Πώς άρπαζαν τα σκάφη αναψυχής - Η εξάρθρωση από το ΤΑ Μεγάρων και η βοήθεια από την Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιουλίου 25, 2020

Πώς άρπαζαν τα σκάφη αναψυχής - Η εξάρθρωση από το ΤΑ Μεγάρων και η βοήθεια από την Ηγουμενίτσαεικόνα αρχείου

Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών και η ταυτοποίηση των δύο συνεργών τους ήταν το επιστέγασμα ακόμα μίας επίμονης έρευνας των στελεχών του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, με την οποία
κατάφεραν να εξαρθρώσουν συμμορία κακοποιών, οι οποίοι έκλεβαν σκάφη αναψυχής και εξωλέμβιες μηχανές από πάρκινγκ σκαφών.
Στην έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τα οποία έδωσαν πολύτιμα στοιχεία για την υπόθεση, ενώ στη σύλληψη των δύο μελών της συμμορίας βοήθησαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι από αρχές Νοεμβρίου 2019 έως το Μάιο του 2020, δραστηριοποιήθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματική στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και της περιφέρειας κλοπές από χώρους στάθμευσης και επιχειρήσεις ενοικίασης και πώλησης σκαφών αναψυχής.
Συγκεκριμένα αφαιρούσαν σκάφη αναψυχής, εξωλέμβιες μηχανές, εξαρτήματα σκαφών και οχήματα.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών σε Μέγαρα, Κινέττα, Καλύβια, Άλιμο, Σπάτα, Κορωπί, Παιανία, Κερατέα, Αφίδνες, Ωρωπό, Ξυλόκαστρο και Θεσπρωτία.
Από τις συνακόλουθες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -26- κάρτες κινητής τηλεφωνίας, -7- κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό -2.000- ευρώ και -3- οχήματα.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη υπόθεση, που χειρίζεται με επιτυχία το ΤΑ Μεγάρων το τελευταίο δεκαήμερο.
Read More »
Πώς άρπαζαν τα σκάφη αναψυχής - Η εξάρθρωση από το ΤΑ Μεγάρων και η βοήθεια από την Ηγουμενίτσα  Πώς άρπαζαν τα σκάφη αναψυχής - Η εξάρθρωση από το ΤΑ Μεγάρων και η βοήθεια από την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 25, 2020 Rating: 5

Ολοκληρωμένη πρόσβαση ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιουλίου 25, 2020
Ολοκληρωμένη πρόσβαση ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)Ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που, αξιοποιώντας τις προσκλήσεις των χρηματοδοτικών εργαλείων του προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στον άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ολοκλήρωσε με επιτυχία την τοποθέτηση υποδομών για την πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου: Καραβοστάσι, Αγία Παρασκευή, Μέγα Άμμος και Πλαταριά. 

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 213.000 ευρώ που θα αναδείξει την περιοχή μας τουριστικά σε μια κρίσιμη περίοδο αλλά και εξασφαλίζει την προσβασιμότητα χωρίς αποκλεισμούς όλων των κοινωνικών ομάδων στις παραλίες του Δήμου μας, που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη. 

Οι υποδομές πληρούν όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις και προδιαγραφές, ώστε οι επισκέπτες με κινητικά προβλήματα να μη συναντούν εμπόδια που σχετίζονται με τη χρήση τους, καθώς διαθέτουν ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ πλησίον των υποδομών, αποδυτήρια, ντουζ, χημικές τουαλέτες, χώρους σκίασης και ειδικό μηχάνημα αυτόνομης πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. 

Επίσης, λόγω της πανδημίας και προς αποφυγή θεμάτων διασποράς του COVID-19, ανατέθηκε σε εταιρεία ο καθημερινός καθαρισμός, η συντήρηση και η απολύμανση των υποδομών, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες με ασφάλεια να κάνουν χρήση αυτών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την ασφαλή πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. 

Οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν όλη την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Κυριακή. Το μηχάνημα της αυτόνομης πρόσβασης θα είναι διαθέσιμο προς χρήση από τα άτομα που το χρειάζονται τις ίδιες ημέρες και από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα εφόσον φυσικά το επιτρέπουν και οι καιρικές συνθήκες.

Read More »
Ολοκληρωμένη πρόσβαση ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Ολοκληρωμένη πρόσβαση ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 25, 2020 Rating: 5

Ανετράπη σκάφος με πέντε επιβαίνοντες στη Μπέλα Βράκα Συβότων

Σάββατο, Ιουλίου 25, 2020
Ανετράπη σκάφος με πέντε επιβαίνοντες στη Μπέλα Βράκα Συβότων


Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική αρχή Συβότων, για εισροή υδάτων σε επαγγελματικό σκάφος μεταφοράς επιβατών με όνομα ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' ΣΗ 522, στη θαλάσσια περιοχή Μπέλα Βράκα Συβότων, με πέντε επιβαίνοντες.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Οι επιβαίνοντες του ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' μετεπιβιβάστηκαν σε δύο παραπλέοντα σκάφη και μεταφέρθηκαν στον οικείο λιμένα με ασφάλεια, ενώ το ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' ανετράπη και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε.
Από τη Λιμενική Αρχή Συβότων που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' μέχρι προσκόμισης βεβαἰωσης διατήρησης αξιοπλοΐας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Read More »
Ανετράπη σκάφος με πέντε επιβαίνοντες στη Μπέλα Βράκα Συβότων Ανετράπη σκάφος με πέντε επιβαίνοντες στη Μπέλα Βράκα Συβότων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 25, 2020 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 65χρονο

Σάββατο, Ιουλίου 25, 2020
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 65χρονο


Χθες (24-07-2020) το απόγευμα στις Κιρκιζάτες Άρτας, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 65χρονο Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 65χρονο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 25, 2020 Rating: 5

Σελίδες