https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος (ΒΙΝΤΕΟ) Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Τα κάλαντα τραγούδησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμίτσας στο Νοσοκομείο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Τα κάλαντα τραγούδησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμίτσας στο Νοσοκομείο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)


Παραδοσιακά κάλαντα τραγούδησαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμίτσας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και στους νοσηλευόμενους του Νοσοκομείο Φιλιατών, σήμερα το πρωί, ευχόμενοι σε όλους γρήγορη ανάρρωση και η νέα χρονιά να τους βρει όλους υγιείς στα σπίτια τους.


Read More »
Τα κάλαντα τραγούδησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμίτσας στο Νοσοκομείο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Τα κάλαντα τραγούδησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμίτσας στο Νοσοκομείο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Υπογράφηκαν για την Ήπειρο Επιχειρησιακά Προγράμματα ύψους 326 εκ. ευρώ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Υπογράφηκαν για την Ήπειρο Επιχειρησιακά Προγράμματα ύψους 326 εκ. ευρώ


Υπεγράφησαν τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ (περίοδος 2014-2020) που αφορούν τις 13 περιφέρειες της χώρας. Σε ό,τι αφορά την Ήπειρο, ο πίνακας των εγκεκριμένων επιχειρησιακών προγραμμάτων προβλέπει στο σύνολο της Κοινοτικής συνδρομής το ποσό των: 260.677.513,00 ευρώ και στο σύνολο της εκτίμησης για τη Δημόσια Δαπάνη το ποσό των: 325.846.891,25 ευρώ. 
 
Οι κλάδοι στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα είναι η βιομηχανία, ο τουρισμός, η ενέργεια και το αγρο-διατροφικό σύστημα. 
 
Τα προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 19 δισ. ευρώ για τις 13 περιφέρειες της χώρας που αναμένεται να ενισχύσουν την πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας και ήδη πήραν το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
 
Ταυτόχρονα η ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, του εφαρμοστικού νόμου για τη διαχείριση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, σημαίνει ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να υποδεχθεί και να αξιοποιήσει τους πόρους της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020. Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ανακοινώνει ότι υπεγράφησαν από τους αρμόδιους Επιτρόπους Περιφερειακής Πολιτικής και Κοινωνικών Υποθέσεων τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. 
 
Οι δύο Επίτροποι ενέκριναν το σύνολο των Προγραμμάτων που υπέβαλε η χώρα και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Συνοχής (Τ.Σ.). 
 
Οι κλάδοι στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα και αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην οικονομική μεγέθυνση είναι η βιομηχανία, ο τουρισμός, η ενέργεια και το αγρο-διατροφικό σύστημα. 
 
Άλλοι τομείς με ανοδική πορεία, όπως η έρευνα και η τεχνολογική ανάπτυξη, οι υδατοκαλλιέργειες, οι εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, η δημιουργική αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η σύγχρονη ελληνική δημιουργία, η φαρμακευτική βιομηχανία, η πληροφορική και οι επικοινωνίες, η διαχείριση των απορριμμάτων,το εμπόριο και οι υπηρεσίες εμπορευματικών μεταφορών επιδιώκεται επίσης να συμμετέχουν διακριτά στην ανάπτυξη. 
 
Επίσης, η εκπαίδευση και η διαρκής κατάρτιση αποτελούν εργαλεία μεταφοράς και διάχυσης γνώσεων και δεξιοτήτων,προσαρμογής στις απαιτήσεις του παγκόσμιου ανταγωνισμού και διαρκούς αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού. 
 
Τέλος, μια αποτελεσματική και αποδοτική δημόσια διοίκηση, βασισμένη στις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, θα στηρίξει σε σημαντικό βαθμό τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας προς το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα.
Read More »
Υπογράφηκαν για την Ήπειρο Επιχειρησιακά Προγράμματα ύψους 326 εκ. ευρώ  Υπογράφηκαν για την Ήπειρο Επιχειρησιακά Προγράμματα ύψους 326 εκ. ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Στο επόμενο βήμα των Πολιτιστικών Διαδρομών για τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου προχωρά το Σωματείο «Διάζωμα»

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Στο επόμενο βήμα των Πολιτιστικών Διαδρομών για τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου προχωρά το Σωματείο «Διάζωμα»


Μετά την ολοκλήρωση του χορηγικού φακέλου και για το Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης το σωματείο Διάζωμα προχωρά στην υλοποίηση του επόμενου βήματος των Πολιτιστικών Διαδρομών για τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. 
 
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» συνεισφέροντας έμπρακτα στην ανάδειξη των Θεάτρων της Κασσώπης και της Νικόπολης πρόκειται να αναθέσει τις απαιτούμενες μελέτες για την αποκατάστασή τους με χρήματα που συγκεντρώνονται στους «κουμπαράδες» (ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς) που έχει ανοίξει για τα δύο αυτά θέατρα. 
 
Το συνολικό κόστος της εκπόνησης των μελετών για τη Νικόπολη προϋπολογίζεται στις 200.000 ευρώ ενω για την Κασσώπη στις 75.000 ευρώ. 
 
Σύφμωνα με την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του Θεάτρου της Κασσώπης , τα πιο έντονα προβλήματα εμφανίζονται στον ανατολικό αναλημματικό τοίχο, ο οποίος παρουσιάζει σημαντική απόκλιση από την κατακόρυφο και το μεγαλύτερο τμήμα του έχει καταπέσει. . 
 
Στο κοίλο παρατηρείται έντονη μετακίνηση των εδωλίων, που ακολουθεί την κατωφέρεια του εδάφους προς την ορχήστρα, με μείωση της έντασης του φαινομένου όσο κανείς προσεγγίζει τον δυτικό αναλημματικό. 
 
Εμφανή είναι και τα ίχνη από την φθορά που προξένησαν οι κατά καιρούς καταπτώσεις βράχων. 
 
Η μελέτη αποκατάστασης και συνολικής ανάδειξης καθώς και οι υπόλοιπες μελέτες που προτείνεται να πραγματοποιηθούν θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα στατικότητας τους χώρου ενώ το χρονικό διάστημα υλοποίησή τους έχει ως ανώτατο όριο τους 8 μήνες.
Read More »
Στο επόμενο βήμα των Πολιτιστικών Διαδρομών για τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου προχωρά το Σωματείο «Διάζωμα»  Στο επόμενο βήμα των Πολιτιστικών Διαδρομών για τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου προχωρά το Σωματείο «Διάζωμα» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Του έσωσε την ζωή στην μέση του δρόμου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Του έσωσε την ζωή στην μέση του δρόμου


Τη ζωή ενός ηλικιωμένου έσωσε ένας άντρας σε περιστατικό που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 19:30, σε κεντρικό δρόμο της Πρέβεζας, στη συμβολή των οδών Αμβρακίας και Ειρήνης.

Σύμφωνα με το pamepreveza.gr, ο ηλικιωμένος άντρας σωριάστηκε στο πεζοδρόμιο ενώ περπατούσε, πιθανών έχοντας υποστεί ανακοπή.

Στο σημείο μαζεύτηκε πολύς κόσμος, καθώς και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διενεργούσαν ελέγχους στην περιοχή.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο, γιατί, όπως διαπιστώθηκε, ο ηλικιωμένος δεν είχε χάσει απλά τις αισθήσεις του, αλλά δεν είχε και σφυγμό.

Τις κρίσιμες στιγμές, ένας περαστικός χωρίς να χάσει στιγμή άρχισε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, διενεργώντας πρακτικές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και υποστήριξης.

Στο διάστημα έως ότου φτάσει το ΕΚΑΒ, ο ηλικιωμένος επανήλθε, χάρη στη βοήθεια του περαστικού.

Στην συνέχεια ανέλαβαν οι διασώστες.
Read More »
Του έσωσε την ζωή στην μέση του δρόμου  Του έσωσε την ζωή στην μέση του δρόμου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Αρκουδάκι διασχίζει το δρόμο και σκαρφαλώνει με ευκολία το συρματόπλεγμα (5 ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Αρκουδάκι διασχίζει το δρόμο και σκαρφαλώνει με ευκολία το συρματόπλεγμα (5 ΦΩΤΟ)


Αρκουδάκι διασχίζει το δρόμο μπροστά στα έκπληκτα μάτια των οδηγών και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία σκαρφαλώνει το συρματόπλεγμα και χάνεται στο δάσος. 
 
Ευτυχώς ήταν σε παρακλάδι της Εγνατίας, κοντά στο Μέτσοβο, όπου οι ταχύτητες είναι χαμηλές.
 
Δείτε τις φωτογραφίες του Γιάννη Τσιάλου: 
 

Read More »
Αρκουδάκι διασχίζει το δρόμο και σκαρφαλώνει με ευκολία το συρματόπλεγμα (5 ΦΩΤΟ) Αρκουδάκι διασχίζει το δρόμο και σκαρφαλώνει με ευκολία το συρματόπλεγμα (5 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας για την ποιότητα ζωής στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας για την ποιότητα ζωής στην Ηγουμενίτσα
Αγαπητοί συμπολίτες,
Η έρευνα ξεκίνησε στα πλαίσια του μαθήματος Marketing στο ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας και αντικειμενικό σκοπός της ήταν η εκμάθηση των εργαλείων του Marketing για την πλήρη κατανόηση της επιστήμης.
Μέσα από το μάθημα θελήσαμε να εφαρμόσουμε τα εργαλεία όχι για κάποιο προϊόν ή κάποια επιχειρηματικό σχέδιο αλλά για κάτι που ενδιαφέρει όλους μας την ποιότητα ζωής στην πόλη που ζούμε την Ηγουμενίτσα. Για τον λόγο αυτό σχεδιάσαμε την έρευνα έτσι ώστε τα αποτελέσματα να μας δώσουν ακριβή εικόνα για τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας έτσι ώστε να αυτές να ενημερώσουν τις αρχές για να φροντίσουν την ικανοποίηση τους.
Η έρευνα έγινε με τα πιο σύγχρονα εργαλεία του διαδικτύου και με την εγκυρότητα της μεγαλύτερης εταιρείας στο χώρο την Google ! Στο στατιστικό δείγμα των 410 συμμετοχών αναμέναμε ότι σαφώς δεν θα μπορούσαμε να πλησιάσουμε τις ηλιακές ομάδες οι οποίες δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο καθώς και τα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης !
Η έρευνα ήταν ανοιχτή για τρείς εβδομάδες και είχε την μεγαλύτερη προβολή από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (Εφημερίδες, web portals, facebook, twitter, google+ κ.α).
Θεωρούμε ότι ο αριθμός των συμμετοχών είναι ικανός να μας δώσει το δείγμα που χρειαζόμαστε για την επικαιροποίση των αποτελεσμάτων αφού σε αντίστοιχη έρευνα που έγινε στον Δήμο Πατρέων η συμμετοχή ήταν στους 250 έναντι της δικιάς μας στους 410 συμμετέχοντες.
Θελήσαμε για λόγους πρακτικούς να συλλέξουμε τις πληροφορίες με ανώνυμες συμμετοχές για την αντικειμενικότητα της έρευνας αλλά και με ένα μικρό κίνδυνο της πολλαπλής συμμετοχής από μεριάς χρηστών. Η σχετικά μεγάλη σε αριθμό ερωτήσεων αλλά και σε ένα πρωτογενή έλεγχο για παρόμοιες απαντήσεις μας έδωσε ένα δείγμα κοντά στο μηδέν οπότε και δεν υπήρχε η δυνατότητα εκτροπών των γενικών τάσεων στις απαντήσεις που από τις πρώτες 100 με 150 συμμετοχές υπήρξαν μικρές διακυμάνσεις και αποκλίσεις.
 Στην ανάλυση όπως θα περιγράφεται παρακάτω θα σχολιάσουμε τις πρωτογενείς απαντήσεις των συμμετεχόντων ενώ υπάρχει δυνατότητα λόγω του αρχείου καταγραφής να υπάρξουν πιο λεπτομερείς αναλύσεις ανά διαφορετική μεταβλητή σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά μοντέλα. Το πρωτογενές υλικό αυτό θα είναι στην διάθεση όλων  των αρμόδιων αρχών σε περίπτωση που θέλουν περαιτέρω αναλύσεις.
Οι δημογραφικές πληροφορίες που συλλέξαμε απεικονίζουν κατά μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα στην τοπική μας κοινωνία με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών να είναι από το αντρικό φύλλο ! Η ηλικία με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η ηλικία που πλήγεται σήμερα περισσότερο των 25 έως 44 με το 52% να έχουν δική τους οικογένεια με μέσο αριθμό 3 έως 4 άτομα.
Η υψηλή συμμετοχή σε επίπεδο σπουδών με αποφοίτους ΤΕΙ , ΑΕΙ και μεταπτυχιακό έφτασε το 61% ενώ μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπήρχε από επαγγελματίες και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα 49%. Το ποσοστό που δήλωσαν άνεργοι σε δύο ερωτήματα είναι στο μέσο πανελλήνιο αριθμό του 26% !
Η κρίση δυστυχώς προσανατολίζει το 58% να φύγει από την πόλη μας ασχέτως εάν το 61% έχει ιδιόκτητη κατοικία με το 79% να έχει οικονομικά προβλήματα και οικογενειακά εισοδήματα κάτω των 1499 € το 67%. Επίσης το 95% θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο η εύρεση εργασίας.
Μόνο το 9% δηλώνει ευχαριστημένος από την διαβίωση του στην Ηγουμενίτσα ενώ το 45% θεωρεί τον εαυτό του πολίτη της πόλης !
Μοιρασμένες είναι οι γνώμες σχετικά με το θέμα της παιδείας ενώ 2 στους 3 δεν είναι ικανοποιημένος από τις ιατρικές υπηρεσίες , κοινωνικής πρόνοιας κ.α
Τα μεγαλύτερα προβλήματα στην καθημερινότητα αναδεικνύουν από την έλλειψη επαρκών μέσων μαζικής μεταφοράς , τις ανύπαρκτες δημόσιες βιβλιοθήκες, τους δημόσιους χώρους τις παιδικές χαρές και την έλλειψη πρασίνου.
Η ανασφάλεια είναι ένας επίσης παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί με μικρότερα όμως ποσοστά σε θέματα βανδαλισμού και εγκληματικότητας.
Το κέντρο της Ηγουμενίτσας παίρνει την χαμηλότερη βαθμολογία αλλά και η εικόνα της πόλης έναντι των άλλων πρωτευουσών της Ηπείρου δεν χαίρει εκτίμησης με το 83% να την θεωρούν τουλάχιστον μέτρια και χαμηλές ελπίδες για βελτίωση τα επόμενα 10 χρόνια.
Προτεραιότητα σε θέματα εργασίας και τουριστικής ανάπτυξης θα πρέπει να δώσουν οι τοπικές αρχές ενώ πλήρης απογοήτευση υπάρχει σε θέματα πληροφόρησης όσο αφορά τον Δήμο μας.
Το 80% συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές αλλά είναι απογοητευμένος από τις πρακτικές και τους ίδιους τους τοπικούς πολιτικούς οι οποίοι έχουν αποξενωθεί από τα ενδιαφέροντα και ανάγκες του λαού !
Η ενημέρωση που υπάρχει δείχνει κυρίαρχο μέσο το διαδίκτυο και στην συνέχεια τον τοπικό τύπο ενώ σε μεγάλα ποσοστά κυμαίνεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο είτε στους ιδιωτικούς χώρους ή σε δημόσιους !
Στις διαφάνειες μπορείτε να δείτε με λεπτομέρεια όλες τις απαντήσεις και να βγάλετε από μεριάς σας τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με τα ερωτήματα που τέθηκαν.
Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο λεπτομερείς σε κάποια θέματα αλλά ο είδη μεγάλος αριθμός των ερωτήσεων (περίπου 110) θα ήταν αποτρεπτικός.
Ελπίζουμε η έρευνα μας να βάλει την βάση για μια πιο συστηματική προσπάθεια από μεριάς της πολιτείας για την εξεύρεση των αναγκών των πολιτών και την προσαρμογή των πολιτικών στα πραγματικά προβλήματα των πολλών και όχι των λίγων.
Σας ευχαριστώ
Με εκτίμηση
Νίκος Δάλλας


Read More »
Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας για την ποιότητα ζωής στην Ηγουμενίτσα Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας για την ποιότητα ζωής στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Τα έψαλαν στην Δήμαρχο Σουλίου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Τα έψαλαν στην Δήμαρχο Σουλίου


Η Δήμαρχος Σουλίου υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τους μικρούς μαθητές του Α' Νηπιαγωγείου Παραμυθιάς με τις δασκάλες τους όπου έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα . 
 
 
 
Αυτές τις γιορτές οι παιδικές φωνές να γίνουν κελάηδισμα στην ψυχή μας τα λαμπερά και χαρούμενα ματάκια τους να φωτίσουν τις ζωές μας και τα πανέμορφα χαμόγελα τους να μας χαρίσουν ευτυχία .
Read More »
Τα έψαλαν στην Δήμαρχο Σουλίου Τα έψαλαν στην Δήμαρχο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Θεσπρωτία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Θεσπρωτία
 


Χαμηλές είναι η θερμοκρασίες που επικρατούν και σήμερα στη Θεσπρωτία.

Σύμφωνα με τους σταθμούς του metar.gr αυτή την ώρα (09.30) οι θερμοκρασίες κυμαίνονται:

Μεγάλη προσοχή στους δρόμους....
Τσαμαντάς 3,1 °C.....
Ελευθεροχώρι Παραμυθιά 3,3 °C....
Ηγουμενίτσα-Μαυρούδι 5,4 °C 


Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ήπειρο σε πραγματικό χρόνο.

Read More »
Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Θεσπρωτία Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Αντωνίου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Αντωνίου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Αντωνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον στις 21 Δεκεμβρίου. 
 
 
Οι μικρότεροι μαθητές εντυπωσίασαν με την παράσταση και τα τραγουδάκια που είχαν ετοιμάσει και οι μεγαλύτεροι βραβεύτηκαν για τις επιτυχίες τους στις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας. 
 
 
 
Τα παιδιά με τη δημιουργικότητά τους πρόσφεραν κέφι και χαρά σε όλους τους παρευρισκόμενους. 
 
Ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και ευχόμαστε Χαρούμενα Χριστούγεννα και Υγεία, Αγάπη και Ευτυχία για το νέο έτος!!! 
 
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Αντωνίου Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Αντωνίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ STEP BY STEP ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ STEP BY STEP ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ STEP BY STEP THΣ BANH ΑΛΕΞΙΑΣ 28-12-2014 ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 ΩΡΑ 19:30 ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
Read More »
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ STEP BY STEP ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ STEP BY STEP ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Στήριξη ιδρυμάτων και φορέων από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ηπείρου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Στήριξη ιδρυμάτων και φορέων από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας ΗπείρουΣυμπαραστάτης στο έργο και στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, που αναπτύσσουν Ιδρύματα κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, στάθηκε για μια ακόμη χρονιά το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ης Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα για την ενίσχυση των συσσιτίων διέθεσε είδη διατροφής στους εξής φορείς:
· Γηροκομείο Ζωσιμαδών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων
· Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης
· Γηροκομείο Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης
· Γηροκομείο Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας
· Κέντρο Πρόνοιας Ηπείρου για τις ανάγκες του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας

Επίσης στα ενοριακά συσσίτια:
Ι.Ν Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων
Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αγοράς Ιωαννίνων
Ιερά Μονή Δουραχάνης


Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω χορηγούς για τις προσφορές τους:
 
-ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ Ιωαννίνων Α.Ε (ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ)
- Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός "ΠΙΝΔΟΣ"
-Super Market «LIDL ΗELLAS @ ΣΙΑ Ο.Ε» ( κατάστημα Ανατολής)
-Μύλοι Ιωαννίνων «ο Νεομάρτυς Γεώργιος» –Ζωγράφου Τσομπανίδη Υιοί Ο.Ε.

Από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης διατέθηκε επίσης σημαντική ποσότητα ρουχισμού, σχολικού υλικού και παιχνιδιών- τα είχαν προσφερθεί από τους «Εθελοντές του Κόσμου» και την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης - στους:
- Δήμους Αρταίων, Κόνιτσας, Πωγωνίου, Ζηρού και Φιλιατών για τα κοινωνικά τους καταστήματα και την ενίσχυση οικογενειών με οικονομική αδυναμία.
- Ενορίες Ρωμανού, Καλπακίου, Αρίστης και Αγ. Νικολάου Κοπάνων για την υποστήριξη οικογενειών με μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.
-Σε συλλόγους οι οποίοι πραγματοποιούν εθελοντικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Άλλες δράσεις
Επίσης σε συνεργασία με το εθελοντικό σωματείο «Άρτος- Δράση» που δραστηριοποιείται και στην περιοχή μας, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των σχολικών μονάδων της Ηπείρου, η οποία ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου στα πλαίσια της Ημέρας Εθελοντισμού. Με την θετική ανταπόκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και πολλών σχολικών μονάδων, υπήρξε σημαντική και συγκινητική συμμετοχή και εξασφαλίστηκε ποσότητα τροφίμων και ειδών υγιεινής με τα οποία ενισχύθηκαν:

-50 οικογένειες που υποστηρίζει η ανωτέρω οργάνωση στο Νομό Ιωαννίνων.
-Το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας και η εκκλησιαστική εστία του Δήμου Ηγουμενίτσας, για τις κοινωνικές τους δράσεις, με την συμβολή της Π. Ε. Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
-Η Ιερά Μητρόπολη Άρτας για τις ανάγκες των οικογενειών που υποστηρίζονται από αυτή με την συμβολή της Π. Ε. Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αντίστοιχες δράσεις αναπτύχθηκαν επίσης από την Π.Ε. Άρτας. Σε οικογένειες των Δήμων Γ. Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, διανεμήθηκαν με τη συνεργασία των Δήμων, του Κ.Υ. Καλεντίνης, και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας τρόφιμα μακράς διαρκείας. Τα είδη συγκεντρώθηκαν από τα Δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στις δράσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλοβάτου, Κορφοβουνίου και το Λύκειο Ανέζας, καθώς επίσης και από υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Επίσης η βιομηχανία ΙΟΝ, συμμετέχοντας στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, πρόσφερε σοκολατοειδή και ζαχαρώδη προϊόντα για τη διανομή τους στο Πρότυπο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Αγία Θεοδώρα» του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Στην Π. Ε. Πρέβεζας συνεχίζεται η παροχή βοήθειας στις δοκιμαζόμενες από την κρίση οικογένειες από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Π. Ε. Πρέβεζας.

Από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, εκφράζονται ευχαριστίες προς όλους όσοι συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια και τις δράσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που είναι διαρκείς. Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, συνεχίζεται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου.
Read More »
Στήριξη ιδρυμάτων και φορέων από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ηπείρου Στήριξη ιδρυμάτων και φορέων από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Ευχές από τη ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Ευχές από τη ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας


Read More »
Ευχές από τη ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας Ευχές από τη ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ


Αποφάσεις για έργα που αφορούν σημαντικές δράσεις σε διάφορους τομείς έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα:

Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα εξής έργα της Π.Ε. Θεσπρωτίας
• Αποκατάσταση - επισκευή στηθαίων στο δρόμο Ηγουμενίτσα - Μαυρομάτι, εκατέρωθεν του φράγματος Καλαμά, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε..
• Βελτίωση – Αποκατάσταση τμημ. οδού προς οικισμό Μεταβυζαντινής Ουζντίνας (Οσδίνας) Πέντε Εκκλησιών Δήμου Σουλίου, προϋπολογισμού € 40.000. Ανάδοχος η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε..


Εγκρίθηκαν οι δημοπρατήσεις των έργων:
• Επισκευή συντήρηση διαμόρφωση κτιριακών Εγκαταστάσεων Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 500.000.
• Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Ν. Γεννεσίου της Θεοτόκου Βαριάδων, προϋπολογισμού 113.821,14 €.
• Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Ζερβού του Δήμου Ζηρού προϋπολογισμού € 15.000. (Eπαναδημοπρατείται επειδή ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος)
• Τεχνικά έργα στερέωσης ετοιμόρροπων ογκόλιθων ανάντη πρανούς της 5ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 30.000. (Eπαναδημοπρατείται επειδή ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος)

Μελέτη για την αντικατάσταση στεγών της Γαλακτοκομικής Σχολής
Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε πίστωση 9.850 ευρώ για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την σύνταξη στατικής μελέτης αντικατάστασης των στεγών των κτιρίων της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Κτηματογράφηση στην περιοχή Σκλίβανη - Πηγάδια
Με άλλη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην ανάθεση εκτέλεσης των εργασιών για την συλλογή στοιχείων κτηματογράφησης – κτηματολογικού πίνακα του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού Σκλίβανη – Πηγάδια» προϋπολογισμού € 20.000.
Read More »
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Τρόφιμα στις άπορες οικογένειες της Θεσπρωτίας από το περιφερειακό τμήμα Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Τρόφιμα στις άπορες οικογένειες της Θεσπρωτίας από το περιφερειακό τμήμα Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας


Με την δύναμη των εθελοντών μας κατορθώσαμε και φέτος να προσφέρουμε στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και στην εξομάλυνση των δύσκολων στιγμών των συνανθρώπων μας. 
 
Με την στήριξη της ανθρώπινης κοινωνίας της Θεσπρωτίας, των μαθητών και των δασκάλων των Δημοτικών Σχολείων του Νομού μας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας καθώς και την μεγάλη βοήθεια του Συλλόγου Αποφοίτων Μητροπολιτικού Οικοτροφείου Παραμυθιάς, κατορθώσαμε να μοιράσουμε τρόφιμα στις άπορες οικογένειες της Θεσπρωτίας. 
 
Με πολύ χαρά οι Εθελόντριες επισκέφτηκαν τα ιδρύματα του Νομού Θεσπρωτίας και η παρουσία τους έδωσε κουράγιο στους ανθρώπους.
 
Οι ευχές και τα γλυκά για Καλά Χριστούγεννα ήταν βάλσαμο στις καρδιές τους αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι οι Άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού δεν ξεχνούν όσους οι συνθήκες της ζωής δεν τους επιτρέπουν να έχουν δίπλα τους αγαπημένα τους πρόσωπα! 
 
Καλούμε όλους να έρθουν κοντά μας και να ενταχθούν στην Ερυθροσταυρίτικη οικογένεια μας. 
 
Η γνώση ,η επιμόρφωση και η ικανοποίηση από την Εθελοντική προσφορά, θα είναι αυτό που θα γεμίσει τις καρδιές τους.
Read More »
Τρόφιμα στις άπορες οικογένειες της Θεσπρωτίας από το περιφερειακό τμήμα Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας Τρόφιμα στις άπορες οικογένειες της Θεσπρωτίας από το περιφερειακό τμήμα Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα, εχτές (23.12.2014) μετά τα μεσάνυχτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 ετών, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου ενώ επιπρόσθετα σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Ευχές του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Ευχές του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» 
 
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό
του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»
Σας Εύχονται
Καλά Χριστούγεννα
Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος
με Αισιοδοξία, Αγάπη και Αλληλεγγύη


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Μητσέλος Σπυρίδων
Read More »
Ευχές του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» Ευχές του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Απογραφή του πληθυσμού του Όρνιου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Απογραφή του πληθυσμού του Όρνιου


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ορνιθολόγοι και εθελοντές με σύμμαχο τον καλό καιρό σταθήκανε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Π.Γ.Δ.Μ. και της Σερβίας με θέα τις πλαγιές και τα βράχια, όπου συνήθως βρίσκουν καταφύγιο τα Όρνια όταν βραδιάζει, για να καταγράψουν τον πληθυσμό τους στα νότια και κεντρικά Βαλκάνια.

Σκοπός της απογραφής ήταν να προσδιοριστεί ο συνολικός αριθμός των Όρνιων στα Βαλκάνια, η ηλικιακή δομή του πληθυσμού και οι κύριες απειλές για το είδος.
 
Η διασυνοριακή καταγραφή των Όρνιων διοργανώθηκε από τη Βουλγαρική Εταιρεία για την Προστασία των Πτηνών (BSPB) σε συνεργασία με 14 άλλες οργανώσεις προστασίας της φύσης και ινστιτούτα, μεταξύ των οποίων και ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά.
 
Στην Ελλάδα, επιλέχτηκαν 9 σημεία κουρνιάσματος, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων καταγράφηκε στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, στη θέση «Ικίκαγια», όπου παρατηρήθηκαν 65 άτομα.
 
Η συστηματική παρακολούθηση του είδους στα Βαλκάνια, φανερώνει μείωση στην Ελλάδα και τη Π.Γ.Δ.Μ. και σταδιακή αύξηση στη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Κροατία.

Τα Όρη Παραμυθιάς αποτελούν παρόλα αυτά σημαντικό βιώσιμο θύλακα για το όρνιο στην Δυτική Ελλάδα και στη Ήπειρο.
 
Το όρνιο (Gyps fulvus) είναι είδος γύπα, επιδημητικό στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Τρέφεται με ψοφίμια κτηνοτροφικών ζώων μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους και προτιμά κυρίως τα μαλακά μέρη των νεκρών ζώων, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα εντόσθια. Για το λόγο αυτό, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στην παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων η οποία έρχεται να προστεθεί σε πληθώρα άλλων απειλών που αντιμετωπίζει το είδος.
Read More »
Απογραφή του πληθυσμού του Όρνιου  Απογραφή του πληθυσμού του Όρνιου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου
 
 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 23Δεκεμβρίου 2014, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των υπαλλήλων στην Περιφέρεια Ηπείρου, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας .

Την γιορτινή ατμόσφαιρα συμπλήρωσε το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ιωαννίνων.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση αυτής της γιορτής.

Χρόνια Πολλά σε όλους και καλές γιορτές.
Read More »
Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 27 κιλά κάνναβης

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 27 κιλά κάνναβης
 
 
Εχτές (23-12-2014) το πρωί, στο 50ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (Χάνι Δελβινακίου), μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 22 και 17 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, σήμερα το πρωί εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος δράστης με συνοδηγό την 17χρονη και μετά από έρευνα βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών (16) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -27- κιλών και -100- γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 27 κιλά κάνναβης Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 27 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1