Ο Σωκράτης Μπότος νέος πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020
Ο Σωκράτης Μπότος νέος πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ηγουμενίτσας


Ο Σωκράτης Μπότος, με πολιτική και κοινωνική παρουσία στην πόλη, αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Ν.Δ. Ηγουμενίτσας.

Είχε προηγηθεί, μετά τις βουλευτικές εκλογές του καλοκαιριού, η παραίτηση του επί πολλά χρόνια προέδρου της Τοπικής Χρήστου Δήμου.

Ο κ. Δήμου, που σχετικά πρόσφατα είχε επανεκλεγεί, παραιτήθηκε, καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό από το ψηφοδέλτιο της Ν. Δ. του πρώην υφυπουργού και πρώην βουλευτή Αντώνη Μπέζα.
Read More »
Ο Σωκράτης Μπότος νέος πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ηγουμενίτσας Ο Σωκράτης Μπότος νέος πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020 Rating: 5

Ο φίλος μου ο Αλέξης...

Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020
Ο φίλος μου ο Αλέξης...


Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια, σαν να ήταν χθες μου φαίνεται, που έφυγε από τη ζωή, στις 11 Ιανουαρίου του 2016, ο φίλος μου ο Αλέξης. 
Ήταν τόσο ζωντανή η παρουσία του, που καμία φορά νομίζω, πως δεν χάθηκε, αλλά ζει ακόμη... Του μυαλού παιχνιδίσματα. 
Από μαθητής Λυκείου γνωρίστηκα μαζί του, με κοινό τόπο τη δημοσιογραφία. Αν και τότε ήταν διευθυντής στο ΙΚΑ, δεν είχε συνταξιοδοτηθεί ακόμη, αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες, ενώ ως φοιτητής έγραφε σχόλια σε μεγάλης κυκλοφορίας αθηναϊκή εφημερίδα. 
Μας ένωσε, λοιπόν, η αγάπη για τη δημοσιογραφία, που στην ουσία ήταν η ανάγκη της έκφρασής μας. 
Αλλά και ο χαρακτήρας του με τράβηξε κοντά του. Ήταν οξυδερκής, ωραίος στις ατάκες, κάποιες από τις οποίες έχουν μείνει αξεπέραστες, και συνάμα δοτικός ο Αλέξης. 
Και όταν τον χρειαζόσουν δεν απουσίαζε. Δήλωνε παρών. Και κατέφυγα σ' αυτόν αρκετές φορές και δεν ήταν απών. Αντίθετα έβαζε τα δυνατά του για να φανεί χρήσιμος. 
Επιπλέον ήταν και πολύ πνευματώδης και με λογοτεχνικό ταλέντο. Τα κείμενά του δεν είχαν μια στείρα γραφή, αλλά σκορπούσαν τις εσωτερικές του αναπνοές. 
Τα διάβαζες και αποκρυπτογραφούσες το όνειρο του Αλέξη, που δεν έληγε ποτέ. Όταν εκπληρωνόταν το ένα, ξεπεταγόταν το άλλο. 
Ένα όνειρο η ζωή του, ένα όνειρο η ύπαρξή του, έναν όνειρο ο κόσμος του. 
Του είχα θάρρος, όχι γιατί είχαμε συνεργαστεί στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και στην εφημερίδα, που μετά τη συνταξιοδότησή του, ίδρυσε. 
Ήταν, που ο Αλέξης συμπεριφερόταν ως φίλος, ως αδελφός, ως πατέρας, ως συγγενής και τον ένιωθες ως τέτοιον. 
Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, χαμογελώντας γενναία και περήφανα και δίνοντάς σου στήριξη, έσπρωχνε έξω απ' το πλάνο κάθε μελοδραματισμό, θλίψη και αδυναμία. 
Και ήταν μεγάλη υπόθεση αυτό. 
Με αυτά και με αυτά, δεν μπορώ να τον ξεχάσω. Και με τη φαντασία μου, μπαίνω καμιά φορά στη στεριά του ουρανού και ψάχνω τα σύνορα της ψυχής του. Και όταν τα βρίσκω, ξαναθυμάμαι πόσο μεγάλα ήταν όσο ζούσε... 
Η. Μ.
Read More »
Ο φίλος μου ο Αλέξης... Ο φίλος μου ο Αλέξης... Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020 Rating: 5

Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας - Του Βασίλη Κυριάκη

Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020
Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας - Του Βασίλη Κυριάκη


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κο Λώλο Ιωάννη 

Κύριε Δήμαρχε, πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, ξεκίνησε το κτηματολόγιο στο νομό Πρεβέζης. 
Στο διάστημα αυτό ενημερωθήκαμε ότι όσοι έχουν οικόπεδα και κατοικίες, στον οικισμό "ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙ" έπρεπε να τα δηλώσουμε στους κτηματολογικούς χάρτες Λιβαδαρίου Πρεβέζης, πιστεύω ότι ενημερωθήκατε γι αυτό……. 
Όμως ουδεμία ενέργεια έγινε από εσάς προσωπικά η οποιαδήποτε υπηρεσία σας για να σταματήσει αυτή η παράνομη ενέργεια. 
Μια ενέργεια που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους Ελευθερίου, ιδιοκτήτες των εν λόγω οικοπέδων, διότι επί της ουσίας επιτρέψατε να ενταχτούμε σε άλλο νομό, με ότι συνεπάγεται. 
Κύριε δήμαρχε, θέλω άμεσα, να μου γνωστοποιήσετε τις προθέσεις σας και τις ενέργειες που θα κάνετε, γι αυτό το σοβαρό ζήτημα που αφορά, όχι μόνο τους κατοίκους Ελευθερίου κατόχους των εν λόγω οικοπέδων και κατοικιών, αλλά γενικότερα όλη την Κοινότητα Ελευθέριου, το δήμο Ηγουμενίτσας αλλά και όλον το νομό Θεσπρωτίας, διότι έχουμε αλλαγή συνόρων όλου του Νομού Θεσπρωτίας. 
Οφείλω να σας ενημερώσω ότι για να κερδηθεί αυτή η έκταση η οποία δεν αφορά όπως προανέφερα απλά τα σύνορα δύο κοινοτήτων, αλλά τα σύνορα δυο νομών, χρειάστηκαν χρόνια δικαστικές διενέξεις, οι κάτοικοι Ελευθερίου καθώς και η Κοινότητα, πλήρωσαν αμέτρητα χρήματα και ότι άλλο συνεπάγεται για να φτάσουμε στην τελική απόφαση. 
Η αδιαφορία σας για το συγκεκριμένο θέμα, εδώ θα μπορούσα να προσθέσω και την υπόθεση της Κουμάσας και όχι μόνο, για την οποία θα επανέλθω σύντομα, μας προβληματίζουν. 
Προφανώς και έχετε ξεχάσει κύριε Δήμαρχε, όλες σας τις προεκλογικές δεσμεύσεις ως υποψήφιος τότε δήμαρχος Μαργαριταριού. 
Όμως δε μπορούμε σήμερα να σας επιτρέψουμε να παίξετε με τις τύχες ανθρώπων που έχουν αγωνιστεί να τα κερδίσουν όλα αυτά. 
Κύριε Δήμαρχε, δε θα ήθελα να πιστέψω ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια εις βάρος των κατοίκων της κοινότητος Ελευθερίου και να έχουν σχέση με χάρτες που κυκλοφόρησαν προεκλογικά από κάποιους υποψηφίους της περιφέρειας και τα οποία σύντομα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης. 
Εάν δεν βρίσκετε την εν λόγω απόφαση μπορούμε να σας την προσκομίσουμε. 
 Εν αναμονή σύντομης απάντησης σας, το λέω αυτό διότι δε μ έχετε πείσει στο παρελθόν, για τη συνέπεια στις απαντήσεις σας. 

Με εκτίμηση
Βασίλειος Χ. Κυριάκης
Κάτοικος Τ.Κ. Ελευθερίου
Read More »
Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας - Του Βασίλη Κυριάκη Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας - Του Βασίλη Κυριάκη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020 Rating: 5

Σύλλογος ΟΤΑ Θεσπρωτίας: "Μαγειρέματα" της Αποκεντρωμένης για να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένη υπάλληλος του δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020
Σύλλογος ΟΤΑ Θεσπρωτίας: "Μαγειρέματα" της Αποκεντρωμένης για να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένη υπάλληλος του δήμου ΗγουμενίτσαςAΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ 

Είναι γνωστό ότι το θεσμικό - νομικό πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κινείται στα πλαίσια των αποφάσεων και της πολιτικής που χαράσσουν κάθε φορά το κράτος και οι κυβερνήσεις, κινείται στα πλαίσια του αντιδραστικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Πλειοψηφία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, αφού τα 3 από τα 5 μέλη είναι διορισμένα 

Τον τελευταίο χρόνο ως Σύλλογος διαμαρτυρηθήκαμε έντονα και καταγγείλαμε τη μη σύσταση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με έγγραφά μας προς την αποκεντρωμένη αλλά και τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. 

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας για το μαγείρεμα που γινόταν όλο αυτό το διάστημα και πλέον καταγγέλλουμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας για την κατ' εξακολούθηση μεροληπτική στάση της και την κατά το δοκούν ερμηνεία νόμων και εγκυκλίων προκειμένου να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένη υπάλληλος του δήμου μας. 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου είχε αποκλειστικά ευθύνη για την καθυστέρηση στη συγκρότηση του υπηρεσιακού. 
Ουσιαστικά άφησε 10αδες υποθέσεις εργαζομένων στο συρτάρι για 1 χρόνο μέχρι να καταφέρουν να συγκροτήσουν το υπηρεσιακό στα μέτρα τους . 
Αυτή είναι η "διαφάνεια" και αξιοκρατία που ευαγγελίζονται όλοι καθώς πλήρη επίγνωση για το θέμα με τις αναφορές μας για την πολύμηνη καθυστέρηση είχαν αποδέκτες και την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά βολεύονται όλοι με την τακτοποίηση ημετέρων. 

Συγκεκριμένα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη προσωπικά έξω-υπηρεσιακά έγγραφα της υπαλλήλου και παραβλέποντας επίσημα υπηρεσιακά έγγραφα της διεύθυνσης προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας, τοποθέτησε την εν λόγω υπάλληλο ως τακτικό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΟΤΑ Α΄ βαθμού του Νομού μας.. 

Η συγκεκριμένη υπάλληλος ποτέ δεν κρίθηκε από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο ως προϊστάμενος διεύθυνσης ούτε και της έχει αναγνωριστεί ανάλογη προϋπηρεσία σε άλλον φορέα σε ανάλογη θέση , γι αυτό και το όνομά της ποτέ δε συμπεριλήφθηκε στους σχετικούς πίνακες των εχόντων δικαίωμα τοποθέτησης ως τακτικά μέλη στο υπηρεσιακό συμβούλιο, τα ονόματα των οποίων απεστάλησαν με τα υπ΄ αριθμ, 3640/2-4-2019 έγγραφα της διεύθυνσης διοικητικού του δήμου Ηγουμενίτσας. Τα συγκεκριμένα έγγραφα περιλαμβάνουν τα ονόματα των υπαλλήλων που ασκούσαν κατά την έναρξη ισχύος της διάταξης (27/2/2016)και εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα προϊσταμένων διεύθυνσης κατόπιν επιλογής τους από υπηρεσιακό συμβούλιο . 

Με αυτή τη τακτική που θυμίζει παλιές εποχές αδικήθηκαν συνάδελφοι που έχουν κριθεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο ως προϊστάμενοι διεύθυνσης και οι οποίοι και ασκούσαν και ασκούν ακόμη καθήκοντα διευθυντού ,παρόλα αυτά δε ορίστηκαν σε αυτό . 

Επίσης παραβλέφθηκε σκοπίμως και η δέσμευση που προβλέπεται από το Άρθρο 161 κώδικα κατάστασης δημοσίων υπαλλήλων για την εκπροσώπηση των φύλων και αναφέρει τα εξής : 

"Στα Συμβούλια που συγκροτούνται με τις διατάξεις των άρθρων 157, 158, 159 (υπηρεσιακά συμβούλια) και 160 ο αριθμός των μελών που ορίζονται από κάθε φύλο ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 1/3 του συνόλου των μελών του Συμβουλίου, εφόσον στην οικεία υπηρεσία υπηρετεί επαρκής αριθμός υπαλλήλων που συγκεντρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις για ορισμό και τα μέλη που ορίζονται είναι περισσότερα από ένα (1). Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο τουλάχιστον με το μισό της μονάδας." 

Οι επιπτώσεις ...

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου έχει ευθύνες και για την καθυστέρηση που θα προκύψει από εδώ και μπρος με τις προσφυγές που θα γίνουν εναντίον της απόφασης σύστασης όπως φυσικά και για την ακυρότητα που θα έχει οποιαδήποτε απόφαση αν τυχόν πάρει το ΥΣ που δεν έχει νόμιμη σύσταση 

Συνάδελφοι και συναδέλφισες … 

Μελλοντικά θα κριθούμε από ένα υπηρεσιακό συμβούλιο μέλη του οποίου δεν έχουν τα ίδια κριθεί από αυτό. Σας καλούμε να βάλετε τα συμπεράσματα σας 

Δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, ενημερώνοντας , αποκαλύπτοντας , θα υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια των εργαζομένων ενάντια στις αυθαιρεσίες και τις άδικες αποφάσεις 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ
Read More »
Σύλλογος ΟΤΑ Θεσπρωτίας: "Μαγειρέματα" της Αποκεντρωμένης για να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένη υπάλληλος του δήμου Ηγουμενίτσας Σύλλογος ΟΤΑ Θεσπρωτίας: "Μαγειρέματα" της Αποκεντρωμένης για να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένη υπάλληλος του δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020 Rating: 5

Αναξιοποίητοι οι Βυζαντινοί θησαυροί της Θεσπρωτίας

Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020
Αναξιοποίητοι οι Βυζαντινοί θησαυροί της Θεσπρωτίας


Χρειάζεται να αναληφθεί ένα πλέγμα δράσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ιστορική ταυτότητα της Θεσπρωτίας και να αναδειχθεί το εξωστρεφές προφίλ του νομού. 

Η "Βυζαντινή Θεσπρωτία", έχει πολλά μνημεία, που μπορούν να αποτελέσουν σύγχρονο εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης. 

Ο πολιτισμός διαθέτει έμφυτη αναπτυξιακή δυναμική. Ως εκ τούτου πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της Θεσπρωτίας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι ο βυζαντινός πολιτισμός υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης, της ιστορίας και της Ορθοδοξίας του Χριστού.

Η Θεσπρωτία είναι ένα "ανοιχτό" μουσείο, εντός του οποίου κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν "εκθέματα" αριστουργηματικής αρχιτεκτονικής και τεράστιας αξίας, αρκεί να την περπατήσουν.

Ευθύνη των φορέων είναι με δημιουργικό τρόπο να προσεγγίσουν τον πολιτισμό και με διαχρονική διάθεση, μετατρέποντας το παλιό σε καινούργιο.

Η Βυζαντινή Θεσπρωτία μπορεί να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό μια πλήρη εικόνα του νομού του χθες στο διάβα των αιώνων. Η ανάδειξη της βυζαντινής περιόδου της Θεσπρωτίας δεν αποτυπώνει μονάχα το χθες, αλλά εμπνέει το παρόν και καθοδηγεί το μέλλον.

Read More »
Αναξιοποίητοι οι Βυζαντινοί θησαυροί της Θεσπρωτίας Αναξιοποίητοι οι Βυζαντινοί θησαυροί της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ υπήρχε εις βάρος του και καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2020 Rating: 5

Σελίδες