1460 νέα κρούσματα, 28 νεκροί και 325 διασωληνωμένοι

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021
1460 νέα κρούσματα, 28 νεκροί και 325 διασωληνωμένοιΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.460, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 177.494 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.615 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.249 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 325 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 88.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.267 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές2 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 277 (ημερήσια μεταβολή +53.04%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς.
Read More »
1460 νέα κρούσματα, 28 νεκροί και 325 διασωληνωμένοι 1460 νέα κρούσματα, 28 νεκροί και 325 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021 Rating: 5

3 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 31 σε όλη την Ήπειρο

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021
3 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 31 σε όλη την Ήπειρο
Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 6
Π.Ε. Θεσπρωτίας 3
Π.Ε. Ιωαννίνων 21
Π.Ε. Πρέβεζας 1
Read More »
3 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 31 σε όλη την Ήπειρο 3 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 31 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021 Rating: 5

Απάντηση δημοτικής αρχής Σουλίου στους κ.κ. Κάτσιο και Γώγο | “Το ψέμα έχει κοντά πόδια”

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021
Απάντηση δημοτικής αρχής Σουλίου στους κ.κ. Κάτσιο και Γώγο | “Το ψέμα έχει κοντά πόδια”Μετά την υπ. Αριθμ. Πρωτ: 19110/18-02-2021 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που εγκρίνει τον Προϋπολογισμό του Δήμου Σουλίου για το οικονομικό έτος 2021 και με αφορμή τα πρόσφατα δελτία τύπου της παράταξης «Τόπος Αξιών» και του κ. Γώγου τα οποία μνημονεύουν «καράβια» και «καπετάνιους», προκύπτει σαφέστατα ότι από μέρος της αντιπολίτευσης υπάρχει μια αδυναμία στη διάδοση ψευδών «ειδήσεων», μια έντονη προσπάθεια παραπληροφόρησης των συνδημοτών μας και μια επαναλαμβανόμενη απόδειξη της αμάθειάς τους.

Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Από την έως τώρα τακτική τους, προκύπτει ότι με σκοπό να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή, διαδίδουν αναληθή στοιχεία, δημιουργούν εντυπώσεις και χρησιμοποιούν όσα μέσα μπορούν, με αποτέλεσμα να προκαλούν ένα απόλυτα τοξικό κλίμα στην τοπική κοινωνία.

Έτσι, καλούμαστε να δώσουμε απαντήσεις σε φαιδρές ανακοινώσεις που κατατίθενται σε μέσα ευρύτερης απήχησης του κοινού, προκειμένου να αποδείξουμε τα αυτονόητα και αναγκαζόμαστε να «αντικρούσουμε» τα ψεύδη παραθέτοντας τις αλήθειες, προκειμένου οι συμπολίτες μας να έχουν μια σαφή και ειλικρινή εικόνα της λειτουργίας του Δήμου.

Τα στοιχεία (απολύτως ψευδή) που παρατίθενται στη συνέχεια, αντλήθηκαν από τα δύο δελτία τύπου της παράταξης «Τόπος Αξιών» και του κ. Γώγου καθώς και από την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις 15-01-2021 με θέμα την έγκριση του Προϋπολογισμού του 2021*.

* Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι το Σχέδιο Προϋπολογισμού ήταν στη διάθεση του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου 4 ημέρες πριν την εν λόγω συνεδρίαση, προκειμένου όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτό να έχουν γνώση και χρόνο για επεξεργασία των δεδομένων αυτού.

ΨΕΜΑ 1ο (από το δελτίο τύπου της παράταξης «Τόπος Αξιών»)
«…η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κατά τον έλεγχο νομιμότητας που διενήργησε στη σύνταξη του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, είχαν ως αποτέλεσμα τη μη έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Παρατίθεται αυτούσιο για άρση πάσας αμφιβολίας (εδώ), το υπ. αρ. πρωτ. 13580 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, σχετικό με την απόφαση 2/2021 του Δ.Σ. Σουλίου για τον Προϋπολογισμό.


Πουθενά δεν γίνεται αναφορά σε ΜΗ έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος όπως το εξέλαβε ο «Τόπος Αξιών».

ΨΕΜΑ 2ο (από το δελτίο τύπου του κ. Γώγου)
«…οι φωνές μας είχαν ρεαλιστικό αντίκτυπο και ανέγνωσαν τη γραφίδα της αρμόδιας Αρχής ότι ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ο προϋπολογισμός μας…»


Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας (εδώ), ουδέποτε τέθηκε θέμα ΜΗ έγκρισης του Προϋπολογισμού.

Προφανώς, ενώ και τα δύο δελτία τύπου κάνουν αναφορά στο συγκεκριμένο ένα κείμενο, η παράταξη «Τόπος Αξιών» και ο κ. Γώγος αντιλαμβάνονται διαφορετικά πράγματα, τα οποία δε, απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Απορίας άξιο!

ΨΕΜΑ 3ο (δηλώσεις του κ. Κάτσιου από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά)
«…και εφέτος έχετε 50.000€ για κιγκλιδώματα. Κάθε χρόνο ο Δήμος Σουλίου 50.000€ για κιγκλιδώματα… Φυλακή χτίζετε? Τι είναι αυτά τα 50.000€ που δεν μπορείτε να τα περιορίσετε?»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Σε απάντηση του παραπάνω ισχυρισμού, επισυνάπτεται απόσπασμα από το Σχέδιο Προϋπολογισμού του 2021 και με τα οικονομικά στοιχεία του έτους 2020 (σελίδα 28, Σχέδιο Προϋπολογισμού).


ΨΕΜΑ 4ο (δηλώσεις του κ. Κάτσιου από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά)
«…Τα 50.000€ για την ξυλεία που παίρνετε έτσι αόριστα και προϋπολογίζετε τι είναι? Τι φτιάχνετε? Σουηδικό χωριό?»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Και πάλι σε απάντηση του παραπάνω ισχυρισμού, επισυνάπτεται απόσπασμα από το Σχέδιο Προϋπολογισμού του 2021 και με τα οικονομικά στοιχεία του έτους 2020 (σελίδα 27, Σχέδιο Προϋπολογισμού).


Και πάλι η διαφορά για το έτος 2021 από τις 50.000€ που αναφέρετε, είναι 36.000€!

ΨΕΜΑ 5ο (δηλώσεις του κ. Κάτσιου από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά)
«Το ότι αγοράζετε με απευθείας ανάθεση με 10.000€ φόρμες εργασίας για 10 εργατοτεχνίτες που έχουμε… Στη NASA θα τους στείλετε και τους ντύνετε με 1.000€ τον ένα?»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Ακολουθεί ανάλυση για την αποφυγή «παρεξηγήσεων».
Οι υπάλληλοι δικαιούχοι μέσων ατομικής προστασίας όπως προκύπτει από την (Κοινή Υπουργική Απόφαση 43726/2019 – ΦΕΚ 2208/Β/8-6-2019), είναι:


Το συνολικό κόστος της προμήθειας των παραπάνω ειδών, βάσει της επισυναπτόμενης μελέτης (εδώ), ανέρχεται σε 9.827,06€ (με Φ.Π.Α. 24%). Επομένως, όπως προκύπτει με πολύ απλά μαθηματικά, το μέσο κόστος για την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας ανά εργαζόμενο ανέρχεται σε 151,19€. Απορίας άξιο πως προκύπτει ότι χορηγήθηκαν φόρμες εργασίας σε 10 εργάτες, αξίας 1.000€ έκαστη!

ΨΕΜΑ 6ο (δηλώσεις του κ. Κάτσιου από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά)
«…το COVID που επικαλεστήκατε τουλάχιστον 5 φορές στους λόγους σας να πούμε στους συμπολίτες μας σήμερα, να δώσουμε ένα μαθηματικό στοιχείο: τα 200.000€ που χάνουμε από το Λάμποβο σαν έσοδο, έχετε εισπράξει μέχρι τώρα 350.000€ και βάλε, επιχορηγήσεις από τον COVID, τα διπλά χρήματα έχετε εισπράξει…»


Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Στη συνέχεια παρατίθεται συνοπτικός πίνακας με τις επιχορηγήσεις (έσοδα) του Δήμου για την κάλυψη έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία του COVID-19 οι οποίες και διατέθηκαν για την κάλυψη αυτών των αναγκών μέσω των αναμορφώσεων/τροποποιήσεων του Προϋπολογισμού στην Ο.Ε. και στο Δημοτικό Συμβούλιου, σε καμία εκ των οποίων δεν ψηφίσατε υπέρ.


ΨΕΜΑ 7ο (από το δελτίο τύπου του κ. Γώγου)
«Ο προϋπολογισμός του Δήμου για να μπορέσει να εκτελεστεί, πέραν της ψήφισής του από το Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλει να εγκριθεί από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. (και εκεί είχε επιστραφεί με ενστάσεις – παρατηρήσεις)»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Παρατίθεται απόσπασμα από το έγγραφο του Παρατηρητήριου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. (εδώ), όπου δεν αναφέρεται καμία ένσταση και παρατήρηση για το Σχέδιο Προϋπολογισμού του Δήμου, απεναντίας αναγράφεται σαφώς ότι έχει τηρήσει τις οδηγίες σύνταξης (όπως επιτάσσει η υπ. αριθμ. 46735/23.07.2020 ΚΥΑ, βάσει των οποίων και αξιολογήθηκε), και είναι Ισοσκελισμένος.


Η παρατήρηση αφορά οδηγία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι προς το Δήμο Σουλίου.

ΨΕΜΑ 8ο (από το δελτίο τύπου του κ. Γώγου)
«…Η διοίκηση σήμερα, έχει περάσει εξ ολοκλήρου, στον κ. Δήμαρχο. Αποκλειστικά υπεύθυνος για κάθε καθυστέρηση και κυρίως την άρνηση των Αρχών για έγκριση του προϋπολογισμού και απώλεια εισροής χρηματικών κονδυλίων είναι εκείνος.»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Όπως προκύπτει από τον πίνακα που αντλήθηκε από τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου για το οικονομικό έτος 2021 (εδώ), καμία απώλεια εισροής χρηματικών κονδυλίων δεν αποδεικνύεται, αντίθετα, φαίνεται ξεκάθαρα η λειτουργία του Δήμου σε ότι αφορά τις μεταβολές των εσόδων και των δαπανών, για τον 1ο και 2ο μήνα του 2021.


Πραγματικό ταμειακό υπόλοιπο:
Έναρξης οικονομικής περιόδου: 608.831,45€
Ιανουαρίου 2021: 593.321,46€
Φεβρουαρίου 2021: 434.750,41€

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και σειρά ακόμη από αναλήθειες και να τις αντικρούσουμε με αντίστοιχη τεκμηρίωση. Δεν χρειάζεται όμως να κουράζουμε παραπάνω, τα συμπεράσματα προκύπτουν εύκολα άλλωστε.

Ως κατακλείδα όμως, ας μνημονεύσουμε μία ακόμη φράση του κ. Κάτσιου από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά με εξαιρετικό ενδιαφέρον:

«…Κύριοι, χάος! Αλλά το χάος όμως θα μπει σε σειρούλα… Δεν θα το αφήσουμε για πολύ χάος! Γιατί εντέλει, ο σκοπός της σημερινής δημόσιας συνεδρίασης είναι να καταλάβουν οι συμπολίτες….»

Η λογική της τακτοποίησης του χάους με σωρεία από ψεύδη μας ξεπερνάει… Και από όσα προκύπτουν από τα παραπάνω, μάλλον το χάος βρίσκεται στο νου των ιθυνόντων των εν λόγω δημοσιευμάτων και όχι στη διαχείριση του Δήμου. Και ναι, οι συμπολίτες μας έχουν πλέον καταλάβει….

Η Δημοτική Αρχή
Read More »
Απάντηση δημοτικής αρχής Σουλίου στους κ.κ. Κάτσιο και Γώγο | “Το ψέμα έχει κοντά πόδια” Απάντηση δημοτικής αρχής Σουλίου στους κ.κ. Κάτσιο και Γώγο | “Το ψέμα έχει κοντά πόδια” Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021 Rating: 5

Ανησυχία στη Θεσπρωτία για τον κορωνοϊό - Σε αναστολή τμήματα σε 3 σχολεία

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021

 Ανησυχία στη Θεσπρωτία για τον κορωνοϊό - Σε αναστολή τμήματα σε 3 σχολείαΑνησυχία προκαλούν στις υγειονομικές αρχές της Θεσπρωτίας, τα θετικά κρούσματα που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ώρες, σε μαθητές που φοιτούν σε τρία διαφορετικά σχολεία της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, από ένα θετικό κρούσμα, εντοπίστηκε σε μαθητή του Ειδικού Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας, του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Το Ειδικό Γυμνάσιο θα αναστείλει τη λειτουργία του στο σύνολό του, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΕΔΥ, ενώ στα άλλα δύο σχολεία, θα κλείσουν τα συγκεκριμένα τμήματα, όπου εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα.

Συρροή κρουσμάτων έχουμε και σε άτομα που σχετίζονται με κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ηγουμενίτσα, το οποίο θα πρέπει να μείνει κλειστό για μία εβδομάδα ή να λειτουργήσει με νέο προσωπικό και μετά από την απαραίτητη απολύμανση.


Read More »
Ανησυχία στη Θεσπρωτία για τον κορωνοϊό - Σε αναστολή τμήματα σε 3 σχολεία  Ανησυχία στη Θεσπρωτία για τον κορωνοϊό - Σε αναστολή τμήματα σε 3 σχολεία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: 2 πρόστιμα από 5.000€ για παράνομη είσοδο στη χώρα & 1 για "σπάσιμο" καραντίνας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021
Θεσπρωτία: 2 πρόστιμα από 5.000€ για παράνομη είσοδο στη χώρα & 1 για "σπάσιμο" καραντίναςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (18-02-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (97) παραβάσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν και (3) συλλήψεις.


Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(72) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· (21) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (5) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· (21) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· (25) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(14) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων των (300) ευρώ, ως ακολούθως:
· (8) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (2) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· (4) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

(9) παραβάσεις και (3) συλλήψεις για διάφορες παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, ως ακολούθως:

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, πρόστιμα (3.000) ευρώ σε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ) για παραμονή δύο (2) πελατών στην κάθε περίπτωση στον εξωτερικό χώρο ευθύνης των καταστημάτων, στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα των (300) ευρώ.

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
- σύλληψη (2) ατόμων και πρόστιμο (5.000) ευρώ για είσοδο στη χώρα από μη θεσμοθετημένο σημείο των Ελληνοαλβανικών συνόρων,
- σύλληψη ατόμου και πρόστιμο (5.000) ευρώ για μη τήρηση του μέτρου του κατ' οίκον περιορισμού (καραντίνα) και

- (2) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (500) ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Θεσπρωτία: 2 πρόστιμα από 5.000€ για παράνομη είσοδο στη χώρα & 1 για "σπάσιμο" καραντίνας Θεσπρωτία: 2 πρόστιμα από 5.000€ για παράνομη είσοδο στη χώρα & 1 για "σπάσιμο" καραντίνας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021 Rating: 5

Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021
Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο προσωρινό Γραφείο του Συλλόγου στο «Ίδρυμα Η. Σάρρα» στο Καστρί Ηγουμενίτσας.
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ και
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Για την διανομή είναι απαραίτητη η θεωρημένη κάρτα μέλους του Συλλόγου μας.

Τις ημέρες και ώρες της διανομής θα πραγματοποιούνται ανανεώσεις συνδρομών καθώς και νέες εγγραφές

Κατά τη διάρκεια της διανομής θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης κατά του COVID-19.
Read More »
Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021 Rating: 5

Η Μητρόπολη Παραμυθίας τιμά την επανάσταση του 1821

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021
Η Μητρόπολη Παραμυθίας τιμά την επανάσταση του 1821Με σειρά επετειακών εκδηλώσεων η Εκκλησία της Ελλάδος θα τιμήσει την συμπλήρωση των 200 χρόνων από το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821 και την κατάκτηση της Εθνικής μας παλιγγενεσίας.
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου συμπεριλαμβάνονται οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα όρια της Ηπείρου και έχουν ως εξής:
Κυριακή 30 Μαϊου 2021
•Η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας διοργανώνουν εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του Καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών για την ελευθερίας. Αυτές περιλαμβάνουν πανηγυρική θεία λειτουργία και Δοξολογία στον
Παλαιοχριστιανικό Ναό του Αγίου Δονάτου αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Σουλιωτών .

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2021
•Η Ιερά Μητρόπολη Άρτας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση( υπό την αιγίδα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου) με αφορμή τη μάχη του Πέτα η οποία περιλαμβάνει επιμνημόσυνο δέηση και ομιλία για την συμβολή των Φιλελλήνων κατά την περίοδο του 1821.

Τρίτη 24 Αυγούστου
•Περιφερειακή εκδήλωση Ηπείρου με την συμμετοχή όλων των Μητροπόλεων.Στην Κόνιτσα θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία εις μνήμην Αγίου Κοσμά του Αιτωλού με την συμμετοχή όλων των Μητροπολιτών της Ηπείρου ενώ στα Ιωάννινα θα διοργανωθεί Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: Την εθνική και πνευματική προσφορά του Αγίου Κοσμά και τους αγώνες των Σουλιωτών για την ελευθερία.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
•Η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης θα τιμήσει τη μνήμη της ηρωϊκής θυσίας των Σουλιωτισσών( χορό του Ζαλόγγου) το 1803 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου και τελεί υπό την αιγίδα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζει η Ιερά Σύνοδος για την 25η Μαρτίου , την Δευτέρα 22 Μαρτίου υπάρχει ενταγμένη συναυλία της Χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
Read More »
Η Μητρόπολη Παραμυθίας τιμά την επανάσταση του 1821 Η Μητρόπολη Παραμυθίας τιμά την επανάσταση του 1821 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021
Συνεδριάζει σήμερα η Δημοτική Κοινότητα ΗγουμενίτσαςΚαλείστε σε συνεδρίαση της Κοινότητας Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 19η Φεβρουαρίου 2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. - κεκλεισμένων των θυρών - (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19), στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο
Αίτημα γνωμοδότησης για πρόταση ανάπλασης σχετικά με την υλοποίηση του έργου: «Παρεμβάσεις Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Κοινοχρήστων Χώρων - Ανάπτυξη Δικτύων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Ηγουμενίτσας».

Θέμα 2ο
Επιχειρησιακά Προγράμματα Εκτάκτων Αναγκών - Ενέργειες.

Θέμα 3ο
Ψήφισμα Κοινότητας Ηγουμενίτσας για το υπό κατάρτιση Νομοσχέδιο που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΗΣΗΣ
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021 Rating: 5

ΟΛΘ: Το μεγάλο ενδιαφέρον για το λιμάνι Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021
ΟΛΘ: Το μεγάλο ενδιαφέρον για το λιμάνι ΗγουμενίτσαςΤις επόμενες κινήσεις του, στο πλαίσιο του σχεδίου επέκτασης στη λιμενική βιομηχανία της Ελλάδας, εξετάζει προσεκτικά ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Ο ΟΛΘ που βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία επέκτασης του προβλήτα 6 του λιμανιού προκειμένου, να μπορεί να μπει στον ανταγωνισμό των μεγάλων containerships, έχει στρέψει το βλέμμα του και στα τρία λιμάνια, για τα οποία έχει προκηρύξει διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ (Ηγουμενίτσα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη), ενώ κοιτάζει και όλα τα ενδεχόμενα για τους επόμενους διαγωνισμούς λιμένων του ΤΑΙΠΕΔ.

Πληροφορίες του mononews.gr αναφέρουν πως σε ό,τι αφορά τα τρία λιμάνια των οποίων η διαγωνιστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, το κύριο ενδιαφέρον πέφτει στην Ηγουμενίτσα. Για τα άλλα δύο, την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, τα δύο σημεία που έχουν υπογραμμιστεί, είναι ότι προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες με αυτή της Θεσσαλονίκης, ενώ και το αμερικανικό ενδιαφέρον, σε επιχειρηματικό και γεοπολιτικό επίπεδο είναι εκφρασμένο σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους.

Όσον αφορά την Ηγουμενίτσα, η οποία αποτελεί την έξοδο και της Βορείου Ελλάδας στην Αδριατική, και στην οποία κυριαρχεί η μεταφορά φορτηγών, ο ΟΛΘ σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρεται έντονα να συμμετέχει στο διαγωνισμό. Έναν διαγωνισμό για τον οποίο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ο ιταλικός όμιλος Grimaldi, ο όμιλος Attica, αλλά και αμερικανικό fund.

Ακόμα και αν ο ΟΛΘ δεν καταφέρει να κερδίσει το διαγωνισμό για την Ηγουμενίτσα, θα ενδιαφερόταν έντονα για συνεργασίες, σε περίπτωση που το λιμάνι καταλήξει στα χέρια ναυτιλιακού ομίλου, όπως είναι ο Grimaldi ή η Attica. Στην προκειμένη περίπτωση έχει επισημανθεί ότι δεν υπάρχει εμπειρία στην διαχείριση ολόκληρων λιμανιών, παρά μόνο terminals. Εμπειρία που όμως διαθέτει ο ΟΛΘ.

Και αν με το ένα «μάτι» ο ΟΛΘ κοιτά προς τα δυτικά, με το άλλο ρίχνει κλεφτές ματιές προς το νότο, και το λιμάνι του Βόλου, για το οποίο εκτιμά ότι μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τη Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες του mononews αναφέρουν ότι το διοικητικό σχήμα, που πλέον ελέγχεται από εταιρεία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, δεν έχει λάβει κάποια συγκεκριμένη απόφαση. Κάτι που αναμένεται να συμβεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ «ανεβάσει» τον διαγωνισμό για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όπου είναι σε προτεραιότητα μαζί με το λιμάνι του Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ: www.mononews.gr
Αντώνης Τσιμπλάκης
Read More »
ΟΛΘ: Το μεγάλο ενδιαφέρον για το λιμάνι Ηγουμενίτσας ΟΛΘ: Το μεγάλο ενδιαφέρον για το λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021 Rating: 5

Κόμβος σύνδεσης του ΒΙΟΠΑ Θεσπρωτίας με την Εγνατία Οδό

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021
Κόμβος σύνδεσης του ΒΙΟΠΑ Θεσπρωτίας με την Εγνατία ΟδόΤρεις νέοι οδικοί κόμβοι, δύο εκ των οποίων αφορούν συνδέσεις με την Εγνατία Οδό προωθούνται προς άμεση κατασκευή από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους οποίους θα δοθεί οριστική λύση σε κυκλοφοριακά προβλήματα που υπάρχουν από την κατασκευή του οδικού άξονα. Ο ένας κόμβος αφορά τη σύνδεση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας με την Εγνατία Οδό και ο δεύτερος τη σύνδεση με το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας.

Ο τρίτος κόμβος θα κατασκευαστεί στην Ε.Ο. Άρτας- Τρικάλων στο ύψος Διασέλου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών κόμβων ανέρχεται σε 4.920.000 ευρώ και σήμερα η Οικονομική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη, ενέκρινε για το μεν πρώτο τους όρους δημοπράτησης, για τους δε άλλους τα αποτελέσματα των αντίστοιχων διαγωνισμών.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή είναι οι εξής:

Αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:
«Προστασία και αποκατάσταση της επαρχιακής οδού από Αγία Κυριακή προς Σούλι από πτώσεις βράχων και λίθων μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν κατά το διάστημα 8-12/01/2021» προϋπολογισμού 370.000 €. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
«Άμεση συλλογή στοιχείων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών περιοχής από κόμβο Δολιανών έως Κακαβιά (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 74.400 €. Ανάδοχος: ΜΕΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.

Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
«Κατασκευή κόμβου στην Ε.Ο. Άρτας Τρικάλων στο ύψος του Διάσελου», προϋπολογισμού 300.000 €. Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.- ΜΕΓΑ ΟΥΡΑΝΙΑ.
«Σύνδεση Εγνατίας Οδού με Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (Α/Κ ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.)», προϋπολογισμού 2.650.000€. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
«Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Ι. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ- Β. ΚΑΚΑΡΙΑΡΗΣ Ο.Ε.
«Αποκατάσταση - βελτίωση του δρόμου Αμφιθέα - Μεγάρχη - Φωτεινό και προστασία πρανών υδατορεμάτων εντός του οικισμού της Τ.Κ. Μεγάρχης», προϋπολογισμού € 82.000. Ανάδοχος Σωτήριος Σφήκας.

Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για την διακήρυξη των έργων:
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Ιτέα προς Πέτρα Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 62.000.
«Κόμβος Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας με Εγνατία Οδό», προϋπολογισμού € 1.970.000.
«Αποκατάσταση φθορών επαρχιακής οδού Κοκκινολιθάρι – Κεραμίτσα - Μηλέα», προϋπολογισμού € 150.000
«Βελτίωση βατότητας – κατασκευή τεχνικών – σήμανση και ασφάλεια οδικών τμημάτων στο Δήμο Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 282.200.
«Αποκατάσταση καθιζήσεων – κατολισθήσεων επί της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 74.400.
Read More »
Κόμβος σύνδεσης του ΒΙΟΠΑ Θεσπρωτίας με την Εγνατία Οδό Κόμβος σύνδεσης του ΒΙΟΠΑ Θεσπρωτίας με την Εγνατία Οδό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2021 Rating: 5

Σελίδες