Ηγουμενίτσα: Τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο από τον σύνδεσμο φίλων του Παναθηναϊκού

Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020
Ηγουμενίτσα: Τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο από τον σύνδεσμο φίλων του Παναθηναϊκού 


Για ακόμη μια φορά, κατανοώντας τις δυσκολίες της εποχής, ο σύνδεσμος φίλων του Παναθηναϊκού Ηγουμενίτσας, συγκέντρωσε τρόφιμα τα οποία παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του συλλόγου για αυτή την προσφορά τους, ειδικά τις ημέρες του Πάσχα που διανύουμε.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο από τον σύνδεσμο φίλων του Παναθηναϊκού Ηγουμενίτσα: Τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο από τον σύνδεσμο φίλων του Παναθηναϊκού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020 Rating: 5

Μόλις στα 17 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020
Μόλις στα 17 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα


Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 17 Απριλίου, είναι 17 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.224, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τρεις νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 108, ενώ 71 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 
«Ανακοινώνονται 17 νέα κρούσματα του κορνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.224, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 568 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 927 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 14 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω..
35 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 108 θανάτους συνολικά στη χώρα. 29 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Read More »
Μόλις στα 17 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα Μόλις στα 17 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προσαγωγή του ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα

Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020
Ηγουμενίτσα: Προσαγωγή του ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα


Την παρέμβαση της αστυνομίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα, προκάλεσε καταγγελία το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιερέας, μετά τη θεία λειτουργία, άνοιξε τις πόρτες του ναού και πιστοί προσήλθαν στο εσωτερικό του για να προσευχηθούν.

Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, η οποία έδιωξε τους όσους πιστούς υπήρχαν στην εκκλησία και προσήγαγε τον ιερέα, στον οποίο γίνανε απλές συστάσεις.

Ο ιερέας ισχυρίστηκε πως δεν έκανε κάτι παράνομο, αφού σύμφωνα με την ΚΥΑ "οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή Μ. Παρασκευή ώρες 13.00 έως 17.00 Μ. Σάββατο ώρες 11.00 έως 13.00. Η ακολουθία του Επιταφίου και η Ανάσταση θα γίνουν από τον Ιερέα με την παρουσία του Ψάλτη και ενός νεωκόρου. Η παρουσία πιστών κατά την ακολουθία του Επιταφίου και της Ανάστασης, που θα γίνουν εντός του Ιερού Ναού, δεν επιτρέπεται. Οι καμπάνες επιτρέπεται να ηχήσουν πένθιμα την Μ. Παρασκευή και χαρμόσυνα στην Ανάσταση".

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο εσωτερικό του ναού προσέρχονταν ένας ένας οι πιστοί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Προσαγωγή του ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Ηγουμενίτσα: Προσαγωγή του ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020 Rating: 5

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας μένει σπίτι και σας εύχεται καλό Πάσχα με το "Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ"

Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020
Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας μένει σπίτι και σας εύχεται καλό Πάσχα με το "Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ"


Read More »
Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας μένει σπίτι και σας εύχεται καλό Πάσχα με το "Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ" Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας μένει σπίτι και σας εύχεται καλό Πάσχα με το "Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020 Rating: 5

Η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου)

Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020
Η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου) 


Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα ( Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό. 
· Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να παρουσιάζει ομαλή εξέλιξη σταθερά βελτιούμενη. 
2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. 
3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται δύο διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παρουσιάζει πολύ ικανοποιητική εξέλιξη. 
· Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι βελτιωμένη. 
4. Χθες από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τριάντα έξι (36) νέα δείγματα. Τα δύο αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα υπόλοιπα τριάντα τέσσερα όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Τα πέντε δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες ήταν αρνητικά. 
· Σήμερα στάλθηκαν εννέα νέα δείγματα για εξέταση. 
· Από το σύνολο των εκατόν εξήντα τριών (163) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα εννέα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Τα δώδεκα δείγματα που εξετάσθηκαν συνολικά κατά την χθεσινή ημέρα ήταν αρνητικά. 
· Σήμερα στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση. 
· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται οικειοθελώς σε καραντίνα στην οικία τους αφού έχει παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος από την διαπίστωση ότι ήταν θετικοί στον Κορωνοϊό . Ακολουθούν τις συστάσεις και τις οδηγίες που τους έχουν παρασχεθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας και όταν κριθεί απαραίτητο από την ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου θα γίνει επανέλεγχος. Όλοι είναι πολύ καλά στην υγεία τους. 
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τετρακόσια δέκα τέσσερα (414) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα τέσσερα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Στο Νοσοκομείο σήμερα δεν νοσηλεύεται πιθανό περιστατικό και δεν λήφθηκε κανένα νέο δείγμα για SARS-COV-2. 
· Σήμερα επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2, ένα δείγμα που είχε αποσταλεί από την Πέμπτη. 
· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 
· Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο στις 12/4/2020. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Σήμερα στάλθηκαν δύο δείγματα για εξέταση. 
· Αναμένεται απάντηση και για το ένα που είχε σταλεί εχθές 16/4. 
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα εννέα (39) δείγματα, τα τριάντα έξι αρνητικά και αναμένεται τα τρία ανωτέρω. 

Αναχώρησαν χθες από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για Ανκόνα, ώστε να μεταβούν στις χώρες προέλευσής τους, δέκα εννέα άτομα από τους διαμένοντες Ευρωπαίους πολίτες στο Camping του Δρεπάνου, οι περισσότεροι Γάλλοι υπήκοοι, αφού τηρήθηκαν όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι κανονισμοί για την ασφαλή τους μετάβαση από το χώρο διαμονής έως τον λιμένα Ηγουμενίτσας και την επιβίβασή τους στο πλοίο. 
Στο Camping εξακολουθούν να διαμένουν είκοσι δύο άτομα τα οποία παρακολουθούνται και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
Read More »
Η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου) Η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020 Rating: 5

Πασχαλινό μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη

Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020
Πασχαλινό μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. ΚαχριμάνηΗπειρώτισσες, Ηπειρώτες, 

Σήμερα γιορτάζουμε το Άγιο Πάσχα, σε πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά με την ίδια πνευματικότητα. 
Το γιορτάζουμε μέσα στα σπίτια μας, χωρίς επισκέπτες, χωρίς τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ζουν και εργάζονται σε άλλες περιοχές. 
Είναι το λιγότερο που στερούμαστε, αναλογιζόμενοι τις τεράστιες συνέπειες που έχει η πανδημία του κορονωϊού. Μια πανδημία που σαρώνει την υφήλιο, που αφαίρεσε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, με εκατοντάδες χιλιάδες να νοσούν, ισχυρές οικονομίες να έχουν τιναχτεί στον αέρα και προηγμένα συστήματα υγείας να έχουν καταρρεύσει. 

Η πανδημία απέδειξε πόσο τελικά ανίσχυρη είναι η ανθρωπότητα μπροστά σε μια πανδημία, σε ένα φαινόμενο που ξεπερνά την ανθρώπινη φύση. 
Έδειξε όμως και το τι μπορεί να πετύχει μια κοινωνία αν είναι οργανωμένη, διορατική, αποφασιστική και πειθαρχημένη. Κι εδώ η Ελλάδα ήταν πρωτοπόρα. 
Το Πάσχα, είναι η κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης. Το μήνυμά της είναι διαχρονικό, πνευματικό αλλά και κοινωνικό. 

Συνηθίζουμε να λέμε, πως μετά το Γολγοθά των καθημερινών προβλημάτων ακολουθεί η χαρμόσυνη περίοδος, η περίοδος της Ανάστασης. Και το μήνυμα αυτό το χρειαζόμαστε τώρα, όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια. 
Να είστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος, έστω και αν η διάρκεια της κρίσης θα είναι μακρύτερη. Έστω και αν χρειαστεί να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερο αγώνα για να μπούμε ξανά σε αναστάσιμη πορεία. 

Η σκέψη μας σήμερα στρέφεται σε όλους εκείνους που σήμερα είτε νοσηλεύονται, είτε βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό: Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καρτερία, ώστε να επανέλθουν γρήγορα υγιείς σε κανονικούς ρυθμούς ζωής. 

Σκεφτόμαστε επίσης εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά της νόσου: Στους ιατρούς, στους νοσηλευτές, στους αστυνομικούς, στους πυροσβέστες, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στη διατροφική αλυσίδα, σε όλους που έχουν σχέση με το συντονισμό των ενεργειών κατά του κορωνοϊού. 

Σκεφτόμαστε και όσους έχουν ανάγκη και εκείνους που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα λήξης του συναγερμού. 

Το ελάχιστο που μπορούμε σήμερα να τους πούμε, είναι να πάρουν δύναμη από το μήνυμα της Ανάστασης και να μη χάσουν το κουράγιο και την υπομονή. 
Όλοι μαζί, όπως και μέχρι σήμερα, θα δώσουμε τη «μάχη» για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων. 

Η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε το καθήκον της σε ο, τι αφορά την προετοιμασία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στηρίζοντας τις δημόσιες δομές Υγείας, λαμβάνοντας και τα αναγκαία μέτρα σε διοικητικό επίπεδο. 
Η Ήπειρος είναι από τις Περιφέρειες που μέχρι και σήμερα έχει ελάχιστα κρούσματα. Κι αυτό επιτεύχθηκε με τη συνεργασία όλων σας. Στο χέρι μας είναι να μη χαλάσουμε την εικόνα τις επόμενες ημέρες. 

Κάνουμε υπομονή και σε λίγες ημέρες θα μπορούμε να γιορτάσουμε με τους φίλους μας, να εργαζόμαστε όπως και πριν. 
Εύχομαι σε όλους η Ανάσταση του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές μας, να δυναμώνει τον καθημερινό μας αγώνα και να μας χαρίζει υγεία, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. 

Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά.
Read More »
Πασχαλινό μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη Πασχαλινό μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020 Rating: 5

Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας για το Πάσχα

Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020
Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας για το Πάσχα 
Αγαπητές συνδημότισσες,
Αγαπητοί συνδημότες, 

Η κορύφωση του Θείου Δράματος αποτελεί άγγελμα ελπίδας και καρτερικότητας επιβεβαιώνοντας πως ύστερα από κάθε θυσία, στο τέλος κάθε Γολγοθά, έρχεται η Ανάσταση. 
Εύχομαι το φετινό Πάσχα να ενδυναμώσει την πίστη και την προσδοκία μας για ένα ευοίωνο αύριο και με επιμονή και υπομονή να υπερβούμε τις προκλήσεις των δύσκολων ημερών που διανύουμε. 

Η Θυσία του Θεανθρώπου ας μας δώσει κουράγιο και με οδηγό την ανιδιοτελή αγάπη του Χριστού προς τον συνάνθρωπο, ας πορευτούμε αισιόδοξοι και μονιασμένοι, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον σεβασμό και την αλληλεγγύη μας προς τον αδύναμους. 

Ως Δήμος συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε κόντρα στην κάθε δυσκολία.
Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα κι επιμονή για να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη και για να δώσουμε ελπίδα την κοινωνία μας. 

Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στον δικό μας Γολγοθά και είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρουμε. 

Καλό Πάσχα με Υγεία, Δύναμη, Γαλήνη και Ευτυχία. 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας 
Ιωάννης Λώλος
Read More »
Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας για το Πάσχα Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας για το Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020 Rating: 5

Ευχές από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020
Ευχές από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας


Read More »
Ευχές από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας Ευχές από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020 Rating: 5

Ευχές από τον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση

Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020
Ευχές από τον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση


Read More »
Ευχές από τον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση Ευχές από τον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020 Rating: 5

Σελίδες