https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Κοινή δράση του Κ.Ψ.Υ Ηγουμενίτσας του Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών με την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Κοινή δράση του Κ.Ψ.Υ Ηγουμενίτσας του Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών με την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των ΝαρκωτικώνΤο προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης των κατοίκων της Ηγουμενίτσας σχετικά με την Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις.
 Οι πολίτες ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τη σημασία της πρόληψης και της αντιμετώπισης κάθε μορφής εξάρτησης και προβλήματος ψυχικής υγείας.
 Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας (τηλ. 2665028874) και η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος (τηλ. 2651037812) εξυπηρετούν κάθε αίτημα για βοήθεια διασφαλίζοντας το απόρρητο και με επιστημονική και ανθρώπινη προσέγγιση.Read More »
Κοινή δράση του Κ.Ψ.Υ Ηγουμενίτσας του Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών με την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών Κοινή δράση του Κ.Ψ.Υ Ηγουμενίτσας του Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών με την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Πρόταση ανάδειξης μονοπατιών Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Πρόταση ανάδειξης μονοπατιών Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με στόχο την ανάδειξη του δικτύου των μονοπατιών του και την προβολή του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής, υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα του ΟΦΥΠΕΚΑ “Δημιουργία δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας” για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ (ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ) ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 1.688.511,10 €.

Η προτεινόμενη πράξη αφορά στην καταγραφή, τη βελτίωση της βατότητας και την κατάλληλη σήμανση των μονοπατητικών διαδρομών, ώστε αυτά να είναι αισθητικά και πρακτικά λειτουργικά για πεζοπόρους και ποδηλάτες. Παράλληλα πρόκειται να δώσει ώθηση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθότι η γεωμορφολογία του Δήμου Ηγουμενίτσας καθίσταται ιδανική για τις συγκεκριμένες μορφές τουρισμού.

Οι θέσεις των μονοπατιών αναπτύσσονται στις εξής Δημοτικές Ενότητες:
Δ.Ε. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:
ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΥΚΛΩΠΑΣ (ΟΡΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΙΚΙ)
ΜΕΣΑΙΟΣ ΚΥΚΛΩΠΑΣ (ΟΡΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΙΚΙ)
ΜΙΚΡΟΣ ΚΥΚΛΩΠΑΣ (ΟΡΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΙΚΙ)
Δ.Ε. ΠΕΡΔΙΚΑΣ:
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ – ΔΥΜΟΚΑΣΤΡΟ
Δ.Ε. ΣΥΒΟΤΩΝ:
ΣΥΒΟΤΑ - ΒΡΑΧΩΝΑΣ – ΠΟΛΥΝΕΡΙ
Δ.Ε. ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ:
ΕΛΟΣ ΚΑΛΟΔΙΚΙΟΥ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ (ΜΟΡΦΑΤΙ - ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ -ΒΑΡΑΘΡΟ ΣΤΥΓΟΣ)
Δ.Ε. ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ:
ΝΤΟΛΙΑΝΗ – ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ

Read More »
Πρόταση ανάδειξης μονοπατιών Δήμου Ηγουμενίτσας Πρόταση ανάδειξης μονοπατιών Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Η Δράσε ή Πάψε! - Του Ηλία Παππά

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Η Δράσε ή Πάψε! - Του Ηλία ΠαππάΣτις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος στο Δήμο Ηγουμενίτσας εκπροσωπώντας τη δημοτική ενότητα Πέρδικας.


Η απόφαση αυτή δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε πρόχειρη, αλλά προήλθε μέσα από συστηματική σκέψη και συλλογική θέληση για εκπροσώπηση από το πρόσωπο μου. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή συνοψίζονται στους εξής:


α) Η απούσα γενιά 17-40. Η γενιά μας πρέπει να έχει φωνή και να ακούγεται δυνατά. Να έχει ανθρώπους που να μπορούν να καταλάβουν τις δυσκολίες, τις ανάγκες και τις αγωνίες τους. Να είναι σε στενή επικοινωνία μαζί τους, να μιλάνε στο ίδιο μήκος κύματος και ταυτόχρονα να μπορούν να διεκδικήσουν γι’ αυτήν με τεκμηριωμένες θέσεις. Η γενιά με τα περισσότερα προβλήματα και τις λιγότερες ευκαιρίες, αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα. Σε έναν δήμο που η νεολαία εξαναγκάζεται να μεταναστεύει ή να ζει υποαπασχολούμενη και ανασφαλής οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις και να τους συγκρατήσουμε με μια αλλαγή παραδείγματος. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι αναγκαία και επιβεβλημένη για την αναστροφή της παρούσας κατάστασης.


β) Η καθημερινότητα. Η Πέρδικα αλλά και συνολικά ο Δήμος Ηγουμενίτσας αντιμετωπίζει ζητήματα καθημερινότητας τα οποία σε πολλές άλλες πόλεις έχουν επιλυθεί και θεωρούνται αυτονόητα. Λακκούβες, δημόσιος φωτισμός, δημόσια δίκτυα και συγκοινωνιακό πρόβλημα πρέπει άμεσα να επιλυθούν. Αν δεν μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τα απλά δεν έχουμε το δικαίωμα να οραματιζόμαστε σύνθετα προγράμματα και χρηματοδοτήσεις


γ) Φωνή λαού. Ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων εντός και εκτός του κύκλου μου, επέμενε με επιχειρήματα, και δυνάμωσε τη θέληση μου αυτή τη φορά να έχω ενεργό ρόλο στον τρόπο βελτίωσης των συνθηκών ζωής του τόπου μας.


δ) Ο Παναγιώτης Νταής. Τα πρόσωπα κομίζουν αξίες, ήθος, εμπειρία και κατάρτιση. Ο μόνο κατ’ όνομα Νταής, είναι ένας άνθρωπος με βαθιά κατάρτιση στη δημόσια διοίκηση και τη διαχείριση ανθρώπων και πόρων. Έχω βαθιά πίστη ότι μπορεί να αλλάξει τη ρότα του δήμου με όρους συλλογικού συμφέροντος χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες. Το βασικότερο προτέρημα είναι ότι ακούει, συζητάει, επεξεργάζεται.


ε) Τα αμιγώς αυτοδιοίκητά χαρακτηριστικά του συνδυασμού. Η σύνθεση του συνδυασμού από ανθρώπους με όρεξη, εμπειρία και φρέσκιες ιδέες που δεν εγκλωβίζεται σε κομματικές ταυτότητες, αλλά τις υπερβαίνει και δημιουργεί μια νέα διαιρετική τομή εκείνη της προόδου έναντι της συντήρησης. Ο χώρος της προόδου λοιπόν στον οποίο τοποθετείται ο συνδυασμός απλώνεται από τη δεξιά έως την αριστερά, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, με κομματική ελευθερία για τον καθένα από τα μέλη του, με διακριτό στόχο την πρόοδο στην τοπική αυτοδιοίκηση.


στ) Η δράσε ή πάψε. Επειδή ο τρόπος διοίκησης και η αποτελεσματικότητα αυτής δεν μου αρέσει στο Δήμο Ηγουμενίτσας, επειδή κριτίκαρα και κριτικάρω όλα αυτά, ασχέτως αν γίνομαι αρεστός η όχι, πιστεύω ότι η αλλαγή μπορεί να είναι μόνο ενεργητική και θα προέλθει μέσα από τη συμμετοχή και τη χρηστή διοίκηση. Μπορεί να μοιάζει ουτοπικό, αλλά όταν έρθουν τα πρώτα αποτελέσματα θα πιστέψουν περισσότεροι. Είναι η ώρα λοιπόν της δράσης για να μην μπορεί κανείς να μας πει «εσύ τότε που ήσουν;».


Με σεβασμό σε όλους του υποψηφίους Δημάρχους και τους συνυποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους εύχομαι έναν παραγωγικό αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων. Οι διαφορές μας εξάλλου είναι στο τρόπο αντίληψης της τοπικής πολιτικής για την αυτοδιοίκηση και όχι σε ανθρώπινο επίπεδο.


Σας καλώ το διάστημα που ακολουθεί να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε και τελικώς να πετύχουμε την αλλαγή που όλοι θέλουμε για τις ζωές μας, τον τόπο που αγαπάμε και το μέλλον.


Με εκτίμηση,
Παππάς Ηλίας
Υπ. Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας (ΔΕ Πέρδικας) με την παράταξη «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης»
 

Read More »
Η Δράσε ή Πάψε! - Του Ηλία Παππά Η Δράσε ή Πάψε! - Του Ηλία Παππά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Τροποποιείται το ωράριο επίσκεψης στους αρχαιολογικους χώρους Ελέας και Γιτάνων λόγω καύσωνα

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Τροποποιείται το ωράριο επίσκεψης στους αρχαιολογικους χώρους Ελέας και Γιτάνων λόγω καύσωνα
Λόγω του επικείμενου καύσωνα που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι από αύριο Πέμπτη 13.07.2023 έως και τη Δευτέρα 17.07.2023 οι αρχαιολογικοί χώροι Γιτάνων και Ελέας θα λειτουργούν με τροποποιημένο ωράριο που διαμορφώνεται ως εξής: 8:30-12:00


Read More »
Τροποποιείται το ωράριο επίσκεψης στους αρχαιολογικους χώρους Ελέας και Γιτάνων λόγω καύσωνα Τροποποιείται το ωράριο επίσκεψης στους αρχαιολογικους χώρους Ελέας και Γιτάνων λόγω καύσωνα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην ΗγουμενίτσαΑπό  κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα, ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη.
Προσφέρεται ικανοποιητικός μισθός και σταθερή εργασία.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2665027207 & 6932787789
Και στο email: marjimarine@gmail.com

Read More »
Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Υποψήφιος με το συνδυασμό "Δύναμη προοπτικής" ο Ναπολέων Τσάνης

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Υποψήφιος με το συνδυασμό "Δύναμη προοπτικής" ο Ναπολέων ΤσάνηςΣυνεχίζουμε δυνατά, με συνέπεια και στο αύριο!
Ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στον Ναπολέοντα Τσάνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Europrawn Hellas, που αναπτύσσει βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον και ηθική υδατοκαλλιέργεια γαρίδας στην Ευρώπη, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση στην παγκόσμια αγορά.
Ο κ. Τσάνης πτυχιούχος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Μοριακή Βιολογία και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του για τον τόπο μας και τις ικανότητές του στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Η πολυσχιδής του δράση ενισχύει την προσπάθειά μας να δώσουμε προοπτική κι ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Καλή επιτυχία Ναπολέων!
Προχωράμε μπροστά με σταθερότητα και γνώση για την πρόοδο του Δήμου που αγαπάμε!

#Dynami_Prooptikis
#ΔύναμηΠροοπτικής
#ΔήμοςΗγουμενίτσας
#municipality_of_igoumenitsa
#ioannislolos
Ιωάννης Λώλος
Ναπολέων Τσάνης
Read More »
Υποψήφιος με το συνδυασμό "Δύναμη προοπτικής" ο Ναπολέων Τσάνης Υποψήφιος με το συνδυασμό "Δύναμη προοπτικής" ο Ναπολέων Τσάνης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Συντάξεις: Αυξήσεις σε χιλιάδες συνταξιούχους από το «μικρό Δημόσιο» - Οι δικαιούχοι

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Συντάξεις: Αυξήσεις σε χιλιάδες συνταξιούχους από το «μικρό Δημόσιο» - Οι δικαιούχοι


Αυξήσεις στις αποδοχές χιλιάδων συνταξιούχων περιλαμβάνει το οικονομικό νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε χθες και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

 Το μέτρο αφορά 9.500 δικαιούχους που εντάσσονται στην ειδική κατηγορία «μικρό Δημόσιο» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ). Πρόκειται κυρίως για συνταξιούχους παθόντες εν υπηρεσία, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, καλλιτέχνες, λογοτέχνες κ.ά.


Read More »
Συντάξεις: Αυξήσεις σε χιλιάδες συνταξιούχους από το «μικρό Δημόσιο» - Οι δικαιούχοι Συντάξεις: Αυξήσεις σε χιλιάδες συνταξιούχους από το «μικρό Δημόσιο» - Οι δικαιούχοι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Κέρκυρα: Διακομιδή 62χρονου στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Κέρκυρα: Διακομιδή 62χρονου στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε η παρακάτω διακομιδή ασθενούς, που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

62χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Read More »
Κέρκυρα: Διακομιδή 62χρονου στην Ηγουμενίτσα Κέρκυρα: Διακομιδή 62χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένουΤαυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές, που κατηγορούνται ότι είχαν αφαιρέσει από αυτοκίνητο ημεδαπού πορτοφόλι με χρηματικό ποσό -350- ευρώ

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου, που έγινε προχθές (10-07-2023) το μεσημέρι στην Άρτα.

Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, οι οποίες αφαίρεσαν από το σταθμευμένο αυτοκίνητο ηλικιωμένου ημεδαπού πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό -350- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

 

Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Σύλληψη φυγόποινου στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Σύλληψη φυγόποινου στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς


Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός φυγόποινος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου με ποινή φυλάκισης 4 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και πλαστογραφία.

Read More »
Σύλληψη φυγόποινου στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς Σύλληψη φυγόποινου στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Market Pass 2 προ των πυλών - Νέοι δικαιούχοι επιδότησης με αίτηση μετά και την επίσημη ανακοίνωση για το πρόγραμμα.

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Market Pass 2 προ των πυλών - Νέοι δικαιούχοι επιδότησης με αίτηση μετά και την επίσημη ανακοίνωση για το πρόγραμμα.


Market Pass 2 έρχεται και επίσημα, καθώς ανακοινώθηκε η επέκταση του προγράμματος για την επιδότηση τροφίμων. Η επίσημη ανακοίνωση για την επέκταση του Market Pass έγινε δια στόματος πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια διευρύνονται.


Το πρώτο Market Pass κάλυπτε τους δικαιούχους μέχρι και τον Ιούλιο. Πλέον, με την επέκταση του προγράμματος, θα καλυφθούν οι μήνες μέχρι το τέλος του 2023. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το Marker Pass «καλύπτει το 10% των βασικών εξόδων των περισσότερων νοικοκυριών», που υπολογίζονται σε 2,8 εκατομμύρια.Read More »
Market Pass 2 προ των πυλών - Νέοι δικαιούχοι επιδότησης με αίτηση μετά και την επίσημη ανακοίνωση για το πρόγραμμα. Market Pass 2 προ των πυλών - Νέοι δικαιούχοι επιδότησης με αίτηση μετά και την επίσημη ανακοίνωση για το πρόγραμμα. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Δώρο ζωής μετά από εννέα χρόνια. Η επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς στον 50χρονο Λευτέρη απο την Παραμυθιά

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Δώρο ζωής μετά από εννέα χρόνια. Η επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς στον 50χρονο Λευτέρη απο την Παραμυθιά


Οι γονείς 19χρονου αγοριού πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους -μετά από εγκεφαλικό θάνατο-“Ο γιος σας θα ήταν πολύ περήφανος για την απόφασή σας. Δώσατε ζωή σε εμένα, αλλά και σε τόσους άλλους. Θα σάς ευγνωμονούμε πάντοτε για αυτήν την πράξη”.

Το γράμμα στάλθηκε πριν από λίγες εβδομάδες μέσω του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στους γονείς ενός 19χρονου αγοριού που πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους -μετά από εγκεφαλικό θάνατο- δίνοντας σε κάποιους ασθενείς τη δύναμη να ονειρεύονται ξανά.

Ανάμεσα σε αυτούς και στον αποστολέα της επιστολής, τον 50χρονο Λευτέρη Λαμπρόπουλος απο την Παραμυθιά, που επί εννέα χρόνια και τέσσερις μήνες περίμενε στη λίστα για το κατάλληλο μόσχευμα. Χάρη στην απόφαση αυτής της οικογένειας, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς και σήμερα μπορεί να σχεδιάζει τη ζωή του από την αρχή.

Μού έδωσαν ζωή, τι πιο σημαντικό από αυτό;

«Οι άνθρωποι αυτοί μού έκαναν ένα θείο δώρο. Εάν η κατάστασή μου τους επόμενους μήνες επιβαρυνόταν, ίσως να μην προλάβαινα τη μεταμόσχευση. Μού έδωσαν ζωή, τι πιο σημαντικό από αυτό;», λέει στην «Κ», αναγνωρίζοντας τη δύσκολη απόφαση που κλήθηκαν να πάρουν αυτοί οι γονείς μέσα στην οδύνη τους. «Εκείνη τη στιγμή πονάς για τον άνθρωπο που χάνεις. Δεν είναι μια εύκολη απόφαση, αλλά μέσα από αυτήν, μπορείς να σώσεις επτά ζωές. Ξέρετε πόσο τούς ευγνωμονούμε όλοι; Πόσο θα θέλαμε να τούς γνωρίσουμε, να τούς πάρουμε μία αγκαλιά και να τούς πούμε ένα “ευχαριστώ”;»

«Το Ωνάσειο θα είναι πλέον το δεύτερο σπίτι σου»

Η περιπέτεια του Λευτέρη ξεκίνησε πριν από περίπου 11 χρόνια, όταν ακόμη ζούσε στην Παραμυθιά της Ηπείρου. Μέχρι τότε είχε μία φυσιολογική ζωή: Εργαζόταν ως οδηγός ταξί και στον ελεύθερο χρόνο του έπαιζε ποδόσφαιρο. Τον Δεκέμβριο του 2012, ύστερα από ένα οξύ έμφραγμα, μεταφέρθηκε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, προλαβαίνοντας να ζήσει, όχι όμως και να αποφύγει την ανεπάρκεια.

«Ξεκίνησε τότε ένας Γολγοθάς που περιλάμβανε και άλλες νοσηλείες. Όταν ένα χρόνο μετά, χρειάστηκε να έρθω στο Ωνάσειο για έναν προ-μεταμοσχευτικό έλεγχο, οι γιατροί μού είπαν: “Αυτό θα είναι πλέον το δεύτερο σπίτι σου”. Δεν είχα καταλάβει τι εννοούσαν, αλλά έγινε όπως μού το είπαν. Το γεγονός ότι σήμερα ζω, το οφείλω σε αυτούς τους γιατρούς. Πρωτίστως στους γονείς του παιδιού, αλλά και σε αυτήν την ομάδα επιστημόνων, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν σταθεί δίπλα μου», περιγράφει ο ίδιος.

«Έλεγα δεν πειράζει, την επόμενη φορά»
Από τον Οκτώβριο του ’13 που εντάχθηκε στη λίστα και για περίπου μία δεκαετία, ο Λευτέρης κλήθηκε πέντε φορές να ετοιμαστεί για τη διαδικασία της μεταμόσχευσης. Η έκτη θα ήταν και η τυχερή. Το μόσχευμα που βρέθηκε ήταν το κατάλληλο.

Μετακόμισα στη Νέα Σμύρνη, ώστε να είμαι κοντά στο Ωνάσειο και να μπορώ να φτάνω γρήγορα

«Κάθε φορά, με καλούσαν και μού έλεγαν: “Υπάρχει ένα μόσχευμα. Σε πόσες ώρες μπορείτε να είστε εδώ;” Τα πρώτα χρόνια βρισκόμουν στην Ήπειρο και χρειαζόμουν 5 έως 6 ώρες για να φτάσω στην Αθήνα. Στη συνέχεια μετακόμισα στη Νέα Σμύρνη για να είμαι κοντά στο Ωνάσειο και να έχω τη δυνατότητα να φτάνω γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα των γιατρών έφευγε για να πάει να εξετάσει το μόσχευμα και να το φέρει μόνο εφόσον βρισκόμουν ήδη στο Κέντρο, καθώς η διάρκεια ζωής του είναι -όπως μου είχαν πει- περίπου ένα τετράωρο. Κάθε φορά ήξερα ότι υπήρχε η πιθανότητα να σταματήσει η διαδικασία επειδή το μόσχευμα δεν θα ήταν συμβατό. Την πρώτη φορά που συνέβη αυτό, ένιωσα απογοήτευση. Έπειτα συνήθισα. Έλεγα “δεν πειράζει, την επόμενη φορά”. Γιατί ένιωθα ότι θα υπήρχε επόμενη, ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν το κατάλληλο μόσχευμα, ότι θα τα κατάφερνα κι εγώ».

Όλα αυτά τα χρόνια η καλή ψυχολογία και οι θετικές σκέψεις, τον βοήθησαν να ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Ακόμη κι όταν -έξι μήνες πριν από τη μεταμόσχευση- χρειάστηκε να βάλει συσκευή μηχανικής υποστήριξης, εκείνος μέσα στο δωμάτιο τραγουδούσε, προς έκπληξη όλων. Σε όλη αυτήν τη δύσκολη διαδρομή, πάντως, είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του. Τώρα, μαζί, σχεδιάζουν και το μέλλον.


Πιο κοντά στα όνειρα ζωής
Ο Λευτέρης γνωρίζει ότι η μάχη που δίνει, δεν έχει τελειώσει. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κι εκείνοι καθοριστικοί για την επιτυχία της επέμβασης. Όμως, τα στατιστικά είναι με το μέρος του και κάθε μέρα που περνά, τον φέρνει πιο κοντά στα σχέδια της ζωής του.


«Θέλουμε να κάνουμε ένα παιδί. Θα ήταν ακόμη ένα δώρο ζωής για εμάς», λέει, περιγράφοντας πόσο θεαματικά άλλαξε η ζωή του μετά τη μεταμόσχευση. «Όταν καθόμουν στο μπαλκόνι και έβλεπα τους άλλους να περπατούν, σκεφτόμουν πόσο ήθελα κι εγώ να περπατήσω, χωρίς να κουράζομαι. Μία καθημερινότητα ζητούσα. Απλά, αλλά σημαντικά πράγματα. Πλέον, μπορώ να κάνω ό,τι κάνει κάθε υγιής άνθρωπος στη ζωή του. Να περπατάω ακόμη και πέντε χιλιόμετρα χωρίς να κουράζομαι, να κάνω μπάνιο χωρίς βοήθεια, να βγαίνω έξω, να διασκεδάζω, να σχεδιάζω διακοπές».
Read More »
Δώρο ζωής μετά από εννέα χρόνια. Η επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς στον 50χρονο Λευτέρη απο την Παραμυθιά Δώρο ζωής μετά από εννέα χρόνια. Η επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς στον 50χρονο Λευτέρη απο την Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Το spot για την Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Το spot για την Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς
Read More »
Το spot για την Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς Το spot για την Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Η ΑΓΟΡΆ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ!!

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Η ΑΓΟΡΆ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ!!Ενημερώσου & εξοικονόμησε!

Τα νέα ΧΑΜΗΛΆ τιμολόγια μας δίνουν τη δυνατότητα να ζήσουμε ένα ξέγνοιαστο και δροσερό καλοκαίρι!!! 

•Ξέχνα τις χρεώσεις που ίσχυαν μέχρι πρότινος. Τα 0,15 και 0,20 λεπτά, μειώνονται σχεδόν κατά το ήμισυ!!!

•Εντάξου στα νέα προγράμματα και επωφελήσου την ελάχιστη τιμή της αγοράς, η οποία κοστολογείται εκ νέου, σε τιμές κάτω των 0,10€/kwh.

•Απέκτησε άμεσα τον ενεργειακό σου σύμβουλο και μάθε πρώτος για οποιαδήποτε αλλαγή θα επιφέρει το μεγαλύτερο ώφελος σε εσένα.

•Αναλαμβάνουμε εμείς, εξ ολοκλήρου, όποια διαδικασία χρειάζεται για τη παροχή σου, αποδεσμεύοντάς σε από κάθε χρονοβόρα ενέργεια.

•Μη ξεχνάς τα προγράμματα Φωτοβολταϊκων. Εκμεταλλεύσου την ΔΩΡΕΆΝ μελέτη που σου προσφέρει το γραφείο μας, με την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει στον τομέα των φωτοβολταϊκών.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΉ ΤΙΜΉ NRG ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 0,07€/kwh.*

Επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε μας στο κατάστημα για ένα 𝝙𝝮𝝦𝝚𝝖𝝢 ενημερωτικό ραντεβού.

Σουλίου 1, Πλατεία Δημαρχείου.
George Verbis Επίσημος Συνεργάτης nrg - Σύμβουλος Ενέργειας
 6974613977
 6993236888
 6909023040
2665 100324
gverbis.nrgprovider@gmail.com
Read More »
Η ΑΓΟΡΆ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ!! Η ΑΓΟΡΆ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ!! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Τα κενά δασκάλων γενικής και ειδικής αγωγής στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Τα κενά δασκάλων γενικής και ειδικής αγωγής στη Θεσπρωτία


Στη σημερινή του συνεδρίαση το ΠΥΣΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ προσδιόρισε τα λειτουργικά κενά για τις αποσπάσεις 2023-2024
ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ -3
ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ +4
ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΩΝ 0
ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΩΝ -10
ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ 0
ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ -3
ΠΕ11 ΦΥΣΙΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ -8
ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ -3
ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ -3
ΠΕ91 ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ -3
ΠΕ71 ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ -9
ΠΕ61 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ -1

Ως κλάδος ζητάμε ο υπολογισμός των κενών να γίνεται με βάση τις παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών καθώς οι μαθητές δεν είναι αριθμοί αλλά οντότητες και ως οντότητες δεν μπορεί να κενά να διαμορφώνονται με αριθμητικά δεδομένα.


Read More »
Τα κενά δασκάλων γενικής και ειδικής αγωγής στη Θεσπρωτία Τα κενά δασκάλων γενικής και ειδικής αγωγής στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Τετάρτη 26 Ιουλίου μεγάλο πανηγύρι στο Αμπελώνα (Ποβλα) Φιλιατών

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023

 Τετάρτη 26 Ιουλίου μεγάλο πανηγύρι στο  Αμπελώνα (Ποβλα) ΦιλιατώνRead More »
Τετάρτη 26 Ιουλίου μεγάλο πανηγύρι στο Αμπελώνα (Ποβλα) Φιλιατών Τετάρτη 26 Ιουλίου μεγάλο πανηγύρι στο  Αμπελώνα (Ποβλα) Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Σάββατο 15 Ιουλίου η φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας σε μια ξεχωριστή συναυλία

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023

 Σάββατο 15 Ιουλίου η φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας σε μια ξεχωριστή συναυλίαRead More »
Σάββατο 15 Ιουλίου η φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας σε μια ξεχωριστή συναυλία  Σάββατο 15 Ιουλίου η φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας σε μια ξεχωριστή  συναυλία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Δημοτική Βραδιά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών!

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Δημοτική Βραδιά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών!
Έρχεται μια μοναδική Δημοτική Βραδιά στους Φιλιάτες! Παρασκευή 4/08/2023, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φιλιατών "Άρτεμις" διοργανώνει ένα εκπληκτικό γεγονός γεμάτο μουσική, χορό και διασκέδαση.

Οι ταλαντούχοι μουσικοί Μάκης Μποροδήμος και Βασίλης Σιτούνης θα παίξουν κλαρίνο, ενώ οι υπέροχοι τραγουδιστές Χρήστος Αγγελής, Γιάννης Παππάς και Ξένια Βέρρα θα δώσουν φωνή στις αγαπημένες σας μελωδίες.

Μην χάσετε τη λαχειοφόρο αγορά, όπου θα βρείτε υπέροχα δώρα και θα στηρίξετε με αυτό το τρόπο, τις δράσεις του συλλόγου μας.

Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια μοναδική βραδιά γεμάτη παράδοση, μουσική και διασκέδαση!

 

Read More »
Δημοτική Βραδιά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών! Δημοτική Βραδιά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Συγχαρητήρια του Αντ. Μπέζα για το Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Συγχαρητήρια του Αντ. Μπέζα για το Φεστιβάλ Χορωδιών ΗγουμενίτσαςΜε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με αφορμή την ολοκλήρωση των δράσεων του 2ου Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας συγχαίρει τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας "ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ", σημειώνοντας:

«Σε κείμενό μου που δημοσιεύτηκε πέρυσι για το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας στα Γίτανα, είχα διατυπώσει τη σκέψη ότι μπορεί να αποτελέσει το ξεκίνημα ενός σύγχρονου διεθνούς Φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής με παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες μπορούν να λάβουν χώρα και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους ή και στο Κάστρο της Ηγουμενίτσας.

Η πραγματοποίηση του φετινού 2ου Φεστιβάλ κατά κάποιο τρόπο με δικαιώνει, καθώς αυτό αρχίζει πλέον να γίνεται θεσμός και η δεύτερη ημέρα του πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικό χώρο, στην αρχαία Ελέα.

Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας "ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ", γιατί αποδεικνύει ότι αποτελεί για τον τόπο μας μια "πολιτιστική πρωτοπορία" και οι δράσεις του επεκτείνονται και συνεχώς εμπλουτίζονται.

Με τον τρόπο αυτό η δραστηριότητα του μας εμπνέει και μας καθοδηγεί, αξιοποιώντας την προσφορά των εθελοντών και προωθώντας τη συνεργασία και την αλληλεγγύη».Read More »
Συγχαρητήρια του Αντ. Μπέζα για το Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας Συγχαρητήρια του Αντ. Μπέζα για το Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Cine-σθηματικές βραδιές από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Cine-σθηματικές βραδιές από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Οι Cine-σθηματικές βραδιές επιστρέφουν με θερινές προβολές κινηματογραφικών ταινιών σε Ιωάννινα, Κατσικά, Ζίτσα, Παραμυθιά και Κεφαλοχώρι Κόνιτσας. 
Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ηπείρου του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, υλοποιεί ξανά αυτό το καλοκαίρι του 2023 τη συγκεκριμένη δράση και σας προσκαλούμε όλες και όλους στο δικό μας θερινό cinema που θα χρωματίσει τις καλοκαιρινές μας βραδιές!

Πρόγραμμα προβολών: 12/7 – Ζίτσα, 19/7 – Ιωάννινα, Αύλειος χώρος αρχοντικού Πυρσινέλλα, 9/8 – Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, 23/8 – Παραμυθιά, 6/9 – Κατσικάς Ιωαννίνων, 21/9 – Ιωάννινα Κοραή 11.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον Δήμο Ιωαννιτών και το ΔΗΠΕΘΕ, τον Δήμο Σουλίου και τους πολιτιστικούς συλλόγους, Ζίτσας, Κεφαλοχωρίου Κόνιτσας και Κατσικά.

Read More »
Cine-σθηματικές βραδιές από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Cine-σθηματικές βραδιές από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Οι νέοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις αυξήσεις – Δείτε παραδείγματα

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Οι νέοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις αυξήσεις – Δείτε παραδείγματα


Μέχρι και ένας μισθός τον χρόνο θα είναι το όφελος των δημοσίων υπαλλήλων από τις αυξήσεις που θα δοθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι αυξήσεις που θα εφαρμοστούν από 1/1/2024 κατανέμονται ως εξής:

1) Καθολική αύξηση 70 ευρώ. Αυξάνεται κατά 70 ευρώ μικτά ο βασικός μισθός όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Αφορά τόσο στους υπαλλήλους που εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο (463.000) όσο και σε εκείνους που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια (200.000). Το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 557,5 εκατ. ευρώ κατ’ έτος. Η οριζόντια αυτή αύξηση ευνοεί τους χαμηλόμισθούς, καθώς δίδεται όχι σε ποσοστιαία, αλλά σε σταθερή βάση.Στα 4,4 δισ. ευρώ το όφελος για τα νοικοκυριά -Κ. Χατζηδάκης: Εξαντλούμε τα περιθώρια δίνοντας αυτά που έχουμε

2) Αύξηση οικογενειακής παροχής. Την οικογενειακή παροχή λαμβάνει το 50,3% των δημοσίων υπαλλήλων (334.000) και σήμερα κυμαίνεται σε 50 ευρώ για υπάλληλο με ένα τέκνο, 70 ευρώ για δύο τέκνα, 120 ευρώ για τρία τέκνα, 170 ευρώ για τέσσερα τέκνα και συν 70 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο (μικτά). Από 1/1/2024 τα ποσά αυξάνονται σε 70 ευρώ για ένα τέκνο, 120 ευρώ για δυο τέκνα, 170 ευρώ για τρία τέκνα, 220 ευρώ για τέσσερα τέκνα και συν 70 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο. Συνεπώς ένας δημόσιος υπάλληλος με ένα τέκνο θα λάβει επιπλέον αύξηση 20 ευρώ και με δύο και άνω παιδιά επιπλέον 50 ευρώ κ.ο.κ. Το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 155 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

3) Αύξηση κατά 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης. Το επίδομα θέσης ευθύνης το λαμβάνουν περίπου 65.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Αφορά τμηματάρχες, υποδιευθυντές, διευθυντές, γενικούς διευθυντές, ενώ αντιστοίχως αφορά και στα επιδόματα θέσεως ευθύνης των ενστόλων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των ιατρών του ΕΣΥ, των ερευνητών, των προϊσταμένων εκπαίδευσης κ.λπ.. Έτσι, ένας τμηματάρχης θα λάβει επιπλέον 87 ευρώ, ένας υποδιευθυντής 105 ευρώ, ένας διευθυντής 135 ευρώ και ένας γενικός διευθυντής 300 ευρώ περισσότερα τον μήνα. Το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 51,6 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

4) Αύξηση κατά 15 ευρώ του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που είναι έγγαμοι ή έχουν παιδιά. Πρόκειται για ειδικό επίδομα που το λαμβάνουν 112.000 δικαιούχοι. Το εν λόγω επίδομα αναπροσαρμόζεται από 55 ευρώ σε 70 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα και από 115 ευρώ σε 130 ευρώ για τους έγγαμους με τέκνα. Το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 20,2 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

5) Αύξηση κατά 30% του επιδόματος παραμεθορίου. Το επίδομα παραμεθορίου αυξάνεται από 100 στα 130 ευρώ και αφορά 21.200 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 7,7 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

6) Επιπλέον αύξηση μισθών των μελών ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό) και θέσπιση ειδικού επιδόματος βιβλιοθήκης, με συνολική μεσοσταθμική αύξηση αμοιβών κατά 10%. Συγκεκριμένα, αναπροσαρμόζεται, αναδρομικά από 07/10/2022, το μισθολόγιο των μελών ΔΕΠ (12.500 δικαιούχοι) σε συμμόρφωση με τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ. Η αύξηση αυτή είναι επιπλέον της αύξησης των 70 ευρώ και της οικογενειακής παροχής που θα λάβουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και αναλύθηκε παραπάνω. Το δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 49,8 εκατ. ευρώ για την περίοδο από 07/10/2022 έως 31/12/2023 και σε επιπλέον 40,5 εκατ. ευρώ κατ’ έτος από 1/1/2024 και μετά.

Αναλυτικά:Αυξάνεται στα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία, Ανώτατη Σχολή Καλών τεχνών, ΑΣΠΑΙΤΕ), επιπλέον των ανωτέρω και σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, ο βασικός μισθός κατά 5%.
Χορηγείται στα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ, επιπλέον των ανωτέρω και σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, ειδικό επίδομα βιβλιοθήκης από 100 έως 200 ευρώ ανάλογα την εκπαιδευτική βαθμίδα.
Αυξάνεται ο βασικός μισθών διδακτικού προσωπικού άλλων φορέων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΣΕΙ, ΑΕΑ, ΑΕΝ, ΙΕΠ) από 2,5% έως 4% και χορηγείται ειδικό επίδομα βιβλιοθήκης από 100 έως 150 ευρώ, αναλόγως την εκπαιδευτική βαθμίδα.

7) Αυξάνεται η χιλιομετρική αποζημίωση των υπαλλήλων από τα 0,15 ευρώ στα 0,20 ευρώ (κατά 33%) για μετακινήσεις που αφορούν υπηρεσιακές ανάγκες. Επιπλέον αναπροσαρμόζονται οι δαπάνες διανυκτέρευσης στο εσωτερικό από 25% έως 33%, καθώς και στο εξωτερικό κατά 10%. Αφορά το σύνολο των φυσικών προσώπων που μετακινούνται με εντολή Δημοσίου για υπηρεσιακές ανάγκες. Το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος των παρεμβάσεων που αφορούν τόσο το Ενιαίο όσο και τα Ειδικά Μισθολόγια ανέρχεται σε 857,5 εκατ. ευρώ μικτά ή 530 εκατ. ευρώ καθαρά, (μετά από κρατήσεις και φόρο εισοδήματος) κατ’ έτος από το 2024 και εφεξής. Επιπλέον υπάρχει επιπρόσθετο κόστος 49,8 εκατ. ευρώ για το 2023 που αφορά την αναδρομική αναπροσαρμογή μισθολογίου των μελών ΔΕΠ.
Παραδείγματα

Α) Δημόσιος Υπάλληλος με 2 παιδιά θα δει αύξηση 70 περίπου ευρώ τον μήνα στον μισθό του και επιπλέον 50 ευρώ αύξηση της οικογενειακής παροχής για τα δυο παιδιά. Συνολικό ετήσιο όφελος: 1.440 ευρώ. Αν ο υπάλληλος αυτός κατέχει και την θέση τμηματάρχη τότε θα έχει επιπλέον όφελος της τάξεως των 87 ευρώ τον μήνα λόγω της αύξησης κατά 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης. Επομένως το συνολικό ετήσιο όφελος κυμαίνεται στα 2.484 ευρώ μικτά ή 1.540 ευρώ καθαρά. Στο συνολικό όφελος θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα αποφέρει επιπλέον όφελος 220 ευρώ τον χρόνο.

Β) Αντισυνταγματάρχης του Στρατού Ξηράς με δυο παιδιά θα δει 70 ευρώ τον μήνα αύξηση μισθού και επιπλέον 50 ευρώ αύξηση της οικογενειακής παροχής για τα δυο τέκνα. Επιπλέον, θα δει αύξηση 180 ευρώ τον χρόνο από την αύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και αύξηση 144 ευρώ τον χρόνο λόγω της αύξησης του επιδόματος θέσης ευθύνης. Αν ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί στην παραμεθόριο τότε έχει επιπλέον ετήσιο όφελος της τάξεως των 360 ευρώ λόγω της αύξησης κατά 30% του επιδόματος παραμεθορίου. Συνολικό ετήσιο όφελος από όλες τις αυξήσεις: 2.124 ευρώ μικτά ή 1.316 ευρώ καθαρά τον χρόνο. Στο συνολικό όφελος θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα αποφέρει επιπλέον όφελος 220 ευρώ τον χρόνο.

Γ) Υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε θέση Διευθυντή με 1 παιδί θα δει 70 ευρώ τον μήνα αύξηση μισθού και επιπλέον 20 ευρώ τον μήνα αύξηση της οικογενειακής παροχής για το παιδί. Επιπλέον θα δει 30% αύξηση του επιδόματος θέσης ευθύνης που λαμβάνει, δηλαδή επιπλέον 135 ευρώ τον μήνα. Ετήσιο όφελος: 2.700 ευρώ μικτά ή 1674 ευρώ καθαρά.

Δ) Υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης με 2 παιδιά θα λάβει 70 ευρώ τον μήνα αύξηση μισθού και επιπλέον 50 ευρώ αύξηση της οικογενειακής παροχής για τα δυο τέκνα. Συνολικό ετήσιο όφελος: 1.440 ευρώ μικτά ή 893 ευρώ καθαρά. Η ποσοστιαία αύξηση των εισοδημάτων του ξεπερνά το 12%.

Ε) Λέκτορας με 2 παιδιά με αποδοχές 1.889 ευρώ (μέχρι 31/12/2022) θα δει αύξηση του μισθού του στις 2.208 ευρώ λόγω και της επιπλέον αύξησης που θα λάβει κατ’ εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ, αλλά και της θέσπισης του επιδόματος βιβλιοθήκης. Στην αύξηση αυτή συμπεριλαμβάνεται η οριζόντια αύξηση 70 ευρώ καθώς και η αύξηση της οικογενειακής παροχής για τα δυο παιδιά (επιπλέον 50 ευρώ). Η συνολική αύξηση των αποδοχών του από όλα τα παραπάνω ξεπερνά το 16,8%.
Read More »
Οι νέοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις αυξήσεις – Δείτε παραδείγματα Οι νέοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις αυξήσεις – Δείτε παραδείγματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Στα Σύβοτα ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Λορέντζο Φερτίτα

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023
Στα Σύβοτα ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος
Λορέντζο ΦερτίταΟ Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Λορέντζο Φερτίτα αποφάσισε να περάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα, με τα δύο του σούπερ Yacht, το Lonian και το Hodor.

Tα δύο σκάφη βρίσκονται αγκυροβολημένα λίγα ναυτικά μίλια μακριά από την παραλία Μπέλα Βράκα και το Νησί Μουρτεμένο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.

Το γιοτ Hodor λειτουργεί ως υποστηρικτικό σκάφος του Lonian, μεταφέροντας ένα ελικόπτερο στο κατάστρωμα και ένα πολυτελές SUV στο γκαράζ, τζετ σκι, και άλλα παιχνίδια θαλάσσης. Αυτά τα γρήγορα σκάφη εξυπηρετούν τις ανάγκες του δισεκατομμυριούχου και των επισκεπτών του.

Ο Λορέντζο Φερτιτα είναι πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της UFC και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το γιοτ Lonian είναι ένα πολυτελές σκάφος μήκους 87 μέτρων, κατασκευασμένο από τη Feadship και παραδόθηκε το 2018. Η σχεδίαση του έγινε από την Sinot Exclusive Yacht Design και το εσωτερικό φιλοξενεί τις λεπτομέρειες που έχουν σχεδιάσει οι επαγγελματίες Richard Hallberg.

Το Lonian μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 άτομα και έχει πλήρωμα 27 ατόμων. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν μια μεγάλη πισίνα, εγκαταστάσεις προσγείωσης ελικοπτέρων και ένα ειδικό γκαράζ. Η εκτιμώμενη αξία του Lonian είναι περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια.

Οι παραλίες των Συβότων έχουν γίνει επίκεντρο προσοχής καθώς τα δύο πολυτελή σκάφη του Λορέντζο Φερτίτα προσελκύουν τα βλέμματα όλων των λουόμενών και των τουριστών.

Το σούπερ γιοτ Lonian αποτελεί ένα από τα κορυφαία πολυτελή σκάφη στον κόσμο, συνδυάζοντας καινοτομία στον σχεδιασμό και υψηλή τεχνολογία κατασκευής. Αυτό το εντυπωσιακό σκάφος είναι μια επιλογή για αυτούς που αναζητούν απόλυτη πολυτέλεια και άνεση στις θάλασσες του κόσμου.
Read More »
Στα Σύβοτα ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Λορέντζο Φερτίτα Στα Σύβοτα ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Λορέντζο Φερτίτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Σελίδες