ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΡΟΥΚΕΛΛΩΣΗΣ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως καλά γνωρίζετε, στηρίζει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία. Έχει δε εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από άλλες περιφέρειες, τόσο ως προς το είδος των μονάδων, όσο και ως προς τη γεωγραφική (ορεινή επί το πλείστον) κατανομή τους.

Βασική επιδίωξή μας είναι η διασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, που προϋποθέτει απόλυτα υγιή ζώα. Με πολύ κόπο και με την αμέριστη συνδρομή των υπηρεσιών μας και κτηνιάτρων- μελών σας, καταφέραμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα για τη βρουκέλλωση (μελιταίο πυρετό) σχεδόν στο 100% και δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε επιστροφή στο παρελθόν και σε ουσιαστική καταστροφή των κτηνοτρόφων μας.

Γίνεται λοιπόν από μέρους μας ένας τιτάνιος αγώνας προς αυτή την κατεύθυνση. Ως προς την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υλοποίηση του Προγράμματος βρουκέλλωσης από ιδιώτες κτηνιάτρους, θα πρέπει και σεις να γνωρίζετε, ότι πρώτον, σε αυτή προβλέπεται ότι όταν υπάρχουν μονάδες χωρίς κτηνίατρο εκτροφής το έργο αυτό μπορεί να το αναλάβουν οι κτηνίατροι του Δημοσίου και δεύτερον, όπως και σεις επισημαίνετε, υπάρχει καθυστέρηση δημοσίευσης του ΦΕΚ για την πληρωμή τους. Εμείς με τη Δημόσια Υγεία δεν είμαστε διατεθειμένοι να πειραματιστούμε και θα συνεχίσουμε και φέτος την υλοποίηση του προγράμματος, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής, δεν έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των κτηνοτρόφων και υπολείπεται ένας πολύ μεγάλος ακόμη αριθμός εκμεταλλεύσεων που πρέπει να εξασφαλίσει συνεργασία με ιδιώτη, κάτι που προσκρούει και σε οικονομικής φύσεως ζητήματα. Πέραν αυτού όμως υπάρχουν πολλά άλλα αντικείμενα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούν οι κτηνίατροι εκτροφής και τα οποία δεν έχουν χαρακτηριστικά ζωοανθρωπονόσου, όπως ο μελιταίος πυρετός.

Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου θέτει ως υπέρτατη υποχρέωσή της την ουσιαστική και όχι τύποις προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη στήριξη των κτηνοτρόφων που αγωνίζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες για να επιβιώσουν. Την ίδια επιδίωξη θεωρούμε ότι έχει και ο Σύλλογός σας, οπότε εκείνο που απαιτείται είναι συνεργασία και όχι απειλές και προειδοποιήσεις για προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
Read More »
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΡΟΥΚΕΛΛΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΡΟΥΚΕΛΛΩΣΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

 
 
Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους που το 1854, θεράπευσε τον Πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη, μια αρρώστια μεταδοτική και θανατηφόρα.
 
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωινό της Τετάρτης, ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου παρουσία Στρατιωτικών, Πολιτικών αρχών και πλήθος πιστών έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στην παραλία αλλά και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
 
Της Θείας Λειτουργίας προεξείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας Δαμασκηνός, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Πειραιώς Σεραφείμ και Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.
 
Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, συνοδεία της φιλαρμονικής Ορφέας και της μπάντας του στρατού έγινε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου στην παραλία και στο ιστορικό κέντρο.
 
Ενώ ο Δήμος Πρέβεζας παράθεσε καφέ στο κτήριο της πρώην λαικής αγοράς.
 
Στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο προστάτη και Πολιούχο της πόλης. 
 
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την μουσική εκδήλωση που θα γίνει προς τιμή του πολιούχου στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως με τη συμμετοχή της Chorus Nicopolitanus, του μουσικού σχολείου Πρέβεζας, της χορωδίας Αρμονία, και των Ηχοχρωμάτων.
Read More »
Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο  Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ποδηλατοδρομία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016


Με την αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας στις 15 Φεβρουαρίου, μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωτοβουλία της «Φλόγας» Ηπείρου & του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσπρωτίας πραγματοποιείται στην Ηγουμενίτσα
 
350 περίπου παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νόμου Θεσπρωτίας ,με τη καθοδήγηση των δασκάλων τους, θα τρέξουν και φέτος για έβδομη χρονιά με τα ποδήλατα τους, το γύρο της πόλης ,για να μεταφέρουν σε κάθε ευαίσθητο πολίτη το χτύπο της καρδιάς δεκάδων παιδιών με καρκίνο ,που δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο. 
Η ποδηλατοδρομία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα με την έννοια της αθλητικής διάστασης, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες είναι ήδη νικητές στην καρδιά μας.
 
Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου από την πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.
Διασχίζουμε την οδό Κύπρου ως το ύψος της Δαγκλή, διασχίζοντας την οδό Δαγκλή φτάνουμε στην παραλιακή και έναντι της καφετέριας Dali, διασχίζουμε την παραλιακή ως το ύψος της Εμπορικής Τράπεζας και διαμέσου της οδού 8ης Δεκεμβρίου, κατευθυνόμαστε προς το σημείο τερματισμού, που είναι η πλατεία Δημαρχείου.
 
Η Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, έχει σκοπό να ευαισθητοποίησε το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν
Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη παρά μόνο έγκαιρη διάγνωση ,η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα 2 στα 3 παιδιά.
Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελμάτων της υγείας ,ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Οι γονείς ,για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία ,είναι υποχρεωμένοι να αφιερώνουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας ,ώστε να προστατεύεται η εργασία και το εισόδημα τους.
 
Η Φλόγα αγωνίζεται για τα δικαιώματα του παιδιού στη ζωή και την υγεία και θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται :
- όσο ο καρκίνος σκοτώνει το ένα από τα τρία παιδιά που νοσούν
- όσο η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της.
-όσο ο καρκίνος θεωρείται επάρατος και όσο ο λαός μας φοβάται ακόμα και να προφέρει το όνομα του.
Η Φλόγα ανήκει στα ιδρυτικά μέλη και συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της «Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονιών «, η οποία ιδρύθηκε στην Ισπανία συμμετέχουν σήμερα 85 χώρες απ’ όλο τον κόσμο.
Ενισχύστε τον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή οικονομική κατάσταση.

Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών 
με Νεοπλασματική Ασθένεια
Γρηγορίου Λαμπράκη 6 
Ηγουμενίτσα 46100
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ποδηλατοδρομία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας Ηγουμενίτσα: Ποδηλατοδρομία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Με παραποιημένο όπλο,κυκλοφορούσε Ιταλός κυνηγός στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

 
 
Η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία διαδικασία ακολουθήθηκε από Θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου σε βάρος ενός αλλοδαπού (Ιταλού) κυνηγού, που εντοπίστηκε να κυνηγά με παραποιημένο όπλο.
 
Συγκεκριμένα κατά την εκτέλεση περιπολίας από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς, σε έλεγχο που έγινε σε παρέα αλλοδαπών κυνηγών, διαπιστώθηκε, ότι ένας εξ’ αυτών είχε στην κατοχή του ένα παραποιημένο όπλο.
 
Το όπλο κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του κατόχου του σχηματίστηκε δικογραφία και αυτός οδηγήθηκε στο ΑΤ Παραμυθιάς για τα περαιτέρω.
 
Τόσο ο συγκεκριμένος κυνηγός, όσο και οι υπόλοιποι με τους οποίους βρισκόταν μαζί ελέγχθηκαν, όπως προβλέπεται από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και με εξαίρεση την προαναφερθείσα παράβαση του Νόμου περί κατοχής όπλων, δε διαπιστώθηκε κάποια άλλη παράβαση της νομοθεσίας.
 
Οι έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, όπως και σε όλη την επικράτεια αρμοδιότητας και ευθύνης της Ε’ ΚΟΗ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και το ΔΣ εφιστά την προσοχή σε όλους ανεξαιρέτως να ακολουθούν και να σέβονται τη νομοθεσία, που ορίζει σαφώς τον τρόπο άσκησης της κυνηγετικής δραστηριότητας για όλους τους κυνηγούς, ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους.
Read More »
Με παραποιημένο όπλο,κυκλοφορούσε Ιταλός κυνηγός στην Παραμυθιά Με παραποιημένο όπλο,κυκλοφορούσε Ιταλός κυνηγός στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Ανακοίνωση του ομίλου Goody’s για την παύση λειτουργίας των καταστημάτων σε Ηγουμενίτσα και Γιάννενα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016


 
Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο αναφορικά με την παύση λειτουργίας των δύο καταστημάτων Goody’s στην πόλη των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας, ο Όμιλος Goody’s δηλώνει τα εξής:
 
Τα καταστήματα Goody’s Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας διαχειρίζεται η εταιρεία «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ», που εδρεύει στα Ιωάννινα, Δωδώνης 21, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντίνου Γκούμα, η οποία έχει τον απόλυτο διαχειριστικό έλεγχο και την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία τους, ως ο δικαιοδόχος των συγκεκριμένων καταστημάτων, με βάση τις συμβάσεις δικαιόχρησης με τη GOODY’S, από 1/10/2002.
 
Ο Όμιλος Goody’s πληροφορήθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ότι οι εργαζόμενοι των δύο καταστημάτων προέβησαν σε επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβληθέντων μισθών από την εργοδότρια εταιρεία «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ», και κατόπιν, με απόφαση των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ» τα καταστήματα, έπαυσαν προσωρινά τη λειτουργία τους.
 
Παρά τις οφειλές της εταιρείας «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ» προς τον Όμιλο Goody’s, ο Όμιλος κατέβαλλε προσπάθειες προκειμένου η δικαιοδόχος εταιρεία να διευθετήσει τις οφειλές της και προς τον ίδιο και προς τρίτους, ώστε τα καταστήματα να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους σε δύο ιστορικά σημεία της περιφέρειας. 
 
Αποκλειστικός σκοπός μας είναι η εξεύρεση δόκιμης λύσης για τη διαφύλαξη περισσότερων των 30 θέσεων εργασίας, τη διατήρηση των δύο καταστημάτων, που λειτουργούν με το σήμα Goody’s, αλλά και τη διαφύλαξη της φήμης των σημάτων του Ομίλου μας. 
 
Παρόλες τις παραπάνω προσπάθειες, η «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ» αποφάσισε εντέλει την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων αυτών.
 
Η εταιρεία «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ» είναι ιδιωτική επιχείρηση που λειτουργεί ανεξάρτητα. 
 
Ωστόσο, ο Όμιλος Goody’s θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξομάλυνση της υφιστάμενης κατάστασης και την εξεύρεση λύσης.
Read More »
Ανακοίνωση του ομίλου Goody’s για την παύση λειτουργίας των καταστημάτων σε Ηγουμενίτσα και Γιάννενα  Ανακοίνωση του ομίλου Goody’s για την παύση λειτουργίας των καταστημάτων σε Ηγουμενίτσα και Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα ενδυμάτων

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016


Συνελήφθη μία 45χρονη ημεδαπή, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών ακόμα γυναικών συνεργών της

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή πού έλαβε χώρα χθες (09-02-2016) το απόγευμα, σε βάρος 73χρονου ημεδαπού, μέσα σε κατάστημα στα Ιωάννινα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη μία 45χρονη ημεδαπή Ρομά, κατηγορούμενη για κλοπή ενώ από την αστυνομική έρευνα, έχουν ταυτοποιηθεί και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τριών γυναικών συνεργών της, ηλικίας 20, 28 και 36 ετών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, οι τέσσερις γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε κατάστημα πώλησης ενδυμάτων στα Ιωάννινα και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την τσέπη του ιδιοκτήτη, χρηματικό ποσό.

Η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα ενδυμάτων Εξιχνιάστηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα ενδυμάτων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Ερώτηση Μ. Κάτση για τη διαρκή παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016


Με ερώτησή του ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, και 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον υπουργό Εργασίας να αναλάβει δράση προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Ζητούν να διερευνηθεί το ζήτημα της αδήλωτης υπερωριακής απασχόλησης και να αποκατασταθεί η εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων, η άρση των εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση και η εφαρμογή του Οργανισμού Προσωπικού σε θέματα προσλήψεων και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Η ερώτηση όπως κατατέθηκε:

Προς κ.κ. Υπουργό Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Διαρκής παραβίαση εργατικής νομοθεσίας από την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς, μια από τις μεγαλύτερες συστημικές Ελληνικές Τράπεζες, απασχολεί σήμερα περισσότερους από 16.000 εργαζόμενους. Ωστόσο, οι εργασιακές σχέσεις όπως διαγράφονται μέχρι και αυτή τη στιγμή δίνουν μια εικόνα τουλάχιστον αποθαρρυντική, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα ετών καταπατώνται επανειλημμένα και διαρκώς, και μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα χρήζουν οριστικής αντιμετώπισης.

Συγκεκριμένα, o ίδιος ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ) αναφέρει επίσημα μια σειρά από παραβιάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας από πλευράς της Διοίκησης της Τράπεζας.

Α)Οι εργαζόμενοι στερούνται των νόμιμων ημερών άδειας.

Με ευθύνη της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού ,υπόλοιπα κανονικής άδειας παρελθόντων ετών εμφανίζονται να μετακινούνται αυθαίρετα στο νέο ημερολογιακό έτος για μεγάλη μερίδα εργαζομένων, μη ανταποκρινόμενοι στις κατ’ελάχιστον συμβατικές έναντι του προσωπικού υποχρεώσεις τους περί των προσαυξήσεων και αποζημιώσεων, που προβλέπονται στις εν λόγω περιπτώσεις.

2) Συστηματική Παραβίαση του ωραρίου.

Το νόμιμο ωράριο εργασίας,όπως αυτό προκύπτει από την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Τραπεζών-ΟΤΟΕ, παραβιάζεται συστηματικά από την Τράπεζα Πειραιώς, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από ελέγχους που έχει κάνει το ΣΕΠΕ και τις συνακόλουθες εκθέσεις του, σε επισκέψεις του στους χώρους εργασίας της Τράπεζας, κατόπιν παρέμβασης του ίδιου του Σωματείου των εργαζομένων.

3) Άρνηση Καταβολής επιδόματος βρεφονηπιακού σταθμού.

Παρά το γεγονός ότι το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού καταβάλλεται υποχρεωτικά σύμφωνα και πάλι με τα όσα ορίζει η κλαδική σύμβαση Τραπεζων-ΟΤΟΕ,με μοναδικές προυποθέσεις την προσχολική ηλικία των παιδιών και την απουσία ιδιόκτητου παιδικού σταθμού της τράπεζας, οι εργαζόμενοι- δικαιούχοι της Τράπεζας Πειραιώς αποκλείονται από τη λήψη του εν λόγω επιδόματος, με αιτιολογία ότι ο/η σύζυγος είναι άνεργος/η ή ότι δεν ασκούν με Δικαστική Απόφαση την επιμέλεια του ανήλικου τέκνου. Και πάλι οι εργαζόμενοι προσέφυγαν για το ζήτημα στην Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, και την Γραμματεία Ισότητας ΟΤΟΕ, από όπου απέσπασαν σχετικές γνωμοδοτήσεις, που καταδεικνύουν το παράτυπο των ενεργειών της Τράπεζας.

4) Παρακώληση Συνδικαλιστικής Δράσης

Η ανάδειξη από πλευράς του Σωματείου μια σειράς από ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και τις εργασιακές συνθήκες όλων των εργαζομένων, οι αποτελεσματικές παρεμβάσεις, και η προσφυγή στα αντίστοιχα όργανα που είναι υπεύθυνα για την τήρηση της νομιμότητας στους εργασιακούς χώρους και την κατοχύρωση της συνταγματικά προβλεπόμενης ισότητας, είχαν ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης από πλευράς της Διοίκησης της τράπεζας ή οποία επενέβη στο επιτρεπτό μέγεθος των διακινούμενων αρχείων ηλεκτρονικής επικοινωνίας του Σωματείου προς τους εργαζόμενους, αποκλείοντας αρχεία μεγαλύτερα των 30Kb. Μάλιστα, τον συγκεκριμένο αποκλεισμό είχε αναλάβει να άρει η τράπεζα σε προηγούμενη τριμερή συμφιλιωτική σύσκεψη που είχε γίνει υπο την προεδρία τέως Υφυπουργού Εργασίας, υποχρέωση που μέχρι σήμερα παραμένει σαν αίτημα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Α) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας από πλευράς της Διοίκησης της Τράπεζας;

Β) Θα διερευνηθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας το ζήτημα της αδήλωτης υπερωριακής απασχόλησης στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη;

Γ) Πώς θα αποκατασταθεί η εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων, η άρση των εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση, η εφαρμογή του Οργανισμού Προσωπικού σε θέματα προσλήψεων και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού;
Read More »
Ερώτηση Μ. Κάτση για τη διαρκή παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς Ερώτηση Μ. Κάτση για τη διαρκή παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών για το σχέδιο Πόλεως Συβότων

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016


Καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων εντός σχεδίου Πόλεως Συβότων να προσέλθουν μέχρι την 30-3-2016 στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας προκειμένου να εξοφλήσουν, άλλως ρυθμίσουν τις οφειλές τους από τις σχετικές εισφορές.

Σε διαφορετική περίπτωση η Υπηρεσία μας θα προβεί στην βεβαίωση των οφειλόμενων εισφορών με την νόμιμη προσαύξηση.

Για Πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά εργάσιμες ημέρες και ώρες με τον κ. Σπυρίδωνα Δρίμτζα 2ος όροφος τηλέφωνο 2665 3 61215.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Ρεγγίνα Δηλαβέρη
Read More »
Εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών για το σχέδιο Πόλεως Συβότων Εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών για το σχέδιο Πόλεως Συβότων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Άγνωστοί λήστεψαν 86χρονο με τη χρήση βίας και του απέσπασαν χρηματικό ποσό

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016


Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων δραστών, που διέπραξαν ληστεία, χθες (09.02.2016) και ώρα 16.30΄, στην Κοπάνη Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο ένας από τους δράστες προσέγγισε αρχικά, με το πρόσχημα πώλησης ενδυμάτων, 86χρονο ημεδαπό στην αυλή του σπιτιού του και όταν αυτός δεν αποδέχθηκε την αγοραπωλησία, τον ακινητοποίησε με τη βοήθεια συνεργού του και με τη χρήση βίας, του απέσπασαν χρηματικό ποσό. 
 
Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε ο τρίτος δράστης. 
 
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.

Read More »
Άγνωστοί λήστεψαν 86χρονο με τη χρήση βίας και του απέσπασαν χρηματικό ποσό Άγνωστοί λήστεψαν 86χρονο με τη χρήση βίας και του απέσπασαν χρηματικό ποσό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Σε ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016


Αναρτάται από σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 για διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας (www.igoumenitsa.gr) το σχέδιο για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Στόχος του νέου Ο.Ε.Υ. είναι να φτιάξουμε έναν Δήμο λειτουργικό, με λιγότερη γραφειοκρατία, στον οποίο όλες οι δομές θα είναι πλήρως στελεχωμένες και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός σύγχρονου Δήμου με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία του, αλλά και την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών.

Το σχέδιο του νέου Ο.Ε.Υ. έχει αναρτηθεί εδώ.

Διευκρινήσεις, απόψεις, σχόλια σχετικά με τη διαβούλευση θα κατατίθενται στο email: info@igoumenitsa.gr

Η Διαβούλευση έχει χρονική διάρκεια έως και την 17/02/2016.
Read More »
Σε ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας Σε ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, κατηγορούμενοι για ζωοκτονία

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016


Συνελήφθησαν, χθες (09-02-2016) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 61, 63 και 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ζωοκτονίας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι δράστες, μαζί με δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, προέβησαν στη θανάτωση δυο χοίρων, τους οποίους εξέτρεφε 36χρονος ημεδαπός, σε αγροτεμάχιο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

Read More »
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, κατηγορούμενοι για ζωοκτονία Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, κατηγορούμενοι για ζωοκτονία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Άγνωστοι κατέστρεψαν τις πινακίδες ενημέρωσης στις περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά κατά τον μήνα Ιανουάριο του τρέχοντος έτους υλοποίησε τη δράση «Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης στις περιοχές της χωρικής του αρμοδιότητας», στο πλαίσιο του υποέργου 1 «Δράσεις για την προστασία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας», που εντάσσεται στην πράξη «Προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας των περιοχών ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά» του Άξονα Προτεραιότητας 9 του ΕΠΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ 2007-2013) και αφορά την «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας». 
 
Η δράση ολοκληρώθηκε στις 29-01-2016 με την τοποθέτηση των τελευταίων πινακίδων στην Προστατευόμενη περιοχή των Στενών και Εκβολών Αχέροντα.
 
Τοποθετήθηκαν συνολικά 84 πινακίδες σε επιλεγμένα σημεία, επί του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου που διέρχεται από τις προστατευόμενες περιοχές και συγκεκριμένα:
  • 29 με πληροφορίες γενικές για την περιοχή, την βιοποικιλότητα και τις παραγωγικές δραστηριότητες.
  • 20 πινακίδες για σήμανση των Ζωνών των περιοχών με πληροφορίες για τις μη επιτρεπόμενες δραστηριότητες, όπως αυτές περιγράφονται στην προαναφερόμενη ΚΥΑ. με αριθμό 36427 «Χαρακτηρισμός των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών των Στενών και εκβολών των ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, του Έλους Καλοδικίου και της ευρύτερης περιοχής τους, ως Περιοχών Προστασίας της Φύσης και Περιφερειακών ζωνών» (ΦΕΚ 396/Δ’/17.09.2009).
  • 10 πινακίδες για απαγόρευση ρίψης σκουπιδιών και αδρανών υλικών ( Άρθρο 12 του Ν. 1650/86)
  • 25 πινακίδες για απαγόρευση κυνηγιού, όπου αυτό απαγορεύεται στην προαναφερόμενη ΚΥΑ και στις αντίστοιχες Δασικές απαγορευτικές διατάξεις.

Ο βασικός σκοπός υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, που εντάσσεται στις δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί ο Φορέας, είναι η έγκυρη πληροφόρηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών των προστατευόμενων περιοχών και παράλληλα η ανάδειξη των συγκεκριμένων περιοχών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο οικολογικό, πολιτιστικό και αισθητικό ενδιαφέρον.

Παρ΄ όλα αυτά τρείς μέρες μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των πινακίδων, κατά την επόπτευση στην περιοχή της Αμμουδιάς, οι φύλακες του Φορέα εντόπισαν κατεστραμμένες πινακίδες και κάποιες μάλιστα απομακρύνθηκαν εντελώς από την περιοχή. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή της Βαλανιδοράχης όπου καταστράφηκαν συνολικά 5 πινακίδες από τις οποίες οι δύο δεν βρέθηκαν (Συνοπτική Δέλτα Αχέροντα, και για τα Όρια Ζώνης Θύλακα) ενώ οι υπόλοιπες βρέθηκαν διαλυμένες (Κεντρική Δέλτα Αχέροντα, Όρια Ζώνης Α2.1 Κοίτη Αχέροντα και Λασπότοπος και Απαγορεύεται το κυνήγι) στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης στο ξεκίνημα της υλοποίησης του έργου καταγράψαμε την απομάκρυνση μιας πινακίδας στην περιοχή του Δέλτα Καλαμά Όρια Ζώνης Α4. Δέλτα Καλαμά (περιοχή Λιμνοθάλασσας Βατάτσα).

Πρόκειται για αδικαιολόγητη καταστροφή δημόσιας περιουσίας καθώς οι πινακίδες αφενός τοποθετήθηκαν σε δημόσιες εκτάσεις και αφετέρου η τοποθέτησή τους δεν παρεμποδίζει την άσκηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή, ούτε επιφέρει αλλαγή στα όρια των ζωνών προστασίας και στις δραστηριότητες που ασκούνται σε αυτές.

Πιστεύουμε ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά και δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, θεωρούμε το φυσικό πλούτο της περιοχής, ένα σημαντικό κεφάλαιο για την τοπική κοινωνία, η προστασία και διατήρηση του οποίου θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας, και ενέργειες ή δράσεις που αποσκοπούν στην προστασία του, θα πρέπει να τυγχάνουν και της υποστήριξης του κοινωνικού συνόλου.
Read More »
Άγνωστοι κατέστρεψαν τις πινακίδες ενημέρωσης στις περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά (+ΦΩΤΟ)  Άγνωστοι κατέστρεψαν τις πινακίδες ενημέρωσης στις περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016


Αγαπητοί συνδημότες και επισκέπτες,

Ο Δήμος Σουλίου σας κάνει γνωστό ότι το πρόγραμμα της ανακύκλωσης συνεχίζεται κανονικά και οι ημέρες αποκομιδής είναι Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή.

Οι πολίτες οφείλουν να μην αναμιγνύουν με τα συνήθη απορρίμματα εκείνα που είναι κατασκευασμένα από γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικές συσκευασίες. Οι καταστηματάρχες οφείλουν να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτόνια, πλαστικά κ.λ.π.) μετά την λήξη του απογευματινού ωραρίου της αγοράς, τα οποία πρέπει να είναι συμπιεσμένα και δεμένα ώστε να καταλαμβάνουν τον ελάχιστο δυνατό όγκο και να μην διασκορπίζονται.

Στους παραβάτες θα εφαρμόζεται ότι ισχύει στο άρθρο 28 του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία Από τον
Δήμο Σουλίου
Read More »
Δήμος Σουλίου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης Δήμος Σουλίου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016


Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 12η Φεβρουαρίου 2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων :

Θέμα 1ο: Έγκριση και διάθεση ψήφιση πιστώσεων λειτουργικών δαπανών Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2016.
Εισηγήτρια : Ανθίππη Λουκά - Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού.


Θέμα 2ο: Άσκηση η μη προσφυγών σύμφωνα με το διατακτικό της με αριθμό 493 / 2015 απόφασης του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 3ο: Ματαίωση των αποτελεσμάτων του Ηλεκτρονικού Δημόσιου Ανοιχτού Διαγωνισμού για την : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 150.000,00 ευρώ με το Φ.Π.Α. 23% και επανάληψή του με τροποποίηση ή μη των όρων και των Τεχνικών Προδιαγραφών.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 4ο:Έγκριση πρακτικών του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του καταστήματος «ΚΙΟΣΚΙ» στην Τ.Κ. Παραποτάμου Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 5ο: Επανέλεγχος δικαιολογητικών του μειοδότη στο διαγωνισμό για τηα ανάθεση του έργου με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ»
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 6ο: Επανέλεγχος δικαιολογητικών του μειοδότη της δημοπρασίας του έργου: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΣΤΑ Τ.Κ. ΠΕΡΔΙΚΑΣ (ΒΛΑΧΑ) – Τ.Κ. ΚΑΣΤΡΙΟΥ – Δ.Κ. ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ»
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 7ο:Έγκριση των πρακτικών και αποδοχή της προσφοράς του κ. ΒΕΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ για την προμήθεια ειδών κρεοπωλείου της ομάδας Γ’ και προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την προμήθεια των: Ομάδα Α’ – Προμήθεια ειδών παντοπωλείου, Ομάδα Β’ – ειδών Οπωροπωλείου, Ομάδα Δ’ – Προμήθεια ειδών Ιχθυοπωλείου, Ομάδα Ε’ – Προμήθεια ειδών Γαλακτοπωλείου – ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΟ, Ομάδα ΣΤ’ – Προμήθεια ειδών Αρτοποιείου και Ομάδα Ζ’ – Προμήθεια ειδών Γαλακτοπωλείου- Δήμος Ηγουμενίτσας, ύστερα από Ηλεκτρονικό Ανοικτό Διαγωνισμό.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 8ο : Επί αιτήσεως Σοφίας ΤΑΤΣΗ του Ιωάννη για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 9ο : Επί αιτήσεως Αικατερίνης ΛΥΓΚΑ του Κωνσταντίνου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 10ο : Επί αιτήσεως Αχιλλέα ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗ του Κωνσταντίνου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό της στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 11ο : Επί αιτήσεως Πέτρου ΓΙΑΝΝΗ του Γεωργίου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 12ο : Επί αιτήσεωςΠάρη ΠΑΠΠΑ του Αναστασίου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 13ο : Επί αιτήσεως Ηλία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ του Ανθιμου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 14ο : Επί αιτήσεως Λαμέ ΜΠΑΣΚΙΜ του Λαμέ για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό της στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 15ο : Επί αιτήσεως Παύλου ΔΑΜΟΥ του Κωνσταντίνου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 16ο : Επί αιτήσεως Δημήτριου ΚΑΛΟΔΙΚΗ του Σταύρου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 17ο : Επί αιτήσεως Βασίλειου ΚΑΛΟΔΙΚΗ του Σταύρου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 18ο : Επί αιτήσεωςΦίλιππου ΚΑΤΣΙΟΥ του Σταύρου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό της στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 19ο : Επί αιτήσεως Φώτιου ΣΟΥΚΑ του Φιλίππου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 20ο : Επί αιτήσεως Βασίλειου ΡΕΣΤΑ του Θεοδώρου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό της στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 21ο : Επί αιτήσεως Βασίλειου ΣΙΩΖΙΟΥ του Κωνσταντίνου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 22ο : Επί αιτήσεως Παύλου ΝΤΟΥΛΙΑ του Βασιλείου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 23ο : Επί αιτήσεως Βασίλειου ΝΤΟΥΛΙΑ του Αθανασίου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 24ο : Επί αιτήσεως Γεωργίας ΜΠΙΛΛΑ του Χαριλάου για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης με εξώδικο συμβιβασμό σε οικόπεδό του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 25ο :Έγκριση του πρακτικού της δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου – Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας».
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 26ο :Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για την επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Η Κωνσταντίνα Ζώη live στο Bo's Club την Παρασκευή

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016Read More »
Η Κωνσταντίνα Ζώη live στο Bo's Club την Παρασκευή Η Κωνσταντίνα Ζώη live στο Bo's Club την Παρασκευή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

ΦΟΠ: Μαθητές Γυμνάσιου και Λυκείου μαθαίνουν την ιστορία της Rock από τον Γιώργο Γάκη

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

 
 
Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος για άλλη μια φορά πρωτοτυπεί και στα πλαίσια των δράσεων εξοικείωσης των μαθητών με την μουσική, διοργανώνει ημερίδα με θέμα την ιστορία της Rock με καλεσμένο τον γνωστό καλλιτέχνη Γιώργο Γάκη.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο γυμναστήριο του Λυκείου Παραμυθιάς, με καλεσμένους τους μαθητές του Γυμνάσιου και του Λυκείου Παραμυθιάς, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 12:00.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers, με την συνοδεία των σπουδαστών του ΦΟΠ στα κρουστά, παίξουν ζωντανά στο Must στην Παραμυθιά.

Ο Γιώργος Γάκης έχοντας μία μακροχρόνια και αμετάβλητη πορεία στα rock μουσικά δρώμενα της χώρας, καθώς και σημαντικές συνεργασίες, δημιούργησε με τη Julie Massino τους Troublemakers το Μάιο του 1993. Μετά την αποχώρησή της Julie από το συγκρότημα, ο Γιώργος κρατάει τους Troublemakers ως ένα πενταμελές κλασσικό μελωδικό rock σχήμα με επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Whitesnake , Aerosmith , Bon Jovi, Deep Purple , Scorpions κ.α.

Ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρία την G. G. Records, από την οποία μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τρεις δισκογραφικές δουλειές : ''Keep on Rock 'n' Rollin'' (1989), ''Pain in my ass'' (1993), ''Forbidden Paradise'' (2000), σε μουσική και στίχους του ίδιου. Τα τελευταία χρόνια ζει στα Γιάννενα, όπου παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, συνεχίζει να κάνει εμφανίσεις σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το συγκρότημά του, τους Troublemakers, έχουν παίξει σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας περισσότερα από 1000 live δημιουργώντας ένα φανατικό κοινό. Για 4 χρόνια διοργάνωσε το ιδιαίτερης επιτυχίας φεστιβάλ Castle Rock Festival, φιλοξενώντας καλλιτέχνες και συγκροτήματα παγκοσμίου φήμης.

Σημαντικές στιγμές στην ιστορία του συγκροτήματος, είναι οι support εμφανίσεις τους με θρυλικά ονόματα της rock όπως οι: Deep Purple, Whitesnake, Glenn Hughes, Dokken, Winger, Over the Rainbow, Twisted Sister και ο Uli Jon Roth, ενώ το 2010 έπαιξε με το συγκρότημα του support σε συναυλίες των Scorpions σε πάνω από 50.000 κοινό.
Read More »
ΦΟΠ: Μαθητές Γυμνάσιου και Λυκείου μαθαίνουν την ιστορία της Rock από τον Γιώργο Γάκη ΦΟΠ: Μαθητές Γυμνάσιου και Λυκείου μαθαίνουν την ιστορία της Rock από τον Γιώργο Γάκη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας: Παράταση της αποχής έως και 15 Φεβρουαρίου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, στην έκτακτη συνεδρίασή του, την 8/2/2016, και σύμφωνα και με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος , αποφάσισε:
 
Την παράταση της αποχής των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, από 9 έως και 15 Φεβρουαρίου 2016 διατυπώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του με τη συνολική λογική του κυβερνητικού προσχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.
 
Υπογραμμίζεται ότι οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα.
 
ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΧΗΣ
• Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
• Παραγραφές - προθεσμίες
• Αναστολές πλειστηριασμών
• Αιτήσεις προσωρινών διαταγών
• Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό.
 
Δεν απαιτείται άδεια στην προκατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.
 
Αναβολές : Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση - στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου - να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.
Read More »
Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας: Παράταση της αποχής έως και 15 Φεβρουαρίου Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας: Παράταση της αποχής έως και 15 Φεβρουαρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Σελίδες