https://picasion.com/

Μία ακόμα "ενημέρωση" για το πόσιμο νερό της Ηγουμενίτσας, χωρίς τις αναλύσεις που το αποδεικνύουν, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015
Μία ακόμα "ενημέρωση" για το πόσιμο νερό της Ηγουμενίτσας, χωρίς τις αναλύσεις που το αποδεικνύουν, από το Πανεπιστήμιο ΙωαννίνωνΤι φοβάστε κύριοι και δεν δίνετε στην δημοσιότητα και τα αποτελέσματα των αναλύσεων;
Read More »
Μία ακόμα "ενημέρωση" για το πόσιμο νερό της Ηγουμενίτσας, χωρίς τις αναλύσεις που το αποδεικνύουν, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Μία ακόμα "ενημέρωση" για το πόσιμο νερό της Ηγουμενίτσας, χωρίς τις αναλύσεις που το αποδεικνύουν, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015 Rating: 5

Επιστροφή στις Γαλάζιες σημαίες Δρέπανο και Μέγα Άμμο

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015
Επιστροφή στις Γαλάζιες σημαίες Δρέπανο και Μέγα Άμμο


Μετά από την κακή (και ευτυχώς μικρή) παρένθεση της Δημαρχίας Κάτσινου, οι Γαλάζιες Σημαίες επέστρεψαν σε δύο παραλίες τις Θεσπρωτίας.

Για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια, όπως π.χ. ασφαλής δίοδος στην ακτή και φροντίδα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αλήθεια, ποιες είναι ακριβώς οι υποδομές σε Δρέπανο και Μέγα Άμμο, ενδεικτικά, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες;
 
Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τριακόσιες ενενήντα πέντε ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες κέρδισαν, φέτος, το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες σημαίες», τοποθετώντας την Ελλάδα στην 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες.

Συνολικά, σε όλο τον κόσμο, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε, φέτος, 3468 ακτές και 695 μαρίνες.

«Τα βραβεία δεν είναι για πάντα» ανέφερε ο κ. Πέτρου και πρόσθεσε: «Ανά τακτά διαστήματα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και αν υπάρχει πρόβλημα, οι σημαίες υποστέλλονται. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο χάνονται συνήθως 5-8 σημαίες, αλλά πέρυσι αφαιρέσαμε συνολικά 38 σημαίες. Ωστόσο, λόγω 30 νέων βραβείων δεν σημειώθηκε μεγάλη διαφορά στο συνολικό αριθμό».

Στην Ήπειρο Γαλάζιες Σημαίες πήραν και οι παραλίες , Κυανή Ακτή, Μονολίθι, Τσούκες, στον Δήμο Πρέβεζας και οι παραλίες Λούτσα και Βάλτος στον Δήμο Πάργας


Για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται με:
 
Περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση
Πληροφορίες για το παράκτιο οικοσύστημα και το ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον στον παράκτιο χώρο.
Συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των νερών κολύμβησης.
Πληροφορίες για το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» στον Πίνακα Ανακοινώσεων της ακτής.
Έντυπες πληροφορίες και αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή.
Δραστηριότητες που να προβάλουν ενεργά τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της ακτής.
 
Ποιότητα νερών κολύμβησης
Ποιότητα των νερών κολύμβησης, που να επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικές μετρήσεις
Μη απόρριψη βιομηχανικών λυμάτων στην ακτή
Επεξεργασία αστικών λυμάτων, όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Οδηγία
 
Περιβαλλοντική Διαχείριση
Σχέδιο χρήσης γης και περιβαλλοντική διαχείριση
Περιοδικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια, αποτσίγαρα κλπ.
Επαρκείς κάδοι απορριμμάτων, που να αδειάζονται σε τακτά διαστήματα
Διευκολύνσεις για ανακυκλώσιμα υλικά
Επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης
Απαγόρευση της οδήγησης οχημάτων και μοτοποδηλάτων στην ακτή
Απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης
Επιτήρηση κατοικίδιων ζώων στην ακτή
Συντήρηση κτιρίων και εξοπλισμού στην ακτή
 
Ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις
Εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες - ή άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο - σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες
Σχέδια για την αντιμετώπιση κάποιου ατυχήματος ρύπανσης, με άμεση ενημέρωση του κοινού
Ασφαλής δίοδος στην ακτή και φροντίδα για άτομα με ειδικές ανάγκες
 
Read More »
Επιστροφή στις Γαλάζιες σημαίες Δρέπανο και Μέγα Άμμο Επιστροφή στις Γαλάζιες σημαίες Δρέπανο και Μέγα Άμμο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Για αυτή την εικόνα, ποιος θα κάνει μήνυση για ... διασπορά βρομερών σκουπιδιών;

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015
Ηγουμενίτσα: Για αυτή την εικόνα, ποιος θα κάνει μήνυση για ... διασπορά βρομερών σκουπιδιών;


Ηγουμενίτσα, Τρίτη 12 Μαΐου 2015, ώρα 19.30.
Διασταύρωση των οδών Γράμμου και Κουγκίου - Κιάφας

Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και με την θερμοκρασία να θυμίζει ήδη καλοκαίρι.
Ένας ακόμα σκουπιδότοπος ζει και βασιλεύει στο κέντρο της Ηγουμενίτσας.

Την ευθύνη έχει φυσικά η Δημοτική Αρχή, η οποία, προφανώς για να ικανοποιήσει κάποιον "κολλητό" ψηφοφόρο, ή να εκδικηθεί αυτούς που δεν την ψήφισαν, εξαφάνισε τον κάδο που υπήρχε στο σημείο, μέχρι και πριν 3 μήνες.


Το αποτέλεσμα φαίνεται ξεκάθαρα στην πρώτη φωτογραφία.

Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, για αυτό το έκτρωμα, που βάζει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία, έχετε κάνει μήνυση για διασπορά βρομερών σκουπιδιών;
Read More »
Ηγουμενίτσα: Για αυτή την εικόνα, ποιος θα κάνει μήνυση για ... διασπορά βρομερών σκουπιδιών; Ηγουμενίτσα: Για αυτή την εικόνα, ποιος θα κάνει μήνυση για ... διασπορά βρομερών σκουπιδιών; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015 Rating: 5

Προφορικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση ομπρελοκαθισμάτων στη παραλία ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015
Προφορικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση ομπρελοκαθισμάτων στη παραλία ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει πλειοδοτικό και προφορικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού – παραλίας για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων (ξαπλώστρες – ομπρέλες) στη παραλία ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ Δημοτικής Κοινότητας ΠΕΡΔΙΚΑΣ του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τα προς παραχώρηση χρήσεως τμήματα κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού-παραλίας, όπως περιγράφονται στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα και απαριθμούνται παρακάτω θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων (ξαπλώστρες – ομπρέλες). 
 
Όλοι οι παρακάτω χώροι θα δημοπρατηθούν ξεχωριστά, όπως απεικονίζονται επακριβώς στο τοπογραφικό διάγραμμα.


Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 22-05-2015 ημέρα Παρασκευή και από ώρα 10:30΄ μέχρι 11:00΄ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (ισόγειο) στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο επί της οδού Σουλίου 3 στην Ηγουμενίτσα, ενώπιον της αρμόδιας από το Νόμο Επιτροπής. Η Δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.

Για να γίνει δεκτός κάποιος στη Δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής τα κάτωθι δικαιολογητικά : 1Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας αν είναι φυσικό πρόσωπο ή σχετικό παραστατικό εκπροσώπησης αν είναι εταιρεία ή κοινοπραξία.

2. Βεβαίωση από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου περί μη οφειλής του συμμετέχοντος (εξίσου και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία).

3Βεβαίωση της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), περί μη οφειλής του συμμετέχοντος για χρέη προς το δημόσιο, καθώς και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία (φορολογική ενημερότητα).

4Γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών ή Εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τραπέζης δια την συμμετοχή στη δημοπρασία, ποσού δέκα της εκατό (10%) επί του ορίου της τιμής εκκίνησης, ήτοι, τρείς χιλιάδες € (3.000,00 € Χ10%=300 (τριακόσια ευρώ).

5 Αντίγραφο (επικυρωμένο) της άδειας παραμονής για αλλοδαπούς εκτός των χωρών της Ε.Ε ή άδεια παραμονής, εάν έχουν ιθαγένεια κράτους μέλους της Ε.Ε.

6 Υπεύθυνη δήλωση του συμμετέχοντος του Ν. 1599/1986, ότι έχει λάβει γνώση των όρων της διακήρυξης και ότι τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.

7Πληρεξούσιο, σε περίπτωση εκπροσώπησης έναντι άλλου.

Τιμή εκκίνησης για το ετήσιο μιας θερινής περιόδου αντίτιμο χρήσεως ορίζεται το ποσό των τριώνχιλιάδων ων ευρώ (3.000,00 €) για κάθε θέση – πόστο.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Προφορικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση ομπρελοκαθισμάτων στη παραλία ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ Προφορικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση ομπρελοκαθισμάτων στη παραλία ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015 Rating: 5

Πρόσληψη 20 ατομών στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015
Πρόσληψη 20 ατομών στον Δήμο ΗγουμενίτσαςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας ύστερα από την υπ’ αριθ. 45/2015 απόφαση του Δ.Σ, και την υπ. αριθμ. έγκριση 1103/23031/29-04-2015 νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας,

ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ' άτομο το μήνα και για τον μήνα Μάιο , συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και αριθμό ημερομισθίων:Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών
 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι επιδοτούμενοι άνεργοι
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά στο γραφείο Προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου, από 12 /05/2015 έως και 14 /05/2015.
Read More »
Πρόσληψη 20 ατομών στον Δήμο Ηγουμενίτσας Πρόσληψη 20 ατομών στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015 Rating: 5

ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο του Τμήματος Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Κοινωνικά Ευπαθών Ομάδων

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015
ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο του Τμήματος Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Κοινωνικά Ευπαθών Ομάδων


Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η πρωτοβουλία του «Τμήματος Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Κοινωνικά Ευπαθών Ομάδων» του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσαςγια συγκέντρωση αγαθών για την «Κιβωτό του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, βρήκε αποδέκτες και αρωγούς ευαισθητοποιημένους δημότες, τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία και υπηρεσίες.

Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ευγενική και πολύτιμη προσφορά τους , ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω χορηγούς:
 • Όλους τους πολίτες
 • Το Πυροσβεστικό Σώμα Ηγουμενίτσας
 • Την Δ.Ο.Υ Ηγουμενίτσας
 • Το «Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων» Ηγουμενίτσας
 • Το Προσωπικό και τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Ηγουμενίτσας
 • Τα «Βοήθεια στο Σπίτι» Ηγουμενίτσας, Ν. Σελεύκειας, Καστρίου Παραποτάμου
 • Τον «Σύλλογο Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων»
 • Το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας
 • Τους μαθητές του Γ’ Γυμνασίου Ηγουμενίτσας
 • Το φαρμακείο της κ. Λαμπρούση Χριστίνας
 • Το φαρμακείο του κ. Κοντού Ιωάννη
 • Το Φαρμακείο του κ. Μάστορα Ξενοφώντα
 • Το σούπερ μάρκετ « ΞΕΝΟΣ»
 • Το προσωπικό του σούπερ μάρκετ «ΕΝΩΣΗ»
 • Το προσωπικό του σούπερ μάρκετ « DIHELLAS»
 • Το Καφεκοπτείο «Αρώματα και Γεύσεις»
 • Το Προσωπικό του ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας

Τα είδη που συλλέχθηκαν αξιοποιήθηκαν για την υλική ενίσχυση των παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα «Κιβωτός του Κόσμου» (38 παιδιά ηλικίας 15 μηνών έως 17 χρονών) Παιδιά εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα, παιδιά άπορων οικογενειών .

Η ανταπόκριση όλων των φορέων, μας απέδειξε ότι η κοινωνία της Ηγουμενίτσας είναι ευαισθητοποιημένη σε τέτοιου είδους θέματα. Σήμερα που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στη χώρα μας είναι πιο δύσκολες από ποτέ και που τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται, ευχόμαστε ότι θα συνεχίσετε να στηρίζετε την κοινή μας προσπάθεια!

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης
Read More »
ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο του Τμήματος Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Κοινωνικά Ευπαθών Ομάδων ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο του Τμήματος Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Κοινωνικά Ευπαθών Ομάδων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Νέο ΔΩΡΕΑΝ Camping στη Γωνιά

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015

Ηγουμενίτσα: Νέο ΔΩΡΕΑΝ Camping στη Γωνιά


Το είδαμε και αυτό.
Σε φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του e-igoumenitsa φαίνεται νέο αυτοδημιούργητο camping στην περιοχή " Γωνιά" και μάλιστα δωρεάν...

Οι φωτογραφίες είναι χθεσινές και όπως θα παρατηρήσετε έχουν σταθμεύσει συνολικά πάνω από 10 τροχοβίλες. 


Τι και αν απαγορεύεται το camping στην περιοχή.. οι ξένοι γνωρίζουν ότι σε αυτή τη χώρα δεν δουλεύει τίποτα και έτσι προτιμούν να σταθμεύουν όπου θέλουν τσάμπα, ανεξαρτήτως αν στην περιοχή υπάρχει camping.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Νέο ΔΩΡΕΑΝ Camping στη Γωνιά Ηγουμενίτσα: Νέο ΔΩΡΕΑΝ Camping στη Γωνιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015 Rating: 5

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015
ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαίου 2015 συνεδρίασε και συγκρότησε ύστερα από ψηφοφορία το νέο προεδρείο. Τα προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ, καθορίστηκαν ως εξής :


Πρόεδρος: ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Γεν. Γραμματέας: ΜΗΤΣΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΒΙΡΒΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Οργ. Γραμματέας: ΤΣΑΠΕΣ ΠΕΤΡΟΣ
Ταμίας: ΤΣΑΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Μέλη: 
ΚΙΤΣΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΖΕΡΠΟΣ ΝΙΚΟΣ
Read More »
ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015 Rating: 5