Θεσπρωτία: Διαψεύδει κατηγορηματικά η Μητρόπολη Παραμυθιάς τα περί "παραιτήσεως" του Μητροπολίτου Τίτου

Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Μητρόπολη Παραμυθιάς τα περί "παραιτήσεως" του Μητροπολίτου Τίτου, δίνοντας τέλος στα σχετικά σενάρια, που διακινούνται εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση, που έχει αυστηρό ύφος, γίνεται λόγος για μεθοδεύσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται προσβλητικές για το θεσμό, το πρόσωπο και το έργο του Επισκόπου. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Μητροπόλεως έχει ως εξής:Σε σχέση με πρόσφατα αλλά και παρελθόντα δημοσιεύματα του τύπου και διαφόρων ιστοτόπων, που φέρουν τον Σεβασμιώματο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ..κ Τίτο «παραιτούμενο», «ασθενή» και «κουρασμένο», ενημερώνουμε τους πιστούς ότι αυτά είναι αναληθέστατα και προσβλητικά. Συνιστούν δε αήθεις μεθοδεύσεις, οι οποίες επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα διαδοχής για επίδοξους διεκδικητές του Μητροπολιτικού θρόνου.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος
Πρωτοπρεσβύτερος π. Βελισσάριος Σάντας 


Read More »
Θεσπρωτία: Διαψεύδει κατηγορηματικά η Μητρόπολη Παραμυθιάς τα περί "παραιτήσεως" του Μητροπολίτου Τίτου Θεσπρωτία: Διαψεύδει κατηγορηματικά η Μητρόπολη Παραμυθιάς τα περί "παραιτήσεως" του Μητροπολίτου Τίτου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017 Rating: 5

Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα στην Ήπειρο!

Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017


Αρκετά ζεστή και η σημερινή ημέρα (05/08/2017) στην Ήπειρο, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου. 
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι σημερινές μέγιστες θερμοκρασίες στην περιοχή μας ήταν οι εξής:Κόνιτσα: 41.4
Τύρια: 39.8
Ζίτσα: 39.6
Ιωάννινα (Ανατολή): 39.1
Αγία Κυριακή Ιωαννίνων:39.1
Κομπότι: 37.3
Πεστά: 37.1
Φλάμπουρα:35.7
Ηγουμενίτσα: 35.8
Πάπιγκο: 35.7
Πράμαντα:35.9
Θεοδώριανα Άρτας: 34.6
Πρέβεζα:34.5
Τσεπέλοβο: 34.2
Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς:33.8
Πάργα: 33.2


 
Read More »
Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα στην Ήπειρο!  Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα στην Ήπειρο! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ο ένας με ένταλμα για βιασμό και αποπλάνηση παιδιών και άλλος για ναρκωτικά

Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017Συνελήφθησαν, χθες (04-08-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36 και 31 ετών, διότι στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για σοβαρά ποινικά αδικήματα.


Ειδικότερα, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε Διάταξη του Προέδρου Εφετών Πατρών και ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Λευκάδας, για τα αδικήματα του βιασμού και της αποπλάνησης παιδιών.

Σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Τρικάλων, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Read More »
Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ο ένας με ένταλμα για βιασμό και αποπλάνηση παιδιών και άλλος για ναρκωτικά Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ο ένας με ένταλμα για βιασμό και αποπλάνηση παιδιών και άλλος για ναρκωτικά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Ρύθμιση 100 δόσεων για δημοτικά χρέη και με δυνατοτητα απαλλαγής των προσαυξήσεων

Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017


Σύμφωνα με ενημέρωση απο την δημοτική αρχή και σύμφωνα με το άρθρο 52 του Ν. 4483/2017 ( Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α βαθμού), οι δημότες μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους που έχουν ήδη βεβαιωθεί, ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, εξοφλώντας είτε εφάπαξ, με απαλλαγή του εκατό τοις εκατό (100%) των προσαυξήσεων, είτε έως εκατό (100) δόσεις με το ανάλογο ποσοστό απαλλαγής.


Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Σουλίου, Κ. Καραμανλή 179 Παραμυθιά, 1ος όροφος, τηλ. 2666360108-9 και στο e-mail : oikonomiki@paramythia.gr.


 
Read More »
Δήμος Σουλίου: Ρύθμιση 100 δόσεων για δημοτικά χρέη και με δυνατοτητα απαλλαγής των προσαυξήσεων Δήμος Σουλίου: Ρύθμιση 100 δόσεων για δημοτικά χρέη και με δυνατοτητα απαλλαγής των προσαυξήσεων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017 Rating: 5

Γιάννινα - Κακαβιά και Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα μέσω Ευρωπαϊκής Τράπεζας

Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017

 
Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν πλέον τα συνοδά, όπως ονομάζονται, έργα της Ιόνιας Οδού και στα οποία περιλαμβάνονται η σύνδεση με την Πρέβεζα και η επέκταση μέχρι την Κακαβιά, όπως άλλωστε ήταν ο αρχικός σχεδιασμός του έργου.

Για το πρώτο, την σύνδεση δηλαδή με την Πρέβεζα, μάλλον θα πρέπει να κάνουμε αρκετή υπομονή, για το δεύτερο ωστόσο αναμένονται θετικές εξελίξεις μέχρι το τέλος του έτους.

«Το επόμενο διάστημα θα γίνουν τα συνοδά έργα, που δεν είχαν προβλεφθεί στον σχεδιασμό, δηλαδή θα ωριμάσει το έργο της σύνδεσης με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ιονίας Οδού που δεν είχαν καν προβλεφθεί, η σύνδεση με την Παρά – Ιόνια, το ξεκόλλημα της Παρά-Ιόνιας που ήταν το ίδιο μπερδεμένη και κολλημένη όπως τα έργα παραχωρήσεων και βέβαια η δημοπράτηση και η σύνδεση της Ιονίας και της Εγνατίας Οδού με την Αλβανία», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.


Περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Δέδες, επικεντρώνοντας στο έργο σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Κακαβιά.

Με δεδομένο, ότι οι πόροι του ΕΣΠΑ για τις υποδομές είναι περιορισμένοι, το υπουργείο αναζητά επιπρόσθετα χρήματα με βασικό σύμμαχο την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων.

Στο σχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί και τελεί υπό διαπραγμάτευση περιλαμβάνονται και δύο έργα της Ηπείρου, σύμφωνα με τον κ. Δέδε. Πρόκειται για την σύνδεση Ιόνιας Κακαβιάς και την οδική αρτηρία Ηγουμενίτσας Σαγιάδας.

«Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε ευχάριστα νέα», σημείωσε ο κ. Δέδες. Τέλος όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Υποδομών, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα προχωρήσει και το βόρειο τμήμα του οδικού άξονα Ε65, ο οποίος συνδέει την Ήπειρο με την Θεσσαλία.


 
Read More »
Γιάννινα - Κακαβιά και Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα μέσω Ευρωπαϊκής Τράπεζας Γιάννινα - Κακαβιά και Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα μέσω Ευρωπαϊκής Τράπεζας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017


Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κλοπή από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που έγινε στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 46χρονου υπηκόου Αλβανίας.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από το προανακριτικό έργο, ταυτοποιήθηκε η δράση του 46χρονου, στην κλοπή από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που έγινε το χρονικό διάστημα από 03 έως 06-03-2017 στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαίρεσε έναν αισθητήρα λέιζερ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 


 
Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε κλοπή από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017 Rating: 5

Διαβάστε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ που κυκλοφορεί την Κυριακή

Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017
Read More »
Διαβάστε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ που κυκλοφορεί την Κυριακή Διαβάστε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ που κυκλοφορεί την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017 Rating: 5

Νέα επιτυχία της δίωξης ναρκωτικών Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 188 κιλά κάνναβης και 1 κιλό "σοκολάτα"

Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017


Συνελήφθησαν, εχτές (04-08-2017) μετά τα μεσάνυχτα σε δασική περιοχή στο Σουλόπουλο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση στο εσωτερικό της χώρας.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν εχτές μετά τα μεσάνυχτα, από τους αστυνομικούς σε δασική περιοχή στο Σουλόπουλο Θεσπρωτίας και συνελήφθησαν διότι εισήγαγαν στη χώρα και μετέφεραν τα παρακάτω:
  • ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -188- κιλών και -256- γραμμαρίων
  • δέμα με κατεργασμένη κάνναβη, βάρους (1.052) γραμμαρίων

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ενώ στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (520) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, με τη σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 


 
Read More »
Νέα επιτυχία της δίωξης ναρκωτικών Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 188 κιλά κάνναβης και 1 κιλό "σοκολάτα" Νέα επιτυχία της δίωξης ναρκωτικών Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 188 κιλά κάνναβης και 1 κιλό "σοκολάτα" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017 Rating: 5

4 θέσεις εργασίας στο Δήμο Σουλίου για την αντιπυρική προστασία

Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017

Ο Δήμος Σουλίου, σε συνέχεια της αριθμ. 89/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών, τέσσερα (4) άτομα, για την κάλυψη δράσεων αντιπυρικής προστασίας του Δήμου Σουλίου, για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο:

4 άτομα ΥΕ16 εργατών/τριών Γενικών καθηκόντων, για 2 μήνες Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.


Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα και τα σχετικά κωλύματα των Π.Δ. 164/2004 & Π.Δ.180/2004.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου, πρόσφατης έκδοσης, για την μόνιμη κατοικία του υποψηφίου.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Βεβαίωση ανεργίας (ΟΑΕΔ).
Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 περί απασχόλησης ή μη του υποψηφίου για διάστημα 12 μηνών από την ημέρα της αίτησης του ως εποχικό προσωπικό σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 παρ.1 του ν.2190/1994.

Οι διαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση (Κατεβάστε την από εδώ), μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, στο Γραφείο Πρωτοκόλλου (1ος όροφος) του Δήμου Σουλίου, οδός Κ. Καραμανλή 179, από 02/08/2017, ημέρα Τετάρτη μέχρι και 14-08-2017 ημέρα Δευτέρα.

Πληροφορίες: τηλ. 2666360102 (Παππά Λ.), 2666360132 (Μαραζόπουλος Αθ.).


 
Read More »
4 θέσεις εργασίας στο Δήμο Σουλίου για την αντιπυρική προστασία 4 θέσεις εργασίας στο Δήμο Σουλίου για την αντιπυρική προστασία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017 Rating: 5

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ: ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ

Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017


Πολιτικά οι δύο άνδρες έχουν πολλές διαφορές, όχι όμως αγεφύρωτες. Είναι και οι δύο Ηπειρώτες.
Ο Βασίλης Γιόγιακας να δίνει τη μάχη του στη Θεσπρωτία από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας και ο Γιάννης Στέφος να δίνει τη δική του στο Νομό Ιωαννίνων, ανάμεσα σε άλλους τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...
Οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο άνδρες διατηρούν και στη Βουλή πολύ καλές φιλικές σχέσεις, αν και σε διαφορετικά κομματικά στρατόπεδα. 
Μαζί πάντως τους ''συνέλαβε''και ο φωτογραφικός μας φακός σήμερα το μεσημέρι στη Σκορπιώνα , κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς , να ενημερώνονται συνεχώς για την εξέλιξή της και να αγωνιούν κοντά στους Πυροσβέστες.

Και οι δύο πάντως ανήκουν στους δραστήριους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.


 
Read More »
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ: ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ: ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017 Rating: 5

Σελίδες