https://picasion.com/
https://picasion.com/

Στην Ηγουμενίτσα «ποντάρει» ο όμιλος Grimaldi

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
Στην Ηγουμενίτσα «ποντάρει» ο όμιλος Grimaldi


Δελεαστικό αλλά ανέτοιμο για να το εντάξει στον άμεσο σχεδιασμό του φαίνεται ότι θεωρεί προς το παρόν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο ιταλικός όμιλος Grimaldi, "ποντάροντας" αντ' αυτού σε εκείνο της Ηγουμενίτσας, όπου οι συνδέσεις με την Εγνατία Οδό αποτελούν σημαντικό κίνητρο δραστηριοποίησης. Τα παραπάνω προκύπτουν από δηλώσεις του Νούντσιο Σαβαρέζε (Nunzio Savareze), διευθυντή πωλήσεων του ομίλου, στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων η Minoan Lines, με την ευκαιρία του 18ου πανελλήνιου συνεδρίου logistics.

"Η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλη δυναμική γιατί η θέση της είναι στρατηγική. Ο στόχος μας είναι όμως να υπάρχουν και επαρκείς συνδέσεις και για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι έτοιμη για κίνηση RoRo (σ.σ. φορτηγών πλοίων, περισσότερο οχηματαγωγών, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κοντέινερς ή κυρίως οχημάτων άνευ αυτοκίνησης). Αυτή τη στιγμή η Ηγουμενίτσα είναι το στρατηγικό μας λιμάνι" επισήμανε ο κ.Σαβαρέζε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο μεταξύ, εντός του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα της Γ1 φάσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τα οποία περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- τη δημιουργία νέων κρηπιδωμάτων και την εκβάθυνση ήδη υφιστάμενων, ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση περισσότερων φορτίων, όπως επισήμανε ο διευθυντής ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΗΓ ΑΕ), Κωνσταντίνος Γκρίνιας, σύμφωνα με τον οποίο το 2014 εξελίσσεται μέχρι στιγμής θετικά για το λιμάνι, με αύξηση της τάξης του 9%-10% τόσο στην επιβατική κίνηση, όσο και στα φορτία.

Στο πλαίσιο της Γ1 φάσης των έργων προβλέπεται παράλληλα η δημιουργία ενός τερματικού σταθμού φορτίου (cargo terminal) και ενδεχομένως -εντός του- μικρού Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), ενώ θα ακολουθήσει η Γ2 φάση, που περιλαμβάνει δύο δακτυλιοειδείς προβλήτες και τη δημιουργία υποδομών για την εξυπηρέτηση μελλοντικής σύνδεσης Ra-Ra (σύνδεση σιδηροδρομικού δικτύου-λιμένος). Ωστόσο, πρόσθεσε, για να γίνει αυτό (η σύνδεση Ra-Ra) πρέπει να υλοποιηθεί ο δυτικός σιδηροδρομικός άξονας.
Read More »
Στην Ηγουμενίτσα «ποντάρει» ο όμιλος Grimaldi Στην Ηγουμενίτσα «ποντάρει» ο όμιλος Grimaldi Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

16 χρόνια κάθειρξη σε πρώην ταμία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης για υπεξαίρεση 440.000 ευρώ

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
16 χρόνια κάθειρξη σε πρώην ταμία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης για υπεξαίρεση  440.000 ευρώ


Με αφορμή την παρακάτω είδηση για τα 16 χρόνια κάθειρξη που επιβλήθηκαν σε πρώην ταμία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πατρών, για υπεξαίρεση  440.000 ευρώ, ρωτάμε τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας κ. Σωτήρη Μήτση, να μας πληροφορήσει για το σε ποιο σημείο βρίσκεται αντίστοιχη υπόθεση που αφορά την επιχείρηση του Δήμου Ηγουμενίτσας.
 
Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας πως σε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας σε βαθμό κακουργήματος, για την παράβαση της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία με αντικείμενο συνολικής αξίας υπερβαίνουσας τις 73.000€ ;

Μάλιστα το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με έγγραφό του στις 3-12-2010 ζητούσε να τεθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος σε αργία, και παρ' όλα αυτά, βρίσκετε ακόμα στην θέση του, με την δικαιολογία πως δεν υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσής του με απόσπαση υπαλλήλου αναλόγων προσόντων, από τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
 
Ελπίζουμε να λάβουμε κάποια απάντηση από τον Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Μήτση, εάν βέβαια του το επιτρέψει ο ουσιαστικός προϊστάμενός του, Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης κ. Γεωργόπουλος.

Δείτε την είδηση που αφορά την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πατρών:
 
Σε ποινή καθείρξεως 16 ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην ταμίας της ΔΕΥΑ Πατρών, για την υπεξαίρεση του ποσού των 440.000 ευρώ και την πλαστογραφία μέσω της αγοράς γραμματοσήμων.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το Δικαστήριο αν και αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του εντίμου βίου δεν έκανε αποδεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
 
Οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής έκαναν λόγο για απόφασή - μήνυμα για όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα
Read More »
16 χρόνια κάθειρξη σε πρώην ταμία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης για υπεξαίρεση 440.000 ευρώ 16 χρόνια κάθειρξη σε πρώην ταμία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης για υπεξαίρεση  440.000 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;


Από τη μια, όλοι, μα όλοι, αναγνωρίζουμε ότι η κοινωνία μας διαβρώθηκε από τη δράση των μετριοτήτων.
 
Από την άλλη, όλοι επικαλούμαστε την αξιοκρατία ως μοναδική λύση του προβλήματος αυτού, της δυναστείας των μετριοτήτων.
 
Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι κάποιοι, που μάλιστα επηρεάζουν σφόδρα την κοινωνία, αρνούνται και, δυστυχώς, με φτηνά επιχειρήματα, σαν να ομολογούν, ότι εκτελούν κομματικές εντολές σκοπιμοτήτων, τη μέθοδο εκείνη που θα ξεχωρίσει τον άξιο από τον μέτριο, δηλαδή την αξιολόγηση.
 
Δεν πείθουν ότι στόχος τους είναι το σχολείο, ο μαθητής, ή ο δημότης- πολίτης.
 
Δεν πείθουν επίσης, ότι αρνούνται την αξιολόγηση, προκειμένου να υπηρετήσουν ή προστατέψουν θεσμούς ή ακόμη και τους εαυτούς τους.
 
Αντίθετα, διαβεβαιώνουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι αμφιβάλλουν για τις δικές τους ικανότητες, με τις οποίες οφείλουν να υπηρετήσουν, ικανοποιητικά, την κοινωνία, της οποίας είναι και οι ίδιοι μέλη.

Ασφαλώς και η Πολιτεία κουβαλάει, διαχρονικά, τις περισσότερες ευθύνες για ό,τι κακό συμβαίνει στις παραπάνω κατηγορίες των μελών της κοινωνίας.
 
Άρα αντί των αγώνων αποτροπής της αξιολόγησης, ιδού πεδίον λαμπρόν, όλων μας, για ένα αύριο που θα μας τιμά όλους.
 
Ελπίζουμε πως κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν, ώστε να θωρακίσουν τους εαυτούς τους από την όποια πιθανή μετριότητα. 
Read More »
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ; ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Έκτακτο δελτίο καιρού για τη βορειοδυτική Ελλάδα

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
Έκτακτο δελτίο καιρού για τη βορειοδυτική Ελλάδα
 
 
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το βράδυ της Τρίτης στη βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες την Τετάρτη βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική χώρα, στη Θράκη, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη, βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται στη δυτική χώρα από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.

Την Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα ασθενήσουν.
Read More »
Έκτακτο δελτίο καιρού για τη βορειοδυτική Ελλάδα Έκτακτο δελτίο καιρού για τη βορειοδυτική Ελλάδα  Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, έλαβε τις εξής αποφάσεις:
Ανέδειξε τους αναδόχους των έργων:
  • «Επένδυση πρανών ορύγματος πρωτεύουσας επαρχιακής οδού Κόμβος Βασιλικού - Μαζαρακιά - Κόμβος Καρτερίου με αγκυρούμενο συρματόπλεγμα (Α’ φάση)», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΕΛΙΓΜΟΣ ΑΕ)
  • «Αποκατάσταση καθιζήσεων επαρχιακής οδού Χίνκα – Ζόργιανη – Πολύγυρος», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ (Ανάδοχος: Μιλτιάδης Κουμπής και ΣΙΑ Ε.Ε.)
  • «Συντήρηση - αποκατάσταση δρόμων προς ιχθυοτροφεία Τσουκαλιό και Λογαρού ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Ανάδοχος: Λάμπρος Κουτσός ΕΔΕ)
  • «Βελτίωση οδού Σκλίβανη – Πηγάδια» προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κονταξής Δημήτριος)
Με άλλη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την ανάθεση μελέτης για την καταγραφή προβλημάτων δομικών υλικών και διάκοσμου Οθωμανικού τεμένους Ιμαρέτ Άρτας, προϋπολογισμού 14.000 ευρώ. Η μελέτη ανατέθηκε στην "ΛΙΘΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΙΣ ΕΠΕ", η οποία είναι εξειδικευμένη στη συντήρηση ιστορικών μνημείων.

Επίσης η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Συντηρήσεις – Βελτιώσεις οδικών τμημάτων – κατασκευή τεχνικών στην Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του πρώην Δήμου Φαναρίου», προϋπολογισμού 77.300 ευρώ.

Τέλος, η Ο.Ε. ενέκρινε την προσωρινή παραχώρηση τμήματος ισογείου του Β' Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Καρδαμίτσια) στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Ιωαννίνων, με την προϋπόθεση όλες οι εργασίας συντήρησης και οι λειτουργικές δαπάνες να καλυφθούν από την Ε.Ε.Π.ΕΑ.Α.. Ο χώρος που θα παραχωρηθεί θα αξιοποιηθεί από το Παράρτημα Ιωαννίνων της Ε.Ε.Π.Α.Α. για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης.
Read More »
ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ μας για τους 4 υποψήφιους της ΝΔ στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ μας για τους 4 υποψήφιους της ΝΔ στη Θεσπρωτία
Read More »
Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ μας για τους 4 υποψήφιους της ΝΔ στη Θεσπρωτία Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ μας για τους 4 υποψήφιους της ΝΔ στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ μας για τους 4 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ μας για τους 4 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία
Read More »
Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ μας για τους 4 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ μας για τους 4 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Ορισμός του Άλκη Λάμπρου ως Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου επί θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
Ορισμός του Άλκη Λάμπρου ως Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου επί θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου

 
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Έχοντας υπόψη:

Ι.Τις διατάξεις του άρθρου 159 του Ν.3852/2010 "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης(ΦΕΚ 87/τ.Α'/7-6-2010).

2. Το ΠΔ 140/2010 «Οργανισμός Περιφέρειας Ηπείρου» που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2133/τ.Α'/27-12-2010.

3. Την αριθμ. 137/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, με την οποία έγινε η ανακήρυξη του εκλεγμένου Περιφερειάρχη Ηπείρου και των εκλεγμένων τακτικών και αναπληρωματικών Συμβούλων της Περιφέρειας Ηπείρου .

4. Την υπ'αριθμ. 30875/8-8-2014 εγκύκλιο 46 του Υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα «Ορκωμοσία,εγκατάσταση και εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των Περιφερειακών Αρχών».

5. Την ανάγκη στην υποβοήθηση του έργου του Περιφερειάρχη για εποπτεία και συντονισμό επί ειδικών θεμάτων για την καλύτερη προώθηση και επίλυσή τους.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Ορίζουμε τον Λάμπρου Αλκιβιάδη του Μιχαήλ ως Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο,με θέματα αρμοδιότητας:

α)Την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας, την τήρηση του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων της ίδιας Π.Ε. και την εν γένει επίλυση ζητημάτων που αφορούν τα παραπάνω καθήκοντα. β)Την παρακολούθηση του εν γένει μηχανολογικού εξοπλισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας, από άποψη λειτουργίας αυτού,εκτέλεσης έργου, συντήρηση, αποδοτικότητα και εν γένει βλαβών αυτού.

Τα παραπάνω καθήκοντα και αρμοδιότητες θα ασκούνται σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Θεσπρωτίας προς συνεπικουρία των σχετικών αρμοδιοτήτων του και για την καλύτερη απόδοση του σχετικού έργου.
Read More »
Ορισμός του Άλκη Λάμπρου ως Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου επί θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου Ορισμός του Άλκη Λάμπρου ως Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου επί θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών


Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, συνέλαβαν χθες (17.11.2014) το μεσημέρι στην πόλη της Πρέβεζας, έναν 49χρονο ημεδαπό, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 49χρονου και στο σπίτι του, ποσότητα κάνναβης, βάρους (81,58) γραμμαρίων, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και δύο χάπια.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Read More »
Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ Τι λέει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ 
Τι λέει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτίας


Πέντε «μαϊμού» αποκλειστικές νοσοκόμες συνελήφθησαν στη διάρκεια αιφνιδιαστικής επιχείρησης της αστυνομίας στο νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Οι πέντε γυναίκες –τέσσερις Αλβανίδες 45, 50, 56 και 57 ετών και μια 55χρονη Ελληνίδα- προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε νοσηλευόμενους ασθενείς, χωρίς να διαθέτουν πτυχίο της Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας, ενώ δεν είναι εγγεγραμμένες και στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων που διατηρεί το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη εργασία, η οποία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Ηγουμενίτσας.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε έπειτα από καταγγελία του τοπικού Συλλόγου Αποκλειστικών Νοσοκόμων, που αριθμεί 20 μέλη, από τα οποία μόλις 8 είναι διαθέσιμα για εργασία. Η σχετική λίστα έχει κατατεθεί στη διοίκηση του νοσοκομείου Φιλιατών, η οποία διαθέτει γυναίκες με κυλιόμενη σειρά σε όσους ασθενείς της το ζητήσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, μια ομάδα συγκεκριμένων γυναικών συνεχίζει εδώ και χρόνια να προσφέρει υπηρεσίες παράνομα, παρά τους ελέγχους. Κάθε φορά που τους ζητείται ο λόγος, οι «μαϊμού» αποκλειστικές αρνούνται πως προσφέρουν αμειβόμενη εργασία, προφασιζόμενες δήθεν συγγένεια με τα άτομα τα οποία φροντίζουν.

«Φτάσαμε στο σημείο να αλωνίζουν αυτές και εμείς να κάνουμε 5-6 μεροκάματα το μήνα», δηλώνει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δ. Αθανασούλια.

Η αμοιβή της αποκλειστικής νοσοκόμας είναι 44 ευρώ για 7ωρη απασχόληση και 54 ευρώ για νυχτερινό. Οι «μαϊμού» παίρνουν κατά μέσο όρο 40-50 ευρώ για 10ωρη απασχόληση
Read More »
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ Τι λέει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτίας  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ  Τι λέει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Θεσπρωτία: 24 παιδιά με αναπηρία θέλουν κάτι να σας πουν...

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
Θεσπρωτία: 24 παιδιά με αναπηρία θέλουν κάτι να σας πουν...


Read More »
Θεσπρωτία: 24 παιδιά με αναπηρία θέλουν κάτι να σας πουν... Θεσπρωτία: 24 παιδιά με αναπηρία θέλουν κάτι να σας πουν... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 40 χρόνια ΝΔ και ΟΝΝΕΔ (+ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
Ηγουμενίτσα: 40 χρόνια ΝΔ και ΟΝΝΕΔ (+ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου η εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν η υπεύθυνη τύπου του κόμματος κα Άννα Μίσελ Ασημακοπούλου η οποία μεταξύ των άλλων τόνισε: "η νέα δημοκρατία η παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, παρέλαβε και διακυβέρνησε την χώρα σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας, και όπως και τότε έτσι και τώρα η κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και να την οδηγήσει στην ανάπτυξη". 

 

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ Άλκης Λάμπρου στην εισήγηση του αναφέρθηκε στην ανάγκη όλοι οι Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες να συστρατευθούν στον αγώνα για μια εκ νέου νίκη της Νέας Δημοκρατίας. 
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: "μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καταστροφική για τα εθνικά θέματα αφού δεν έχουν ξεκάθαρη άποψη για το μέλλον της χώρας." 


Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρώην Βουλευτής Θεσπρωτίας, επί σειρά ετών, κ. Ηλίας Βεζδρεβάνης ο οποίος έκανε μια προσωπική ιστορική αναδρομή και μίλησε για τους 5 προέδρους της ΝΔ με τους οποίους συνεργάστηκε. 
 

Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης και ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς

 

Κλείνοντας την εκδήλωση ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΟΔΕ κ. Κίτσιος απηύθυνε πρόσκληση στην κα Ασημακοπούλου να επισκεφθεί ξανά την ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ. 

 
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτουλης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Κάτσιος ,πρώην πολιτευτές, πρώην πρόεδροι της ΝΟΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και μέλη του κόμματος. 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 40 χρόνια ΝΔ και ΟΝΝΕΔ (+ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Ηγουμενίτσα: 40 χρόνια ΝΔ και ΟΝΝΕΔ (+ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Εμφανίστηκαν και στην Λιμνοπούλα Παραμυθιάς οι Μυοκάστορες Συναγερμός για τις καλλιέργειες και τον υδροβιότοπο

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
Εμφανίστηκαν και στην Λιμνοπούλα Παραμυθιάς οι Μυοκάστορες
Συναγερμός για τις καλλιέργειες και τον υδροβιότοπο

 
 
Μετά τον Αχέροντα και στην Λιμνοπούλα (λίμνη Χόκτοβα). 
 
Ο λόγος για τον Μυοκάστορα (Myocastor coypus) που η εμφάνιση του σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα τόσο σε εντατικές καλλιέργειες όσο και σε μικροκαλλιεργητές, αφού αρέσκεται στην επίθεση στην χλωρίδα των περιοχών που εμφανίζεται, με καταστροφικές συνέπειες για την παραγωγή.

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον Αχέροντα με τους παραγωγούς της περιοχής να εκπέμπουν sos μέσα από τις δηλώσεις τους στην paramythia-online.gr.

Πριν από λίγες ημέρες ο φακός του Παναγιώτη Τσουμέτη, αποθανάτισε το τρωκτικό αυτό στην Λίμνοπούλα της Σέλλιανης, προκαλώντας προβληματισμό για την εξέλιξη του, αφού πολλαπλασιάζετε με πολύ υψηλούς ρυθμούς, ενώ είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει κατά τους θερινούς μήνες οπού η λίμνη συρρικνώνεται.

Υπενθυμίζουμε πως ο Myocastor coypus ειναι τρωκτικό της Λατινικής Αμερικής το οποίο μεταφέρθηκε στην Ελλάδα για την παραγωγή γούνας καστόρ. Ωστόσο, πολλά άτομα απελευθερώθηκαν και πλέον τους συναντάμε σε πολλά παρυδάτια μέρη της Ελλάδας. 
 
Το πρόβλημα της εισαγωγής του ξένου αυτού τρωκτικού στα Ελληνικά οικοσυστήματα γίνεται έντονο, καθώς κατατρώει τη χλωρίδα των υδροβιότοπων που ζει, χωρίς να έχει φυσικούς εχθρούς. 
 
Επιτίθεται και εξαφανίζει τις καλλιέργειες των γεωργών και η εξάπλωση του καθώς και οι καταστροφικές συνέπειες αυτής, ανησυχούν έντονα τους επιστήμονες της χώρας μας.
Read More »
Εμφανίστηκαν και στην Λιμνοπούλα Παραμυθιάς οι Μυοκάστορες Συναγερμός για τις καλλιέργειες και τον υδροβιότοπο Εμφανίστηκαν και στην Λιμνοπούλα Παραμυθιάς οι Μυοκάστορες Συναγερμός για τις καλλιέργειες και τον υδροβιότοπο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Αξιολόγηση – Παιδεία = 1-0

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
Αξιολόγηση – Παιδεία = 1-0 
 
της Θάλειας Θεοδωρίδη

«Η κριτική είναι πιο εύκολη από την πρακτική»- G. S.

Κρατάει Χρόνια Αυτή η Κολώνια
Πάνε κάτι χρόνια τώρα που ο θεσμός της αξιολόγησης είναι από τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης: ναι – όχι - ναι μεν, αλλά … κι άλλες απόψεις και διχογνωμίες…  Και να, που το Π.Δ. 152/13 εφαρμόστηκε.  Ένα σύνολο κριτηρίων συνθέτει το προφίλ του κάθε εκπαιδευτικού, ο οποίος θα λαμβάνει μια θέση στην κατάταξη με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το Δόγμα του Σοκ στην Παιδεία
Πόσο τυχαίο είναι, σε μια εποχή με τόσο δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες, να προωθείται με ζήλο ο θεσμός της αξιολόγησης στη δημόσια εκπαίδευση; Σκωτσέζικα ντους με τις οργανικές θέσεις, έλλειψη πιστώσεων, ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών, διορισμοί-εξορίες, μακριά από το σπίτι και την οικογένεια,  περικοπές μισθών που αγγίζουν το 40%, περικοπές στην περίθαλψη, πειθαρχικές διατάξεις «προς γνώση και συμμόρφωση», διαθεσιμότητες, φημολογίες για μοριοδότηση εθελοντών, στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, που καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι οι ελέφαντες του δημοσίου τομέα.
 Έρχεται, λοιπόν, ο θεσμός της αξιολόγησης να μετρήσει την αποδοτικότητα των εκπαιδευτικών κάτω από αυτές τις συνθήκες. Έρχεται, αφού προηγήθηκαν νόμοι και εγκύκλιοι που μιλάνε για ιεράρχηση, έμφαση στην πειθαρχία, στους υπηρεσιακούς κανόνες και την ατομική υπακοή. Τα μεμονωμένα περιστατικά, που σε κάθε κλάδο συμβαίνουν, παίρνουν διάσταση, παραβλέποντας το πραγματικό ισοζύγιο του εκπαιδευτικού έργου και ο εκπαιδευτικός λειτουργός, προβάλλεται στην κοινή γνώμη ως, εν δυνάμει, επίορκος δημόσιος υπάλληλος ενώ «ανάβει το πράσινο φως», έστω και στους λίγους δικομανείς πολίτες που έχουν ανάγκη, να νιώσουν παράγοντες, ακόμη και για 15 λεπτά δημοσιότητας.

Αξιολόγηση Επάρκειας ή Αντοχής;
Mια γρήγορη ματιά στο ιδεώδες του «Νέου Σχολείου» (ψηφιακού-αειφόρου ή όπως αλλιώς θέλετε):
·         Σχολικές αίθουσες- εξεταστικά κέντρα,  απογυμνωμένες από το οποιοδήποτε στοιχείο αισθητικής, με ντεσιμπέλ πίστας αεροδρομίου από την αντήχηση και την απουσία ηχο-απορρόφησης
·         Σχολεία χωρίς επαρκή θέρμανση το χειμώνα & με υψηλές θερμοκρασίες τους ζεστούς μήνες
·         Ανεπάρκεια τεχνολογικού εξοπλισμού και αδυναμία  συντήρησής του
·         Μειωμένη λειτουργικότητα (ή και απουσία) βασικών υποδομών: εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αίθουσες προβολών, εξοπλισμένοι και κατάλληλοι χώροι άθλησης
·         Ανεπάρκεια εξειδικευμένου προσωπικού και δομών Ειδικής Αγωγής, στο όνομα της συνεκπαίδευσης
·         Ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, που παλεύουν να ανταποκριθούν στους αντισταθμιστικούς στόχους τους και  τους εκπαιδευτικούς να εκτελούν, χρέη τραπεζοκόμου και καθαριστή, χωρίς την υποστήριξη σταθερού βοηθητικού προσωπικού
·         Αύλειοι χώροι σε αντίφαση με το ιδεώδες αειφόρο περιβάλλον και με την ευθύνη της εφημερίας να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του εκπαιδευτικού
Αφού λοιπόν, αξιολογήθηκαν και «επιλύθηκαν» όλα αυτά τα θέματα και πολλά ακόμη,  η πολιτεία προχωρά στην αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού. Λογική η απορία: η αξιολόγηση αφορά την επάρκεια του εκπαιδευτικού ή την αντοχή του σε αυτές τις συνθήκες εργασίας;

Στο κυνήγι των προσόντων …. κι όποιος προλάβει
Οι συζητήσεις για την αξιολόγηση, δημιούργησαν πίεση, για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, σε πολλούς εκπαιδευτικούς. Πολλοί εκπαιδευτικοί και κατ’ επέκταση υπάλληλοι, αναλώνονται στη συγκέντρωση μορίων μέσω πιστοποιήσεων, σεμιναρίων, μεταπτυχιακών κλπ. Για να κερδίσουν ένα πιθανό προβάδισμα. Ωραία και καλά όλα αυτά, εάν πραγματικά, μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Εάν, όμως, περιορίζονται στη συσσώρευση «χαρτιών», τότε μάλλον, τζάμπα χρόνος και χρήμα.

Δια Βίου Επιμόρφωση
Μια βασική παράμετρος για την αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων, είναι η επιμόρφωση, δηλαδή η εκπαίδευση σε επιμέρους τομείς, καθώς και η επικαιροποίηση της γνώσης. Τα σεμινάρια που γίνονται, συνήθως, από τους σχολικούς συμβούλους, αφορούν στην επιμέρους εκπαιδευτική διαδικασία και είναι απαραίτητα.  Όμως υπάρχουν κι άλλοι τομείς  που σχετίζονται άμεσα με το εκπαιδευτικό έργο, για τους οποίους δεν γίνονται σεμινάρια, ούτε υπάρχει καθολική πρόσκληση και συμμετοχή των εκπαιδευτικών (στα σεμινάρια του ΙΝ.ΕΠ. η επιλογή των συμμετεχόντων, μετά από δική τους αίτηση, είναι ιδιαίτερα περιορισμένη) :
·         Επιμόρφωση στη Δημόσια Διοίκηση, εφόσον τα σχολεία είναι μέρος της, που θα καθοδηγεί τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς να έχουν καλύτερη γνώση  του δημόσιου μηχανισμού. Διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων, καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων με βιωματικά εργαστήρια
·         Επιμόρφωση στην Οργάνωση και Διοίκηση σχολικών μονάδων, για όλο το διδακτικό προσωπικό. Επιστημονική κι όχι εμπειρική Διαχείριση και διεκπεραίωση διαδικασιών, διοργάνωση και συντονισμός δράσεων, γνώση της νομολογίας, συμμετοχή στους συλλογικούς θεσμούς (υπηρεσιακά - σχολικά συμβούλια, σύλλογοι, επιτροπές κλπ). Εκπαίδευση στη Συμμετοχική Ηγεσία, σε βάσεις ισότιμης συνεργασίας
·         Επιμόρφωση, συχνά και μεθοδικά, στην Ειδική Αγωγή, για όλες τις ειδικότητες, έτσι ώστε οι μαθησιακές δυσκολίες και οι αναπτυξιακές διαταραχές να μην αποτελούν ένα άγνωστο πεδίο και να καλλιεργηθεί κλίμα ενσυναίσθησης για τους μαθητές με ειδικές εκπ/κές ανάγκες.
·         Νέες Τεχνολογίες, με διαρκή επικαιροποίηση γνώσεων, με εξειδικευμένες παρεμβάσεις για κάθε σχολική μονάδα κι όχι συσσώρευση γενικών πληροφοριών

Ο Μεγάλος «Χαμένος»: ο Μαθητής
Η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού έργου είναι συνάρτηση όλων των πτυχών που συνθέτουν το παζλ της εκπαίδευσης. Τα οργανικά και λειτουργικά ζητήματα στις σχολικές μονάδες, μέχρι στιγμής, δεν αντιμετωπίζονται με την τυπική εκτέλεση του καθήκοντος, αλλά με κατάθεση ψυχής των εκπαιδευτικών.
 Θεσμοί που επιβάλλονται, υπό την απειλή ποσοστώσεων, και καλλιεργούν κλίμα αβεβαιότητας, διάσπασης και καχυποψίας, δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση, αλλά και σε κανένα κλάδο. Η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους είναι προαπαιτούμενο για την επίτευξη των κοινών επιδιώξεων: ανθρώπινες συνθήκες στα σχολεία, σύνθεση εκπαιδευτικών οργανισμών και φορέων από ικανούς ανθρώπους, διαφύλαξη των κεκτημένων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και προστασία από ενδεχόμενες διοικητικές-κοινωνικές και πολιτικές αυθαιρεσίες.
Μια κρατική πολιτική με στόχο την αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, θα καλλιεργούσε, όλες εκείνες, τις συνθήκες και θα παρείχε την υποκίνηση, ώστε οι εκπαιδευτικοί να αποδίδουν στο μέγιστο και οι μαθητές να ωφελούνται στο μέγιστο. Τα διοικητικά μέτρα, περιορίζονται μόνο στη διαμόρφωση ενός απρόσωπου «εργοστασιακού» μηχανισμού της δημόσιας διοίκησης, διεκπεραιωτικού χαρακτήρα,  με τελικό αποδέκτη και μεγάλο χαμένο της υπόθεσης, το μαθητή.
Read More »
Αξιολόγηση – Παιδεία = 1-0  Αξιολόγηση – Παιδεία = 1-0 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Εκδήλωση στη Παραμυθιά από το ΠΑΜΕ Εκαιδευτικών για τo νέο σχολείο την Τετάρτη

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
Εκδήλωση στη Παραμυθιά από το ΠΑΜΕ Εκαιδευτικών για τo νέο σχολείο την Τετάρτη

Εκδήλωση με τίτλο, "Νέο Σχολείο – Καινούργια συνταγή με παλιά υλικά", διοργανώνει στην Παραμυθιά το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 19:00 στο θέατρο Καρκαμίσι.

Κεντρικός Ομιλητής: Τάσος Τόκας- Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπ/κων

Παρεμβάσεις: Δημήτρης Χριστοφίδης- πρόεδρος συλλόγου δασκάλων Θεσπρωτίας, Θοδωρής Μπρέστας- εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, Σωτήρης Σπύρου- εκπαιδευτικός πληροφορικής, Ηλίας Κουτσής- εκπαιδευτικός οικονομολόγος.

Στο σχετικό μήνυμα του, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας αναφέρει:

Εκπαιδευτικέ, γονιέ, μαθητή, μαθήτρια,

Εδώ και χρόνια ακούμε συνεχώς όμορφα και μεγάλα λόγια από τους εκάστοτε υπουργούς Παιδείας για ένα σχολείο «νέο», «ψηφιακό», «αειφόρο» με «πρώτο το μαθητή…». Όμως, σε όποιο νομοσχέδιο για τη Παιδεία κι αν ανατρέξουμε εύκολα θα καταλάβουμε ότι οι όμορφες λέξεις κρύβουν το πιο αντιδραστικό περιεχόμενο για το τι σχολείο ετοιμάζουν για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Η κυβέρνηση με τις ευλογίες της ΕΕ, ως πιστός υπηρέτης των επιχειρηματικών ομίλων, επιδιώκει να αλυσοδέσει την παιδεία με τις επιχειρήσεις, φτιάχνοντας ένα σχολείο της αγοράς.

Τα παραπάνω ήδη υλοποιούνται με την ένταση των ταξικών φραγμών ιδιαίτερα τώρα στη περίοδο της κρίσης, δηλαδή: μόρφωση για τους λίγους, αμορφωσιά και σκόρπιες δεξιότητες για τους πολλούς, αύξηση των λειτουργικά αναλφάβητων, άνοιγμα των σχολείων σε χορηγίες από επιχειρήσεις, εκατοντάδες κλεισίματα σχολείων, στρίμωγμα 27 μαθητών ανά αίθουσα, τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ταξικών φραγμών και πετάγματος των μαθητών εκτός σχολείου αποτελεί το νέο σύστημα εξέτασης από την Α’ Λυκείου με βάση την τράπεζα θεμάτων. Η περσινή εφαρμογή του μέτρου δεν έχει να επιδείξει τίποτα θετικό. Καθηγητές, μαθητές και γονείς σε όλη τη χώρα την επικρίνουν και οι μόνοι που την επιδοκιμάζουν είναι οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων αφού τους αυξάνει σημαντικά την πελατεία… Το νέο σύστημα άφησε πέρυσι περίπου το 25% των μαθητών της πρώτης τάξης μετεξεταστέο (!!!) γεγονός που καταδεικνύει ότι το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά μας, αλλά το ίδιο το σχολείο που έχει σχεδιαστεί για να ξεφορτωθεί μαθητές από το Λύκειο και τους ρίξει στον «καιάδα» της ψευτοκατάρτισης.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η λεγόμενη «αξιολόγηση» του εκπαιδευτικού και της εκπαιδευτικής μονάδας που καμία σχέση έχει με τη βελτίωση του διδακτικού έργου. Αντίθετα, σκοπό έχει να οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση και ανταγωνιστική λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αποδέσμευση του σχολείου από την ευθύνη του κράτους, πλήρης κατάργηση της μόνιμης εργασίας, περαιτέρω τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Σε καλούμε να σκεφτείς, να προβληματιστείς τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;
Ένα σχολείο που να μορφώνει ή ένα σχολείο που να εξοντώνει;
Ένα σχολείο που να παρέχει ολόπλευρη μόρφωση ή ένα σχολείο που να εξασφαλίζει αυτές τις δεξιότητες που χρειάζονται οι μεγάλες επιχειρήσεις για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους και να σε πετάνε στο δρόμο αν δεν τους κανείς πια;
Ένα σχολείο όπου τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών θα είναι εξασφαλισμένα, ώστε να ανταποκρίνονται ακόμη καλύτερα στο παιδαγωγικό τους έργο ή ένα σχολείο όπου οι δάσκαλοι θα είναι σκυφτοί γιατί θα έχουν την αγωνία της επιβίωσης κάθε χρόνο;

Σε καλούμε να έρθεις να κουβεντιάσουμε πάνω σε αυτά τα ζητήματα και να συζητήσουμε πώς θα παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.
Read More »
Εκδήλωση στη Παραμυθιά από το ΠΑΜΕ Εκαιδευτικών για τo νέο σχολείο την Τετάρτη Εκδήλωση στη Παραμυθιά από το ΠΑΜΕ Εκαιδευτικών για τo νέο σχολείο την Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) Τρύπες - Καινούρια Ζάλη

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)
Τρύπες - Καινούρια Ζάλη


Read More »
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) Τρύπες - Καινούρια Ζάλη Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)  Τρύπες - Καινούρια Ζάλη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Σαν σήμερα 18 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
Σαν σήμερα 18 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Σαν σήμερα 18 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ) Σαν σήμερα 18 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

ΓΚΑΛΟΠ: Επιλέξτε τα 4 άτομα που θέλετε να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στην Θεσπρωτία

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
ΓΚΑΛΟΠ: Επιλέξτε τα 4 άτομα που θέλετε να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στην ΘεσπρωτίαRead More »
ΓΚΑΛΟΠ: Επιλέξτε τα 4 άτομα που θέλετε να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στην Θεσπρωτία ΓΚΑΛΟΠ: Επιλέξτε τα 4 άτομα που θέλετε να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

ΓΚΑΛΟΠ: Επιλέξτε τα 4 άτομα που θέλετε να είναι υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014
ΓΚΑΛΟΠ: Επιλέξτε τα 4 άτομα που θέλετε να είναι υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία

Read More »
ΓΚΑΛΟΠ: Επιλέξτε τα 4 άτομα που θέλετε να είναι υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία ΓΚΑΛΟΠ: Επιλέξτε τα 4 άτομα που θέλετε να είναι υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1