Φωτιά σε ΙΧ - Εικόνες χάους στην Εγνατία

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018Κλειστή για αρκετή ώρα έμεινε η Εγνατία και στους δύο κλάδους από φωτιά που ξέσπασε σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Η φωτιά προκλήθηκε όταν το όχημα βρίσκονταν μέσα στην σήραγγα Δωδώνης στο ρεύμα προς Ιωάννινα.

Έτσι η κίνηση διακόπηκε και στις δύο κατευθύνσεις του μεγάλου οδικού άξονα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.

Ακόμη και επιβάτες λεωφορείων έμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετή ώρα.

Δυνάμεις της Τροχαίας κινήθηκαν σε διάφορα σημεία από τον κόμβο Ιωαννίνων μέχρι και την Τύρια προσπαθώντας να αποσυμφορήσουν την κατάσταση και κυρίως να λάβουν μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων.


 
Read More »
Φωτιά σε ΙΧ - Εικόνες χάους στην Εγνατία Φωτιά σε ΙΧ - Εικόνες χάους στην Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Μύλοι Σoυλίου: Ιστορικό και προτάσεις - Του Νίκου Σπυρόπουλου

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018


Γράφει για την paramythia-online.gr,
ο Σπυρόπουλος Νικόλαος

Χώρος απαράμιλλης ομορφιάς. Τοπίο βγαλμένο από παραμύθι.

Παραδοσιακός νερόμυλος δίπλα στην κοίτη παραποτάμου του ποταμού Αχέροντα σε βραχώδη πλαγιά στους πρόποδες της οροσειράς Σουλίου.

Διώροφο λιθόκτιστο κτίσμα μεξύλινη στέγη και ζουρίο (υπόγειος χώρος για την φτερωτή του μύλου).

Οι νερόμυλοι στην Θεσπρωτία είναι μνημεία προβιομηχανικής εποχής. Τα άφθονα νερά τηςπεριοχής βοήθησαν στην κατασκευή τους.

Έχουν άμεση σύνδεση με την ιστορία, τηνκοινωνία και την οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων της περιοχής.

Μύλοι Σουλίου - Διατηρητέο μνημείο- προστατευόμενο από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας (βρίσκεται εντός του ιστορικού χώρου Σουλίου).

Το μνημείο λόγο της εγκατάλειψης παρουσιάζει έντονα σημεία φθοράς. Έχει καταρρεύσειη στέγη με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο φέρον οργανισμός του κτιρίου και ο εξοπλισμός που έχει εντός αυτού.

Ο νερόμυλος είναι ιδιοκτησία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αγίου Δονάτου Σουλίου.

Ιστορικό προσπαθειών για την ανάδειξή και προστασία των μύλων Σουλίου:

Κοινότητα Σουλίου:

Πρόεδρος Παππάς Χρηστός: ασφαλτόστρωση δρόμου από επαρχιακό δρόμο Γλυκής–Σουλίου προς τους μύλους και διαμόρφωση χώρου για πάρκιν κλπ. Προσπάθειες αναστήλωσης άκαρπες.

Πρόεδρος Οικονόμου Ευάγγελος: Μελέτη αποκατάστασης παραδοσιακού διατηρητέουνερόμυλου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Χρηματοδότηση μελέτης Μαρκολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος – με μελετητική ομάδαΑρχιτεκτόνων , Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων μηχανικών. Προσπάθειες υλοποίησης της μελέτης άκαρπες.

Δήμος Σουλίου: Λόγια πολλά, πρωτοβουλία καμία, τα προηγούμενα χρόνια. Διαβάζωσήμερα στο paramythia online ,πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα LEADER.

Εκκλησιαστικό Συμβούλιο – Διαχρονικά διάφορες προσπάθειες:
- με τα λίγα χρήματα που μπορούσε να διαθέσει, κόψιμο δένδρων που είχανστεγνώσει και η πτώση τους μπορούσε να καταστρέψει ολοσχερώς το μύλο
- Καθαρισμό νερότριβης, κλπ
- Προσπάθεια κατασκευής της στέγης, σταμάτημα από Υπηρεσία ΝεωτέρωνΜνημείων Ηπείρου.

Προτάσεις - Σκέψεις

1. Άμεση συνεργασία του εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αγίου Δονάτου – μητρόπολη Παραμυθιάς με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Ηπείρου και το Δήμο Σουλίου γιατην κατασκευή της στέγης και την τοποθέτηση κουφωμάτων για να αποτραπεί ηκαταστροφή του κτίσματος του νερόμυλου.

2. Παραχώρηση χρήσης για 20 χρόνια από το εκκλησιαστικό συμβούλιο Αγίου Δονάτου Σουλίου στο Δήμο Σουλίου και ένταξη στο πρόγραμμα LEADER όπως προτείνει οδήμος, εφόσον εγκριθεί και βελτιωθεί η υπάρχουσα μελέτη αποκατάστασης από τηνΥπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Ηπείρου.

3. Ή παραχώρηση στην περιφέρεια Ηπείρου για Χρηματοδότηση ανακατασκευής τουπαραδοσιακού νερόμυλου και περιβάλλοντος χώρου από αυτή , με χρήματα από τις εκπτώσεις των δύο έργων που χρηματοδοτήθηκαν με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας ή άλλη χρηματοδότηση.


 
Read More »
Μύλοι Σoυλίου: Ιστορικό και προτάσεις - Του Νίκου Σπυρόπουλου Μύλοι Σoυλίου: Ιστορικό και προτάσεις - Του Νίκου Σπυρόπουλου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Κουίζ για δυνατούς λύτες...

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018

Μπορεί κάποιος, κάποια, να είναι διορισμένος-η, σε πολιτική θέση (και μάλιστα έμμισθη) με τη Νέα Δημοκρατία, και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να διορίζεται σε κομματικό πόστο στο ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΔΗΣΟ ή Κίνημα Αλλαγής ή όπως στο καλό λέγεται;

Καμίνι... η πολιτική ατμόσφαιρα στη Θεσπρωτίας και ας είμαστε ακόμα στις αρχές Μαΐου.
Read More »
Κουίζ για δυνατούς λύτες... Κουίζ για δυνατούς λύτες... Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης συντονίζει πρόγραμμα Erasmus+KA1

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου συντονίζει πρόγραμμα Erasmus+KA1 με τίτλο: «Διαμορφώνοντας ένα Σύγχρονο, Συμπεριληπτικό Σχολείο με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό». 
 
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα εξής σχολεία: ΓΕ.Λ. ΚΑΤΣΙΚΑ, ΓΕ.Λ. ΠΕΔΙΝΗΣ, ΓΕ.Λ. ΔΟΛΙΑΝΩΝ (Ν. Ιωαννίνων), ΓΕ.Λ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ, ΓΕ.Λ. ΛΟΥΡΟΥ (Ν. Πρέβεζας), ΓΕ.Λ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΓΕ.Λ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ (Ν. Θεσπρωτίας), ΓΕ.Λ. ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ (Ν. Άρτας). 
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν διεθνικές συναντήσεις στην Τσεχία (Πράγα), την Ιταλία (Φλωρεντία) και στη Φινλανδία (Ελσίνκι). 
 
Στο διάστημα 15-21/04/2018 πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικών της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγράμματος, στο Ελσίνκι με θέμα: «Structured Educational Visit and Training Seminar in Finland» όπου συμμετείχαν 125 εκπαιδευτικοί από 18 χώρες της Ευρώπης και από τη Μογγολία, μεταξύ αυτών και 8 εκπαιδευτικοί από την Περιφέρεια Ηπείρου. 
 
Η συνάντηση είχε ως στόχο τη γνωριμία με το Εκπαιδευτικό Σύστημα και την κουλτούρα της φινλανδικής κοινωνίας. 
 
Για τον σκοπό αυτό υλοποιήθηκαν σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε φινλανδικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. 
 
Η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε τα εξής σχολεία: 
1. OMNIA INTERNATIONAL (Επαγγελματικό Λύκειο) 
2. KAITAAN KOULU (Γυμνάσιο) και 
3.TAPIOLA N KOULU JA LUKIO (Γενικό Λύκειο). 
 
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη λειτουργία των φινλανδικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και παραδόσεις μαθημάτων, να συνομιλήσουν με Φινλανδούς εκπαιδευτικούς και μαθητές και να αντλήσουν πολλές πληροφορίες και εμπειρίες. Παράλληλα εργάστηκαν σε διεθνικές ομάδες και έτσι ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευτικούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με εκπαιδευτικά θέματα δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες.
Read More »
Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης συντονίζει πρόγραμμα Erasmus+KA1 Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης συντονίζει πρόγραμμα Erasmus+KA1 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Σ. Πιτσιόρλας: Προς άμεση αξιοποίηση τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018


H ανάπτυξη του ΟΛΘ είναι καθοριστικής σημασίας για τη χώρα, αλλά στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση τριών ακόμη λιμανιών, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας. Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας από το βήμα του πολυσυνεδρίου Logistics Conferences, Logi.C 2018.

Όπως είπε σε άμεσο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η αναζήτηση επενδυτών για την περαιτέρω αξιοποίησή τους. «Επίσης στις σκέψεις μας είναι η αξιοποίηση και των λιμανιών Πάτρας και Βόλου» συμπλήρωσε ο υφυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ λίγο αργότερα σχολίασε ότι «το ενδιαφέρον για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας είναι τεράστιο και τώρα είναι η στιγμή να αξιοποιήσουμε αυτό το ενδιαφέρον».

Επίσης, σημείωσε ότι βρισκόμαστε πια κοντά στο τέλος για να ολοκληρωθεί το άνοιγμα μιας γραμμής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης-Θεσσαλονίκης, ενώ ως προς την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου όπως είπε: «έχουμε υπογράψει μια συμφωνία με τη Βουλγαρία και είναι εξαιρετικά κρίσιμο θέμα, το οποίο συνδέεται και με τις πολιτικές εξελίξεις που επιδιώκουμε, η αναβάθμιση της σύνδεσής μας μέσω Σκοπίων με το Βελιγράδι κι από εκεί στην κεντρική Ευρώπη».

Πέρα από λιμάνια, σιδηρόδρομους, και οδικούς άξονες, στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι και η καλύτερη αξιοποίηση «τουλάχιστον ορισμένων περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο διαμετακομιστικό εμπόριο, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα της ευρύτερης περιοχής όπου βρίσκονται» όπως είπε ο ίδιος.
Read More »
Σ. Πιτσιόρλας: Προς άμεση αξιοποίηση τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας Σ. Πιτσιόρλας: Προς άμεση αξιοποίηση τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας συγχαίρει τους μαθητές

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, η Σχολική Σύμβουλος 1ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Θεσπρωτίας και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων, παρακολούθησαν στις 8 Μαΐου 2018 ένα εξαιρετικό Θεατρικό Φεστιβάλ με τίτλο «Κι αν ήσουν εσύ;», που διοργάνωσαν Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και στο οποίο συμμετείχαν σχολικές μονάδες του νομού. Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών συνεργάστηκαν μεταξύ τους και παρουσίασαν μία εξαιρετική μινιμαλιστική θεατρική σύνθεση, αξιοποιώντας επί σκηνής τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος.

Θέλουμε να συγχαρούμε ιδιαίτερα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, Δημοτικό σχολείο Νέας Σελεύκειας και Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου, για τα θεατρικά δρώμενα που παρουσίασαν.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και τους θεατροπαιδαγωγούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για το ενδιαφέρον και τις δράσεις που διοργανώνουν και ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής Χριστόδουλο Κωτσίνα, που υποστήριξε τους εκπαιδευτικούς στη διάρκεια της χρονιάς και συντόνισε την τελική εκδήλωση.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές όλων των βαθμίδων να γνωρίσουν με τρόπο βιωματικό, σύγχρονες καταστάσεις και να κατανοήσουν την ανάγκη ενεργοποίησής τους, για την οικοδόμηση ενός ανθρώπινου και βιώσιμου μέλλοντος. Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ» εστιάζει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και κατ’ επέκταση της τοπικής κοινωνίας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων. Και με την χτεσινή παράσταση σίγουρα το κατάφερε!

Συγχαίρουμε λοιπόν τους εκπαιδευτικούς μας για το υψηλό έργο που επιτελούν, εμπλουτίζοντας την εκπαιδευτική πράξη, με τέτοιους δημιουργικούς τρόπους. Οι δράσεις τους αποτελούν παράδειγμα ομαδικότητας και συνεργασίας και τιμούν τη σχολική κοινότητα και όλη την τοπική κοινωνία.

Και πάλι μπράβο και καλή συνέχεια στις δράσεις σας!
Read More »
Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας συγχαίρει τους μαθητές Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας συγχαίρει τους μαθητές Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Αλέξης Χαρίτσης: Επιπλέον 10 εκ. ευρώ στην Ήπειρο για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, αποφάσισε την αύξηση του προβλεπόμενου προϋπολογισμού για το έργο «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 2017-2019», κατά 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά : «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση του Υπουργού, η οποία επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση στηρίζει εμπράκτως και με έργα τις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας, και ειδικότερα της Ηπείρου, με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει σε πλήθος περιπτώσεων ότι έχει άμεσα αντανακλαστικά για όποιες περιπτώσεις χρειάζονται βελτιωτικές παρεμβάσεις και εργάζεται μεθοδικά και με στοχευμένες δράσεις, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, των τοπικών κοινωνιών και εν γένει το δημόσιο συμφέρον και όχι την εξυπηρέτηση ημετέρων».

Read More »
Αλέξης Χαρίτσης: Επιπλέον 10 εκ. ευρώ στην Ήπειρο για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών Αλέξης Χαρίτσης: Επιπλέον 10 εκ. ευρώ στην Ήπειρο για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Φιλόδημος: 400 εκ. για έργα ύδρευσης στους Δήμους

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018


Τα δύο συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία αποτελούν έμπρακτη αποτύπωση της πολιτικής της κυβέρνησης για τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά τους περιορισμούς των δημοσιονομικών δεδομένων. Ταυτόχρονα, δίνουν έμφαση σε στοχευμένα έργα υποδομών, με μεγάλη κοινωνική απόδοση και αναπτυξιακή προοπτική για τους δήμους.

Το Ειδικό Πρόγραμμα Χορήγησης Επενδυτικών Δανείων σε ΟΤΑ, «ΦιλόΔημος», ενεργοποιείται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, με δύο Προσκλήσεις συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Mε πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, διαμορφώθηκε το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Βασικό στοιχείο του είναι η δανειοδότηση των ΟΤΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ) για τη χρηματοδότηση των έργων. Τα δάνεια θα εξοφλούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να βαρύνουν τους δήμους.

Με τις νέες Προσκλήσεις, ενεργοποιείται συνολική χρηματοδότηση ύψους 580 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο υλοποίησης των δύο ειδικών προγραμμάτων ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», από τα συνολικά 740 εκατ. ευρώ που έχουν εγκριθεί για το 2018 και τα 2,3 δισ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας. Οι προσκλήσεις που προηγήθηκαν και υλοποιούνται στο πλαίσιο του «ΦιλόΔημος ΙΙ», αφορούν στην προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων έργου, τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, την κατασκευή Παιδικών Χαρών.

Τα δύο συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία αποτελούν έμπρακτη αποτύπωση της πολιτικής της κυβέρνησης για τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά τους περιορισμούς των δημοσιονομικών δεδομένων. Ταυτόχρονα, δίνουν έμφαση σε στοχευμένα έργα υποδομών, με μεγάλη κοινωνική απόδοση και αναπτυξιακή προοπτική για τους δήμους. Συγκεκριμένα:
«Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης»

Η Πρόσκληση «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση», ύψους 200 εκατ. ευρώ, ανταποκρίνεται στην ολοένα αυξανόμενη ανάγκη των Δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της χώρας να παρέχουν επαρκή ποσότητα και καλή ποιότητα νερού στους δημότες. Χρηματοδοτούνται, μεταξύ άλλων, αντικαταστάσεις παλαιών δικτύων, προμήθειες εξοπλισμού για τον εντοπισμό και τη μείωση των διαρροών, εξωτερικά υδραγωγεία, έργα καθαρισμού νερού, αφαλατώσεις, δεξαμενές και αντλιοστάσια νερού.

Στόχος είναι τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν να χαρακτηρίζονται από λειτουργικότητα και βιωσιμότητα και να συμβάλουν στην πρόσβαση σε επαρκές και καλής ποιότητας νερό για ανθρώπινη κατανάλωση.

Το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» έρχεται να καλύψει και υποβληθέντα έργα που δεν εντάχθηκαν στα Προγράμματα του ΕΣΠΑ, ώστε αυτά τα σημαντικά υδρευτικά έργα να υλοποιηθούν.
«Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων»

Η πρόσκληση «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης», ύψους 200 εκατ. ευρώ, αφορά στην κατασκευή έργων και την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης.

Θα χρηματοδοτηθούν έργα σε οικισμούς Γ΄Προτεραιότητας, (οικισμοί με πληθυσμό αιχμής από 2.000 έως 15.000 ισοδύναμους κατοίκους), για τα οποία απορρέει υποχρέωση από την σχετική Κοινοτική Οδηγία. Επιπλέον, θα χρηματοδοτηθούν πολύ σημαντικά έργα σε μικρότερους οικισμούς, με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, που βρίσκονται σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές.

Σε ό,τι αφορά σε υφιστάμενες Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), η πρόσκληση περιλαμβάνει τόσο την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, όταν έχει παρέλθει 20ετία από την έναρξη λειτουργίας τους, όσο και την προσθήκη προχωρημένης επεξεργασίας με στόχο την επαναχρησιμοποίηση μέρους ή του συνόλου της εκροής για επωφελείς χρήσεις (άρδευση, πυρόσβεση, εμπλουτισμό υπόγειου υδροφορέα κλπ).

Η Πρόσκληση για την Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης

Η Πρόσκληση για την Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο του «ΦιλόΔημος» αναμένεται η έκδοση προσκλήσεων για:
Την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό Πρόγραμμα και αποτελούν κοινοτική υποχρέωση
Την αγροτική οδοποιία με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε γεωργική ή κτηνοτροφική ή μικτή εκμετάλλευση
Read More »
Φιλόδημος: 400 εκ. για έργα ύδρευσης στους Δήμους Φιλόδημος: 400 εκ. για έργα ύδρευσης στους Δήμους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (14-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
 
Τρίτη (15-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
 
Τετάρτη (16-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (17-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (18-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
 
Σάββατο (19-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Λάμπα φωτισμού κρέμεται πάνω από τους οδηγούς

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018

Πάνω από τα κεφάλια των οδηγών, που κινούνται στον περιφερειακό δρόμο της Εγνατίας Οδού στην Ηγουμενίτσα, κρέμεται εδώ και πολλές ημέρες, κομμάτι πλαστικού που έχει αποκολληθεί από λάμπα φωτισμού.

Καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι της Εγνατίας Οδού, να μεριμνήσουν άμεσα για την αντικατάσταση του σπασμένου τμήματος της λάμπας, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Λάμπα φωτισμού κρέμεται πάνω από τους οδηγούς Ηγουμενίτσα: Λάμπα φωτισμού κρέμεται πάνω από τους οδηγούς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Σε Άκτωρ & Τομή τα έργα της Γ1 Φάσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018

Την εκτέλεση εργασιών στο νέο λιμένα Ηγουμενίτσας (Γ1 Φάση), με ανάδοχο την «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Υποδομών.

Ειδικότερα, η κ/ξ «Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε – ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε», με διακριτικό τίτλο «Κατασκευαστική Κοινοπραξία Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας», θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας – Γ1 Φάση», σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 66 και 67 του Ν. 3669/2008, με ποσοστά συμμετοχής των μελών της ως:

-ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. 85%
-ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. 15%

Υπενθυμίζεται ότι για τα έργα Γ1 Φάσης ανάδοχος ήταν η εταιρεία «ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ», η οποία λόγω προβλημάτων υποκαταστάθηκε τον Ιούλιο του 2014 από την «ΑΚΤΩΡ».

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 110 εκατ. ευρώ, ενώ η έκπτωση που δόθηκε φτάνει το 47%.

Read More »
Σε Άκτωρ & Τομή τα έργα της Γ1 Φάσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Σε Άκτωρ & Τομή τα έργα της Γ1 Φάσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2018 ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018


Στό πλαίσιο τῆς ψυχικῆς τόνωσης τῶν πιστῶν μέσα ἀπό τή λειτουργική ζωή τῆς Ἐκκλησίας, στό γραφικό ὁμώνυμο παρεκκλήσι στήν Κεστρίνη Θεσπρωτίας, θά τιμηθεῖ ἡ ἀνακομιδή καί ἡ μετακομιδή τῶν λειψάνων τοῦ θαυματουργοῦ ἁγίου Νικολάου, τήν Κυριακή 20 Μαΐου.

Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς, Σάββατο 19 Μαΐου, στις 19:00 μ.μ., θά ψαλλεῖ πανηγυρικός Ἑσπερινός.

Τήν Κυριακή 20 Μαΐου, στίς 7.30 π. μ. θά τελεστεῖ Ὄρθος καί Θεία Λειτουργία μέ κήρυγμα καί ἀρτοκλασία. Θά ἀκολουθήσει, μέ πρωτοβουλία κατοίκων, παραδοσιακό πανηγύρι.

Στό παρεκκλήσι τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὅπου ὑπῆρχαν ἐρείπια παλαιοῦ ναοῦ καί ἡ φύση εἶναι πανέμορφη, συναισθάνεται κανείς ὅτι πρέπει, ὅπως ἔπραξε ὁ τιμώμενος ἅγιος, να βγοῦμε ἀπό τόν ἐγωκεντρισμό μας, γιά νά ὑπάρχει μέσα μας ἡ χάρη τοῦ Θεοῦ, ὥστε νά εἴμαστε ἀνίκητοι πολεμιστές πάνω στό κάστρο τῆς Ὀρθόδοξης ἀλήθειας.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Read More »
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2018 ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2018 ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Βασικά σημεία της τοποθέτησης του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ΤΕΙ, στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018


· Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «η ενοποίηση των Πανεπιστημιακών σχολών με τα ΤΕΙ είναι σε θετική κατεύθυνση, αλλά είναι κακή για την Θεσπρωτία». Προκύπτει το ερώτημα. Γιατί είναι καλή; Για ποιόν; Τι προβλήματα θα λύσει στην παιδεία ,στην Ανώτατη εκπαίδευση; Θα μαθαίνουν περισσότερα; Θα βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά οι απόφοιτοι του Νέου Πανεπιστημίου Ηπείρου;

· Τα έχουμε συζητήσει αυτά όταν καταργήθηκε το τμήμα Ιχθυοκομίας - Αλιείας και τάζανε οι τότε κυβερνόντες την ίδρυση νέου τμήματος οπτικής- οπτομετρίας. Και τότε βάλαμε το ερώτημα .Αν δεν πάει καλά η παιδεία γενικότερα ,πως μπορεί να πάει καλά στην Ηγουμενίτσα;

· Σας είναι γνωστό ,τουλάχιστον από τις πολλές συζητήσεις στο Δ.Σ., ότι από το 1999 με την συνθήκη της Μπολόνια έχουν ξεκινήσει οι αντιδραστικές αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Συνεχίστηκαν με τα σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Σήμερα η σταδιακή κατάργηση του θεσμού των ΤΕΙ που επιχειρείται, αποτελεί την επιλογή της κυβέρνησης και της αστικής τάξης της χώρας, προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η υλοποίηση του "Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας" στην Ελλάδα, σύμφωνα με την προωθούμενη στρατηγική της ΕΕ.

· Σας είναι επίσης γνωστό ότι ένας από τους λόγους της συγχώνευσης είναι και η περιστολή των κρατικών δαπανών. Αλήθεια αν παραμείνει το ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα πως και για πόσο καιρό θα λειτουργήσει ,με μόνο 3 μέλη του ΔΕΠ; Σας είναι επίσης γνωστό ότι η κρατική χρηματοδότηση για έρευνα στα ΑΕΙ έχει καταργηθεί, ότι τα ΑΕΙ θα δουλεύουν με χορηγούς τους επιχειρηματικούς ομίλους. Πόσα ΑΕΙ νομίζετε ότι θα επιβιώσουν τελικά σε ένα τέτοιο τοπίο; Τόσο τα περιφερειακά όσο και τα κεντρικά.

· Για αυτό ένα ψήφισμα που δεν θα αντιτίθεται σε αυτές τις κατευθύνσεις , που δεν θα ζητάει γενναία κρατική χρηματοδότηση για τα ΑΕΙ, που δεν θα απαιτεί άμεσες προκηρύξεις νέων θέσεων ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, που δεν θα ζητά χρηματοδότηση για συγγράμματα, στέγαση και σίτιση των φοιτητών δεν έχει νόημα. Δεν μπορεί να έχεις αποτέλεσμα αν δεν χτυπάς την αιτία που δημιουργεί τα προβλήματα.

· Η Λαϊκή Συσπείρωση διαφωνεί με το πλαίσιο της εισήγησης του Δημάρχου. Σε προηγούμενη συνεδρίαση με το ίδιο θέμα τον Νοέμβριο καταθέσαμε σχέδιο ψηφίσματος, που περιελάμβανε τα παραπάνω, το οποίο απορρίφτηκε από το Δ.Σ. Επιμένουμε στις θέσεις μας που έχουν επαληθευθεί από την ζωή. Στο επιχείρημα ότι είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μην υπάρχει ομοφωνία στο θέμα του ΤΕΙ. Απαντάμε ότι κατά γνώμη μας είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να επιμένετε στην ίδια κατεύθυνση. Μια θέση που και από την εμπειρία του Δ.Σ έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι είναι ,τουλάχιστον, αναποτελεσματική.

· Με αυτές τις σκέψεις καταθέτουμε και σήμερα το ίδιο ψήφισμα που καταθέσαμε τον Νοέμβρη , άλλωστε πολύ λίγα αλλάξανε από τότε.

Read More »
Βασικά σημεία της τοποθέτησης του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ΤΕΙ, στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας Βασικά σημεία της τοποθέτησης του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ΤΕΙ, στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Jazz Now! Διήμερο γνωριμίας με την μουσική τζαζ

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018


To Preveza Jazz Festival είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το 16ο καθιερωμένο ραντεβού του με την μουσική jazz που ξεκινά νωρίτερα φέτος φιλοξενώντας στην Πρέβεζα το JAZZ NOW!. Πρόκειται για ένα διήμερο γνωριμίας με τη τζαζ για νέους μουσικούς με συναυλίες, jam sessions και εργαστήρια για όλα τα όργανα από τους καθηγητές και τους διδάσκοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου με συντονισμό του Δήμου Δημητριάδη. Το διήμερο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαΐου 2018 στο Μουσικό Σχολείο και στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην ΟΑΣΗ), με ελεύθερη συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους (με απαραίτητη την εκδήλωση ενδιαφέροντος τους για συμμετοχή στα εργαστήρια των οργάνων). Το “Jazz Now!" υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι διδάσκοντες και οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου

Το προσωπικό του τομέα τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου θεωρείται από τα πιο εξειδικευμένα στην εκπαίδευση της τζαζ. Στα 21 χρόνια από την ίδρυσή του (από το 1996) έχει δημιουργήσει δεκάδες διεθνείς εκπαιδευτικές δράσεις όπως οι Θερινές Ακαδημίες Τζαζ (2005-2010), το πρόγραμμα Jazz Now! στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2011), τα προγράμματα Aqua Jazz και Corfu Jazz World στην Κέρκυρα και εκατοντάδες συναυλίες και σεμινάρια με κορυφαίους επισκέπτες μουσικούς και καθηγητές της τζαζ από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Στο Jazz Now! του Preveza Jazz Festival θα διδάξουν οι καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου:
Δήμος Δημητριάδης - σαξόφωνο, ιστορία της Τζαζ, αυτοσχεδιασμός
Γιώργος Κοντραφούρης - πιάνο, ακουστική αγωγή, σύνολα
Στέφανος Ανδρεάδης - κιθάρα, θεωρία, σύνολα

Οι διδάσκοντες:
Τέρυ Βακιρτζόγλου - τραγούδι τζαζ
Ντίνος Μάνος -κοντραμπάσο
Βασίλης Ποδαράς -ντραμς
και το Σύνολο φοιτητών τμήματος τζαζ Ιόνιου Πανεπιστήμιου που αποτελείται από 6 άτομα.


To Preveza Jazz Festival καλεί τους ενδιαφερόμενους να αναφέρουν με την εκδήλωση ενδιαφέροντος τους για συμμετοχή στο εργαστήριο, το όργανο το οποίο τους ενδιαφέρει καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο prevezajazzfest@gmail.com μέχρι το Σάββατο 12 Μάιου 2018. Στον τίτλο του μηνύματος παρακαλούμε γράψτε JAZZNOW!. Προσοχή! λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος από τους συνεργαζόμενους φορείς οι συμμετοχές σε ορισμένα όργανα έχουν σχεδόν καλυφθεί.

Επισκεφθείτε το https://prevezajazzfestival.wixsite.com/jazznow

Read More »
Jazz Now! Διήμερο γνωριμίας με την μουσική τζαζ Jazz Now! Διήμερο γνωριμίας με την μουσική τζαζ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Eνημερωτική εκδήλωση για την Προστασία Δεδομένων

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018


Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ του Δ. Ηγουμενίτσας στην Ηγουμενίτσα, προγραμματίζουμε την υλοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων (ΕΛΙΝΠ) για τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (ο οποίος τίθεται σε ισχύ από τέλη Μαΐου 2018).

Η εκδήλωση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, οι οποίες όμως από 01 Μαΐου 2018 θα απευθύνονται μόνο στα Τακτικά του Μέλη (δηλ. τα ταμειακώς ενήμερα και για το 2018).

Η παρούσα ημερίδα, βάσει απόφασης της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, θα είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.
Εκ της Διευθύνσεως του
Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


 
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Eνημερωτική εκδήλωση για την Προστασία Δεδομένων Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Eνημερωτική εκδήλωση για την Προστασία Δεδομένων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βραδιά καντάδας από «Το Σπίτι της Ρένας»

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).

Με την ευκαιρία του εορτασμού το Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας», Μνήμες -Παράδοση - Πολιτισμός, θα αναβιώσει βράδυ καντάδας στην Πάροδο Ολύμπου με τους κανταδόρους της χορωδίας του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 20:30 μμ.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 το Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας» θα παραμείνει ανοιχτό για τους επισκέπτες από 10.00 π.μ-1.00 μ.μ. και από 6.00 μ.μ.-9.00 μ.μ.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Βραδιά καντάδας από «Το Σπίτι της Ρένας» Ηγουμενίτσα: Βραδιά καντάδας από «Το Σπίτι της Ρένας» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή το τουρνουά "CYCLON mini volley”

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018
Η μεγάλη γιορτή των μελλοντικών μας πρωταθλητών για άλλη μια χρονιά έφτασε…!!!

O ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαϊου, το τουρνουά "CYCLON mini volley by Savvas Thomazos”, στο κλειστό γυμναστήριο "Αλεξάνδρα Τσιάβου" στην Ηγουμενίτσα, με την υποστήριξη της εταιρίας PETROL-CYCLON Savvas Thomazos.
Μια διοργάνωση με την μεγαλύτερη πανελλαδικά συμμετοχή αθλητων και αθλητριών ακαδημιών volley όπου φέτος υπολογίζεται να ξεπεράσει τις 450 συμμετοχές από ομάδες των Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας.

Επίτημος προσκεκλημένος είναι ο πρώην διεθνής αθλητής της πετοσφαίρισης ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΡΝΕΤΑΣ, ο οποίος θα μοιράσει αυτόγραφα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Φέτος ο σύλλογος μας εκτός απο τον επίτημο προσκεκλημένο κ. Βασίλη Κουρνέτα, θα βραβεύσει δυο σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού volley της Ένωσης μας:
τον κ. Χρύσανθο Κυριαζή απο την Πρέβεζα και την κ. Βασιλική Παπάζογλου απο τα Ιωάννινα

Αμέσως μετά τους αγώνες θα ακολουθήσουν οι απονομές των αναμνηστικών διπλωμάτων προς όλους τους αθλητές-τριες και τα σωματεία τους, απονομή πλακετών στους υποστηρικτές του συλλόγου.

Πρόγραμμα Τουρνουά:
9:45 : Ώρα προσέλευσης
10:00-13:00 : Αγώνες
13:00-13:30 : Απονομές αναμνηστικών-Φωτογραφίες
Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή το τουρνουά "CYCLON mini volley” Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή το τουρνουά "CYCLON mini volley” Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η «ΦΛΟΓΑ» ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018


Το Τμήμα Ηπείρου της «Φλόγας» στην Ηγουμενίτσα θα γιορτάσει και φέτος τη Γιορτή της μητέρας διοργανώνοντας μουσική βραδιά στο κέντρο «Πρασιά» στο Μαυρούδι, στις 13 Μαΐου 2018.

Σας περιμένουμε για να τιμήσετε με την παρουσία σας και τη βοήθειά σας τη μητέρα, σύμβολο της αγάπης και της υπομονής, της ελπίδας για όλους μας και ειδικά τη Μάνα της «Φλόγας», η οποία καλείται να ξεπεράσει την ανθρώπινη φύση της και να σταθεί δίπλα στο παιδί της που παλεύει για το αυτονόητο: τη ζωή του!
 
Είσοδος 12.000 ευρώ
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η «ΦΛΟΓΑ» ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η «ΦΛΟΓΑ» ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Δράση Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-Business)"

Σάββατο, Μαΐου 12, 2018


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών για ενημέρωση και αξιόπιστη πληροφόρηση των μελών του για τα προγράμματα χρηματοδότησης, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που διαθέτουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς: α) Μεταποίησης, β) Βιομηχανίας της εμπειρίας, Τουρισμού, Πολιτισμού – Δημιουργικής Βιομηχανία, γ) Υγείας και Ευεξίας, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 19:30, στην αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, Ηγουμενίτσα), για την παρουσίαση της δράσης:

«Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-Business)»

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της παραπάνω δράσης από τα Στελέχη της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου, κκ Γιαννούση Πηνελόπη και Μπαλτογιάννη Νικόλαο και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Επίσης στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το θεματικό πεδίο «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020 καθώς καιοι δράσεις που είναι σε στάδιο προδημοσίευσης και πρόκειται να εκδοθούν οι προκηρύξεις το προσεχές διάστημα:

«Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών»

«Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα»

Εκ της Διοικήσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Δράση Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-Business)" Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Δράση Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-Business)" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Σελίδες