Τα ψάρια μένουν στο λιμάνι...

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Τα ψάρια μένουν στο λιμάνι...


Εξαιρετικά σοβαρό γίνεται το πρόβλημα με τις εξαγωγές κυρίως ψαριών αλλά και νωπών φρούτων από την περιοχή της Θεσπρωτίας προς την Ιταλία.

Το πρόβλημα συνδέεται άμεσα με τα καράβια που κάνουν τα δρομολόγια μετά την φωτιά που ξέσπασε στο Euroferry Olympia.

Οι θέσεις για τα φορτηγά έχουν μειωθεί με αποτέλεσμα φορτία να μένουν στο λιμάνι, να προκαλείται σημαντική ζημιά, ειδικά στους ιχθυοκαλλιεργητές και παράλληλα να εμφανίζονται αναξιόπιστοι στις συμφωνίες που έχουν συνάψει.

Επιπλέον να κινδυνεύουν και με ρήτρες που απορρέουν από τα συμβόλαια.

Επειδή οι μέρες περνούν και λύση στον ορίζοντα δεν υπάρχει καλό είναι να ασχοληθεί το αρμόδιο υπουργείο και να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της ομαλότητας.
Read More »
Τα ψάρια μένουν στο λιμάνι... Τα ψάρια μένουν στο λιμάνι... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη με τη βοήθεια της Europol για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Συνελήφθη με τη βοήθεια της Europol για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω της Europol, σύμφωνα με τις οποίες εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, οι οποίοι κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Ακολούθησε ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων της υπόθεσης και κατόπιν αλληλογραφίας με τους παρόχους υπηρεσιών, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου του εμπλεκόμενου ατόμου, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του, σε περιοχή της Ηπείρου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 κινητά τηλέφωνα και 2 συσκευές αποθήκευσης τύπου Memory Card.
Τα ανωτέρω πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Read More »
Συνελήφθη με τη βοήθεια της Europol για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων Συνελήφθη με τη βοήθεια της Europol για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Επίσκεψη μαθητών στην ιχθυογενετική μονάδα και τις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Επίσκεψη μαθητών στην ιχθυογενετική μονάδα και τις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ψάρια που καλλιεργούνται στις μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας της Θεσπρωτίας, να ενημερωθούν για την ανάπτυξη τους και τη διατροφική τους αξία και πως συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να ξεναγηθούν στις μονάδες που βρίσκονται στη Λωρίδα Σαγιάδας, είχαν 30 μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ξηρολόφου του Δήμου Σουλίου, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών του Νομού Θεσπρωτίας.


Στόχος του προγράμματος «Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας», που υλοποιεί το Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του Μέτρου 3.4.3. «Μέτρα Εμπορίας» του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 κατά 100% (75% κοινοτική και 25% εθνική συμμετοχή), είναι οι μικροί μαθητές να ενημερωθούν για τη διατροφή και το πόσο σημαντικό είναι να προσθέσουν στο διαιτολόγιο τους τα ψάρια, ενώ ταυτόχρονα τους παρασχέθηκαν στοιχεία και πληροφορίες για τον κόσμο της θάλασσας και την προστασία του περιβάλλοντος.


Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε εγκαταστάσεις και να έρθουν σε επαφή με τα ψάρια σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους από τον γόνο μέχρι τα ψάρια εμπορεύσιμου μεγέθους που φτάνουν στο πιάτο μας.

Στους μικρούς μαθητές διανεμήθηκαν αναμνηστικά, κατάλληλα για την ηλικία τους, όπως βιβλίο με παραμύθι ειδικά διαμορφωμένο για το πρόγραμμα, βιβλίο συνταγών μαγειρικής με συνταγές αποκλειστικά για είδη ψαριών που εκτρέφονται στις Θεσπρωτικές μονάδες θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας και διάφορα άλλα δώρα (στυλό, κασετίνα, ξυλομπογιές, καπέλα κλπ).


Σε δηλώσεις τους τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος, όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας Ιωάννης Χεκίμογλου σημείωσαν τη σημασία που έχει οι μικροί μαθητές να εντάξουν στη διατροφή τους τα ψάρια, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία παραγωγής και συνάμα να αντιληφθούν τη σημασία που έχει το υγιές θαλάσσιο περιβάλλον για τη ζωή όλων.

Ανάλογες επισκέψεις θα πραγματοποιήσουν 30 συνολικά σχολεία της περιοχής.

Read More »
Επίσκεψη μαθητών στην ιχθυογενετική μονάδα και τις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα (+ΒΙΝΤΕΟ) Επίσκεψη μαθητών στην ιχθυογενετική μονάδα και τις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη φυγόποινος αλλοδαπός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Συνελήφθη φυγόποινος αλλοδαπός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας


Συνελήφθη σήμερα (22-03-2022) το πρωί στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -9- ετών και χρηματική ποινή -10.000- ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.Read More »
Συνελήφθη φυγόποινος αλλοδαπός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας Συνελήφθη φυγόποινος αλλοδαπός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Αύξηση στη Θεσπρωτία | 602 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Αύξηση στη Θεσπρωτία | 602 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 90
ΠΕ Θεσπρωτίας 79
ΠΕ Ιωαννίνων 320
ΠΕ Πρέβεζας 113

Read More »
Αύξηση στη Θεσπρωτία | 602 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αύξηση στη Θεσπρωτία | 602 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία της κυβέρνησης για τις εφημερίδες

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία της κυβέρνησης για τις εφημερίδες


Η νυχτερινή τροπολογία Μητσοτάκη για τον πρωτοφανή έλεγχο του Τύπου είναι ενδεικτική της κατάστασής του: Αντιλαμβάνεται ότι πέφτει και θέλει να ελέγξει τα πάντα. Όμως στην προσπάθειά του αυτή δεν καταλαβαίνει ότι το μόνο που κάνει είναι να επιταχύνει την πτώση του.

Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή, το ΕΣΡ, το οποίο βάσει Συντάγματος έχει αρμοδιότητα για κανάλια και ραδιόφωνα επειδή κατέχουν δημόσιες συχνότητες, θα έχει το δικαίωμα να επιβάλει επαναληπτικά πρόστιμα στις εφημερίδες, τα οποία θα τα πληρώνει ο μέτοχος και όχι η εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα. Πρόκειται για ευθεία καταπάτηση των άρθρων 14 και 15 του Συντάγματος, καθώς και του Νόμου για τις Ανώνυμες Εταιρείες.

Η ταύτιση φυσικών με νομικά πρόσωπα που γίνεται επιλεκτικά μόνο για τις εφημερίδες, δημιουργεί ενδιαφέροντες συνειρμούς: Με τη λογική αυτή, οι μέτοχοι σε εκδοτικές εταιρίες με μεγάλα χρέη θα πρέπει να καλύπτουν από την προσωπική τους περιουσία τις οφειλές. Με λίγα λόγια και ένα τυχαίο παράδειγμα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να πληρώσει τα δανεικά και αγύριστα του Κήρυκα Χανίων ή ακόμα και της ΝΔ από την προσωπική του περιουσία.

Έχει ενδιαφέρον επίσης πως η σπουδή του κ. Μητσοτάκη εξαντλείται στις εφημερίδες και αφήνει εκτός τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τα σάιτ. Γιατί ένας καναλάρχης ή ιδιοκτήτης σάιτ να μην πληρώνει από την προσωπική του περιουσία τα πρόστιμα του καναλιού ή της ιστοσελίδας του;

Όσο για το ανήκουστο, δηλαδή το πρακτορείο διανομής, να εισπράττει τα πρόστιμα στο όνομα του Δημοσίου, δεν μπορούμε να φανταστούμε τι άλλο δώρο θα σκεφτεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πάντα στην πλευρά της διαφάνειας. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση να δηλώνονται οι εκδότες των εφημερίδων, αλλά αυτό γιατί δεν επεκτείνεται και στις ιστοσελίδες; Μόνο για τις εφημερίδες ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη η διαφάνεια; Γιατί ψήφισαν νόμο για να μην κάνουν δήλωση πόθεν έσχες οι ιδιοκτήτες καναλιών, ενώ ο τελευταίος εργαζόμενος δημοσιογράφος είναι υπόχρεος;

Η απόκτηση αρμοδιότητας του ΕΣΡ σε ένα τέτοιο ζήτημα δημιουργεί ένα επικίνδυνο πλαίσιο λογοκρισίας του Τύπου, που με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό θα απέχει πολύ από τον καλώς εννοούμενο έλεγχο.

Η Δημοκρατία και η ελευθερία της γνώμης δεν μπορεί να περιοριστεί από κανέναν Μητσοτάκη.
Read More »
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία της κυβέρνησης για τις εφημερίδες Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία της κυβέρνησης για τις εφημερίδες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδας | "Μόνο ο Βασίλης Γιόγιακας μας συμπαραστάθηκε"

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδας | "Μόνο ο Βασίλης Γιόγιακας μας συμπαραστάθηκε"


Η ΕΝΩΣΗ μας, μετά την άρνηση των αρμοδίων υπουργών, να προβούν στις επιβαλλόμενες τροποποιήσεις του Δασικού νόμου, ώστε να μην ΔΗΜΕΥΤΕΙ η Αγροτική Περιουσία, επειδή χαρακτηρίζεται δάσος, αναστέλλει κάθε προσπάθεια της προς τους αυτούς.
Δηλώνει δε την βεβαιότητα για την ανατροπή του Δασικού νόμου από την Δικαιοσύνη.
Στον αγώνα μας αυτό ο μόνος βουλευτής που μας συμπαραστάθηκε ήταν βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Β. Γιογιάκα, στον οποίο αποστείλαμε της ακόλουθη επιστολή.


Κύριε Γιόγιακα
Αφού σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση σας στον αγώνα μας για την Απελευθέρωση της αγροτικής περιουσίας και για την κατάργηση της ΔΗΜΕΥΣΗ της, τις οποίες επιβάλλει ο Δασικός νόμος, σας γνωρίζουμε ότι απ΄ τη χθεσινή συνάντηση που είχαμε με το Γ.Γ. Δασών, στον οποίο μας παρέπεμψε και ο υπουργός κ. Αμυράς, διαπιστώσαμε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έγκριση των Δασικών Χαρτών, χωρίς τις επιβαλλόμενες τροποποιήσεις του Δασικού Νόμου.
Στην απόφαση αυτή οδηγούν την Κυβέρνηση οι αρμόδιοι υπουργοί λόγω της Μηνμονιακής Υποχρέωσης, που επιβάλλει την κατακράτηση 80.000.000 ευρώ, από τις επιδοτήσεις του Κτηματολογίου, λογω μη εγκαίρου έγκριση των Δασικών Χαρτών, τη στιγμή που τα λάθη του Δασικού νόμου έχουν αποδεδειχθεί από την καταμέτρηση των ελληνικών δασών, που έχουν διεξαγάγει οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την οποία καταφαίνεται ότι τα ελληνικά δάση και οι πραγματικές δασικές εκτάσεις πλεονάζουν και συνεπώς επιβάλλεται η ανασύνταξη των δασικών χαρτών μετά από την επιβαλλόμενη τροποποίηση του δασικών νόμου, με την οποία θα εξαιρεθούν οι γεωργικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις από τις διατάξεις του, γεγονός που παρέχει στην κυβέρνησε το δικαίωμα να προσφύγει στο Ευρωδικαστήριο και να κερδίσει, όταν γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε στο Ευρωδικαστήρια εναντίον της κατακράτησης 754.000.000 ευρώ από την Ε.Ε. για το ζήτημα των βοσκήσιμων εκτάσεων ( βοσκότοπους) που ο δασικός νόμος χαρακτήριζε Δάσος και κέρδισε.

Σας καθιστούμε γνωστό, εάν νομίζετε ότι μπορεί να διασωθεί κάτι για τους αγρότες, ότι με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τους Δασωμένους ΑΓΡΟΥΣ δημιουργούνται τα ακόλουθα προβλήματα :
Η λέξη ΑΓΡΟΣ ερμηνεύονταν απ΄ τις δασικές υπηρεσίες ως αφορούσα μόνο τις πρώην καλλιεργούμενες εκτάσεις, χρειάστηκε δε να αλλάξει επανειλημμένα, με 4 νόμους, αυτή η διατύπωσή για να μην περιορίζεται μόνο στις γεωργικές εκτάσεις, αλλά για να περιλαμβάνει και τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, ενώ κατά την άποψη μας πρέπει να περιλαμβάνει και τις κτηνοτροφικές, διότι δεν είναι δίκαιο, ενώ έχουμε επιβάλει επί χρόνια την απαγόρευση για τον καθαρισμό των κτηνοτροφικών εκτάσεων, σήμερα που αναγνωρίζουμε τα λάθη της Διοίκηση, να τα διορθώνουμε μόνον για τις γεωργικές.

Είναι επομένως απαραίτητο, εάν νομίζετε ότι η απασχόληση σας θα έχει κάποιο αποτέλεσα, να ζητήσετε να διευκρινιστεί η λέξη ΑΓΡΟΣ με την αντικατάσταση της είτε με τη λέξη γεωργικές, είτε και με την συμπερίληψη κτηνοτροφικές ή χορτολιβαδικές εκτάσεις.
Σας επισημαίνουμε επίσης, ότι δια της ανωτέρω διατάξεως αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία όσων ΑΓΡΩΝ Δασώθηκαν και επομένως , επ΄αυτών δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του Δασικού νόμου, παρά ταύτα όμως δια της τροπολογίας δεν επιτρέπεται η αλλαγή της χρήσης τους παρά μόνο για 30 στρέμματα, χωρίς λόγο και αιτία ! Ο περιορισμός της χρήσης αυτών των εκτάσεων στα 30 στρέμμα, αποτελεί απαλλοτρίωση και πρέπει να καταβληθούν αποζημιώσεις.
Φυσικά ο ΑΓΩΝΑΣ μας θα συνεχιστεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στο Ευρωδικαστήριο, του οποίου καταθέσαμε την απόφαση στον κ. Γ.Γ. Δασών, με τη οποία το Ελληνικό Κράτος κατέβαλε 5.5 δις δραχμές το 1993, επειδή χαρακτήρισε βοσκότοπό 150 στεμμάτων ως δασική έκταση και λογω αυτού του χαρακτηρισμού την κατέλαβε και την χρησιμοποίησε, επισημαίνοντας και στον Υπουργό κ. ΑΜΥΡΑ και στον Γ.Γ. Δασών, τις αποζημιώσεις που θα υποχρεωθεί να καταβάλλει το Δημόσιο, από τα λάθη του Δασικού Νόμου !

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος
Δημήτριος Κοτσώνης
Read More »
Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδας | "Μόνο ο Βασίλης Γιόγιακας μας συμπαραστάθηκε" Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδας | "Μόνο ο Βασίλης Γιόγιακας μας συμπαραστάθηκε" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Θεσπρωτία: Συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλειαΣυνελήφθη προχθές, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτική έκταση, στην Τ.Κ. Ράγιου του δήμου Ηγουμενίτσας.
Για το ανωτέρω περιστατικά ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Read More »
Θεσπρωτία: Συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια Θεσπρωτία: Συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Μ.Κάτσης: Καμία μόνιμη πρόσληψη, καμία απολύτως ενίσχυση του Νοσοκομείου Φιλιατών από τη ΝΔ

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Μ.Κάτσης: Καμία μόνιμη πρόσληψη, καμία απολύτως ενίσχυση του Νοσοκομείου Φιλιατών από τη ΝΔ


Σχεδόν τρία ολόκληρα χρόνια, οι δομές υγείας της Θεσπρωτίας και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Φιλιατών έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Παρά τη σφοδρή υγειονομική κρίση και την ελευθερία που έδωσε η ΕΕ στην κατανομή των κονδυλίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν ενίσχυσε το Ε.Σ.Υ., αλλά σε πολλές περιπτώσεις υποβάθμισε τις υφιστάμενες δομές και υπηρεσίες, ειδικά της περιφέρειας. Αυτό συνέβη και στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται σήμερα το νοσοκομείο, έχοντας μάλιστα περάσει και 2 χρόνια πανδημίας;

Δεν έχει γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη εδώ και 3 χρόνια, εκτός των ήδη δρομολογημένων από το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες όπως είναι αυτές της Ακτινολογίας, της Χειρουργικής, της Ορθοπεδικής, της Οφθαλμολογικής, της Αναισθησιολογίας, της Βιοπαθολογίας και πολλές άλλες ακόμη. Επιπρόσθετα, οι συνταξιοδοτήσεις του υφιστάμενου προσωπικού εντείνουν το πρόβλημα, καθώς δεν έχουν προκηρυχτεί οι θέσεις, ούτε για εκείνους που έφυγαν ήδη, ούτε για εκείνους που αναμένεται να αποχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ αρκετοί είτε παραιτούνται, είτε μετατίθενται σε άλλες περιοχές, δημιουργώντας ελλείψεις και ασυνέχειες στη λειτουργία των κλινικών.

Το νοσοκομείο δυστυχώς έχει αφεθεί στην τύχη του, καθώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός από το Υπουργείο για την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών, ενώ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου που έχει καθυστερήσει εντελώς αδικαιολόγητα 2 χρόνια τώρα, όπως και για την μη προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που έχουν εισηγηθεί οι διευθυντές των κλινικών.

Ποιος και πώς προτεραιοποιεί τις ανάγκες του νοσοκομείου ώστε αυτό να καλύπτει αξιοπρεπώς με τις υπηρεσίες του τους πολίτες της περιοχής μας; Ανακοινώνει ο τοπικός Βουλευτής της ΝΔ, 6 θέσεις τραυματιοφορέων ως επικουρικό προσωπικό. Τους ασθενείς που θα κληθούν να μεταφέρουν, ποιος ακριβώς θα τους περιθάλψει; Τις κλινικές ποιος θα τις στελεχώσει; Τα χειρουργεία ποιος θα τα πραγματοποιήσει και σε τι χρονικό ορίζοντα; Τα οφθαλμολογικά χειρουργεία γιατί σταμάτησαν; Τον Οκτώβριο του 2020 ένας 43χρονος συμπολίτης μας, έχασε δυστυχώς τη ζωή του σε παγκάκι στην κεντρική πλατεία των Φιλιατών, περιμένοντας ασθενοφόρο πάνω από 45 λεπτά. Τραυματιοφορείς μπορεί να υπήρχαν, ασθενοφόρο όμως για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, σε απόσταση αναπνοής από αυτό, όχι.

Ο χώρος της Δημόσιας Υγείας δεν ενδείκνυται για επικοινωνιακές φιέστες, στις οποίες αρέσκεται η κυβέρνηση της ΝΔ και τα στελέχη της. Ειδικά μετά από την υγειονομική τραγωδία που βιώσαμε και βιώνουμε με την πανδημία. Όταν 16.500 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ ή στα σπίτια τους. Ολόκληρο το Ε.Σ.Υ., αλλά και ειδικότερα το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, δύο χρόνια τώρα παλεύει μόνο του. Το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό προσπάθησε να ανταποκριθεί σε αυτή την ακραία υγειονομική κρίση και πράγματι έδωσε και συνεχίζει να δίνει τη μάχη με αυταπάρνηση, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ανθρώπινα όριά του. Αυτό, όμως, δεν αρκεί.

Η Δημόσια Υγεία απαιτεί σχέδιο σε βάθος, αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και ένα πλαίσιο ισχυρό με μισθολογικά κίνητρα και αναγνώριση βαρέας και ανθυγιεινής εργασίας, που θα προσελκύει μόνιμους γιατρούς, ειδικά στα νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως είναι το Γ.Ν. Φιλιατών.

Η κυβέρνηση, όμως, σε όλα αυτά απαντά με μειωμένο προϋπολογισμό για την υγεία για το 2022, αποσάθρωση ειδικά των περιφερειακών νοσοκομείων, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή, με κίνδυνο να απολυθούν το προσεχές διάστημα, τιμωρημένοι στην πείνα και στην ανέχεια από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση ποτέ δεν πίστεψε, ούτε πρόκειται να πιστέψει στο όραμα μιας ισχυρής Δημόσιας Υγείας. Παρά τα πυροτεχνήματα της δήθεν ενίσχυσης, η αλήθεια είναι ότι, ούτε θέλει, ούτε και μπορεί να κάνει το παραμικρό. Το έργο της πραγματικής ενίσχυσης ενός Ε.Σ.Υ., το οποίο πρέπει να ανταποκρίνεται στις πραγματικές και αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς πολιτών, αφορά την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Read More »
Μ.Κάτσης: Καμία μόνιμη πρόσληψη, καμία απολύτως ενίσχυση του Νοσοκομείου Φιλιατών από τη ΝΔ Μ.Κάτσης: Καμία μόνιμη πρόσληψη, καμία απολύτως ενίσχυση του Νοσοκομείου Φιλιατών από τη ΝΔ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Συνάντηση με το νέο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Συνάντηση με το νέο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος


Μέλη του προεδρείου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας παρευρέθηκαν την 17/03/2022 στην τελετή παράδοσης παραλαβής του νέου Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γεώργιο και του ευχήθηκαν καλή δύναμη με υγεία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Συγχαρητήρια στον νέο Αρχηγό.
Read More »
Συνάντηση με το νέο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Συνάντηση με το νέο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Εντοπίστηκε ποσότητα 50 κιλών ακατέργαστης κάνναβης

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Εντοπίστηκε ποσότητα 50 κιλών ακατέργαστης κάνναβης 


Εγκαταλελειμμένη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε προχθές το πρωί σε παραμεθόρια περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.

Ειδικότερα, σε αγροτικό δρόμο σε περιοχή του Δήμου Πωγωνίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 40 συνολικά συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -49- κιλών και -928,9- γραμμαρίων.

Προανάκριση για την ανακάλυψη της ταυτότητας των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ατόμων ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Εντοπίστηκε ποσότητα 50 κιλών ακατέργαστης κάνναβης Εντοπίστηκε ποσότητα 50 κιλών ακατέργαστης κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Πείραμα του Ερατοσθένη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας & το Δημοτικό Σχολείο Νεράιδας

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Πείραμα του Ερατοσθένη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας & το Δημοτικό Σχολείο Νεράιδας


Ταξιδεύουμε 2.254 έτη πίσω στο χρόνο και ζούμε ξανά ένα από τα ωραιότερα πειράματα στην Ιστορία των Επιστημών!
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το «Πείραμα του Ερατοσθένη στην σχολική τάξη», την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, κατά την εαρινή ισημερία. Η διοργάνωση του πειράματος , γίνεται σε συνεργασία με τον Ε.Κ.ΦΕ Θεσπρωτίας.
Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον υπεύθυνο Ε.Κ.Φ.Ε Θεσπρωτίας κ. Νούση Βασίλειο για την αμέριστη επιστημονική και καθοδηγητική υποστήριξη που προσέφερε στο σχολείο μας και στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νεράιδας και ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό τους κ. Γεώργιο Χειμώνα για την συνεργασία που είχαμε στην επιτυχία του πειράματος. Επίσης ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Στέργιο Παλπάνη για το φωτογραφικό υλικό και την εκπαιδευτικό της Στ τάξης Κωνσταντάκου Γεωργία που προετοίμασε τους μαθητές.
Περισσότεροι από 35.000 μαθητές και 2.500 εκπαιδευτικοί από 52 διαφορετικές χώρες έχουν συμμετάσχει «Στο πείραμα του Ερατοσθένη στη σχολική τάξη» μέχρι σήμερα. Η διαθεματική αυτή δραστηριότητα αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς, να πραγματοποιήσουν με τους μαθητές τους, τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης. Συγκεκριμένα οι μαθητές του σχολείου μας, που θα συμμετάσχουν θα χρησιμοποιήσουν βασικές γνώσεις από το πεδίο των μαθηματικών αλλά και της φυσικής, της αστρονομίας και της γεωγραφίας. Με τη χρήση απλών μέσων, όπως ένας χάρακας ή μία μεζούρα θα μετρήσουν το μήκος της σκιάς μίας ράβδου, ακριβώς την ώρα του τοπικού μεσημεριού. Στη συνέχεια, με βάση της μετρήσεις τους θα υπολογίσουν τη γωνία που σχηματίζουν οι ηλιακές ακτίνες με τη ράβδο , ώστε να καταλήξουν συνεργατικά στον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα αναβιώσουν στην αυλή του σχολείου την ιστορική μέτρηση που o έκανε Έλληνας μαθηματικός Ερατοσθένης (276 π.Χ.–194 π.Χ.) πριν από περίπου 2.253 χρόνια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο Ερατοσθένης με αυτό το πείραμα που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα πειράματα στην Ιστορία της Επιστήμης, μέτρησε με εξαιρετική ακρίβεια για την εποχή του, την περιφέρειά της. Βασικός στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες. Η δραστηριότητα της υλοποίησης του ιστορικού πειράματος του Ερατοσθένη είναι ιδιαίτερα απλή.

Με την απλότητα όμως αυτή, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ότι κατορθώνει να:
• οδηγεί στη διαπιστωμένη γνώση και αποδοχή της αξίας των Θετικών Επιστημών για την κατανόηση του σύμπαντος κόσμου.
• προσελκύει αβίαστα το ενδιαφέρον των μαθητών και μαγνητίζει τη σκέψη αρκετών, ώστε να προωθεί και να καλλιεργεί τη θετική στάση τους απέναντι στις Θετικές Επιστήμες.

Για το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
Ο Διευθυντής Κύλλας Γεώργιος.
Read More »
Πείραμα του Ερατοσθένη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας & το Δημοτικό Σχολείο Νεράιδας Πείραμα του Ερατοσθένη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας & το Δημοτικό Σχολείο Νεράιδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: 10 θέσεις επικουρικού προσωπικού καλύπτονται στο Γ.Ν. Φιλιατών

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Βασίλης Γιόγιακας: 10 θέσεις επικουρικού προσωπικού καλύπτονται στο Γ.Ν. Φιλιατών


Με 10 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 4 νοσηλευτών και 6 τραυματιοφορέων βάσει των σχετικών πινάκων.
«Η κοινή προσπάθεια για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Φιλιατών και των Κέντρων Υγείας της Θεσπρωτίας συνεχίζεται. Ευχαριστούμε όσες και όσους δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους γι’ αυτόν τον σκοπό» δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: 10 θέσεις επικουρικού προσωπικού καλύπτονται στο Γ.Ν. Φιλιατών Βασίλης Γιόγιακας: 10 θέσεις επικουρικού προσωπικού καλύπτονται στο Γ.Ν. Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα 
Read More »
Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 54χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022
Διακομιδή 54χρονου από την Κέρκυρα στην ΗγουμενίτσαΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, απογευματινές ώρες της Δευτέρας, διακομιδή 54χρονου, από τον λιμένα ''ΓΟΥΒΙΩΝ'' ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή 54χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 54χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Σελίδες