ΑΔΜΗΕ: Πλάνο 10ετίας με διεθνείς συνδέσεις σε Ιταλία - Αλβανία | Κομβική η θέση της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
ΑΔΜΗΕ: Πλάνο 10ετίας με διεθνείς συνδέσεις σε Ιταλία - Αλβανία | Κομβική η θέση της Ηγουμενίτσας


Η ενίσχυση των διεθνών διασυνδέσεων και των εγχώριων υποδομών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας παραμένουν κορυφαίες στρατηγικές προτεραιότητες στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2024-2033 του ΑΔΜΗΕ.
Η επικαιροποιημένη έκδοση του Προκαταρκτικού Σχεδίου του ΔΠΑ ενσωματώνει για πρώτη φορά συγκεκριμένες τεχνικές παραμέτρους των νέων διασυνοριακών διασυνδέσεων με την Ιταλία και την Αλβανία, οι οποίες αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά την εξαγωγική δυνατότητα της χώρας μας για πράσινη ενέργεια.
Παράλληλα, προβλέπει νέα έργα ύψους 147 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του Συστήματος Μεταφοράς στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ.

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας
Σύμφωνα με το ΔΠΑ 2024-2033 του ΑΔΜΗΕ, η ονομαστική μεταφορική ικανότητα της υποθαλάσσιας καλωδιακής διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας θα ανέρχεται σε 1.000 MW, τριπλασιάζοντας το υφιστάμενο περιθώριο ανταλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των δύο χωρών, στα 1.500 MW.
Σε τεχνικό επίπεδο, η νέα διασύνδεση θα είναι συνεχούς ρεύματος, με υπερσύγχρονη τεχνολογία μετατροπέων πηγής τάσης (Voltage Source Converters - VSC) και σταθμούς ηλεκτροδίων στην Ελλάδα και την Ιταλία. Το υποβρύχιο μήκος της διαδρομής υπολογίζεται σε 220 χλμ. και σε 55 χλμ. το μήκος της όδευσης των υπογείων τμημάτων σε Ελλάδα και Ιταλία.

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αλβανίας
Ο επικαιροποιημένος δεκαετής σχεδιασμός του Διαχειριστή τοποθετεί την ολοκλήρωση της νέας διασυνδετικής Γραμμής Μεταφοράς 400 kV μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας έως το 2030. Η διασύνδεση θα διαθέτει ονομαστική ικανότητα μεταφοράς 1.600 MVA και θα συνδέσει το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) με τον νέο Υποσταθμό Fier στη νότια Αλβανία.
Η χερσαία διεθνής διασύνδεση εκτιμάται ότι θα έχει συνολικό μήκος περί τα 145 χλμ., εκ των οποίων τα 45 χλμ. θα βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και τα 100 χλμ. στην επικράτεια της Αλβανίας. Το έργο προβλέπεται να αυξήσει τη μεταφορική ικανότητα μεταξύ των δύο χωρών κατά τουλάχιστον 200 MW και στις δύο κατευθύνσεις (από και προς την Αλβανία).

Νέα έργα μεταφοράς στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα
Ο ΑΔΜΗΕ στον μεσοπρόθεσμο επενδυτικό σχεδιασμό του προτεραιοποιεί την ενίσχυση και των εγχώριων υποδομών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Διαχειριστής θα αναπτύξει ένα νέο ΚΥΤ στην περιοχή της Θεσπρωτίας, το οποίο θα συνδέεται μέσω νέας Γραμμής Μεταφοράς 400 kV με το υπάρχον ΚΥΤ Αράχθου. Το KYT Θεσπρωτίας θα είναι νευραλγικής σημασίας καθώς θα εξυπηρετήσει τις δύο νέες διασυνοριακές διασυνδέσεις με την Ιταλία και την Αλβανία, θα συμβάλει στην ενίσχυση της ευστάθειας του Συστήματος Μεταφοράς στην περιοχή και θα αυξήσει τη μεταφορική ικανότητα για την υποστήριξη της διείσδυσης νέων μονάδων ΑΠΕ.
Ο ΑΔΜΗΕ προβλέπει επίσης έργα επέκτασης των σημείων σύνδεσης του Συστήματος Μεταφοράς με το Δίκτυο Διανομής, με την κατασκευή νέων Υποσταθμών στην Κεφαλονιά (Κεφαλονιά ΙΙ), την Κέρκυρα (Σιδάρι), τη βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης (Σίνδος ΙΙ) και τη Δράμα (Προσοτσάνη). Επιπλέον σχεδιάζει την κατασκευή Υποσταθμού στην Αίγινα καθώς και την εγκατάσταση εξοπλισμού 150 kV σε Υποσταθμούς και ΚΥΤ ανά την Ελλάδα για την σύνδεση νέων μετασχηματιστών Μέσης Τάσης.
Σε ό,τι αφορά τα Ιόνια Νησιά, το ΔΠΑ 2024-2033 περιλαμβάνει νέο έργο διασύνδεσης μεταξύ της τερματικής διάταξης Κυλλήνης και του Υποσταθμού Κεφαλονιά ΙΙ. Η διασύνδεση αυτή θα υλοποιηθεί με υποβρύχιο καλώδιο XLPE 150 kV, ονομαστικής ικανότητας 200 ΜVA και Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης επί της Κεφαλονιάς.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά:
«Ο ΑΔΜΗΕ ενισχύει διαρκώς τις διεθνείς διασυνδέσεις και δημιουργεί ακόμη πιο ισχυρές ηλεκτρικές υποδομές σε κάθε γωνιά της χώρας. Παρά τις προκλήσεις της ενεργειακής συγκυρίας που διανύουμε, ο Διαχειριστής εξακολουθεί να διατηρεί σταθερό βηματισμό στα μεγάλα και απαιτητικά έργα του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης που θα υπερδιπλασιάσουν το ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς μέχρι το 2030. Οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αλβανία αλλά και τα νέα έργα αναβάθμισης του εγχώριου ηλεκτρικού Συστήματος, θα υποστηρίξουν σημαντικά τη διείσδυση πράσινης ενέργειας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και θα προωθήσουν τους ευρωπαϊκούς στόχους για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας. Εν μέσω ενεργειακής μετάβασης, ιδιαίτερα σημαντική για την ομαλή συνέχιση των κρίσιμων έργων που υλοποιούμε είναι και η απαραίτητη ρυθμιστική στήριξη που θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των επενδύσεων του Διαχειριστή».

Πηγή: Reporter.gr
Read More »
ΑΔΜΗΕ: Πλάνο 10ετίας με διεθνείς συνδέσεις σε Ιταλία - Αλβανία | Κομβική η θέση της Ηγουμενίτσας ΑΔΜΗΕ: Πλάνο 10ετίας με διεθνείς συνδέσεις σε Ιταλία - Αλβανία | Κομβική η θέση της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Ημέρα καριέρας στα Γιάννινα από τον Όμιλο Marbella

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Ημέρα καριέρας στα Γιάννινα από τον Όμιλο Marbella


Ο Όμιλος Marbella Collections με τρία πεντάστερα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα και την Πέρδικα Θεσπρωτίας οργανώνει ημέρα καριέρας στα Γιάννινα.
Σκοπός είναι η στελέχωση με προσωπικό των ξενοδοχειακών μονάδων.
Η ημέρα καριέρας θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο SAZ City .
Στον παρακάτω σύνδεσμο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους.
Read More »
Ημέρα καριέρας στα Γιάννινα από τον Όμιλο Marbella Ημέρα καριέρας στα Γιάννινα από τον Όμιλο Marbella Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Πυροσβεστική Ηπείρου: Οι ανάγκες αυξάνονται, το προσωπικό λιγοστεύει

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Πυροσβεστική Ηπείρου: Οι ανάγκες αυξάνονται, το προσωπικό λιγοστεύει


Σημαντική μείωση του πυροσβεστικού προσωπικού που υπηρετεί στην Ήπειρο καταγράφεται τα τελευταία δέκα χρόνια με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει και να επηρεάζει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υπηρεσιών.
Η μείωση αποτυπώνεται αναλυτικά σε μελέτη που εκπόνησαν οι Ενώσεις Αξιωματικών και Πυροσβεστών Ηπείρου. 
Σε συνδυασμό και με μία σειρά άλλων παραγόντων όπως, η δημιουργία νέων δομών στο Πυροσβεστικό Σώμα χωρίς την πρόσληψη νέου προσωπικού, οι συνεχείς μεταθέσεις Αξιωματικών & Πυροσβεστών σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες εκτός Ηπείρου, οι μεγάλες μετακινήσεις προσωπικού και μέσων εκτός περιφέρειας, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, η μεγάλη αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας στις ορεινές αλλά και παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου Βασίλης Βράστος για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση με 250 άτομα στο πλαίσιο των νέων προσλήψεων που έχουν ανακοινωθεί και θα γίνουν στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Στην Ήπειρο, όπως προκύπτει από την μελέτη των πυροσβεστικών ενώσεων, μεγάλες υπηρεσιακές ανάγκες δημιουργεί το γεγονός της μεγάλης τουριστικής κίνησης στις παραθαλάσσιες περιοχές όπως η Πάργα, τα Σύβοτα, η Πρέβεζα και η Ηγουμενίτσα.
Να σημειωθεί ότι στις εν λόγω περιοχές καταγράφεται σε πολλά σημεία μίξη του αστικού περιβάλλοντος με το δασικό, χωρίς να υπάρχουν επαρκείς δίοδοι διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πράγμα που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την αντιμετώπιση ενός περιστατικού δασικής πυρκαγιάς.
Μεγάλη τουριστική ανάπτυξη παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και στον ορεινό τουρισμό στις περιοχές των Ζαγοροχωρίων, Μετσόβου, Κόνιτσας, Τζουμέρκων κλπ., με παράλληλη αύξηση των υπαίθριων δραστηριοτήτων (ορειβασία, αναρρίχηση, πεζοπορία, ορεινό τρέξιμο, σκι, rafting, kanoe kayak κλπ.).
Δυστυχώς όμως κατά την διάρκεια όλων αυτών των δραστηριοτήτων προκύπτουν διάφορα ατυχήματα, τα οποία απαιτούν την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Οι ανάγκες λοιπόν συνεχώς αυξάνονται, όμως το προσωπικό λιγοστεύει και οι υπηρεσίες αποδυναμώνονται..
Read More »
Πυροσβεστική Ηπείρου: Οι ανάγκες αυξάνονται, το προσωπικό λιγοστεύει Πυροσβεστική Ηπείρου: Οι ανάγκες αυξάνονται, το προσωπικό λιγοστεύει Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Πόσο θα ακριβύνουν τα διόδια στην Εγνατία οδό

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Πόσο θα ακριβύνουν τα διόδια στην Εγνατία οδό


Σε λίγο καιρό, με την αναμενόμενη υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και της αναδόχου κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis για τη παραχώρηση της Εγνατίας οδού (με το ποσό της ιδιωτικοποίησης να ανέρχεται σε 1,5 δις ευρώ), η χρέωση στον σταθμό διοδίων της Τύριας, για παράδειγμα, θα πάει στα 3,40 ευρώ σε πρώτη φάση. Και έπεται συνέχεια.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» με νέα του ανακοίνωση έρχεται να υποστηρίξει για ακόμη φορά ότι η παραχώρηση της Εγνατίας οδού, η κατασκευή της οποίας κόστισε 7 δις ευρώ, είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.
Ενόψει της προεκλογικής περιόδου στην τοπική αυτοδιοίκηση και του αυξημένου κόστους που επίκειται για τη διέλευση των πολιτών από τον αυτοκινητόδρομο, ο Σύλλογος καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων, από όπου περνάει η Εγνατία οδός, να κάνουν σχετική συνεδρίαση. Τη σχετική ανακοίνωσή τους-επιστολή την απευθύνουν σε Περιφέρειες, Δήμους και Επιμελητήρια που ανήκουν στη ζώνη διέλευσης της Εγνατίας οδού.

Καταρχάς, ο Σύλλογος αναφέρει η παραχώρηση είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον για τους εξής λόγους:
1ον Το έργο είναι πλήρως κατασκευασμένο και λειτουργικό ήδη από το 2010 και αποπληρώνει τμήμα του δημόσιου χρέους.
2ον Παρά το χαμηλότερο τίμημα διοδίων από όλους τους άλλους αυτοκινητοδρόμους, παράγει έσοδα τα οποία καλύπτουν πλήρως τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησής του, ενώ εξασφαλίζει και υπερβάλλον κεφάλαιο που μπορεί να διατεθεί σε άλλα έργα ή επενδύσεις.

Επιμένει ότι η παρούσα δημόσια διαχείριση του αυτοκινητόδρομου είναι αυτή που εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον.
Παραπέμποντας σε μελέτη που έχει εκπονήσει ο Σύλλογος σε συνεργασία με οικονομολόγους, αναφέρεται ότι με την ιδιωτικοποίηση θα αυξηθεί υπέρμετρα το κόστος των μεταφορών και της μετακίνησης των πολιτών, «λαμβάνοντας υπόψη και τις τρέχουσες τιμές των καυσίμων που κανείς δεν γνωρίζει που θα φτάσουν» όπως σημειώνεται.
Σήμερα η χρέωση των διοδίων είναι 0,03€/χλμ, και υπάρχουν αρκετές απαλλαγές για τις τοπικές κοινωνίες καθώς και δυνατότητα διεύρυνσής τους. Πριν από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, σύμφωνα με το ΦΕΚ 2018/25.5.2020, θα πρέπει το Δημόσιο να αυξήσει την χρέωση στα 0,04€/χλμ. Μετά την παραχώρηση, η χρέωση θα είναι άμεσα 0,05€/χλμ, σύμφωνα με το άρθρο 19.2.2(ii) του σχεδίου σύμβασης παραχώρησης και μετά την 5η τμηματική προθεσμία 0,063€/χλμ, σύμφωνα με το άρθρο 19.2.2(i) του σχεδίου σύμβασης παραχώρησης.
«Δηλαδή θα υπερδιπλασιαστεί το κόμιστρο όλων των διοδίων, θα κοπούν όλες οι απαλλαγές και ακόμη αν θα κρατήσουν κάποιες αυτές θα είναι εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, μιας που η σύμβαση δεν τις προβλέπει» τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων.
Παραθέτει δε έναν πίνακα με τις τιμές που θα πληρώνουν οι πολίτες σε κάθε σταθμό διοδίων χωρίς να έχουν συμπεριληφθεί οι προβλεπόμενες τιμαριθμικές προσαυξήσεις. «Ακόμη και η εφαρμογή πλήρως αναλογικού συστήματος χρέωσης και αν γίνει (άραγε ποιος θα πληρώσει το κόστος του συστήματος) το κόστος χρήσης ανά χιλιόμετρο δεν θα αλλάξει» υπογραμμίζεται.Read More »
Πόσο θα ακριβύνουν τα διόδια στην Εγνατία οδό Πόσο θα ακριβύνουν τα διόδια στην Εγνατία οδό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Η ετήσια έκθεση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Η ετήσια έκθεση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σουλίου

Το Κέντρο Κοινότητας Σουλίου λειτουργεί με την αριθμ. 21.12.2016 απόφαση Δ.Σ. ένταξης Πράξης με τίτλο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σουλίου», με Κωδικό MIS (ΟΠΣ) 5002253 και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας κατά τη διάρκεια του έτους ασχολήθηκαν με :

1.Την υποδοχή – ενημέρωση και εξυπηρέτηση πολιτών 679 συμπολιτών μας.
2. Διεκπεραιώθηκαν 591 αιτήματα, μεταξύ των οποίων είναι :
 • Αίτηση ΚΕΑ
 • Επίδομα στέγασης
 • Αναπηρικά επιδόματα
 • Βεβαιώσεις για φορολογική χρήση
 • Αίτηση για επίδομα ανασφαλίστου υπερήλικα
 • Βοήθεια στην συμπλήρωση – υποβολή αίτησης για προκύρηξη
 • Ρύθμιση οφειλών
 • Εισαγωγή σε γηροκομείο
 • Κοινωνικές έρευνες
 • Ενημέρωση και διαδικασίες σχετικά με την επιδοματική πολιτική του δήμου και ενημέρωση όσων πολιτών αφορούν οι παροχές
 • Αιτήσεις για ΚΕΠΑ
 • Επίδομα γέννησης
3. Έγιναν 343 παραπομπές σε διάφορες υπηρεσίεςΈγιναν 87 συνεδρίες Συμβουλευτικής/Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής στήριξης ενηλίκων-ανηλίκων , καθώς και κοινωνικές έρευνες.
πραγματοποιήθηκαν διανομές ΤΕΒΑ

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τα στελέχη του κέντρου πραγματοποίησαν ενημέρωση των πολιτών μέσω εγγράφων :
– σχετικά με τα επιδόματα και τις αλλαγές που προέκυπταν
– σχετικά με δράσεις του κέντρου κοινότητας.
– Για δράσεις και προγράμματα του νομού αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, που αφορούν τους πολίτες
Read More »
Η ετήσια έκθεση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σουλίου Η ετήσια έκθεση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Τοξικό κλίμα και πόλωση το «καταφύγιό» τους

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Βασίλης Γιόγιακας: Τοξικό κλίμα και πόλωση το «καταφύγιό» τους


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές και στο προεκλογικό κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, δηλώνει ευθαρσώς ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει τοξικό κλίμα και πόλωση,γιατί είναι το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά».
Παράλληλα, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Π», μοιράζεται μαζί μας αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, μας μιλάει για τα καλοκαίρια που βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση καθώς και για τους γονείς του που ήρθαν μετανάστες από τη Γερμανία.

Σε περίπτωση που η ΝΔ δεν επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές, τότε θα πρέπει να αναζητήσει κυβερνητικό εταίρο ή να πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση;
Αυτό πιστεύω ότι θα εξαρτηθεί από το τι θα δείξει η δεύτερη κάλπη, δηλαδή από το πόσο κοντά θα είμαστε στον στόχο της αυτοδυναμίας. Δεν πιστεύουμε ότι η μονοκομματική κυβέρνηση είναι μονόδρομος, κάτι τέτοιο θα ήταν αλαζονικό. Πιστεύουμε όμως ότι τους τελευταίους 42-43 μήνες έχουμε παρουσιάσει ένα μεγάλο και χειροπιαστό έργο το οποίο θέλουμε να συνεχίσουμε,για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα. Πιστεύουμε επίσης ότι αντιμετωπίσαμε με επιτυχία συνεχόμενες, μεγάλες, εξωτερικές απειλές, γιατί μπορέσαμε να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά, με την ευελιξία και τον δυναμισμό που επιβάλλεται σε τέτοιες εξαιρετικές καταστάσεις. Επομένως, ζητούμε εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση, γιατί την τελευταία 4ετία αποδείξαμε ότι είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για μια πιο δυνατή Ελλάδα.

Αν ο πρόεδρος της ΝΔ αποφασίσει να συγκυβερνήσει με κάποιο άλλο κόμμα, θα πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες προς το Κέντρο ή προς τα δεξιά της ΝΔ;
Οι συμμαχίες δεν μπορεί να είναι ευκαιριακές, δεν μπορεί να γίνονται με αυτοσκοπό την εξουσία και το πώς αυτή θα μοιραστεί. Οι συμμαχίες πρέπει πρώτα απ’ όλα να βασίζονται σε συμφωνημένους στόχους δημόσιων πολιτικών, σε συμφωνημένες προτεραιότητες, σε κοινές αντιλήψεις για το πού πρέπει να πάει η χώρα και τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο και μόνο θα μπορούσε να γίνει συζήτηση. Αλλά είμαστε ακόμα μακριά από αυτό το σενάριο…

Πιστεύετε ότι θα οδηγηθούμε στις κάλπες μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας και ακραίας πόλωσης; Αυτό το κλίμα προσελκύει ή απωθεί τους ψηφοφόρους; Ποιος καλλιεργεί αυτό το τοξικό κλίμα;
Τοξικό κλίμα και πόλωση επιδιώκει σίγουρα η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως φάνηκε και από την τελευταία πρόταση δυσπιστίας που καταψηφίστηκε από τη Βουλή.

Για ποιον λόγο;
Είναι το μόνο της καταφύγιο. Είναι αυτό που ξέρει να κάνει καλά, αφού δεν έχει ούτε αφήγημα για τη χώρα, ούτε θέσεις για τα μεγάλα θέματα… Εμείς θέλουμε αντιπαράθεση θέσεων, αντιπαράθεση απόψεων για δημόσιες πολιτικές.Γι’ αυτά που πράγματι απασχολούν τον κόσμο, ο οποίος άλλωστε θεωρώ ότι αποστρέφεται την πόλωση και την οξύτητα. Και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα έχουν κυβερνήσει, άρα οι πολίτες είναι σε θέση να κρίνουν ποιο έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις τύχες της χώρας και τις προκλήσεις των καιρών μας.

Ας αφήσουμε για λίγο την πολιτική επικαιρότητα και ας περάσουμε στη δική σας πολιτική διαδρομή. Πού γεννηθήκατε;
Γεννήθηκα στη Γερμανία σε μια μικρή πόλη που λέγεται Λέονμπεργκ, κοντά στη Στουτγάρδη, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Οι γονείς σας ήταν μετανάστες εκεί;
Ναι. Οι γονείς μου δούλευαν ως εργάτες σε βαριά βιομηχανία, δύσκολη και εξαντλητική δουλειά. Όπως πολλοί συμπατριώτες μας εκείνα τα χρόνια.

Εσείς πότε ήρθατε στην Ελλάδα;
Ήρθα σε πολύ μικρή ηλικία, μόλις 1,5 χρονών. Έμεινα με τον παππού και τη γιαγιά μου.

Τι θυμάστε πιο έντονα από τον παππού σας;
Ο παππούς μου ο Σταύρος ήταν κτηνοτρόφος, είχε πρόβατα και από μικρό παιδί με έπαιρνε μαζί του για βοηθό.

Οι γονείς σας πότε επέστρεψαν στην Ελλάδα;
Οι γονείς μου γύρισαν στην Ελλάδα αργότερα, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70, ύστερα από χρόνια ξενιτεμού, για να «καζαντίσουν» που λέμε.

Τι αναμνήσεις έχετε από τα παιδικά και τα σχολικά σας χρόνια στην Ηγουμενίτσα;
Ευχάριστες αναμνήσεις, παρέες με γείτονες και συμμαθητές, πολλές ώρες ποδόσφαιρο –που μου άρεσε και ακόμα μου αρέσει–, από μικρός δίπλα στον Θεσπρωτό, την αγαπημένη μου τοπική ομάδα και καμάρι της περιοχής μας… Και τα καλοκαίρια δουλειά, στο τουριστικό πρακτορείο που είχε η οικογένειά μου.

Τι κάνατε στο τουριστικό πρακτορείο;
Πήγαινα στο λιμάνι «προς άγραν πελατών» ή πουλούσα εισιτήρια για τα πλοία προς Ιταλία…

Από μικρός θέλατε να γίνετε γιατρός;
Ναι, για κάποιον λόγο μού άρεσε η σκέψη να γίνω γιατρός… Χωρίς να υπάρχει κάποιος στην οικογένεια, οι γονείς μου ήταν εργάτες, ο παππούς μου κτηνοτρόφος… Όπως και να ’χει, δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή για την επιλογή μου αυτή.

Πώς ήταν η ελληνική επαρχία εκείνα τα χρόνια και ποια ήταν τα μεγαλύτερα προβλήματα;
Ως παιδιά και ως έφηβοι είχαμε πολύ λιγότερες δυνατότητες και επιλογές σε σχέση με σήμερα. Χαρακτηριστικά, να πω ότι τότε η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες ήταν πολύ πιο περιορισμένη. Φροντιστήριο έκαναν όσοι μπορούσαν ή και ήθελαν, μόνο στη Γ’ Λυκείου, με στοιχειώδη υποστήριξη αφού δεν υπήρχε διαδίκτυο, δεν υπήρχαν σχολικές ή άλλες βιβλιοθήκες για να βοηθηθούμε στη μελέτη. Γενικά ήταν μια εποχή με λιγότερα μέσα, σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής…

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική και ποια ήταν η πρώτη εκλογική μάχη που δώσατε;
Από μαθητής και φοιτητής ήμουν ενεργός στα κοινά – δεκαπενταμελή στο σχολείο, φοιτητική νεολαία στο πανεπιστήμιο. Άρα η ενασχόληση με την πολιτική ήρθε μάλλον «φυσιολογικά», όταν νέος γιατρός ακόμα κατέβηκα υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Τσώνη, που μάλιστα ήταν και δάσκαλός μου στο σχολείο. Αυτή η πρώτη εκλογική μου μάχη στέφθηκε με επιτυχία, αφού κατάφερα να εκλεγώ στη δεύτερη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων μου.

Στη Βουλή μπήκατε τα «σκληρά» χρόνια των μνημονίων. Ποια ήταν η πιο δύσκολη πολιτική επιλογή που έχετε κάνει στη μέχρι σήμερα πορεία σας;
Η αλήθεια είναι ότι μπήκα στη Βουλή τον Γενάρη του 2015,μερικούς μήνες πριν από το τρίτο –και αχρείαστο– μνημόνιο που έφερε η τότε κυβέρνηση – δεν έζησα τα δύο πρώτα μνημόνια μέσα στη Βουλή. Θα έλεγα επομένως ότι η πιο δύσκολη πολιτική μου επιλογή μέχρι σήμερα ήταν το 2002, όταν κατέβηκα ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ηλία Βεζδρεβάνη και όχι με αυτόν του Νίκου Τσώνη, με τον οποίο είχα εκλεγεί την προηγούμενη τετραετία. Επέστρεψα έτσι στον «φυσικό» πολιτικό μου χώρο και θα έλεγα ότι ήταν μια επιλογή που δικαιώθηκε, αφού βγήκα πρώτος σε ψήφους.

Επιγραμματικά, ποιο είναι το όραμά σας για τη Θεσπρωτία;
Η Θεσπρωτία έχει όλα τα φόντα να γίνει ένας κορυφαίους προορισμός, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην ευρύτερη περιοχή, για τουρισμό σκαφών αναψυχής, για δραστηριότητες στα βουνά της και τα ποτάμια της, για αγροτουρισμό. Βλέπω επίσης τη Θεσπρωτία ως έναν τόπο παραγωγής εκλεκτών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα, με δυνατά αγροτικά σχήματα και πρότυπες μονάδες μεταποίησης. Και βλέπω μια Θεσπρωτία ως έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς κόμβους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και τη διασύνδεση με την Ιόνια και την Εγνατία Οδό. Με λίγα λόγια, βλέπω μια Θεσπρωτία που θα κρατά τους ανθρώπους της στον τόπο τους και θα τους κρατά ικανοποιημένους.

Εκτός πολιτικής, στη ζωή σας πώς αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες και από πού αντλείτε δύναμη;
Προσπαθώ να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες της ζωής με αισιοδοξία, με πείσμα και με αποφασιστικότητα. Σίγουρα, παίρνω δύναμη από την αγάπη και την εκτίμηση που μου δείχνει ο κόσμος και, φυσικά, από τη στήριξη των δικών μου ανθρώπων, της οικογένειάς μου και των φίλων μου, που βρίσκονται πάντοτε δίπλα στις δύσκολες στιγμές και ξεπερνάμε μαζί τα προβλήματα.

Πιστεύετε στον Θεό; Υπάρχουν στιγμές που επικαλείστε τη βοήθειά του;
Πιστεύω βαθιά και ανατρέχω σε Αυτόν συχνά.

Υπάρχει ελεύθερος χρόνος για εσάς; Έχετε χόμπι;
Όλος ο χρόνος μου μοιράζεται μεταξύ της Βουλής, υπουργείων, των πολιτικών μου γραφείων και του ιατρείου.

Δεν περισσεύει καθόλου χρόνος;
Όταν περισσεύει λίγος χρόνος, προσπαθώ να τον διαθέτω στην οικογένειά μου. Έχω μάθει να ζω με αυτό για πολλά χρόνια…

Ως γονιός, τι συμβουλή δίνετε στα παιδιά σας;
Να πορεύονται στη ζωή με τιμιότητα και αξιοπρέπεια, να νοιάζονται για τους γύρω τους και να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους με ανιδιοτέλεια.

Συνέντευξη στην Άννα Καραβοκύρη
Φωτό: Κώστας Πρόφης
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Τοξικό κλίμα και πόλωση το «καταφύγιό» τους Βασίλης Γιόγιακας: Τοξικό κλίμα και πόλωση το «καταφύγιό» τους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Eκλογές στην Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Eκλογές στην Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας


Εκλογές στην Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., Ε.Ε. και αντιπροσώπων για τη ΠΟΣ ΟΑΕΕ θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου, ως εξής:
Στις 15/02, από 9:30 μέχρι 14:00 στο Δημαρχείο Παραμυθιά.
Στις 16/02, από 10:30 μέχρι 13:30 στο Δημαρχείο Φιλιατών
Στις 17/02, από 9:30 μέχρι 14:30 στο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
Eκλογές στην Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας Eκλογές στην Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Την πίτα του έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Την πίτα του έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας


Στο κατάμεστο από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Kafe Metropol στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας έγινε το βράδυ του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου, η κοπή πίτας της Οργάνωσης Μελών Ηγουμενίτσας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Συντονιστής της ΟΜ Γιώργος Κυπριανός, που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά, με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο νομό και στη χώρα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.


Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Μάριος Κάτσης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Αθηνά Ιωάννου, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Θωμάς Δημητρίου, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, οι οποίοι τόνισαν ότι:
-Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα επιβάλει το σχηματισμό ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης, που θα αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη στη χώρα, απαραίτητες προϋποθέσεις για να υπάρχει σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και ευημερία.
-Θέλουμε να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση που να εκπροσωπεί όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και όχι τους επαγγελματίες της εξουσίας.
-Το δίλημμα «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης» πρέπει να κυριαρχήσει στις επόμενες εκλογές για να ηττηθεί:
Ο πρωθυπουργός της ακρίβειας , των υποκλοπών και της εκτροπής.
Ο πρωθυπουργός που κατάργησε το 8-ωρο και καθιέρωσε τις απλήρωτες υπερωρίες.
Ο πρωθυπουργός που διέλυσε το ΕΣΥ και την Παιδεία.
Ο πρωθυπουργός που με την πολιτική του έκανε την πιο μεγάλη αναδιανομή εισοδήματος σε βάρος των πολλών και σε όφελος των ολίγων.
Ο πρωθυπουργός που υποσχέθηκε να ενισχύσει τη μεσαία τάξη και την ανάγκασε να ζει με κουπόνια.


Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει στις προσεχείς εκλογές να βγει πρώτο κόμμα και στο νομό μας και να κερδηθεί η έδρα στη μονοεδρική Θεσπρωτία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν το μέλος της Κ.Ε. Βαγγέλης Ζορκάδης, οι Συντονιστές των ΟΜ Σουλίου Ανδρέας Μπάμπας και Φιλιατών Βαγγέλης Λιανός, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Σακαρέλλης, δημοτικοί σύμβουλοι από τους τρεις δήμους του νομού.

Από την ΟΜ Ηγουμενίτσας
Read More »
Την πίτα του έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Την πίτα του έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

1.255 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
1.255 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 29 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2023, διενεργήθηκαν 100.547 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 22.720 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:
· 4.549 στην Αττική,
· 3.446 στη Θεσσαλονίκη,
· 2.232 στη Θεσσαλία,
· 1.922 στη Δυτική Ελλάδα,
· 1.889 στην Κρήτη,
· 1.574 στην Κεντρική Μακεδονία,
· 1.319 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
· 1.327 στην Πελοπόννησο,
· 1.255 στην Ήπειρο,
· 1.248 στη Στερεά Ελλάδα,
· 625 στα Ιόνια Νησιά,
· 571 στη Δυτική Μακεδονία,
· 444 στο Βόρειο Αιγαίο και
· 319 στο Νότιο Αιγαίο.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:
• 8.286 για παράνομη στάθμευση,
• 4.630 για υπερβολική ταχύτητα,
• 1.025 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• 895 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
• 530 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
• 458 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• 370 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
• 270 για ανασφάλιστα οχήματα,
• 228 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 204 για παραβίαση σηματοδότη,
• 188 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
• 125 για θορύβους,
• 114 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
• 107 για αντικανονικούς ελιγμούς,
• 103 για φθαρμένα ελαστικά,
• 91 για παραβίαση σήματος τροχονόμου,
• 87 για αντικανονικό προσπέρασμα,
• 55 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,
• 40 για καυσαέρια,
• 30 για απόσπαση προσοχής οδηγού,
• 22 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
• 17 για μη κίνηση σε δεξιό άκρο οδού,
• 16 για υπέρβαρο φορτίο,
• 12 για παραβίαση προτεραιότητας,
• 9 για αντικανονική χρήση φώτων,
• 7 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα,
• 6 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας,
• 2 για παραβίαση προτεραιότητα πεζών και
• 4.798 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 30 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2023, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.
Συνολικά διενεργήθηκαν 336 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 210 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
· 85 για υπερβολική ταχύτητα,
· 7 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
· 6 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
· 3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
· 3 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
· 2 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,
· 2 για μη χρήση κράνους,
· 1 για επίδειξη ικανοτήτων και
· 101 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 19 ζεύγη πινακίδων, 12 άδειες κυκλοφορίας και 57 άδειες ικανότητας οδήγησης.
Τέλος, μεταφέρθηκε και 1 όχημα.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
Read More »
1.255 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο 1.255 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Και νέες συλλήψεις Ιταλών κυνηγών στην Θεσπρωτία

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Και νέες συλλήψεις Ιταλών κυνηγών στην Θεσπρωτία


Η προβλεπόμενη διαδικασία από την κείμενη νομοθεσία, ακολουθείται στην περίπτωση της σχηματισθείσας δικογραφίας σε βάρος δύο Ιταλών κυνηγών, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Θεσπρωτία από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Τ.Κ Πολυνερίου του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά τις απογευματινές ώρες, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας, κλιμάκιο της Θηροφυλακής έκανε έλεγχο στα δύο άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο και οι δύο ασκούσαν θήρα με παραποιημένα όπλα, αφού σε κάθε ένα από αυτά υπήρχαν εντός της θαλάμης πέντε φυσίγγια, έναντι τριών, που είναι ο ανώτερος επιτρεπόμενος αριθμός. Κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα, τα φυσίγγια και οι άδειες θήρας που είχαν νομίμως εκδώσει εντός της ελληνικής επικράτειας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Σε άλλο περιστατικό, ένα άτομο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, για παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, που αφορά στην κατοχή κυνηγετικού όπλου και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία. Το περιστατικό έλαβε χώρα προ ολίγων ημερών στη θέση «Άγιος Νικόλαος» της Τ.Κ Ροδαυγής του Δήμου Αρταίων όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εκτελώντας προγραμματισμένη περιπολία, έκανε σήμα στάσης στον οδηγό ενός Ι.Χ.Ε για έλεγχο. Ο οδηγός του οχήματος αρνήθηκε τον έλεγχο εντός του οχήματος, ωστόσο ο Θηροφύλακας εντόπισε στη θέση του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης, το οποίο και ελέγχθηκε.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, το κυνηγετικό όπλο ήταν «δεμένο» και έτοιμο προς χρήση, ενώ ήταν και παραποιημένο, καθώς έφερε εντός της θαλάμης τέσσερα φυσίγγια. Ο οδηγός και κάτοχος του όπλου αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο και τα φυσίγγια στη Θηροφυλακή, που προχώρησε στην κατάσχεση της άδειας θήρας και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.
Read More »
Και νέες συλλήψεις Ιταλών κυνηγών στην Θεσπρωτία Και νέες συλλήψεις Ιταλών κυνηγών στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης της Paysafecard στα ελληνικά καζίνο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Τα πλεονεκτήματα της χρήσης της Paysafecard στα ελληνικά καζίνο


Η κάρτα Paysafe είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών που προσφέρει στους χρήστες της έναν ασφαλή τρόπο πληρωμής για αγαθά και υπηρεσίες. Είναι γρήγορη, εύκολη στη χρήση και παρέχει στους χρήστες πλήρη έλεγχο των δαπανών τους. Η Paysafecard είναι αποδεκτή σε χιλιάδες ιστότοπους και ηλεκτρονικά καταστήματα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων πολλών κορυφαίων ηλεκτρονικών καζίνο με paysafe.
Η Paysafecard λειτουργεί όπως μια προπληρωμένη κάρτα - οι πελάτες αγοράζουν μία από οποιοδήποτε συμμετέχων κατάστημα ή περίπτερο χρησιμοποιώντας μετρητά ή πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, και στη συνέχεια εισάγουν τον 16ψήφιο κωδικό που συνδέεται με αυτήν όταν πραγματοποιούν πληρωμές στο διαδίκτυο. Καθώς αυτός ο κωδικός είναι μοναδικός και μη επαναχρησιμοποιήσιμος, οι χρήστες δεν υποχρεούνται να παρέχουν προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες για να πραγματοποιήσουν αγορές. Κάτι που είναι ιδανικό για όσους ανησυχούν για θέματα προστασίας της ιδιωτικής τους ζωής ή ασφάλειας όταν παίζουν τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο.
Όσον αφορά τις πληρωμές στα ελληνικά καζίνο, ο παίκτης εισάγει τον 16ψήφιο κωδικό στον λογαριασμό που έχει στην ιστοσελίδα paysafecard.com και έτσι τα χρήματα πιστώνονται στο υπόλοιπό του. Μέσω αυτού μπορεί πλέον να πραγματοποιήσει τις καταθέσεις του στα καζίνο. Στον ίδιο λογαριασμό μπορεί να κάνει και ανάληψη των κερδών του από την εκάστοτε πλατφόρμα.
Παρακάτω θα δούμε πιο αναλυτικά τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής για τους παίκτες καζίνο.

Ευκολία χρήσης
Η Paysafecard είναι μία από τις πιο φιλικές προς το χρήστη επιλογές πληρωμής που είναι διαθέσιμες στην αγορά σήμερα. Η όλη διαδικασία κατάθεσης χρημάτων διαρκεί μόνο λίγα λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος, γεγονός που την καθιστά έναν από τους πιο βολικούς τρόπους χρηματοδότησης ενός λογαριασμού διαδικτυακού καζίνο!
Τα χρήματα γίνονται άμεσα διαθέσιμα στο λογαριασμό του παίκτη στα καζίνο ενώ τα κόστη χρήσης είναι ελάχιστα καθώς το μόνο που έχετε να πληρώσετε είναι η προμήθεια του μαγαζιού που αγοράσατε το 16ψήφιο PIN.
Μπορείτε να βρείτε μια paysafe σε χιλιάδες καταστήματα παγκοσμίως και σίγουρα θα υπάρχει ένα κοντά στη γειτονιά σας. Επιπλέον, υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή η οποία σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πλησιέστερο κατάστημα λιανικής πώλησης Paysafecard.

Ασφάλεια
Η ασφάλεια των συναλλαγών αποτελεί μείζον ζήτημα για όσους πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές. Είτε πρόκειται για διαδικτυακές αγορές ή συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια, πρέπει κανείς να διασφαλίσει ότι τα χρήματά του είναι ασφαλή και προστατευμένα από κάθε πιθανή κακόβουλη δραστηριότητα. Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, η Paysafecard είναι η τέλεια λύση όταν πρόκειται για την ασφαλή πραγματοποίηση διαδικτυακών πληρωμών.
Η κάρτα Paysafe παρέχει ένα επίπεδο ασφάλειας που κρυπτογραφεί όλες τις πληροφορίες πληρωμής, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος απάτης ή κλοπής ταυτότητας κατά την πραγματοποίηση καταθέσεων σε ένα καζίνο. Οι προπληρωμένες κάρτες διαθέτουν επίσης ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας, καθώς οι χρήστες δεν χρειάζεται να εισάγουν προσωπικές πληροφορίες όπως όνομα, διεύθυνση ή τραπεζικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Ευρεία αποδοχή
Η Paysafecard έχει γίνει μια δημοφιλής μέθοδος πληρωμής για πολλούς παίκτες διαδικτυακών καζίνο. Με αυτήν, οι παίκτες μπορούν να καταθέτουν και να αποσύρουν χρήματα με ταχύτητα και ασφάλεια. Αυτό έχει οδηγήσει στην ευρεία αποδοχή της στα καζίνο παγκοσμίως.
Τα καζίνο κατανοούν τη σημασία της παροχής ασφαλών μεθόδων πληρωμής για τους πελάτες τους και σε αυτό το πλαίσιο κινείται η Paysafecard. Σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε γρήγορες πληρωμές χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύψετε οικονομικές πληροφορίες ή προσωπικά στοιχεία, καθιστώντας την μία από τις πιο ασφαλείς επιλογές που είναι διαθέσιμες σήμερα.
Σε όποιο καζίνο από αυτά που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα θελήσετε να ανοίξετε λογαριασμό, το πιθανότερο είναι ότι θα βρείτε τη paysafe σαν μια διαθέσιμη μέθοδο πληρωμής.

Διαχείριση δαπανών
Είναι εύκολο για τους παίκτες να παρασυρθούν και να μην αντιληφθούν πόσα χρήματα ξοδεύουν σε ένα διαδικτυακό καζίνο. Η Paysafecard μπορεί να προσφέρει στους χρήστες μία λύση σε αυτό το πρόβλημα.
Οι κάρτες Paysafecard είναι διαθέσιμες σε πολλά καταστήματα ψιλικών και καταστήματα σε όλο τον κόσμο και διατίθενται σε ονομαστικές αξίες από 10 έως 100 ευρώ. Οπότε ο παίκτης μπορεί να ξοδέψει μόνο τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία του κουπονιού που έχει αγοράσει. Σε περίπτωση που θέλει να καταθέσει και άλλα χρήματα θα πρέπει να επισκεφτεί το κατάστημα λιανικής και να αγοράσει μία άλλη κάρτα.

Διατίθεται προπληρωμένη κάρτα Mastercard
Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας paysafecard.com οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν μια προπληρωμένη κάρτα Mastercard που συνδέεται με τον λογαριασμό τους στη Paysafe. Έτσι έχετε πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε άμεσα για τις αγορές σας τα κέρδη που έχετε αποσύρει από τα διαδικτυακά καζίνο.
Read More »
Τα πλεονεκτήματα της χρήσης της Paysafecard στα ελληνικά καζίνο Τα πλεονεκτήματα της χρήσης της Paysafecard στα ελληνικά καζίνο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα.
Read More »
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Νομού Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Νομού Θεσπρωτίας


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στην αίθουσα Πάνθεον, η κοπή πίτας για το νέο έτος του Συλλόγου Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Νομού Θεσπρωτίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης.
Οι πίτες ήταν προσφορά του φούρνου Καλυβιώτη και του Auto Botsaris.
Τα δώρα που αντιστοιχούσαν στα φλουριά πρόσφεραν το βιβλιοπωλείο Μητσέλος και το καφέ – μπαρ – εστιατόριο Μαϊστράλι.
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Νομού Θεσπρωτίας Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Αποστράτων Στελεχών ΛΣ ΒΔ Ελλάδος

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Αποστράτων Στελεχών ΛΣ ΒΔ Ελλάδος


Την Κυριακή 5/2/23 και ώρα 10 30 στην αίθουσα του ΠΑΝΘΕΟΝ, ο Σύλλογος Αποστράτων Στελεχών ΛΣ ΒΔ Ελλάδος, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου, όπως επίσης ο Βουλευτής ΝΔ κ Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ Πιτούλης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ Κορίζης,  καθώς και αρκετοί συγγενείς των μελών του Συλλόγου.
Read More »
Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Αποστράτων Στελεχών ΛΣ ΒΔ Ελλάδος Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Αποστράτων Στελεχών ΛΣ ΒΔ Ελλάδος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Ψηλά η Ήπειρος στις οδικές αφίξεις | Πόσοι περνούν τα σύνορα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Ψηλά η Ήπειρος στις οδικές αφίξεις | Πόσοι περνούν τα σύνορα


Οι οδικές αφίξεις στην Περιφέρεια Ηπείρου κρατούν υψηλό ποσοστό και αποτελούν το 10% από το σύνολο της χώρας. Προέρχονται αποκλειστικά από την Αλβανία και δεν είναι τυχαίο ότι η γειτονική χώρα είναι μεταξύ των πρώτων που στηρίζουν την τουριστική βιομηχανία της Ηπείρου.

Τα στοιχεία για τις οδικές αφίξεις έρχονται να ενισχύσουν το αίτημα για βελτίωση και αναβάθμιση των οδικών δικτύων, ειδικά αυτών που συνδέουν την Ελλάδα με την Αλβανία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που περιλαμβάνονται στη μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για την Ήπειρο, την περίοδο 2015-2019 η Περιφέρεια σημείωσε αύξηση αφίξεων κατά +3% (από 1,0 εκατ. το 2015 σε 1,1 εκατ. το 2019). 
Επιμέρους η εικόνα είναι μικτή, με τους μεθοριακούς σταθμούς Κακαβιάς (+5%, από 742 χιλ. το 2015 σε 782 χιλ. το 2020) και Σαγιάδας (+2%, από 271 χιλ. το 2015 σε 275 χιλ. το 2019) να καταγράφουν αύξηση ενώ ο μεθοριακός σταθμός Μέρτζανης (-24%, από 37 χιλ. το 2015 σε 28 χιλ. το 2019) μείωση.

Την περίοδο 2019-2021, η Περιφέρεια Ηπείρου κατέγραψε μείωση στον αριθμό των αφίξεων της κατά -64% (από 1,1 εκατ. το 2019 σε 390 χιλ. το 2021), κάτι που συνδέεται άμεσα με τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν για την πανδημία.

Επιμέρους, όλοι οι μεθοριακοί σταθμοί σημείωσαν πτώση: Κακαβιά (-63%, από 782 χιλ. το 2019 σε 288 χιλ. το 2021), Σαγιάδα (-66%, από 275 χιλ. το 2019 σε 95 χιλ. το 2021) και Μέρτζανη (-72%, από 28 χιλ. το 2019 σε 8 χιλ. το 2021). Αξιοσημείωτο είναι ότι η υψηλότερη μείωση αφίξεων σημειώθηκε στον μεθοριακό σταθμό Μέρτζανης ενώ η χαμηλότερη στην Κακαβιά.

Αναφορικά με την ποσοστιαία κατανομή των οδικών αφίξεων στην Περιφέρεια Ηπείρου για το 2021, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς (74%) και ακολούθως στους σταθμούς Σαγιάδας (24%) και Μέρτζανης (2%). Τέλος, η πλειοψηφία των οδικών αφίξεων για το 2021 διέρχεται από την Ενότητα Ιωαννίνων (76%, σταθμοί Κακαβιάς και Μέρτζανης) ενώ το υπόλοιπο 24% από την Ενότητα Θεσπρωτίας (σταθμός Σαγιάδας).
Read More »
Ψηλά η Ήπειρος στις οδικές αφίξεις | Πόσοι περνούν τα σύνορα Ψηλά η Ήπειρος στις οδικές αφίξεις | Πόσοι περνούν τα σύνορα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΣΤΟ ΠΟΥΣΙ (Φοινίκι Φιλιατών)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΣΤΟ ΠΟΥΣΙ (Φοινίκι Φιλιατών)

Το γεφύρι στο Πούσι το 1930

Βρίσκεται ανατολικά από τους Φιλιάτες, κάτω απ’ το χωριό Φοινίκι, στη θέση Πούσι (πηγάδι). Γεφύρωνε κάποτε -γιατί σήμερα η κοίτη έχει μετατοπιστεί- το Μπογαζιώτικο ποτάμι. Ένωνε το Φοινίκι με τη Σίδερη, αλλά το χρησιμοποιούσαν και οι χωρικοί από Κομίνι (Χλωμό), Αράχωβα (Ριζό), Γολά, Κοκκίνιστα (Κοκκινιά) και άλλα χωριά που πήγαιναν στους Φιλιάτες.
Σήμερα, εκτός κοίτης όπως είπαμε, είναι αρκετά επιχωματωμένο -σε ύψος φτάνει μόλις στα 1.80 μ. Το μοναδικό του τόξο ανοίγει -μετριέται πια- 6.00 μ., ενώ ανασηκώνεται 1.28. Ο διάδρομος διάβασης, χωρίς προστατευτικά μέσα, έχει μήκος 11.70 μ. και πλάτος, όλο ωφέλιμο βέβαια, 2.70.
Κατά τον Ιωάννη Λαμπρίδη, στα αγαθοεργήματα τού καζά Φιλιατών υπάγεται και «η μεταξύ των κωμών “Σίδερη και Φοινίκη” γέφυρα, ην έκτισεν ο εκ Σίδερης ορμώμενος και εν τη Φανερωμένη αποκατασταθείς Νικόλαος Μπινάκης». Πρόκειται για το δεύτερο από τρία γεφύρια που ο τελευταίος -στο χωριό του ακούγεται σαν Μπενέκος- χρηματοδότησε το 1870 για άφεση της αμαρτίας του.

Το γεφύρι στο Πούσι σήμερα

Ποιας αμαρτίας του; Διηγούνται στα γύρω χωριά σαν παραμύθι: «Ένας Σιδερίτης ονομαζόμενος Νικόλαος Μπενέκος είχε στην Πόλη ένα μεγάλο χάνι. Σ’ αυτό σταματούσανε τα καραβάνια που έρχονταν από την Ανατολή φορτωμένα με πραμάτεια. Κάποιο βράδυ, εκεί που έβαζε τις καμήλες στο χάνι, διαπίστωσε ότι οι νυμπέδες -διπλά σακούλια που ρίχναν στις καμήλες- ήταν γεμάτες με χρυσάφι. Εκεί η απληστία του τον έβαλε να το κάνει δικό του και τα κατάφερε, αλλά την τελευταία στιγμή τον είδε κάποιος υπάλληλός του και για να μην το μαρτυρήσει, όπως λέγανε, τον έριξε στο φούρνο και τον έκαψε ζωντανό. Πέρασαν κάμποσα χρόνια χαιρόμενος τα πλούτη και τα καλά του. Αλλά κάποια στιγμή η συνείδησή του δεν μπορούσε άλλο να κρατήσει ένα τόσο μεγάλο βάρος και πήγε να ξομολογηθεί. Του είπε ο παπάς: “Το αμάρτημά σου είναι μεγάλο και δε βρίσκεις εύκολα συγχώρεση, αλλά θα μετριασθεί το κακό, αν κάνεις μεγάλα καλά∙ κάλιο είναι να χτίσεις τρία γεφύρια και ο κόσμος θα συγχωρέσει την ψυχή σου”. Ήρθε λοιπόν από την Πόλη και έφτιαξε τρία γεφύρια».
Το ένα από τα γεφύρια είναι αυτό στο Πούσι.
Όντας στα πρώτα ακόμη χρόνια λειτουργίας του, το γεφύρι αναφέρεται στα “Οδοιπορικά Ηπείρου και Θεσσαλίας” του αξιωματικού Ιφικράτη Κοκίδη (1880), όπου μάλιστα γίνεται μνεία τής χρησιμότητάς του. Διαβάζουμε: «Η οδός διέρχεται πλησίον φρέατος, και επί λιθοκτίστου γεφύρας τον ποταμίσκον Δάφνην (άλλη ονομασία του Μπογαζιώτικου). Δια της γεφύρας ταύτης συγκοινωνούσιν εν καιρώ χειμώνος τα διάφορα χωρία, άτινα ευρίσκονται ένθεν και ένθεν του ποταμού τούτου».
Είπαμε, παραπάνω, πως το γεφύρι στερείται, τουλάχιστον σήμερα, προστατευτικών μέσων. Είναι αποκαλυπτικά έτσι, για αυτή την έλλειψη, όσα διαβάζουμε σε προπολεμικό φύλλο της εφημερίδας «Θεσπρωτία» φ. 284/20.5.1936. Παραθέτουμε ολόκληρο το δημοσίευμα: «Το λίθινον περίφραγμα του καταστρώματος της Γεφύρας Φοινικίου σχεδόν κατεστράφη, αφηρέθηκαν οι πλάκες μία προς μία για να δουλέψη επ’ αυτών ο κόπανος των γυναικών που πηγαίνουν στο ποτάμι να πλύνουν ρούχα! Κι έτσι σιγά σιγά θα φύγη και το κατάστρωμα του μόνου περισωθέντος εκ των παλαιών λιθίνων γεφυριών που θυμίζουν ολίγην Τουρκίαν. Νομίζομεν ότι οι αγροφύλακες Φιλιατών δεν έπρεπε να παραμείνουν απλοί θεαταί της γενομένης καταστροφής. Κι εις επίμετρον έπρεπε να είνε αυτοί υπεύθυνοι της πάσης επί της γεφύρας καταστροφής. Εν πάση περιπτώσει είνε ανάγκη απόλυτος να επιδιορθωθή το περίφραγμα ταχέως, για να μη θρηνήσωμεν και την τελική του καταστροφήν μίαν ημέραν».

Σπύρος Μαντάς
Read More »
ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΣΤΟ ΠΟΥΣΙ (Φοινίκι Φιλιατών) ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΣΤΟ ΠΟΥΣΙ (Φοινίκι Φιλιατών) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς έκοψε την πίτα του

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς έκοψε την πίτα του


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 05-02-2023 η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του 2023. 
Ένα έτος που όλοι μας πιστεύουμε ότι θα μας βρει να περνάμε το κατώφλι του αποπερατωμένου Σχολείου, του φυσικού χώρου του Συλλόγου μας και του Κέντρου όλων των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουμε για την ανάδειξη της Λαμπανίτσας,
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Περ. Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, τον Αντιδήμαρχο Νότη Παππά και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Ντρίτσου για την αδιάλειπτη παρουσία τους σε όλες της δραστηριότητες μας
Τέλος να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της κοινότητας Θύμιο Πανταζή για την προσφορά της βασιλόπιτας. 
Επίσης το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών Πανταζή Κωνσταντίνου και τον μελισσοκόμο Τζάνη Νικόλαο για τη προσφορά των δώρων και φυσικά τις ακούραστες γυναίκες του χωριού για την δημιουργία του μπουφέ.
Read More »
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς έκοψε την πίτα του Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς έκοψε την πίτα του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα 


Στις 30/01/2023, πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ), Ημερίδα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα με τον διακριτικό τίτλο «Μελίτη».

Η κα Βασιλική Λάζου, Πνευμονολόγος και μέλος της ΕΝΘΕ, ανέλυσε στην ομιλία της τα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν στον καρκίνο του πνεύμονα ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου με ετήσια χαμηλής δόσης αξονική τομογραφία θώρακος (LDCT).


Πριν την έναρξη της ομιλίας πραγματοποιήθηκαν δωρεάν σπιρομετρήσεις σε καπνιστές άνω των 50 ετών.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και Αντιπρόεδρος Β’ ΕΔΔΥΠΠΥ ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ακόμα μια φορά αποδεικνύουμε τη σταθερή μας στόχευση στην πρόληψη υγείας μέσα από δράσεις που υλοποιεί το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην προσπάθειά μας να καταστήσουμε την πρόληψη τρόπο ζωής των δημοτών μας έχουμε συνοδοιπόρο μας το ΕΔΔΥΠΠΥ».
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

"Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν" - Του Βαγγέλη Χαλμαντζή

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
"Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν" - Του Βαγγέλη Χαλμαντζή


Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, μετά από τρία χρόνια αδράνειας λόγω κορωνοϊού, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε τη καθιερωμένη τελετή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία των Αρχών της πόλης μας.
Με ευχολόγια της εκκλησιαστικής εκπροσώπησης, ευχαριστίες, παραινέσεις και στοχοθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου αλλά και με ανακοινώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση παραλείποντας για άλλη μια φορά ένα χρέος.
Όμοροι Δήμοι, έχουν καθιερώσει, σε κάθε τελετή κοπής πίτας να απονέμουν σε όλους τους συνταξιοδοτηθέντες εργαζόμενους Δημοτικούς Υπαλλήλους του προηγουμένου έτους, μια αναμνηστική πλακέτα, σε αναγνώριση των υπηρεσιών των.
Τα τελευταία 30 χρόνια, από του 5 Δημάρχους που διοίκησαν το Δήμο, κανείς δεν σκέφτηκε να τιμήσει αυτούς που σε δημόσιες εκδηλώσεις τους αποκαλούν συνεργάτες ενώ όταν συνταξιοδοτούνται τους ξεχνούν ή μπορεί να θεωρούν τα 100 ευρώ της αξίας μιας αναμνηστικής πλακέτας ότι είναι κόστος δυσβάσταχτο για τα ταμεία του Δήμου.
Όσον αφορά το Σύλλογο Εργαζομένων, ασχολείται μόνο με τους εν ενεργεία υπαλλήλους, αφού αυτοί μόνο έχουν δικαίωμα ψήφου και έτσι θα δώσουν τις ανάλογες αναφορές στα κομματικά τους επιτελεία.

"Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν"

Βαγγέλης Χαλμαντζής
Read More »
"Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν" - Του Βαγγέλη Χαλμαντζή "Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν" - Του Βαγγέλη Χαλμαντζή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Τα καλύτερα μουσεία καζίνο για επίσκεψη

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023
Τα καλύτερα μουσεία καζίνο για επίσκεψη


Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τα καζίνο, σκέφτονται τα τυχερά παιχνίδια και τα στοιχήματα. Πιθανώς πολλοί άνθρωποι δεν συνδέουν αυτή την έννοια με την τέχνη και τον πολιτισμό. Λοιπόν, υπάρχουν καζίνο με μουσεία που έχουν τις πιο εντυπωσιακές συλλογές τέχνης στον κόσμο. Ακριβώς όπως υπάρχουν καζίνο με μουσεία, υπάρχουν και διαδικτυακά καζίνο όπου μπορείτε να στοιχηματίσετε από το σπίτι. Η Cookie Casino login σας προσφέρει διαφορετικά παιχνίδια για να μπορείτε να κερδίσετε με διασκεδαστικό τρόπο.

Μπελάτζιο Λας Βέγκας
Είναι ένα διάσημο καζίνο που βρίσκεται στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό το μέρος ελκύει με την εκπληκτική αρχιτεκτονική του στο πιο μοναρχικό στυλ. Ένα παλάτι που στεγάζει μουσείο με έργα τέχνης, όπου πραγματοποιούνται και διεθνείς εκθέσεις.
Ένα έκθεμα επί του παρόντος είναι αυτό της ιαπωνικής τέχνης από την περίοδο Jomon μέχρι σήμερα. Επιπλέον, ο καλλιτέχνης Richard MacDonald έχει επίσης το έργο του σε μόνιμη έκθεση στο Bellagio. Ο ΜακΝτόναλντ είναι ένας γλύπτης γνωστός για τα χάλκινα αγάλματα ζώων, μοντέλων και χορευτών του.

The Palm Casino
Αυτό το καζίνο που βρίσκεται στο Λας Βέγκας προσφέρει μια εμπειρία, σχεδιασμένη για παίκτες και, φυσικά, τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη, με πολυτέλειες που περιλαμβάνουν έργα τέχνης που περιλαμβάνουν πρωτότυπα καλλιτεχνών όπως ο Andy Warhol και ο Jean-Michel Basquiat. Μπορείτε να απολαύσετε την τέχνη σε οποιονδήποτε χώρο του χώρου, όπως χώρους του ίδιου του καζίνο, το εστιατόριο, τα μπαρ και άλλους χώρους.

Κερδίστε το Παλάτι
Το Las Vegas Palace στεγάζει μια γκαλερί Wynn Resort. Θα μπορείτε να δείτε τη μεγάλη και εξαιρετική συλλογή ασιατικής και δυτικής τέχνης που εκτίθεται στους τοίχους και τα πατώματα. Από τα πιο εμβληματικά έργα είναι: η συλλογή με αγγεία Buccleuch του 17ου αιώνα ή το έργο του Jeff Koons Tulipanes, ασιατικά χαλιά, μεταξύ άλλων.

Διεθνές ξενοδοχείο καζίνο στη Βουλγαρία
Το International Casino and Tower Suites at Golden Sands βρίσκεται στη Βουλγαρία. Ενώ αυτή η χώρα φιλοξενεί πολλά μουσεία με εξαιρετικά έργα τέχνης, η αλήθεια είναι ότι το Casino Hotel Internacional έχει δύο υπέροχες συλλογές. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε τη Γκαλερί Graffit και να απολαύσετε το μεγαλείο της σύγχρονης τέχνης. Οι εκθέσεις περιλαμβάνουν καλλιτεχνικές τάσεις, οι οποίες συχνά διαθέτουν υψηλό βαθμό τεχνολογίας για να εκφράσουν σύγχρονα συναισθήματα και φιλοσοφίες. Αν εμβαθύνετε σε αυτή τη συλλογή, θα βρείτε επίσης απίστευτες φωτογραφίες, πίνακες και γλυπτά που ξεπερνούν τα όρια της συμβατικής τέχνης.

Τα καζίνο αντιπροσώπευαν πάντα την πολυτέλεια και το καλό γούστο. Δεν είναι μόνο η πεζή αναπαράσταση του παιχνιδιού, είναι επίσης μια πολιτιστική έκφραση που ξεπερνά τις αισθήσεις του παίκτη και των επισκεπτών που επισκέπτονται τα καζίνο κάθε χρόνο για να ζήσουν μια εμπειρία που προσφέρει κομψότητα και τέχνη.
Read More »
Τα καλύτερα μουσεία καζίνο για επίσκεψη Τα καλύτερα μουσεία καζίνο για επίσκεψη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Σελίδες