Ημέρες μνήμης για την επέτειο της εκτέλεσης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Ημέρες μνήμης για την επέτειο της εκτέλεσης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς


Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:30
Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων «Καρκαμίσι»
Μια εκδήλωση με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του Αθαν. Γκότοβου «Τσαμουριά».
Θα μιλήσουν:
Καθηγητής Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου: Βιώματα, τεκμήρια και μνήμη
Καθηγητής Αθανάσιος Γκότοβος: Ταυτότητες στην κατοχική Θεσπρωτία και ο ρόλος της μουσουλμανικής μειονότητας
Την εκδήλωση συντονίζει ο Καθηγητής Παναγιώτης Τσαμάτος
Read More »
Ημέρες μνήμης για την επέτειο της εκτέλεσης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς Ημέρες μνήμης για την επέτειο της εκτέλεσης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μ. Παραμυθίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μ. Παραμυθίας 


Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, τελέσθηκε Όρθρος, η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου,πλαισιωμένου του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, των ιερέων και διακόνου του Ιερού Ναού, παρουσία της εορτάζουσας Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κυρίας Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση, του συζύγου της Σταύρου Μπότση και αρκετών πιστών. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς, έτη πολλά με υγεία και μακροημέρευση.

 14/9/2022 - ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. 14/9/2022 - ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. 14/9/2022 - ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. 14/9/2022 - ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. 14/9/2022 - ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
Read More »
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μ. Παραμυθίας Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μ. Παραμυθίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Ο Μάριος Κάτσης στη Βουλή για την ΕΥΠ: Να καταργηθεί το ΚΕΤΥΑΚ και η ΑΠΔΠΧ να ελέγξει την Ιntelexa

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Ο Μάριος Κάτσης στη Βουλή για την ΕΥΠ: Να καταργηθεί το ΚΕΤΥΑΚ και η ΑΠΔΠΧ να ελέγξει την Ιntelexa


Προσχηματικές οι αλλαγές στην ΕΥΠ
«Φέρνετε μια ΠΝΠ για την ενίσχυση της ακεραιότητας της ΕΥΠ όπως λέτε. Αφού πιαστήκατε με τη γίδα στην και ενώ όλες οι δικαιολογίες σας στο δημόσιο διάλογο ήταν τουλάχιστον γελοίες – για να μην πω τίποτα χειρότερο-έρχεστε σήμερα εδώ να μας προτείνετε αλλαγές εντελώς προσχηματικές που δεν παρέχουν καμία ασφάλεια ότι δεν θα συνεχίσετε το ίδιο παρακρατικό βιολί Και ερωτώ λοιπόν; 3 χρόνια και πλέον κυβερνάτε, γιατί δεν τα κάνατε», είπε από το βήμα της Βουλής ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης στην κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ενίσχυση της ακεραιότητας της Ε.Υ.Π. Η συζήτηση που διεξήχθη στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου έγινε υπό τη σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών σε πολιτικούς και δημοσιογράφους.
«Είχε σχέδιο ο κ. Μητσοτάκης να πάρει την αρμοδιότητα της ΕΥΠ πάνω του, είχε σχέδιο να αλλάξει το νόμο για να διοριστεί ο εκλεκτός του σεκιουριτάς κ. Κοντολέων που δεν είχε πτυχίο, είχε σχέδιο να ιδρύσει το ΚΕΤΥΑΚ, την παρα-ΕΥΠ με δικό της προϋπολογισμό για να διαχειρίζεται μυστικά κονδύλια και χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, δικό της ΑΦΜ και προϊστάμενο τον δ/ντη του γραφείου του Διον. Μελιτσιώτη - γιατί δεν του ‘φτανε ο έλεγχος της ΕΥΠ ήθελε και παραμάγαζο ΙΧ- είχε σχέδιο να αδρανοποιήσει την ΑΔΑΕ με τροπολογία να μην ενημερώνει τα θύματα παρακολούθησης, είχε σχέδιο να φέρει διάταξη ώστε να φυτέψει πηρύνες της ΕΥΠ σε κάθε Δημόσια υπηρεσία αλλά σχέδιο να κάνει ακέραια την ΕΥΠ δεν είχε, την άφησε ξέφραγο αμπέλι! Τώρα το απέκτησε, 3 χρόνια μετά σας πήρε ο πόνος και μας φέρνετε ΠΝΠ;» αναρωτήθηκε ο Μάριος Κάτσης.

Πέρι Ρώσικης παρέμβασης
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας είπε δεικτικά για το αφήγημα της κυβέρνησης ότι το ζήτημα των υποκλοπών είναι προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Κ. Μητσοτάκη από τον Ρώσικο παράγοντα «O Aδ. Γεωγιάδης σήμερα είπε σήμερα το Ν. Φίλη και όλο τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω αυτού ορντιναντζα του Πούτιν επειδή μίλησε για κάμψη δημοκρατίας στην Ελλάδα. Και ρωτώ: Οι αμερικάνικες Financial Times, οι New York Times, η Γερμανική Deutche Welle, η γαλλική Liberation το ευρωπαικό Politico και το Euroctive και το Ευρ. Κοινοβούλιο που διεξάγει εξεταστική για το θέμα, όλοι αυτοί που μιλάνε για αυταρχισμό τύπου 7ετίας στην Ελλάδα και έχουν τη θλιβερή φιγούρα του ΠΘ πρωτοσέλιδο, ορντινάντζες του Πουτιν και αυτοίΠόσο υποτιμάται τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού».

Απαγορέψτε τα κακόβουλα λογισμικά- Η ΑΠΔΠΧ να ελέγξει την Intelexa
Αναφορικά με την κυβερνητική γραμμή ότι τα κακόβουλα λογισμικά είναι παγκόσμιο θέμα και είναι πολλά σε πλήθος και πρέπει να αντιμετωπιστούν ο Μάριος Κάτσης τοποθετήθηκε λέγοντας ότι «Φταίνε τα κακόβουλα λογισμικά γενικά μας λέει η κυβέρνηση. Απαγορεύστε τα! Ιδού η Ρόδος! Αλλά μην γενικεύετε για να θολώσετε τα νερά! Εδώ έχουμε 4 επιβεβαιωμένες παρακολουθήσεις (Kουκάκης,Μαλιχουδης, Ανδρουλάκης, Σπίρτζης) από ένα συγκεκριμένο λογισμικό το Predator της Intelexa!
Λέτε ότι η κυβέρνηση δεν το έχει προμηθευτεί, ή μισθώσει. Βέβαια, η ομάδα ανάλυσης απειλών (TAG) της Google στο portal της λέει ότι “το Predator πουλήθηκε σε υποστηριζόμενους από κυβερνήσεις φορείς σε διάφορες χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα” και ενημερώνει τους χρήστες της Google να προσέχουν ποια link πατάνε. Διαψεύσατε και την μεγαλύτερη εταιρία του πλανήτη. Μάλλον θα είναι ορντινάντζα του Πούτιν και αυτή…
Και ρωτάμε: Θα ελέγξετε την εταιρία; Και εδώ θα κάνω μια πρόταση που δεν έχει ακουστεί στο δημόσιο διάλογο: Η Ιntelexa πρέπει να ελεγχθεί αυτεπάγγελτα από την ΑΠΔΠΧ για παραβίαση του νόμου 4624/19 περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων στις 4 παραπάνω περιπτώσεις και να ασκήσει κυρώσεις. Αυτή είναι η αρμόδια αρχή και όχι η ΑΔΑΕ ούτε η εθνική αρχή διαφάνειας που δήθεν την έλεγξε, τα βρήκε όλα καλά αλλά μετά παραιτήθηκε ο πρόεδρός της κ. Μπίνης. Ο κ. Μενουδάκος ο πρόεδρος της Αρχής, οφείλει να επιτελέσει το συνταγματικό του ρόλο χωρίς φόβο και πάθος, χωρίς να υπολογίζει ότι η θητεία του βρίσκεται σε παράταση».

Οι ευθύνες Πιερρακάκη
Ακούω την γραμμή της κυβέρνησης που λέει για καταστροφή του ηλεκτρονικού αρχείου της ΕΥΠ λόγω αναβάθμισης του λογισμικού. Αυτά είναι ανήκουστα! Προφανώς έχετε καταστρέψει αρχεία επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε παρέμβαση. Είναι δυνατόν οποιαδήποτε εταιρία να μην κράτησε back up αρχεία σε software upgrade στην Ελλάδα που ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης όπως καμώνεστε; Τι έχει να πει ο κ. Πιερρακάκης για αυτό;
Και μιας και το ανέφερα ο κ.Πιερρακάκης έσπευσε να υπογράψει έργο 44εκ € με απόρρητη σύμβαση για την κυβερνοασφάλεια στο δημόσιο τομέα καθώς η ΕΥΠ είναι εθνικός CERT. Η πρόταση μας είναι να αποσυνδεθεί η κυβερνοασφάλεια από τις μυστικές υπηρεσίες και να αξιοποιηθεί η γενική διεύθυνση κυβερνοασφάλειας ως εθνικό CERT που είναι υποστελεχωμένη και με επικάλυψη αρμοδιοτήτων αλλά επέλεξε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να εμπλακεί.
Αφήνω στην άκρη ότι καθυστέρησε 3 χρόνια να θωρακίσει τις κρίσιμες υποδομές της χώρας και αφού έγιναν σουρωτήρι από τους χάκερς η Cosmote και τα ΕΛΤΑ. Μπορεί να μας απαντήσει γιατί ενώ η ΕΥΠ είναι εθνικός CERT υπέγραψε τη σύμβαση με το ΚΕΤΥΑΚ που είναι παραμάγαζο της ΕΥΠ εμπνεύσεως Μητσοτάκη; Γιατί όχι στην ΕΥΠ; Έπειδή έχει δεν είναι απολύτως ελεγχόμενη δομή; Και στην τελική, δώσατε 44 εκ € στο Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας για να έρχεστε να μας επικαλείστε ότι καταστράφηκαν τα αρχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη λόγω αναβάθμισης λογισμικού; Να τη χαίρεστε την καινοτομία σας και το ψηφιακό άλμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν δεν μπορεί να κρατήσει ούτε back up! Προφανώς ψεύδεστε και συγκαλύπτεται τις ευθύνες του Πρωθυπουργού που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε προτιμήσει την παραίτηση από τον αυτοεξευτελισμό.
Ο κ. Πιερρακάκης και ο κ. Γεραπετρίτης που πήγαν στην επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας για να καλύψουν τον κ. Κοντολέοντα ότι δεν παρακολουθείται κανείς πολιτικός. Μόλις αποκαλύφθηκε όμως η αλήθεια ο μεν κ. Πιερρακάκης εποίησε την νήσσαν ο δε κ. Γεραπετρίτης είπε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην επιτροπή ποτέ δεν είπε ότι δεν παρακολουθείται κανείς πολιτικός. Και Ερωτώ: Αυτό εδώ το δημοσίευμα που βγήκε ως Δελτίο Τύπου σε πάρα πολλά site με τον΄ίδιο τίτλο ποιος το έστειλε; “Πιερρακάκης και Γεραπετρίτης αποδόμησαν τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης για παρακολουθήσεις»
Ερωτώ ποιος το έστειλε; Εσείς η μονταζιέρα του Μαξίμου; Αν ήταν ψευδή τα δημοσιεύματα γιατί δεν τα διαψευσατε; Κι αν ήταν αληθή, γίνεται να υπήρξε αποδόμηση εκ μέρους Γεραπετρίτη και Πιερρακάκη χωρίς να υπάρξει κοινή κατεύθυνση με τον αποδεδειγμένα ψευδόμενο, πρώην Διοικητή της ΕΥΠ;


Read More »
Ο Μάριος Κάτσης στη Βουλή για την ΕΥΠ: Να καταργηθεί το ΚΕΤΥΑΚ και η ΑΠΔΠΧ να ελέγξει την Ιntelexa Ο Μάριος Κάτσης στη Βουλή για την ΕΥΠ: Να καταργηθεί το ΚΕΤΥΑΚ και η ΑΠΔΠΧ να ελέγξει την Ιntelexa Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας


Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 5 - 6 Σεπτεμβρίου 2022, σας ανακοινώνουμε την σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια μας στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο για τη επιτυχημένη θητεία του και στα μέλη μας για την μαζική προσέλευση στην εκλογική διαδικασία.
Πρόεδρος : Χρυσικόπουλος Θεόδωρος του Αριστοφάνη
Γεν. γραμματέας Α΄ : Ζερβός Ανέστης του Νικολάου
Γεν. γραμματέας Β΄ : Γινάργυρος Γεράσιμος του Αριστείδη
Ταμίας : Χανάς Οδυσσέας του Κυριαζή
Αντιπρόεδρος : Ματαράγκας Παναγιώτης του Γεωργίου
Σύμβουλος : Φασουλής Ιωάννης του Αποστόλη
Σύμβουλος : Καλησπεράτης Αντώνιος του Βασιλείου

Αντιπρόσωπος του σωματείου ορίζεται ο Παξινός Γεώργιος του Χρήστου σε ισχύ του άρθρου 17 του καταστατικού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α΄
ΖΕΡΒΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

Read More »
Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις «Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας» στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Νέα Σελεύκεια, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022
10.15 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Νέας Σελεύκειας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ
-Πέρας προσέλευσης επισήμων για την δοξολογία, ώρα 10:10
-Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Τσορμπατζόγλου Ελένη, Φιλόλογο
10.45 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της Νέας Σελεύκειας και κατάθεση στεφάνων
- Ενός λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

· Για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Καχριμάνης Θωμάς Πιτούλης
Read More »
Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για απόπειρες απάτης στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για απόπειρες απάτης στη Θεσπρωτία


«Ατύχημα συγγενικού προσώπου και μεγάλη οικονομική ανάγκη για την κάλυψη ιατρικών εξόδων…»..
Με αυτό τον τρόπο επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.
Πρόκειται για συνταγή που μερικές διαφορές είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν με αρκετά θύματα που έσπευσαν να παραδώσουν χρήματα σε επιτήδειους.
Το άκουσμα του τροχαίου ατυχήματος προκαλεί αναστάτωση και πανικό και σε αυτό ακριβώς ποντάρουν οι επιτήδειοι.
Η αστυνομία προειδοποιεί ότι οι απόπειρες εξαπάτησης πολιτών είναι σε εξέλιξη στην Θεσπρωτία και απευθύνει έκκληση σε όλους να είναι προσεκτικοί και αν γίνουν αποδέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων να απευθυνθούν άμεσα στο «100».
Read More »
Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για απόπειρες απάτης στη Θεσπρωτία Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για απόπειρες απάτης στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Φωτιά στη Βάναρη Φιλιατών

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Φωτιά στη Βάναρη Φιλιατών


Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Βάναρη του Δήμου Φιλιατών στη Θεσπρωτία.
Η φωτιά ξέσπασε σε κορυφογραμμή, σε δασική έκταση και έχει μέχρι στιγμής κάψει 30 στρέμματα βλάστησης.
Στο σημείο επιχειρούν 12 οχήματα, 30 πυροσβέστες και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη, σε μια προσπάθεια να οριοθετηθεί η φωτιά πριν τη δύση του ηλίου.
Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές ή εγκαταστάσεις.Read More »
Φωτιά στη Βάναρη Φιλιατών Φωτιά στη Βάναρη Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Πολιτική αντιπαράθεση Κάτση - Γιόγιακα στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel (BINTEO)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Πολιτική αντιπαράθεση Κάτση - Γιόγιακα στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel (BINTEO)Read More »
Πολιτική αντιπαράθεση Κάτση - Γιόγιακα στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel (BINTEO) Πολιτική αντιπαράθεση Κάτση - Γιόγιακα στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel (BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Εφαρμογή προβλέψεων ποδοσφαίρου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Εφαρμογή προβλέψεων ποδοσφαίρουΤο στοίχημα στο ποδόσφαιρο είναι σχετικά απλό. Είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος μεταξύ των bookmakers, επομένως δεν θα έχετε προβλήματα στην εύρεση γεγονότων.
Που, αφενός, σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη για την εύρεση γεγονότων που έχουν πραγματικά σημασία. Το στοίχημα για να στοιχηματίσετε σε οποιοδήποτε παιχνίδι μπορεί να προκαλέσει βλάβη.
Επιλέξτε έξυπνα αξιόπιστους bookmakers όπως η Bet20 που έχουν καλές υπηρεσίες. Τα ελκυστικά μπόνους, οι εύκολες καταθέσεις και αναλήψεις είναι μερικοί σημαντικοί παράγοντες.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση στις καλύτερες πιθανότητες, εργαλεία όπως η απόσυρση και η ζωντανή ροή και η κατάλληλη υποστήριξη. Έτσι μπορείτε να είστε επιτυχημένοι στα στοιχήματα ποδοσφαίρου σας.
Εφαρμογή προβλέψεων ποδοσφαίρου
Η ζωντανή ροή είναι ένα εργαλείο στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στους ίδιους τους ιστότοπους στοιχημάτων. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι που βρίσκονται έξω από αυτά.
Για να είστε σπουδαίος παίκτης ποδοσφαίρου, πρέπει να έχετε καλή γνώση των στατιστικών αγώνων, ομάδων και πρωταθλημάτων. Η παρακολούθηση των αγώνων της ημέρας και των αποτελεσμάτων τους, για παράδειγμα, είναι απαραίτητη για να κάνετε υποθέσεις.
Ευτυχώς για εσάς, υπάρχουν πολλές ποιοτικές εφαρμογές που σας δίνουν όλες τις πληροφορίες για τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο σε έναν δίσκο. 

Τα καλύτερα είναι:
Τα αποτελέσματά μου
έμπορος αθλημάτων
Σφαίρα
SofaScore
βαθμολογία OL
Read More »
Εφαρμογή προβλέψεων ποδοσφαίρου Εφαρμογή προβλέψεων ποδοσφαίρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Συνάντηση Λώλου με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Συνάντηση Λώλου με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας


Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο επισκέφθηκε ο νέος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Μητσιώνης, ο οποίος ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα νέα του καθήκοντα. 
Ο Δήμαρχος αφού συνεχάρη τον νέο διευθυντή για την ανάληψη των καθηκόντων του, του ευχήθηκε να έχει καλή κι ευδόκιμη θητεία, δηλώνοντας ότι από πλευράς της Δημοτικής Αρχής θα υπάρχει συνεχής αρωγή κι εγρήγορση για θέματα εκπαίδευσης και λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου. 
Έμφαση δόθηκε στην αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία οδηγεί σε αποτελέσματα με θετικό πρόσημο για τον εκπαιδευτικό χώρο. 
Η συνάντηση έκλεισε με τη διαβεβαίωση αμφότερων για συνεχή επικοινωνία κι εποικοδομητικό διάλογο, με σκοπό την άμεση επίλυση των ζητημάτων των σχολικών μονάδων και την υλοποίηση ωφέλιμων για την εκπαιδευτική κοινότητα δράσεων.
Read More »
Συνάντηση Λώλου με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας Συνάντηση Λώλου με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

2η Βραδιά Γευσιγνωσίας από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
2η Βραδιά Γευσιγνωσίας από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, και με την υποστήριξη του Ο.Λ.ΗΓ Αε διοργανώνουν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ώρες από 17:00 έως και 23:00 στον Τερματικό Σταθμό Τ1 του Λιμένα Ηγουμενίτσας την "2η Ημέρα Γευσιγνωσίας".
Ελάτε να διασκεδάσουμε δοκιμάζοντας γεύσεις θάλασσας από τις Θεσπρωτικές μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας, που θα ετοιμάσουν οι Σεφ και το Τμήμα "Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας" του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας με τα κύρια προϊόντα της ντόπιας θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα λαβράκι, κρανιός, φαγκρί) πλαισιωμένα με τα προϊόντα της Θεσπρωτικής γης.
Σας καλούμε να γνωρίσετε τα νόστιμα προϊόντα της θάλασσάς μας σε μια όμορφή Βραδιά Γευσιγνωσίας με την συνοδεία ζωντανής μουσικής!
Η είσοδος είναι ελεύθερη.Read More »
2η Βραδιά Γευσιγνωσίας από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας 2η Βραδιά Γευσιγνωσίας από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε μικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 14 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 (άρθρο 78 του Ν.4954/2022), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου «Ομάδα φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, 91 ιδιωτών-παραγωγών, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 45,479 MW, στη θέση «Λιβάδι Μεσοβουνίου Μαργαριτίου» Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου», με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας «91 ιδιώτες - παραγωγοί της περιοχής» (εξ αναβολής).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Αποδοχή - κατά παρέκκλιση - ένταξης στα ΚΔΑΠ του Δήμου όλων των παιδιών που έχουν πλήρη φάκελο και πληρούν τις προϋποθέσεις.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Αναμόρφωση (8η) προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2022.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Κατανομή Γ’ δόσης 2022 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Δημοτικός Σύμβουλος
& Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 5ο
Επί κατάθεσης πρότασης ψηφίσματος του δημοτικού συμβούλου - επικεφαλή της παράταξης “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία” κ. Ιωάννη Γόγολου, σύμφωνα με το αρθ. 41 του ν.4954/2022 (ΦΕΚ.136/09-07-2022 τ.Α’) και την υπ’ αριθμ. 375 Α.Π. 39167/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.
-Εισηγητής: Γόγολος Ιωάννης – Δημοτικός Σύμβουλος .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Συνάντηση Γ. Καραγιάννη με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων για το κτίριο Bvlgari

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Συνάντηση Γ. Καραγιάννη με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων για το κτίριο Bvlgari


Την Τετάρτη 08/08/2022, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη με τον κ. Γεώργιο Ζερβό, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία προκλήθηκε μετά από πολλές επαφές και επαναλαμβανόμενα αιτήματα του Δήμου, ήταν η διερεύνηση της πιθανότητας τροποποίησης της Πράξης «Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης» σε ότι αφορά την ανακατανομή του προϋπολογισμού των Υποέργων της.

Με βάση το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση του εμβληματικού αυτού για την πόλη μας κτιρίου, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις λοιπών ενδιαφερομένων μερών («Φίλοι του Σχολείου Βούλγαρη», Τοπικό Συμβούλιου Κοινότητας Παραμυθιάς κλπ.), ο Δήμος αιτήθηκε την αύξηση του προϋπολογισμού του Υποέργου 4 (Εξοπλισμοί – διαμόρφωση εκθέσεων «πολυχώρου» κτιρίου Βούλγαρη).

Ειδικότερα, όπως προβλεπόταν στο αρχικό Τεχνικό Δελτίο Πράξης (Έκδ.1.0) κατά την ένταξη του έργου, ο Προϋπολογισμός του Υποέργου 4 ανερχόταν σε 788.888,00 €, σύμφωνα και με την ανάλυση του κόστους του στη σχετική μελέτη. Ο Δήμος Σουλίου αιτήθηκε την αύξηση του προϋπολογισμού του Υποέργου 4 σε 1.232.406,91 €. Έτσι, θα καταστεί δυνατή η υλοποίηση μιας νέας, επικαιροποιημένης μελέτης, λαμβάνοντας υπόψη σύγχρονες μουσειολογικές πρακτικές για τη διαμόρφωση των εκθέσεων του «πολυχώρου», θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των ενδιαφερομένων μερών, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει μέριμνα ώστε να μην λειτουργήσει η ανάπτυξη των εκθεσιακών χώρων σε βάρος των υπολοίπων δραστηριοτήτων που πρόκειται να φιλοξενηθούν στο κτίριο. Το εν λόγω έργο προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί προσεχώς.
Read More »
Συνάντηση Γ. Καραγιάννη με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων για το κτίριο Bvlgari Συνάντηση Γ. Καραγιάννη με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων για το κτίριο Bvlgari Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Σύλληψη 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, να προσπαθεί να κρυφτεί κάτω από Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, με σκοπό την παράνομη έξοδο του στο εξωτερικό. Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Οι Θεσπρωτικές επιχειρήσεις στην 86η ΔΕΘ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Οι Θεσπρωτικές επιχειρήσεις στην 86η ΔΕΘ


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συμμετέχει στην 86η ΔΕΘ στο Περίπτερο 2 - Stand 10 και σας προσκαλεί αν το επισκεφθείτε.
Η 86η ΔΕΘ άνοιξε τις πύλες της στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 στην Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου προβάλλονται ο Τουρισμός, οι Υδατοκαλλιέργειες και τα Αγροτικά προϊόντα μας, και με ξεχωριστή παρουσία και προβολή προϊόντων και υπηρεσιών τους οι :
Τσίπης Δημήτριος, Καινοτόμο σύστημα θέρμανσης νερού
Πασχάλη Θεοδώρα, Οργάνωση τουριστικών δραστηριοτήτων
EPIRUS BIOS ΙΚΕ, Λάδι και Προϊόντα Ελιάς
Q TRADE EE, Προϊόντα κουμκουάτ
Χρήστος Παππάς & Σία ΕΕ, Συσκευασία οσπρίων – καρπών – αρωματικών βοτάνων
Διαμάντης Χρήστος, Ποτοποιεία

Η ανωτέρω δράση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής στο περίπτερό μας στα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας.
Ώρες Λειτουργίας : Καθημερινά από 16:00 έως και 22:00, Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως και τις 22:00.
Επισημαίνουμε ότι φέτος για την είσοδο στην ΔΕΘ απαιτείται καταβολή αντιτίμου (8 ευρώ/άτομο).
Τα κόστη μετάβασης και διαμονής των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από τους ίδιους.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Οι Θεσπρωτικές επιχειρήσεις στην 86η ΔΕΘ Οι Θεσπρωτικές επιχειρήσεις στην 86η ΔΕΘ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας και σχολικά προγράμματα με σελιδοδείκτες διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας και σχολικά προγράμματα με σελιδοδείκτες διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς


Για ακόμη μία χρονιά ένστολο προσωπικό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκε σήμερα σε Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια και ευχές για τη νέα σχολική χρονιά σε μικρούς μαθητές και γονείς, κατά την προσέλευσή τους για την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού.
Η συγκεκριμένα δράση πρόκειται για πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ενώ μέσα από τα διανεμόμενα φυλλάδια δίνονται βασικές συμβουλές προς τους μικρούς μαθητές για την ασφαλή κυκλοφορία τους.
Επιπλέον, από σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής αυξημένων μέτρων τροχαίας για τη νέα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι θα συνεχιστούν καθ’ όλο το χρονικό διάστημα του σχολικού έτους.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου εύχεται σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς καλή και ασφαλή σχολική χρονιά!
Read More »
Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας και σχολικά προγράμματα με σελιδοδείκτες διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας και σχολικά προγράμματα με σελιδοδείκτες διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ιδρυτικό μέλος στο «Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας-Ισραήλ για τον Πολιτισμό και την Υγεία»

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ιδρυτικό μέλος στο «Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας-Ισραήλ για τον Πολιτισμό και την Υγεία»


Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, φιλοξενήθηκαν στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου οι εργασίες της πρώτης συνάντησης, καθώς και η τελετή υπογραφής της Ιδρυτικής Διακήρυξης και του Πρωτοκόλλου σύστασης και δημιουργίας του «Δικτύου Πόλεων Ελλάδας και Ισραήλ για τον Πολιτισμό και την Υγεία».

Το νεοϊδρυθέν δίκτυο των 17 πόλεων απαρτίζεται από εννέα (9) Δήμους από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Ηγουμενίτσας, και οχτώ (8) Δήμους από το Ισραήλ και αποσκοπεί στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και στην αγαστή μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα που άπτονται του πολιτισμού και της υγείας, μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και καλών πρακτικών.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και Αντιπρόεδρος Β΄ ΕΔΔΥΠΠΥ δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή μας, ως ιδρυτικό μέλος, στο «Δίκτυο Πόλεων από την Ελλάδα και το Ισραήλ για τον Πολιτισμό και την Υγεία» αποτελεί επικαιροποίηση της υπόσχεσής μας να καταστήσουμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας πρότυπο «υγιούς πόλης». 17 Δήμοι από την Ελλάδα και το Ισραήλ ευθυγραμμίζουν τους στόχους τους και συνεργάζονται για την ολιστική προσέγγιση της υγείας μέσα από δράσεις καινοτομίας και τεχνογνωσίας που προωθούν τον πολιτισμό και την ευεξία στις κοινότητες στις οποίες εφαρμόζονται».
Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ιδρυτικό μέλος στο «Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας-Ισραήλ για τον Πολιτισμό και την Υγεία» Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ιδρυτικό μέλος στο «Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας-Ισραήλ για τον Πολιτισμό και την Υγεία» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

1.365 παραβάσεις στην Ήπειρο το διάστημα από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου 2022

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022
1.365 παραβάσεις στην Ήπειρο το διάστημα από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου 2022


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου 2022, διενεργήθηκαν 100.677 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 20.251 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:
· 3.065 στην Αττική,
· 2.354 στη Δυτική Ελλάδα,
· 2.123 στην Κρήτη,
· 2.044 στη Θεσσαλία,
· 1.631 στην Κεντρική Μακεδονία,
· 1.428 στην Πελοπόννησο,
· 1.365 στην Ήπειρο,
· 1.355 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
· 1.322 στη Στερεά Ελλάδα,
· 1.176 στη Θεσσαλονίκη,
· 941 στο Νότιο Αιγαίο,
· 691 στα Ιόνια Νησιά,
· 460 στη Δυτική Μακεδονία και
· 296 στο Βόρειο Αιγαίο.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:
• 5.644 για παράνομη στάθμευση,
• 4.686 για υπερβολική ταχύτητα,
• 1.324 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• 1.245 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
• 775 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• 473 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
• 397 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
• 375 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 371 ανασφάλιστα οχήματα,
• 218 για παραβίαση σηματοδότη,
• 217 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
• 183 για αντικανονικούς ελιγμούς,
• 112 για αντικανονικό προσπέρασμα,
• 99 για φθαρμένα ελαστικά,
• 84 μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
• 70 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,
• 36 για απόσπαση προσοχής οδηγού,
• 26 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
• 20 για αντικανονική χρήση φώτων,
• 13 για παραβίαση προτεραιότητας,
• 13 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας και
• 3.870 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 5 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.
Συνολικά διενεργήθηκαν 306 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 192 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
· 57 για υπερβολική ταχύτητα
· 16 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
· 10 για μη χρήση κράνους
· 10 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
· 8 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
· 3 για αντικανονικούς ελιγμούς
· 2 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
· 1 για χρήση κινητού τηλεφώνου
· 1 για επίδειξη ικανοτήτων
· 84 για λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 8 ζεύγη πινακίδων, 21 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 53 άδειες ικανότητας οδήγησης.
Τέλος, μεταφέρθηκαν και 3 οχήματα.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
Read More »
1.365 παραβάσεις στην Ήπειρο το διάστημα από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου 2022 1.365 παραβάσεις στην Ήπειρο το διάστημα από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου 2022 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Σελίδες