Ηγουμενίτσα: Κατολίσθηση πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας - Πέτρα καταπλάκωσε ΙΧ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Ηγουμενίτσα: Κατολίσθηση πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας - Πέτρα καταπλάκωσε ΙΧ


Η ισχυρή βροχόπτωση που συνεχίζεται στην πόλη της Ηγουμενίτσας και σε όλη την Ήπειρο, είχε ως αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης, να σημειωθεί κατολίσθηση στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, πίσω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.


Τα χώματα και οι πέτρες που έπεσαν από τα δασάκι, καταπλάκωσαν σταθμευμένο ΙΧ, το οποίο και υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Τα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι αρκετά σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία, ενώ αρκετές περιοχές βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η νύχτα αναμένεται να είναι μεγάλη, αφού τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται, ενώ όλος ο κρατικός και δημοτικός μηχανισμός, μαζί με άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομία και του λιμενικού, βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπου αυτά εμφανιστούν.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Κατολίσθηση πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας - Πέτρα καταπλάκωσε ΙΧ Ηγουμενίτσα: Κατολίσθηση πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας - Πέτρα καταπλάκωσε ΙΧ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 - Tί θα πληρώσουμε

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019

 Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 - Τί θα πληρώσουμε 


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ειδική εφαρμογή του TAXISnet και να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής

Από το βράδυ της Πέμπτης αναρτήθηκαν και είναι διαθέσιμα στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2020. Για φέτος υπολογίζονται όπως και το 2019, καθώς οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ. Το ποσό υπολογίζεται είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.

Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοέμβριου 2010 και μετά, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2.

Αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010, καθώς και μοτοσυκλέτες (ανεξάρτητα από ημερομηνίας ταξινόμησης) πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης.

Οι προθεσμίες πληρωμές για τα τέλη κυκλοφορίας και τα πρόστιμα

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 μπορούν να καταβληθούν εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Όσοι δεν πληρώσουν εντός προθεσμίας τα τέλη κυκλοφορίας, θα επιβαρυνθούν (εκτός του ποσού για τα τέλη) πρόστιμα, ως εξής:

- 100% των τελών εάν το όχημα είναι δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ.
- 50% των τελών εάν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο.
- 30 ευρώ εάν τα τέλη κυκλοφορίας είναι μικρότερα των 30 ευρώ.

Μπορείτε να μπείτε στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για να μάθετε το ποσό που θα πληρώσετε και να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο πληρωμής με ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Read More »
Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 - Tί θα πληρώσουμε  Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 - Tί θα πληρώσουμε Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ηγουμενίτσας για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ηγουμενίτσας για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης .
 Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας με το οποίο θα συνεχίζονταν η λειτουργία τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ηγουμενίτσα, καθώς και δύο ακόμη τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αυτό των Μηχανολόγων Μηχανικών στα Ιωάννινα και των Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής στην Άρτα.

Αποτελεί αυτό "κεραυνό εν αιθρία" η φυσιολογική εξέλιξη στην πορεία ιδωτικοποίησης των ΑΕΙ; 
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν ξαφνιάστηκε καθόλου. 
Άλλωστε το είχαμε επισημάνει επανειλημμένα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Δεν χαιρόμαστε που επαληθευόμαστε για μια ακόμα φορά. 
Αλλά όπως είχαμε τονίσει η τύχη του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, και όχι μόνον αυτού, ήταν προδιαγεγραμμένη από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., και των Ελληνικές κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν κατά εντολή του ΣΕΒ. 
Ενάντια σε αυτές πρέπει να είναι και ο αγώνας.
Read More »
Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ηγουμενίτσας για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ηγουμενίτσας για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Κινήσεις Γιόγιακα για παραχώρηση του κτηρίου που στέγαζε το Κέντρο Υγείας, στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Κινήσεις Γιόγιακα για παραχώρηση του κτηρίου που στέγαζε το Κέντρο Υγείας, στον Δήμο Ηγουμενίτσας 


Για θέματα που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας αλλά και την παραχώρηση του κτηρίου που στεγαζόταν το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας προς το Δήμο, συζήτησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη, με τον νέο Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη.

Το κτήριο όπου στεγαζόταν το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας μέχρι τη μεταφορά του στο ΤΕΠ, σήμερα βρίσκεται έρμαιο στις καιρικές συνθήκες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως και στο παρελθόν έχει γίνει προσπάθεια εκ μέρους του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Λώλου, ώστε να παραχωρηθεί και να αξιοποιηθεί από τον δήμο.

Προτάσεις για συγκεκριμένη χρήση του κτηρίου έχουν ακουστεί πολλές. 
Όπως το να μεταφερθεί εκεί η λαϊκή αγορά της πόλης, κίνηση που ταυτόχρονα θα απελευθερώσει πάνω από 200 θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
Ή στο κτήριο να στεγαστούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, για τους οποίους σήμερα ο δήμος Ηγουμενίτσας, πληρώνει ενοίκια αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κάθε χρόνο.
Ακόμα και το να μετατραπεί σε εκθεσιακό και πολιτισμικό και τουριστικό κέντρο.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά η προσπάθεια του βουλευτή Θεσπρωτίας και του δημάρχου Ηγουμενίτσας να τελεσφορήσει, με θετικό πρόσημο προς την πόλη και τους κατοίκους της.
Read More »
Κινήσεις Γιόγιακα για παραχώρηση του κτηρίου που στέγαζε το Κέντρο Υγείας, στον Δήμο Ηγουμενίτσας Κινήσεις Γιόγιακα για παραχώρηση του κτηρίου που στέγαζε το Κέντρο Υγείας, στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Παραμυθιά - Αρκετές περιοχές χωρίς ρεύμα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Παραμυθιά - Αρκετές περιοχές χωρίς ρεύμα


Η σφοδρή κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει δημιουργήσει προβλήματα στα κλασικά πλέον σημεία, με μεγάλες ποσότητες νερού και φερτών υλικών στο οδόστρωμα.

Κεραυνός έριξε κολόνα της ΔΕΗ λίγο πριν την κοινότητα της Κυρα Παναγιάς, με αποτέλεσμα να μην έχει ρεύμα, η Κυρα Παναγιά, το Καρβουνάρι και μέρος του Ξηρολόφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, η βλάβη θα αποκατασταθεί αύριο, καθώς αφενός δεν υπάρχει διαθέσιμη νέα κολόνα για τοποθέτηση και θα έρθει νέα από Ιωάννινα, αφετέρου οι καιρικές συνθήκες και το σκοτάδι δεν επιτρέπουν την εργασία.

Προβλήματά στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν και στην Παραμυθιά όπως και σε διάφορα σημεία του δήμου.

Κατα την διάρκεια της ημέρας, υπήρξε και χαλαζόπτωση η οποία σε διάφορα σημεία ήταν έντονη, με αποτελέσματα να δημιουργήσει προβλήματα σε καλλιέργειες.

Η πολιτική προστασία του δήμο Σουλίου και η πυροσβεστική, είναι σε επιφυλακή και συμβουλεύουν τους πολίτες να ειναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Read More »
Προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Παραμυθιά - Αρκετές περιοχές χωρίς ρεύμα Προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Παραμυθιά - Αρκετές περιοχές χωρίς ρεύμα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Επίσκεψη του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά


To τμήμα "Τεχνικός δασικής προστασίας" του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 το κέντρο πληροφόρησης Καλαμά στην Σαγιάδα. 

Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στην έκθεση και παρατήρησαν διάφορα είδη ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια και κιάλια του ΦΔ.


Read More »
Επίσκεψη του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά Επίσκεψη του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τα Σύβοτα λόγω πτώσης κολόνας της ΔΕΗ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τα Σύβοτα λόγω πτώσης κολόνας της ΔΕΗ

Φωτογραφία: Ε.Π.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν τα Σύβοτα, λόγω της πτώσης κολόνας της ΔΕΗ στο κέντρο του χωριού.

Έχει ήδη ενημερωθεί το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ και αναμένεται να αποκαταστήσει τη βλάση το συντομότερο.
Read More »
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τα Σύβοτα λόγω πτώσης κολόνας της ΔΕΗ Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τα Σύβοτα λόγω πτώσης κολόνας της ΔΕΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Ο Μάριος Κάτσης για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Ο Μάριος Κάτσης για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα


Η Υπουργός Παιδείας της ΝΔ, ανακοινώσε σήμερα την αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα.

Πλέον οι μάσκες έπεσαν. Είχαν δώσει άλλωστε δείγματα γραφής από την εποχή της Κυβέρνησης Σαμαρά, όταν με το σχέδιο «Αθηνά» έκλεισαν 2 τμήματα στην Ηγουμενίτσα, αυτό της Ιχθυοκομείας και των Ξένων Γλωσσών.

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να υπάρχει η Θεσπρωτία στον Ακαδημαϊκό χάρτη, να αντιδράσουν άμεσα στην επικείμενη απόφαση αυτή.


Φορείς, κόμματα, αυτοδιοίκηση, αιρετοί, πανεπιστημιακή κοινότητα, φοιτητές, οφείλουν να πάρουν θέση, με ποια πλευρά είναι.

Τέρμα στην υποκρισία και τη διγλωσσία. Να λειτουργήσει λοιπόν το τμήμα όπως μου δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Διγαλάκης, ένα μήνα σχεδόν πριν, απαντώντας σε σχετική μου ερώτηση στη Βουλή (αρ. πρωτοκ: 154529 / 3-10-2019)
Read More »
Ο Μάριος Κάτσης για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα Ο Μάριος Κάτσης για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: «Τελικά το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα ήταν πράγματι στον αέρα»

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Βασίλης Γιόγιακας: «Τελικά το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα ήταν πράγματι στον αέρα»


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή λειτουργίας του νέου Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα:

«Η απόφαση για τη συνολική επανεξέταση της ανάγκης δημιουργίας όλων των νέων Τμημάτων που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει όλους όσοι από την πρώτη στιγμή είχαμε χαρακτηρίσει “λόγια του αέρα” το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το σχετικό νόμο Γαβρόγλου το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα θα λειτουργούσε με 2 βασικά «αν»: αν αποφάσιζε η Σύγκλητος και αν υπήρχε ο κατάλληλος αριθμός διδασκόντων.

Θυμίζουμε επίσης ότι πολύ νωρίς είχαμε επικρίνει τη διαδικασία με την οποία αποφασίστηκε το οριστικό κλείσιμο του σημερινού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα, παρά την παλαιότερη πρόταση της ΑΔΙΠ για αναβάθμιση.

Έτσι το σημερινό Τμήμα παραδόθηκε στον μαρασμό. Και, για να «χρυσώσει το χάπι», η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε μια υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα πετώντας το μπαλάκι αλλού και στο μέλλον.

Όσο ανεύθυνα και υποκριτικά το έκανε και για άλλα θέματα.

Σε κάθε περίπτωση εμείς αναγνωρίζουμε την αρμοδιότητα της Ανώτατης Αρχής, η γνώμη της οποίας έπρεπε ούτως ή άλλως να είχε γίνει σεβαστή πριν φτάσουμε εδώ».

Παλαιότερες δηλώσεις του βουλευτή:
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: «Τελικά το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα ήταν πράγματι στον αέρα» Βασίλης Γιόγιακας: «Τελικά το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα ήταν πράγματι στον αέρα» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Προσοχή: Κλειστός ο δρόμος προς Δρέπανο λόγω πτώσης δέντρων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Προσοχή: Κλειστός ο δρόμος προς Δρέπανο λόγω πτώσης δέντρων


Κλειστός είναι από άντρες του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία του Δρεπάνου, αφού λόγω των δυνατών ανέμων, υπήρξε πτώση αρκετών δέντρων  πάνω στο οδόστρωμα.

Δέντρα έχουν πέσει και μέσα στο ποδηλατόδρομο αλλά και στην παραλία του Δρεπάνου και συγκεκριμένα στο δημοτικό κατάστημα "Κεντρικό", όπου έχει πέσει ένα μεγάλος ευκάλυπτος.

Χαρακτηριστικό της έντασης των ανέμων είναι το σπάσιμο ακόμα και κολόνας του ΟΤΕ έξω από το κατάστημα Alea.


Άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας αλλά και του λιμενικού, βρίσκονται στο σημείο και ήδη απομακρύνουν τα σπασμένα δέντρα.
Read More »
Προσοχή: Κλειστός ο δρόμος προς Δρέπανο λόγω πτώσης δέντρων Προσοχή: Κλειστός ο δρόμος προς Δρέπανο λόγω πτώσης δέντρων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος μετάφρασης και διερμηνείας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Ηγουμενίτσα: Αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος μετάφρασης και διερμηνείας


Κανένα νέο πανεπιστημιακό τμήμα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα λειτουργήσει από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2020-202, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Ανάμεσά τους και το τμήμα μετάφρασης και διερμηνείας που ήταν να λειτουργήσει στην Ηγουμενίτσα.

Συγκεκριμένα, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εγκρίνει και δώσει άδεια σε 38 νέα πανεπιστημιακά τμήματα προκειμένου να λειτουργήσουν από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Πρόκειται για τμήματα σε διάφορα πανεπιστήμια, όπως της Αθήνας, των Ιωαννίνων, του Ιόνιου, του Γεωπονικού, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας, Διεθνούς, της Πάτρας, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Αττικής.

Τελικά, το υπουργείο Παιδείας αφού εξέτασε τις λεπτομέρειες σχετικά με την ίδρυση αυτών των τμημάτων, αποφάσισε ότι τα νέα αυτά πανεπιστημιακά τμήματα δεν πληρούν τις σχετικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και για αυτό το λόγο ακυρώνεται η λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ανέφερε ότι δεν θα λειτουργήσει νέο τμήμα Νομικής στην Πάτρα, όπως είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση του Σύριζα.

Τα νέα τμήματα θα συμπεριλαμβάνονταν στο μηχανογραφικό το οποίο θα συμπλήρωναν οι μαθητές της φετινής Γ' Λυκείου.

Δείτε όλα τα τμήματα που αναστέλλονται στην Ήπειρο:

Read More »
Ηγουμενίτσα: Αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος μετάφρασης και διερμηνείας Ηγουμενίτσα: Αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος μετάφρασης και διερμηνείας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Προσοχή: Πτώση δέντρου στον δρόμο Πλαταριά - Σύβοτα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Προσοχή: Πτώση δέντρου στον δρόμο Πλαταριά - Σύβοτα

Φωτογραφίες Ε.Π.

Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κατευθύνονται από την Πλαταριά προς τα Σύβοτα, αφού λόγω του δυνατού αέρα, ξεριζώθηκε δέντρο και έχει πέσει στο οδόστρωμα.

Η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά στο σημείο ενώ το δέντρο απομακρύνθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία Θεσπρωτίας.
Read More »
Προσοχή: Πτώση δέντρου στον δρόμο Πλαταριά - Σύβοτα Προσοχή: Πτώση δέντρου στον δρόμο Πλαταριά - Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Βασιλάκης

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Βασιλάκης


Θλίψη και πόνο αφήνει ο χαμός του Περικλή Βασιλάκη ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τον αθλητισμό αλλά και την αυτοδιοίκηση.

Ο Περικλής Βασιλάκης έχασε την μάχη που έδινε σήμερα το πρωί.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης γιά τον Αθλητισμό (2003-2005).

Ήταν μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας και ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διοίκησης Αθλητισμού. Υπήρξε Διαιτητής ποδοσφαίρου Α Εθνικής κατηγορίας και Διεθνής Διαιτητής FIFA-UEFA και δίδαξε ως καθηγητής διαιτησίας ποδοσφαίρου.

Είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος στην Πρέβεζα με την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη και είχε διατελέσει και Αντιπεριφερειάρχης.
Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Βασιλάκης Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Βασιλάκης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Πανηγύρι παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Πανηγύρι παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου


Η Εκκλησιαστική Επιτροπή της ενορίας Λαδοχωρίου προσκαλεί τους πιστούς για τον εορτασμό του παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου στην θέση γωνιά. 

Την Παρασκευή και ώρα 16:30 θα τελεστεί Μεγας Εσπερινός και το Σάββατο και ώρα 07:30 θα τελεστεί Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία. 

Μετά τιμής Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ενορίας Λαδοχωρίου.
Read More »
Πανηγύρι παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου. Πανηγύρι παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Η Ε΄ΚΟΗ προσλαμβάνει δύο (2) θηροφύλακες για την ενίσχυση προστασίας του Δέλτα του Καλαμά

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Η Ε΄ΚΟΗ προσλαμβάνει δύο (2) θηροφύλακες για την ενίσχυση προστασίας του Δέλτα του Καλαμά 


ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη δύο (2) ιδιωτικών φυλάκων θήρας από την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου-Κέρκυρας» 


Η Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου-Κέρκυρας σε εφαρμογή 
α) του άρθρου 267 παράγραφος 3 του Ν.Δ. 86/69, όπως το τελευταίο εδάφιο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 55 παράγραφος 3 του Νόμου 4178/2013 
β) της υπουργικής απόφασης 103364/2508/16-7-2009 (ΦΕΚ 1377/Β/10-7-2009) 
γ) του Ν. 4546/2018 άρθρο 42 (ΦΕΚ 101/Α/12-6-2018) 
δ) Το αριθ 1539/6-10-2011 έγγραφο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας «Οδηγίες για την εφαρμογή πανομοιότυπης διαδικασίας για πρόσληψη ιδιωτικών φυλάκων θήρας από όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις». 
ε) Το αριθμ 170781/1667/13-06-2012 έγγραφο της Γεν Δ/νσης Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών & Φ.Π του Υ.Π.Ε.Κ.Α 
ζ) Την αριθ 136767/3508/24-12-2013 δ/γη της Γεν Δ/νσης Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών & Φ.Π του Υ.Π.Ε.Κ.Α «Αναγνώριση ιδιωτικών φυλάκων θήρας». 
η) Την αρίθμ 103351/2412/9-7-2009 απόφαση του Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1377/Β/10-7-2009 με θέμα «Τα καθήκοντα και οι περιορισμοί, τα προσόντα, η ηλικία και λοιπά θέματα που αφορούν πρόσληψη και λειτουργία των φυλάκων θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων» 
θ) Το αριθμ 217039/2076/27-06-2011 έγγραφο της Γεν Δ/νσης Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών & Φ.Π του Υ.Π.Ε.Κ.Α, καθώς και της υπ’ αριθμ. 361/26-09-2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, 
καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα προκήρυξη για την πρόσληψη από την Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου-Κέρκυρας δύο (2) ιδιωτικών φυλάκων θήρας με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας έξι (6) μηνών. 
Η Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου-Κέρκυρας δικαιούται να παρατείνει κατά την απόλυτη κρίση της τη σύμβαση που θα υπογραφεί για έναν ή περισσότερους συμβατικούς χρόνους ή να τη μετατρέψει σε αορίστου χρόνου. 

Ο κάθε υποψήφιος με την υποβολή της αίτησης υποψηφιότητάς του αποδέχεται τα παρακάτω: 
1. Θα προσληφθούν με εργοδότη τους την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου-Κέρκυρας και τόπο παροχής των υπηρεσιών τους ολόκληρη την εδαφική περιφέρεια ευθύνης του εργοδότη αυτού με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού Καλαμά. Από τη θέση αυτή ο προσλαμβανόμενος θα είναι υποχρεωμένος να κινείται οποτεδήποτε εντός του 24ώρου για την κάλυψη της ανάγκης θηροφύλαξης ανάλογα με τις εντολές που θα του δίνονται. 
2. Το ωράριο θα είναι άλλοτε συνεχόμενο, άλλοτε διακεκομμένο (δηλ. ορισμένες ώρες το πρωί, ορισμένες ώρες το απόγευμα ή το βράδυ) και άλλοτε κυλιόμενο (βάρδιες ημέρα-νύκτα) ανάλογα με τις εκάστοτε εμφανιζόμενες ανάγκες της θηροφύλαξης, Ο προσλαμβανόμενος υποχρεώνεται να εργάζεται και κατά τις ημέρες των αργιών (Κυριακές και λοιπές αργίες), δεδομένου ότι η θήρα ασκείται κατά το πλείστον κατά τις ημέρες των αργιών. Στην περίπτωση αυτή ο προσλαμβανόμενος δικαιούται αντίστοιχης ανάπαυσής του εντός της επόμενης εβδομάδας σε ημέρα ή ημέρες που θα προσδιορίζεται, δεν δικαιούται όμως περαιτέρω πλην της αμοιβής του.
Read More »
Η Ε΄ΚΟΗ προσλαμβάνει δύο (2) θηροφύλακες για την ενίσχυση προστασίας του Δέλτα του Καλαμά Η Ε΄ΚΟΗ προσλαμβάνει δύο (2) θηροφύλακες για την ενίσχυση προστασίας του Δέλτα του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Σχολή Διαιτησίας από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας - Από 16 έως 32 ετών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Σχολή Διαιτησίας από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας - Από 16 έως 32 ετών


Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θεσπρωτίας διοργανώνει Σχολή Ποδοσφαίρου , σύμφωνα με το άρθρο 47 του Συστήματος Διαιτησίας 2019 της Ε.Π.Ο.

Καλούνται οι νέοι και νέες, από 16 έως 32 ετών (γεν. 2003 – 1987) που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και να ονομαστούν Διαιτητές , να υποβάλουν τα δικαιολογητικά μέχρι 29/11/2019 στα γραφεία της ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (Πλατεία Δημαρχείου- Κ. Κρύσταλλη 3), καθημερινά 9.00-15.00 .

Πιθανή ημερομηνία έναρξης μαθημάτων η Δευτέρα 02/12/2019 στην αίθουσα του ΣΔΠ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ.
(περίπου 12-15 μαθήματα)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Αίτηση με στοιχεία υποψηφίου (δήλωση συμμετοχής 20 ευρώ)
2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
3. Οι ανήλικοι, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, Υπεύθυνη Δήλωση με γραπτή συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ.

Πριν τη λήξη των μαθημάτων θα γίνουν εξετάσεις (test) φυσικής κατάστασης. Μέχρι τότε θα πρέπει να προσκομίσουν και τα παρακάτω:
4. Ιατρικές εξετάσεις από Καρδιολόγο και Οφθαλμίατρο.
5. Αντίγραφο ποινικού μητρώου
6. Τίτλο σπουδών (απολυτήριο Λυκείου – οι ανήλικοι Απολ. Γυμνασίου)
Θα ακολουθήσουν οι γραπτές εξετάσεις πάνω στον Κανονισμό Ποδοσφαίρου.

Πληροφορίες:

ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ τηλ. 2665024636
ΤΣΙΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Τηλ 6977590172
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6948749048
Read More »
Σχολή Διαιτησίας από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας - Από 16 έως 32 ετών Σχολή Διαιτησίας από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας - Από 16 έως 32 ετών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Ποιοι εκλέχτηκαν στο τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Ποιοι εκλέχτηκαν στο τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ


Κάνοντας χρήση των αποτελεσμάτων από τα 7 εκλογικά τμήματα του ΤΕΕ/ΤΗ και εφαρμόζοντας τις διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 16 του Π.Δ. 7/05.02.2010 συνέταξα τον τετραγωνικό πίνακα κατανομής εδρών ανά εκλογική περιφέρεια του ΤΕΕ/ΤΗ.Με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2019 -όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ- και με την επιφύλαξη της ανακήρυξης των εκλεγέντων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, στην Αντιπροσωπεία και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ/ΤΗ για την επόμενη θητεία εκλέγονται -κατ’ απόλυτη αλφαβητική σειρά- οι παρακάτω συνάδελφοι:

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΕΕ/ΤΗ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
1. Αμπελογιάννη Βασιλική (ΑΡ.ΣΥΝ.ΜΗ)
2. Θωμάς Γεώργιος (ΔΕΣΜΗ)
3. Κικιώνης Βλαδίμηρος (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ)
4. Μέγα Ουρανία (ΔΚΜ)
5. Μπαλαούρας Γεώργιος (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)
6. Παπανικολάου Ανίτα (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)
7. Παππάς Γεώργιος (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)
8. Σμύρης Αλέξανδρος (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)
9. Υφαντή Φωτεινή (ΔΚΜ)
10. Χρηστάκης Ευάγγελος (ΔΚΜ)

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1. Αλεξίου Παύλος (ΑΚΜΗ)
2. Δημητρίου Ευάγγελος (ΔΚΜ)
3. Κώτσης Αιμίλιος (ΔΕΣΜΗ)
4. Παππάς Κωνσταντίνος (ΔΚΜ)
5. Τσόγκας Ηρακλής (ΔΕΣΜΗ)

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1. Αναστασίου Χρήστος (ΔΕΣΜΗ)
2. Βάγγης Παύλος (ΔΕΣΜΗ)
3. Γιαννούλας Ευάγγελος (ΔΕΣΜΗ)
4. Γιαννούσης Ιωάννης (ΔΚΜ)
5. Δρούδες Αντώνιος (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ)
6. Εξάρχου Έφη (ΔΚΜ)
7. Ζαρπαλάς Θανάσης (ΔΕΣΜΗ)
8. Θεοδώρου Νικόλαος – Αλέξανδρος (ΔΚΜ)
9. Καλτσούνης Νικόλαος (ΔΕΣΜΗ)
10. Λάμπρου Αλέξανδρος (ΔΚΜ)
11. Λιλής Παύλος (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)
12. Λυκοτραφίτης Ιωάννης (ΔΕΣΜΗ)
13. Μάγκου Αικατερίνη (ΔΚΜ)
14. Μάντζιος Χαρίλαος (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)
15. Μαυροπάνος Κωνσταντίνος (ΔΕΣΜΗ)
16. Μούλια Αυρηλία (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)
17. Μπέγκα Αλεξάνδρα (ΑΚΜΗ)
18. Μωρόγιαννης Αθανάσιος – Καίσαρ (ΔΚΜ)
19. Νήρας Γεώργιος – Νεκτάριος (ΔΚΜ)
20. Ντάνης Γεώργιος (ΔΚΜ)
21. Παντούλας Κωνσταντίνος (ΔΚΜ)
22. Παπαμιχαήλ Μιχαήλ (ΔΕΣΜΗ)
23. Πατεράκης Εμμανουήλ (ΔΕΣΜΗ)
24. Πατσούρας Χρήστος (ΑΚΜΗ)
25. Πούλιος Ιωάννης (ΔΚΜ)
26. Σαρακατσάνος Χρήστος (ΔΕΣΜΗ)
27. Σιαμπίρη Δέσποινα (ΔΚΜ)
28. Σουγλέ Βασιλική (ΔΕΣΜΗ)
29. Τσίγκρος Ιωάννης (ΔΚΜ)
30. Τσούρης Βασίλειος (ΔΚΜ)
31. Χαλιάσος Δημήτριος (ΔΚΜ)
32. Χριστοφορίδης Ιωακείμ (ΔΚΜ)

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
1. Βλάχος Ευάγγελος (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)
2. Μπέσιος Δημήτριος (ΔΕΣΜΗ)
3. Μπουρσινός Γρηγόριος (ΔΕΣΜΗ)
4. Πετράκης Άγης (ΔΚΜ)

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1. Αναστασόπουλος Ανδρέας (ΔΚΜ)
2. Γιαννουλάτος Ευάγγελος (ΔΕΣΜΗ)
3. Ζυγούρης Γεώργιος (ΔΚΜ)
4. Λόη Μαριάνα (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)
5. Μισηρλής Γεώργιος (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ)
6. Παππάς Δημήτριος (ΔΚΜ)
7. Τριβλή Χαρίκλεια (ΔΕΣΜΗ)

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΕ/ΤΗ
1. Αναστασόπουλος Ανδρέας (ΔΚΜ)
2. Βάββας Κωνσταντίνος (ΔΕΣΜΗ)
3. Κατόπης Βασίλειος (ΔΚΜ)
4. Κωστούλα Βασιλική (ΔΕΣΜΗ)
5. Μικρώνης Ζώης (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)
Read More »
Ποιοι εκλέχτηκαν στο τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ Ποιοι εκλέχτηκαν στο τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης συγκέντρωσε τρόφιμα και φάρμακα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης συγκέντρωσε τρόφιμα και φάρμακα


Την Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019, απογευματινές ώρες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης συγκέντρωσε τρόφιμα και φάρμακα ώστε να τα προσφέρει στο κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο της πόλης μας.
Η προσέλευση του κόσμου με σακούλες από τρόφιμα και φάρμακα, μας εντυπωσίασε! 
Με χαρά και αισιοδοξία προσέφεραν από το υστέρημά τους, για τον συνάνθρωπό μας. Φάνηκε ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά κυριαρχούν σε υπέρτατο βαθμό.
Το αποτέλεσμα πραγματικά μας μάγεψε, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 
Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους όσους προσέφεραν και ευχόμαστε να είναι πάντα δίπλα μας σε ότι διοργανώνουμε.
Για ακόμα μια φορά αποδείξαμε ότι «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και φυσικά έτσι θα συνεχίσουμε!
Read More »
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης συγκέντρωσε τρόφιμα και φάρμακα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης συγκέντρωσε τρόφιμα και φάρμακα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας 


Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Ηγουμενίτσας υποδέχθηκε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου τους μαθητές και δασκάλους της Ε΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και μέσα σε οικεία ατμόσφαιρα συνομίλησαν με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννης Λώλος και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Δήμου, τις παρεχόμενες Υπηρεσίες του προς τους δημότες και τις δράσεις για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Read More »
Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Κοινωνικό εισόδημα, πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Κοινωνικό εισόδημα, πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι 


Η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης Νοεμβρίου 2019 έχει ξεκινήσει.

Ειδικότερα

Οι ημερομηνίες κατά τις οποίες αναμένεται να καταβληθεί το ΚΕΑ Νοεμβρίου είναι μεταξύ 25 και 26 Νοεμβρίου.

Το ποσό του ΚΕΑ σήμερα διαμορφώνεται ως εξής

-200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό.

-100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό).

-50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) – Οι αλλαγές που έρχονται

Από το 2020, θα δρομολογηθούν μια σειρά από αλλαγές σε διάφορα επιδόματα (επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού Α21, προνοιακά διατροφικά και αναπηρικά επιδόματα), καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει σε έναν εξορθολογισμό.

Αναλυτικότερα

Το κονδύλι για το ΚΕΑ ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 850 εκατομμύρια ευρώ και η απορρόφηση φτάνει τα 670 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι λοιπόν, εφόσον μετά την διεύρυνση του αριθμού των ατόμων δεν φτάσει το ποσό στα 850 εκατομμύρια ευρώ, τότε θα αυξηθούν τα ποσά χορήγησης προς τους δικαιούχους.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που θα μετονομαστεί σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα γνωρίσει αναπροσαρμογή των κριτηρίων, ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες) και θα επιδιωχθεί μεγαλύτερη στόχευση στην αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», έτσι ώστε να μπορεί να διασταυρωθεί εάν ο δικαιούχος εργάζεται ή όχι.

Την ίδια στιγμή, το ΚΕΑ, αναμένεται να συνδυαστεί και με οικονομικές πρωτοβουλίες, όπως η χορήγηση μικρών δανείων, μέτρο που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία, όπου και κατόρθωσαν να κινητοποιήσουν ανθρώπους που είχαν βρεθεί στο περιθώριο να δημιουργήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, οικογενειακές, προσωπικές, μικρές επιχειρήσεις, καθώς, σύμφωνα με πηγές, στόχος της νέας κυβέρνησης είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται πλέον για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ωστόσο, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα συνδυαστεί και με πρωτοβουλίες για εργασία.

Επομένως, θα επιδιωχθεί η σύνδεση του ΚΕΑ με πρωτοβουλίες για εργασία, ακόμη και χορήγηση μικρών δανείων με πολύ ευνοϊκούς όρους, ώστε οι δικαιούχοι του να στήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση, ενώ παράλληλα θα γίνει διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί εάν ο δικαιούχος εργάζεται ή όχι.
Read More »
Κοινωνικό εισόδημα, πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι Κοινωνικό εισόδημα, πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019
Στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia ο Δήμος Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της εξωστρεφούς του στρατηγικής για την ανάδειξη του τουριστικού του προϊόντος συμμετέχει με φυσική παρουσία και έντυπο υλικό στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, 8-10 Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.
Read More »
Στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia ο Δήμος Ηγουμενίτσας Στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Σελίδες