Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη νέα σχολική χρονιά

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη νέα σχολική χρονιά


«έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας και η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Σουλίου εύχονται σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Μια σχολική χρονιά που ξεκινά με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικούς - με τα σχολεία μας υποχρηματοδοτούμενα – χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και με μεγάλους « χαμένους» τους μαθητές που χρειάζονται παράλληλη στήριξη.
Επειδή δεν είναι κανονικότητα κάθε χρόνο να υπάρχει και ένα νέος «κόφτης» στις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας αλλά και στο δικαίωμά τους στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ, γιατί η ζωή των παιδιών μας δεν είναι « πάμε κι όπου βγει». Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας και η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Σουλίου θα είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τη μόρφωση και τη ζωή που δικαιούνται όλα τα παιδιά .
Read More »
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη νέα σχολική χρονιά Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη νέα σχολική χρονιά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Η Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΖΑ

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Η Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΖΑ

«Μαζί με τον λαό της
Ηγουμενίτσας στους αγώνες για
τις ανάγκες των πολλών και όχι
για τα κέρδη των λίγων»

Σχόλιο για τις δηλώσεις του κ. Μπέζα για τις Πρόσφατες πλημμύρες
ΔΕΙ ΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Ω ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (*)

Τα φυσικά φαινόμενα υπάρχουν αντικειμενικά, πέρα από την θέληση του ανθρώπου. Πάντα συνέβαιναν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Στην ένταση τους μόνο, έμμεσα παρεμβαίνει ο άνθρωπος με τις διαχρονικές παρεμβάσεις του στην φύση. Η ανάπτυξη της παραγωγής από την αποψίλωση των δασών με σκοπό την εξασφάλιση καλλιεργήσιμης γης, μέχρι την σημερινή άναρχη ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής με σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους. Μόνο στην ένταση και στην συχνότητα των φαινόμενων επιδρά η ανθρώπινη δραστηριότητα. Είναι αυτό που ονομάζουν “ κλιματική αλλαγή”. Άρα πάντα θα βρέχει, και μερικές φορές με ακραία τρόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις θρησκείες αναφέρονται καταστρεπτικές πλημμύρες, όπως λ.χ. ο κατακλυσμός του Νώε.

Άρα το πρόβλημα μας είναι πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από αυτά τα φαινόμενα. Ποιά είναι η σημερινή «κιβωτός» που μπορεί να μας προστατεύσει από τις πλημμύρες;

Η ανάπτυξη της επιστήμης και τις τεχνολογίας μας επιτρέπει σήμερα να προβλέπουμε τις έντονες βροχοπτώσεις και να παίρνουμε μέτρα προστασίας από αυτές. Μπορεί να υπάρξει αντιπλημμυρική προστασία. Για αυτή όμως απαιτείται συγκεκριμένος σχεδιασμό και έργα.

Αφού λοιπόν υπάρχουν τα μέσα γιατί πνιγόμαστε κάθε χειμώνα; Μήπως επειδή οι δημοτικές αρχές όλης της χώρας δεν ακολουθούν «την σύγχρονη άποψη για την αντιμετώπιση των πλημμυρών…» και ένα

« έξυπνο σχεδιασμό που θα βασίζεται και σε μικρά έργα κατανεμημένα σε επιλεγμένες θέσεις στη συνολική λεκάνη απορροής….» όπως αναφέρει σε παρέμβαση για τις πλημμύρες ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας, με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel;;

Αλήθεια μπορεί να είναι αυτός ο λόγος;; Ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες μελέτες;

Δηλαδή σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. που έχουμε τέτοια πλημμυρικά φαινόμενα ,οι επιστήμονες δεν έχουν πάρει χαμπάρι αυτές τις «έξυπνες» λύσεις;; Πιθανόν ο κ. Μπέζας να είχε δίκιο , αν το πρόβλημα ήταν τεχνικό. Αλλά δεν είναι τέτοιο. Αν ήταν τέτοιο οι επιστήμη θα μπορούσε τόσα χρόνια να βρει λύση. Αλλά είναι πρόβλημα μη χρηματοδότησης τέτοιων έργων. Είναι ένα πρόβλημα καθαρά πολιτικό. Η Ε.Ε. που διαθέτει ένα πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους από το ταμείο ανάκαμψης (30 δις ευρώ στην χώρα μας για την «πράσινη μετάβαση»), δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για τέτοια έργα. Δεν είναι θέμα «ωρίμανσης των έργων» η κακής μελέτης, αλλά ότι αυτά τα έργα θεωρούνται «μη επιλέξιμα» από τα προγράμματα της Ε.Ε. γιατί δεν συνάδουν με την πολιτική «κόστους οφέλους» και δεν χρηματοδοτούνται από αυτήν. Δεν είναι σαν τους δρόμους που αποφέρουν κέρδη στους «επενδυτές» από τα διόδια. Είναι δυνατόν να μην το γνωρίζει αυτό ο κ. Μπέζας με την τόσο μεγάλη του πείρα από κυβερνητικές θέσεις;

Τα αντιπλημμυρικά έργα χρηματοδοτούνται μόνον «κατόπιν εορτής», αφού πρώτα χαρακτηρισθεί μια περιοχή πλημμυροπαθής. Τέτοια είναι και τα έργα που μνημονεύει στην δήλωση του (π.χ. στα ρέματα Ξηροποτάμου ή Γκούρας). Στα Σύβοτα που πλημμύρισαν πέρυσι τέτοιο καιρό υπήρχαν μελέτες τόσο από τις υπηρεσίες του δήμου (διευθέτηση ρέματος προς Ζάβια), όσο και από την ΔΕΥΑΗ για τα όμβρια ύδατα, οι οποίες για χρόνια ήταν στα συρτάρια σαν μη «επιλέξιμες». Η Λαϊκή Συσπείρωση επέμενε σε αυτό το ζήτημα τόσο στον δήμο όσο και στην περιφέρεια αλλά η απάντηση ήταν η ίδια. (Τώρα μετά την πλημμύρα ελπίζουν να πάρουν σειρά για «ωρίμανση»…….)

Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει αυτά τα πράγματα ο κ. Μπέζας; Και πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αν εκλεγεί δήμαρχος, χωρίς την απαιτούμενη χρηματοδότηση; Άραγε με έξυπνες ιδέες;

Με το σκεπτικό του ο κ. Μπέζας απαλλάσσει το κεντρικό κράτος και την κυβέρνηση που διαθέτει ένα σωρό χρήματα (πάνω από 5 δις ευρώ τον χρόνο) για στρατιωτικές Νατοϊκές δαπάνες και την πολιτική “ κόστους οφέλους “ της E.E.. Χρεώνει το πρόβλημα στην δημοτική αρχή (Δ.Α).(Αν αυτή αλλάξει και βγει πιο ικανή, θα λυθούν τα προβλήματα με “έξυπνες” λύσεις. Αιθεροβάμων; Δεν νομίζουμε)

Προφανώς η σημερινή Δ.Α. έχει σοβαρότατες ευθύνες, γιατί δεν ενημερώνει τον λαό για την αιτία των προβλημάτων, γιατί δεν κινητοποιεί τον λαό με σκοπό την λύση τους, γιατί προσαρμόζεται και πειθαρχεί στην γραμμή του κράτους ,της κυβέρνησης και της Ε.Ε.. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν λύνονται τα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων. Αυτό δε γίνεται στους περισσότερους δήμους.

Με το αφήγημα του ο κ. Μπέζας συσκοτίζει τις αιτίες και τις κύριες ευθύνες, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και δεν βοηθά στην λύση του προβλήματος. Κάθε μέρα γίνεται και πιο καθαρό στον λαό ότι έχουν συνολικά εγκληματικές ευθύνες για τις καταστροφές που γίνονται ΟΛΟΙ τους : κεντρικό κράτος, κυβέρνηση, κόμματα που κυβέρνησαν, περιφερειακές και δημοτικές αρχές. “ΑΚΡΑΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ” είναι η πολιτική τους που αφήνει ανοχύρωτο τον λαό. Για αυτό μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” τόσο στον δήμο μας όσο και στην περιφέρεια κάθε χρόνο κατά την συζήτηση του προγράμματος των τεχνικών έργων και του προϋπολογισμού, επιμένει για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικών και έργων αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Αλλά κάθε χρόνο παίρνουμε την ίδια απάντηση, ότι δεν είναι «επιλέξιμα» έργα και δεν χρηματοδοτούνται από τα κρατικά και προγράμματα της Ε.Ε.. Ο κ Μπέζας αφού έχει έξυπνες ιδέες, ας βρει και μια ιδέα για την χρηματοδότηση τέτοιων έργων.

Όπως επίσης και για την μελέτη της λεκάνης απορροής γιατί χωρίς αυτή δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το μισό Λαδοχώρι είναι κτισμένο κάτω από το ύψος του δρόμου και οι παραλιακοί δρόμοι της πόλης μας πολύ πιο χαμηλά από το λιμάνι και την «χερσαία ζώνη», με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν ακόμα και με μια βροχούλα. Στην παραλιακή μας πόλη δεν υπάρχει διέξοδος για να φύγουν τα νερά. Αποτέλεσμα της άναρχης καπιταλιστικής ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης της γης.

Για την λύση των προβλημάτων στον δήμο προφανώς « χρειάζονται γνώση, εμπειρία, μέθοδος». Αλλά χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικότητα.

Το «ΔΕΙ ΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ…» του Δημοσθένη δεν σας λέει τίποτα;

Εμείς θα επιμείνουμε ότι για να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα δεν αρκούν οι «έξυπνες» ιδέες, αλλά απαιτείται η αγωνιστική λαϊκή διεκδίκηση από ένα κράτος που είναι πολύ αποτελεσματικό και γενναιόδωρο προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά εχθρικό προς τα λαϊκά συμφέροντα.

Και αυτό πρέπει να γίνει τώρα, πριν συμβεί το επόμενο «ακραίο φαινόμενο».

Για αυτό και το κεντρικό σύνθημα της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, με το οποίο διεκδικεί την λαϊκή ψήφο σε αυτές τις εκλογές, είναι : «Μαζί με τον λαό της Ηγουμενίτσας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων»

(*) Παράφραση λόγου του Δημοσθένη, που από τότε εντόπισε την αιτία των προβλημάτων


Read More »
Η Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΖΑ Η Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΖΑ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Το πρόγραμμα του αγιασμού σε όλα τα σχολεία του Δήμου Σουλίου

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Το πρόγραμμα του αγιασμού σε όλα τα σχολεία του Δήμου ΣουλίουΠρώτο χτύπημα του κουδουνιού αυριο Δευτέρα με τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία.

Ο αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Σουλίου θα τελεστεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
1o Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς: 09:30
2o Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς: 10:00
3o Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς: 09:30
Νηπιαγωγείο Ζερβοχωρίου: 08:30
Νηπιαγωγείο Γλυκης 09:00
1o Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς: 09:15
Δημοτικό Σχολείο Ξηρολόφου: 08:30
Δημοτικό Σχολείο Νεράιδας: 09:00
Δημοτικό Σχολειο Γαρδικίου: 09:15
Δημοτικό Σχολείο Γλυκής: 09:00
Δημοτικό Σχολείο Τσαγγαρίου: 09:00
Γυμνάσιο Παραμυθιάς: 10:00
Γυμνάσιο Γαρδικίου: 09:30
Γενικό Λύκειο Παραμυθιάς: 10:00
Επαγγελματικό Λύκειο Παραμυθιάς: 09:00
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Παραμυθιάς: 09:00

Καλή σχολική χρονιά!Read More »
Το πρόγραμμα του αγιασμού σε όλα τα σχολεία του Δήμου Σουλίου Το πρόγραμμα του αγιασμού σε όλα τα σχολεία του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Ποιος είναι ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος που φέρεται να διεκδικεί την Μητρόπολη Παραμυθιάς

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Ποιος είναι ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος που φέρεται να διεκδικεί την Μητρόπολη Παραμυθιάς


Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος (κατά κόσμον Θεόδωρος Κουμαριανός) , γεννήθηκε στον Βόλο το 1953. Σπούδασε αρχικά στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και ακολούθως στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Στην συνέχεια διορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία της Ελλάδας και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

Εκλέχθηκε τον Οκτώβριο 1999 από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Παραιτήθηκε την 1η Μαρτίου 2005 μετά απο εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Ελεγχόταν για δήλωση ψευδούς κατοικίας, για δανεισμό 5.000€ στην τότε πρόεδρο πρωτοδικών Αντωνία Ηλία και για σχέσεις με τον εμπλεκόμενο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη άλλα και με άλλους δικαστικούς λειτουργούς.

Πάντως όλες οι καταγγελίες που διερευνήθηκαν από την Ιερά Σύνοδο οδήγησαν είτε στην απαλλαγή των αρχιερέων είτε τις υποθέσεις στο αρχείο ελλείψει στοιχείων και αξιόπιστων μαρτύρων.

Για πολλούς τότε η παραίτηση του κ. Θεόκλητου θεωρήθηκε ως θυσία για να διασωθεί το κύρος της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αρχιεπίσκοπου Χριστοδούλου και σύμφωνα με τους ίδιους, παραμένει μια εκκρεμότητα που πρέπει να διευθετηθεί.

Ο κ. Θεόκλητος αποκαταστάθηκε μερικώς με πρόταση του αείμνηστου Χριστόδουλου και εξελέγη με τον τιμητικό τίτλο τιτουλάριος μητροπολίτης Βρεσθένης.

Αργότερα ο αρχιεπίσκοπος Χριστοδούλος εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Θεόκλητος έκανε λάθος που παραιτήθηκε. Η δήλωση αυτή δημιούργησε την αίσθηση σε αρχιερείς πως η επιστροφή τού κ. Θεόκλητου σε κάποια Μητρόπολη, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να “διευθετηθεί”.

Απο τότε ο κ. Θεόκλητος διεκδίκησε 2 φορές Μητροπόλεις (σε Κομοτηνή και Λαγκαδά) χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, ενώ εχει εκδηλώσει και παλαιοτέρα το ενδιαφέρον του για την Μητρόπολή Παραμυθιάς.


Read More »
Ποιος είναι ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος που φέρεται να διεκδικεί την Μητρόπολη Παραμυθιάς Ποιος είναι ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος που φέρεται να διεκδικεί την Μητρόπολη Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Λαϊκή Συσπείρωση-Απο την πολιτική εκδήλωση και την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Θεσσαλίας

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Λαϊκή Συσπείρωση-Απο την πολιτική εκδήλωση και την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Θεσσαλίας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης το πρωί του Σαββάτου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Αννίτα Δημητρίου γραμματέας της ΚΟΒ Παραμυθιάς του ΚΚΕ και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου στην ΔΕ Παραμυθιάς. Στην Συνέχεια το λόγο πήρε ο Θοδωρής Μπρέστας υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και τέλος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Πρέντζας.

Και οι τρεις ομιλητές στάθηκαν στην πλούσια αγωνιστική δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης εντός και εκτός Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και στους βασικούς άξονες της πάλης για το προσεχές διάστημα. Ασφαλώς οι ομιλίες αλλά και η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε στα οξύτατα ζητήματα πολιτικής προστασίας και στην τραγική κατάσταση που βιώνει τις μέρες αυτές ο λαός της Θεσσαλίας. Κατάστασή για την οποία εγκληματικές είναι διαχρονικές ευθύνες όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, της πολιτικής κόστους- οφέλους της ΕΕ αλλά και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που υπηρετούν τέτοιες πολιτικές. Για αυτό όπως τόνισαν οι ομιλητές είναι κομβικής σημασίας η στήριξη των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού, σε δήμους και περιφέρειες.

Επιπλέον, από νωρίς το πρωί ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης προχώρησε στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Θεσσαλίας στον χώρο απέναντι από το Δημαρχείο Σουλίου. Ο λαός της Παραμυθιάς και όλου του Δήμου Σουλίου απέδειξε την έμπρακτη συμπαράστασή του μιας που σε λίγες μόνο ώρες συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες αγαθών απαραίτητων για την άμεση ανακούφιση των ανθρώπων, κόντρα στην εγκληματική και προκλητική αδιαφορία, απάθεια και ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού. Τα είδη πρώτης ανάγκης παραδόθηκαν το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα που συντονίζει την συγκέντρωση υλικών από όλο τον νομό.

Στηρίζουμε- ψηφίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση” παντού!
Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!Read More »
Λαϊκή Συσπείρωση-Απο την πολιτική εκδήλωση και την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Θεσσαλίας Λαϊκή Συσπείρωση-Απο την πολιτική εκδήλωση και την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Θεσσαλίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Στον Ηρακλή ο Παναγιώτης Λύγκας

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Στον Ηρακλή ο Παναγιώτης Λύγκας


Παίκτης του Ηρακλή είναι και επίσημα ο Παναγιώτης Λύγκας, με τον 20χρονο Παραμυθιώτη αμυντικό μέσο να υπογράφει συμβόλαιο δύο ετών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ Ηρακλής:

Την 3η της μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε η ομάδα μας, η οποία απέκτησε τον κορυφαίο παίκτη του Θεσπρωτού, Παναγιώτη Λύγκα, με τον 20χρονο αμυντικό χαφ να θεωρείται ένα από τα σημαντικά projects της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Παναγιώτης Λύγκας άρχισε την καριέρα του από την Παραμυθιά και στη συνέχεια επελέγη από την Κ-17 του Ολυμπιακού, για να μεταγραφεί στην Κ-19 του Απόλλωνα Σμύρνης και στον Αχέροντα Καναλακίου, πριν βρεθεί στον Θεσπρωτό, στον οποίο διακρίθηκε ιδιαιτέρως κατά τη διετή παρουσία του


Read More »
Στον Ηρακλή ο Παναγιώτης Λύγκας Στον Ηρακλή ο Παναγιώτης Λύγκας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Δήμος Σουλίου-Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες απο τις πλημμύρες

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Δήμος Σουλίου-Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες απο τις πλημμύρεςΟ Δήμος Σουλίου δια του Κέντρου Κοινότητας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει δράση, προκειμένου να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι οποίοι βιώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες με φονικά και καταστροφικά αποτελέσματα.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη αλλά και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας μέσα από την συλλογή πρώτων ειδών που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, ( 08:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.) . Οι προσφορές θα συγκεντρώνονται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου , Κ.Καραμανλή 179, Παραμυθιά.

Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες του Δήμου Σουλίου να στηρίξουν ατομικά αλλά και συλλογικά (μέσω των συλλόγων της περιοχής) αυτήν μας την προσπάθεια , προκειμένου όλοι να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους συμπολίτες μας.

Τα είδη που είναι απαραίτητα είναι τα κάτωθι:
(ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)

ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ
Παπλώματα
Κουβέρτες
Σεντόνια
Μαξιλάρια
Πετσέτες

2. ΡΑΝΤΖΑ – ΣΤΡΩΜΑΤΑΚΙΑ
ΡΟΥΧΑ ( ΑΝΤΡΙΚΑ- ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ – ΠΑΙΔΙΚΑ)
ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ
ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Read More »
Δήμος Σουλίου-Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες απο τις πλημμύρες Δήμος Σουλίου-Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες απο τις πλημμύρες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί για το δήμο Σουλίου | Όλα τα ονόματα των συνδυασμών

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί για το δήμο Σουλίου | Όλα τα ονόματα των συνδυασμώνRead More »
Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί για το δήμο Σουλίου | Όλα τα ονόματα των συνδυασμών Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί για το δήμο Σουλίου | Όλα τα ονόματα των συνδυασμών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

ΕΞΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
ΕΞΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ


Οι Βορειοηπειρώτες ομογενείς που έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα και κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Ηγουμενίτσας, αποτελούν μια σημαντική συνιστώσα της τοπικής κοινωνίας, που με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή έχουν δημιουργήσει οικογένειες και περιουσίες στην ευρύτερη περιοχή. Για το Συνδυασμό «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» αποτελούν ισότιμους συνδημότες και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και ιστορίας της περιοχής μας.
Αλλά και οι ομογενείς από την Βόρεια Ήπειρο που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Δήμου και δεν κατοικούν μόνιμα σε αυτόν, διατηρούν ισχυρούς οικογενειακούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς με την περιοχή μας και συνιστούν μια κατηγορία συνδημοτών, που πρέπει να ακούσουμε και να συναντηθούμε. Τους προηγούμενους μήνες είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με πολλούς συμπατριώτες από τις προαναφερθείσες κατηγορίες και να αναλύσουμε τα προβλήματα που τους απασχολούν, τα οποία είναι πολλά και μεγάλα, σχετίζονται με κρατικές πολιτικές και διακρατικές σχέσεις και εκφεύγουν του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Υπάρχουν όμως ζητήματα στα οποία ο Δήμος Ηγουμενίτσας μπορεί να παρέμβει, όπως:
1.Λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης των ομογενών, στα πρότυπα της «Υπηρεσίας μιας Στάσης» στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι ομογενείς για να λαμβάνουν συμβουλές, βοήθεια και υποστήριξη για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες του Γραφείου θα προσφέρονται και επιτόπου, καθώς και με τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών.
2.Ισότιμη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων των Βορειοηπειρωτών στις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου. Υποστήριξη ομογενειακών πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων, για την αποτελεσματικότερη εκπλήρωση των σκοπών τους.
3.Συμμετοχή εκπροσώπων των Βορειοηπειρωτών στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, καθώς και σε άλλα συλλογικά όργανα στα οποία συζητούνται θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
4.Σε συνεργασία με τους Δήμους Φιλιατών και Φοινικαίων (Αλβανίας) να δημιουργηθεί ένας ενιαίος πολιτιστικός και κοινωνικός χώρος, μέσω της κοινής δράσης για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών διασυνοριακών προγραμμάτων της Ε.Ε. και άλλων διεθνών οργανισμών (INTERREG, EURO – MED, IPA ADRION, NEXT MED, INTERACT, URBACT, ESPON κ.α.) για την υλοποίηση έργων και δράσεων στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, των υποδομών μεταφορών – επικοινωνιών, της εκπαίδευσης, του πρωτογενούς τομέα, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας κ.α.
5.Διεκδίκηση για τη χάραξη του «μπλε διαδρόμου» (blue corridor) στην πραγματική παραθαλάσσια διαδρομή, που θα ενώνει την Αυλώνα, τη Χειμάρρα, τους Αγίους Σαράντα, την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα. Είναι μια απαίτηση αναπτυξιακή για μια περιοχή με πολλά προβλήματα, αλλά και μεγάλες προοπτικές. Είναι ένα αίτημα που σχετίζεται με προφανείς εθνικούς λόγους. Είναι, εντέλει η σωστή λύση για ένα μεγάλο πρόγραμμα ευρωπαϊκής διάστασης και σημασίας.
6.Πίεση για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου.
Τα προαναφερόμενα είναι μερικά από τα βασικά σημεία του προγράμματός μας, για την ομογένεια. Είμαστε σίγουροι ότι τυγχάνουν της ευρύτατης αποδοχής των μελών της, όπως επίσης είμαστε βέβαιοι ότι είναι απολύτως ρεαλιστικά και εφικτά. Το ότι δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, οφείλεται καθαρά σε έλλειψη βούλησης. Εμείς και θέλουμε, αλλά σαφώς και μπορούμε να τα κάνουμε πράξη.
Read More »
ΕΞΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΕΞΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ Παλαίμαχων Θεσπρωτίας και επίλεκτων της Εθνικής

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ Παλαίμαχων Θεσπρωτίας και επίλεκτων της ΕθνικήςRead More »
Φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ Παλαίμαχων Θεσπρωτίας και επίλεκτων της Εθνικής Φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ Παλαίμαχων Θεσπρωτίας και επίλεκτων της Εθνικής Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί για το δήμο Ηγουμενίτσας | Όλα τα ονόματα των συνδυασμών

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023

 Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί για το δήμο Ηγουμενίτσας | Όλα τα ονόματα των συνδυασμών


Read More »
Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί για το δήμο Ηγουμενίτσας | Όλα τα ονόματα των συνδυασμών  Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί για το δήμο Ηγουμενίτσας | Όλα τα ονόματα των συνδυασμών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

"Οργώνει" το δήμο Σουλίου ο Θανάσης Ντάνης

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
"Οργώνει" το δήμο Σουλίου ο Θανάσης Ντάνης


Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου ο κ. Ντάνης, με υποψηφίους των κοντινών Κοινοτήτων, υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους για το Δήμο Σουλίου, καθώς και κλιμάκιο του συνδυασμού ΝΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία  και στη συνέχεια συμμετείχαν στο ημερήσιο  παραδοσιακό πανηγύρι που διοργανώνει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ιεράς Μονής και η  Δημοτική Κοινότητα Πέντε Εκκλησιών. 
Εκεί συνομίλησε με κατοίκους και παρευρισκόμενους για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, τα οποία και κατέγραψε,  ώστε στη συνέχεια να βοηθήσει στην επίλυσή των. 
Πολλές ευχές για τη σημερινή γιορτή.
Read More »
"Οργώνει" το δήμο Σουλίου ο Θανάσης Ντάνης "Οργώνει" το δήμο Σουλίου ο Θανάσης Ντάνης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών | Κατασχέθηκαν 43 γρ. ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών | Κατασχέθηκαν 43 γρ. ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθησαν χθες (08-09-2023) το απόγευμα σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων 4 ημεδαποί, 3 άντρες και 1 γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να βρίσκονται σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και επιχείρησαν να διαφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, πλην όμως συνελήφθησαν διαδοχικά ύστερα από αναζητήσεις.

Στο πλαίσιο των κατ’ οίκων ερευνών συνελήφθη και η ημεδαπή, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά:
· 2 αυτοκίνητα
· 43,1 γραμμάρια ηρωίνη
· 71 ναρκωτικά χάπια
· 2.710 ευρώ
· 2 κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών | Κατασχέθηκαν 43 γρ. ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών | Κατασχέθηκαν 43 γρ. ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Πανελλαδική αποχή από τη λήψη φωτογραφιών για κρατικά έγγραφα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Πανελλαδική αποχή από τη λήψη φωτογραφιών για κρατικά έγγραφα


Πανελλαδική αποχή από τη λήψη φωτογραφιών για κρατικά έγγραφα και κλείσιμο των φωτογραφείων, στις 13 Σεπτεμβρίου.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση:
-να ανασταλεί η απόφαση λήψης των φωτογραφιών από τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους στα Αστυνομικά Τμήματα ή από οποιοδήποτε άλλο κρατικό υπάλληλο σε οποιαδήποτε υπηρεσία
-να μην επιβληθεί παράβολο έκδοσης ταυτότητας
-να ενημερωθούμε με ποιες διαδικασίες, από που έγινε και πόσο κόστισε η προμήθεια του φωτογραφικού εξοπλισμού
-να αποκαλυφθεί που πηγαίνουν τα 10 ευρώ του παράβολου και ποια εταιρεία έχει αναλάβει το έργο έκδοσης των νέων ταυτοτήτων και με ποιες διαδικασίες
Read More »
Πανελλαδική αποχή από τη λήψη φωτογραφιών για κρατικά έγγραφα Πανελλαδική αποχή από τη λήψη φωτογραφιών για κρατικά έγγραφα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»


Η Αδελφότητα Περδικιωτών, ζήτησε να στείλουμε τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη της Πέρδικας, προκειμένου να τις δημοσιεύσει σε προσεχές φύλλο της εφημερίδας «Περδικιώτικα». Ο Συνδυασμός «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» έχει διατυπώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για τη Δημοτική Ενότητα Πέρδικας, το οποίο είναι ήδη αναρτημένο στο διαδικτυακό τόπο www.igoumenitsa-symmaxia.gr.
Το πρόγραμμα αυτό το συζητήσαμε αναλυτικά το προηγούμενο διάστημα με φορείς και πολίτες της Πέρδικας και μέσα από αυτή τη διαδικασία ανοικτής διαβούλευσης, έχει ήδη εμπλουτιστεί. Με τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της Δ.Ε. Πέρδικας Τάσο Ρούσση και Ηλία Παππά, καθώς και με τους υποψηφίους Συμβούλους της Κοινότητας Πέρδικας Γιώργο Γιαννακό, Παναγιώτη Κώστα, Λίτσα Παπαζώη και Ιρμόνα Τζελίλαϊ, συζητήσαμε και οριστικοποιήσαμε το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας.
Σύνοψη του προγράμματος αυτού θα σταλεί για δημοσίευση στην εφημερίδα της Αδελφότητας «Ο Περδικιώτης» και το σύνολο αυτού θα αναρτηθεί στον διαδικτυακό μας τόπο. Φυσικά, το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί – ως τμήμα του συνολικού προγράμματος – στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7. 30 στο Ξενοδοχείο Angelika Palace στην Ηγουμενίτσα.
Σας περιμένουμε όλους εκεί.
Read More »
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Οι υποψήφιοι του Γιάννη Λώλου στη δημοτική κοινότητα Μαυρουδίου

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Οι υποψήφιοι του Γιάννη Λώλου στη δημοτική κοινότητα ΜαυρουδίουRead More »
Οι υποψήφιοι του Γιάννη Λώλου στη δημοτική κοινότητα Μαυρουδίου Οι υποψήφιοι του Γιάννη Λώλου στη δημοτική κοινότητα Μαυρουδίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Σε σοβαρή κατάσταση 15χρονος μετά από πτώση από το μπαλκόνι 4ου ορόφου

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Σε σοβαρή κατάσταση 15χρονος μετά από πτώση από το μπαλκόνι 4ου ορόφου


Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου διακομίσθηκε ένας 15χρονος ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση που είχε.

Ο 15χρονος έπεσε από το μπαλκόνι 4ου ορόφου, στο σπίτι που διέμενε με την οικογένειά του στην περιοχή της Άρτας.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης και στη συνέχεια, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης διακομίσθηκε στο Ρίο.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι οικείοι του, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή.
Read More »
Σε σοβαρή κατάσταση 15χρονος μετά από πτώση από το μπαλκόνι 4ου ορόφου Σε σοβαρή κατάσταση 15χρονος μετά από πτώση από το μπαλκόνι 4ου ορόφου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Τραυματίστηκε 84χρονη σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Τραυματίστηκε 84χρονη σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, για τραυματισμό 84χρονης ημεδαπής επιβάτιδας σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, στον λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω κατά τη διάρκεια επιβίβασης της στο πλοίο, παραπάτησε στον καταπέλτη, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό της. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Read More »
Τραυματίστηκε 84χρονη σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα Τραυματίστηκε 84χρονη σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Πέντε συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Πέντε συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών, ηλικίας 48, 19, 49, 15 και 12 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος μετέφερε παράνομα την 49χρονη και τα ανήλικα τέκνα της με το Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας του, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ η 19χρονη συνοδηγός του κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό οι ανωτέρω να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα και το Ι.Χ.Ε όχημα.
Read More »
Πέντε συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Πέντε συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού που οδηγούσε μεθυσμένος μαζί με τα ανήλικα παιδιά του

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Σύλληψη ημεδαπού που οδηγούσε μεθυσμένος μαζί με τα ανήλικα παιδιά του


Συνελήφθη σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στην Πρέβεζα από αστυνομικούς Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας ημεδαπός για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος, ενώ στο όχημα επέβαιναν και τα δύο ανήλικα τέκνα του.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού που οδηγούσε μεθυσμένος μαζί με τα ανήλικα παιδιά του Σύλληψη ημεδαπού που οδηγούσε μεθυσμένος μαζί με τα ανήλικα παιδιά του Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.
Read More »
Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπή που έγραφε στο facebook ψευδείς ειδήσεις για πλήθος νεκρών

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Συνελήφθη ημεδαπή που έγραφε στο facebook ψευδείς ειδήσεις για πλήθος νεκρών


Συνελήφθη χθες (09-09-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημεδαπή, κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η κατηγορούμενη είχε αναρτήσει βίντεο σε λογαριασμό της που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας πλήθος νεκρών σε περιοχή της Θεσσαλίας, συνεπεία της πρόσφατης κακοκαιρίας “Daniel” , γεγονός μη επιβεβαιωμένο από τις επίσημες Αρχές.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπή που έγραφε στο facebook ψευδείς ειδήσεις για πλήθος νεκρών Συνελήφθη ημεδαπή που έγραφε στο facebook ψευδείς ειδήσεις για πλήθος νεκρών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς από το συνδυασμό "Δύναμη Προοπτικής"

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς από το συνδυασμό "Δύναμη Προοπτικής"


Ο Συνδυασμός μας «Δύναμη Προοπτικής» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις σφοδρές πλημμύρες στις περιοχές της Θεσσαλίας και σας καλεί όλους να συμμετάσχετε στη δράση αλληλεγγύης του Δήμου Ηγουμενίτσας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας:
• Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.),
• Είδη ατομικής υγιεινής
Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 έως τις 14:00 στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς από το συνδυασμό "Δύναμη Προοπτικής" Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς από το συνδυασμό "Δύναμη Προοπτικής" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

“10 Ερωτήσεις” στον Δημήτριο Νάκο, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ” του Γιάννη Καραγιάννη

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023
“10 Ερωτήσεις” στον Δημήτριο Νάκο, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ” του Γιάννη Καραγιάννη


Στην ενότητα “γρήγορων” συνεντεύξεων “10 Ερωτήσεις” της paramythia-online.gr, φιλοξενούμε τον Δημήτριο Νάκο,, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ. – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας” του Γιάννη Καραγιάννη.

1. Γιατί υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Ζω,εργάζομαι,μεγαλώνω τα παιδιά μου στον τόπο αυτόν. Στον ίδιο τόπο όπου μεγάλωσα και εγώ.
Σε μία κοινωνία στην οποία,ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια,εισέπραξα την έμπρακτη στήριξη της στο πρόσωπο μου ως ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό.
Είναι χρέος μου,λοιπόν, πάντα με γνώμονα την ανιδιοτέλεια και την αγάπη για τον τόπο που εμείς θα γεράσουμε και τα παιδιά μας θα δημιουργήσουν τις οικογένειες τους.
Σαν ενεργός πολίτης με όραμα και αγάπη για την γη μας αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών του Δήμου Σουλίου. Με εκτίμηση,ζητώ την στήριξή σας,ώστε να διαμορφώσουμε τις ιδανικές συνθήκες. Να ζήσουμε εδώ,στον τόπο μας.

2. Γιατί με το Γιάννη Καραγιάννη
Ο κύριος Γιάννης Καραγιάννης απέδειξε ότι, ένας πολίτης που ζει ανάμεσά μας εδώ και χρόνια όταν εκλέγεται δήμαρχος παραμείνει ο ίδιος φίλος,ο ίδιος άνθρωπος. Χωρίς να προσαρμόσει το ανάστημα του στο αξιόλογο και παράλληλα δύσκολο αυτόν «ρόλο» του Δημάρχου,τον οποίο παρεπιπτόντως εκτελεί επάξια.
Είναι άνθρωπος διαλλακτικός,εργατικός,οργανωτικός.
Ένας άνθρωπος με αυτά τα χαρακτηριστικά χρειάζεται να πλαισιωθεί από ανθρώπους με καθαρά χέρια και καθαρά μυαλά. Πιστεύω στον κ. Γιάννη Καράγιαννη και είμαι βέβαιος ότι στο χέρι μας είναι ο στόχος μας αυτός να επιτευχθεί,προς όφελος όλων.

3. Ποια είναι τα σημαντικότερα 3 προβλήματα του Δήμου Σουλίου
Αρχικά, ο δήμος Σουλίου δέχεται μία ενεργειακή επενδυτική εισβολή,θα την χαρακτηρίσω εγώ. Εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά πάρκα,μονάδες βιομάζας.
Ακόμα,υποψιάζομαι ανεμογεννήτριες πού οι συνδημότες έχουν μόνο να χάσουν και δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα.
Θα ήθελα,σε αυτό το σημείο,να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι κατά των ΑΠΕ αλλά δεν υπάρχει σχεδιασμός.
Ζούμε σε μία πεδιάδα που στην ουσία είναι ένα κλειστό εργοστάσιο.
Ο κάμπος αυτός,κάποτε,
έσφυζε από ζωή και σήμερα έχει μόνο ιδιοκτήτες που υποθήκευσαν τις περιουσίες τους,το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους.
Στην συνέχεια,πώς να υπάρξει αγροτουρισμός χωρίς την αγροτική παραγωγή όπως επίσης και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού έχοντας τα αντίστοιχα κενά.
Καταλήγω πως,ίσως,θα πρέπει να θεσμοθετηθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ειδικών στο αντικείμενο ώστε να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους εμπλεκόμενους φορείς και τους επαγγελματίες της περιοχής.
Τέλος, τα τιμημένα γηρατειά. Τα παιδιά της τρίτης ηλικίας, οι γονείς και οι παππούδες μας. Αν και επιστημονικά υπάρχει και τέταρτη ηλικία,λόγω αύξησης του μέσου όρου ηλικίας,με μια απλή συνοπτική φράση,γηροκομείο χθες.Δεν σηκώνει άλλη καθυστέρηση.

4. Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Παραμυθιάς
Η Παραμυθιά είναι ιστορικό εμπορικό κέντρο της Ηπείρου.
Η μαρτυρική πόλη της Παραμυθιάς,πηγή των γραμμάτων και του πολιτισμού.
Άλλωστε,όπως γνωρίζουμε,πολλοί επιστήμονες και καλλιτέχνες προέρχονται από την Παραμυθιά.
Έτσι λοιπόν,με την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου και την αξιοποίηση αυτών των ανθρώπων που αγαπούν την πόλη και το έχουν δείξει έμπρακτα θα προκύψουν οφέλη για όλο το δήμο και πολύ περισσότερο για την ίδια την Παραμυθιά.
Επιπλέον,προσπαθώντας να καλύψω όλες τις ανάγκες και σε όλα τα επίπεδα, πιστεύω πως θα βοηθούσε στην καθημερινότητα η αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων για χρήση πάρκινγκ. Στον άνω και κάτω περιφερειακό.

5. Πως κρίνετε την παρούσα Δημοτική Αρχή
Την παρούσα δημοτική αρχή την απαρτίζουν άνθρωποι από το περιβάλλον μας.
Όπως και εμείς ζήσαμε συνθήκες κρίσεων, για παράδειγμα, υγειονομική ενεργειακή κτλπ.
Έχω να επισημάνω το εξής, μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ένα μικρό στοίχημα της καθημερινότητας κερδήθηκε!
Πολλά έργα είναι προς εκτέλεση, κάποια ήδη εκτελούνται.
Αυτό που θα ήθελα να τονίσω, όμως, είναι ότι πολλά απομακρυσμένα χωριά σταμάτησαν να «ζητιανεύουν» την προσοχή της δημοτικής αρχής και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Αισθανθήκαμε εμείς,οι άνθρωποι των χωριών, ότι πλέον δεν ανήκουμε στην Β´ κατηγορία πολιτών.

6. Πως κρίνετε τα ψηφοδέλτια, οσο έχουν γίνει γνωστά, των παρατάξεων ΝΑΙ και ΛΑ.ΣΥ
Ο σχολιασμός μου για τα ψηφοδέλτια των άλλων δυο παρατάξεων αποτελεί προσωπική μου και μόνο άποψη.
Θα ξεκινήσω από το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο κύριος Μπρέστας, ως επικεφαλής, προσωπικά για μένα έχει περάσει τις εξετάσεις στην κοινωνία. Μιλάμε για έναν άνθρωπο θετικό και δίκαιο.
Ωστόσο,οι κομματικές διεργασίες τοπικων οργανωσεων δεν ευνοούν κάποιον εκτός κόμματος να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο του. Βέβαια, θα στοιχίσει και η απομάκρυνση του Ηλία Κουτσή από το νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει.
Στην συνέχεια,αναφορικά με το ψηφοδέλτιο της παράταξης ΝΑΙ και τον κύριο Ντάνη. Δεν έχω να πω πολλά. Προσωπικά, τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω περισσότερο από 15 ημέρες. Η επιστημονική του κατάρτιση ως ιατρός δεν χωράει επ´ουδενί λόγο αμφισβήτησης αλλά ως εκεί. Εκτιμώ πως θα αποτελείται από μετρημένα πρόσωπα με όραμα, διότι η συγκρότηση του ψηφοδελτίου προέκυψε μέσα από κομματικές διεργασίες τοπικών οργάνων του κυβερνώντος κόμματος.

7. Σε ποιο βασικό θέμα θα επικεντρωθείτε αν εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος
Αν και εφόσον οι συμπολίτες μου με επιλέξουν να τους εκπροσωπήσω στο νέο δημοτικό συμβούλιο,το ζήτημα της καθημερινότητας είναι αυτό που πρέπει να εξετάσουμε στο έπακρον.
Συνεπώς,ασφαλείς δρόμοι,καθαρά πεζοδρόμια,προστασία ευπαθών ομάδων,σχολικά γεύματα (όλοι γνωρίζουμε ότι παιδιά αδυνατούν να ψωνίσουν από το κυλικείο),προστασία ανηλίκων και γυναικών. Ακόμα,προβλήματα πρωτογενούς τομέα,ανάπτυξη τουρισμού,σχέδιο πόλεως στα χωριά Γαρδικίου και Γλυκής – Ποταμιάς.

8. Πως κρίνετε την παρούσα Περιφερειακή Αρχή
Η Περιφερειακή Αρχή έδειξε πως υπήρχαν καλές προθέσεις,όχι όμως και πολλές καλές πράξεις.
Στον Δήμο μας υπάρχουν προβλήματα που η λύση βρίσκεται στα χέρια της περιφερειακής αρχής. Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω,
1. Το νερό άρδευσης του ΤΟΕΒ κάμπου Παραμυθιάς.
2. θέματα Πολιτικής Προστασίας,όπως πλημμυρικά φαινόμενα στον Αχέροντα και τον Κωκκυτό ποταμό. Εύχομαι το νέο περιφερειακό συμβούλιο να τα βάλει σε προτεραιότητα.

9. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Σουλίου
Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες του Δήμου Σουλίου θα δείξουν για ακόμη μια φορά την προτίμηση τους στον συνδυασμό του Γιάννη Καραγιάννη. Η νίκη αυτή θα φέρει ως αποτέλεσμα την ανανέωση σε μεγάλο βαθμό του δημοτικού συμβούλιου.

10. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Ηπείρου
Πιστεύω τα πράγματα για τον νυν περιφερειάρχη θα είναι πιο δύσκολο από την προηγούμενη φορά,ίσως χρειαστεί και δεύτερη Κυριακή για να κερδίσει.
Εν τούτοις, εκτιμώ πως θα είναι ο νικητής.
Ευχαριστώ πολύ το Paramythia online, που μέσα από αυτές τις 10 ερωτήσεις δίνει την δυνατότητα σε εμένα αλλά και σε όλους τους υποψήφιους να εκφράσουν κάποιες από τις πεποιθήσεις μας.
Read More »
“10 Ερωτήσεις” στον Δημήτριο Νάκο, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ” του Γιάννη Καραγιάννη “10 Ερωτήσεις” στον Δημήτριο Νάκο, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ” του Γιάννη Καραγιάννη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Σελίδες