Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 65χρονο

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 65χρονο


Σήμερα το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Καναλίου - Νέας Σινώπης, μοτοποδήλατο που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 65χρονο Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 65χρονο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Ανακοίνωση – απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου για την πρόσκαιρη ατμοσφαιρική ρύπανση

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Ανακοίνωση – απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου για την
πρόσκαιρη ατμοσφαιρική ρύπανση


Με αφορμή δημοσιεύματα και Δελτίο Τύπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος – Παράρτημα Ηπείρου από την Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου γίνονται γνωστά τα εξής:

Ο μόνος πιστοποιημένος σταθμός στην περιοχή της Ηπείρου, ενταγμένος στο Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ), είναι ο σταθμός Ιωαννίνων για τη λειτουργία του οποίου είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στο δίκτυο ΠΑΝΑΚΕΙΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μάλιστα ο σταθμός των Ιωαννίνων βρίσκεται στο κτίριο της Περιφέρειας στην πλατεία Πύρρου. Τα δεδομένα του συγκεκριμένου σταθμού σταθμίζονται από τους επιστημονικούς υπεύθυνους του προγράμματος και παρουσιάζονται on line στην ιστοσελίδα https://air-quality.gr/ που είναι η μόνη που δίνει την μέτρηση στο θεσμοθετημένο σύστημα μέτρησης με σχετική ακρίβεια, χαμηλότερη βέβαια του ατμοσφαιρικού σταθμού του δικτύου ΕΔΠΑΡ, ενδεικτική βεβαίως της κατάστασης που επικρατεί.

Τα στοιχεία που δίνονται στην δημοσιότητα από την Δ/νση Περιβάλλοντος είναι τα μόνα αξιόπιστα για την περιοχή και είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από μια δημόσια υπηρεσία.

Λόγω της ευαισθησίας του θέματος, απαιτείται από όλους επίδειξη σοβαρότητας και υπεύθυνης ενημέρωσης του κοινού.

Τα στοιχεία (και τα πρωτογενή εφόσον ζητηθούν) του ατμοσφαιρικού σταθμού των Ιωαννίνων είναι διαθέσιμα στο κοινό και σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, όπως αναφέρεται στην σχετική ενότητα της σελίδας της Περιφέρειας Ηπείρου (Πολίτης/Δελτία Ποιότητας Ατμόσφαιρας) από την αρμόδια Δ/νση.

Δεδομένου ότι δεν έχουν ζητηθεί και για αποκατάσταση της αλήθειας τίθενται στη διάθεση όλων τα πρωτογενή (μέση τιμή ανά ώρα) στοιχεία των συγκεκριμένων ημερών από τον ατμοσφαιρικό σταθμό των Ιωαννίνων, καθώς και το σωστό διάγραμμα από τον σταθμό της ΠΑΝΑΚΕΙΑ για τα Ιωάννινα από την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος (https://air-quality.gr).

Read More »
Ανακοίνωση – απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου για την πρόσκαιρη ατμοσφαιρική ρύπανση Ανακοίνωση – απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου για την πρόσκαιρη ατμοσφαιρική ρύπανση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

«Συμπεράσματα από την επίσκεψη του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου στην Επιθεώρηση Εφαρμογής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων»

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
«Συμπεράσματα από την επίσκεψη του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου στην Επιθεώρηση Εφαρμογής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων»

Κλιμάκιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου αποτελούμενη από τον βουλευτή Νίκο Έξαρχο, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Πρέντζα και τον υποψήφιο περιφ. σύμβουλο και δασολόγο Θωμά Μπασογιάννη, επισκέφθηκε χθες την Επιθεώρηση Εφαρμογής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και την Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων. Ζητήθηκε ενημέρωση για την γενικότερη κατάσταση των υπηρεσιών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την επιτέλεση του σημαντικού ρόλου τους στην πρόληψη, την αντιμετώπιση και αποκατάσταση από δασικές πυρκαγιές.

Τα κυρίαρχα συμπεράσματα από τη συνάντηση είναι ότι:

Η υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών, στην Ήπειρο όπως και πανελλαδικά, η οποία συντηρείται δεκαετίες τώρα από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, τις έχει καταστήσει αδύναμες να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο της διαχείρισης και προστασίας των δασών με το όποιο είναι επιφορτισμένες. Τα κενά σε επιστημονικό προσωπικό υπερβαίνουν το 65%. Να θυμίσουμε ότι πανελλαδικά υπηρετούν 650 δασολόγοι, ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν πάνω από 2.500 για τη στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών διαχείρισης και προστασίας όλων των δασών.


Δεν υπάρχει κανείς μόνιμος δασεργάτης στα δασαρχεία της Ηπείρου όπως και σε κανένα δασαρχείο της Ελλάδας, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν πανελλαδικά πάνω από 10.000 για την εκτέλεση βασικών προληπτικών προστατευτικών εργασιών, όπως η συντήρηση και η διάνοιξη δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών, ο καθαρισμός και η απομάκρυνση της καύσιμης ύλης, κλαδεύσεις, φρυγανεύσεις, υλοτομία δέντρων και θάμνων, θρυμματισμός προϊόντων καθαρισμού, κατεργασία εδάφους και γενικές εκσκαφές αλλά και η 24ωρη φύλαξη των δασών..


Η τραγική υποστελέχωση γίνεται «τεχνητά» μεγαλύτερη μετά την μεταφορά των Δασαρχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πριν ένα χρόνο, διότι μετά την μεταφορά τους οι υπάλληλοι των Δασαρχείων έχουν επιφορτιστεί επιπλέον του αντικειμένου τους και όλες τις αλλότριες διοικητικές αρμοδιότητες (πχ. μισθοδοσία) τις οποίες στήριζαν οι διοικητικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.


Οι τελευταίοι έμπειροι υπάλληλοι με γνώση του οικοσυστήματος των δασών για να δρουν αποτελεσματικά επί του πεδίου των δασών συνταξιοδοτούνται.


Πώς να μπορέσει λοιπόν το κάθε υποστελεχωμένο δασαρχείο να εκπονήσει μελέτες αντιπυρικής προστασίας και να παρακολουθήσει την εφαρμογή τους στο πεδίο των δασών; Το φιλότιμο και η υπερπροσπάθεια των υπαρχόντων υπαλλήλων δεν αρκεί.


Τα στελέχη της Επιθεώρησης Εφαρμογής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Δασών, μας ενημέρωσαν ότι φέτος αυξήθηκαν οι σχετικοί με την προστασία οικονομικοί πόροι, σε σχέση με άλλες χρονιές, όμως ακόμη κι αν αυξήθηκαν, γνωρίζουμε καλά ότι υπολείπονται πολύ απ’ αυτά που είναι απολύτως απαραίτητα. Για ακόμη μια χρονιά τα χρήματα που εγκρίθηκαν για έργα δασοπροστασίας είναι το 10% αυτών που είναι αναγκαία σε ετήσια βάση για το σύνολο της δασοπροστασίας...


Και δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Η (υπο)χρηματοδότηση - καθυστερεί για διάφορους λόγους με αποτέλεσμα τελικά να αρχίζουν να γίνονται οι απολύτως απαραίτητοι καθαρισμοί στο τέλος πια της αντιπυρικής περιόδου. Ο καθαρισμός από καύσιμη ύλη, του περιαστικού Δάσους Ιωαννίνων θα ξεκινήσει μετά από μία εβδομάδα από σήμερα, καθώς τώρα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να μπει να καθαρίσει εργολάβος το δάσος!!!


Οι καθαρισμοί των δασών λοιπόν θα γίνουν, αφού πρώτα έχουμε διανύσει σχεδόν όλη την αντιπυρική περίοδο με τον κίνδυνο του ξεσπάσματος μιας πυρκαγιάς έχοντας δασικές εκτάσεις γεμάτες καύσιμη δασική ύλη (ο βασικός λόγος που δημιουργούνται τεράστιες θερμοκρασίες στις δασικές πυρκαγιές) κι εναποθέτοντας την ελπίδα αποφυγής μιας καταστροφής στην τύχη και στο φιλότιμο των δασικών υπαλλήλων, που αντιλαμβανόμενοι καλύτερα ίσως απ’ όλους μας τον κίνδυνο, υπερβάλλουν τον εαυτό τους ώστε να αποτραπεί.


Αλλά ακόμα κι όταν ολοκληρωθούν οι καθυστερημένοι αρχικοί καθαρισμοί δεν υπάρχει σταθερή συνεχόμενη κρατική χρηματοδότηση και προσωπικό για την συντήρηση του δάσους καθαρού από καύσιμη ύλη στη συνέχεια, καθιστώντας ανώφελη την αρχική καθυστερημένη παρέμβαση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πολυδιαφημισμένες εργασίες δασοπροστασίας του ευαίσθητου δασικού οικοσυστήματος στο Νησί της λίμνης Παμβώτιδας τον Νοέμβριο του 2022 παρουσία του τότε Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυρά, εργασίες οι οποίες δεν είχαν καμία συνέχεια για να διατηρηθεί το αρχικό αποτέλεσμα.


Όλα τα παραπάνω δεν γίνονται τυχαία, μοιραία ή από ανικανότητα.


Είναι αποτελέσματα της πολιτικής επιλογής αντιμετώπισης του δάσους και του περιβάλλοντος, ως εμπόρευμα. Είναι αποτελέσματα εφαρμογής της αντίληψης του κόστους – οφέλους στην προστασία της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος. Είναι η πολιτική της ΕΕ και όλων των αστικών κυβερνήσεων διαχρονικά που δεν επιτρέπει στους δασικούς υπαλλήλους και τις υποβαθμισμένες δασικές υπηρεσίες, με επιστημονικό τρόπο και σχεδιασμό να διαχειριστούν και να προστατέψουν, όπως έχουν υποχρέωση το δάσος και το περιβάλλον. Είναι η πολιτική του εχθρικού για τα λαϊκά συμφέροντα αστικού κράτους, οργανικό μέρος του οποίου αποτελούνε και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Πολιτική που το μόνο που τελικά μας «εξασφαλίζει» είναι οι νεκροί, τα καμένα σπίτια και λαϊκές περιουσίες, τα καμένα δάση και το υποβαθμισμένο περιβάλλον.


Το ΚΚΕ και η ΛΑ ΣΥ ήταν, είναι και θα είναι, στο πλευρό των εργαζομένων των Δασικών Υπηρεσιών σε κάθε τους διεκδίκηση για την προστασία των δασών, του περιβάλλοντος, την βελτίωση της λειτουργίας των υποβαθμισμένων δασικών υπηρεσιών και για την ανάκτηση του σημαντικού τους ρόλου μέσω μαζικών προσλήψεων. Ρόλος τον οποίον υπονομεύουν οι πολιτικές εμπορευματοποίησης των δασών.


Read More »
«Συμπεράσματα από την επίσκεψη του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου στην Επιθεώρηση Εφαρμογής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων» «Συμπεράσματα από την επίσκεψη του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου στην Επιθεώρηση Εφαρμογής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Φοροδιαφυγή: Στη Βουλή το νομοσχέδιο – Τι προβλέπει

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Φοροδιαφυγή: Στη Βουλή το νομοσχέδιο – Τι προβλέπειΣτη Βουλή κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες όπου προβλέπονται ρυθμίσεις για την άμεση διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών.

To νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμα για όσους δεν προετοιμάσουν τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές αλλά και αυστηρές κυρώσεις για πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις παροχής στοιχείων.«Στο μέτωπο της φοροδιαφυγής λειτουργούμε με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας παρέχουν οι νέες τεχνολογίες αλλά και κάθε δυνατότητα συνεργασίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, ύστερα από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, το νομοσχέδιο που προβλέπει ρυθμίσεις με τις οποίες οι ψηφιακές πλατφόρμες υποχρεώνονται να διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ τα δεδομένα των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι χρήστες τους, διασταυρώσεις στοιχείων και πρόβλεψη για κοινούς και ταυτόχρονους ελέγχους με τις φορολογικές αρχές των άλλων κρατών – μελών της Ε.Ε. Με το εν λόγω νομοσχέδιο ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η Οδηγία 2021/54 σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας.


Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα νέα ψηφιακά εργαλεία αποτελούν συμμάχους μας στην κατεύθυνση της βελτίωσης της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας του ελεγκτικού μηχανισμού και της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Το νομοσχέδιο που φέρνουμε στη Βουλή ακολουθεί ακριβώς αυτή την κατεύθυνση καθώς στις διατάξεις του περιλαμβάνονται εργαλεία, που θα συμβάλλουν σημαντικά στην διευκόλυνση των ελέγχων, τόσο στο πεδίο των διαδικτυακών συναλλαγών μέσω ψηφιακών πλατφορμών όσο και σε εκείνο των αγορών από φυσικά καταστήματα με πιστωτικές-χρεωστικές κάρτες, σύμφωνα με το πλαίσιο που θέτει η σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία. Στο μέτωπο της φοροδιαφυγής λειτουργούμε με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας παρέχουν οι νέες τεχνολογίες αλλά και κάθε δυνατότητα συνεργασίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επιπλέον, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, περιλαμβάνονται οι εξής πρόσθετες διατάξεις:

– Η προθεσμία απόδοσης του τέλους παρεπιδημούντων για το έτος 2022 και τους μήνες Ιανουάριο έως και Σεπτέμβριο του 2023 μετατίθεται στο τέλος Οκτωβρίου 2023.
– Επεκτείνεται η ρύθμιση που προβλέπει την παρακράτηση 10% των αποδόσεων υπέρ τρίτων ως δημόσιων εσόδων έως και την 31η Δεκεμβρίου 2027.

– Επεκτείνεται χρονικά έως και το 2025 η πρόβλεψη για την καταγραφή σε έναν κωδικό του προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

– Το ΤΑΙΠΕΔ αποκτά τη δυνατότητα να κάνει τοποθετήσεις στο Χρηματιστήριο με τους όρους και κανόνες, που ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις, κυρίως ως προς τη διασφάλιση της αξίας των μετοχών.

– Το ΤΑΙΠΕΔ αναθέτει σε Τράπεζα ή Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΕΠΕΥ) την αποτίμηση κινητών αξιών που πρόκειται να αξιοποιήσει, για να βρεθεί το δίκαιο και εύλογο τίμημα.

– Εκσυγχρονίζεται και επιταχύνεται η διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο για αγοραπωλησίες κινητών αξιών του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία είναι απαραίτητη σε συναλλαγές στο Χρηματιστήριο αξίας άνω των 1.700.000 ευρώ. Ο έλεγχος γίνεται κατ’ αρχήν σε προγενέστερα στάδια της συναλλαγής και ολοκληρώνεται εντός 48 ωρών μετά από τη συμφωνία ως προς ύψος του τιμήματος.

Τι προβλέπει η ενσωμάτωση της Οδηγίας 2021/54

Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο αφορούν σε εισόδημα που αποκτάται από διασυνοριακές και μη δραστηριότητες στους εξής κλάδους:

α) μίσθωση ακίνητης περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων κατοικίας και εμπορικών ακινήτων, καθώς και κάθε άλλης ακίνητης περιουσίας και χώρων στάθμευσης,
β) Προσωπική Υπηρεσία,
γ) πώληση Αγαθών,
δ) μίσθωση οποιουδήποτε μέσου μεταφοράς.

Στόχος είναι ο εντοπισμός αδήλωτων εισοδημάτων και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής από τις συναλλαγές που διεξάγονται μέσω ψηφιακών πλατφορμών καθώς τα δεδομένα που θα συλλέγονται από τις πλατφόρμες θα χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση και την επιβολή κάθε είδους φόρων, δασμών ή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρές κυρώσεις, πέρα από τις ποινές που ήδη προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για τις άλλες πιθανές φορολογικές παραβάσεις:

α) τόσο για τις πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται (μεταξύ άλλων αναστολή δραστηριότητας και πρόστιμα έως 500.000 ευρώ, καθώς και διακοπή πρόσβασης στις πλατφόρμες που δεν συνεργάζονται),
β) όσο και για τους χρήστες που δεν δηλώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία στις πλατφόρμες (κλείσιμο του λογαριασμού τους στην πλατφόρμα, παρακράτηση πληρωμών).

Ειδικότερα, οι νέες διατάξεις προβλέπουν:

Αυτόματη ανταλλαγή δεδομένων για τις συναλλαγές αυτές με τις φορολογικές αρχές των χωρών της ΕΕ, προκειμένου να διασταυρώνονται με τις δηλώσεις που υποβάλλουν οι φορολογούμενοι ως προς το εισόδημα από τις πλατφόρμες. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν όνομα, διεύθυνση, ΑΦΜ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού του πωλητή, το εισόδημα που εισπράχθηκε, προμήθειες, αμοιβές και φόροι που καταβλήθηκαν, διεύθυνση ακινήτου, ημέρες μίσθωσης κ.ά.

– Δυνατότητα κοινών ή / και ταυτόχρονων ελέγχων από περισσότερες φορολογικές αρχές. Ρητά παρέχεται το δικαίωμα σε υπαλλήλους ξένων φορολογικών αρχών να εξετάζουν φακέλους και να κάνουν συνεντεύξεις στην Ελλάδα και αντίστοιχα δικαιώματα για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο εξωτερικό.

– Ποινές για τις πλατφόρμες που δεν υποβάλλουν πληροφορίες ή υποβάλλουν ανακριβείς-ελλιπείς πληροφορίες, δεν συνεργάζονται με τη φορολογική διοίκηση κλπ. Τα πρόστιμα ξεκινούν από 100 ευρώ ανά περίπτωση και φθάνουν σωρευτικά έως 500.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής σε διάστημα πενταετίας τα πρόστιμα διπλασιάζονται (έως 1 εκατ.) ενώ αν εντοπιστεί παράβαση για τρίτη φορά, ανεξάρτητα από το χρόνο τέλεσής της, τα πρόστιμα τετραπλασιάζονται. Για έλλειψη συνεργασίας επιβάλλεται επιπλέον διακοπή της πρόσβασης στους ιστοτόπους των ψηφιακών πλατφορμών.

– Κλείσιμο του λογαριασμού και παρακράτηση των πληρωμών για τους πωλητές που δεν παρέχουν τα απαιτούμενα στοιχεία στις πλατφόρμες.

Σημειώνεται ότι από το πεδίο εφαρμογής του νόμου εξαιρούνται:

– Οι επιχειρήσεις/πωλητές που διεξάγουν λιγότερες από 30 συναλλαγές ετησίως μέσω της πλατφόρμας, από τις οποίες εισέπραξαν λιγότερα από 2.000 ευρώ.

– Στον τομέα της μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, οι επιχειρήσεις που διεξάγουν περισσότερες από 2.000 συναλλαγές ετησίως μέσω της πλατφόρμας προκειμένου, όπως αναφέρεται στο κείμενο της Οδηγίας, να αποφευχθούν περιττές δαπάνες συμμόρφωσης των πωλητών που ασχολούνται με την ενοικίαση ακινήτων, όπως οι αλυσίδες ξενοδοχείων ή οι ταξιδιωτικοί πράκτορες.
Ρυθμίσεις για τη λειτουργία και διασύνδεση των POS με την ΑΑΔΕ

Με το ίδιο νομοσχέδιο, ενόψει της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, θεσπίζεται υποχρέωση των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών μέσω κάρτας να συμμορφώνονται προς τις απαιτήσεις λειτουργίας και διασύνδεσης των POS με την ΑΑΔΕ και, αντίστοιχα, των επιχειρήσεων να χρησιμοποιούν POS που πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές. Προβλέπεται η υποβολή δήλωσης συμμόρφωσης από την πλευρά των παρόχων, η οποία θα δημοσιοποιείται στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Η μη υποβολή της δήλωσης συνεπάγεται την παύση νόμιμης λειτουργίας των POS, καθώς και πρόστιμα έως 200.000 ευρώ για τους παρόχους και έως 10.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ακατάλληλα POS.

Η υιοθέτηση των τεχνικών αυτών ρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και την επίτευξη των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Εντάσσονται δε στο συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων με σκοπό την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.


Read More »
Φοροδιαφυγή: Στη Βουλή το νομοσχέδιο – Τι προβλέπει Φοροδιαφυγή: Στη Βουλή το νομοσχέδιο – Τι προβλέπει Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας : Η μεγαλύτερη τεχνολογική συλλογή σε Ελλάδα και Βαλκάνια

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας : Η μεγαλύτερη τεχνολογική συλλογή σε Ελλάδα και ΒαλκάνιαΗλεκτρονικοί υπολογιστές 50+ ετών, γραφομηχανές ,ένα αυτοκίνητο Ford μοντέλο Τ, φωτογραφικές μηχανές και μηχανές προβολής για κινηματογράφους, οι κεφαλές γεωτρυπάνων που πρώτες γεύτηκαν ελληνικό πετρέλαιο και εκατοντάδες ακόμη μοναδικά τεχνολογικά συλλεκτικά αντικείμενα ορισμένα από τα οποία μπορεί να δει κανείς στους χώρους του ΚΔΕΜΤ ΝΟΗΣΙΣ, αποτελούν τον ανεκτίμητο θησαυρό του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας.

Η πλούσια συλλογή που θεωρείται η μεγαλύτερη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στα Βαλκάνια βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος της αποθηκευμένη στο βιομηχανικό κτίριο της πρώην ΕΤΒΑ στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας και Αντιπρόεδρος του ΚΔΜΤ ΝΟΗΣΙΣ Γιώργος Λ. Βλαχογιάννης φιλοδοξεί να μετατρέψει τον χώρο στο πρώτο Αποθετήριο Τεχνολογικού Πολιτισμού των Βαλκανίων και αξιοποιώντας τις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών να δώσει τη δυνατότητα ψηφιακής επίσκεψης των φυσικών εκθεμάτων σε όλο τον κόσμο.

Το 1978 μια ομάδα εμπνευσμένων θεσσαλονικέων με αγάπη για την Τεχνολογία και την Επιστήμη δημιουργούν το Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης προσφέροντας στο κοινό αρχικά τις προσωπικές τους συλλογές από ηλεκτρονικές συσκευές. Γρήγορα η πρωτοβουλία έγινε γνωστή οι συλλογές εμπλουτίστηκαν και μεγάλες εταιρείες της χώρας παραχωρούσαν τεχνολογικό εξοπλισμό που αντικαθιστούσαν σταδιακά με καινούργιο.

Στοιχεία της τεχνολογικής, βιομηχανικής και επιχειρηματικής ιστορίας της χώρας καταγράφονται και διαφυλάσσονται εδώ και δεκαετίες στο Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας ονομασία με την οποία είναι πλέον γνωστό το Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

« Από το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας (πρώην Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης) που μέχρι σήμερα στεγάζει τη συλλογή του σε κτίριο της πρώην ΕΤΒΑ στη Σίνδο , δημιουργήθηκε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.Το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας παραχώρησε το 80% των συλλογών του αλλά και σημαντική οικονομική υποστήριξη για τη δημιουργία του ΚΔΕΜΤ ΝΟΗΣΙΣ», επισημαίνει ο ΓιώργοςΒλαχογιάννης Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΔΕΜΤ ΝΟΗΣΙΣ και Πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας

Σήμερα σε ειδικές προθήκες στους χώρους του ΝΟΗΣΙΣ και στις μόνιμες εκθέσεις του μπορεί να δει κανείς ένα μικρό μέρος αυτών των συλλογών όπως για παράδειγμα τα πρώτα γεωτρύπανα που χρησιμοποιήθηκαν στον Πρίνο για την εξόρυξη πετρελαίου, ενώ σε ειδικό χώρο στο φουαγιέ του Κέντρου έχουν συγκεντρωθεί μερικά από τα αντιπροσωπευτικά εκθέματα της συλλογής.

Οι δεσμοί του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας με το ΚΔΜΤ ΝΟΗΣΙΣ είναι ισχυροί. Τρία άτομα από το 11μελές ΔΣ του ΚΔΜΤ ΝΟΗΣΙΣ είναι ταυτόχρονα μέλη και στο Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας, ενώ ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΔΜΤ ΝΟΗΣΙΣ Γιώργος Λ. Βλαχογιάννης είναι Πρόεδρος στο Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας.

Όπως τονίζει ο ίδιος «στόχος μας είναι να ρίξουμε περισσότερο φως στα αντικείμενα της συλλογής και να παρέχουμε μια μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης του κοινού για την τεχνολογική εξέλιξη ,την ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας και τεχνολογίας, αλλά και την ιστορία της πόλης μας και των ανθρώπων της. Επειδή τα εκθέματα προέρχονται από δωρεές ιδιωτών και επιχειρήσεων διηγούνται το κάθε ένα από αυτά μια ιστορία συνυφασμένη με την ίδια την σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης, της ευρύτερης περιοχής, την εξέλιξη της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Για τους παλαιότερους είναι εκθέματα που ξυπνούν μνήμες και συγκινούν, για τους νεότερους αποτελούν μία ακόμη αφορμή για ενημέρωση και για σύνδεση με το παρελθόν και την ιστορία μας. Σκοπεύουμε να εκθέσουμε μόνιμα μέρος των συλλογών αυτών και να διοργανώσουμε κινητές εκθέσεις που θα περιοδεύουν και σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τα αντικείμενα αυτά είναι ένα παράθυρο για να γνωρίσει κάποιος το παρελθόν και ταυτόχρονα μία ευκαιρία για να στοχασθεί το παρόν και να οραματισθεί το μέλλον του. Αυτή η διάσταση αυξάνει ολοένα την αξία της αν αναλογισθεί κανείς τι προσδοκά η ανθρωπότητα από την επιστήμη και την τεχνολογία.

Ακόμη και το κτίριο όπου έχουν αποθηκευτεί οι συλλογές του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς αποτελεί μέρος της Βιομηχανικής Κληρονομιάς της περιοχής και εντάσσεται στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης που αναπτύσσεται στη Δυτική είσοδο της πόλης.

«Υπάρχει άμεση ανάγκη να επισκευαστεί το κτίριο όπου φυλάσσονται τα τεχνολογικά αντικείμενα. Εμείς ως ΔΣ το τελευταίο διάστημα ανακαινίσαμε κάποιους χώρους. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε στον συγκεκριμένο χώρο το πρώτο Αποθετήριο Τεχνολογικού Πολιτισμού στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα και να παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό εναλλακτικούς τρόπους επίσκεψης στις συλλογές του, αξιοποιώντας την χρήση τεχνολογικών μέσων όπως drones που θα κάνουν εξατομικευμένες ξεναγήσεις. Στόχος μας είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τις συλλογές του Μουσείου που αποτελούν ένα «ζωντανό βιβλίο» μικρών και μεγάλων επιτευγμάτων», λέει ο κ. Βλαχογιάννης.

Το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας παρουσιάζει στο περίπτερο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ τεχνολογικά εκθέματα των συλλογών του που αποτελούν μέρος της περιοδικής Έκθεσης Connected που έχει φιλοξενηθεί στο ΚΔΜΤ ΝΟΗΣΙΣ.

Τις δράσεις του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας υποστηρίζουν το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υφυπουργείο Εσωτερικών τομέας Μακεδονίας Θράκης.
Read More »
Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας : Η μεγαλύτερη τεχνολογική συλλογή σε Ελλάδα και Βαλκάνια Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας : Η μεγαλύτερη τεχνολογική συλλογή σε Ελλάδα και Βαλκάνια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

ΕΕ: Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
ΕΕ: Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες


Από σήμερα υπόκεινται σε ενισχυμένες υποχρεώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι γίγαντες του διαδικτύου, οι οποίες θα στοχεύουν στην διαφάνεια και την καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου με κίνδυνο βαριών προστίμων, με βάση μια νέα νομοθεσία που δεν έχει κάτι αντίστοιχο σε όλο τον κόσμο.


Η Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (Digital Services Act – DSA, στα αγγλικά) επιβάλλεται στο εξής στα 19 μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες αγορών και μηχανές αναζήτησης, μεταξύ των οποίων οι Google, YouTube, Amazon, Facebook, Instagram, X (πρώην Twitter) ή το TikTok.

Οι επιχειρήσεις αυτές, η κάθε μία από τις οποίες καταμετρά περισσότερους από 45 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην ΕΕ, υποβάλλονται σε αυτούς τους περιορισμούς προκειμένου να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση, το μίσος στο διαδίκτυο, η παιδική πορνογραφία ή ακόμη η πλαστογραφία, και όλα αυτά υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η 25η Αυγούστου αποτελεί μια σημαντική καμπή. Οι χρήστες του διαδικτύου, στο εξής, θα επωφεληθούν μιας αυξημένης προστασίας, αλλά και ελέγχου και αυξημένων επιλογών» έγραψε στην πλατφόρμα X ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, διαβεβαιώνοντας πως η DSA είναι επίσης «εδώ για να προστατεύσει την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε αυθαίρετες αποφάσεις».

Οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμα που φθάνουν το 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών του ομίλου τους και, ως μέσο τελευταίας καταφυγής, σε περίπτωση επαναλαμβανόμενης σοβαρής παραβίασης, με προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στην ΕΕ.

Οι πλατφόρμες θα πρέπει κυρίως να προτείνουν στους χρήστες ένα εργαλείο που θα επισημαίνει με εύκολο τρόπο το παράνομο περιεχόμενο –όπως ορίζεται στην εθνική νομοθεσία ή σε ευρωπαϊκά κείμενα- και στη συνέχεια να το αποσύρουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να υποβάλλονται σε ετήσιο ανεξάρτητο λογιστικό έλεγχο προκειμένου να επιβεβαιώνεται ότι εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.


Οι πλατφόρμες αγορών θα πρέπει να μπορούν να εντοπίζουν τους πωλητές, ώστε να μειωθούν οι απάτες.
Read More »
ΕΕ: Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες ΕΕ: Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ


Πρόκειται για την ανάπλαση της πλατείας «Χασίλη» στην πόλη των Φιλιατών και την ανάπλαση της πλατείας της Κοινότητας Λεπτοκαρυάς.

Προϋπολογισμός μελέτης 287.000,00 €.

Ανάδοχος: Κ/ΞΙΑ ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΚΕΛΕΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Χρηματοδότηση: ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Τα έργα θα ολοκληρωθούν εντός του Φθινοπώρου.Read More »
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Τέσσερις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Τέσσερις συλλήψεις στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 52, 57, 29 και 40 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας για παράβαση του άρθρου 30 παρ.1 του Ν.4251/2014 (Υποχρεώσεις μεταφορέων), του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν.4251/2014 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων) και του άρθρου 83 παρ. του Ν.3386/05(Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 52χρονος, ο 57χρονος και ο 29χρονος ως οδηγός, συνοδηγός και συνεπιβάτης αντίστοιχα, μετέφεραν από κοινού με Ι.Χ.Ε. τον 40χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα

Read More »
Τέσσερις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Τέσσερις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: αίτημα στην ΑΑΔΕ για την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Βασίλης Γιόγιακας: αίτημα στην ΑΑΔΕ για την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου ΜαυροματίουΤην 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου όλο τον χρόνο ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. της Α.Α.Δ.Ε..

 Στην επιστολή σημειώνεται ότι από το Τελωνείο Μαυροματίου διέρχεται σημαντικό τμήμα της εμπορευματικής κίνησης από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με κατεύθυνση προς την Αλβανία ενώ τα τελευταία χρόνια οι διελεύσεις επιβατών, οχημάτων και φορτίων εμφανίζουν αυξητική τάση.

 Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι την περίοδο από 1/6/2023 έως και 24/8/2023 ο αριθμός των αφιξοαναχωρήσεων μέσω του Τελωνείου Μαυροματίου αναλογεί στο 60% των αφιξοαναχωρήσεων που καταγράφηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα στο 24ωρης λειτουργίας Τελωνείο Κακαβιάς Ιωαννίνων.

 Ο βουλευτής Θεσπρωτίας επισημαίνει ότι η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι απαραίτητη προκειμένου να ανταποκριθεί και στη ροή της κίνησης από τον αντίστοιχο - εκσυγχρονισμένο - σταθμό της Αλβανίας.

Για το ίδιο θέμα εξάλλου ο Βασίλης Γιόγιακας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Προϊστάμενο του Τελωνείου Μαυροματίου Κωνσταντίνο Παππά και τον Διοικητή του Διαβατηριακού Ελέγχου Μαυροματίου Ιωάννη Κατσούλα.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: αίτημα στην ΑΑΔΕ για την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου Βασίλης Γιόγιακας: αίτημα στην ΑΑΔΕ για την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Πρέβεζα με περίστροφο

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός στην Πρέβεζα με περίστροφο


Συνελήφθη χθες (24-08-2023) το βράδυ στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο κατηγορούμενος κατείχε στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε:

· περίστροφο μάρκας SMITH & WESSON,

· 12 φυσίγγια και

· πλαστικό τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.


Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός στην Πρέβεζα με περίστροφο Συνελήφθη αλλοδαπός στην Πρέβεζα με περίστροφο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Σύλληψη φυγόποινης στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023

 Σύλληψη φυγόποινης στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς


Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου με ποινή φυλάκισης (10) μηνών για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας» και «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».
Read More »
Σύλληψη φυγόποινης στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς  Σύλληψη φυγόποινης στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης


Συνελήφθη χθες (24-08-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι, όπως διαπιστώθηκε, λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάνοντας χρήση μουσικής, η ένταση της οποίας υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Ακίνητα: Μεταβιβάσεις «εξπρές» από 1η Νοεμβρίου - Σε λειτουργία ο Ηλεκτρονικός Φάκελος

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Ακίνητα: Μεταβιβάσεις «εξπρές» από 1η Νοεμβρίου - Σε λειτουργία ο Ηλεκτρονικός ΦάκελοςΟριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που θέλουν να αγοράσουν ή να μεταβιβάσουν ακίνητο μπαίνει από την 1η Νοεμβρίου, όπου ο Ηλεκτρονικός Φάκελος τίθεται σε πλήρη λειτουργία.

Ο συμβολαιογράφος μέσα από την νέα ψηφιακή εφαρμογή θα μπορεί να αντλεί όλα τα απαραίτητα έγραφα του ακινήτου που πρόκειται να μεταβιβαστεί. Συγκεκριμένα θα περιέχονται όλα εκείνα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και τα έγγραφα του ακινήτου από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΑΑΔΕ, Κτηματολόγιο, Τεχνικό Επιμελητήριο, ΕΦΚΑ).

Βασική επιδίωξη των Αρχών είναι οι μεταβιβάσεις να ολοκληρώνονται σε διάστημα 2-3 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα ήδη λειτουργεί πιλοτικά προκειμένου να διαπιστωθούν και να εντοπισθούν προβλήματα έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν πριν την 1η Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση που το ακίνητο που ενδιαφέρει είναι κτηματογραφημένο και τακτοποιημένο, θα μπορεί ο συμβολαιογράφος να αντλήσει όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα τα οποία αφορούν το ακίνητο, αυτόματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Read More »
Ακίνητα: Μεταβιβάσεις «εξπρές» από 1η Νοεμβρίου - Σε λειτουργία ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακίνητα: Μεταβιβάσεις «εξπρές» από 1η Νοεμβρίου - Σε λειτουργία ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Ενεργειακή Αναβάθμιση τριών (3) σχολικών κτιρίων στο Δήμο Πωγωνίου

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Ενεργειακή Αναβάθμιση τριών (3) σχολικών κτιρίων στο Δήμο ΠωγωνίουΕγκρίθηκε στο 1ο στάδιο η Ενεργειακή Αναβάθμιση τριών (3) σχολικών κτιρίων στο Δήμο Πωγωνίου μέσω του προγράμματος «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Πρόκειται για το Δημοτικό σχολείο Καλπακίου, το Δημοτικό σχολείο Παρακαλάμου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Δολιανών. Τα κτίρια επιλέχθηκαν με βάση τη χρήση τους και το κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης σύμφωνα με το Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Ο προϋπολογισμός της πράξης που εγκρίθηκε ανέρχεται στα 388.758,38€ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πωγωνίου έχει υποβάλει επίσης ακόμα μία αίτηση προς ένταξη που αφορά σε δημοτικά κτίρια, η οποία επίσης αναμένεται να εγκριθεί το επόμενο διάστημα. 

Η πρόταση αφορά πέντε (5) δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα: το Δημαρχείο Καλπακίου, το κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας Καλπακίου, το πρώην Δημαρχείο Παρακαλάμου, το πρώην Δημαρχείο Δελβινακίου και το πρώην Δημαρχείο Κεφαλοβρύσου.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από πόρους του ιδίου και πόρους προερχόμενους από δανειακή σύμβαση μεταξύ αυτού και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πιο χρησιμοποιημένων κτιρίων του Δήμου Πωγωνίου μέσω εργασιών που αφορούν κυρίως σε εξωτερική θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση του κεντρικού συστήματος θέρμανσης, αναβάθμιση συστήματος φωτισμού και τέλος εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Read More »
Ενεργειακή Αναβάθμιση τριών (3) σχολικών κτιρίων στο Δήμο Πωγωνίου Ενεργειακή Αναβάθμιση τριών (3) σχολικών κτιρίων στο Δήμο Πωγωνίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Ο ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας, με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και το ΠΑΚΠΠΟ συνδιοργανώνουν το 1ο τουρνουά Beach Volley 3on3 μικτών ομάδων ενηλίκων και K17 στο νέο γήπεδο Beach Volley.

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Ο ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας, με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και το ΠΑΚΠΠΟ συνδιοργανώνουν το 1ο τουρνουά Beach Volley 3on3 μικτών ομάδων ενηλίκων και K17 στο νέο γήπεδο Beach Volley.Read More »
Ο ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας, με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και το ΠΑΚΠΠΟ συνδιοργανώνουν το 1ο τουρνουά Beach Volley 3on3 μικτών ομάδων ενηλίκων και K17 στο νέο γήπεδο Beach Volley. Ο ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας, με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και το ΠΑΚΠΠΟ συνδιοργανώνουν το 1ο τουρνουά Beach Volley 3on3 μικτών ομάδων ενηλίκων και K17 στο νέο γήπεδο Beach Volley. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα


Κύριες εργασίες:
• Πωλήσεις προϊόντων τεχνολογίας.
• Τεχνική υποστήριξη

Επιθυμητά προσόντα:
• Ευχάριστος χαρακτήρας και ικανότητες επικοινωνίας.
• Τεχνικές γνώσεις Τεχνολογίας

Τι προσφέρουμε:
• Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.
• Εκπαίδευση, καθοδήγηση και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης.
• Μηνιαίο μισθό με πλήρεις απολαβές, ασφάλιση και επιπλέον πακέτο αμοιβών bonus.

Αποστολή βιογραφικών στο telecom@vrgroup.gr ή παράδοση στο κατάστημα MULTIRAMA-NOVA Ηγουμενίτσας στην οδό Φ.Μιχαλά 10 Γωνία.

Read More »
Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Μοναδική προσφορά για φοιτητές από την NRG

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Μοναδική προσφορά για φοιτητές από την NRGΕίσαι φοιτητής;
Μια ξέγνοιαστη περίοδος σε περιμένει.
Γι' αυτό κι εμείς φροντίζουμε να είμαστε δίπλα σου σε αυτό το σημαντικό βήμα.
Σου προσφέρουμε ακόμα φθηνότερο ρεύμα και κάνουμε ακόμη πιο ξέγνοιαστη την δική σου φοιτητική εμπειρία, αλλά και...των γονιών σου! 😉
Μην σπαταλάς την φοιτητική σου nrg!!! Αναλαμβάνουμε εμείς, εξ ολοκλήρου, όποια διαδικασία χρειάζεται για τη παροχή σου, αποδεσμεύοντάς σε από κάθε χρονοβόρα διαδικασία!

📌Επικοινωνησε μαζί μας ή επισκέψου μας στο κατάστημα για ένα 𝝙𝝮𝝦𝝚𝝖𝝢 ενημερωτικό ραντεβού.
📍Σουλίου 1, Πλατεία Δημαρχείου.
George Verbis Επίσημος Συνεργάτης nrg - Σύμβουλος Ενέργειας 
📱 6974613977
📱 6993236888
📱 6909023040
☎️ 2665 100324
💻gverbis.nrgprovider@gmail.com
Read More »
Μοναδική προσφορά για φοιτητές από την NRG Μοναδική προσφορά για φοιτητές από την NRG Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό


Ανώνυμη εμπορική εταιρεία με έδρα την Ηγουμενίτσα αναζητά να προσλάβει για την στελέχωση των τμημάτων της τις παρακάτω ειδικότητες: 
1) Βοηθό λογιστή 
2) Γραμματειακή υποστήριξη με γνώση η/υ 
3) Οδηγός Γ´ κατηγορίας θέσεις μόνιμης απασχόλησης και ικανοποιητικές απολαβές. 

Αποστολή βιογραφικών 
Τηλ. Επικοινωνίας 2665027571
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς Παργανάς

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς ΠαργανάςΤο φροντιστήριο Μαθηματικών ΠΑΡΓΑΝΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ξεκινησε τη λειτουργία του στο κεντρικότερο σημείο της Ηγουμενίτσας, στην πλατεία Δημαρχειου. 
Δημιουργησαμε ενα ευχάριστο περιβάλλον διδασκαλιας, σε εναν ολικα ανακαινισμενο χώρο, για μαθητές ολων των τάξεων της δευτεροβαθμιας εκπαίδευσης.
Ο Παργανας Λουκας, πτυχιούχος μαθηματικός της Σχολης Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με διδακτική εμπειρία 17 ετών, αναλαμβάνει προσωπικά σε ολιγομελή τμήματα τη διδασκαλία των μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ. 
Εγγυόμαστε τη σωστη διδασκαλία των μαθηματικών με υπομονή και επιμονή καθως επίσης και τη σωστη προετοιμασία των μαθητων για τις απαιτητικές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Έναρξη εγγραφών 21 Αυγούστου.
Καθημερινα 9:00-13:00 και 17:30-20:00

Ελευθεριας 1 Πλατεία Δημαρχειου Ηγουμενίτσα
Εναρξη μαθημάτων 4 Σεπτεμβρίου
Τηλεφωνα επικοινωνίας 2665103203 και 6948785203.
Read More »
Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς Παργανάς Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς Παργανάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

ΕΕΤΑΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
ΕΕΤΑΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ


Το "Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών", αφορά παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας και παιδιά & άτομα με αναπηρία και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε.

Ολοκληρώθηκε στις 22Αυγούστου 2023 η επεξεργασία των αιτήσεων και των ενστάσεων για χορήγηση vouchers, και τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή των οριστικών αποτελεσμάτων θα είναι δυνατή με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του /της αιτούσας/αιτούντα, ως ακολούθως:
 23/8/2023για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0,1,2
 24/8/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν και σε 3,4,5, και
 25/8/2023 για όλα τα ΑΦΜ

Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που αναγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί, ο αριθμός των έγκυρων αιτήσεων των παιδιών ανήλθε σε 237.253.

Ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους όλες οι αιτήσεις με πλήρη φάκελο που αφορούσαν παιδιά προσχολικής ηλικίας (Βρέφη και προ-νήπια), καθώς και παιδιά και ΑμεΑ.

Περίοδος αναφοράς
Περίοδος 2022 - 2023
Περίοδος 2023 - 2024

Κατηγορία παιδιού
Αριθμός αιτήσεων
Αριθμός voucher
Αριθμός αιτήσεων
Αριθμός voucher

(Α1) ΒΡΕΦΗ
53.741
46.158
53.298
53.298

(Α2) ΠΡΟ -ΝΗΠΙΑ
57.047
64.630
54.366
54.366

(Β3)ΠΡΟ-ΝΗΠΙΑ μεαναπηρία
47
47
62
62

(Γ) ΠΑΙΔΙΑ 5 – 12 ΕΤΩΝ σε ΚΔΑΠ
134.007
49.770
119.308
56.735

(Δ)ΠΑΙΔΙΑ & ΑΜΕΑ σε ΚΔΑΠΑμεΑ
8.920
8.920
10.219
10.219

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ:
253.762
169.525
237.253
174.680

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος για την περίοδο 2023-2024 ανέρχεται σε 341.200.000 ευρώ, αυξημένο πλέον των 10 εκατομμυρίων σε σχέση με την περσινή περίοδο 2022-2023 και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, από εθνικούς πόρους (ΠΔΕ) και από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Read More »
ΕΕΤΑΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΕΤΑΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Τμήματα αγροτών στα Επιμελητήρια της χώρας

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Τμήματα αγροτών στα Επιμελητήρια της χώραςΜε στόχο την υλοποίηση της εντολής του πρωθυπουργού, να οπλισθεί ο αγροτικός κόσμος με το ισχυρότερο όπλο που μπορεί να έχει στη διάθεσή του, τις γνώσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι προωθούνται οι διαδικασίες για τη δημιουργία Τμημάτων Αγροτών στα Επιμελητήρια της χώρας.

Στο πλαίσιο των επαφών της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους φορέων του αγροτικού κόσμου, ο Λευτέρης Αυγενάκης προήδρευσε σε σύσκεψη που έγινε με εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων στο Επιμελητήριο Τρικάλων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Θανάσης Λιούτας, οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Κώστας Μπαγινέτας και Γιώργος Στρατάκος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Μιχαλάκης, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Βασίλης Γιαγιάκος.

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, βασική συνιστώσα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να λειτουργήσουν τα Αγροτικά Τμήματα σε κάθε Επιμελητήριο. Επίσης με τη λειτουργία Τμημάτων Αγροτών στα Επιμελητήρια, θα ξεκαθαρίσει ποιοι είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες και ποιοι όχι. Ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει συζήτηση για το ζήτημα αυτό με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, όπου διαπίστωσε, ότι το κλίμα, πλέον είναι διαφορετικό. Μέσω της συμμετοχής τους στα Επιμελητήρια οι αγρότες, εκτιμάται ότι θα αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και ενημέρωση για τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. «Όταν κάποιος έχει γνώσεις και πληροφορίες, μπορεί να κάνει θαύματα», είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν είναι υπουργείο επιδοτήσεων, αλλά υπουργείο που συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας μας.

Στη συνέχεια ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στις τέσσερις προτεραιότητες του υπουργείου:

– Την αύξηση, μέχρι το τέλος της τετραετίας, στους 60.000 των νέων που θα ενταχθούν με επιλογή τους και όχι από ανάγκη, στο αγροτικό επάγγελμα,

– Την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και κυρίως της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, μέσω του προγράμματος «Ύδωρ 2.0» ύψους 4 δις ευρώ. Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι θα εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο λειτουργίας των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ που είναι ίδιο από το 1958 και δεν εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες των αγροτών.

– Τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ με δικαιοσύνη και πλήρη διαφάνεια.

– Τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού του ΕΛΓΑ έως το τέλος του έτους, μέσα από διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους. Ο υπουργός τόνισε ότι ο Οργανισμός θα διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και θα υπάρχουν τρία επίπεδα ασφάλισης.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης είπε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ότι για την πρώτη οργανωμένη παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους φορέων του πρωτογενούς τομέα, επελέγη η Θεσσαλία. «Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά με τη συνεργασία όλων μπορούμε να τα επιλύσουμε», σημείωσε ο Διονύσης Σταμενίτης.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη σύντμηση του χρόνου για την καταβολή αποζημιώσεων μέσω της Κρατικής Αρωγής. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε την Περιφέρεια με αρδευτικά έργα, έργα αγροτικής οδοποιίας κλπ. Σχετικά με το πρόβλημα της άρδευσης του κάμπου έκανε αναφορά στο έργο του Αχελώου, λέγοντας: «Δεν είναι πολιτικό έργο. Είναι έργο ζωής. Η κλιματική αλλαγή απαιτεί να γίνει το έργο του Αχελώου. Η Θεσσαλία χρειάζεται νερό από τον Αχελώο, διαφορετικά θα έχει πρόβλημα». Ο Περιφερειάρχης εξήρε το ενδιαφέρον του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη Θεσσαλία.

Τα θέματα που ετέθησαν από τους αγρότες αφορούσαν τη μείωση του κόστους παραγωγής, την έλλειψη εργατών γης, την αγροτική οδοποιία, τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
Read More »
Τμήματα αγροτών στα Επιμελητήρια της χώρας Τμήματα αγροτών στα Επιμελητήρια της χώρας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Στα 11,6 εκ. ευρώ ο τζίρος καταλυμάτων και εστίασης στη Θεσπρωτία το δευτερο τρίμηνο

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023
Στα 11,6 εκ. ευρώ ο τζίρος καταλυμάτων και εστίασης στη Θεσπρωτία το δευτερο τρίμηνοΟ τουρισμός, τα καταλύματα και η εστίαση, αποτελούν πλέον νευραλγικό κομμάτι για την οικονομία της Ηπείρου. Οι δύο συγκεκριμένοι κλάδοι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους έκαναν τζίρο που πλησιάζει τα 78 εκατομμύρια και είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Στα 25 περίπου εκατομμύρια ανήλθε ο τζίρος των καταλυμάτων στην Ήπειρο κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σημαντικά αυξημένος σε σχέση με το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Στα 10 εκατομμύρια είναι ο τζίρος στο Νομό Ιωαννίνων αυξημένος κατά 25%, στα 10,2 εκατομμύρια στην Πρέβεζα αυξημένος κατά 23,6%, στα 4,3 εκατομμύρια στη Θεσπρωτία αυξημένος κατά 26,6% και στις 737 χιλιάδες στην Άρτα αυξημένος κατά 23,7%.

Στα 52 περίπου εκατομμύρια ανέρχεται για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ο τζίρος στον κλάδο της εστίασης για τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.

Την μερίδα του λέοντος έχει ο Νομός Ιωαννίνων με 28 περίπου εκατομμύρια και αύξηση 10% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς. Ακολουθεί ο Νομός Πρέβεζας με τζίρο στην εστίαση 12,3 εκατομμύρια και αύξηση 23,4%. Στο Νομό Θεσπρωτίας ο τζίρος ανήλθε στα 7,3 εκατομμύρια αυξημένος κατά 11,8% και τέλος στην Άρτα ο τζίρος έφτασε στα 5,9 εκατομμύρια αυξημένος κατά 14,7%.

Τα στοιχεία ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ο τζίρος στα καταλύματα και την εστίαση είναι αυξημένος σε ολόκληρη την χώρα.

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, που περιλαμβάνει τον Μάιο και τον Ιούνιο, στην Ήπειρο είχε ανοίξει ήδη ο θερινός τουρισμός, ειδικά για τους ξένους, κάτι που αποτυπώνεται στους υψηλούς τζίρους που καταγράφουν η Θεσπρωτία και περισσότερο η Πρέβεζα.


Read More »
Στα 11,6 εκ. ευρώ ο τζίρος καταλυμάτων και εστίασης στη Θεσπρωτία το δευτερο τρίμηνο Στα 11,6 εκ. ευρώ ο τζίρος καταλυμάτων και εστίασης στη Θεσπρωτία το δευτερο τρίμηνο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Σελίδες