Μία ακόμα ημέρα με πολλά κρούσματα η Θεσπρωτία - 68 σε όλη την Ήπειρο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2021
Μία ακόμα ημέρα με πολλά κρούσματα η Θεσπρωτία - 68 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 14
ΠΕ Θεσπρωτίας 12
ΠΕ Ιωαννίνων 30
ΠΕ Πρέβεζας 12


Read More »
Μία ακόμα ημέρα με πολλά κρούσματα η Θεσπρωτία - 68 σε όλη την Ήπειρο Μία ακόμα ημέρα με πολλά κρούσματα η Θεσπρωτία - 68 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

10.704 κρούσματα στην Ήπειρο, 2.256 τον Αύγουστο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2021
10.704 κρούσματα στην Ήπειρο, 2.256 τον ΑύγουστοΟ μήνας που αφήνει τα περισσότερα κρούσματα στην Περιφέρεια Ηπείρου από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τώρα είναι ο Αύγουστος.

Η έκρηξη που σημειώθηκε αφορούσε κατά κανόνα τους νέους. Με το στοιχείο αυτό και με τον εμβολιασμό φαίνεται ότι συνδέεται ο χαμηλός αριθμός νοσηλειών στα νοσοκομεία της περιοχής.

Από τον Μάρτιο του 2020 και μέχρι τώρα η Ήπειρος μετρά 10.704 κρούσματα. Τον Αύγουστο επιβεβαιώθηκαν και στους τέσσερις νομούς 2.256 κρούσματα.

Τα περισσότερα επιβεβαιώθηκαν κι αυτή την φορά στο Νομό Ιωαννίνων ενώ σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα βρίσκονται οι αριθμοί για τους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Η αύξηση των κρουσμάτων στους δύο παραλιακούς νομούς που σηκώνουν το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού αποδίδεται κατά κανόνα στην κινητικότητα που προκάλεσαν οι θερινές διακοπές.

Οι δύο νομοί βρίσκονται στο πορτοκαλί και φαίνεται ότι έχουν αποφύγει το κόκκινο καθώς σημειώνεται υποχώρηση των επιδημιολογικών δεικτών.

Τον Αύγουστο αναλυτικά επιβεβαιώθηκαν:
-Στο Νομό Άρτας 354 κρούσματα
-Στο Νομό Θεσπρωτίας 571
-Στο Νομό Ιωαννίνων 704
-Στο Νομό Πρέβεζας 627

Στο κλείσιμο του μήνα οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Ηπείρου δεν ξεπερνούν τις 45 με πολύ μικρό αριθμό να βρίσκεται σε ΜΕΘ (τέσσερις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο). Το δυσκολότερο διάστημα για τα νοσοκομεία της περιοχής ήταν αυτό του περασμένου Νοεμβρίου.

Οι κλίνες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ως μοναδικού νοσοκομείου αναφοράς στην περιοχή γέμισαν και χρειάστηκε να γίνει διακομιδή ασθενών ακόμη και στην Κέρκυρα. Στη συνέχεια οι κλίνες αυξήθηκαν σημαντικά στο ίδιο το νοσοκομείο ενώ δημιουργήθηκαν μονάδες και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηπείρου.
Read More »
10.704 κρούσματα στην Ήπειρο, 2.256 τον Αύγουστο 10.704 κρούσματα στην Ήπειρο, 2.256 τον Αύγουστο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2021
Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώωνΣυνελήφθη χθες (31-08-2021) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο καταγγελίας, διαπίστωσαν ότι ο κατηγορούμενος εντός αγροτεμαχίου είχε δύο σκύλους δεμένους με σχοινί σε δέντρα κατά τέτοιον τρόπο που περιορίζονταν η κίνησή τους ενώ επιπρόσθετα υπήρχε κίνδυνος πνιγμού τους.

Σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των -61.400- ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την προαναφερόμενη υπηρεσία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2021
Λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022Σε εφαρμογή της Γ6α/Γ.Π. 33368/27-05-2021 Απόφασης , όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2426/ 7-6-21 τ. Β΄, ενημερώνουμε ότι το Δημόσιο Ι.Ε.Κ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών, για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022, θα εγγράψει καταρτιζόμενους για το Α΄ εξάμηνο κατάρτισης η λειτουργία του οποίου αρχίζει τον Οκτώβριο του 2021 (απόφοιτοι ΓΕΛ ΕΠΑΛ) και Γ΄ εξάμηνο κατατάξεις (απόφοιτοι ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β΄ κύκλου, ΤΕΛ, συναφούς ειδικότητας ).

Για πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής καθώς και για κάθε άλλη ενημέρωση , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 -14:00 με την Διεύθυνση του Δ.Ι.Ε.Κ .

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ
Read More »
Λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 Λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Καθημερινά δωρεάν rapid test για όλο τον Σεπτέμβριο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2021
Καθημερινά δωρεάν rapid test για όλο τον ΣεπτέμβριοΟ Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Σεπτέμβριο, διαμορφώνεται ως εξής:

Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά από Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου έως και Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, 09:00 – 17:00
Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Σεπτεμβρίου, 10:00 – 14:00
Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Πέμπτη του Σεπτεμβρίου, 10:00 – 14:00
Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, 10:00 – 14:00

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες, ότι όσοι επιθυμούν να έχουν το αρνητικό αποτέλεσμα σε έντυπη μορφή, θα πρέπει να μπουν στη διεύθυνση


χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους προκειμένου να εκτυπώσουν την αρνητική βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου Covid-19. Το αποτέλεσμα αναρτάται στην πλατφόρμα λίγες ώρες μετά τη διενέργεια του τεστ.

Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το πλησιέστερο ΚΕΠ, έχοντας μαζί την ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ και να εκδώσει εκεί τη βεβαίωση.

Σε περίπτωση που κάποιος δε διαθέτει ΑΜΚΑ, υπάρχει δυνατότητα αποστολής του αποτελέσματος μέσω email, το οποίο πρέπει να δηλωθεί, κατά τη λήψη του δείγματος, στα άτομα του ΕΟΔΥ.
Read More »
Καθημερινά δωρεάν rapid test για όλο τον Σεπτέμβριο Καθημερινά δωρεάν rapid test για όλο τον Σεπτέμβριο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες