Επίσκεψη Μάριου Κάτση στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Παραμυθιάς

Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022
Επίσκεψη Μάριου Κάτση στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Παραμυθιάς


Με κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος Παραμυθιάς συναντήθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, με αφορμή την αποψίλωση της υπηρεσίας έπειτα από τις αναιτιολόγητες μετακινήσεις προσωπικού της προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την επίσκεψη αυτή προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Για εμάς, οι εργαζόμενοι, είτε φορούν στολή είτε όχι, έχουν δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Ειδικά οι πυροσβέστες που δίνουν μάχες υπό αντίξοες συνθήκες με την κλιματική κρίση, αξίζουν την προσοχή και τη μέριμνα της πολιτείας. Πέρασα σήμερα από το κλιμάκιο Παραμυθιάς για να μεταφέρω αυτό το μήνυμα. Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι καταστροφική και σε τοπικό επίπεδο. Κατήργησαν 5 οργανικές θέσεις από την πυροσβεστική της Θεσπρωτίας, όσοι έρχονται στο νομό είναι μισοί από όσους φεύγουν και φαίνεται πως με αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία μετακίνησαν χωρίς επιχειρησιακά κριτήρια 5 πυροσβέστες από τις υπόλοιπες υπηρεσίες προς την υπηρεσία του Λιμένα Ηγουμενίτσας, ανοίγοντας τρύπες σε όλα τα άλλα κλιμάκια. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως έχουμε αποδείξει έμπρακτα, δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε το πυροσβεστικό σώμα με ανθρώπινο και υλικό δυναμικό, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις επιχειρησιακές ανάγκες και όχι την αναβίωση του κράτους – λάφυρο».
Read More »
Επίσκεψη Μάριου Κάτση στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Παραμυθιάς Επίσκεψη Μάριου Κάτση στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB

Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022
Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σας προσκαλεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13:30 στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB».
Η διαδικτυακή παρουσίαση  θα πραγματοποιηθεί μέσω Microsoft Teams στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3UB4Fbt 

Agenda Συνάντησης
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022
13.30– 13:35
Προσέλευση – Είσοδος στην πλατφόρμα της εκδήλωσης

13:35 – 13:40
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Πάσχο Αλέξανδρο.

13:40 – 14:30
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: Υφιστάμενα και νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία από την HDB

Ομιλητές:
κ. Σουγιουτζόγλου Στέργιος – Γενικός Διευθυντής Χρηματοδοτικών Προϊόντων (Εισαγωγή για την HDB)
κ. Τσαγκαράκης Γεώργιος – Διευθυντής Δανείων/Εγγυήσεων (Υφιστάμενα και Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία)
κ. Παπαγεωργίου Παναγιώτης – Διευθυντής Καινοτομίας (Εργαλεία Καινοτομίας)

14:30 – 15:00
Συζήτηση με μέλη-Ερωτήσεις και Απαντήσεις

E-mail Επικοινωνίας και αποστολής ερωτήσεων: loans.guarantees.div@hdb.gr

Links:
Read More »
Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Παραίτηση του Κ. Κωνσταντίνου από μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μουργκάνας

Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022
Παραίτηση του Κ. Κωνσταντίνου από μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μουργκάνας


Επιστολή Παραίτησης
Κωνσταντίνος Σ. Κωνσταντίνου
Μέλους Διοικητικού Συμβουλίου ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑΣ ΜΟΥΡΓΚΆΝΑΣ

Με το παρόν καταθέτω την Παραίτηση μου και την πλήρη αποδέσμευση από το ΔΣ και όργανα της Ομοσπονδίας Μουργκανας.
Η παρούσα Παραίτηση από το ΔΣ της Ομοσπονδίας Μουργκανας της "Προσωρινής" - Περισσότερο ορθά.. Συμφωνίας κύριων και κυρίων με γνώση των Αδελφοτήτων έγινε για μια "διοίκηση" συναινετική και περισσότερο διατήρησης "διάσωσης" ως συμφωνήθηκε τέλη του '21 αρχές '22 έως τον Σεπτέμβριο του '22 προκειμένου προχωρήσουμε με νόμιμες διαδικασίες ΓΣ και προκηρυχτούν Εκλογές για να προκύψει νέο ΔΣ για την Ομοσπονδία μας.
Ο μοναδικός λόγος συμμετοχής μου σε αυτό το προτεινόμενο σχήμα από τον τελευταίο Πρόεδρο του ΔΣ καθως υπήρξα επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος της, ήταν η διακριτική συνέχιση της υπολειτουργειας της Ομοσπονδίας λόγω της παρατεταμένης αδράνειας και απουσίας φυσικών παρουσιών λόγω Πανδημίας COVID 19.
Η συμμετοχή μου ήταν χωρίς καμία αξίωση για τίτλο διοίκησης παρά μόνο σαν απλό μέλος με ΜΌΝΟ μια προϋπόθεση την κατεύθυνση της "τραυματισμένης" από την πανδημία Ομοσπονδία προς νόμιμες εκλογικές διαδικασίες τον Σεπτέμβριο του '22 σε ΓΣ και εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ.

Όμως αντί της παραπάνω συμφωνίας η λειτουργία της Ομοσπονδίας σε αυτό το διάστημα πήρε μια διαφορετική περίεργη κατεύθυνση που δεν συνάδει με την έως τώρα ιστορία της Ομοσπονδίας μας.
Μια μονοσήμαντη απολυταρχική αυθαίρετη χωρίς συλλογικές αποφάσεις χωρίς συννενόηση μελών με ελάχιστες συνεδριάσεις και το χειρότερο με αυθαίρετες ερμηνείες, ψευδο επιστημονικές εισηγήσεις με "Εισαγγελέα" τον λαϊκισμό την λαϊκή οικογένεια την αγανάκτηση και πάντα κατηγορούμενο υπόλογο για όλα πάντα την ιδιωτική πρωτοβουλία το κέρδος το κεφάλαιο και ιδιώτες.
Ακόμα παρουσίαζαν δήθεν συμφωνίες εν άγνοια μου, με άλλες Ομοσπονδίες που μονάχα ήταν 4-5 μεταξύ τους ...Όλοι στη Ήπειρο γνωριζόμαστε...με επίσης αυθαίρετες και άλλης εποχής δημοσιεύσεις όπως Δελτία Τύπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην επίσημη σελίδα του FB της Ομοσπονδίας με δήθεν καλέσματα αγανάκτησης και του στυλ "πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας" κτλ κτλ.
Επίσης σε επικοινωνία μου με τον απλά προσωρινό Πρόεδρο υπογράμμιστηκε ισχυρά η αντίδραση μου η αντίθεση μου αλλά και το παράτυπο ανήθικο χρήσης του Ονόματος της Ομοσπονδίας ως εκδότη Δελτίων τύπου χωρίς καμία προηγούμενη απόφαση ΔΣ.
Εξήγησα ότι Δελτίο Τύπου με εκδότη την Ομοσπονδία μας, με χαρακτήρα υποκίνησης καλέσματος χειραγώγησης μελών μας για διαμαρτυρίες και πορείες και δήθεν συννενόηση με άλλες Ομοσπονδίες δεν μπορεί εμφανίζεται αναρτημένο διότι έχει λειτουργήσει αντίθετα με την αποφασιστική διαδικασία της Ομοσπονδίας.

Παρακάλεσα
α) να τηρηθεί η στοιχειώδης ευπρέπεια και να "κατέβει" το αυθαίρετο δελτίο τύπου.
β) να καλέσει σε ΔΣ με θέμα ΜΌΝΟ ένα: την προκήρυξη εκλογών ως όφειλε.
γ) να αποφύγουμε έστω και τελευταία στιγμή τον διασυρμό της Ομοσπονδίας με κινήσεις και ερμηνείες που δεν συνάδουν με τους Θεσπρωτους συμπατριώτες και Ηπειρωτική αποδημία.

Μετά από τις πολλαπλές προσπάθειες της ύστατης στιγμής και την χαμηλή ανταπόκριση που εισέπραξα αλλά και διότι δεν μπορώ να εμφανιστω συμμέτοχος στην διαδρομή ατελείωτης κατηφόρας της Ομοσπονδίας με πανό διαμαρτυρίας και δήθεν αγώνες για ριζική ανατροπή, καλέσματα για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια, και προγραμματιζόμενες πορείες στην Βουλή ξεκινώντας από τα γραφεία της ΠΣΕ.!
Όμως σαν Θεσπρωτός από το Γαρδίκι Φιλιατών εκλεγμένος στην ΠΣΕ Δεν εγκαταλείπω !
Όμως παραιτουμε από αυτό το "μόρφωμα" Ομοσπονδία που θέλουν να συντηρήσουν δύο τρεις συγγενείς και φίλοι που ούτε καν είναι Ηπειρώτες .
Η παραίτησή μου καθιστά σε έλλειψη το προσωρινό χωρίς αναπληρωματικούς ΔΣ και αναγκαστικά η Ομοσπονδία οφείλει να προκηρύξει εκλογές.


ΥΓ: Το παρόν έγγραφο καταστατικά οφείλει επίσημα να καταχωρηθεί στα πρακτικά της Ομοσπονδίας και να κοινοποιηθεί στα εναπομείναντα μέλη και στα ΔΣ των αδελφοτήτων που συγκροτούν την Ομοσπονδία της σημερινής προσωρινής Διοίκησης.
Επίσης επισημαίνω οτι είναι θεσμική ενημερωτική υποχρέωση η ανακοίνωση της/των παραιτήσεων μελών της Ομοσπονδίας και οι λόγοι αυτής/αυτών και στα υπερκείμενα όργανα τριτοβάθμια ήτοι Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος όπου λειτουργώ ως εκλεγμένο μέλος.

Με εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος Σ.Κωνσταντίνου
Read More »
Παραίτηση του Κ. Κωνσταντίνου από μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Παραίτηση του Κ. Κωνσταντίνου από μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Χωρίς εξασφαλισμένη καθημερινή μεταφορά οι μαθητές στα χωριά του Σουλίου, στη Βουλή το θέμα από τον Μ. Κάτση

Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022
Χωρίς εξασφαλισμένη καθημερινή μεταφορά οι μαθητές στα χωριά του Σουλίου, στη Βουλή το θέμα από τον Μ. Κάτση


Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των χωριών του Σουλίου στην καθημερινή τους μεταφορά από και προς τις σχολικές τους μονάδες. Ο βουλευτής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:
«Τον τελευταίο μήνα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις καθημερινές μετακινήσεις των λιγοστών μαθητών των απομονωμένων χωριών του Σουλίου, από και προς τα σχολεία του Τσαγγαρίου. Δυστυχώς η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για τη σταθερή, νόμιμη και ασφαλή μεταφορά τεσσάρων παιδιών, ρίχνοντας έτσι το βάρος στους γονείς, οι οποίοι δυσκολεύονται να καλύψουν την καθημερινή αυτή ανάγκη. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα παιδιά πολλές φορές να μην πηγαίνουν καν σχολείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη και το μέλλον τους.
Με την Ερώτηση που κατέθεσα ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερή, νόμιμη και ασφαλής μετακίνηση των μαθητών. Δεν είναι δυνατόν το 2022 να υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ. κ. Υπουργούς:
· Εσωτερικών
· Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Χωρίς εξασφαλισμένη καθημερινή μετακίνηση οι μαθητές στα χωριά του Σουλίου

Στην περιοχή του ιστορικού Σουλίου, στον ομώνυμο Δήμο του νομού Θεσπρωτίας, λειτουργεί ένα μονοθέσιο δημοτικό σχολείο όπως επίσης και ένα μονοθέσιο νηπιαγωγείο, τα οποία έχουν έδρα το χωριό Τσαγγάρι και εξυπηρετούν τις ανάγκες των γειτονικών Σουλιοτοχωρίων.
Τον τελευταίο μήνα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις καθημερινές μετακινήσεις των μαθητών των παρακείμενων χωριών από και προς τα σχολεία του Τσαγγαρίου. Η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για τη σταθερή, νόμιμη και ασφαλή μεταφορά τεσσάρων παιδιών, από και προς το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Τσαγγαρίου. Οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι απασχολούνται κυρίως σε βαριές αγροτικές εργασίες, δυσκολεύονται να καλύψουν την καθημερινή ανάγκη μετακίνησης, με αποτέλεσμα τα παιδιά πολλές φορές να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο τους. Το κακό οδικό δίκτυο της περιοχής εντείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Επειδή δε νοείται το 2022 να υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση στο σχολείο
Επειδή ο εν μέρει αποκλεισμός των παιδιών από το σχολείο, επηρεάζει αρνητικά τη μαθησιακή τους πορεία και βάζει εμπόδια στην εξέλιξη τους
Επειδή το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών έχει προκαλέσει αναστάτωση στις οικογένειες των μαθητών και στην τοπική κοινωνία

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερή, νόμιμη και ασφαλής μετακίνηση των μαθητών της περιοχής του ιστορικού Σουλίου, από και προς το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Τσαγγαρίου;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κάτσης Μάριος
Read More »
Χωρίς εξασφαλισμένη καθημερινή μεταφορά οι μαθητές στα χωριά του Σουλίου, στη Βουλή το θέμα από τον Μ. Κάτση Χωρίς εξασφαλισμένη καθημερινή μεταφορά οι μαθητές στα χωριά του Σουλίου, στη Βουλή το θέμα από τον Μ. Κάτση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Το νέο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022
Το νέο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας


Μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας µε την υπ΄ αρ. πρωτ. 129401/3-11-2022 απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, συνεδρίασε την 07/11/2022 το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο και συγκροτήθηκε σε σώμα µε την παρακάτω σύνθεση:
Πρόεδρος: Πέτρος Οικονομίδης
Αντιπρόεδρος: Ανδρομάχη Πετσίνη
Γ. Γραμματέας: Νικόλαος Τάσιος
Ταμίας: Ηλίας Αλ Χουμάμ Αμπίντο
Μέλη: Χρήστος Μέμμος, Χρήστος Τσάμης, Κωνσταντίνος Τσίμος, Δημήτριος Βενέτης, Χρυσή Σταυροπούλου
Read More »
Το νέο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Το νέο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Συνάντησε τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Θεσπρωτός για τα τρέχοντα δημοτικά θέματα!!!

Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022
Συνάντησε τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Θεσπρωτός για τα τρέχοντα δημοτικά θέματα!!!


Το Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά επισκέφτηκε σήμερα (σ.σ. εχτές) ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Θεσπρωτός, κ. Παρασκευάς Βλάχος.

Συζήτησαν το θέμα της κατασκευής γυμναστηρίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις Κεστρίνης, καθώς επίσης και διάφορα τρέχοντα δημοτικά θέματα.
Read More »
Συνάντησε τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Θεσπρωτός για τα τρέχοντα δημοτικά θέματα!!! Συνάντησε τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Θεσπρωτός για τα τρέχοντα δημοτικά θέματα!!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Εορτάζει ο ιερός ναός Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022
Εορτάζει ο ιερός ναός Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας


Ἡ πίστη στούς Ἁγίους τῆς Ἐκκλησίας μας, ὅταν φανερώνεται μέ ἔργα τίμια καί καλά, μπορεί να παρηγορήσει στις δυσκολίες. Σέ ὅλες τίς συχνά δραματικές στιγμές τῆς ζωῆς, ἀντηχεῖ ἡ φωνή τῶν Ἁγίων μας: Ἄν ἔχετε πίστη, μποροῦν τά ἀδύνατα νά γίνουν δυνατά. Οἱ κάτοικοι τῆς ἐνορίας Κεστρίνης πιστεύουν βαθιά ὅτι ὁ προστάτης τους Ἅγιος Μηνᾶς τούς ἐνισχύει καί βοηθάει νά ἀνθίσει ἡ χαρά στίς καρδιές τους.

Ἀνακοινώνεται ὅτι τό διήμερο 10 καί 11 Νοεμβρίου 2022, ἡ μνήμη τοῦ προστάτη τῆς ἐνορίας Κεστρίνης Ἁγίου Μηνᾶ θά ἑορταστεῖ μέ τό ἀκόλουθο πρόγραμμα:

*Τήν Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, παραμονή τῆς ἑορτῆς, καί ὥρα 17.30μ.μ, θά ψαλεῖ Μεγάλος Ἑσπερινός μέ Ἀρτοκλασία. Στό τέλος τοῦ Μεγάλου Ἑσπερινοῦ θά πραγματοποιηθεῖ Λ Ι Τ Α Ν Ε Υ Σ Η τῆς εἰκόνας τοῦ μεγαλομάρτυρα, ἐντός τοῦ χωριοῦ.

*Τήν Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς, καί ὥρα 7:30 π.μ., θά τελεσθεῖ Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία. Μετά τό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας θά προσφερθεῖ καφές.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Read More »
Εορτάζει ο ιερός ναός Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας Εορτάζει ο ιερός ναός Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα


Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 6 Νοεμβρίου 2022 τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 2.640.343 ευρώ.
Ανάμεσα στους νικητές ήταν δύο τυχεροί στην Αθήνα και ένας τυχερός στην Κέρκυρα, οι οποίοι κέρδισαν από 3.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ». Επιπλέον, δύο τυχεροί σε Μυτιλήνη και Μεσσηνία κέρδισαν έπαθλα των 2.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΕΦΤΑΡΙΑ», ενώ συνολικά 89 παίκτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.
Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη, που εκτείνεται έως το 2026. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ δύο κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε. και Scientific Games Int'l.

Σχετικά με τον ΟΠΑΠ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Σχετικά με την Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Η SGI είναι η εταιρεία που δημιούργησε το 1974 την κατηγορία του ΣΤΙΓΜΙΑΊΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΣΚΡΑΤΣ, διαθέτοντας εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων στη συγκεκριμένη κατηγορία που η ίδια δημιούργησε, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια και επαγγελματισμό, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, η SGI εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, όπου σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και με τo ολοκληρωμένο, καινοτόμοo και ασφαλές σύστημα παραγωγής παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε λοτταρίας.
Έτσι και πάντα με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια μέσα από μια πελατοκεντρική προσέγγιση η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Συμμετοχή της ΕΛΦΕΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στην αυριανή απεργία

Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022
Συμμετοχή της ΕΛΦΕΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στην αυριανή απεργία 


Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Θεσπρωτίας, συντάσσετε με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), και στο κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), να συμμετάσχει στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης που διοργανώνεται στις 9 Νοέμβριου 2022, με ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.
Η ΕΛΦΕΕΘ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Είμαστε μέρος της κοινωνίας, και άμεσα εμπλεκόμενοι, και οι περιστάσεις απαιτούν να δείξουμε την στήριξη μας στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης.

Στηρίζουμε τα αιτήματα όπως αυτά καθορίζονται από την πρόσκληση της ΓΣΕΒΕΕ για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και προσθέτουμε μεταξύ των άλλων τις πάγιες και λογικές κλαδικές μας διεκδικήσεις για:
1) την κατάργηση των ορίων του άρθρου 38 του Ν.2873/2000.
2) την θεσμοθέτηση του δικαιώματος στην Ασθένεια-Κύηση του/της Λογιστή-Λογίστριας Φοροτεχνικού Ελεύθερου Επαγγελματία.
3) τον εξορθολογισμό των εξοντωτικών προστίμων του ΚΦΔ.
Read More »
Συμμετοχή της ΕΛΦΕΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στην αυριανή απεργία Συμμετοχή της ΕΛΦΕΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στην αυριανή απεργία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Λειτουργία Τμήματος Βρεφών στον Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022
Λειτουργία Τμήματος Βρεφών στον Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας


Με νέο Βρεφονηπιακό Τμήμα, το 6ο στη σειρά, ενισχύεται η Προσχολική Αγωγή του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ., ανεβάζοντας πλέον τις προσφερόμενες θέσεις βρεφών και νηπίων στις 78, σε σύνολο τεσσάρων (4) παιδικών σταθμών του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το νέο βρεφονηπιακό τμήμα, δυναμικότητας 13 θέσεων βρεφών, από 18 μηνών έως 2,5 ετών, στον Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό Ηγουμενίτσας, δημιουργήθηκε μέσω του Προγράμματος Χρηματοδότησης Δήμων και Νομικών Προσώπων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. κα Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου δήλωσε σχετικά:

«Με το νέο μας Βρεφονηπιακό Τμήμα δίνουμε τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερες οικογένειες να ωφεληθούν της φιλοξενίας και φροντίδας βρεφών και νηπίων, καθώς και των προσφερόμενων δημιουργικών δραστηριοτήτων διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας τους.

Στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση με βρεφονηπιακά τμήματα και των υπόλοιπων παιδικών σταθμών, εντός και εκτός Ηγουμενίτσας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τις οικογένειες με μικρά παιδιά».

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δήμου Ηγουμενίτσας
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Λειτουργία Τμήματος Βρεφών στον Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας Λειτουργία Τμήματος Βρεφών στον Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Καραμπόλα τριών οχημάτων στο Μαργαρίτι (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022
Καραμπόλα τριών οχημάτων στο Μαργαρίτι (+ΦΩΤΟ)


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, στη διασταύρωση Μαργαριτίου.

Το τροχαίο ενεπλάκησαν οι οδηγοί τριών οχημάτων, τα οποία συγκρούστηκαν μεταξύ του.

Ευτυχώς από το ατύχημα υπήρξαν μόνο μικροτραυματισμοί, ενώ τα οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Καραμπόλα τριών οχημάτων στο Μαργαρίτι (+ΦΩΤΟ) Καραμπόλα τριών οχημάτων στο Μαργαρίτι (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Σελίδες