«Άτυχα» Δημοσιεύματα - Του Σταύρου Κωστάρα

Κυριακή, Απριλίου 02, 2017


Χαίρομαι που διαβάζω τις καταγγελίες και την κοινοποίηση διαφόρων πράξεων οι οποίες αφορούν διασπάθιση ή κακώς εννοούμενη διαχείριση δημοσίου χρήματος, αλλά και για άλλες «παράνομες» ή παράτυπες πράξεις από διάφορες αρχές και πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας. Αυτές αναφέρονται πολλές φορές σε μερίδα του τύπου η οποία όμως, ως συνήθως, μεροληπτεί στις καταγγελίες και ασχολείται μόνο με αυτές στις οποίες δεν έχει «συμφέρον» να το κάνει είτε το κάνει για λόγους αντεκδίκησης.
Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω τα παρακάτω:
Πρώτα από όλα, ένας από τους καταγγέλλοντες, θα έπρεπε να καταγγείλει πρώτα τον εαυτό του που παρανόμησε ουκ ολίγες φορές, σύμφωνα με όσα ο ίδιος δηλώνει.
Φυσικά αναφέρομαι στον Ζορό της περιοχής μας ο οποίος σαν κοτζαμπάσης παρανόμησε, όπως ο ίδιος λέει, για την ψυχή του πάππου του, και μας διαβεβαιώνει για αυτό
Δηλαδή είναι μικρή παρανομία και δεν είναι σκάνδαλο να διαθέτεις μισό εκατομμύριο ευρώ περίπου για να χτίσεις πρόχειρες παράνομες άτυπες και προσωρινές εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών χωρίς καμία άδεια ή νομιμοποίηση να το κάνεις; 

Για το δάνειο ύψους 500.000 ευρώ το οποίο έλαβε σαν δήμαρχος για «επενδυτικά έργα» υποτίθεται και με αυτά έκοψε δεκάδες τιμολόγια για χαλίκια και έργα τα οποία είχαν ήδη γίνει ούτε κουβέντα !!! 
Τριάντα χρόνια θα τα πληρώνουν τα χαλίκια αυτά οι δημότες του Δήμου!! 

Εντάξει στα «προσωπικά του σκάνδαλα» δεν μπορεί να αναφερθεί. Αλλά ας μην το παίζει «οσιομάρτυρας» ο πολλάκις και πολλαπλώς παρανομήσας και με ευκολία καταγγέλλων τους πάντες, πλην αυτών που δεν τον βολεύει!!
Και αναρωτιέται κανείς!
Πόσα από αυτά τα «αποκαλυπτικά» «δεμένα» δημοσιεύματα που αφήνουν μόνο υπόνοιες και στηρίζονται σε κουτσομπολιά, οδήγησαν τους υπεύθυνους τελικά στη δικαιοσύνη;
Πόσοι «πρωταγωνιστές» κατηγορήθηκαν επωνύμως και είτε δικάστηκαν είτε καταδικάσθηκαν για τις καταγγελίες αυτές οι οποίες αφορούσαν σκάνδαλα και παρανομίες; 

Πόσοι «πρωταγωνιστές» οδηγήθηκαν ενώπιον υπηρεσιακών συμβουλίων και ελέγχθηκαν ώστε να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τους νόμους πειθαρχικές ή άλλες ποινές; 

Πόσες φορές κλήθηκε ως μάρτυρας ο καταγγέλλων δια του τύπου;; 
Γιατί συνήθως, από ότι διαβάζουμε στον τύπο και στα τοπικά ΜΜΕ, μόνο ως κατηγορούμενος και μάλιστα πολλάκις καταδικασθείς, έχει την τύχη να διέλθει την είσοδο του δικαστικού μεγάρου! 

Η δημοσιοποίηση ενός γεγονότος συνήθως προκαλεί και την δημοσιοποίηση ονομάτων των δραστών – υπευθύνων του γεγονότος το οποίο συνέβη; Ονόματα σχεδόν ποτέ δεν αναφέρονται παρά μόνο υπόνοιες και, αν τύχει καμιά φορά και αναφερθούν, τότε ο «καταγγέλλων» τύπος τα «μαζεύει» φοβούμενος ότι σε περίπτωση αθώωσης του καταγγελλόμενου θα στραφεί εναντίον του για κάθε δυσφήμηση που υπέστη με τα εν λόγω δημοσιεύματα. Γνωστές πάρα πολλές περιπτώσεις του είδους αυτού.Γνωστή και η περίπτωση που κατέθεσε δακρύβρεχτη επιστολή μετάνοιας στο δικαστήριο για να αποσύρει την μήνυση εναντίον του συμπολίτης τον οποίο συκοφάντησε! 

Ο τύπος δεν καταγγέλλει! Ενημερώνει και παραθέτει γεγονότα και περιστατικά νόμιμα και παράνομα! Επαφίεται δε στους αρμόδιους δικαστές και εισαγγελείς για τα περαιτέρω. Αν κάθε φορά που ένα δημοσίευμα δημιουργούσε υπόνοιες άσκησης δίωξης σε βάρος του αναφερόμενου σε αυτό προσώπου, τότε μερικοί «εκπρόσωποι» των τοπικών ΜΜΕ θα έπρεπε οι ίδιοι να είναι διαρκώς κατηγορούμενοι για παρανομίες και σκάνδαλα που δημιούργησαν στο παρελθόν και εξακολουθούν να δημιουργούν. Ιδιαίτερα για περιπτώσεις που οι ίδιοι λένε «παρανομήσαμε» αλλά για την ψυχή της πάππου μας και αφορούν περιπτώσεις και διασπάθισης και χρησιμοποίησης κατά το δοκούν του δημοσίου χρήματος, με τμηματικές αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ. Και αναφέρομαι σε πραγματικά καταγγελθέντα περιστατικά και γεγονότα που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε ΜΜΕ. 

Προβλέπονται άλλωστε από την νομοθεσία συγκεκριμένα δημοσιεύματα για τα οποία κάθε δικαστής και εισαγγελέας θα ασκήσει δίωξη αυτεπάγγελτα. Για τα περισσότερα απαιτείται υποβολή έγκλησης ή μηνυτήρια αναφορά από πολίτες ή από αρμόδια όργανα. Διαφορετικά όλοι οι εισαγγελείς θα έπρεπε από το πρωί να παίρνουν μια εφημερίδα και να ανοίγουν ένα ραδιόφωνο καταγράφοντας τα «σκάνδαλα» και ασκώντας ποινικές διώξεις! 

Τώρα όσον αφορά τα «ανεξόφλητα γραμμάτια» και τις «εξαρτήσεις» του τύπου τα διαπιστώνουμε καθημερινά! Μόλις ο «καταγγέλλων» τύπος αποκτήσει «πελατειακές» σχέσεις με τον έως τότε καταγγελλόμενο παύουν αυτομάτως και οι αναφορές σε «σκάνδαλα»!! 

Για δε τους «άσσους» στο μανίκι του κάθε δημοσιογράφου έχω να πω ότι μάλλον αφορούν «στοιχεία» τα οποία ο καταγγέλλων είτε υποτίθεται ότι έχει, είτε, αν έχει, τα «κρατάει» για να έχει όφελος από τον έμμεσο τρόπο τον οποίο χρησιμοποιεί για να έχει «καλές» σχέσεις αμφίπλευρου ενδιαφέροντος και συμφέροντος με τους καταγγελλόμενους! 
Συνήθως πάντως αποτελούν «έμμεσες» απειλές του στυλ «δήμαρχε μάζεψε κάποια καλόπαιδα σου αιρετούς» ή «κοίτα μη μου πας κόντρα γιατί θα γράψω κι άλλα»!! Κι όλοι πιστεύω υποψιαζόμαστε ποιον σκοπό εξυπηρετούν τέτοιου είδους «έμμεσες» απειλές!!! 

Τις δε «παπαριές», για να χρησιμοποιήσω μια προσφιλή έκφραση ενός ΜΜΕ, ότι οι πολίτες θα πάρουν ανά χείρας τα δημοσιεύματα και θα τα πάνε «υπό μάλης» στις αρμόδιες αρχές δεν αξίζει καν να τις σχολιάσω!! Διότι τα περισσότερα δημοσιεύματα είναι διανθισμένα με κουτσομπολιά, υπόνοιες, χωρίς ονόματα και χωρίς στοιχεία τις περισσότερες φορές!! 

Οι δε «Ροβεσπιέροι» της κάθαρσης ας κοιτάξουν πρώτα στον καθρέπτη τους μπας και δουν την δική τους ακίδα πρώτα και μετά, αν φροντίσουν να την βγάλουν, μπορούν να κοιτάξουν και στα μάτια των άλλων για ακίδες ή μεγαλύτερα ξένα σώματα. Είπαμε. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!!! 


 
Read More »
«Άτυχα» Δημοσιεύματα - Του Σταύρου Κωστάρα  «Άτυχα» Δημοσιεύματα - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 02, 2017 Rating: 5

Πνευματικό Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα

Κυριακή, Απριλίου 02, 2017


Πρόγευση των γεγονότων των Παθών του Κυρίου μας μέσα απο Κείμενα της Μεγάλης Εβδομάδας, Εγκώμια από τη χορωδία του Συλλόγου, Βίντεο, Θεατρικό Δρώμενο «Η Κάθοδος του Χριστού στον Άδη» από παιδιά και ενήλικες του Φιλοπρόοδου Συλλόγου και του ΚΔΑΠ «Δίαυλος» σε 

Σκηνοθεσία Βασίλειου Δόση
 
Επιμέλεια - Σύνταξη Κειμένων: Γεώργιος Ματρακούκας
Αφηγητές: Χαλματζή Ελένη, Βρύση Ελένη, Βέρμπη Ντίνα, Νικολάου Γεώργιος, Παππάς Ευάγγελος

Ομιλία απο τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γηρομερίου Αρχιμανδρίτη ΜΕΘΟΔΙΟ ΝΤΕΛΗ


Read More »
Πνευματικό Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα Πνευματικό Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 02, 2017 Rating: 5

Η παραλία του σπηλαίου στη Λυγιά στην μύτη Δρεπάνου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Απριλίου 02, 2017

Ανεβαίνοντας στο καράβι για το νησί των Φαιάκων λίγο πολύ θα έχετε βρεθεί στα πάνω καταστρώματα να χαζέψετε την αποχώρηση του πλοίου. Εάν και η παρέμβαση του ανθρώπου στον κόλπο της Ηγουμενίτσας έχει «μουτζουρώσει» λίγο το τοπίο, υπάρχουν ακόμα μικρές “νησίδες” ομορφιάς, όπως οι μικροί ορμίσκοι στα νότια πριν το Χοντρομούτρι (Κοντραμούρτο) , το καταπράσινο Αγιονήσι αλλά και ο υδροβιότοπος που απλώνεται πίσω από την λωρίδα του Δρεπάνου, που καταφέρνουν να σας κρατήσουν στο κατάστρωμα έχοντας για παρέα.... τον μαΐστρο να σας δροσίζει.
Καβατζάροντας την μύτη του Δρεπάνου συνήθως παρατείνεται την παραμονή σας στο κατάστρωμα μέχρι να περάσετε το στενό ανάμεσα στη χερσόνησο της Λυγιάς και την νήσο Πρασούδι.
Στο σημείο αυτό το ενδιαφέρον συνήθως εστιάζεται στο Πρασούδι με τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής εκκλησιάς στο νότιο άκρο αλλά και στην μεγάλη αποικία γλάρων που «εξουσιάζει» το νησί.
Την επόμενη φορά σας προτείνω να αλλάξετε πλευρά και να προσέξετε την σπηλιά που υπάρχει απέναντι στη ξηρά. Ακόμα καλύτερα κανονίστε μία εξόρμηση με σκάφος για να απολαύσετε και το εσωτερικό της.
Η περιοχή οριοθετείτε από τρείς μεγάλες οπές στους βράχους με την πιο νότια να προσφέρει υδάτινη δίοδο σε μικρή βάρκα ή κανό-καγιάκ. Βέβαια μπορείτε να αγκυροβολήσετε και να μπείτε κολυμπώντας μέσα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να συγχρονίσετε την είσοδο και την έξοδο σας ώστε να μην συμπέσει με τον κυματισμό από κάποιο διερχόμενο πλοίο!!
Το εσωτερικό της σπηλιάς θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω καθώς θα σας υποδεχτεί από κάτω σας ένας γαλαζοπράσινος συνδυασμός κρυστάλλινων νερών. Από πάνω θα σας «καλύπτει» ένας θόλος (ύψους περίπου 6μ.) από ιζηματογενές πέτρωμα στις αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου. Στο βάθος, σας περιμένει μία «ιδιωτική» παραλία με βότσαλα . Ξαπλώστε και απολαύστε τα παιχνιδίσματα του ήλιου καθώς προσπαθεί, να εισβάλει στο εσωτερικό. Προσπαθώ να φανταστώ την μαγεία των χρωμάτων, καθώς ο Ήλιος θα χάνεται στα Δυτικά και θα έχει εκείνη την μοναδική στιγμή, την δυνατότητα να στείλει κατευθείαν μέσα στο χώρο τις πορτοκαλί ακτίνες του!!! Σας προτρέπω ακόμα να κλείσετε για λίγο τα μάτια και να αφήσετε να σας αποπάρει ο υπόκωφος παφλασμός του νερού πάνω στα στρογγυλά βότσαλα, που τον συντροφεύει ο ήχος των εκατοντάδων γλάρων από το Πρασούδι.
Αποχωρώντας μπορείτε να υπογράψετε στο «Παρουσιολόγιο» που πρέπει να υπάρχει από την επίσκεψη μου τον Ιούλιο του 2010.
http://el.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1023872
Το σημαντικότερο όμως που μπορείτε να προσφέρεται στο χώρο είναι να απομακρύνεται (όσο μπορείτε) τα άχρηστα αντικείμενα που τυχόν να έχει ξεβράσει η θάλασσα, ώστε το μέρος να είναι όσο γίνεται πιο καθαρό.Χάρτης

ΕίσοδοςΚοιτώντας.. ...Ψηλά

Το Παρουσιολόγιο


Το Πρασούδι από την είσοδο της σπηλιάς.


Read More »
Η παραλία του σπηλαίου στη Λυγιά στην μύτη Δρεπάνου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Η παραλία του σπηλαίου στη Λυγιά στην μύτη Δρεπάνου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 02, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 20χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Απριλίου 02, 2017Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Σύλληψη 20χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 20χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 02, 2017 Rating: 5

Ιδρυτικό μέλος του Π2 (Ινστιτούτο του Ποταμιού) ο Θεσπρωτός Φώτης Ζγούρης

Κυριακή, Απριλίου 02, 2017
Π2 θα είναι ο τίτλος του Ινστιτούτου του Ποταμιού, τη δημιουργία του οποίου ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκδήλωση για τα 3 χρόνια Ποτάμι στις 11 Μαρτίου.
Ο πλήρης τίτλος του ινστιτούτου είναι "Π2- Πρόοδος στην Πράξη" με ειδική αναφορά σε 6 σημαντικούς τομείς: Παιδεία, Παραγωγή, Πρόνοια, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Πολιτική.
Πρόεδρος του Π2 είναι ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, Γραμματέας Kοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού μέχρι πρόσφατα.

Διαπρεπείς επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στην Επιστημονική Επιτροπή του Π2 μεταξύ των οποίων οι:

Δημήτρης Βαγιανός - Καθηγητής χρηματοοικονομικών στο London School of Economics
Άννα Εφραιμίδου - Γιατρός, Ιδρυτής της πρώτης μονάδας μεταμόσχευσης μυελού στην Αθήνα
Κωστής Καζαμιάκης - Αρχιτέκτων, Ιστορικός Τέχνης
Γιώργος Κακλίκης - Πρέσβης επί τιμή
Ιόλη Καλαβρέζου - Καθηγήτρια Ιστορίας Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στο Harvard και στο Dumbarton Oaks
Άννα Λυδάκη - Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Αντιγόνη Λυμπεράκη - Οικονομολόγος, Καθηγήτρια στο Πάντειο,
Αλέξανδρος Μαλλιάς - Πρέσβης επί τιμή
Βασίλης Μαρκής - Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
Αχιλλέας Μητσός - Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Περιβάλλοντος
Λενιώ Μυριβήλη - Επίκουρος Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος αστικής ανθεκτικότητας στο Δήμο Αθηναίων
Γιάννης Παπανικολάου - οικονομολόγος, οικονομικός σύμβουλος
Αναστάσης Περράκης - Διευθυντής Ερευνών στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο
Γιώργος Ν. Πολίτης - Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μηνάς Σηφάκης - φυσικός, ακουστικός
Σώτη Τριανταφύλλου - Συγγραφέας
Χαρίδημος Τσούκας - Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Διακεκριμένος Ερευνητής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιου του Warwick.

Ιδρυτικά μέλη του Π2 είναι πολίτες από όλη την Ελλάδα δραστήριοι στο εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό χώρο, μεταξύ των οποίων:

'Ελσα Απέργη - Βιοτέχνης
Σοφία Βαστάκη - Δημοσιογράφος
Μαργαρίτα Γερούκη - Διδάκτωρ πανεπιστημίου του Ελσίνκι, σχολική σύμβουλος πρωτοβάθμιας στην Κρήτη
Φώτης Ζγούρης - Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην Ηγουμενίτσα
Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου - Διδάκτωρ πολιτικής επικοινωνίας Παντείου Πανεπιστημίου
Ειρήνη Θωμαίδου - Καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας στη Θεσσαλονίκη
'Ικαρος Κράτσας - Ιδιωτικός υπάλληλος
Φωτεινή Λεομπίλα - Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος απεξάρτησης
Γιούλη Μενουδάκου - Ψυχολόγος, Συντονίστρια του ΕΟΜ
Νίκος Μηλαπίδης - Δικηγόρος
Αρεταίος Σαββίδης - Τραπεζικός υπάλληλος στην Ξάνθη
'Εφη Στεφοπούλου - Δημόσιος υπάλληλος, Εμπειρογνώμονας δημόσιας διοίκησης

Στην Επιστημονική Συνέλευση του Π2 θα μετέχει η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού καθώς και δεκάδες άλλες προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των επιστημών.

Η πρώτη ημερίδα του Π2 θα αφορά το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και έχει προγραμματισθεί για μετά το Πάσχα.


 
Read More »
Ιδρυτικό μέλος του Π2 (Ινστιτούτο του Ποταμιού) ο Θεσπρωτός Φώτης Ζγούρης Ιδρυτικό μέλος του Π2 (Ινστιτούτο του Ποταμιού) ο Θεσπρωτός Φώτης Ζγούρης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 02, 2017 Rating: 5

Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του προέδρου της ΠΣΕ

Κυριακή, Απριλίου 02, 2017Την Τετάρτη 22/3/2017 συνήλθε το ΔΣ της ΠΣΕ, προκειμένου να συζητήσει την εισήγηση του στην τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2/4/2017. Λίγες ώρες ενωρίτερα ο πρόεδρος είχε αποστείλει στα μέλη του ΔΣ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σχέδιο εισήγησης Διοικητικού απολογισμού, αποτελούμενο από περίπου 16 σελίδες. Οικονομικός απολογισμός δεν εστάλη.

Στις 16 σελίδες η γύμνια δεν μπόρεσε να κρυφτεί! Αν και οι 3 σελίδες ήταν μια ανοικτή προσωπική επίθεση ενάντια στον επικεφαλής της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, το σύνολο απεικονίζει την πορεία της ΠΣΕ 12 μήνες τώρα. Κάθε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε κάποιος από το προεδρείο, βαπτίστηκε εκδήλωση της ΠΣΕ! Προκειμένου να αποκρύψουν την ολοκληρωτική απουσία δράσης στα Ηπειρωτικά προβλήματα, έβαλαν στο κείμενο και εκδηλώσεις από προηγούμενες θητείες. Ο προτεινόμενος προγραμματισμός, είναι χωρίς στόχους και χωρίς συνοχή. Καμία προεργασία στις επιτροπές. Αυτή η θητεία λοιπόν δεν μπορούσε να εγκριθεί στο ΔΣ και αυτό συνέβη.

Το ΔΣ είχε από παλιότερα αποφασίσει να κλείνει την οικονομική χρήση από εφέτος και εξής, στις 31 Δεκεμβρίου και όχι στις 28 Φεβρουαρίου, όπως μέχρι τώρα συνηθιζόταν. Ο ταμίας έφερε στο ΔΣ την ταμειακή κατάσταση της 31/12/2016, χωρίς να αναφέρονται οι οφειλές της ΠΣΕ και αντιστοίχως οι απαιτήσεις της έναντι τρίτων. Παρά τις συνεχείς προφορικές- αλλά και γραπτές- οχλήσεις μας, η καταστατική αυτή υποχρέωση του ταμία για την ενημέρωση του ΔΣ με διμηνιαίες ταμιακές καταστάσεις, ουδέποτε εκπληρώθηκε. Δηλώσαμε ότι δεν θέτουμε κανένα θέμα κακοδιαχείρισης, διευκρινίζοντας πως μιλάμε για την οικονομική και όχι την ταμιακή διαχείριση. Στην ολιγόλεπτη συζήτηση στο ΔΣ, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική στα οικονομικά της ΠΣΕ και ότι εκεί βρίσκεται ο βασικός λόγος της οικονομικής της ασφυξίας. Η άρνηση του προέδρου να δεχθεί την απομόνωση της ταμιακής διαχείρισης από τον οικονομικό απολογισμό, είχε ως φυσικό επακόλουθο να μην εγκριθεί ούτε αυτός.

Στη χτεσινή (31/3/2017) συνεδρίαση του ΔΣ (έγινε μετά από αίτημα 5 συμβούλων), προσκομίσθηκαν τα στοιχεία από τον Ταμία και διαπιστώθηκε η συμφωνία των λογιστικών στοιχείων. Με δεδομένο, όμως, ότι δεν εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός από το ΔΣ, εισάγεται κατευθείαν στη συνέλευση η ταμειακή κατάσταση προς ψήφιση, και η πολιτική αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων της ΠΣΕ θα συζητηθεί με την έγκριση των πεπραγμένων.

Αυτό που τώρα απομένει, είναι η τυπική απόρριψη των πεπραγμένων και από τη αυριανή Γενική Συνέλευση. Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους αντιπροσώπους να καταδικάσουν με την ψήφο τους την διοίκηση των 12 μηνών και να υπερψηφίσουν την έκθεση της Ελεγκτικής επιτροπής.

Αθήνα 1 Απριλίου 2017


 
Read More »
Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του προέδρου της ΠΣΕ Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του προέδρου της ΠΣΕ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 02, 2017 Rating: 5

Σελίδες