Η βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017

Η ταινία « Ζωγραφίζοντας στην Θεσπρωτία του Ομήρου», της Δ2 τάξης Δ. Σ. Γραικοχωρίου βραβεύτηκε στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Το βραβείο απένειμε ο Μάριος Κάτσης , Βουλευτής Θεσπρωτίας . Εκ μέρους του σχολείου παρέλαβαν με χαρά και συγκίνηση το βραβείο οι μαθητές και η δασκάλα τους ,Ελένη Καλαμπάκα .Την Βράβευση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος.

Την τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Ένα σχολείο διηγείται» οργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης τιμώντας τη δημιουργικότητα παιδιών και εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο…

Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr) και στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΔΙΣΥ www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias/.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με αφορμή την ΟΔΥΣΣΕΙΑ ,δημιουργήσαμε μια ταινία , συνυφαίνοντας στοιχεία από τον μινωικό και τον μυκηναϊκό κόσμο .Στις ρίζες μας ανακαλύψαμε μικρά διαμαντάκια στην γραφή, στον λόγο στην μουσική στον χορό και στην ζωγραφική . Στοιχεία που δείχνουν την συνέχεια της πολιτισμικής μας ταυτότητας και δίνουν το στίγμα τους στον παγκόσμια πολιτισμό.

Δεν χρειάζεται να σας πούμε πόσο το διασκεδάσαμε, άλλωστε αυτό φαίνεται από την ταινία ,αλλά …. αυτό που χρειάζεται επισήμανση είναι ότι δημιουργήσαμε ομαδικά.

Εμπνεόμενοι πάντα από το τραγούδι των Σειρήνων που άκουσε ο Οδυσσέας ….απλώνουμε το πανί στη ΓΝΩΣΗ και στη Φαντασία. Εμπνεόμενοι από την Οδύσσεια του Καζαντζάκη τραβάμε το κουπί με πείσμα και αρετές για το ιερό δικαίωμα κάθε παιδιού στη Δημόσια Δωρεάν ΠΑΙΔΕΙΑ.

Κι όπως …λέει , ο παππούς ο ΟΜΗΡΟΣ

Τέρμα ο πόλεμος

ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ

ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ

Ο λόγος ανήκει στα παιδιά, αλλά θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο ότι η ταινία αυτή είναι δημιούργημα παιδιών του δημοσίου σχολείου, η ύπαρξη του οποίου απειλείται σοβαρά, και εάν η απειλή αυτή εξελιχθεί θα βρεθούμε να αγωνιζόμαστε, όχι για το δικαίωμα των παιδιών στην δημόσια παιδεία, αλλά για το δικαίωμα στα δικαιώματα.

0ι μαθητές

ΙΑΣΟΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ, ΜΥΡΤΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΩΛΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΙΓΓΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΖΑΝΗ,, ΖΕΝΙΑ ΚΟΤΣΩΝΗ, ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΕΖΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΑΜΑΝΤΗ

Η δασκάλα
ΕΛΕΝΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 
 
Read More »
Η βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό (+ΒΙΝΤΕΟ) Η βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Αγώνας Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης»

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχετε στον «3ο Δρόμο Αγάπης , Προσφοράς και Αλληλεγγύης» που θα γίνει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς 2017 με συμβολική συμμετοχή 2€ που θα περιλαμβάνει 1 σκουφάκι του Αι Βασίλη ,αριθμό συμμετοχής και ένα κρουασάν με 1 νεράκι μετά τον αγώνα. Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Δημαρχείου και θα υπάρχουν 2 διαδρομές μια μικρή και μία μεγάλη.

Μικρή: πλατεία Δημαρχείου-ΟΤΕ-πεζόδρομος-πλατεία Δημαρχείου Μεγάλη: πλατεία Δημαρχείου-Dali-Τράπεζα Eurobank - πλατεία Δημαρχείου

Παραλαβή σκούφων-αριθμών συμμετοχής:

- για το κοινό σε σταντ(σπιτάκι) στην πλατεία Δημαρχείου στις εκδηλώσεις που ξεκινούν από Πέμπτη 07-12-20Ι7 από 16:00-19:00, Παρασκευή 08-12-2017 από 17:00-19:00, Σάββατο 9-12-2017 από 11:00-14:00 και 17:00-19:00 και Κυριακή 10-12-2017 έως και μία ώρα πριν τον αγώνα δρόμου.

-των οργανωμένων (σχολές χορού –ομάδες –συλλόγων κ.α) με τον υπεύθυνο του Τμήματος Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας Κο Αλέξανδρο Γιαννακό ώρες γραφείου.

Στόχος μας φέτος είναι να ξεπεράσουμε τις 2000 συμμετοχές που ισοδυναμούν με 2000 γεύματα αγάπης στους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολες στιγμές. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Σύνθημά μας είναι: ‘’Τρέχω-Προσφέρω Ένα Γεύμα Αγάπης’’.


Read More »
Ηγουμενίτσα: «Αγώνας Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης» Ηγουμενίτσα: «Αγώνας Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Η καλύτερη περίοδος να ασφαλίσεις την περιουσία σου είναι τώρα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017
http://i.picasion.com/pic86/13961bbb9b5560c1e7056b11c605c418.gif


O περισσότερος κόσμος δεν φαίνεται να γνωρίζει ότι η ασφάλιση περιουσίας θεωρείται "επαγγελματική δαπάνη" και το κόστος της εκπίπτει κατά 65% από την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Είναι ιδανική αυτή η περίοδος, διότι ένα επιπλέον κίνητρο της ουσίας της ασφάλισης, και ένα κίνητρο που πραγματικά θα μειώσει σημαντικά το κόστος, δεν είναι άλλο από το ότι ένα τέτοιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αποτελεί επαγγελματική δαπάνη και άρα μειώνει το φορολογητέο εισόδημα αλλά ταυτόχρονα και το εισόδημα στο οποίο υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές!

Η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και μεγάλο μέρος των μικρών μεσαίων επιχειρήσεων, γνωρίζοντας πια στο τελευταίο δίμηνο του χρόνου, το ποσοστό των καθαρών κερδών που θα δηλώσουν, αναζητούν δαπάνες για να μειώσουν το φορολογικό τους χρέος.

Ταυτόχρονα έχει παρατηρηθεί ότι δεν γνωρίζουν ότι η ασφάλιση της περιουσίας τους είναι ιδιαίτερα οικονομική, και παρέχει πια, μεγάλο εύρος καλύψεων που μπορεί να προστατεύσει πλήρως την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Όταν λοιπόν σε ένα πολύ χαμηλό κόστος για μια σημαντική εξασφάλιση προστεθεί το όφελος της μείωσης του φόρου και των ασφαλιστικών εισφορών, κατά 50%-65% του ετήσιου ασφαλίστρου, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η επιλογή είναι απολύτως συμφέρουσα, ιδιαίτερα δε όταν αυτή η ασφάλιση λάβει χώρα στο τελευταίο δίμηνο του χρόνου, και άρα πολύ κοντά στο κλείσιμο της χρονιάς και άρα στην επόμενη φορολογική δήλωση.

Το ποσοστό που μπορεί κάποιος να υπολογίσει για το οικονομικό όφελος που θα έχει δεν είναι τίποτα άλλο από τον φορολογικό συντελεστή που τον αφορά, ανάλογα αν είναι φυσικό πρόσωπο, ελεύθερος επαγγελματίας ή νομικό πρόσωπο, την εισφορά αλληλεγγύης και επιπλέον τις ασφαλιστικές εισφορές που υπολογίζονται πια επί των καθαρών κερδών.

Ανάλογα λοιπόν το ύψος των κερδών που θα έχει η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας, αυτό το όφελος θα είναι από 50%-65% του ασφαλίστρου που θα καταβάλει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. 


 
Read More »
Η καλύτερη περίοδος να ασφαλίσεις την περιουσία σου είναι τώρα Η καλύτερη περίοδος να ασφαλίσεις την περιουσία σου είναι τώρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Αντίστροφη μέτρηση για τα «Ασημένια Χριστούγεννα»

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξή τους το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων φοράει τα καλά του

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος ώσπου να ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό τα «Ασημένια Χριστούγεννα», το φαντασμαγορικό θεματικό χωριό στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων, που υπόσχεται αξέχαστες στιγμές, κέφι, διασκέδαση, εκπλήξεις και… μαγεία πασπαλισμένη με ασημόσκονη για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του, οι οποίοι καλούνται να βιώσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα και ζεστασιά των γιορτών!

Μία μόλις εβδομάδα απομένει ως την επίσημη έναρξη του γιορτινού χωριού, το οποίο από τις 8 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα μετατρέψει το Παραλίμνιο Πάρκο στον απόλυτο προορισμό των φετινών Χριστουγέννων.

Οι προετοιμασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την πρεμιέρα των «Ασημένιων Χριστουγέννων» βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Το πολύχρωμο καρουσέλ στήθηκε, το φαντασμαγορικό παγοδρόμιο επίσης, το τρενάκι μπαίνει στις… ράγες του, το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη, τα σπίτια του παραμυθά, του μπουρμπουλήθρα, του μάγου, του Ασημάκη και της Ασημένιας βρίσκονται ήδη τη θέση τους, το ίδιο και η γιορτινή αγορά…

Όσο για το πρόγραμμα δράσεων των «Ασημένιων Χριστουγέννων», αυτό θα είναι ιδιαίτερα πλούσιο με παιδικό θέατρο και σινεμά, πάρτι, συναυλίες, χορό, εργαστήρια, εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια και πολλές – πολλές εκπλήξεις, οι οποίες θα διαδέχονται η μία την άλλη ως τις γιορτές.

Το σίγουρο πάντως είναι ένα! Φέτος τα Χριστούγεννα στα Γιάννινα θα έχουν χρώμα… ασημί και θα είναι πιο όμορφα από ποτέ!

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα asimeniaxristougenna.gr.


Read More »
Αντίστροφη μέτρηση για τα «Ασημένια Χριστούγεννα» Αντίστροφη μέτρηση για τα «Ασημένια Χριστούγεννα» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 8 χρόνια από τον θάνατο του ήρωα λιμενικού Σωτήρη Τατσάκη

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017


Ο Επικελευστής και μέλος των ΚΕΑ (Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών) του Λιμενικού Σώματος Σωτήρης Τατσάκης έχασε εν ώρα καθήκοντος τη ζωή του τη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου του 2009. 
Ας μην ξεχάσουμε ποτέ αυτόν τον ήρωα που θυσιάστηκε για την ασφάλεια της πατρίδας μας και τη δική μας.

Ο ήρωας αυτός γεννήθηκε το 1972 στη Φασκομηλιά Θεσπρωτίας. 
Η θητεία του στο Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε το 1997 όταν κατετάγη και έπειτα από επιτυχή ολοκλήρωση της ιδιαίτερα απαιτητικής ειδικής εκπαίδευσης τοποθετήθηκε σε διάφορες θέσεις στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) υπό τη διοίκηση της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Τη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου του 2009 ο ήρωας Επικελευστής Σωτήρης Τατσάκης συμμετείχε σε επιχείρηση ελέγχου εντοπισμού λαθρομεταναστών προς την Ιταλία στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. 
Κατά τη διάρκεια ελέγχου ο άτυχος Επικελευστής στραβοπάτησε και ένα φορτηγό όχημα στο οποίο επρόκειτο να διενεργηθεί έλεγχος τον τραυμάτισε θανάσιμα. 
Ο ήρωας του Λιμενικού Σώματος, Επικελευστής Σωτήρης Τατσάκης έχασε τη ζωή του σε ηλικία 37 ετών έπειτα από συμμετοχή σε αμέτρητες Ειδικές Αποστολές του Λιμενικού Σώματος για καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, λαθρομεταναστών, κτλ. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 8 χρόνια από τον θάνατο του ήρωα λιμενικού Σωτήρη Τατσάκη Ηγουμενίτσα: 8 χρόνια από τον θάνατο του ήρωα λιμενικού Σωτήρη Τατσάκη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Σελίδες