https://picasion.com/

Ανάμεσά τους και ένας Σουλιώτης | Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με απόγονους αγωνιστών του 1821

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Ανάμεσά τους και ένας Σουλιώτης | Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με απόγονους αγωνιστών του 1821


Με τους απόγονους αγωνιστών του 1821 που τίμησαν με τη συμμετοχή τους το επετειακό αφιέρωμα (Podcast) του ΓΕΕΘΑ για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου συναντήθηκε, σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Όπως ανακοινώθηκε, συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Πλαπούτα, απόγονο του οπλαρχηγού Κόλια Πλαπούτα, Ανδρέα Ζαΐμη και Κωνσταντίνο Ασημάκη Ζαΐμη, απόγονους του αγωνιστή Ανδρέα Ζαΐμη, Γεώργιο Γραμματίκα, απόγονο του αγωνιστή Δημήτριου Αινιάν, Θεόδωρο Ασπρογέρακα-Γρίβα, απόγονο των αγωνιστών Θεόδωρου Γρίβα και Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, Στέφανο-Νικήτα Σταματελόπουλο, απόγονο του αγωνιστή Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά), Κωνσταντίνο Τζαβέλα, απόγονο του Σουλιώτη αγωνιστή Νικόλαου Τζαβέλα, Γιαννάκη Γκρίτζαλη, απόγονο του αγωνιστή Γιαννάκη Γκρίτζαλη, Γεώργιο Αργυρόπουλο, απόγονο του αγωνιστή Αθανασίου Αργυρόπουλου και Δρ. Δημήτριο Σταθακόπουλο, απόγονο του αγωνιστή Δήμου Σταθακόπουλου.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, απευθυνόμενος στους απογόνους των αγωνιστών, τόνισε ότι αποτελούν την ιστορική συνέχεια των ηρώων που έδωσαν το αίμα τους στον αγώνα για την ανεξαρτησία της πατρίδας, και τους ευχαρίστησε θερμά για την ευγενική συμμετοχή τους στο αφιέρωμα το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και έλαβε θετικά σχόλια, μέσα από την εξιστόρηση γνωστών και άγνωστων πτυχών της ζωής των ένδοξων προγόνων τους και ηρώων του έθνους.
Επίσης, επισήμανε τη μαχητική και αποτρεπτική ικανότητα του προσωπικού και των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, καθιστώντας την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και πόλο έλξης για τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλων, εταίρων και συμμάχων χωρών για την συμμετοχή τους σε συνεκπαιδεύσεις και κοινές δράσεις.
Τέλος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την ιδιαίτερη τιμή της ανακήρυξής του ως επίτιμου μέλους του «Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδας», κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.
Read More »
Ανάμεσά τους και ένας Σουλιώτης | Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με απόγονους αγωνιστών του 1821 Ανάμεσά τους και ένας Σουλιώτης | Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με απόγονους αγωνιστών του 1821 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις περιοχές Natura της Ηπείρου | Δείτε τις περιοχές στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις περιοχές Natura της Ηπείρου | Δείτε τις περιοχές στη Θεσπρωτία


Κυρώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος το κείμενο για την προστασία των περιοχών Natura που από το 2012 απαιτούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, όπως αυτή για την λίμνη και το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.
Το κείμενο που κυρώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης θέτει συγκεκριμένους στόχους για δεκάδες περιοχές του δικτύου μεταξύ των οποίων και αρκετές της Ηπείρου.
Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται το γνωστικό υπόβαθρο για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για το κομμάτι του φυσικού μας πλούτου που πρέπει να προστατευθεί. Παράλληλα «κλείνει» ένα σημαντικό κενό έναντι της κοινοτικής νομοθεσίας και γίνεται πιο ουσιαστική η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων στις περιοχές αυτές.
Αυτό το θεσμικό κείμενο, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ1807Β/23) είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής εργασίας ειδικών επιστημόνων από ελληνικά πανεπιστήμια και περιβαλλοντικές οργανώσεις, που έγινε στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος LIFE-IP 4 Natura.
Πρόκειται για τον καθορισμό των «στόχων διατήρησης» σημαντικών οικοτόπων και απειλούμενων ειδών, περιοχών που ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000, ενώ ακολουθούν μέσα στην άνοιξη και οι στόχοι διατήρησης για την ορνιθοπανίδα (οι υπόλοιπες 183 περιοχές του δικτύου Natura).
Τι είναι οι στόχοι διατήρησης; Όπως ερμηνεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» κάθε μία από τις περιοχές που επελέγησαν για να συγκροτήσουν το δίκτυο Natura 2000 της Ελλάδας πριν από μια 25ετία, επελέγη για κάποιον συγκεκριμένο λόγο: είτε γιατί σε αυτή βρίσκεται κάποιο απειλούμενο είδος της χλωρίδας ή της πανίδας είτε επειδή φιλοξενεί έναν πολύ σημαντικό οικότοπο (ή και τα δύο μαζί). Το… μόνιμο πρόβλημα της χώρας, που οδήγησε και στην καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2019, ήταν ότι δεν έκανε πολλά, εκτός από τον χαρακτηρισμό των περιοχών αυτών και τη θέσπιση κάποιων οριζόντιων μέτρων. Αυτό που ζήτησε η κοινοτική νομοθεσία το 2006 και έπρεπε να έχουμε κάνει έως το 2012 είναι να θεσπίσουμε συγκεκριμένους στόχους για τη διατήρηση (ή βελτίωση, αν η κατάστασή τους δεν είναι ικανοποιητική) των προστατευτέων αντικειμένων στις περιοχές Natura και να καθορίσουμε συγκεκριμένα μέτρα για να επιτύχουμε τους στόχους αυτούς.

Οι περιοχές της Ηπείρου
Οι περιοχές της Ηπείρου που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ και για τις οποίες καθορίστηκαν «στόχοι διατήρησης» οικοτόπων και απειλούμενων ειδών είναι οι ακόλουθες:
-Εκβολές- Δέλτα Καλαμά
-Έλος Καλοδίκι
-Λίμνη «Λιμνοπούλα»
-Στενά Καλαμά
-Εκβολές Αχέροντα, από Γλώσσα έως Αλωνάκι και Στενά Αχέροντα
-Εθνικός Δρυμός Πίνδου –Βάλια Κάλντα και ευρύτερη περιοχή
-Κορυφές Όρους Γράμμος
-Αμβρακικός κόλπος, Δέλτα Λούρου και Αράχθου –Πέτρα, Μύτικας, Κάτω ρους Αράχθου, Καμπή Φιλιππιάδας
-Όρη Αθαμάνων –Νεράιδα.
-Εθνικός Δρυμός Βίκου- Αώου
-Κορυφές Όρους Σμόλικας
-Κεντρικό Τμήμα Ζαγορίου
-Λίμνη Ιωαννίνων
-Περιοχή Μετσόβου –Ανήλιο, Κατάρα.
-Όρος Λάκμος
-Όρος Μιτσικέλι
-Παράκτια θαλάσσια ζώνη από Πάργα έως Ακρωτήριο Άγιος Θωμάς.
Read More »
Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις περιοχές Natura της Ηπείρου | Δείτε τις περιοχές στη Θεσπρωτία Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις περιοχές Natura της Ηπείρου | Δείτε τις περιοχές στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών


Σε προεκλογική περίοδο μπαίνει η χώρα μας, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια προεκλογική περίοδος που μπορεί να παραταθεί ακόμη και ως τα μέσα του καλοκαιριού αν και εφόσον χρειαστεί να στηθούν εκ νέου κάλπες.
«Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξ' αρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου. Αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του για τη δεύτερη κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής, αν και εφόσον δεν προκύψει «λευκός καπνός» σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει το κοινοβουλευτικό έργο της μέχρι τις αρχές της Μ. Εβδομάδας, κλείνοντας και τις τελευταίες εκκρεμότητες της γαλάζιας διακυβέρνησης. 
Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή έως την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου ενώ, η διάλυσή της τοποθετείται χρονικά στο διάστημα 22 με 28 Απριλίου με Προεδρικό Διάταγμα, κατά τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα για το χρονικά περιθώρια προσφυγής στις κάλπες.
Στην περίπτωση που η κάλπη της 21ης Μαΐου δεν βγάλει κυβέρνηση, λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής, θα ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. 
Αυτό θα γίνει από το πρωί της επομένης των εκλογών, δηλαδή στις 22 Μαΐου.
Όλη αυτή η διαδικασία, μέχρι και τη στιγμή που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς, θα διαρκέσει 10 ημέρες, έως τις 31 Μαΐου.
Οι βουλευτές που θα εκλεγούν στην πρώτη κάλπη θα ορκιστούν και αμέσως μετά θα θυροκολληθεί το διάταγμα διάλυσης της Βουλής, ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία τις 2 Ιουλίου.
Read More »
Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Με 30 θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Με 30 θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών


Καλείστε σε μεικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 3 Απριλίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και τηρούμενων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του COVID- 19 ( άρθρο 78 του Ν. 4954/2022) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 1/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. με θέμα: Έγκριση Απολογισμού οικονομικού έτους 2019 του ν.π.δ.δ. Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

2. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 2/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. με θέμα: Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων χρήσης 2019 του ν.π.δ.δ. Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

3. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 3/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. με θέμα: Έγκριση Απολογισμού οικονομικού έτους 2020 του ν.π.δ.δ. Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

4..Έγκριση της υπ΄αριθμ. 4/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. με θέμα: Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων χρήσης 2020 του ν.π.δ.δ. Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

5.Εκμίσθωση αίθουσας στη Κ. Βαβουρίου
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

6. Καθορισμός αμοιβής Δικηγόρου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 281 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 για εκδίκαση υπόθεσης .
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

7.Χορήγηση άδειας χρήσης Κοινόχρηστου Χώρου για εκδήλωση προσωρινού χαρακτήρα.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

8. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αισθητική αναβάθμιση όψεων κτιρίου παλαιού Δημαρχείου» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

9. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Επέκταση ηλεκτροφωτισμού στην κοινότητα Ελαίας» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

10. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή υδρομάστευσης και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Χαραυγής» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

11. Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Ασπροκκλησίου για το έτος 2023.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

12. Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Κυπαρίσσου
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

13. Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Ραγίου .
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

14 . Εκμίσθωση καλλιεργήσιμης έκτασης 7,808 στρεμμάτων στη θέση «Κάμπος Ελαίας » της ΤΚ Φιλιατών
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

15. Εκμίσθωση καλλιεργήσιμης έκτασης 85,00 στρ. στη θέση « Παπαδιά» της Τοπικής Κοινότητας Κεστρίνης .
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

16. Εκμίσθωση Ελαιώνα στο υπ. αριθμ. 375 τεμ. Διανομής 1956 του αγροκτήματος Παλαιοκκλησίου στον συνοικισμό Ανω Παλαιοκκλήσι.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

17. Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Σμέρτου.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

18. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση αρδευτικού δικτύου στις κοινότητες Πλατάνου και Αγίου Νικολάου» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

19. Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων σε περιοχές Δήμου Φιλιατών» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

20. Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση εσωτερικών δρόμων στην Τ.Κ. Ριζού» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

21. Συγκρότηση επιτροπής oριστικής παραλαβής του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα στη Δ.Ε. Φιλιατών» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

22. Χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Τσιμεντόστρωση δρόμου προς Κατσαμπούκα – Γκοργκώση στην Τ.Κ. Κρυονερίου» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

23. Χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Επισκευή δημοτικού κτιρίου στην Τ.Κ. Φοινικίου (Μουσείο Φοινικίου)» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

24. Χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Φιλιατών» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

25. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου από Παλαιοχώρι προς Δονάτο» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

26. Περί διάλυσης σύμβασης του έργου «Αποκατάσταση δρόμου Χαραυγή – Γαρδίκι».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

27. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Τσιμεντόστρωση δρόμου προς σταφυλικές εγκαταστάσεις Π. Σοκολάκη στην τ.κ. Κρυονερίου» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

28. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αντιμετώπιση προβλημάτων από θεομηνίες στο Δήμο Φιλιατών» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος

29. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 1/2023 απόφασης της Επιτροπής Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων του Δήμου Φιλιατών με θέμα την τοποθέτηση κώνων σήμανσης-ασφάλειας (κατά τις ώρες 8:00 πμ έως 08:15 πμ. & στης 13:00 μμ έως 13:15 μμ ) και την τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων επί της οδού που ενώνει το Β΄ Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο και είναι κάθετη επί της Εθν. Αντιστάσεως
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Τσότσης Δημήτριος

30. Έγκριση της υπ’ αριθ. 02/2023 απόφασης της Επιτροπής Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων με θέμα την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων περιμετρικά της κεντρικής πλατειάς «Παντελή Κουφάλα» στην πόλη των Φιλιατών Δήμου Φιλιατών κατά τους θερινούς μήνες 15 Ιούνιου – Ιούλιο- Αύγουστο- 15 Σεπτεμβρίου (από 7:00 μ.μ. έως 1:00 π.μ.).
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Τσότσης Δημήτριος
Read More »
Με 30 θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Με 30 θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Ετοιμασίες στον ΣΜΑ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Ετοιμασίες στον ΣΜΑ Ηγουμενίτσας


Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στην Ηγουμενίτσας περιλαμβάνεται σε αυτούς που μπήκαν σε τροχιά προετοιμασίας ώστε να τεθεί σε λειτουργία.

Ο ΣΜΑ θα εξυπηρετήσει τους δήμους της περιοχής αλλά και την Πάργα σε αυτή την φάση η οποία διανύει μεγάλη απόσταση προκειμένου να φτάσει στο Ελευθεροχώρι.

Ο Δήμος όπως έγινε γνωστό θα παραλάβει τα ειδικά οχήματα εντός της εβδομάδας και άμεσα ο ΣΜΑ θα πάρει μπρος.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία του ΣΜΑ Ζίτσας ενώ σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται και ο ΣΜΑ της Άρτας.
Read More »
Ετοιμασίες στον ΣΜΑ Ηγουμενίτσας Ετοιμασίες στον ΣΜΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

«Παράγω την ενέργεια που καταναλώνω»

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
«Παράγω την ενέργεια που καταναλώνω»


Σε λίγα χρόνια η ηλεκτρική ενέργεια θα ικανοποιεί τις περισσότερες ανάγκες της ανθρωπότητας. Η λειτουργία των συσκευών, η μετακίνηση, η θέρμανση-ψύξη των κτηρίων θα είναι εφικτή μόνο μέσω του ηλεκτρισμού. Κάποτε όλοι ονειρεύονταν την δική τους πετρελαιοπηγή ώστε να είναι πλούσιοι και αυτάρκης. Σήμερα διαθέτουμε το εργαλείο της αυτοπαραγωγής μέσω ενός φωτοβολταικού συστήματος, την δική μας πετρελαιοπηγή!

Η ενεργειακή μετάβαση περνάει από τις στέγες όλων. Με απλές διαδικασίες μπορούν οι ιδιώτες, οι αγρότες, οι επιχειρήσεις να εγκαταστήσουν το δικό τους Φ/Β σύστημα ώστε να ιδιοκαταναλώνουν την παραγόμενή του ενέργεια για 25 έτη. Το μέγεθός του εξαρτάται από την ετήσια καταναλισκόμενη ενέργεια της ηλεκτρικής παροχής του ενδιαφερόμενου. Προσφέρονται χρηματοδοτικά εργαλεία, κρατικές επιδοτήσεις καθώς και ευέλικτοι τρόποι εγκατάστασης. Για παράδειγμα, εάν η στέγη δεν προσφέρεται ή δεν υπάρχει δικαίωμα χρήσης, τότε αυτό ξεπερνιέται μέσω του οχήματος των ενεργειακών κοινοτήτων.

Τα συστήματα αυτοπαραγωγής (net-metering) αποτελούν τον συνεχιστή των οικιακών φωτοβολταϊκών των 10kWpτου παρελθόντος. Καθώς το κόστος του ηλεκτρισμού δεν αναμένεται να υποχωρήσει τα επόμενα έτη, το όφελος μέσω της εξοικονόμησης του λογαριασμού ρεύματος είναι σημαντικό. Εάν συνυπολογιστεί η αποκλιμάκωση του κόστους εγκατάστασης σε σύγκριση με τις τιμές του παρελθόντος, οι αποδόσεις είναι συγκρίσιμες. Για όσους το «μετάνιωσαν» που δεν επένδυσαν, αποτελεί την δεύτερη ευκαιρία επένδυσης στα οικιακά φωτοβολταικά. Προαιρετικά, διατάξεις συσσωρευτών μεγιστοποιούν το όφελος του συστήματος αυτοπαραγωγής, καθώς αποθηκεύουν την ενέργεια που δεν καταναλώνεται απευθείας ώστε να αξιοποιηθεί μεταγενέστερα, σε περίπτωση ανάγκης. Οι μπαταρίες μπορούν να παρέχουν ηλεκτρισμό κατά την διάρκεια διακοπής ρεύματος ή για περίοδο έκτακτης συνθήκης!

Απλοποιημένη αποτελεί η διαδικασία αδειοδότησης με χρήση ψηφιακών μέσων και η εγκατάσταση πλέον εκτελείται από πεπειραμένα συνεργεία με υψηλής ποιότητας υλικών. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα υπάρχουν γύρω μας πάνω από 15 έτη. Έχει αρθεί η δυσπιστία για την απόδοση των συστημάτων και για την μακροζωία τους. Εκπαιδευμένα και έμπειρα συνεργεία εγκατάστασης και συντήρησης υπάρχουν σε όλη την επικράτεια. Η ελληνική αγορά θωρείται ώριμη και ελκυστική από τους παραγωγούς υψηλής ποιότητας εξοπλισμού και διαθέτουν τον εξοπλισμό τους μέσω εξειδικευμένων διανομέων.

Στην ENERGIA πιστεύουμε ότι στην ενεργειακή μετάβαση πρέπει να συμμετέχουν όλοι. Οι κατοικίες πρέπει να είναι αυτάρκεις και οι επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές. Συμβάλουμε λοιπόν με συνέπεια και επαγγελματισμό στην υλοποίηση του στόχου τους. Έμπρακτα υποστηρίζουμε τους πελάτες μας, ενώ παρέχουμε ανώτατης ποιότητας υπηρεσίες και εξοπλισμό από την εποχή της απελευθέρωσης της ενέργειας στην Ελλάδα. Πιθανότατα ο ηλεκτρισμός που χρησιμοποιείτε αυτή την στιγμή για να διαβάσετε αυτές τις γραμμές να προέρχεται από ένα σύστημα της ENERGIA!

Καλέστε μας στο 26510-36000 προκειμένου να ενημερωθείτε για τα συστήματα αυτοπαραγωγής και να διερευνήσουμε τον τρόπο που μπορείτε να ωφεληθείτε από την λειτουργία τους.
Read More »
«Παράγω την ενέργεια που καταναλώνω» «Παράγω την ενέργεια που καταναλώνω» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Στο νοσοκομείο Φιλιατών η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Στο νοσοκομείο Φιλιατών η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα


Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Φιλιατών πραγματοποίησε την Τρίτη το μεσημέρι, η αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Καρβέλη και το βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα. 
Η κα Γκάγκα έχει συνάντηση με το Διοικητή και μέλη της Διοίκησης του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Χρήστο Τσουρά, τον Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά, τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας, γιατρούς και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου. 
Το θέμα της παροχής κινήτρων -και οικονομικών - έθεσε ο Δήμαρχος Φιλιατών, ο οποίος σημείωσε ότι τα μικρά νοσοκομεία, όπως αυτό των ακριτικών Φιλιατών, είναι απαραίτητο να τύχουν της αυξημένης μέριμνας της πολιτείας ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής.
Ζητήματα στελέχωσης με ιατρικές ειδικότητες έθεσαν οι διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου, επισημαίνοντας κι εκείνοι τη δυσκολία να επιλέξουν και να παραμείνουν νέοι γιατροί σε ακριτικές περιοχές.
Τον εξορθολογισμό εφημεριών και πολυδιάσπασης ιατρών σε διάφορα περιφερειακά ιατρεία πρότεινε η Αν. Υπουργός, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να ενισχυθεί το νοσοκομείο με νοσηλευτικό προσωπικό και πρότεινε την αναδιάταξη του προσωπικού ώστε να σταθεί δυνατό να χορηγηθούν άδειες στο προσωπικό που εργάζεται εντατικά από την περίοδο του COVID.
Read More »
Στο νοσοκομείο Φιλιατών η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα Στο νοσοκομείο Φιλιατών η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα στην Ηγουμενίτσα με τραυματισμό 19χρονου μοτοσικλετιστή

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Τροχαίο ατύχημα στην Ηγουμενίτσα με τραυματισμό 19χρονου μοτοσικλετιστή


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό 19χρονο ημεδαπό, κινούμενο επί της νέας παραλιακής οδού, συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με ΙΧΕ όχημα, με οδηγό 66χρονο ημεδαπό.

Ο οδηγός του δικύκλου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών, από όπου εξήλθε αυθημερόν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα στην Ηγουμενίτσα με τραυματισμό 19χρονου μοτοσικλετιστή Τροχαίο ατύχημα στην Ηγουμενίτσα με τραυματισμό 19χρονου μοτοσικλετιστή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η εκδήλωση των συλλόγων γονέων για το διαδίκτυο

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η εκδήλωση των συλλόγων γονέων για το διαδίκτυο


Με επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Angelika Pallas η ημερίδα με θέμα: ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ που συνδιοργανώθηκε από τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους γονείς, τον βουλευτή του νομού μας κο Γιόγιακα και την κα Δηλαβέρη, που μας τίμησαν με την παρουσία τους αφήνοντας στην άκρη για λίγο τις οικογενειακές και κοινωνικές τους υποχρεώσεις και παραβρέθηκαν στην σημερινή μας ημερίδα με βασικό σκοπό την ενημέρωση και καθοδήγηση αναφορικά με τους κατάλληλους τρόπους εποπτείας και οριοθέτησης των παιδιών για την σωστή πλοήγηση στο διαδίκτυο.


Ευχαριστούμε από καρδιάς την κα Ψωμαθιανού Αλεξάνδρα ψυχολόγο του τμήματος πρόληψης και ευαισθητοποίησης του Συλλόγου το χαμόγελο του παιδιού και την κα Γεροντιώτου Ισιδώρα Αστυνόμο Β' της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για την άψογη συνεργασία μας καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας μας, Τυποργάνωση ΟΕ, Θεσπρωτών Διαβούλευση και Thespro για την πολύτιμη στήριξή τους!!


Κοινή μας υπόσχεση ,η μελλοντική συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Δήμου μας , έχοντας όραμα ,ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας!!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η εκδήλωση των συλλόγων γονέων για το διαδίκτυο Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η εκδήλωση των συλλόγων γονέων για το διαδίκτυο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Ο μπασκετμπολίστας Θωμάς Πιτούλης (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Ο μπασκετμπολίστας Θωμάς Πιτούλης (+ΦΩΤΟ)


Eγκαίνια των "Retro Tuesday's" αναρτήσεων στη ενότητα "πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα", από τη σελίδα της ομάδας μπάσκετ Πρωτέας Ηγουμενίτσας.
Αρχή λοιπόν με άναν μπασκετάνθρωπο πρωτοπόρο του αθλήματος στην περιοχή μας και στο σωματείο μας πριν αυτό πάρει την μορφή της σημερινής ΚΑΕ ,τις εποχές που ακόμα ήμασταν το μπασκετικό τμήμα του ΓΣ Πρωτέα.


Πολυσχιδής προσωπικότητα ο ψηλός ξανθομάλλης!
Πολλοί τον θυμούνται σαν εναν δυναμικό φόργουορντ η ελ οι πιο παλιοί , με σουτ φαρμάκι!
'Αλλοι σαν προπονητή παιδαγωγό δάσκαλο που έμαθε και έψησε πολλά παιδιά στα μυστικά του μπάσκετ!

Σίγουρα οι περισσότεροι τον γνωρίζουν από την πολιτική του δράση αφού διατέλεσε Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Νομάρχης Θεσπρωτίας και είναι Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας μεταξύ άλλων!
Αυτός φυσικά δεν είναι άλλος από τον Θωμά Πιτούλη και πραγματικά ένα κείμενο λίγων λέξεων είναι πολύ φτωχό για να χαρακτηρίσει την δράση του και την προσωπικότητα του!


Θωμά σε ευχαριστούμε που μας έκανες να αγαπήσουμε το μπάσκετ!

Read More »
Ο μπασκετμπολίστας Θωμάς Πιτούλης (+ΦΩΤΟ) Ο μπασκετμπολίστας Θωμάς Πιτούλης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Η ΠΕΔ Ηπείρου για το δρόμο Μαυρομάτι - Λιμάνι Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Η ΠΕΔ Ηπείρου για το δρόμο Μαυρομάτι - Λιμάνι Ηγουμενίτσας


Σαφείς δεσμεύσεις για χρηματοδοτήσεις από συγκεκριμένες πηγές αλλά και για αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των συγκοινωνιακών έργων στην Ήπειρο, τόσο των οδικών συνδέσεων όσο και για το μέλλον της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου, ζητά από το κεντρικό κράτος η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου.
Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου αποδέχτηκε την εισήγηση του προέδρου κ. Χρήστου Ντακαλέτση που είχε ως αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Σιδηροδρομική Εγνατία είναι ένα έργο που μπορεί να ενταχθεί μόνο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Ο κ. Ντακαλέτσης χαρακτήρισε «απρόκλητη» τη συγκεκριμένη δήλωση σε σχέση με το τρένο και ακολούθως, μίλησε για τα μεγάλα οδικά έργα της Ηπείρου που έχουν «βαλτώσει» και που δεν παρουσιάζουν κάποιο σημαντικό βαθμό εξέλιξης, ως προς την υλοποίησή τους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ντακαλέτσης ανέφερε πως ο δρόμος Γιάννενα-Καλπάκι-Κακαβιά είναι σήμερα μπλοκαρισμένος στην προδικαστική προσφυγή, με άγνωστη την τύχη του διαγωνισμού. Επανέλαβε την παλαιότερα εκφρασμένη διαφωνία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου σχετικά με την τρίιχνη και όχι τετράιχνη κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, ενώ επεσήμανε πως αν και δεν είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του έργου, αναμένεται υποτίθεται, η ανάληψη νομικής δέσμευσης την 1η Νοεμβρίου. «Την ίδια στιγμή βλέπουμε άλλοι οδικοί άξονες όπως ο δρόμος Μπράλος-Άμφισσα να χρηματοδοτούνται με προϋπολογισμό ανάλογο του δρόμου Γιάννενα-Κακαβιά (285,5 εκατ. ευρώ). Εκεί έχει υπογραφεί η σύμβαση με εξασφαλισμένους πόρους από το ΕΣΠΑ 2021-27 και εδώ αντίθετα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την προαίρεση του τμήματος Καλπάκι-Κακαβιά» υποστήριξε ο κ. Ντακαλέτσης.

Έκανε στη συνέχεια λόγο για «παλινδρόμηση», αναφορικά με την εκπόνηση της μελέτης του δρόμου σύνδεσης Ιόνιας Οδού-Πρέβεζας που ως γνωστόν, έχει δοθεί η ευθύνη ωρίμανσης στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Όσον αφορά το δρόμο Μαυρομάτι-Λιμάνι Ηγουμενίτσας, η εκπόνηση της μελέτης έχει αναληφθεί από την «Εγνατία Οδός ΑΕ», έχει σπάσει σε πολλά κομμάτια και ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της μελέτης εμφανίζεται σήμερα εντελώς αμφίβολος, αν και με πρόβλεψη παράδοσης στο τέλος του 2023. 
Και για το παραλιακό μέτωπο ισχύουν τα ίδια, ενώ ο δρόμος Πάργα-Μεσοπόταμος έχει άγνωστο σχεδιασμό. Στη συνολική διεκδίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου εντάσσεται και η βελτίωση των Εθνικών Οδών Άρτας-Τρικάλων και Άρτας-Καρδίτσας.
Τέλος, ο κ. Ντακαλέτσης αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις των Δήμων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Τόνισε συγκεκριμένα πως οι 13 από τους 18 Δήμους της Ηπείρου δεν εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας. Έκανε λόγο για «κατάφωρη αδικία» σε βάρος των 13 Δήμων της Ηπείρου, με ευθύνη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα, ο οποίος όρισε περιορισμό για την ένταξη στο πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας τον πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων, συμπεριλαμβάνοντας και τους τουριστικούς Δήμους. «Παρακολουθούμε την υλοποίηση των έργων των άλλων Δήμων, σα να μην έχουμε προβλήματα εμείς οι μικρότεροι, είναι μια αυθαίρετη απόφαση του αρμόδιου Υπουργού» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ανάλογη κατηγοριοποίηση και αδικία σε βάρος των μικρότερων Δήμων, υπήρξε ως γνωστόν και στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η «ψαλίδα» μεταξύ μεγάλων και μικρότερων Δήμων της χώρας.
Την άποψη τέλος, ότι ο σχεδιασμός της Σιδηροδρομικής Εγνατίας όφειλε να είχε γίνει με την κατασκευή της οδικής Εγνατίας, υποστήριξε ο γραμματέας του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κ. Γιάννης Δαρδαμάνης.
Read More »
Η ΠΕΔ Ηπείρου για το δρόμο Μαυρομάτι - Λιμάνι Ηγουμενίτσας Η ΠΕΔ Ηπείρου για το δρόμο Μαυρομάτι - Λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Με τον Γιώργο Σαμπάνη ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Με τον Γιώργο Σαμπάνη ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΘεσπρωτίαςRead More »
Με τον Γιώργο Σαμπάνη ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Με τον Γιώργο Σαμπάνη ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Διαδικτυακή ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Διαδικτυακή ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων

 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το ΚΕΠ Υγείας του και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), συμμετέχοντας στις διεθνείς εκστρατείες του Π.Ο.Υ., σας προσκαλούν στη διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων, ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών και να τονιστεί η σημασία των εμβολιασμών στην πρόληψη των ασθενειών.
Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 – 20:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom στον ακόλουθο σύνδεσμο:
Ομιλητές:
· Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Δ/ντης Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Metropolitan General
· Λαμπρινή Γαλανή, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Αναπλ. Δ/ντρια Α’ Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία
· Ξανθή Δεδούκου, Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος, Τμήμα Μικροβιακής Αντοχής & Λοιμώξεων που συνδέονται με Φροντίδα Υγείας, Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ΕΟΔΥ
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας καθώς και το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.
Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις μας: https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/
Read More »
Διαδικτυακή ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων Διαδικτυακή ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Φιλιατών

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Φιλιατών

  
Ο ΔΗΜΟΣ Φιλιατών ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Θεσπρωτίας, ενημερώνει τους πολίτες της, ότι την Τετάρτη 29/03 και Πέμπτη 30/03/2023 & ώρες 10:00 έως 13:00 στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ , ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 ΜΙS 5029413 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD», θα διανείμει τρόφιμα ήτοι :
ΧΟΙΡΙΝΟ ΑΝΕΥ ΟΣΤΟΥ
σε δικαιούχους οι οποίοι είναι αποκλειστικά οι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD (δηλαδή οι Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης) που τροποποίησαν την αίτησή τους, δηλώνοντας ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον αριθμό της αίτησης τους, το ΑΜΚΑ και την ταυτότητα.
Σημείο Διανομής: Παλαιό Δημαρχείο Φιλιατών (Ισόγειο, χώρος Κοινωνικού Παντοπωλείου).
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΌ ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ
Παρακαλείσθε όπως τηρήσετε τα ωράρια διανομής που είναι 10:00 – 13:00
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην γραμματεία του Δήμου τηλ. επικοινωνίας 2664360100 ή στο 2664022324 email info@filiates.gr
Read More »
Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Φιλιατών Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ολοκλήρωση Ημερίδας για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Ηγουμενίτσα: Ολοκλήρωση Ημερίδας για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων


Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Ενημέρωση πολιτών για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων» που διοργάνωσαν ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και με την πολύτιμη αρωγή του Συλλόγου Βελλαϊτών.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου, παρουσία αυτοδιοικητικών εκπροσώπων, φορέων, επιστημόνων και πολιτών, στο πλαίσιο του συμμετοχικού σχεδιασμού του Δήμου για την μετά COVID υγεία, σ’ ένα Οδοιπορικό Υγείας, Αλληλεγγύης και από κοινού συνέργειας φορέων, Ιατρών, Δήμων και Συλλόγων για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων.
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον συντονιστή της ημερίδας κ. Στέφανο Φούσα, Συντονιστή Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General, ε. Καθηγητή και π. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθώς και την εξαίρετη επιστημονική του ομάδα για την πολύτιμη συμβολή τους στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας με τρόπο προσιτό και κατανοητό σε κάθε συμπολίτη μας.
Πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους κάτωθι εκλεκτούς επιστήμονες κ.κ.:
Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής-Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Η σημερινή κατάσταση των λοιμώξεων»), Γιάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας, π. Πρόεδρος ΕΚΕ («Πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, μια δια βίου πρόκληση»), Χρήστος Γιάγκας, Αγγειοχειρουργός («Αγγειοπάθειες»), Σωτήριος Γιάκης, Dr. Χειρουργός Οδοντίατρος-Εμφυτευματολόγος («Οδοντιατρική πρόληψη»), Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος (Θλίψη και κατάθλιψη»), Αικατερίνη Μακατσώρη, MD, PhD, FEBU, Ουρολόγος («Παθήσεις του προστάτη»), Ανδομάχη Πετσίνη, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος ΜΑΦ Γ.Ν. Φιλιατών («Καρκίνος του πνεύμονα»), Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδική Γαστρεντερολόγος–Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου παχέως εντέρου»), Λαμπρινή Τάτση, Συντονίστρια 2ης ΤΟΜΥ, Γενικός Ιατρός («Καρκίνος μαστού και τραχήλου της μήτρας»), Μιρέλα Κυριάκου, Μαία, Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού, Μέλος Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας («Η σημασία του μητρικού θηλασμού»), κ. Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος, («Νομική Προστασία στην υγεία»), Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Ο εθισμός στο Διαδίκτυο στη διάρκεια της πανδημίας»).
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ολοκλήρωση Ημερίδας για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων Ηγουμενίτσα: Ολοκλήρωση Ημερίδας για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Νέα Παράταση της Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Νέα Παράταση της Πρόσκληση Ωφελούμενων ΑνέργωνΤο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ενημερώνει ότι η προθεσμία υποβολής Αιτήσεων συμμετοχής Ωφελούμενων Ανέργων στην Πράξη «Πρόγραμμα Προώθησης Ανέργων στην Αγορά Εργασίας» με Κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5070063 ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ εκ νέου μέχρι και την Κυριακή 02 Απριλίου 2023 και ώρα 23:59.
Η νέα (και τελευταία) παράταση, αξιοποιώντας και το τελευταίο διαθέσιμο χρονικό διάστημα, αποφασίσθηκε να χορηγηθεί διότι υφίσταται μεγάλος αριθμός με εκκρεμείς Αιτήσεις προς οριστικοποίηση αλλά και διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής ωφελούμενων.
Υπενθυμίζουμε ότι η Πράξη περιλαμβάνει τέσσερα (4) προγράμματα Κατάρτισης 150 ανέργων, 340 ωρών έκαστο (100 ώρες θεωρία και 240 ωρών πρακτικής άσκησης) που αφορούν την απόκτηση γνώσεων, βασικών και ειδικών επαγγελματικών δεξιοτήτων σε αντικείμενα που σχετίζονται με τις ακόλουθες ειδικότητες:
  • e-Commerce-Hospitality Sales & Marketing
  • Στέλεχος ανάπτυξης & προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού
  • Στέλεχος Διαχείρισης & Εμπορίας Βιολογικών Προϊόντων
  • Υπεύθυνος διοίκησης επισιτιστικών επιχειρήσεων
Οι ωφελούμενοι, με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Κατάρτισης (θεωρία & πρακτική άσκηση) και την Πιστοποίησή τους, θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το ποσό των πέντε ευρώ (5,00€) μικτά ανά ώρα κατάρτισης, μείον τις νόμιμες κρατήσεις.
Οι επιχειρήσεις που θα δεχθούν τους ωφελούμενους για την υλοποίηση της Πρακτικής τους άσκησης ΔΕΝ επιβαρύνονται με έξοδα (μισθοδοσία, ασφάλιση κλπ) και ούτε δεσμεύονται για την πρόσληψη των ωφελούμενων που θα υποδεχθούν.
Πληροφορίες για την Πράξη, την Πρόσκληση αλλά και την Υποβολή Αίτησης επισκεφθείτε την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδας της Πράξης: https://katartisi-anergwn.e-thesprotias.gr/
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων : έως και Κυριακή 02 Απριλίου 2023 και ώρα 23:59.
Τρόπος Υποβολής: Μόνο ηλεκτρονικά στην ανωτέρω ιστοσελίδα.

Για αναλυτικές πληροφορίες και τους Όρους της Πρόσκληση, καλείστε να συμβουλευτείτε την Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων που βρίσκεται αναρτημένη στην ανωτέρω ιστοσελίδα όπως επίσης και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας https://www.e-thesprotias.gr/.


Εκ της Διοικήσεως


Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Νέα Παράταση της Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων Νέα Παράταση της Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Ο Παναγιώτης Νταής για το "χτίσιμο" του κτηρίου της Κοινότητας Πέρδικας

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Ο Παναγιώτης Νταής για το "χτίσιμο" του κτηρίου της Κοινότητας Πέρδικας


Το πρόσφατο περιστατικό στην Πέρδικα, όπου νεαροί πήραν … την πρωτοβουλία να αποκλείσουν την πρόσβαση στο Δημοτικό (τέως Κοινοτικό) κτήριο, τοποθετώντας τις πέτρες που έχουν αποξηλωθεί προσωρινά από την κεντρική πλατεία, λόγω του έργου της ύδρευσης, στην πόρτα του κτηρίου, προφανώς και αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Μπορεί να έγινε ως ένα είδος διαμαρτυρίας (αλήθεια έναντι ποιου;) αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, γιατί εκτός των άλλων ελλοχεύει και ο κίνδυνος ατυχημάτων, τραυματισμών κ.τ.λ.
Πρέπει όμως το ζήτημα να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα τώρα πριν το φαινόμενο λάβει άλλες διατάσεις. Ας λάβουμε υπόψη ότι στην Ηγουμενίτσα κάπως έτσι «χαλαρά» και με διάθεση αστεϊσμού ξεκίνησε μια ιστορία, η οποία οδήγησε στους συνεχόμενους βανδαλισμούς δημοσίων κτηρίων και εγκαταστάσεων και κατέληξε με συλλήψεις ανηλίκων και με αναστάτωση στις οικογένειες αυτών, αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.
Για το λόγο αυτό, οι κάτοικοι, η Δημοτική Κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι πολιτιστικοί φορείς της Πέρδικας, πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα πριν υπάρξει συνέχεια και κλιμάκωση.

Παναγιώτης Νταής
Υπ. Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Read More »
Ο Παναγιώτης Νταής για το "χτίσιμο" του κτηρίου της Κοινότητας Πέρδικας Ο Παναγιώτης Νταής για το "χτίσιμο" του κτηρίου της Κοινότητας Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Δωρεά από την ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Δωρεά από την ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την εταιρεία εμπορίας τυροπιτών και παρόμοιων ειδών ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ για την προσφορά της σε κατεψυγμένα προϊόντα καθώς και για τη συνεχή στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/
Read More »
Δωρεά από την ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από την ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Ακόμη μία κατάσχεση ναρκωτικών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Ακόμη μία κατάσχεση ναρκωτικών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας


Από τις αρχές του έτους έχουν εντοπιστεί από την παραπάνω υπηρεσία 6 φορτία ναρκωτικών και έχουν κατασχεθεί συνολικά 335 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Στην κατάσχεση ακόμη μίας σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών προχώρησαν σήμερα (28-03-2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν αλλοδαπός και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών και απείθεια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων της παραπάνω υπηρεσίας για την αποτροπή της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της κατηγορούμενης, στο οποίο επέβαινε η ίδια ως συνοδηγός, με οδηγό τον αλλοδαπό.

Αξιολογώντας το όχημα ως ύποπτο μεταφοράς ναρκωτικών, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να το ελέγξουν και ενώ ο οδηγός προσποιήθηκε αρχικά ότι συμμορφώνεται στις υποδείξεις των αστυνομικών, στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα, το οποίο τελικά ακινητοποιήθηκε μετά από λίγο, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχό του και προσέκρουσε σε προστατευτική μπάρα της οδού.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν, ενώ κατά τον έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν 2 σάκοι με 32 δέματα, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -32- κιλών και -574- γραμμαρίων.

Ακόμη, κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό 400 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν αφιχθεί από περιοχή της Βόρειας Ελλάδας με σκοπό την παραλαβή, μεταφορά και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών στην εγχώρια αγορά.

Το εκτιμώμενο όφελος από τη διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών ανέρχεται έως το χρηματικό ποσό των 81.435 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, έχουν εντοπιστεί (6) φορτία ναρκωτικών και έχουν κατασχεθεί συνολικά 335 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Read More »
Ακόμη μία κατάσχεση ναρκωτικών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας Ακόμη μία κατάσχεση ναρκωτικών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Εκλογές 2023: Δείτε πού ψηφίζετε

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Εκλογές 2023: Δείτε πού ψηφίζετε


Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για να δείτε πού ψηφίζετε στις εκλογές του 2023 θα χρειαστεί να μπείτε στην διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους Gov.gr.

Θα πρέπει να συμπληρώσετε:
-είτε τα προσωπικά σας στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα και μητέρας, έτος γέννησης)
-είτε μόνο τα πεδία του ειδικού εκλογικού αριθμού και το επώνυμο σας

Οι πολίτες ηλικίας από 17 ετών και άνω καλούνται να ψηφίσουν βάσει των εκλογικών καταλόγων που έχουν ενημερωθεί.
Read More »
Εκλογές 2023: Δείτε πού ψηφίζετε Εκλογές 2023: Δείτε πού ψηφίζετε Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023
Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης


Την ημερομηνία των εκλογών την 21η Μαΐου ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Αν χρειαστεί και δεύτερη αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο στις αρχές Ιουλίου, τόνισε.
Ο πρωθυπουργός απαρίθμησε τις κρίσεις με τις οποίες ήλθε αντιμέτωπη η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η Πολιτεία κατάφερε να δημιουργήσει ισχυρά αναχώματα».
Η στήριξη στα εισοδήματα θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η διεθνής απειλή της ακρίβειας, συμπλήρωσε.

Read More »
Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5