Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Θεσπρωτία.

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2020
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Θεσπρωτία.


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Θεσπρωτία.
Συγκεκριμένα, στις 15.13 το μεσημέρι, σημειώθηκε σεισμική δόνηση με ένταση 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο το χωριό Σκάνδαλο του δήμου Σουλίου και εστιακό βάθος 7,3 χιλιομέτρων.
Ο σεισμός είχε μικρή ένταση, ωστόσο έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας και εντάσσεται στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής. 
Read More »
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Θεσπρωτία. Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Θεσπρωτία. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 01, 2020 Rating: 5

Αλματώδης η αύξηση του κορωνοϊού στην Ελλάδα με 110 νέα κρούσματα

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2020
Αλματώδης η αύξηση του κορωνοϊού στην Ελλάδα με 110 νέα κρούσματα


Συνολικά 110 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Σάββατο 1 Αυγούστου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου.

Παράλληλα, 10 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ δεν έχουν καταγραφεί νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Aναλυτικότερα:
- εννέα κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- τρία εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
- δεκαεννέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
-τριάντα επτά κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, *δέκα εκ των οποίων σχετίζονται με έναν γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσ/κης*. 
-είκοσι τρία κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, *σχετιζόμενα με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων*.
-Έξι κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα πέντε εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο.
-Τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
-Τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. 
-Δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας. 
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας. 
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 
Σήμερα ανακοινώνουμε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Αλματώδης η αύξηση του κορωνοϊού στην Ελλάδα με 110 νέα κρούσματα Αλματώδης η αύξηση του κορωνοϊού στην Ελλάδα με 110 νέα κρούσματα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 01, 2020 Rating: 5

Σελίδες