Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσπρωτίας με αφορμή την ημέρα της γυναίκας

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσπρωτίας με αφορμή την ημέρα της γυναίκας


8η Μαρτίου
Ημέρα της γυναίκας
Η γυναίκα στο δρόμο της εξέλιξης

Κάθε γυναίκα ονειρεύεται να είναι πάντα χαρούμενη, γοητευτική, ελεύθερη, στήριγμα σε οικογένεια, επίμονη επαγγελματίας, ερωτικός σύντροφος ή μητέρα και νοικοκυρά, αναμειγνύεται στην κοινωνία, να έχει πάντα μια καλή τύχη σε όλους τους τομείς της ζωής. Γιατί αυτά την απασχολούν; Γιατί είναι Γυναίκα. Γιατί πλανάται δειλά μέσα της ένας φόβος της αδυναμίας της βιολογικής, γιατί έτσι διαμορφώθηκε η κοινωνία. Στην οικογένεια, στη δουλειά ευχάριστες και δύσκολες στιγμές. Όμως ο χρόνος απέδειξε και αποδεικνύει σήμερα ότι πέρα από το ισχυρό εργαλείο της εμφάνισης που βοηθάει την γυναίκα στη ζωή της, χρειάζεται πειθαρχία κι όρεξη, δουλεία και εντιμότητα, ήθος, δυναμισμό και συμμετοχή στο ομαδικό πνεύμα όλων των δραστηριοτήτων, ανοιχτό μυαλό και τόλμη . Έτσι τώρα καλείται να αναμετρηθεί όχι μόνο με τον εαυτό τους αλλά και μέσα στην οικογένεια, και στη δουλειά της και στην κοινωνία ολόκληρη, διώχνοντας ταμπού και αναστολές και φτάνει στην ισότητα με υπερηφάνεια σε πολλούς τομείς πρωτοστατεί, στις επιστήμες, στην πρόοδο του πολιτισμού, στην πολιτική.

Είναι γυναίκα!

Ευχαριστούμε

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος, Μακατσώρη-Τσεκούρα Βασιλική
ο Γεν. Γραμματέας, Αγγέλης Κωνσταντίνος
Read More »
Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσπρωτίας με αφορμή την ημέρα της γυναίκας Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσπρωτίας με αφορμή την ημέρα της γυναίκας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχή της πόλης της Παραμυθιάς

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Διακοπή υδροδότησης σε περιοχή της πόλης της Παραμυθιάς


Η Υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου μας, κάνει γνωστό στους κατοίκους της πόλης της Παραμυθιάς ότι την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 και από ώρα 9.00 πμ μέχρι και την περάτωση των εργασιών , θα υπάρχει διακοπή υδροδότησης στα σπίτια που βρίσκονται από τον άνω περιφερειακό δρόμο και κάτω.

Read More »
Διακοπή υδροδότησης σε περιοχή της πόλης της Παραμυθιάς Διακοπή υδροδότησης σε περιοχή της πόλης της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Μικτά κλιμάκια «σαρώνουν» και την Ήπειρο.. Δεκάδες έλεγχοι σε Ιωάννινα και λιμάνι

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Μικτά κλιμάκια «σαρώνουν» και την Ήπειρο.. Δεκάδες έλεγχοι σε Ιωάννινα και λιμάνι


Συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι σαρωτικοί έλεγχοι σε σημεία λιανικής και στα super markets αλλά και σε πύλες εισόδου στη χώρας, δηλαδή σε λιμάνια και στα σύνορα.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης «κανένα συμφέρον δεν θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή», δίνοντας, με αυτόν τον τρόπο και το στίγμα των προθέσεων του ΥΠΑΑΤ.

Αποτέλεσμα των ελέγχων που διενεργούνται είναι η επιβολή προστίμων σε 12 επιχειρήσεις, ενώ σε ακόμα 300 έχουν επιδοθεί συστάσεις, πριν την επιβολή προστίμων. Επίσης εντός του Μαρτίου αναμένεται να επιδοθούν πρόστιμα σε ακόμη 16 επιχειρήσεις.

Οι έλεγχοι μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα οι έλεγχοι επικεντρώνονται στο γάλα και στα ΠΟΠ προϊόντα που παράγονται από αυτό, αλλά και στις ετικέτες των προϊόντων, αν δηλαδή συμβαδίζει το περιεχόμενο με τα αναγραφόμενα και αν η σήμανση που έχουν πληροί την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Λαμβάνονται δείγματα προϊόντων και αποστέλλονται για εξέταση στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ανάλογα το είδος της εξέτασης που πρέπει να γίνει.

Ανάλογα τα ευρήματα – αν και εφόσον προκύψουν- διαβιβάζονται στον ΕΦΕΤ και στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για να προχωρήσει η διαδικασία επιβολής των κυρώσεων. Ενημερώνονται οι παραβάτες και κατόπιν και από την εκδίκαση της ένστασης που δικαιούνται- εφόσον δηλαδή τελεσιδικήσει η απόφαση- επιβάλλεται το πρόστιμο και ανακοινώνεται ο παραβάτης.

Επίσης πέραν των δειγματοληψιών στο πλαίσιο των έκτακτων ελέγχων, πάλι από μικτά κλιμάκια, γίνονται επιτόπιοι έλεγχοι ισοζυγίων, στις γαλακτοβιομηχανίες.

Συγκεκριμένα, από 18 Ιανουαρίου έως 3 Μαρτίου, στα σημεία λιανεμπορίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα, έχουν πραγματοποιηθεί 84 έλεγχοι από όπου έχουν σταλεί προς ανάλυση 175 δείγματα, εκ των οποίων 103 έχουν αποσταλεί για εργαστηριακή ανάλυση στο ΓΧΚ και 72 στα εργαστήρια του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Για τη σήμανση ετικέτας έχουν συλλεχθεί 267 δείγματα και έχουν αποσταλεί σε ΕΦΕΤ (32 για ΦΕΤΑ, 113, λοιπά τυριά, 51 γάλα, 64 γιαούρτι, 3 αριάνη, 3 Κεφίρ και 1 κρέμα) και 30 στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (7 ΦΕΤΑ, 16 για κίτρινα τυριά, 3 για γάλα, 1 για επιδόρπιο γιαουρτιού, 1 για γιαούρτι και 2 για κεφίρ).

Στις πύλες εισόδου έχουν πραγματοποιηθεί:

– Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχουν γίνει 75 έλεγχοι, όλα σε βυτία που μεταφέρουν προϊόντα γάλακτος.

– Στο λιμάνι των Πατρών έχουν γίνει 35 έλεγχοι (16 σε βυτία προϊόντων γάλακτος και 19 σε φορτία με τυριά).

– Στον Προμαχώνα έχουν γίνει 3 έλεγχοι, όλοι αφορούν βυτία με προϊόντα γάλακτος.

Στις γαλακτοβιομηχανίες για επιτόπιο έλεγχο ισοζυγίων έχουν πραγματοποιηθεί τρείς έλεγχοι (Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς, Τρίπολη) και εντός της εβδομάδας έχουν προγραμματισθεί επιτόπιοι έλεγχοι σε ακόμα δύο γαλακτοβιομηχανίες.

Αντίστοιχοι έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί και στα νωπά οπωροκηπευτικά.

Συγκεκριμένα:

– 193 έλεγχοι (Αττική 54, Θεσσαλονίκη 14, Λάρισα 38, Βόλος 23, Ιωάννινα 52, Πάτρα 12).

– Σε βιολογικά: 33 έλεγχοι (Αττική 24, Λάρισα 2, Βόλος 5, Θεσσαλονίκη και Βούλα στις Λαϊκές Βιολογικών Προϊόντων).

– Εργαστηριακοί έλεγχοι για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών ουσιών 26 (Αττική 24, Θεσσαλονίκη 2).

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται και το πρόγραμμα κατάρτισης εκτάκτων ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια και αναμένεται ότι τις επόμενες μέρες θα εκκινήσουν έλεγχοι, στο ελαιόλαδο, στο κρέας, στο μέλι. Ειδικότερα στα οπωροκηπευτικά οι έλεγχοι αφορούν σε μήλα και στις πατάτες, ενώ έχει ξεκινήσει έλεγχος στα πορτοκάλια και στα μανταρίνια και συνεχίζεται στα ακτινίδια.

Σημειώνεται ότι όλα αυτά αφορούν τους έκτακτους που λειτουργούν συμπληρωματικά με τους τακτικούς ελέγχους που περιλαμβάνονται στον ετήσιο προγραμματισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΕΦΕΤ.

Αποτελέσματα ελέγχων

Έως σήμερα από τα 103 δείγματα που έχουν σταλεί στο ΓΧΚ τα 86 αφορούν τη ΦΕΤΑ, εκ των οποίων στα 57 έχουν ολοκληρωθεί οι αναλύσεις. Στα 55 δεν προέκυψαν ευρήματα ενώ, ένα είναι νοθευμένο με αγελαδινό γάλα και σε ακόμη ένα διαπιστώθηκε μεγαλύτερη υγρασία από την προβλεπόμενη.

Σε ό,τι αφορά στην επισήμανση ετικέτας:

Ο ΕΦΕΤ εξετάζει 267 δείγματα εκ των οποίων τα 249 είναι διαφόρων γαλακτοκομικών προϊόντων. Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση 79 δειγμάτων και έχουν αναφερθεί 45 διαπιστωθείσες μη συμμορφώσεις, οι οποίες αφορούν σε μη αναγραφή της προέλευσης γάλακτος, των στοιχείων του παραγωγού, της χώρας καταγωγής, των ενδείξεων επί των συσκευασιών καθώς και μη ορθή επισήμανση ΠΟΠ προϊόντων.

Στο μικροσκόπιο των ελέγχων των μικτών κλιμακίων έχουν μπει και τα οπωροκηπευτικά. Οι ενδελεχείς έλεγχοι έχουν οδηγήσει σε απόσυρση πατάτας από την Αθήνα και Θεσσαλονίκη (πράσινες).

Επίσης διερευνώνται περαιτέρω και έχουν κληθεί σε ακρόαση περιπτώσεις ελληνοποιήσεων ακτινιδίων από το Ιράν. Επί πλέον, διαπιστώθηκε μία περίπτωση μη συμμόρφωση, ως προς την αναγραφή σε ταμπέλα της χώρας καταγωγής σε πατάτες.

Πρόστιμα

Τους πρώτους δύο μήνες του 2024, έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 130.000 ευρώ σε 12 επιχειρήσεις.

Έχουν επιδοθεί 24 συστάσεις- κυρίως για σημάνσεις και συσκευασίες- σε επιχειρήσεις εμπορίας νωπών οπωροκηπευτικών.

Τέλος, άνω των 300 συστάσεων έχουν αποσταλεί και παραληφθεί, εντός του 2024 σε εμπόρους, χονδρεμπόρους και εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων για να συμμορφωθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΑΑΤ Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών, (Μ.Ε.Ν.Ο.)

Στον τομέα των γαλακτοκομικών, εντός του Μαρτίου, θα επιδοθούν πρόστιμα σε 16 επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 267.286 ευρώ. Οι παραβάσεις αυτές αφορούν ισοζύγια γάλακτος, εκτός ΠΟΠ προϊόντων και οδηγούν σε κυρώσεις απ’ ευθείας από το ΥΠΑΑΤ χωρίς να απαιτείται πόρισμα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας Επιτροπής.

Εκκρεμότητες από Επιτροπές επιβολής κυρώσεων

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία τα πορίσματα των ελέγχων για τα προϊόντα στα οποία έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις – παρατυπίες, αποστέλλονται στην Α΄ Βάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ.

Έως σήμερα, έχουν εξετασθεί συνολικά 196 υποθέσεις που εκκρεμούσαν και έχουν υποβληθεί πρόστιμα ύψους 1.297.181 ευρώ. Εξ αυτών η συντριπτική πλειονότητα των υποθέσεων, αφορούσε σε τυροκομικά προϊόντα (182 υποθέσεις). Και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε επιχειρήσεις τυροκομικών προϊόντων είναι 1.131.000 ευρώ.

Οι υπόλοιπες 14 υποθέσεις αφορούσαν σε φυτικά προϊόντα (ελαιόλαδα κι ελιές) και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, είναι 166.181 ευρώ.

Οι συνολικές εκκρεμότητες παραπομπών που παραμένουν προς εξέταση 149 υποθέσεις που αφορούν σε τυροκομικά προϊόντα.

Όσον αφορά στη Β΄ βάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ την τετραετία 2020- 2023, έχουν διαβιβασθεί 26 υποθέσεις επιχειρήσεων οι οποίες προέβησαν σε ένσταση κατά της απόφασης της Α΄βάθμιας Επιτροπής. Εξ αυτών των 26 υποθέσεων, 8 έχουν εξετασθεί (7 για τυροκομικά προϊόντα και μία για φυτικά, σε επί πλέον 6 έχει γίνει εξέταση από την β΄βάθμια Επιτροπή, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης πρακτικών και αποστολής των αποφάσεων, ενώ για τις υπόλοιπες 12 που αφορούν σε 10 τυροκομικά και 2 φυτικά, εκκρεμεί η εξέτασή τους. Επόμενη συνεδρίαση της β΄βάθμιας Επιτροπής έχει ορισθεί η 13η Μαρτίου, όπου αναμένεται να συζητηθούν 3 υποθέσεις. Έως το τέλος Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η εξέταση 7 ακόμη υποθέσεων τυροκομικών προϊόντων).

Επίσης σε ακόμη 7 υποθέσεις, προκειμένου να εξετασθούν από τη Β΄ βάθμια, αναμένεται απόφαση του ΣτΕ. Οι εν λόγω υποθέσεις αφορούν ελιά καλαμών.

Πηγή epiruspost,gr
Read More »
Μικτά κλιμάκια «σαρώνουν» και την Ήπειρο.. Δεκάδες έλεγχοι σε Ιωάννινα και λιμάνι Μικτά κλιμάκια «σαρώνουν» και την Ήπειρο.. Δεκάδες έλεγχοι σε Ιωάννινα και λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Κάνε αίτηση για εθελοντής στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Κάνε αίτηση για εθελοντής στο Δήμο Ηγουμενίτσας


- Θέλεις να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο;
- Σου αρέσει να δουλεύεις ως μέλος μιας ομάδας;
- Θέλεις να γίνονται όμορφες δράσεις και εκδηλώσεις στον τόπο σου;
Μη μένεις απαθής! Γίνε εθελοντής!
Συμπλήρωσε τη φόρμα και βοήθησε κι εσύ να δώσουμε στον Δήμο μας τη θέση που του αξίζει!

Κάνε την αίτησή σου εδώ: ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ
Read More »
Κάνε αίτηση για εθελοντής στο Δήμο Ηγουμενίτσας Κάνε αίτηση για εθελοντής στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Σοβαρό πρόβλημα στο Facebook: Εκατομμύρια χρήστες βγήκαν ταυτόχρονα εκτός σύνδεσης

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Σοβαρό πρόβλημα στο Facebook: Εκατομμύρια χρήστες βγήκαν ταυτόχρονα εκτός σύνδεσης


Σοβαρό πρόβλημα στις πλατφόρμες του Facebook και του Instagram παρατηρείται τα τελευταία λεπτά καθώς εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο τέθηκαν ταυτόχρονα εκτός σύνδεσης.
Στην πλατφόρμα του Twitter είναι χιλιάδες οι αναφορές χρηστών από πολλές τις χώρες που παρατήρησαν το ίδιο φαινόμενο λίγα λεπτά μετά τις 17.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).
Στο Instagram παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα καθώς δεν ανανεώνεται η ροή.
H υπηρεσία downdetector που καταγράφει προβλήματα στις μεγάλες πλατφόρμες του διαδικτύου δείχνει να έχει δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες αναφορές για την κατάρρευση του δικτύου.
Read More »
Σοβαρό πρόβλημα στο Facebook: Εκατομμύρια χρήστες βγήκαν ταυτόχρονα εκτός σύνδεσης Σοβαρό πρόβλημα στο Facebook: Εκατομμύρια χρήστες βγήκαν ταυτόχρονα εκτός σύνδεσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Φρέντι Μπελέρης: Ένοχος από την Αλβανική δικαιοσύνη

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Φρέντι Μπελέρης: Ένοχος από την Αλβανική δικαιοσύνη


Ένοχος κρίθηκε από την αλβανική Δικαιοσύνη ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για απόπειρα εξαγοράς ψήφων.
Στον Φρ. Μπελέρη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών.
Ο Φρ. Μπελέρης είχε συλληφθεί παραμονές των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, ωστόσο εξελέγη δήμαρχος Χειμάρρας.
Το ίδιο δικαστήριο των Τιράνων καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή τον συγκατηγορούμενο του Φρ. Μπελέρη, Π. Κοκαβέση.
Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς του δικαστηρίου, είχαν προτείνει ποινή φυλάκισης 2 χρόνων και 6 μηνών στον Φρ. Μπελέρη, για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς.

Η επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ
Εξοχότατε Πρέσβη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, κ. Silvio Gonzato,
Εξοχότατε Επιτετραμένε Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλβανία, κ. David Wisner,
Απευθύνομαι σε εσάς ως ο εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας, Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης. Δυστυχώς, δεν μου επιτρέπεται ακόμη να αναλάβω τη θέση για την οποία εξελέγην στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου 2023, καθώς βρίσκομαι υπό κράτηση από τις 12 Μαΐου 2023. Τις τελευταίες ημέρες, παρά τα πολλά εμπόδια που θέτουν οι υπάλληλοι του νέου δικαστηρίου, SPAK, το οποίο έχετε στηρίξει, τέθηκαν στη διάθεσή μου στοιχεία που αποδεικνύουν αυτό που λέω από την ημέρα της σύλληψής μου, ότι, δηλαδή, υπήρξα θύμα παράνομων αστυνομικών ενεργειών, υποκινούμενων από τις δημόσιες προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις του Πρωθυπουργού προς το πρόσωπό μου.

Εξοχότατοι κύριοι Πρέσβεις,
Πήρα το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς, ως Αλβανός και Ευρωπαίος πολίτης, καθώς κατέχω και την ελληνική ιθαγένεια, γιατί δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η δικαιοσύνη που θέλατε για την Αλβανία, δεν μπορεί να είναι αυτή η δικαιοσύνη στην οποία επενδύσατε! Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία παρακολουθούσε εμένα και όλο το πολιτικό μου επιτελείο για 5 ημέρες, 24 ώρες το 24ωρο, και καθώς δεν διαπίστωσε καμία παρανομία, επιστράτευσε έναν ψευδομάρτυρα που δήλωσε ότι του πρότεινα να αγοράσει ψήφους για λογαριασμό μου. Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία και η εισαγγελία του Αυλώνα πλαστογράφησαν έγγραφα που τοποθετούν τον ψευδομάρτυρα σε δύο μέρη ταυτόχρονα, τουλάχιστον τρεις φορές, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη σύλληψή μου.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπάρχουν υποκλοπές εις βάρος μου, αλλά η δίκη ολοκληρώθηκε χωρίς να ακουστούν αυτές οι υποκλοπές. Αφού με συνέλαβαν, προσπάθησαν να αλλάξουν τα έγγραφα και να βάλουν πλαστά έγγραφα στο φάκελο για παράνομες υποκλοπές. Έχω ζητήσει επανειλημμένως από το SPAK να διεξάγει έρευνα για τον φάκελο που κατασκευάστηκε από αξιωματούχους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης στον Αυλώνα, οι οποίοι, εξαιτίας του ζήλου να υπηρετήσουν τον πρωθυπουργό, παραβίασαν το Σύνταγμα, παραβίασαν τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και των ελεύθερων εκλογών.
Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή ήμουν εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, που αντιτάχθηκε ανοιχτά στον Πρωθυπουργό. Δεν πιστεύω ότι στις χώρες τις οποίες εκπροσωπείτε, η αντιπολίτευση παρακολουθείται από την αστυνομία μόνο και μόνο επειδή δεν είναι αρεστή στον Πρωθυπουργό. Δεν πιστεύω ότι έχετε επενδύσει σε μια δικαιοσύνη που υπηρετεί την πολιτική εξουσία και συγκαλύπτει τις πλαστογραφίες των λειτουργών της δικαιοσύνης.
Απευθύνομαι σε εσάς με σεβασμό, γιατί είμαι βέβαιος ότι ο φάκελος και η υπόθεσή μου δείχνουν ότι δεν είναι αυτή η δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς, η δικαιοσύνη που μας αξίζει να έχουμε. Αυτή δεν μπορεί να είναι η δικαιοσύνη μιας χώρας που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απευθύνομαι σε εσάς με αυτή τη Δημόσια Επιστολή, με την ελπίδα να επιστήσω την προσοχή σας σε αυτή τη δικαιοσύνη που είναι δικό σας δημιούργημα και καταστρατηγείται για τα πολιτικά συμφέροντα ενός ανθρώπου, ο οποίος προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, θυσιάζει τις ιερές αρχές της Δημοκρατίας και των Ελεύθερων Εκλογών.

Με εκτίμηση,
Ο Εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας
Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης
Read More »
Φρέντι Μπελέρης: Ένοχος από την Αλβανική δικαιοσύνη Φρέντι Μπελέρης: Ένοχος από την Αλβανική δικαιοσύνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Μικρές Απόκριες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Μικρές Απόκριες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου


Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 12:00, σας περιμένουμε όλους μικρούς & μεγάλους να περάσουμε όμορφα, στην πλατεία του χωριού μας!!
Read More »
Μικρές Απόκριες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου Μικρές Απόκριες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Με επιτυχία το τριήμερο σεμινάριο "Καλαμάς στο Ρου του Χρόνου & του Τόπου"

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Με επιτυχία το τριήμερο σεμινάριο "Καλαμάς στο Ρου του Χρόνου & του Τόπου"


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο σεμινάριο 1-2-3 Μαρτίου 2024 με Θέμα :"Καλαμάς στο Ρου του Χρόνου & του Τόπου"....
Ευχαριστούμε όλους τους εισηγητές του σεμιναρίου μας για τις πάρα πολύ καλές εισηγήσεις τους και τις επιδείξεις στα εργαστήρια - μετρήσεις με την άψογη παρουσίαση. 
Η μεταδοτικότητα άριστη και η μορφή διαλόγου με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς , άφησε πιστεύουμε επικαρπία γνώσεως...


Την πρώτη ημέρα των εισηγήσεων του τριημέρου σεμιναρίου μας , παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό , η κυρία Μπέση Μαρίνα Αναπληρώτρια Δ/ντρια ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου , ο κύριος Μπάντιος Νικόλαος Αντιδήμαρχος Φιλιατών , ο κύριος Τσίγγρος Δημήτριος αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου και ο κύριος Τσόδουλος Κυριάκος Αιρετός ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας
Read More »
Με επιτυχία το τριήμερο σεμινάριο "Καλαμάς στο Ρου του Χρόνου & του Τόπου" Με επιτυχία το τριήμερο σεμινάριο "Καλαμάς στο Ρου του Χρόνου & του Τόπου" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Αρβανίτες: Η Ιστορία και η Γλώσσα τους - Ποιές είναι οι αρβανίτικες λέξεις χρησιμοποιούμε και σήμερα...

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024


Τα αρβανίτικα θεωρούνται τυπικά από την συμβατική Ιστορία και Γλωσσολογία ως ένας κλάδος της αλβανικής γλώσσας, μία διάλεκτος της...
Οι Αλβανοί θεωρούν τα αρβανίτικα ως μία αρχαία αλβανική γλώσσα. Η αλήθεια όμως δεν είναι ακριβώς έτσι…

Ο γράφων κατάγεται από ένα αρβανιτοχώρι της Αττικής, από μία παραδοσιακή αγροτική οικογένεια και έχοντας μάθει πολλά μόνος του για την αρβανίτικη παράδοση έκανε πολύχρονες έρευνες πάνω στο αντικείμενο…


Ελληνο-αρβανίτικα χωριά, επί οθωμανοκρατίας στην Βοιωτία. Από χάρτη του 1570
(Greek-Arvanitic villages religions Ottoman Voeotia, map 1570).

Τα Αρβανίτικα δεν είναι διάλεκτος της επίσημης Αλβανικής γλώσσας, αλλά αντίθετα η αρβανίτικη είναι μία αρχαία γλώσσα από την οποία κατάγεται η νεώτερη τοσκική διάλεκτος, που υιοθετήθηκε από το αλβανικό κράτος ως επίσημη γλώσσα του κράτους. Η αρβανίτικη είναι γλώσσα αυτόνομη και η σημερινή αλβανική γλώσσα μία διάλεκτος της.

Απλά οι Αρβανίτες ποτέ δεν θεώρησαν τους εαυτούς τους ξεχωριστό έθνος από τους Έλληνες, όπου και να βρέθηκαν στην γη, σε οποιαδήποτε ιστορική περίοδο, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Έγραφαν με ελληνικό αλφάβητο, μιλούσαν και έγραφαν ελληνικά και στις αρβανίτικες εκκλησίες υπήρχε το ελληνορθόδοξο τυπικό πάντα. Ενώ ο πληθυσμός του αλβανικού κράτους, που ιδρύθηκε το 1913, θέλησε να υιοθετήσει ξεχωριστό αλφάβητο, να κάνει μία νότια αλβανική γλώσσα της Βορείου Ηπείρου επίσημη γλώσσα με πολλά δάνεια από τα τουρκικά, τα ιταλικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά. Για να δηλώσει ότι είναι πραγματικό έθνος και για να μην αφομοιωθεί με τους συγγενείς Έλληνες των γειτονικών περιοχών.


Χάρτης των αρβανιτών στα Βαλκάνια, τον Μεσαίωνα.

Από πού όμως κατάγονται οι Αρβανίτες και ποια η προέλευση της παράξενης γλώσσας τους. Θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω στον χρόνο καθώς επιστήμονες έχουν βρει συγγένειες και ομοιότητες με την ομηρική γλώσσα. Οπότε μιλάμε τουλάχιστον για το 1.500-1.000 π.Χ. στην περιοχή που είναι σήμερα η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Αλβανία και τα Σκόπια. Εκεί κατοικούσαν οι Βρύγες μία πολεμική θρακική φυλή, πολυπληθής και πολιτισμένη που κατοικούσε στο μεγαλύτερο μέρος των σημερινών Βαλκανίων.[1] Μιλούσαν μία γλώσσα που είχε κοινές ρίζες με την ελληνική και ομοιότητες στην δομή της γλώσσας. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι Θράκες ήταν Έλληνες πανάρχαιοι κι ας θέλουν πολλοί ξένοι και εντόπιοι επιστήμονες να τους παρουσιάσουν σαν βαρβάρους ξεχωριστούς από τους Έλληνες, λόγω του ότι οι Νότιοι Έλληνες είχαν εξελιγμένο ελληνικό αστικό πολιτισμό σε σχέση με τον ξεπερασμένο αγροτικό πολιτισμό των Θρακών. Βέβαια αυτό είναι λάθος. Υπήρχαν πολλές «ταχύτητες» στον πολιτισμό των Ελλήνων, που δεν ήταν ενιαίος, αλλά διαφοροποιημένος τοπικά.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο οι Βρύγες ή Φρύγες θεωρούνται ο αρχαιότερος λαός του κόσμου. Και να πως έγινε: Ο φαραώ Ψαμμήτιχος έδωσε δύο βρέφη σε έναν βοσκό και του είπε να τα πάρει μαζί του και να τα μεγαλώσει σε πολύ απομονωμένο περιβάλλον στην ύπαιθρο. Και να μην μιλήσει ποτέ μπροστά τους. Κάποια στιγμή, αφού πέρασε καιρός και τα βρέφη έγιναν παιδιά που περπατούσαν, ενώ άνοιξε την πόρτα στην καλύβα του αυτά ήλθαν αμέσως κοντά του και του ζήτησαν τροφή, φωνάζοντας "βέκος". Ο βοσκός το ανέφερε στον φαραώ και εκείνος ρώτησε τους σοφούς συμβούλους της αυλής του. Σε ποια γλώσσα υπάρχει η λέξη βέκος και τι σημαίνει. Εκείνοι του είπαν βέκος είναι στα φρυγικά το ψωμί. Και ο φαραώ έβγαλε το συμπέρασμα ότι οι Φρύγες είναι ο αρχαιότερος λαός στον κόσμο! Και θα μου πείτε και τι σχέση έχει αυτή η ιστορία με τα αρβανίτικα; Μα, στα αρβανίτικα μπουκ είναι το ψωμί, ο άρτος. Βέκος > βούκος > μπουκ (ακόμη και σήμερα λέμε μπουκιά, κλπ.).


Αρβανίτες στην Νέα Ήπειρο, το 1350.

Η αρβανίτικη είναι μία πανάρχαια ελληνική διάλεκτος. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη όταν ιδρύθηκε η ελληνική αποικία της Επιδάμνου, στο σημερινό λιμάνι του Δυρραχίου στην Αλβανία, οι Κορίνθιοι άποικοι συνάντησαν Βρύγες και όχι Ιλλυριούς κατοίκους. Και μιλάμε την ίδια περίπου εποχή με το περιστατικό με τον φαραώ και τον βοσκό.

Αργότερα εισέβαλε η βάρβαρη φυλή των Ταυλαντίων Ιλλυριών στην περιοχή της κεντρικής Αλβανίας, που όμως δεν έσβησαν την φρυγική γλώσσα στην περιοχή. Ακολούθησαν οι πόλεμοι με το βασίλειο της Μακεδονίας, για 200 περίπου χρόνια, και ιδρύθηκαν παράλληλα με τις ελληνικές αποικίες των παραλίων και νέες πόλεις από τους Μακεδόνες και Ηπειρώτες βασιλείς, όπως η Αντιγόνεια στο Τεπελένι και η Αντιπάτρεια στο Μπεράτι της Αλβανίας. Ο εξελληνισμός άρχισε ενωρίς και εξελίχθηκε ραγδαία κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή. Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός ονόμασε την περιοχή αυτή ρωμαϊκη επαρχία, ως Ιλλυρία Ελληνική ή Νέα Ήπειρος, με πρωτεύουσα την Επίδαμνο, αποικία των Κορινθίων. Από εκεί περνούσε διασχίζοντας όλη την κεντρική Αλβανία η Εγνατία Οδός που κατέληγε στην νέα πρωτεύουσα των Ρωμαίων, την Κωνσταντινούπολη, το Βυζάντιο, των Μεγαρέων αποίκων.

Οι αναφορές για την Νέα Ήπειρο την δηλώνουν ως μερικώς ελληνική και μερικώς εξελληνισμένη. Ακολούθησε η βυζαντινή περίοδος που κράτησε 1.100 χρόνια. Από το Δυρράχιο καταγόταν ο αυτοκράτορας Αναστάσιος ο Δίκορος. Είχε τον έναν οφθαλμό μαύρο και τον άλλο γαλανό. Το Δυρράχιο καταστράφηκε από σεισμό και ο Αναστάσιος το ανοικοδόμησε κατασκευάζοντας τα μεγαλύτερα και υψηλότερα τείχη στα Βαλκάνια. Τόσο μεγάλα που προχωρούσαν ιππείς επάνω τους!Αργότερα η περιοχή έγινε βυζαντινό διοικητικό Θέμα με πρωτεύουσα το Δυρράχιο. Υπήρξαν και εποικισμοί σλάβων στα ορεινά, που δεν επηρέαζαν σοβαρά τον εντόπιο πληθυσμό, την γλώσσα και την ορθόδοξη θρησκεία. Για 100 περίπου χρόνια εκεί συγκρούσθηκαν Βούλγαροι και Βυζαντινοί μέχρι που νίκησαν οι Βυζαντινοί την εποχή του Βουλγαροκτόνου (1018 μ.Χ.). Εκείνην την εποχή γίνονται οι πρώτες αναφορές σε Αρβανίτες της Ηπείρου και σε Αλβανούς της Βόρειας Αλβανίας (Διοκλείας). Το αναφέρουν οι Βυζαντινοί ιστορικοί συγγραφείς της εποχής, ο Μιχαήλ Ατταλειάτης και η πριγκήπισσα Άννα Κομνηνή. Το 1204 αλώθηκε η Κωνσταντινούπολη από τους Φράγκους σταυροφόρους και ιδρύθηκε στην δυτική βυζαντινή Ελλάδα το Δεσποτάτο της Ηπείρου, με έδρα την Άρτα και με βασιλείς από την Δυναστεία των Κομνηνών. Περιέλαβε όλην σχεδόν την Αλβανία μέχρι το Δυρράχιο στα Βόρεια. Εκείνους τους αιώνες εμφανίζεται η περιοχή Άρβανον[2], ανάμεσα στις Βρυγηίδες (δηλ. των Βρυγών – νυν Πρέσπες) λίμνες και το Δυρράχιο, σε ορεινή τοποθεσία, βόρεια της σημερινής Βορείου Ηπείρου.


Άρβανον και Αρβανίτες 100-1430 μ.Χ.

Στα 1262-1282 εισβάλουν στην περιοχή οι Γάλλοι της Δυναστείας των Ανδεγαυών της Ιταλίας, ηττώνται από τους Παλαιολόγους και παραιτούνται από την διεκδίκηση της Κωνσταντινούπολης. Αλλά οι περιοχές της Βόρειας Αλβανίας υιοθετούν τον καθολικισμό και ξεκινά η θρησκευτική διαίρεση της χώρας. Ο νότος παραμένει ορθόδοξος στο Δεσποτάτο της Ηπείρου των Κομνηνών. Έναν αιώνα αργότερα, στα 1320-1370 ξεκινά η κάθοδος των αρβανίτικων φυλών της Ηπείρου προς την νότια Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί η κατάκτηση του Δεσποτάτου της Ηπείρου από τους Ιταλούς Ορσίνι των Επτανήσων, τους Παλαιολόγους της Κωνσταντινούπολης και τέλος τους Σέρβους του Στέφανου Δουσάν.


Λαϊκή εορτή στην Θήβα με αρβανίτες.

Οι Αρβανίτες εγκαθίστανται μέχρι το 1400 στην Στερεά Ελλάδα, την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την Θράκη…[3] Ενώ παράλληλα ξεκινά η οθωμανική κατάκτηση των Βαλκανίων και την Ελλάδας που θα κρατήσει ένα περίπου αιώνα.

(*) Ο κ. Ισίδ. Σκληρός δεν είναι γλωσσολόγος. Απλώς ένας νεαρός ομιλητής της αρβανίτικης γλώσσας.


Φύλλο της δίγλωσσης (νεοελληνικά-αρβανίτικα)
εφημερίδος "Απόλλων" (1889).


ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΡΙΚΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟΥ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ
Ακολουθεί ένα λεξιλόγιο της σημερινής αρβανίτικη γλώσσας της νότιας Ελλάδας. 

Μόνον ο Μάρκος Μπότσαρης κατόρθωσε να γράψει αρβανίτικο λεξικό στα χρόνια της εξορίας των Σουλιωτών (μετά το 1803).

Μπουκουράνα : Όμορφη
Μπουκουριά : Ομορφιά

Παλαθούρε : Παραθυρο
Στέπι : Σπίτι (> hospitium λατ.)

Βαιζα : κορίτσι
Ντιαλι : Αγόρι

Μπουρι : Άνδρας
Γκρουα : Γυναίκα

Τάτα : Πατέρας (< άττας φρυγικό)
Μούμα : Μητέρα , Μαμά

Πλιάκα : γριά, αρχαία
Θειάκα : Θεία

Βογκελ : Μικρός
Μάδε : Μεγάλος

Βλα ιμ : Αδερφός μου (> βλάμης : φίλος)
Μοτρα : Αδερφή

Κρουσκ : Συγγενείς, Συμπέθεροι
Μπουγιαρ : Αριστοκράτες, Βογιάροι

Πρίφτης : Ιερέας, Παπάς (> priest αγγλικά)
Τριμ : Παλληκάρι

Νουσε : Νύφη
Νταρσεμ : Γάμος

Ζοτιν : Κύριος, Θεός (< Ζευς)
Ντιελ : Ήλιος (< Δίας)

Ντερα : Πόρτα (< Δέρας ή Δούρα ομηρικό)
Κιελ : Ουρανός (> cielo ιταλικά)

Ντέτι : Θάλασσα
Μάλι : Βουνό

Λιούμι : Ποτάμι
Ράθρι : Ρείθρο, θέση κοντά σε ποτάμι

Χώρα : Πρωτεύουσα πόλη
Καντούτι : Χωριό

Κρουγιε : Βρύση (< κρήνη)
Ούγιε : Νερό (> aqua λατινικό)

Αρ : Γη (αρ πανάρχαια λέξη της Γης)
Ζιαρδ : Φωτιά

Μπουκ : Ψωμί (< βέκος φρυγικό)
Ντιαθ : Τυρί

Κριε : Κεφάλι (< κριός)
Κόκα : Κεφάλι

Κρεχαρορι : Στήθος
Κουριζι : Πλάτη

Μπίθα : Πισινός
(Μπιθε-γκουρας : Κολο-κοτρώνης)
Γκούρα - Πέτρα
(οπλαρχηγός Γκούρας του 1821)

Ντορες : Χερια
Κεμπετε : Πόδια

Δεμπε : Δόντια
Γκουλουμιε : Μάτια, Οφθαλμοί

Μπέσα : Πίστη, υπόσχεση
Μπαμπεσιά : Απιστία, Ατιμία

Πακ : λίγη
(Πακ μπέσα : Μπαμπεσια)
Φλες : Μιλάω, Λέω
(Παπαφλεσσας : Πολυλογάς παπάς)

Κες : Γελώ
Καμ : Έχω, Κεμι : Έχουμε

Σκοβα : Περναω από κάπου
Ντο βες : Θα πάω (< βαίνω)

Ντο Χαμ: θα φάω (< χαύω αρχαίο ελληνικό)
Μος : Μην (αρνητικό, αποτρεπτικό)

Ντρέδε : Τρομεροί (Ντρέδες Μεσσηνίας)
Ρι ατιε : Κάθησε εδώ (< ρέω)

Σούμε : Πολύ
Φτοχτε : Κακό, Φτωχό

Βατε : Πήγε, Έφυγε (< βαίνω)
έρδε : ήρθε

Σιπρ : Επάνω (> sopra ιταλικό)
Ποστ : Κάτω

Φάρα : Σπόρος, γένος
(< φατρία αρχαίο ελληνικό)
Σιοκ : δικός μου, δικός σας

Ρα καμπάνα : η καμπάνα
Πι : Πίνω

Τι : Εσύ (> tu ιταλικό)
Σοντε : Σήμερα

Νατε : Νύχτα (> notte ιταλικό)
Μενάτε : Πρωί (Μετά την νύχτα)

Ντίτα : Ημέρα (> date, day αγγλικό)
Βίτρα : Χρόνια, Έτη

Κουρτίνα : Όταν
Κάντον : Τραγουδώ (> canzoni ιταλικό)

Γκλιούχε : Γλώσσα
Ε πάρε : Ο πρώτος (> primus λατινικό)

Γκιθ : Όλο
Πούνε : Εργασία, δουλειά (< πόνος)

Μπάρδε : Λευκό, Άσπρο
Κουκε : Κόκκινο

Ζεζε : Μαύρο
Ρίμτε : Κίτρινο

Λουλε : Άνθος, Λουλούδι
Γκορυτσά, γκορτσά : Άγρια αχλαδιά

Εα κτου : Έλα εδώ
Σκόν γκα κτου : Φύγε από εδώ

Ντελιέτ : Πρόβατα
Δίτε : Κατσίκια

Γκιόσα : Προβατίνα
Ντόσα : Γουρούνα

Λιόπε : Αγελάδα
(> Λιόπεσι)
Πούλε : Κοτόπουλο
(> polo ιταλικά)

Λεπούρ : Λαγός
(> κελεπούρι)
Γκιέλι : Κόκκορας

Καρκαλέτσι : Ακρίδα
Μελιγκόνα : Μυρμήγκι (< μυρμηδών ομηρικό)

Αρβανίτικα επώνυμα:
 
Read More »
Αρβανίτες: Η Ιστορία και η Γλώσσα τους - Ποιές είναι οι αρβανίτικες λέξεις χρησιμοποιούμε και σήμερα... Αρβανίτες: Η Ιστορία και η Γλώσσα τους - Ποιές είναι οι αρβανίτικες λέξεις χρησιμοποιούμε και σήμερα... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και διακοπές Πάσχα με voucher κοινωνικού τουρισμού

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και διακοπές Πάσχα με voucher κοινωνικού τουρισμού


Ευκαιρία απόδρασης, ενόψει της Καθαράς Δευτέρας και του Πάσχα, έχουν οι κάτοχοι επιταγών (voucher) κοινωνικού τουρισμού που μπορούν να πραγματοποιήσουν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα το οποίο επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%.

Για ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.
Read More »
Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και διακοπές Πάσχα με voucher κοινωνικού τουρισμού Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και διακοπές Πάσχα με voucher κοινωνικού τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Αποκριάτικο γλέντι στη Νέα Σελεύκεια

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024

 Αποκριάτικο γλέντι στη Νέα Σελεύκεια

Read More »
Αποκριάτικο γλέντι στη Νέα Σελεύκεια Αποκριάτικο γλέντι στη Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το μονοπάτι του Αγίου Αρσενίου

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το μονοπάτι του Αγίου Αρσενίου

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ερευνητικής ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Δήμο Σουλίου για τις ανάγκες συλλογής δεδομένων αποτύπωσης καθώς και ψηφιακό υλικό προβολής της πιλοτικής διαδρομής «μονοπάτι Αγίου Αρσενίου».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου «Δημιουργία πιλοτικής εφαρμογής ολοκληρωμένου ψηφιακού συστήματος διαχείρισης και ανάδειξης περιπατητικών διαδρομών» που χρηματοδοτείται από τον ΟΦΥΠΕΚΑ με ανάδοχο τη Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών - Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ. Στόχος του έργου είναι η περιγραφή και ο καθορισμός πλαισίου για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού συστήματος διαχείρισης και ανάδειξης περιπατητικών διαδρομών, με έμφαση στους ορεινούς όγκους.

Για την ενίσχυση της διαδικασίας καθορισμού του σχετικού πλαισίου επιδιώκεται συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς όπως το Proximity GECT και η Romagna Acque S.p.A.

Ο Δήμος Σουλίου στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής των σημαντικών σημείων του, συνεργάζεται και με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.


Read More »
Μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το μονοπάτι του Αγίου Αρσενίου Μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το μονοπάτι του Αγίου Αρσενίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Προκήρυξη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών για το 2024 προχώρησε ο Δήμος Πρέβεζας

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Προκήρυξη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών για το 2024 προχώρησε ο Δήμος ΠρέβεζαςΣτην προκήρυξη διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του για το 2024 προχώρησε ο Δήμος.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 427.000 ευρώ, ενώ περιλαμβάνει τη ναυαγοσωστική κάλυψη στις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής μας.

Οι παραλίες αυτές είναι συνολικά 11 και εκτείνονται από την Κυανή Ακτή μέχρι τον Βράχο, ενώ η ναυαγοσωστική κάλυψη θα ξεκινήσει την 1 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 30/9/2024
Read More »
Προκήρυξη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών για το 2024 προχώρησε ο Δήμος Πρέβεζας Προκήρυξη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών για το 2024 προχώρησε ο Δήμος Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Ελεύθερη η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την Τετάρτη - Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Ελεύθερη η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την Τετάρτη - Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη


Η 6η Μαρτίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Ημέρα Μνήμης για τη Μελίνα Μερκούρη και στο πλαίσιο αυτής της επετείου, η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι δωρεάν.Η ημέρα έχει ορισθεί από την UNESCO ως παγκόσμια μέρα πολιτισμού.

Η Μελίνα Μερκούρη είναι αυτή που διακηρύσσει ότι «η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο πολιτισμός» και έδωσε τη μάχη για την προώθησή του στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. Είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, θίγοντας το θέμα επίσημα στη Διεθνή Διάσκεψη Υπουργών Πολιτισμού της UNESCO τον Ιούλιο του 1982 στο Μεξικό. Σύνθημα τα λόγια της, «Ελπίζω να δω τα Μάρμαρα πίσω στην Αθήνα προτού πεθάνω. Αν όμως έρθουν αργότερα, εγώ θα ξαναγεννηθώ».Τη χαρακτήρισαν «τελευταία ελληνίδα θεά» και «γυναίκα – φλόγα».
Read More »
Ελεύθερη η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την Τετάρτη - Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη Ελεύθερη η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την Τετάρτη - Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Πρόσω ολοταχώς για 6ήμερη εργασία με 40%  έως 115% προσαύξηση

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Πρόσω ολοταχώς για 6ήμερη εργασία με 40%  έως 115% προσαύξηση


Σε εφαρμογή τέθηκε για Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικό τομέα η 6η μέρα εργασία για τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις εκμεταλλεύσεις συνεχούς λειτουργίας, που εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, με τους εργαζόμενους να αμείβονται επιπλέον για την 6η μέρα με το 40% του ημερομισθίου και το 115% αν είναι αργία.

Πρόκειται για την ενεργοποίηση του άρθρου 25 του νόμου 5053/23 (πρόσφατος εργασιακός νόμος Γεωργιάδη, ο οποίος όριζε με υπουργική απόφαση -113169/7421/28/12/2023- την έναρξη της 6ήμερης εργασίας για όσους εργάζονται με πενθήμερο, από την 1η Μαρτίου 2024).

Με βάση την απόφαση, όλες οι παραπάνω επιχειρήσεις για το προσωπικό τους, προκειμένου να κάνουν χρήση της έκτης μέρας της εβδομάδας, πρέπει να δηλώσουν αρχικά και υπευθύνως στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων.

Η απασχόληση των εργαζομένων, κατά την πρόσθετη ημέρα, δεν δύναται να υπερβαίνει τις 8 ώρες, ενώ δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης από τον εργαζόμενο.

Οι ανωτέρω εργοδότες υποχρεούνται να καταχωρίζουν τα στοιχεία των χρονικών ορίων εργασίας των εργαζομένων τους που θα απασχοληθούν κατά την έκτη ημέρα, στη δήλωση οργάνωσης του χρόνου εργασίας πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους.

Οι εργοδότες επιχειρήσεων ή εκμεταλλεύσεων που δεν είναι από τη φύση τους συνεχούς λειτουργίας, αλλά είναι δυνατόν να λειτουργούν κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Σάββατο, επί είκοσι τέσσερις (24) ώρες, με σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών και στις οποίες οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία, προκειμένου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η επιχείρηση παρουσιάζει απρόβλεπτα ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, να κάνουν χρήση της έκτης ημέρας της εβδομάδας, πρέπει:

Να έχουν δηλώσει αρχικά και υπευθύνως στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων.

Να δηλώνουν, κάθε φορά που επιθυμούν να κάνουν χρήση της 6ης ημέρας, εκ των προτέρων και σε κάθε περίπτωση πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι η επιχείρηση ή εκμετάλλευση παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, κατά μια συγκεκριμένη περίοδο.

 Η ειδική συνθήκη του απρόβλεπτα ιδιαίτερα αυξημένου φόρτου εργασίας υπόκειται σε έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας.

Η απασχόληση των εργαζομένων, κατά την πρόσθετη ημέρα, δεν δύναται να υπερβαίνει τις οκτώ ώρες. Κατά την ημέρα αυτήν δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης από τον εργαζόμενο.

Στην περίπτωση που η απασχόληση συμπίπτει με Κυριακή ή αργία, ο εργαζόμενος θα λάβει επιπλέον του 40% και την προσαύξηση 75%, ήτοι συνολικά 115%. Η απασχόληση την 6η μέρα εντός της ίδιας εβδομάδας δεν χορηγεί ημέρα εβδομαδιαίας ανάπαυσης (ρεπό), εκτός εάν αυτή συμπέσει με εξαιρέσιμη μέρα.

Σε περιπτώσεις που επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις έχουν νυχτερινές βάρδιες πενθημέρου (00.00-06.00), δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί η απασχόλησή τους 6η μέρα κατά τη νυχτερινή βάρδια.

Για παράδειγμα, εργαζόμενος που εργάζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή και εκτάκτως χρειάζεται να εργαστεί και το Σάββατο της ίδιας εβδομάδας, το Σάββατο θα πληρωθεί με το επιπλέον 40%, χωρίς να λάβει πρόσθετη μέρα ανάπαυσης.

Άλλος εργαζόμενος εργάζεται από Δευτέρα έως Πέμπτη και την Παρασκευή έχει νόμιμη άδεια απουσίας και το Σάββατο προγραμματισμένη εργασία. Το Σάββατο θα πληρωθεί το ημερομίσθιό του προσαυξημένο κατά 30%, χωρίς να λάβει επιπλέον μέρα ανάπαυσης.

Να σημειωθεί ότι εκτός των ιδιωτικών επιχειρήσεων, 6η μέρα μπορούν να απασχοληθούν εργαζόμενοι σε ΟΤΑ, ΔΟΥ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου τομέα που σχετίζονται με εργασίες που εξυπηρετούν το κοινό.
Read More »
Πρόσω ολοταχώς για 6ήμερη εργασία με 40%  έως 115% προσαύξηση Πρόσω ολοταχώς για 6ήμερη εργασία με 40%  έως 115% προσαύξηση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Η πολύχρονη προσπάθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, αρχικά για την απόκτηση της χρήσης του πρώην στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια για την έκδοση των απαραίτητων αδειών και κυρίως των γνωμοδοτήσεων από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε με επιστέγασμα τη σημερινή απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής να εγκρίνει τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής Διοικητηρίου της Π.Ε. Πρέβεζας, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε € 2.364.160,39.

«Είναι ένα έργο που ταλαιπώρησε πολύ την Π.Ε. Πρέβεζας, ένα έργο που πέρασε από 40 κύματα», ανέφερε- ανάμεσα στα άλλα- ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εξηγώντας ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν στην έγκριση των μελετών που έπρεπε να δοθούν από το Κ.Α.Σ.. Πρόσθεσε επίσης ότι η Περιφέρεια Ηπείρου διέθεσε περισσότερες από 200.000 ευρώ προκειμένου να απομακρυνθεί ο αμίαντος από τα κτίρια του πρώην στρατοπέδου.

Παράλληλα με τις διαδικασίες για το Διοικητήριο της Π.Ε. Πρέβεζας προχωρούν και οι αντίστοιχες για το Διοικητήριο της Π.Ε. Άρτας. Σήμερα από την Περιφερειακή Επιτροπή αναδείχτηκε ο τεχνικός σύμβουλος για την εκπόνηση μελετών, με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ.
Read More »
ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Άδειες διαμονής για νόμιμη απασχόληση: Σχεδόν 4.800 αιτήσεις σε 25 ημέρες

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Άδειες διαμονής για νόμιμη απασχόληση: Σχεδόν 4.800 αιτήσεις σε 25 ημέρες


Στις 4.790 ανέρχονταν οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί, μέχρι την Παρασκευή 1η Μαρτίου, για τη χορήγηση αδειών διαμονής, στο πλαίσιο της εφαρμογής του άρθρου 193 του Ν.5078/2023, από τις 9 Φεβρουαρίου 2024, οπότε και ενεργοποιήθηκε η σχετική ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ήδη 828 αιτούμενοι έχουν λάβει «μπλε κάρτα» (προσωρινή άδεια διαμονής), ενώ στο στάδιο της εξέτασης βρίσκονται 3.952 αιτήσεις.

Από τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα έχουν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα περισσότεροι από 10.000 ενδιαφερόμενοι.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ρυθμό υποβολής και επεξεργασίας των αιτήσεων και τόνισε ότι «με τον τρόπο αυτό δίνουμε πρόσβαση στη νόμιμη απασχόληση στους επί χρόνια διαμένοντες αλλοδαπούς στην Ελλάδα και βάζουμε τάξη στην αγορά εργασία».

Υπενθυμίζεται πως με το άρθρο 193 του Ν.5078/2023 έχει θεσπιστεί μία νέα διαδικασία χορήγησης άδειας διαμονής, η οποία παρέχει πρόσβαση στην εξαρτημένη εργασία, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών ή έργου σε πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι:

α) Διαθέτουν δήλωση προσφοράς εργασίας από εργοδότη στην Ελλάδα ή έναρξης επαγγέλματος, για την απασχόλησή τους με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών ή έργου,

β) Διέμεναν στην Ελλάδα έως και τη 30ή Νοεμβρίου 2023 και συμπληρώνουν τουλάχιστον τρία (3) συνεχή έτη παραμονής στην Ελλάδα, πριν από την υποβολή της αίτησης, σύμφωνα με δημόσιο έγγραφο βέβαιης χρονολογίας,

γ) Έχουν λευκό ποινικό μητρώο, έγκυρα προσωπικά έγγραφα και πληρούν μια σειρά από άλλες προϋποθέσεις υπέρ της δημόσιας ασφάλειας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται, αλλά και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τη 31η Δεκεμβρίου 2024, στον σύνδεσμο: https://portal.immigration.gov.gr/electronic-applications
Read More »
Άδειες διαμονής για νόμιμη απασχόληση: Σχεδόν 4.800 αιτήσεις σε 25 ημέρες Άδειες διαμονής για νόμιμη απασχόληση: Σχεδόν 4.800 αιτήσεις σε 25 ημέρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Ακίνητα: Μέχρι τις 8 Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις Ε9 / ΕΝΦΙΑ

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Ακίνητα: Μέχρι τις 8 Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις Ε9 / ΕΝΦΙΑ


Έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις Ε9 οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

A. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, τα Νομικά Πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν:

Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9)

Αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2011 και επόμενα

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα:

Εκτύπωσης πράξης Διοικητικού/Διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2014 και επόμενα, εφόσον έχουν εκδοθεί.

Έκδοσης Πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ (άρθρο 54Α του Ν. 4987/2022) στο τρέχον έτος.

B. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, τα Φυσικά Πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν:

Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9)

Αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2010 και επόμενα

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα:
Εκτύπωσης ατομικού εκκαθαριστικού σημειώματος ΦΑΠ για τα έτη 2010 έως 2013 και πράξης Διοικητικού/Διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2014 και επόμενα, εφόσον έχουν εκδοθεί.
Έκδοσης Πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ (άρθρο 54Α του Ν. 4987/2022) στο τρέχον έτος.

Γ. Αυτόματη δημιουργία και υποβολή ψηφιακής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) μέσω της εφαρμογής myPROPERTY

Από 07/07/2023, στις περιπτώσεις που η δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων υποβάλλεται ψηφιακά μέσω της εφαρμογής «myPROPERTY» σύμφωνα με την περ. α της παρ. 1 Α της Α. 1110/2022 Απόφασης του διοικητή ΑΑΔΕ, δημιουργείται αυτόματα στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) Περιουσιολογίου Ακινήτων δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) των συμβαλλομένων με τις μεταβολές της ακίνητης περιουσίας αυτών.

Από 31/01/2024, στις περιπτώσεις που οι δηλώσεις φόρου γονικής παροχής και δωρεάς υποβάλλονται ψηφιακά μέσω της εφαρμογής «myPROPERTY» και αφορούν συμβόλαια με τα οποία μεταβιβάζεται το 100% πλήρους κυριότητας από έναν δωρητή/γονέα σε έναν δωρεοδόχο/τέκνο, σύμφωνα με την Α.1015/2024 Απόφαση του διοικητή ΑΑΔΕ, δημιουργείται αυτόματα στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) Περιουσιολογίου Ακινήτων δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) των συμβαλλομένων με τις μεταβολές της ακίνητης περιουσίας αυτών.

Πού μπορείτε να αναζητήσετε την δήλωση του Ε9

Ο πολίτης λαμβάνει ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η δήλωση Ε9 έχει υποβληθεί αυτόματα και μπορεί να την αναζητήσει στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > Δήλωση Ε9 > ΕΝΦΙΑ > Είσοδος στην Εφαρμογή > «έτος 2025».

H αυτοματοποιημένη υποβολή δηλώσεων Ε9 θα επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις δωρεών και γονικών παροχών ακινήτων.
Read More »
Ακίνητα: Μέχρι τις 8 Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις Ε9 / ΕΝΦΙΑ Ακίνητα: Μέχρι τις 8 Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις Ε9 / ΕΝΦΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Εκδήλωση του δήμου Ηγουμενίτσας για τη γιορτή της γυναίκας

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Εκδήλωση του δήμου Ηγουμενίτσας για τη γιορτή της γυναίκας


Read More »
Εκδήλωση του δήμου Ηγουμενίτσας για τη γιορτή της γυναίκας Εκδήλωση του δήμου Ηγουμενίτσας για τη γιορτή της γυναίκας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Θεσπρωτία: Σεμινάριο προσωπικού (οδηγοί και συνοδηγοί) μεταφορέων ζώντων ζώων

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Θεσπρωτία: Σεμινάριο προσωπικού (οδηγοί και συνοδηγοί) μεταφορέων ζώντων ζώων


Σας ενημερώνουμε ότι από τις 27 έως και τις 29 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο προσωπικού (οδηγοί και συνοδηγοί μεταφορέων ζώντων ζώων (βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίροι, ιπποειδή, κόνικλοι, και πουλερικά) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Πιερίας.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν διαδικτυακά (εξ αποστάσεως) με τη χρήση συνδέσμου που θα παράσχει η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΑΑΤ.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, να προσέλθουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ

Θεσπρωτίας, να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής και να προσκομίσουν ευκρινή αντίγραφα της ταυτότητάς τους, καθώς και του διπλώματος οδήγησης κατηγορίας Γ και άνω σε ισχύ.

Read More »
Θεσπρωτία: Σεμινάριο προσωπικού (οδηγοί και συνοδηγοί) μεταφορέων ζώντων ζώων Θεσπρωτία: Σεμινάριο προσωπικού (οδηγοί και συνοδηγοί) μεταφορέων ζώντων ζώων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

6 χρόνια χωρίς τον Ζήκο Μπούγια

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
6 χρόνια χωρίς τον Ζήκο Μπούγια


Πέρασαν κιόλας 6 χρόνια από τον πρόωρο χαμό του φίλου και συνεργάτη Ζήκου Μπούγια.

Ο Ζήκος, ήταν ο πρώτος στη Θεσπρωτία, που λειτούργησε ραδιοφωνικό σταθμό και επί πολλές δεκαετίες έκανε ζωντανή εκπομπή για το παραδοσιακό τραγούδι στο "Ράδιο Ηγουμενίτσα" του αλησμόνητου Αλέξη Αναστασίου, δημιουργώντας έναν μεγάλο κύκλο ακροατών.

Ηλεκτρονικός στο επάγγελμα είχε αναπτύξει άριστη συνεργασία με τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας και ήταν μπροστάρης στην τεχνική φροντίδα όλων σχεδόν των ραδιοφωνικών σταθμών του νομού. 

Ήταν αυτός που μέσα σε ένα βράδυ το 1989 έστησε τον πρώτο πομπό του Ράδιο Ηγουμενίτσα.

Υπήρξε επίσης πρωτεργάτης στην ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού "Ορθόδοξος Λόγος" της Μητροπόλεως Παραμυθίας διευθετώντας τεχνικής φύσεως ζητήματα.
Read More »
6 χρόνια χωρίς τον Ζήκο Μπούγια 6 χρόνια χωρίς τον Ζήκο Μπούγια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας


Καλείστε στην 5η/2024 Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 75 Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν.4555/18 και την προσθήκη του άρθρου 74Α στο Ν. 3852/2010 και το άρθρο 9 του Ν. 5056/2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 8η Μαρτίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ. 3), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο
Διαμόρφωση του Σχεδίου του Προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2024, σύμφωνα με τις οδηγίες της γνώμης του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.
Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος, Ιφιγένεια Κώτσια - Αναπλ. Προϊσταμένη.

Θέμα 2ο
Διαμόρφωση του Σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2024 σύμφωνα με τις οδηγίες της γνώμης του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.
Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος, Ιφιγένεια Κώτσια - Αναπλ. Προϊσταμένη.

Θέμα 3ο
Διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 4586/01.03.2024 έγγραφο του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος.
Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Παρασκευή η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Δημιουργία Μητρώου Εθελοντών στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Δημιουργία Μητρώου Εθελοντών στον Δήμο Ηγουμενίτσας


- Θέλεις να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο;

- Σου αρέσει να δουλεύεις ως μέλος μιας ομάδας;

- Θέλεις να γίνονται όμορφες δράσεις και εκδηλώσεις στον τόπο σου;

Μη μένεις απαθής! Γίνε εθελοντής!

Συμπλήρωσε τη φόρμα εγγραφής και βοήθησε κι εσύ να δώσουμε στον Δήμο μας τη θέση που του αξίζει!

Μπορείς να επιλέξεις έναν ή και περισσότερους τομείς στους οποίους μπορείς και θέλεις να προσφέρεις:

1. Αθλητικές διοργανώσεις

2. Πολιτιστικές εκδηλώσεις(φεστιβάλ, παραστάσεις κτλ)

3. Πολιτική προστασία (δασοπροστασία, διαχείριση φυσικών καταστροφών κτλ)

4. Κοινωνική προστασία & αλληλεγγύη (Κοιν. Παντοπωλείο, Κοιν.Φαρμακείο, υποστήριξη ΑμεΑ κτλ)

5. Περιβάλλον & ανακύκλωση (προστασία ακτών, δράσεις ανακύκλωσης κτλ)

6. Περίθαλψη & προστασία αδέσποτων ζώων

7. Δημόσια Υγεία & Πρόληψη (δράσεις πρόληψης, δωρεά μυελού των οστών κτλ)

8. Social media και σχεδιασμός εντύπων

9. Δράσεις καλλωπισμού κοινόχρηστων χώρων (δεντροφυτεύσεις, εικαστικές παρεμβάσεις κτλ)

10. Δράσεις για θέματα ισότητας & ανθρώπινων δικαιωμάτων

Όλοι οι εθελοντές θα λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, με την ολοκλήρωση κάθε δράσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Αλεξάνδρο Μητσέλο, στο τηλ. 26653 61161.
Read More »
Δημιουργία Μητρώου Εθελοντών στον Δήμο Ηγουμενίτσας Δημιουργία Μητρώου Εθελοντών στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πέρδικα

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024

 Καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πέρδικα


Read More »
Καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πέρδικα  Καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Σεμινάρια για λογιστές και φοροτεχνικούς από το Οικονομικό Επιμελητήριο

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Σεμινάρια για λογιστές και φοροτεχνικούς από το Οικονομικό Επιμελητήριο


Το 6ο ΠΤ ΗΠΕΙΡΟΥ του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει Δωρεάν σεμινάρια με θέμα:

«Νέο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, όλες οι αλλαγές που επήλθαν με το νέο εργασιακό Νομοσχέδιο βάσει του N.5053/2023 ΦΕΚ. Α 158/26.09.2023»

Το πρόγραμμα

• Ηγουμενίτσα, 8/03/2024, Ξενοδοχείο Σέλευκος, ώρες 15:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.

• Ιωάννινα, 09/03/2024, Συνεδριακή Αιθουσα Φρόντζου Πολιτεία, ώρες 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

• Πρέβεζα, 15/03/2024, Επιμελητήριο Πρέβεζας, ώρες 15:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.

• Άρτα, 16/03/2024, Επιμελητήριο Άρτας, ώρες 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Νάζος Αθανάσιος, Οικονομολόγος – Υποψήφιος Διδάκτωρ ΠΔΜ, Msc Ελεγκτικής Λογιστικής, Εξειδικευμένος στην Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.


Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Σεμινάρια για λογιστές και φοροτεχνικούς από το Οικονομικό Επιμελητήριο Σεμινάρια για λογιστές και φοροτεχνικούς από το Οικονομικό Επιμελητήριο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Τσικνοξεφάντωμα στην Πέστιανη

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024

 Τσικνοξεφάντωμα στην ΠέστιανηRead More »
Τσικνοξεφάντωμα στην Πέστιανη  Τσικνοξεφάντωμα στην Πέστιανη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Το πρόγραμμα των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων στην Παραμυθιά και σε 15 κοινότητες

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Το πρόγραμμα των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων στην Παραμυθιά και σε 15 κοινότητες


Read More »
Το πρόγραμμα των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων στην Παραμυθιά και σε 15 κοινότητες Το πρόγραμμα των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων στην Παραμυθιά και σε 15 κοινότητες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Σιδηροδρομική Εγνατία το… 2044 και σιδηροδρομική Ιόνια το…2050!

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Σιδηροδρομική Εγνατία το… 2044 και σιδηροδρομική Ιόνια το…2050!


Θα ήταν μόνο για γέλια η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετώπισε η σημερινή κυβέρνηση την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου. Και θα ήταν μόνο για γέλια καθώς είναι η πρώτη κυβέρνηση που αιτήθηκε κοινοτική χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των μελετών και μετά την πάροδο τριών ετών την επέστρεψε πίσω!!!

Επειδή όμως πρόκειται για ζήτημα ζωτικής σημασίας για την περιοχή είναι κυρίως για κλάματα. Η ευκαιρία για να ολοκληρωθούν οι μελέτες χάθηκε και προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόθεση να υπάρξει νέα αίτηση για χρηματοδότηση κάτι που μάλλον θα έκανε και τους Ευρωπαίους να κλαίνε και να γελάνε.

Βέβαια η Ελλάδα έχει συμπεριλάβει την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου μέσω Καλαμπάκας στο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που φτάνει μέχρι το 2044!!

Στα έργα της Δυτικής Εγνατίας περιλαμβάνεται η γραμμή Καλαμπάκα Ηγουμενίτσα με εκτίμηση προϋπολογισμού 1,5 δις και με το χρηματοδοτικό πλαίσιο να είναι υπό διερεύνηση.

Υπάρχει όμως και καλύτερο!!

Κι αυτό αφορά την σιδηροδρομική σύνδεση Ρίου- Ιωαννίνων.. Άλλη μία πονεμένη ιστορία από το παρελθόν.. Και εκεί αρκετά εκατομμύρια πεταμένα σε μελέτες που σήμερα αγνοούνται!

Τι λέει σήμερα ο ΟΣΕ;

Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Οργανισμού που κατατέθηκε στη Βουλή «επισημαίνεται ότι προβλέπεται η σιδηροδρομική σύνδεση Κρυονέρι -Αγρίνιο – Ιωάννινα στο Αναλυτικό Δίκτυο του Διευρωπαϊκού Δικτύων Μεταφορών του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1315/2013 , με ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2050».

πηγή epiruspost.gr

Read More »
Σιδηροδρομική Εγνατία το… 2044 και σιδηροδρομική Ιόνια το…2050! Σιδηροδρομική Εγνατία το… 2044 και σιδηροδρομική Ιόνια το…2050! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Συλλογή σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας .

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Συλλογή σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας .


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου για την συλλογή τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 .

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)

Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr

Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/
Read More »
Συλλογή σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας . Συλλογή σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας . Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Κ. Μάλαμα : Έχει συντελεστεί κάποια πρόοδος ως προς την προστασία της Παναγίας της Παραμυθιάς;

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024
Κ. Μάλαμα : Έχει συντελεστεί κάποια πρόοδος ως προς την προστασία της Παναγίας της Παραμυθιάς;Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε σχέση με τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την συντήρηση, προστασία κι ανάδειξη του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας. Η ερώτηση κατατίθεται σε συνέχεια επισημάνσεων της τοπικής κοινωνίας της Θεσπρωτίας.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, πρόκειται για ένα χαρακτηρισμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο (ΥΑ 145690/6419 ΦΕΚ 41/Β/1957-02-08), το οποίο κτίστηκε την περίοδο του Δεσποτάτου της Ηπείρου, με λειτουργία αρχικά καθολικού Μονής, στη συνέχεια επισκοπικού ναού και σήμερα κοιμητηριακού ναού. Πρόκειται για εκκλησιαστικό οικοδόμημα της υστεροβυζαντινής περιόδου, σπάνιου ναοδομικού τύπου, με τεράστια θρησκευτική, πολιτιστική κι ιστορική αξία.

Όμως, το μνημείο χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μελέτη και παρεμβάσεις συντήρησης, προστασίας κι ανάδειξης, ανάγκη την οποία έχει επισημάνει κι η ίδια η κυρία Υπουργός Πολιτισμού κατα την επίσκεψη της στο χώρο πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα έρωτα την Υπουργό Πολιτισμού εάν έχει συντελεστεί πρόοδος σε σχέση με τις μελέτες συντήρησης, προστασίας κι ανάδειξης του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Παναγίας στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :
 
Προς την κυρία Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα : Έχει συντελεστεί κάποια πρόοδος σε σχέση με τις δεσμεύσεις της κυρίας Υπουργού Πολιτισμού, ως προς τις παρεμβάσεις για την συντήρηση, προστασία κι ανάδειξη του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας;

Η κυρία Υπουργός Πολιτισμού, τον Νοέμβριο του 2022, επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Παραμυθιάς στη Θεσπρωτία. Πρόκειται για ένα χαρακτηρισμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο (ΥΑ 145690/6419 ΦΕΚ 41/Β/1957-02-08), το οποίο κτίστηκε την περίοδο του Δεσποτάτου της Ηπείρου, με λειτουργία αρχικά καθολικού Μονής, στη συνέχεια επισκοπικού ναού και σήμερα κοιμητηριακού ναού. Πρόκειται για εκκλησιαστικό οικοδόμημα της υστεροβυζαντινής περιόδου, σπάνιου ναοδομικού τύπου, με τεράστια θρησκευτική, πολιτιστική κι ιστορική αξία.

Με τις συγκεκριμένες διαπιστώσεις συμφωνεί πλήρως κι η κυρία Υπουργός Πολιτισμού, η οποία σε σχετικό δελτίο τύπου της μετά την επίσκεψη της στο μνημείο τόνισε ότι “ότι πρόκειται για ένα εκπληκτικό μνημείου, υψίστης θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας για τον τόπο”. Παρουσία, μάλιστα υψηλόβαθμων υπηρεσιακών, πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων τόνισε ότι “Για τη συντήρηση, προστασία και ανάδειξή του, καθίσταται αναγκαία η σύνταξη μιας ολοκληρωμένης μελέτης με τη συνεργασία σειράς ειδικών επιστημόνων”.

Επειδή η κοινωνία της Θεσπρωτίας, αλλά κι οι πολίτες της χώρας που αγωνιούν για την προστασία της πολιτιστική μας κληρονομιάς αναμένουν την τήρηση αυτής της δέσμευσης της κυρίας Υπουργού Πολιτισμού.

Ερωτάται η κυρία Υπουργός Πολιτισμού :

Έχει συντελεστεί πρόοδος σε σχέση με τις μελέτες συντήρησης, προστασίας κι ανάδειξης του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Παναγίας στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας;

Η ερωτούσα βουλευτής
Κυριακή Μάλαμα
Read More »
Κ. Μάλαμα : Έχει συντελεστεί κάποια πρόοδος ως προς την προστασία της Παναγίας της Παραμυθιάς; Κ. Μάλαμα : Έχει συντελεστεί κάποια πρόοδος ως προς την προστασία της Παναγίας της Παραμυθιάς; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Σελίδες