Ηγουμενίτσα: Ο.Λ.ΗΓ. και Πράσινο Λιμάνι (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020

Ηγουμενίτσα: Ο.Λ.ΗΓ. και Πράσινο Λιμάνι (+ΒΙΝΤΕΟ)


"Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του Ευρωπαϊκού έργου ΝΕWBRAIN, έχει εντοπίσει και παρουσιάσει μια σειρά έργων προτεραιότητας που αποτελούν μέρος του Στρατηγικού του Σχεδιασμού. Ένα από τα έργα προτεραιότητας είναι, τα επόμενα χρόνια, να μετατραπεί το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε ένα Οικολογικό «Πράσινο» Λιμάνι. Ο κύριος στόχος του «Πράσινου» λιμανιού είναι η λειτουργία του λιμένα να πραγματοποιείται με σεβασμό προς το περιβάλλον, στοχεύοντας σε νέες «πράσινες» τεχνολογίες..."

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί μέρος δελτίου τύπου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, από τις 12 Ιουνίου 2020.

Η πραγματικότητα και η καθημερινότητα όμως που ζουν οι κάτοικοι της πόλης , με τα φουγάρα των πλοίων που προσεγγίζουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, να "καπνίζουν" ανεξέλεγκτα, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί και που βιντεοσκοπήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, είναι πολύ διαφορετική από αυτή που ... οραματίζεται και ευαγγελίζεται η διοίκηση της ΟΛΗΓ.


Ο οργανισμός μάλιστα προχώρησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με σκοπό την Αξιοποίηση Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη βελτίωση της περιβαλλοντικής ποιότητας.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα εγκατασταθεί σε κτίριο του ΟΛΗΓ ένας νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων, προκειμένου να μετρά την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, και τα δεδομένα αυτά θα καταγράφονται και θα απεικονίζονται στο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα που έχει υλοποιήσει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου. Στόχος είναι η επιστημονική παρακολούθηση και η μελέτη του περιβάλλοντος του Λιμένα..

Υπενθυμίζουμε πως στον τερματικό σταθμό Τ1, λειτουργεί εδώ και χρόνια σταθμός μέτρησης των αέριων ρύπων, χωρίς ποτέ να γίνουν γνωστά τα όσα καταγράφει, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας.

Θα καλέσουμε για ακόμα μία φορά, την τελευταία, να δοθούν στην δημοσιότητα από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, οι μετρήσεις του σταθμού μέτρησης αέριων ρύπων. 
Μετά δυστυχώς θα αναγκαστούμε να απευθυνθούμε στην Εισαγγελία Θεσπρωτίας, θέλοντας να προστατεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας.

Επίσης ζητάμε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, να μας ενημερώσει για τις παραβάσεις που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια και που έχουν να κάνουν με την ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και το ύψος των τυχόν προστίμων.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο.Λ.ΗΓ. και Πράσινο Λιμάνι (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Ο.Λ.ΗΓ. και Πράσινο Λιμάνι (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διανομή Ειδών ΒΥΣ (είδη παντοπωλείου)

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020

Ηγουμενίτσα: Διανομή Ειδών ΒΥΣ (είδη παντοπωλείου)Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας , θα διανείμει είδη παντοπωλείου ( αλεύρι, ζάχαρη, φασόλια, φακές, τοματοπελτέδες, γάλα εβαπορέ και μακαρόνια ) σε δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής , Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων 2015 – 2016», στην αποθήκη του προγράμματος, πρώην Μαθητική Εστία, από την ΔΕΥΤΕΡΑ 03/08/2020 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/08/2020 και ώρες 10.00 έως 13.00. 

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον Α.Μ.Κ.Α. τους και την ταυτότητα. 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ. 

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ 

Πληροφορίες 
Κα Μπούτα Χριστίνα 
Τηλέφωνο : 2665021003 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Διανομή Ειδών ΒΥΣ (είδη παντοπωλείου) Ηγουμενίτσα: Διανομή Ειδών ΒΥΣ (είδη παντοπωλείου) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020 Rating: 5

ΜΛ ΚΚΕ: Πλατύ μέτωπο αντίστασης στο ξεπούλημα του Λιμανιού

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020

ΜΛ ΚΚΕ: Πλατύ μέτωπο αντίστασης στο ξεπούλημα του Λιμανιού 


Στα πλαίσια του ξεπουλήματος του Δημόσιου πλούτου της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ, κατ΄ εντολή της ΕΕ και στη υπηρεσία των συμφερόντων του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, προχώρησε σε διαγωνισμό για την εκποίηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ). 

Η ΟΛΗΓ ΑΕ είναι μια μονομέτοχη κερδοφόρα Εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου, με δεκάδες εργαζόμενους, που υπάγεται στο ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο πηγαίνουν τα κέρδη της, για να ταΐσει τον μνημονιακό Μινώταυρο. 

Σαν προίκα στην πωλούμενη εταιρεία, για να είναι αρεστή στους επίδοξους αγοραστές, δίνονται και τα λιμάνια της Πλαταριάς, των Συβότων με όλη τη χερσαία έκτασή τους και όλη η παραθαλάσσια Σκάλα Σαγιάδας, με όλα τα σπίτια και τα καταστήματα, που με ένα μεθοδευμένο σχέδιο, τα προηγούμενα χρόνια, με την συναίνεση των τοπικών αρχών, μετατράπηκαν από αλιευτικά σε τουριστικά καταφύγια. 

Το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τα λιμανάκια Πλαταριάς, των Συβότων και της Σαγιάδας, φτιάχτηκαν με εκατοντάδες εκατομμύρια του ελληνικού λαού. 

Με την πώληση αυτή, το καινούργιο «αφεντικό» θα μετατραπεί σε «κράτος εν κράτει», θα έχει στη διάθεσή του όλα αυτά τα φιλέτα και θα μετατρέψει την Ηγουμενίτσα μια παραλιακή πόλη και τα παραθαλάσσια χωριά Πλαταριά, Σύβοτα, Σαγιάδα, χωρίς μέτωπο στην παραλία, αποκλείοντας τους κατοίκους από κάθε δραστηριότητα σε αυτήν. 

Στην πώληση περιλαμβάνονται και κομμάτια της ονομαζόμενης «χερσαίας ζώνης» του Λιμανιού (λιμανάκι, γήπεδα, τμήματα πεζοδρόμου και του Δρεπάνου), που σήμερα απολαμβάνουν πολίτες της Ηγουμενίτσας, αφού όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από ένα πραγματικό «γαϊτανάκι» - κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων, με όλες τις δημοτικές αρχές, η «χερσαία ζώνη» όλο παραχωρείται στο Δήμο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει παραχωρηθεί. 

Θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται να μιλήσουμε σε καλόπιστους και λογικούς ανθρώπους για τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις αυτού του ξεπουλήματος. Είναι ένα θέμα άλλωστε που έχει συζητηθεί και που οι φορείς και η Θεσπρωτική κοινωνία έχουν εκφράσει τις απόψεις των. Όλα αυτά τα χρόνια το Λιμάνι για πολλούς ήταν η «Μεγάλη Ιδέα» που θα έφερνε την «ανάπτυξη», μόνον που η ανάπτυξη δεν ήρθε και η φτώχεια και η ανεργία, σαν αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών, μεγάλωσε. 

Απεναντίας είχαμε τις πλημμύρες στο Λαδοχώρι, τον θόρυβο και την αιθαλομίχλη των καραβιών, την καταστροφή των πράσινων λόφων της «Γωνιάς», την αύξηση της αξίας της γης, την κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω μη ύπαρξης Περιφερειακής οδού, την ακρίβεια σε καύσιμα και σε όλα τα αγαθά, το κλείσιμο των περισσότερων Ναυτικών Πρακτορείων, όπου δούλευε ένας κόσμος, όλα σε όφελος των εφοπλιστικών εταιρειών. 

Φέτος διαπιστώνει κανείς ακόμη πιο πολύ τι σημαίνει να στηρίζεται η οικονομία μιας χώρας - υποταγμένης στον ιμπεριαλιστικό Ευρωενωσιακό καταμερισμό εργασίας - στον τριτογενή τομέα, με την «βαριά βιομηχανία», τον τουρισμό, με τον οποίο συνδέεται και το Λιμάνι, να τσακίζεται στο παραμικρό φύσημα του ανέμου. 

Και επειδή κάποιοι μιλάνε για «οφέλη», πέρα όλων των ανωτέρω, πέραν από το άδηλο μέλλον και των εργαζομένων στην ΟΛΗΓ ΑΕ, για να μην υπάρχουν αυταπάτες, θυμίζουμε ότι ένα πενιχρό ποσό από τα έσοδα του Λιμανιού, που δινόταν παλιότερα από το Λιμενικό Ταμείο Ηγουμενίτσας στο Δήμο και στις Τοπικές Κοινότητες, με παρέμβαση των εφοπλιστών, σταμάτησε να δίνεται. 

Εκείνο που χρειάζεται άμεσα, είναι μια πανστρατιά για την δημιουργία ενός πλατιού μετώπου αντίστασης που θα περιλάβει τους πάντες, πολίτες συλλόγους, φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες, με βασικό αίτημα: 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Read More »
ΜΛ ΚΚΕ: Πλατύ μέτωπο αντίστασης στο ξεπούλημα του Λιμανιού ΜΛ ΚΚΕ: Πλατύ μέτωπο αντίστασης στο ξεπούλημα του Λιμανιού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Νέα ασθενή σεισμική δόνηση τα ξημερώματα

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020

Θεσπρωτία: Νέα ασθενή σεισμική δόνηση τα ξημερώματαΝέα ασθενή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη 1:50, τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Θεσπρωτία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται ανάμεσα από τα χωριά Ραβενή και Κοκκινιά, του Δήμου Φιλιατών, 21 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Είχε ένταση 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζουμε πως στις 7.29 το πρωί της Πέμπτης, 
Read More »
Θεσπρωτία: Νέα ασθενή σεισμική δόνηση τα ξημερώματα Θεσπρωτία: Νέα ασθενή σεισμική δόνηση τα ξημερώματα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020 Rating: 5

Σύλληψη 19χρονης στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020

Σύλληψη 19χρονης στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη μιας 19χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η 19χρονη, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 19χρονης στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 19χρονης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020 Rating: 5

Σελίδες