https://picasion.com/
https://picasion.com/

Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στην Παραμυθιά

Σάββατο, Ιανουαρίου 17, 2015
Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στην ΠαραμυθιάΦίλες και Φίλοι 

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Αγαπητές Συμπατριώτισσες,

Αν ήταν κάτω από άλλες συνθήκες, σήμερα θα έκανα χρήση μιας πανηγυρικής ομιλίας καλώντας σας σ’ ένα νικηφόρο αγώνα της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας της οποίας ηγείται ένας υπεύθυνος πολιτικός άνδρας, ο Αντώνης Σαμαράς.

Όμως σήμερα η πατρίδα μας δοκιμάζεται σκληρά και σεις φορτώνεστε την ευθύνη να την κρατήσετε όρθια και έτοιμη να επιταχύνει το βήμα της προς την έξοδο από την ύφεση της τελευταίας πενταετίας.

Σήμερα ο Έλληνας, βρίσκεται στο σταυροδρόμι με το δίλλημα της επιλογής: Να γυρίσει πάλι πίσω πέντε χρόνια, έτοιμος να γευτεί και πάλι την ταπείνωση της περιθωριοποίησης από τους ίδιους τους εταίρους του και της παγκόσμιας απομόνωσης ή να ανοίξει δρόμους Εθνικής Ανάτασης;

Ασφαλώς δεν θα είμαι εγώ εκείνος που θα σας αναλύσει τις συνέπειες μιας λανθασμένης σας απόφασης. Γιατί είναι βέβαιο πως έχετε αποκτήσει την εμπειρία, προκειμένου να ξεχωρίσετε τον άκρατο λαϊκισμό από τον συνετό πολιτικό λόγο.

Εμένα σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε, κοιτάζοντας σας κατάματα, να σας δώσω το χέρι, ώστε όλοι μαζί να επιλέξουμε το ορθό μονοπάτι αυτού του σταυροδρομιού. 

Ασφαλώς το μονοπάτι αυτό θα είναι ανηφορικό, γεμάτο με κοφτερά λιθάρια και πολλά αγκάθια.

Μπορούμε όμως και πρέπει να το περπατήσουμε με πίστη, με σιγουριά και γενναιότητα, όπως μας ταιριάζει.

Φίλες και Φίλοι συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μου, είναι δύσκολο να κρύψω τον έντονο προβληματισμό μου, κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας.

Οι προκάτοχοι μας, της πολιτικής μεταπολίτευσης, όπως αποκαλούνται, δυστυχώς, πέρα από την οικονομική κατάρρευση της χώρας, χρεώνονται και την καταδίκη των νέων μας, των δικών μας παιδιών, να ζουν χωρίς χαμόγελο, με αμφιβολία, με θυμό απέναντι μας, δίχως ελπίδα.

Τους έχει κυριεύσει η απαξίωση στο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα της πατρίδας.

Προσωπικά, στο γεγονός αυτό καταθέτω τον προβληματισμό μου και με θάρρος, παρρησία και υπευθυνότητα σας ζητώ να μου επιτρέψετε σ’ αυτό το σημείο, να ζητήσω την προσοχή σας.

Φιλοδοξώ να κατατάξω τον εαυτό μου στους νέους πολιτικούς που θα επαναφέρουν την πίστη στο λαό και θα πείσουν τα παιδιά μας ότι το μέλλον είναι εδώ, στην Ελλάδα. Εδώ, στην Θεσπρωτία.

Μην περιμένετε να επιδοθώ σε σωρεία κενών λόγων και άκρατης υποσχεσολογίας. Κυρίως δε, θα σας κουράσω με τα όποια «θαύματα» θα επιθυμούσε κανείς να γίνουν για τον ακριτικό μας τούτο τόπο, τον βασανισμένο αλλά υπερήφανο.

Δεσμεύομαι όμως ότι θα δώσω κάθε ικμάδα του «είναι» μου, στο να βρίσκεται στα επίκαιρα ενδιαφέροντα της πολιτικής μας ηγεσίας, η Θεσπρωτία.

Η Θεσπρωτία η ξεχασμένη!

Η Θεσπρωτία η απομονωμένη!

Η Θεσπρωτία η περιθωριοποιημένη! 

Τα προβλήματα αυτά τούτα τόπου θα είναι ο βραχνάς όλων των αρμοδίων του κράτους και της πολιτείας.

Υπάρχουν προβλήματα, οι λύσεις των οποίων δεν απαιτούν πάντοτε χρήματα και κρατικές πιστώσεις που θα δικαιολογήσουν τις όποιες αρνήσεις, δικαιολογημένες ή μη, των κυβερνήσεων. Αυτά τα προβλήματα, όλοι μαζί, θα επιδιώξουμε να τα προβάλλουμε, να τα προωθήσουμε και να δρομολογήσουμε τις λύσεις τους, με πειθώ, είτε με επιχειρηματολογίες, είτε με συγκρούσεις.

Στόχος μας θα είναι η καρδιά της γραφειοκρατίας του κράτους αλλά και της αρρωστημένης νοοτροπίας των πελατειακών σχέσεων, που είναι ακόμα καρφωμένη στα γρανάζια της.

Φίλες και Φίλοι.

Συμπολίτης μας που τώρα βρίσκεται μπροστά μου, ανάμεσα σας, με ρώτησε να του αναφέρω δύο τρεις φιλόδοξους στόχους μου για την επαρχία Σουλίου, που κάποιοι την έχουν διαγράψει από το λεξιλόγιο μας.

Έτσι θέλησε να με δοκιμάσει, όπως ομολόγησε, για να δει αν και κατά πόσο ζω από κοντά τον τόπο μας. Με ένα χαμόγελο κατανόησης του ανέφερα:

· Το πρόβλημα των λιβαδιών του Σουλίου και της ευρύτερης περιοχής.

· Το πρόβλημα άρδευσης και αποτελεσματικότερης καλλιέργειας του κάμπου Παραμυθιάς- Γαρδικίου-Γλυκής.

· Την εύρυθμη λειτουργία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου για την προστασία του περιβάλλοντος.

· Την επίσπευση λειτουργία του ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου.

· Και κατέληξα, στο όνειρο όλων των Θεσπρωτών, για πολλές δεκαετίες που δεν είναι άλλο, από την ίδρυση της Ακαδημίας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» στο ηρωικό Σούλι.

Η ικανοποίηση του συμπολίτη μας, με γέμισε χαρά και με όπλισε με πίστη, πως είμαι σε θέση να σας εκπροσωπήσω. Αν αυτό είναι και δική σας πίστη, τότε, ας δώσουμε τα χέρια, ας δέσουμε τις καρδιές μας και ας ενώσουμε τις προσευχές, για το μέλλον μας, για το μέλλον της Θεσπρωτίας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου

Read More »
Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στην Παραμυθιά Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 17, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 52χρονο Συνελήφθη η 46χρονη σύζυγός του

Σάββατο, Ιανουαρίου 17, 2015
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 52χρονο
Συνελήφθη η 46χρονη σύζυγός του


Η 46χρονη σύζυγός, είναι τελικά η δράστιδα της δολοφονίας του 52χρονου Βορειοηπειρώτη,που βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Παρασκευής,στο σπίτι του,στο Αρχιμανδρειό Ιωαννίνων.
 
Οι αξιωματικοί της αστυνομίας, χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να εξιχνιάσουν το έγκλημα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,η 46χρονη έπεσε σε πολλές αντιφάσεις και στο τέλος ομολόγησε την πράξη της,λέγοντας στους αστυνομικούς,πως ο 52 άνδρας της είχε τα τελευταία χρόνια πολύ βίαιη συμπεριφορά.
 
Στις 19:30 χθες το απόγευμα,όταν η ίδια επέστρεψε στο σπίτι,βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπη με τον βίαιο σύζυγό της. 
 
Στη διάρκεια του καβγά, άρπαξε ένα μαχαίρι και χτύπησε τον σύζυγό της με μια μαχαιριά κοντά στην καρδιά!
 
Η ίδια στη συνέχεια τηλεφώνησε την αστυνομία για να αναφέρει πως βρήκε τον 52 μέσα στο σπίτι νεκρό!
 
Η 46χρονη μετά την ομολογία της συνελήφθη και σε λίγη ώρα,θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων.
Read More »
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 52χρονο Συνελήφθη η 46χρονη σύζυγός του Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 52χρονο  Συνελήφθη η 46χρονη σύζυγός του Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 17, 2015 Rating: 5

Η ΝΔ ΑΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ κ. ΜΑΚΗ ΚΙΑΜΟ

Σάββατο, Ιανουαρίου 17, 2015
Η ΝΔ ΑΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ κ. ΜΑΚΗ ΚΙΑΜΟ 


Κάθε Θεσπρωτός, είτε διαμένει στην Θεσπρωτία, είτε βρίσκεται στην αποδημία, γνωρίζει την πολιτική συνέπεια του συμπατριώτη δικηγόρου κ. Μάκη Κιάμου.
Από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι και σήμερα, ο κ. Κιάμος είναι εντεταγμένος στην Μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη της ΝΔ και έχει δώσει, κατά καιρούς, ό,τι του ζητήθηκε από αυτήν.
Το 1993 και το 1996 η ΝΔ ζήτησε από τον κ. Κιάμο να μετάσχει στα ψηφοδέλτια της στη Θεσπρωτία και αυτός ανταποκρίθηκε, παρ’ ότι γνώριζε ότι δεν υπήρχε καμιά ελπίδα εκλογής του.
Την ίδια ανταπόκριση έδειξε και όταν – σε δύσκολα χρόνια για τη ΝΔ – του ζητήθηκε να καταρτίσει ψηφοδέλτιο στον Δήμο Συβότων.
Ο κ. Κιάμος υπήρξε πάντοτε «ΠΑΡΩΝ» σε κάθε κομματικό προσκλητήριο με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Παράταξης.
Είναι περιττό να τονισθεί ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ η ΝΔ παρέσχε στον κ. Κιάμο οποιοδήποτε αξίωμα, από εκείνη, που δίδονται σε κομματικά στελέχη, όταν βρέθηκε στην εξουσία, αλλά ούτε και ζήτησε ο ίδιος.
Με υποδειγματική σταθερότητα στις ιδέες του και συχνότατα κοντά στον Θεσπρωτικό Λαό, είτε για επαγγελματικούς, είτε κοινωνικούς λόγους, ζει τους τοπικούς προβληματισμούς.
Σ’ όλες τις εκλογές της τελευταίας δεκαετίας έθεσε τον εαυτόν του στην διάθεση του Κόμματος της ΝΔ για να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτιά της στην Θεσπρωτία.
Το ίδιο έπραξε και για τις επικείμενες εκλογές με έγγραφη αίτησή του. Οι «ιθύνοντες» της ΝΔ, αφού επ’ αρκετόν χρόνον τον διαβεβαίωναν ότι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, τελικά τον «άφησαν έξω»!
Γιατί; Απλούστατα «κάποιοι» έκριναν ότι είχαν συμφέρον να ΜΗΝ είναι Υποψήφιος, διότι καλά γνωρίζουν ότι ο κ. Κιάμος δεν θα ήταν – τώρα – ο Υποψήφιος Βουλευτής του 1993 και 1996 – που ήταν φοιτητής – αλλά ο σημερινός ώριμος και καταξιωμένος Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.
Για μια ακόμη φορά η ΝΔ ΑΔΙΚΗΣΕ τον κ. Κιάμο. Τι να ειπεί κανείς;
 
Α. - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ
Read More »
Η ΝΔ ΑΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ κ. ΜΑΚΗ ΚΙΑΜΟ Η ΝΔ ΑΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ κ. ΜΑΚΗ ΚΙΑΜΟ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 17, 2015 Rating: 5

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΑΝΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Σάββατο, Ιανουαρίου 17, 2015
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΑΝΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


Με μία δισέλιδη επιστολή επέλεξε να απαντήσει ο πρώην Δήμαρχος Παραποτάμου κ. Τζάνης σε κείμενο της έγκριτης δημοσιογράφου κ. Γκόρου.
 
Σε αυτή βγάζει το μένος του και προς το Ράδιο Ηγουμενίτσα (ενώ αναδημοσιεύτικε σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ της Ηπείρου), το οποίο επέλεξε να αναδημοσιεύσει το κείμενο της συναδέλφου, αφού βέβαια επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της.
 
Δεν απαντάει βέβαια σε κανένα στοιχείο του ρεπορτάζ, ούτε τα διαψεύδει.
 
Ο κ. Τζάνης μας κατηγορεί πως έχουμε « πολιτικούς Προϊσταμένους και εντολείς» χωρίς βέβαια να έχει το θάρρος να τους κατονομάσει.
 
Όλοι γνωρίζουν κ. Τζάνη ποιος είχε και έχει πολιτικούς προϊσταμένους, αλλά η χρόνια συνήθειά σας αυτή, σας κάνει να νομίζετε πως όλοι ακολουθούν την τακτική σας.
 
Πετάει και ένα «κουκουλοφόροι» (έτσι του είπε να γράψει ο γιωτάς) και νομίζει πως καθάρισε.
 
Όσο για την δυναμική του ΠΑΣΟΚ στο Νομό, δεν θα το σχολιάσουμε, γιατί μόνο γέλια προκαλεί. 
 
Μένει μόνο να του θυμίσουμε ένα μέρος από την έκθεσή κόλαφο των ορκωτών λογιστών προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας: "Αν είχαμε διενεργήσει έλεγχο ή επισκόπηση των Οικονομικών Καταστάσεων των προαναφερόμενων Δημοτικών Ενοτήτων, σύμφωνα με τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα ή τα Διεθνή Πρότυπα Επισκόπησης, ενδεχομένως άλλα θέματα θα είχαν εντοπιστεί και αναφερθεί στην έκθεση μας. Αυτή η Έκθεση αφορά μόνο την επισκόπηση των εισπράξεων - πληρωμών περιόδου 01/01- 31/12/2010 και δεν επεκτάθηκε στις Οικονομικές Καταστάσεις των προαναφερόμενων Δημοτικών Ενοτήτων που συνενώθηκαν με το Δήμο Ηγουμενίτσας ως σύνολο."

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΖΑΝΗ
Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.vdella.gr κείμενο με θέμα : « Υποψήφιος απολογείται για κακούργημα λίγο πρίν την κάλπη !!! ». Το κείμενο μάλιστα αυτό το οποίο υπογράφεται από την « γνωστή » κα Βάσω Γκόρου αναδημοσιεύτηκε με την άδειά της στο Ράδιο Ηγουμενίτσα και κατ επέκταση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσπρωτίας. Είναι σαφής και ξεκάθαρη η προσπάθεια της συντάκτριας του κειμένου αλλά και του υπεύθυνου του Ράδιο Ηγουμενίτσα - που το αναδημοσίευσε με πολύ μεγάλη ευκολία και χωρίς να ζητήσει καν την άποψή μου και την γνώμη μου - να δημιουργήσουν εκ του μη όντως πολιτικό ζήτημα σχετικά με την υποψηφιότητά μου του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Θεσπρωτίας , η οποία φαίνεται ότι δεν τους άρεσε ή ενόχλησε τους « πολιτικούς Προισταμένους και εντολείς τους ». Φαίνεται ότι κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι «κουκουλοφόροι» της πολιτικής τρομοκρατίας στο Νομό Θεσπρωτίας δεν θέλουν στη σημερινή συγκυρία την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στο Νομό και την παρέμβασή του στις πολιτικές εξελίξεις , γιατί γνωρίζουν την δυναμική του στο Νομό και αυτό δεν εξυπηρετεί τα πολιτικά τους σχέδια.

Επειδή όμως δεν μπορούν με πολιτικά επιχειρήματα να αντιμετωπίσουν το ΠΑΣΟΚ , η εντολοδόχος συγγραφέας του κατάπτυστου κειμένου , βρήκε την εύκολη λύση που χρησιμοποιούν οι κονδυλοφόροι του κίτρινου τύπου δηλαδή την ποινικοποίηση της πολιτικής, προσβάλλοντας έμμεσα το ΠΑΣΟΚ μέσω της ευθείας προσβολής της προσωπικότητάς μου ως πρώην αιρετού που με τίμησε ο Θεσπρωτικός Λαός και με ανέδειξε Δήμαρχο , Πρόεδρο της ΤΕΔΚ και εκπρόσωπο στην ΚΕΔΕ και Δημοτικό Σύμβουλο Ηγουμενίτσας . Εχω υποχρέωση επομένως να απολογούμαι μόνο στον Θεσπρωτικό Λαό και σε κανέναν άλλον οσφυοκάμπτη της πολιτικής και εντολοδόχο κονδυλοφόρο .

Απαντώ λοιπόν στους Θεσπρωτούς Πολίτες και τους διαβεβαιώ ότι πάντοτε πολιτεύτηκα με σεβασμό στους θεσμούς , στον απλό πολίτη και με απόλυτη διαφάνεια στην διαχείριση του Δημοσίου χρήματος. Σήμερα λοιπόν αναφορικά με το ταμειακό έλλειμμα που διαπιστώθηκε στον Δήμο το τελευταίο έτος της θητείας μου ( 2010) ως Δημάρχου στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Παραποτάμου , ελέγχομαι ποινικά « αποκλειστικά και μόνον » για το εάν ως Δήμαρχος τήρησα με ακρίβεια τους Νόμους ως προς την χρηστή διαχείριση και εάν άσκησα τον απαιτούμενο έλεγχο προς τους υπαλλήλους του Δήμου σχετικά με την ορθή από αυτούς διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Όλα τα άλλα που αναφέρονται στο δημοσίευμα τάχα περί υπεξαίρεσης οσον αφορά την ποινική μου μεταχείριση από την Δικαιοσύνη είναι κατάπτυστα ψεύδη και συκοφαντίες και δεν αφορούν το πρόσωπό μου ως υπολόγου .

Μάλιστα είναι τόσο μεγάλο το δημοσιογραφικό ατόπημα του κειμένου , που κάνει υποδείξεις στην Δικαιοσύνη για την τήρηση της νομιμότητας της διαδικασίας της τακτικής ανάκρισης ως προς το πρόσωπό μου , αναγορεύεται δε η συγκεκριμένη δημοσιογράφος και συντάκτρια του κειμένου και σε « Εισαγγελέα της διαφθοράς » στο Νομό Θεσπρωτίας . Εχει δε η συντάκτρια του κειμένου το απύθμενο θράσος να αφήνει ξεδιάντροπα να εννοηθεί ότι τάχα επέλεξα την υποψηφιότητα του Βουλευτή έτσι ώστε εάν εκλεγώ να αποφύγω τυχόν ποινική μου δίωξη επικαλούμενος την βουλευτική ασυλία. Ο ισχυρισμός αυτός εάν δεν ήταν κρίσιμη η περίοδος που ζούμε , θα ήταν σίγουρα για γέλια , δείχνει δε το χαμηλό πολιτικό επίπεδο της συντάκτριας.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από λασπολόγους και «υβριστές» εντολοδόχους πολιτικών συμφερόντων ;;;;!!!!! Η μικρότητά τους δεν μπορεί πλέον να περιγραφεί με λόγια .

Καλώ την παραπάνω συντάκτρια του κειμένου να ανακαλέσει το δημοσίευμά της και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη στο πρόσωπό μου ως ελάχιστη συνεισφορά στην αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητάς μου , εάν διαθέτει ακόμη ψείγματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας , διαφορετικά θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον της και θα ασκήσω κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων μου και της προσωπικότητάς μου.

Επιτέλους ας αφήσουν την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και τον Θεσπρωτικό λαό να επιλέξει τους ηγέτες που του αξίζουν , με το αλάνθαστο κριτήριο της λαικής βούλησης και της λαικής κυριαρχίας.

Παρακαλώ να δημοσιευτεί ως απάντηση στο παραπάνω συκοφαντικό δημοσίευμα.
Ο συντάξας
Ιωάννης Τζάνης
Read More »
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΑΝΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΑΝΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 17, 2015 Rating: 5