ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Έφυγε από τη ζωή ο ιερέας Γεώργιος Τζώρτζης

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Έφυγε από τη ζωή ο ιερέας Γεώργιος Τζώρτζης


Έφυγε ξαφνικά από την ζωή, ο ιερέας Γεώργιος Τζώρτζης, εφημέριος της Ραβενής Φιλιατών.
Ο παπα Γιώργης, υπήρξε ο πρωταγωνιστής στον ξεσηκωμό των Θεσπρωτών ενάντια στη ρύπανση του Καλαμά, το 1988.
Πριν από λίγα χρόνια, μαζί με άλλους Ηπειρώτες ίδρυσε την κίνηση «Καθαρός Καλαμάς», της οποίας διετέλεσε και Πρόεδρος.
Αυτός ο Ηπειρώτης παπάς, εκτός από την αγωνία του για τη διατήρηση των οικολογικών ισορροπιών, προσπαθούσε με μια... πρωτότυπη λαογραφική και ηθογραφική εργασία πολλών ετών, να διασώσει τη ντοπιολαλιά της Ηπείρου ώστε να δυναμώσουν οι δεσμοί της νεότερης γενιάς με το προγονικό διάβα. 
«Μόνο με την επιστροφή στις ρίζες μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, που τόσο ανάγκη έχουμε σήμερα»., συνήθιζε να λέει...
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Έφυγε από τη ζωή ο ιερέας Γεώργιος Τζώρτζης ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Έφυγε από τη ζωή ο ιερέας Γεώργιος Τζώρτζης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

3 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 68 σε όλη την Ήπειρο

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020
3 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 68 σε όλη την Ήπειρο25 εισαγόμενα κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 300 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 449 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
- 32 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 90 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 48 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 9 είχαν επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
- 59 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα
- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 26 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
- 19 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
- 59 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
- 42 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 είχαν επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου
- 30 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης,εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου
- 31 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 40 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
- 112 κρούσματα στη Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
- 54 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 30 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου
- 27 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
- 22 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 58 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Read More »
3 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 68 σε όλη την Ήπειρο 3 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 68 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

1678 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020
1678 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Στα 1.678 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Η σχετική ανακοίνωση
«Σήμερα ανακοινώνουμε 1678 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 91 συνδέονται με συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 40929, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

4137 (10.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13493 (33.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

140 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 37 (26.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 635 θανάτους συνολικά στη χώρα. 241 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Read More »
1678 νέα κρούσματα στην Ελλάδα 1678 νέα κρούσματα στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Επιστολή των αιρετών της Θεσπρωτίας για το Μαυρομάτι

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020
Επιστολή των αιρετών της Θεσπρωτίας για το ΜαυρομάτιΤο άμεσο άνοιγμα του Τελωνείου Μαυροματίου με παρουσία εκεί κλιμακίου του ΕΟΔΥ, ζητάνε, με κοινή τους επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, οι τρεις Δήμαρχοι και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, εν όψει της περιόδου συγκομιδής του μανταρινιού.
Οι δεκάδες παραγωγοί μανταρινιών της Θεσπρωτίας βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς κάθε χρόνο στη συλλογή των μανταρινιών απασχολούνται περίπου 2000 εργάτες από την Αλβανία που σήμερα λόγω του κλειστού τελωνείου και των μέτρων κατά της πανδημίας δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα.
Οι αιρετοί της Θεσπρωτίας τονίζουν ότι η οικονομία του νομού εξαρτάται εν πολλοίς, από την ανεμπόδιστη επαγγελματική δραστηριότητα των αγροτών αλλά και των επιχειρήσεων που ασκούν εξαγωγική δραστηριότητα στη γείτονα Αλβανία.
Ταυτόχρονα εκφράζουν την ανησυχία τους τόσο για διελεύσεις από περάσματα στα σύνορα, χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Με αφορμή την συνεχιζόμενη αναστολή λειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου, σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή, προκειμένου να σας εκθέσουμε την τρέχουσα κατάσταση και να αιτηθούμε την άμεση επαναλειτουργία του μεθοριακού σταθμού.

Στον Νομό Θεσπρωτίας καλλιεργούνται μεγάλες εκτάσεις εσπεριδοειδών, των οποίων η παραγωγή και η συγκομιδή εξαρτάται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από εργατικό δυναμικό, προερχόμενο από την γειτονική μας χώρα, την Αλβανία και το οποίο κατ’ εκτίμηση ανέρχεται σε 2000 άτομα. Επιπλέον πολλές ντόπιες επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα με την γειτονική χώρα, η οποία, με το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού Μαυροματίου, αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Εν κατακλείδι, ως αιρετοί ενός ακριτικού Νομού, του οποίου η οικονομία εξαρτάται εν πολλοίς, από την ανεμπόδιστη επαγγελματική δραστηριότητα των ανωτέρω επαγγελματικών ομάδων, και δεδομένου του κινδύνου παράνομης εισόδου στην χώρα αλβανών υπηκόων μέσω αφύλακτων περασμάτων, χωρίς κανένα υγειονομικό έλεγχο, σας καλούμε να επανεξετάσετε άμεσα το ενδεχόμενο ανοίγματος του μεθοριακού σταθμού Μαυροματίου, με τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν και για το τελωνείο της Κακαβιάς.

Ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο καθόλα δίκαιο αίτημά μας.
Read More »
Επιστολή των αιρετών της Θεσπρωτίας για το Μαυρομάτι Επιστολή των αιρετών της Θεσπρωτίας για το Μαυρομάτι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Χαίρεται η απερχόμενη διοίκηση της ΟΛΗΓ

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020
Χαίρεται η απερχόμενη διοίκηση της ΟΛΗΓ


Δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της η απερχόμενη διοίκηση της ΟΛΗΓ ΑΕ για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας συγκέντρωσε “έντονο” επενδυτικό ενδιάφέρον!

Ίσως και για το γεγονός ότι θα είναι η τελευταία διορισμένη από το Ελληνικό Δημόσιο, διοίκηση του Λιμένα!

Μπορεί και για το γεγονός ότι το λιμάνι πωλείται, όπως είναι επιπλωμένο, με προίκα τα παράλια της Θεσπρωτίας!

Με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση της ΟΛΗΓ, εκφράζει λοιπόν τη χαρά της και μάλιστα ανακαλύπτει ότι η… επιτυχία αυτή (!!!) οφείλεται στη “συνεργασία που είχε με το Υπουργείο Ναυτιλίας, το ΤΑΙΠΕΔ και τα συναρμόδια Υπουργεία”…

Σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου και βαθυστόχαστου πολιτικού αναλυτή η απερχόμενη διοίκηση της ΟΛΗΓ ΑΕ διαπιστώνει ότι “το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αντανακλά την εμπιστοσύνη προς το κυβερνητικό πρόγραμμα διεθνώς…”.

Η υποψία ότι το… έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον προκύπτει γιατί ξεπουλιούνται τα ασημικά – έργα 350+ εκ. ευρώ… μπιρ παρά… δεν πέρασε από το μυαλό της διοίκησης!

Ούτε βέβαια, έννοιες όπως η “χερσαία ζώνη” ή “το μέλλον των εργαζομένων της ΟΛΗΓ” απασχόλησαν την… απερχόμενη!

Την απασχόλησε όμως ο ρόλος του εκπροσώπου του… επενδυτή, για λογαριασμό του οποίου υπόσχεται έργα: Μαρίνα στην Ηγουμενίτσα, αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων (από τα οποία θα εκδιωχθούν οι ψαράδες – πλην Σαγιάδας όπου θα παραμείνουν για 20 χρόνια -) υγροποιημένο φυσικό αέριο… έργα που σχεδιάστηκαν ή/και μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης από άλλες προηγούμενες διοικήσεις του Λιμανιού… με ευρωπαϊκή και ελληνική χρηματοδότηση, με λεφτά δηλαδή των φορολογούμενων και όχι του… επενδυτή!

Αναλυτικά η (ανυπόγραφη) ανακοίνωση της διοίκησης της ΟΛΗΓ ΑΕ:

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της Α’ Φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία ήλθε ως αποτέλεσμα της μεθοδικής και παραγωγικής συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας, το ΤΑΙΠΕΔ και τα συναρμόδια Υπουργεία.
Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αντανακλά την εμπιστοσύνη προς το κυβερνητικό πρόγραμμα διεθνώς, και παράλληλα καταδεικνύει την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσπρωτίας τα επόμενα χρόνια.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του λιμένα, η κατασκευή μαρίνας 342 θέσεων στην Ηγουμενίτσα , η αναβάθμιση των καταφυγίων σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα και ο ανεφοδιασμός πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο, είναι μερικά από τα έργα που θα αποφέρουν τεράστιο όφελος στην περιοχή.
Η υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης του Οργανισμού συνεχίζεται, με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την αύξηση του διεθνούς του αποτυπώματος και την μεγέθυνση των οφελών για την οικονομία και το δημόσιο συμφέρον.
Read More »
Χαίρεται η απερχόμενη διοίκηση της ΟΛΗΓ Χαίρεται η απερχόμενη διοίκηση της ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμού και τραυματισμούς - Τρεις συλλήψεις

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020
Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμού και τραυματισμούς - Τρεις συλλήψειςΣυνελήφθησαν, χθες (31-10-2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πρέβεζας, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, τρεις ημεδαποί ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο. 

Πρόκειται συγκεκριμένα για 31χρονο, 33χρονο και 38χρονο, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. 

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη επιπλέον ακόμη ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. 

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι, ο 31χρονος και ο 33χρονος μετέβησαν σε επαγγελματικό χώρο του 38χρονου που βρίσκεται σε περιοχή της Πρέβεζας, όπου συνεπλάκησαν μαζί του, λόγω οικονομικών διαφορών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 38χρονου. 

Κατά την αποχώρηση του 31χρονου και του 33χρονου από το σημείο του επεισοδίου και ενώ είχαν επιβιβαστεί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο 38χρονος πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγητικό όπλο τραυματίζοντάς τους. 

Και οι τρεις εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου στην συνέχεια ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και νοσηλεύεται. 

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας αναζητήθηκε και συνελήφθη ο 40χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του κυνηγητικού όπλου που χρησιμοποίησε ο 38χρονος. 

Από το σημείο του επεισοδίου κατασχέθηκαν το όπλο, δύο κάλυκες και οκτώ (8) φυσίγγια. 

Ο 38χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Read More »
Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμού και τραυματισμούς - Τρεις συλλήψεις Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμού και τραυματισμούς - Τρεις συλλήψεις Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Η ακτινογραφία των εννέα μνηστήρων για το λιμάνι

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020
Η ακτινογραφία των εννέα μνηστήρων για το λιμάνιΠοιοι είναι οι επενδυτές που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Grimaldi Euromed / Minoan Lines (Μινωικές Γραμμές ANE): 
H Grimaldi Euromed ανήκει στον ‘Ομιλο Grimaldi, έναν πολυεθνικό όμιλο εφοδιαστικής αλυσίδας που ειδικεύεται στη λειτουργία πλοίων roll-on / roll-off, μεταφορών αυτοκινήτων και πλοίων. Μέσω των θαλάσσιων υπηρεσιών της, η εταιρεία μεταφέρει αυτοκίνητα, κάθε είδους τροχήλατο φορτίο, εμπορευματοκιβώτια, παλετοποιημένα / ενοποιημένα φορτία και επιβάτες. Επιπλέον, ο Όμιλος Grimaldi λειτουργεί ένα δίκτυο περίπου είκοσι τερματικών στην Ευρώπη, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, για το διαχείριση τροχήλατου και γενικού φορτίου καθώς και εμπορευματοκιβωτίων. Οι Μινωικές Γραμμές είναι επίσης εταιρεία του Ομίλου Grimaldi με στόλο 6 πλοίων.

Quintana Infrastructure & Development (owned by Robertson Family): 
Είναι αμερικανική, ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου και διαχείρισης εταιρειών που επικεντρώνεται στους τομείς των ενεργειακών υποδομών, υποδομών δεδομένων και τεχνολογίας, βιομηχανικής αγοράς και διαχείριση πόρων, συμπεριλαμβανομένων θαλάσσιων λιμένων και τερματικών, μεταφοράς και επεξεργασίας φυσικών πόρων.

MARG LtdQ: 
Η MARG Limited είναι εταιρεία υποδομών στην Ινδία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Βομβάης με παρουσία σε λιμάνια, κατασκευή και διαχείριση ακινήτων, ενέργεια και άλλους τομείς υποδομών.

Portek International Ltd: 
Η Portek είναι θυγατρική της Ιαπωνικής Mitsui & Co. Ltd., με έδρα τη Σιγκαπούρη και γραφεία σε περισσότερες από 10 χώρες σε όλη την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική. Η εταιρεία διαχειρίζεται 7 λιμένες μεσαίου μεγέθους και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις λιμενικού μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνολογίας σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

Aegean Oil: 
H εταιρεία ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ, είναι μέρος του Ομίλου Aegean, που ανήκει στην οικογένεια Μελισσανίδη και αποτελείται από 5 επιχειρηματικούς κλάδους με δραστηριότητες στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών, λιπαντικά ναυτιλίας, εμπόριο ενεργειακών προϊόντων, σχετικών κυρίως με πετρέλαιο και φυσικό αέριο, περιβαλλοντικές υπηρεσίες μεταφοράς και επεξεργασίας καταλοίπων πετρελαίου από πλοία και μονάδες ξηράς καθώς και υπηρεσίες ναυτιλιακής πρακτόρευσης.

ANEK Lines: 
Η ANEK Lines είναι μια ελληνική εταιρεία μεταφοράς επιβατών και φορτίου, η οποία κατά κύριο λόγο εξυπηρετεί διεθνή δρομολόγια της Αδριατικής Θάλασσας και εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας, μέσω του στόλου της 9 ιδιωτικών πλοίων, ελληνικού νηολογίου. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Archirodon Group BV: 
Ο Όμιλος Archirodon είναι ελληνική κατασκευαστική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες κατασκευής και συντήρησης έργων που σχετίζονται με θαλάσσιες υποδομές και άλλα διεθνή έργα EPC (Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή). Οι κύριοι τομείς δραστηριοτήτων της περιλαμβάνουν θαλάσσια έργα, βυθοκόρηση και χερσαία αποκατάσταση για τις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και νερού καθώς και ηλεκτρομηχανολογικές και γεωτεχνικές υπηρεσίες.

‘Όμιλος Trident Hellas: 
Μέρος του αμερικανικού Ομίλου Trident που παρέχει παγκόσμιες λύσεις ασφάλειας και συναφείς συμβουλευτικές υπηρεσίες, μέσω της παροχής ανθρώπινου δυναμικού, στρατηγικών σχέσεων, τεχνολογίας, εκπαίδευσης και υποστήριξης πρωτίστως σε ναυτιλιακούς πελάτες (ναυτιλιακές εταιρείες, κρουαζιερόπλοια, λιμάνια), καθώς και υπηρεσίες αεροπορικής και χερσαίας ασφάλειας.

Attica A.E ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group): 
Η ATTICA SA HOLDINGS (Attica Group) είναι η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών μητρική εταιρεία των Superfast Ferries, Blue Star Ferries και Hellenic Seaways. Η εταιρεία ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών επιβατών και φορτηγών στην Ανατολική Μεσόγειο, εξυπηρετώντας 60 προορισμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (διαδρομές Ελλάδα-Ιταλία και Μαρόκο-Ισπανία) μέσω ενός στόλου 32 επιβατικών πλοίων και ταχύπλοων.

Danthia Shipping Company Limited: 
Ιδιωτική ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Κύπρο.

ΟΛΘ (ThPA – Thessaloniki Port Authority): 
O ΟΛΘ είναι οργανισμός διαχείρισης λιμένων που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας, αυτό της Θεσσαλονίκης, βάσει συμφωνίας παραχώρησης με την Ελληνική Δημοκρατία. Ο ΟΛΘ είναι εταιρεία εισηγμένη στο ΧΑ και λειτουργεί υπό τη διοίκηση της κοινοπραξίας Deutsche Invest Equity Partners GmbH (DIEP) / Terminal Link / Belterra από το 2018.
Read More »
Η ακτινογραφία των εννέα μνηστήρων για το λιμάνι Η ακτινογραφία των εννέα μνηστήρων για το λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Στο νοσοκομείο Φιλιατών δύο ηλικιωμένοι με covid

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020
Στο νοσοκομείο Φιλιατών δύο ηλικιωμένοι με covidΣτο νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκαν στις 4.00 τα ξημερώματα τις Κυριακής, δύο ηλικιωμένοι με κορωνοϊό, οι οποίοι διέμεναν σε ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώθηκε συρροή κρουσμάτων σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων που δραστηριοποιείται στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Λόγω της πληρότητας στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, αποφασίστηκε η μεταφορά των δύο ηλικιωμένων στο νοσοκομείο Φιλιατών, ενώ αναζητούνται κρεβάτια και σε άλλα νοσοκομεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας.
Οι δύο ηλικιωμένοι, νοσηλεύονται στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Γ.Ν. Φιλιατών, που είναι κατάλληλη για τη νοσηλεία ασθενών με covid19.
Read More »
Στο νοσοκομείο Φιλιατών δύο ηλικιωμένοι με covid Στο νοσοκομείο Φιλιατών δύο ηλικιωμένοι με covid Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Σεισμική δόνηση το πρωί στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020

Σεισμική δόνηση το πρωί στα Ελληνοαλβανικά σύνορα


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στη Θεσπρωτία, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Συγκεκριμένα, στις 08.15 το πρωί, σημειώθηκε σεισμική δόνηση με ένταση 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με  επίκεντρο την περιοχή του Αγίου Νικολάου Φιλιατών, 23 χιλιόμετρα Βόρεια της πόλης της Ηγουμενίτσας και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.
Είχε προηγηθεί μία ακόμα σεισμική δόνηση το απόγευμα του Σαββάτου, με το ίδιο επίκεντρο και ένταση 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Read More »
Σεισμική δόνηση το πρωί στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Σεισμική δόνηση το πρωί στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Σελίδες