Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Σουλίου

Σάββατο, Αυγούστου 24, 2019
Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Σουλίου
 

Παρουσία των αρχών της Θεσπρωτίας, ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Παραμυθιά, η τελετή ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη και της νέας Δημοτικής Αρχής.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ Τίτου, το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν:

Οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ Βασίλης Γιογιακας και Μάριος Κάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Σταυρούλα Μπραίμη, Ιωάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, ο νεοκλεγμένος Δημάρχος Πάργας κ. Νικολας Ζαχαριάς, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Ταξιάρχος Αθανασόπουλος Θεόδωρος, ο Διοικητής του 628 Μ/Π ΤΠ Ταγματάρχης Πεζικού Γεώργιος Εξαρχόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλογών και πλήθος κατοικων του Δήμου Σουλίου.

Στην ομιλία του και μεταξύ άλλων, ο νέος Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης ανέφερε: «Ήρθαμε σήμερα εδώ για να δώσουμε όρκο τιμής και ευθύνης, απέναντι σε όλους εσάς, και την πολιτεία που καλούμαστε να υπηρετήσουμε. Το δυσχερές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που ζούμε σήμερα, δημιουργεί σε όλους μας ιδιαίτερους προβληματισμούς και ανησυχίες για το μέλλον. Το να πετύχουμε, είναι συλλογική υπόθεση όλων των παρατάξεων, όλων των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων και όλων των εργαζομένων στο δήμο. Η καλή συνεργασία των υπηρεσιών, δημόσιων και δημοτικών, αλλά και η συμπαράσταση όλων των θεσμικών παραγόντων του τόπου, περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τοπικών βουλευτών πρέπει να αποτελούν πάντα δεξαμενή σκέψης για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου μας. Συλλογικές πρακτικές φέρνουν αποτελέσματα, τόσο στην ανεύρεση των χρηματοδοτήσεων, όσο και στην επίλυση των θεσμικών θεμάτων που μας απασχολούν. Προσωπικά εγγυώμαι από την σημερινή αυτή τελετή ορκωμοσίας, πως θα επικρατήσει το πνεύμα της συμμετοχικότητας και της διαβούλευσης, σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης του δήμου Σουλίου. Θα επιδιώξουμε την συνεργασία και την υλοποίηση ό,τι καλού υπάρχει στα προεκλογικά προγράμματα όλων των παρατάξεων. Επίσης εγγυώμαι προσωπικά, πως δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές χαλαρότητας από κανέναν, ούτε πολιτικές που στοχεύουν στην επικοινωνία και όχι στην ουσία. Θα δώσουμε λόγο στους συνδημότες μας και θα ζητούμε καθημερινά την αξιολόγησή τους. Έχουμε αφουγκραστεί πολύ καλά τις απαιτήσεις τους, γνωρίζουμε τα θέλω τους, μας επέλεξαν για να τα κάνουμε πράξη και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Με σεβασμό στο θετικό έργο των προηγουμένων διοικήσεων, αλλά και με αμείωτη και αταλάντευτη αποφασιστικότητα για όλα όσα πρέπει να βελτιωθούν στον δήμο μας, απευθύνω κάλεσμα εργατικότητας και πολιτικών για ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη με επίκεντρο τους συνδημότες μας, που αυτούς σήμερα ορκιστήκαμε να υπηρετούμε.»

Την Ευχή του για καρποφόρα εργασία του Δημοτικού Συμβουλίου που θα αποβεί χρήσιμη για τους κατοίκους της περιοχής, έδωσε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Παραμυθίας κ.κ Τίτος

«Κ. Δήμαρχε, να είστε σίγουρος πως και εγώ ως κυβερνητικός Βουλευτή και η Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα αγωνιστούμε για να επιλύσουμε τα προβλήματα του Δήμου Σουλίου», τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.

«Θα είμαστε αρωγοί στην υλοποίηση των έργων που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Κυβέρνηση άλλα θα είμαστε και αρωγοί στην διεκδίκηση και νέων έργων» ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης.

Στην ομιλία της η απερχόμενη Δήμαρχος κ. Σταυρούλα Μπραίμη, μεταξύ άλλων σημείωσε πως η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς παραδίδουμε ένα βαρυσήμαντο έργο το οποίο πραγματοποιήθηκε με μειωμένους πόρους. Πάρα τις δυσκολίες δεν παραιτηθήκαμε, δεν κρυφτήκαμε , εργαστήκαμε με μεράκι και αποφασιστικότητα με διαφάνεια και τιμιότητα. Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έχουν υλοποιηθεί και ευχαρίστησε το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, και τους υπάλληλους του Δήμου για την συνεργία τους
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Σουλίου Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 24, 2019 Rating: 5

Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ: Συμμετοχή στο 10ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Οικογενειακής Θεραπείας

Σάββατο, Αυγούστου 24, 2019
Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ: Συμμετοχή στο 10ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Οικογενειακής Θεραπείας
 


Το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ με χαρά ανακοινώνει την συμμετοχή του στο 10ο Πανευρωπαικό Συνέδριο Οικογενειακής Θεραπείας που θα πραγματοποιηθεί στην Νάπολη στις 11-14 Σεπτεμβρίου 2019.

Το Κέντρο Πρόληψης συμμετέχει στο συνέδριο με εισήγηση με θέμα: «Γονεικότητα και αυτοφροντίδα: αναπτυσσόμενα πλαίσια και αναδυόμενα νοήματα». Εισηγήτρια είναι η κυρία Κωνσταντίνα Ζιάγκου, ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης. Η εισήγηση εστιάζει στις παρεμβάσεις που έγιναν σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας με στόχο την ενδυνάμωση και ανάπτυξη της ανθεκτικότητάς τους στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης κρίσης, οικονομικής και κοινωνικής που βιώνει η ελληνική οικογένεια σήμερα.

Παράλληλα η συμμετοχή στο συνέδριο επισφραγίζει την εικοσάχρονη πορεία του Κέντρου Πρόληψης στην τοπική κοινότητα, η οποία αγκαλιάζει και συμμετέχει ενεργά στις πλούσιες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εικοσαετία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς που ενέπνευσαν για την εισήγηση που θα παρουσιαστεί στην διεθνή κοινότητα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου για την αδιάκοπη στήριξη που παρέχει.


Με εκτίμηση
Κων/να Ζιάγκου
Ψυχολόγος -Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π.ΑΡΙΑΔΝΗ
Read More »
Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ: Συμμετοχή στο 10ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Οικογενειακής Θεραπείας Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ: Συμμετοχή στο 10ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Οικογενειακής Θεραπείας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 24, 2019 Rating: 5

Σήμερα η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σουλίου

Σάββατο, Αυγούστου 24, 2019
Σήμερα η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σουλίου
 
 

Κάλεσμα στους Δημότες, στους Φορείς και στους Συλλόγους, να παραβρεθούν στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής, απευθύνει ο νέος Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης.

"Ξεκινάει μια νέα περίοδος στην αυτοδιοικητική πραγματικότητα του τόπου μας και σε αυτό το ξεκίνημα επιζητούμε την συμμετοχικότητα των συνδημοτών μας, των Φορέων και των Συλλόγων μας, στα πλαίσια της συνεχής διαβούλευσης για το σύνολο των ζητημάτων που θα προκύψουν, για να ικανοποιήσουμε τις αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις και για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος. Σε αυτό το ξεκίνημα που σηματοδοτείται με την Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής, σας θέλουμε όλους δίπλα μας" αναφέρει στο κάλεσμά του ο νέος Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης.

"Καλούμε όλους τους Δημότες, τους Φορείς και στους Συλλόγους να παραβρεθούν στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των Συμβούλων των Κοινοτήτων του Δήμου μας, το πρωί του Σαββάτου στις 11:00, στην αίθουσα Καρκαμίσι στην Παραμυθιά" καταλήγει το κάλεσμα του νέου Δημάρχου Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη.
Read More »
Σήμερα η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σουλίου Σήμερα η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 24, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 20χρονου στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Αυγούστου 24, 2019
Σύλληψη 20χρονου στην Ηγουμενίτσα
 
 


Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό και παράλληλα είχε απαγόρευση εισόδου στη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 20χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 20χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 24, 2019 Rating: 5

Σελίδες