔΑ:Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ) με τα παρακάτω δύο (2) έκτακτα θέμα:

ΘΕΜΑ 1o
Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2023-2024 - Κατανομή των εγκεκριμένων ωρών εργασίας σε θέσεις προσωπικού μερικής ή/και πλήρους απασχόλησης στο Δήμο Ηγ/τσας.
-Εισηγητής: κ. Δήμαρχος.

· Αιτιολόγηση του κατεπείγοντος:
Πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης των σχολικών καθαριστών/τριών μέσα στις νόμιμες προθεσμίες.

ΘΕΜΑ 2o
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2023.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

· Αιτιολόγηση του κατεπείγοντος:
Πρέπει άμεσα να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες προκειμένου να πραγματοποιηθούν επιμέρους δραστηριότητες.

ΘΕΜΑ 3o
Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Πράξη με τίτλο «Συνέχιση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε κέντρα κοινότητας – Κέντρα ένταξης μεταναστών» στο πρόγραμμα «ΗΠΕΙΡΟΣ».
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

· Αιτιολόγηση του κατεπείγοντος:
Πρέπει να ληφθεί απόφαση έως τις 10 Αυγούστου 2023, ημερομηνία κατά την οποία δεν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

· Στις 3 Αυγούστου 2023 ημέρα Πέμπτη και από ώρα 11:00’ έως 12:30’ καλείστε να απαντήσετε:
α) με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο e-mail katsimanis@1345.syzefxis.gov.gr
β) γραπτό μήνυμα κινητής τηλεφωνίας ή τηλεφωνικώς στο κιν. 6971801942
θετικά ή αρνητικά επί του κατεπείγοντος,
την ψήφο σας επί της πρότασης.
Read More »
Έκτακτη - κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Έκτακτη - κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Πέρδικα Θεσπρωτίας: Από ψηλά μέχρι τη θάλασσα

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Πέρδικα Θεσπρωτίας: Από ψηλά μέχρι τη θάλασσα

Ολη η Ήπειρος έχει όμορφες παραλίες, αλλά αυτές στη Θεσπρωτία έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες που τις κάνουν εξαιρετικές, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο πλήθος τουριστών από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά κι από Ευρώπη, Αμερική. Το Ιόνιο, οι πλαγιές στο πράσινο, τα νερά να υπάρχουν παντού σε ποτάμια και ρέματα, δεν είναι κάτι που μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο.

Η Πέρδικα Θεσπρωτίας (παλαιότερη ονομασία, μέχρι το 1926, «Αρπίτσα»), εκτός την ομορφιά της ως τοπίο, έχει μια σειρά από ξεχωριστές παραλίες που την έχουν κάνει αγαπητή σε Έλληνες και ξένους. Συνδυάζει –απλόχερα- βουνό, κάμπο, ποτάμια και θάλασσα. Σε πόσα μέρη μπορείς να τα βρεις όλα μαζί; Σε ελάχιστα. Βρίσκεται ανάμεσα στην Πάργα και τα Σύβοτα. Δύο επίσης εξαιρετικούς τουριστικούς προορισμούς στην ΉπειροΌταν φτάνεις κοντά της, ανεβαίνοντας την κορυφή ενός μεγάλου λόφου, νομίζεις ότι ακολουθείς μια συνηθισμένη ορεινή γραμμή της Ηπείρου. Έτσι έφτασα κοντά της, μαζί με φίλους. Η υποδοχή, από γελάδια που ξεδιψούσαν σε μια λιμνούλα, φιλική έως περίεργη για τους περαστικούς επισκέπτες.Μετά ηρεμία, μέχρι κάποιοι σκύλοι να αφήσουν το κοπάδι τους και να κλείσουν το αυτοκίνητο γαυγίζοντας, θέλοντας να τονίσουν την παρουσία τους, ως κυρίαρχοι φύλακες του χώρου. Αφού αφήσανε ελεύθερο το αυτοκίνητο, φτάσαμε στο χωριό. Η είσοδός του, δεν σου έδινε να καταλάβεις ότι κάτι ξεχωριστό υπάρχει. Ένα χωριό σκέφτεσαι, όπως αυτά που βλέπουμε σκορπισμένα σε όλη την Ήπειρο, την ορεινή Ελλάδα. Στην πρώτη στροφή όλα αλλάζουν. Το χωριό, απλώνει το μέγεθός του στα μάτια μας και κάτω δεξιά η θάλασσα, βαθιά ποτισμένη στο γαλάζιο να παίζει με τη στεριά. Οι κάτοικοι, φιλικοί, μας πρόσφεραν τη φιλοξενία τους.
Οι ξενώνες επιβλητικοί αλλά ακόμα κλειστοί, αφού η τουριστική περίοδος δεν είναι κοντά. Τα καφενεία, οι καφετέριες, γεμάτα με όλες τις ηλικίες. Σημάδι ότι η περιοχή έχει αρκετούς μόνιμους κατοίκους, που ζουν και εργάζονται σ’ αυτή. Η κεντρική εκκλησία του χωριού στολισμένη, από κάποια γιορτή που μόλις πέρασε. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού. Εδώ σκεφτήκαμε, σίγουρα όλοι της παρέας, μπορείς να ζεις άνετα όλο το χρόνο χωρίς να χρειαστεί να πας στην Ηγουμενίτσα ή άλλη κοντινή περιοχή όπως η Πάργα, για να ζητήσεις κάτι. Αφού καθίσαμε για κάποια ώρα σε ένα μεγάλο cafe και είδαμε το πρόγραμμά μας, ξεκινήσαμε να κατέβουμε το δρόμο προς τη θάλασσα. Ο δρόμος μας πνιγμένος σε ελαιώνες με δέντρα αιωνόβια, νερά από πηγές και τη ροή ενός ποταμού να τρέχει προς τη θάλασσα. Φτάσαμε στον Άγιο Αθανάσιο. Μια παλιά εκκλησία, ένα μικρό μοναστήρι. Μάθαμε την ιστορία της. Κτίστηκε το 1811 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής. Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα του Αγίου Αθανασίου έφευγε από τον ναό και πήγαινε σε μια παλιά ελιά κοντά στο δρόμο. Στις 2 Μαΐου, στη γιορτή του Αγίου, περνάει πολύ κόσμος και στην ελιά που υπάρχει ακόμα, μέσα από την κουφάλα της γιατί πιστεύεται ότι είναι ευλογία, αλλά και για το έθιμο.

«Να πάτε και στον αρχαιολογικό χώρο», μας είπε μια οικογένεια, δείχνοντας ενθουσιασμένη γιατί είχε έρθει μόλις από εκεί. Έχει πολύ πράσινο, αλλά κάτι θα δείτε. Ψάξαμε τους χάρτες μας και τα κινητά μας για πληροφορίες στο ίντερνετ. Αρχαιολογικός χώρος Δυμοκάστρου. Ερημόκαστρο, Ελινόκαστρο ή Ελιμόκαστρο ή Δ(η)υμόκαστρο. Παράλιος οχυρωμένος οικισμός του 4ου αιώνα π.Χ. σε λόφο νότια του όρμου Καραβοστάσι της Πέρδικας. Πιθανή ταύτιση με τον αρχαία Ελίνα, έδρα του φύλου των Ελινών Θεσπρωτών. Το 167 π.Χ. καταστράφηκε από τους Ρωμαίους. Λόγω τη θέσης του, δεν εγκαταλείφθηκε, αλλά συνέχισε να κατοικείται μέχρι τον 1ο αιώνα μ. Χ.

Τον αφήσαμε όμως, γιατί η ώρα είχε περάσει, θα βγαίναμε από το δρομολόγιό μας. Υποσχεθήκαμε, λόγω της μεγάλης του έκτασης, 220 στρέμματα, να το επισκεφθούμε αργότερα. Με την πρώτη ευκαιρία. Να τον φωτογραφίσουμε, να μελετήσουμε καλύτερα την ιστορία του, να καθίσουμε αρκετή ώρα κοντά του.

Συνεχίσαμε στο Καραβοστάσι, στην Αρρίλα, την Αγία Παρασκευή, όπου περάσαμε αρκετή ώρα και στις άλλες παραλίες της Πέρδικας βιαστικά (Μέγα Ντράφι, Πράπα Μάλι, Σοφάς, Σταυρολιμένας, Καμίνι, Αγκάλη). Η μία ομορφότερη από την άλλη. Και τα νερά από το βουνό να χάνονται μέσα στο γαλάζιο. Σαν φίδια να χώνονται μέσα στην άμμο, λάμποντας στον ήλιο.

Όλες οι πλαγιές πνιγμένες στο πράσινο. Ανάμεσά τους βίλες, ξενώνες, μικρά και μεγαλύτερα ξενοδοχεία και χώροι αναψυχής. Ένα ταξίδι στην όμορφη Ήπειρο τέλειωνε, όσο ο ήλιος ξεθωριασμένος χάνονταν στην άκρη της θάλασσας.

Η Πέρδικα είναι δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ηγουμενίτσας. Πλούσια περιοχή. Ασχολείται με τον τουρισμό, τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες. Έχει μεγάλη ανάπτυξη και περίπου 2000 μόνιμους κατοίκους. Απέχει 30 χιλιόμετρα απ’ την Ηγουμενίτσα, 12 χιλιόμετρα από τα Σύβοτα και 16 χιλιόμετρα από την Πάργα. Απέναντί της είναι η Κέρκυρα και οι Παξοί.


Read More »
Πέρδικα Θεσπρωτίας: Από ψηλά μέχρι τη θάλασσα Πέρδικα Θεσπρωτίας: Από ψηλά μέχρι τη θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Ενημέρωση Από Την Ένωση Φοροτεχνικών – Λογιστών Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Ενημέρωση Από Την Ένωση Φοροτεχνικών – Λογιστών Θεσπρωτίας


Η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Θεσπρωτίας ενημερώνει τους φορολογούμενους, επαγγελματίες και ιδιώτες, καθώς και τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα με τις οποίες εμπλεκόμαστε ότι τα λογιστικά γραφεία, μέλη της Ένωσης μας, θα είναι κλειστά από τις 12 μέχρι και τις 20 Αυγούστου 2023.

“Η απόφαση λήφθηκε μετά από πρόταση του Δ.Σ., στην οποία απάντησε θετικά το σύνολο των μελών. Κατά τις ημέρες αυτές δεν θα εκτελείται καμία απολύτως εργασία από τους συναδέλφους, πέρα από ιδιαίτερα εξαιρετικών περιπτώσεων, και μόνο εξ αποστάσεως αν είναι εφικτό.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους αγαπητούς μας πελάτες να προγραμματίσουν έγκαιρα τις τυχόν υποχρεώσεις τους. Μηνύματα σε messenger και viber δεν θα απαντώνται.

Η παραπάνω περίοδος ξεκούρασης κρίνεται επιβεβλημένη λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας που βιώνουμε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τόσο οι ιδιοκτήτες των λογιστικών γραφείων όσο και οι υπάλληλοι τους.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους για την κατανόησή σας και ζητάμε συγνώμη για πιθανή αναστάτωση που θα δημιουργηθεί.Read More »
Ενημέρωση Από Την Ένωση Φοροτεχνικών – Λογιστών Θεσπρωτίας Ενημέρωση Από Την Ένωση Φοροτεχνικών – Λογιστών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Πάπιγκο: Το ΣτΕ «ξεπάγωσε» την αναστολή εργασιών στις εφοπλιστικές κατοικίες

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Πάπιγκο: Το ΣτΕ «ξεπάγωσε» την αναστολή εργασιών στις εφοπλιστικές κατοικίες


Για λίγες μόνο μέρες κράτησε το πάγωμα των εργασιών για την ανέγερση πολυτελών κατοικιών στον οικισμό του Μεγάλου Παπίγκου.

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου με προσωρινή διαταγή της Προέδρου του Α΄ Θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, είχε ανασταλεί η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στις οικίες που κατασκευάζει ο εφοπλιστής Αντώνης Λαιμός.

Στη συνέχεα συνεκλήθη η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ η οποία απέρριψε την αίτηση που είχε κατατεθεί και άναψε έτσι το πράσινο φως για συνέχιση των εργασιών.

Έτσι οι οικοδομικές εργασίες ξεκίνησαν και πάλι και είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθούν πριν την εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έκδοσης αδειών, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως είχαν καταγγείλει εδώ και 17 μήνες έξι περιβαλλοντικές οργανώσεις, για την εξυπηρέτηση της οικοδομικής δραστηριότητας είχε συντελεστεί κατάφωρη παραβίαση των ορίων του παραδοσιακού οικισμού του Μεγάλου Πάπιγκου και του Πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» επισημαίνει ότι πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου «με προσωρινή διαταγή της κας Προέδρου του Α΄ Θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανεστάλη από 14ης Ιουλίου η εκτέλεση των οικοδομικών αδειών των οικοδομών που κατασκευάζονται έξω από τον οικισμό του Μεγάλου Πάπιγκου και εντός του Πυρήνα Βίκου του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου […] «Από εχθές, λοιπόν, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι οικοδομικές εργασίες, οι οποίες μπορεί να ολοκληρωθούν ΠΡΙΝ από την εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έκδοσης αδειών, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, μετά τέσσερις αναβολές που ζήτησαν οι αντίδικοι».


Read More »
Πάπιγκο: Το ΣτΕ «ξεπάγωσε» την αναστολή εργασιών στις εφοπλιστικές κατοικίες Πάπιγκο: Το ΣτΕ «ξεπάγωσε» την αναστολή εργασιών στις εφοπλιστικές κατοικίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Έβγαλε ξαπλώστρα στην Εγνατια οδο και κοιμήθηκε Επενέβη η αστυνομία

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023
Έβγαλε ξαπλώστρα στην Εγνατια οδο και κοιμήθηκε
Επενέβη η αστυνομία

Ένα όχι και τόσο συνηθισμένο σήμα έλαβαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα οι αστυνομικοί που είχαν βραδινή βάρδια στα Γιάννενα.

Πιο συγκεκριμένα ένας αλλοδαπός τουρίστας που κινούνταν με το όχημά του στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα ,λίγο μετά τη σήραγγα Δωδώνης έκανε στην άκρη ,έβγαλε από το αυτοκίνητό του μία ξαπλώστρα από αυτές που χρησιμοποιούμε στις παραλίες και έπεσε να κοιμηθεί.

Το περίεργο αυτό καλοκαιρινό σκηνικό όπως ήταν αναμενόμενο άφησε άφωνους τους διερχόμενους οδηγούς και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Έτσι λίγο μετά τη 01.00 κλιμάκιο της Άμεσης Δράσης μετέβη στο σημείο. Ο τουρίστας είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ πως είχε χαθεί και γι’ αυτό έβγαλε την ξαπλώστρα για να καθίσει να ξεκουραστεί και να πάρει έναν… υπνάκο.

Οι αστυνομικοί του εξήγησαν πως αυτό που έκανε απαγορεύεται καθώς είναι επικίνδυνο όχι μόνο στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο οδικό δίκτυο της χώρας.

Του συνέστησαν δε για την ασφάλειά του να μεταβεί σε πάρκινγκ που υπάρχει σε κοντινή απόσταση από το σημείο του συμβάντος ενώ του έδωσαν και οδηγίες για τη συνέχεια του ταξιδιωτικού του προορισμού, ελπίζοντας χωρίς νέες παράτολμες πρωτοβουλίες.

Read More »
Έβγαλε ξαπλώστρα στην Εγνατια οδο και κοιμήθηκε Επενέβη η αστυνομία Έβγαλε ξαπλώστρα στην Εγνατια οδο και κοιμήθηκε Επενέβη η αστυνομία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Σελίδες