https://picasion.com/

Πέντε συλλήψεις φυγόποινων από την Αστυνομία

Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015
Πέντε συλλήψεις φυγόποινων από την Αστυνομία
 

Συνελήφθησαν, χθές και προχθές, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Άρτας, πέντε φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

Προχθές (07-04-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης (22) ετών και (8) μηνών, για Φοροδιαφυγή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εισφορών και δημόσιων εσόδων.
Προχθές (07-04-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης (7) μηνών, για κλοπή.
Προχθές (07-04-2015) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο στην χώρα μας. Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης (5) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Προχθές (07-04-2015) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης (10) μηνών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τέλος, συνελήφθη, χθες (08-04-2015) το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, φυγόποινος.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στο σημείο εισόδου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 30χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης δέκα (10) μηνών, για σωματικές βλάβες από αμέλεια.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Read More »
Πέντε συλλήψεις φυγόποινων από την Αστυνομία Πέντε συλλήψεις φυγόποινων από την Αστυνομία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015 Rating: 5

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ηγουμενίσας και Παραμυθιάς για τη ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ

Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ηγουμενίσας και Παραμυθιάς για τη ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ


ΠΡΟΣ: -ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


κ. Υπουργέ


Η κυβέρνηση, αντικατέστησε, πρόσφατα, την προηγούμενη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, νομοθετώντας μια νέα, αποτυχημένη εξ’ ίσου, κατά τη γνώμη μας.

Δυστυχώς κι αυτή τη φορά προωθήσατε μια ρύθμιση που έχει χαρακτήρα, άμεσα εισπρακτικό, εμπλέκοντας εκτός των άλλων τις εργοδοτικές οφειλές προς το ΙΚΑ με τις οφειλές αυτασφάλισης προς τον ΟΑΕΕ.

Επίσης, δεν λάβατε υπόψη σας τις προτάσεις που κάνουν καιρό τώρα οι συνδικαλιστικοί φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών κι ειδικά τα πρωτοβάθμια όργανα που έρχονται αντιμέτωπα, καθημερινά, με το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά ούτε και τις προεκλογικές σας θέσεις.

Συγκεκριμένα, δεν λάβατε υπόψη την τρέχουσα οικονομική κατάσταση των συναδέλφων, τις, παράνομα, υψηλές εισφορές και χρεώσεις του ΟΑΕΕ, καθώς και την προοπτική της μακροπρόθεσμης «βιωσιμότητας» του Οργανισμού.

Αν, όμως, η κυβέρνηση ήθελε να δώσει λύση στο πρόβλημα και να εντάξει τη συντριπτική πλειονότητα των 400.000 ανασφάλιστων στον ΟΑΕΕ, έπρεπε να προχωρήσει σε τομές που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε. Όφειλε να αντιληφθεί το πρόβλημα του χρέους, καθώς οι συνάδελφοι δεν χρωστούν, μόνο, στον ΟΑΕΕ. Μπορεί να χρωστούν στην Εφορία, στις τράπεζες, σε προμηθευτές. Άρα χρειάζεται συνολική πρόταση για τις οφειλές και τη σχέση των ασφαλισμένων με το Ταμείο τους.

Το βασικό σημείο είναι η αδυναμία των ασφαλισμένων να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες εισφορές. Αυτή είναι η αιτία που φτάσαμε στο συντριπτικό ποσοστό του 50% να έχουν οφειλές, ενώ όσο παραμένουν υψηλές, θα προστίθενται συνεχώς νέοι ανασφάλιστοι. Μάλιστα, οι εισφορές παραμένουν αμετάβλητες από το 2009, έπειτα από μια τετραετία, 2005-09, συνεχών αυξήσεων. Τα τελευταία πέντε χρόνια, όμως, το εισόδημα των συναδέλφων συρρικνώθηκε κατά 30% - 40% κι είναι εντελώς παράλογο κι αντισυνταγματικό οι εισφορές να μην έχουν ακολουθήσει αντίστοιχη πτωτική πορεία.

Σε σχέση, τώρα με τα χρέη, θεωρούμε πως είναι αδύνατο οι οφειλέτες να καταφέρουν να ανταποκριθούν, για τα επόμενα χρόνια στις δόσεις και στις τρέχουσες εισφορές. Αυτό θα έπρεπε να είναι κατανοητό από μια κυβέρνηση που ζει στη μέγγενη του δημόσιου χρέους και των τρεχουσών υποχρεώσεων. Το «πάγωμα» των χρεών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση των εμπόρων, βιοτεχνών, επαγγελματιών.

Σε αυτά τα χρέη, δε, προστίθενται τα ποσά που αφορούν στον κλάδο υγείας, ενώ οι οφειλέτες δεν είχαν θεωρημένα βιβλιάρια υγείας, άρα δεν βάρυναν τον ΟΑΕΕ με τέτοιες δαπάνες, καθώς κι εξοντωτικές προσαυξήσεις και πρόστιμα. Η κλιμακωτή, δε, μείωση αυτών των προσαυξήσεων ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων, μόνο απορίες προκαλεί, σχετικά με τη σκοπιμότητα της ρύθμισης. Αν η κυβέρνηση ήθελε να επανεντάξει τους ανασφάλιστους στον ΟΑΕΕ, έστω με τη διαδικασία των δόσεων, θα έπρεπε να επιλέξει ρύθμιση με τις περισσότερες δυνατές δόσεις και με ολοκληρωτική διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων.

Σε ότι αφορά στη μείωση κατά τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες, δεν μπορεί να δώσει πραγματική ανάσα και χρειάζεται μια γενναία απόφαση για ελεύθερη επιλογή κατηγορίας.

Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ γνωρίζουν ότι η σύνταξή τους εξαρτάται από το ύψος των εισφορών. Συνεπώς, αν τους δοθεί η δυνατότητα, είναι βέβαιο ότι, μόλις ανακτήσουν το εισόδημά τους, θα επιδιώξουν να πληρώσουν τα χρέη τους και να ανέλθουν στην κλίμακα των ασφαλιστικών κατηγοριών.

Συμπερασματικά, πιστεύουμε ότι σύντομα κι αυτή η ρύθμιση θα αποβεί αναποτελεσματική και ταυτόχρονα, θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για τους συναδέλφους και τη σωτηρία του ΟΑΕΕ.

Σας καλούμε, λοιπόν, με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, να αποδεχτείτε άμεσα τα 5+1 σημεία που προτείνουμε, για τη σταθεροποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, την άμεση επανένταξη 350.000 περίπου ανασφάλιστων στον ΟΑΕΕ και τη σταδιακή αύξηση των εσόδων του:

1. Όλες οι οφειλές να κεφαλαιοποιηθούν (παγώσουν).

2. Να διαγραφούν τα χρέη του κλάδου υγείας και οι επιβαρύνσεις σε αυτά.

3. Να διαγραφούν, επίσης, όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις επί του αρχικού κεφαλαίου και να υπολογιστεί επιτόκιο 1%.

4. Να μειωθούν άμεσα οι τρέχουσες εισφορές κατά 30% - 35%.

5. Να επιτραπεί η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας.

6. Μετά από τα παραπάνω και αφού, ο ασφαλισμένος θα μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες εισφορές, να του δίνεται η δυνατότητα να πληρώνει μηνιαία, αν το επιθυμεί, μέρος του κεφαλαιοποιημένου χρέους του, με ποσό που ο ίδιος θα αποφασίζει – έστω και 50€ το μήνα.

Αργά ή γρήγορα και καθώς η κατάσταση θα επιδεινώνεται, προσθέτοντας νέους ανασφάλιστους, θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Ελπίζουμε να μην είναι πολύ αργά και να μην έχετε αναλωθεί κι εσείς στις προτεινόμενες «λύσεις» των δανειστών που είναι η μείωση των συντάξεων, οι κατασχέσεις και οι άμεσα εισπρακτικές λογικές.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ:

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΡΜΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΥΡΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΞΩΝ
Read More »
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ηγουμενίσας και Παραμυθιάς για τη ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ηγουμενίσας και Παραμυθιάς για τη ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015 Rating: 5

Έρχονται 15.000 προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και αυτοδιοίκηση

Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015
Έρχονται 15.000 προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και αυτοδιοίκηση
 

Περίπου 15.000 προσλήψεις, προγραμματισμένες και προϋπολογισμένες, θα πραγματοποιηθούν εντός του 2015 στην υγεία, την παιδεία, την αυτοδιοίκηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης.

Στις παραπάνω προσλήψεις θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι περίπου 3.900 επαναπροσλήψεις των απολυμένων, λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου, που θα συζητηθεί, όπως αναμένεται, αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Μάλιστα, από την πλευρά του, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, επεσήμανε την αποφασιστικότητα να προχωρήσει η κυβέρνηση τις αλλαγές στο δημόσιο, απέναντι στην έντονη κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γράφοντας στο λογαριασμό του, στο Twitter, χαρακτηριστικά «ο νόμος θα ψηφιστεί το συντομότερο, θέλουν δεν θέλουν οι απολογητές του μνημονίου. Και τη Μ. Πέμπτη στη Βουλή θα δούμε ποιος θα φυγομαχήσει…».

Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί, ότι με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δεν μονιμοποιούνται άμεσα οι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), όπως είχε εξαγγείλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η σχετική διάταξη που είχε περιληφθεί στο αρχικό σχέδιο νόμου αφαιρέθηκε από το τελικό κείμενο, που κατατέθηκε στη Βουλή και αντικαταστάθηκε με τη δυνατότητα που δίνεται στους υπαλλήλους ΙΔΑΧ να καταλάβουν, μέσω κινητικότητας, θέσεις μόνιμου προσωπικού.
Read More »
Έρχονται 15.000 προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και αυτοδιοίκηση  Έρχονται 15.000 προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και αυτοδιοίκηση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015 Rating: 5

Απάντηση της ΕΠΣ Θεσπρωτίας στο Σούλι Παραμυθιάς για τις επιχορηγήσεις ποδοσφαιρικών σωματείων

Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015
Απάντηση της ΕΠΣ Θεσπρωτίας στο Σούλι Παραμυθιάς για τις επιχορηγήσεις ποδοσφαιρικών σωματείων


Κύριε Πρόεδρε,

Διάβασα με μεγάλη προσοχή την επιστολή σας. Παρά το γεγονός ότι το κεντρικό σας ερώτημα είναι το εύλογο αίτημά σας να ενημερωθούν άμεσα τα σωματεία σχετικά με τις επιχορηγήσεις, ωστόσο φροντίσατε εντέχνως πλην σαφώς να υπονοήσετε και άλλα πράγματα τα οποία αφήνω να τα αξιολογήσουν όσοι διαβάσουν την επιστολή σας. Άλλωστε η κοινοποίηση της επιστολής σας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν ακόμα την παραλάβουμε σαν άμεσοι αποδέκτες είναι ηλίου φαεινότερο ότι επιδιώκει άλλους σκοπούς.

Σας ενημερώνω, λοιπόν, με απαντητική επιστολή, με επίσημο έγγραφο, ενυπόγραφο, με αριθμό πρωτοκόλλου και με την σφραγίδα της Ένωσης, κάτι που παραλείψατε – όχι τυχαία πλέον- και σε αυτήν την επιστολή σας που πιο πολύ έχει το χαρακτήρα δελτίου τύπου.

Κατ΄ αρχήν, όπως ήταν γνωστό τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2014 υπήρξε απόφαση του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Ανδριανού, να δοθούν σε δέκα πέντε (15) αναγνωρισμένα σωματεία μας από εξακόσια (600,00) € κάτι που συμφωνούμε απόλυτα ότι θα ήταν ένα καλό βοήθημα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε εδώ και πολλά χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι οι πάντες εκείνη την εποχή (Μ.Μ.Ε, εφημερίδες και παράγοντες ) θεωρούσαν σίγουρη την εκταμίευση και ότι πολύ σύντομα θα ερχόντουσαν στα σωματεία και μάλιστα μέσω ΕΠΣ, εντούτοις αυτά τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ.

Η επίσημη ενημέρωση που είχαμε από την ΕΠΟ, βάσει και των σχετικών εγγράφων που είναι στη διάθεσή σας, ήταν πως οι επιχορηγήσεις έπρεπε να είχαν δοθεί γιατί υπήρχε φορολογική ενημερότητα.

Ο τότε και ο νυν Υφυπουργός Αθλητισμού ισχυρίζονται ότι εκείνη η φορολογική ενημερότητα ενώ είχε δοθεί από αναρμόδια ΔΟΥ δεν ίσχυε.

Η ΕΠΟ εξέλαβε αυτόν τον ισχυρισμό ως δικαιολογία για την μη εκταμίευση των επιχορηγήσεων την στιγμή που είχε καταβάλει στο Δημόσιο Ταμείο όλα τα οφειλόμενα.

Από τα παραπάνω προκύπτουν δύο ερωτήματα: Πρώτον αν υπήρχε άλλος τρόπος να σταλούν οι επιχορηγήσεις και δεύτερον ποιος ευθύνεται για τη μη καταβολή των επιχορηγήσεων.

Πιστεύω ότι ο τότε Υφυπουργός μπορούσε και έπρεπε να στείλει απ΄ ευθείας την επιχορήγηση στα σωματεία και όσο για το ποιος ευθύνεται θα μας ήταν πολύ χρήσιμο μιας και το θέμα είναι νομικό να μας λέγατε εσείς ως έγκριτος νομικός –δικηγόρος- την άποψή σας.

Ας ελπίσουμε ότι έστω και τα μισά περίπου χρήματα που μας έταξε τώρα ο Γ.Γ.Αθλητισμού να δοθούν σύντομα.

Επειδή όμως χρησιμοποιήσατε τα περί μυστικοπάθειας, σιωπής και στρουθοκαμηλισμού και προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια σας πληροφορώ και τα εξής:

1) Με την ενημέρωση του Σεπτεμβρίου του 2014 είχα προσθέσει επί πλέον κάτι που πιθανόν να αγνοείτε-ελπίζω όχι σκόπιμα-ότι μαζί με αυτή την απόφαση –η οποία είναι στη διάθεσή σας- υπήρχε και επιχορήγηση προς τις Ενώσεις και ότι το ποσό που αντιστοιχούσε στην Ένωσή μας ήταν περίπου 4.300,00 € αντί να το διαθέσουμε για την κάλυψη των αναγκών της Ένωσης θα το μοιράζαμε εξ΄ ίσου στα σωματεία δηλαδή από διακόσια (200,00) € για κάθε σωματείο,

2) Σας ενημερώνω ότι πλέον οι επιχορηγήσεις της Γ.Γ.Αθλητισμού προς την Ένωση έχουν μειωθεί στο ένα πέμπτο των τακτικών επιχορηγήσεων και καλούμαστε να καλύψουμε τα λειτουργικά μας έξοδα από άλλες πηγές και από το αποθεματικό μας,

3) Μήπως ξεχνάτε ότι την ημέρα εκείνη του Σεπτεμβρίου του 2014, προκειμένου να συμβάλουμε λίγο στο πρόβλημά σας, ανακοινώσαμε ότι επιχορηγούμε όλα τα σωματεία με 300,00 € τα οποία και πήρατε και ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο παρελθόν;

4) Μήπως ξεχνάτε ότι εδώ και οκτώ χρόνια δεν πληρώνετε παράβολα συμμετοχής στα πρωταθλήματα και κύπελλα;

5) Μήπως δεν βλέπετε ότι έχουμε από τα μικρότερα εξοδολόγια στην Ελλάδα και ότι η Ένωσή μας καλύπτει τα καύσιμα των διαιτητών;

6) Μήπως ξεχνάτε ότι όταν παραλάβαμε την Διοίκηση της Ένωσης και σύμφωνα με πόρισμα της Εξελεγκτικής Επιτροπής υπήρχε χρέος στην Ένωση άνω των 45.000,00 € και ότι σήμερα έχουμε μια ασφαλή στα οικονομικά Ένωση, σύγχρονη, με πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό και ανθρώπινο πρόσωπο, με πλήρη λογιστικό σύστημα, έτοιμοι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε και προπάντων με πλήρη διαφάνεια;

Με όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν θα ήθελα να σας κουράσω, θα περίμενα τουλάχιστον, αντί να εκφράζεσθε –για ποιον λόγο άραγε- με αυτό τον τρόπο, για ένα θέμα που δεν έχουμε καμιά ευθύνη, να κάνετε και την αυτοκριτική σας, αντί να ισχυρίζεστε ότι για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι.

Διοικείτε επάξια έναν ιστορικό σύλλογο, εκπροσωπήσατε την Ένωσή μας στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις νομικές μας ανάγκες και τώρα που πλέον έχετε κατασταλάξει για το αν είμαστε ή δεν είμαστε ικανοί να διοικήσουμε την Ένωση, δεχθείτε τις καλύτερες ευχές για καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
Read More »
Απάντηση της ΕΠΣ Θεσπρωτίας στο Σούλι Παραμυθιάς για τις επιχορηγήσεις ποδοσφαιρικών σωματείων Απάντηση της ΕΠΣ Θεσπρωτίας στο Σούλι Παραμυθιάς για τις επιχορηγήσεις ποδοσφαιρικών σωματείων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015 Rating: 5

Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για την περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων

Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015
Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για την περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων


Στα πλαίσια της εφαρμογής του κανονισμού καθαριότητας αλλά και της προάσπισης της δημόσιας υγείας σας ενημερώνουμε ότι ο μόνος χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών είναι μέσα στους κάδους. Οποιαδήποτε απόρριψη σκουπιδιών εκτός των κάδων, τιμωρείται με το αντίστοιχο πρόστιμο όπως προβλέπει ο κανονισμός.

Επίσης Κλαριά, φύλλα ή χόρτα δεν επιτρέπονται στους κάδους ούτε πέριξ αυτών.

Σχετικά με τα ογκώδη αντικείμενα (όπως έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.) θα πρέπει να ενημερώνετε πρώτα στα τηλέφωνα 2665021150 και 2665022626 όπου θα σας δίνουν οδηγίες για το πότε θα περάσει το όχημα περισυλλογής.
Read More »
Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για την περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για την περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015 Rating: 5

147.199,78 ευρώ στους δήμους της Θεσπρωτίας για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων

Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015
147.199,78 ευρώ στους δήμους της Θεσπρωτίας για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων


Το ποσό των 1.057.283 ευρώ θα δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στους 18 δήμους της Ηπείρου, από τη 2η κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (2015) για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων. 
 
Τη σχετική απόφαση, που προβλέπει την καταβολή 25 εκ. ευρώ συνολικά για όλα τα σχολεία της χώρας, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Νίκος Βούτσης. 
 
Τα ποσά που θα δοθούν προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας θα δοθούν τα εξής ποσά:
  • ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: 92.063,24 ευρώ
  • ΣΟΥΛΙΟΥ: 35.551,05 ευρώ
  • ΦΙΛΙΑΤΩΝ: 19.585,49 ευρώ
Read More »
147.199,78 ευρώ στους δήμους της Θεσπρωτίας για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων 147.199,78 ευρώ στους δήμους της Θεσπρωτίας για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015 Rating: 5

Αναβιώνει και φέτος το ιδιαίτερο ταφικό έθιμο στο Γηρομέρι Φιλιατών

Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015
Αναβιώνει και φέτος το ιδιαίτερο ταφικό έθιμο στο Γηρομέρι ΦιλιατώνΣτη Θεσπρωτία, στο χωριό Γηρομέρι Φιλιατών αναβιώνει τη Δευτέρα του Πάσχα το μοναδικό ταφικό έθιμο στην Ελλάδα, που έχει ρίζες στις αρχές του 18ου αιώνα.

Αμέσως μετά την θεία λειτουργία στον ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο νεκροταφείο, κάτοικοι και συγγενείς νεκρών, πηγαίνουν με οργανοπαίχτες πάνω από τους τάφους. Οι συγγενείς του νεκρού, παραγγέλνουν το αγαπημένο τραγούδι του όσο ήταν στη ζωή, να ακουστεί πάνω από τον τάφο του. Με κλαρίνα, ντέφια, λαούτα και ακορντεόν, σπάει η νεκρική σιωπή και γιορτάζουν τη Λαμπρή, με τους δικούς τους ανθρώπους που έφυγαν.

Στη συνέχεια, όλοι όσοι βρίσκονται στο νεκροταφείο, στήνουν γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια και το έθιμο, συνεχίζεται από γενιά σε γενιά καθώς εκεί, βρίσκονται και τα παιδιά του χωριού.

Αυτή ακριβώς η μετάβαση από την λύπη στην χαρά είναι που κάνει το έθιμο ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Είστε όλοι καλεσμένοι την Κυριακή του Πάσχα στο πανηγύρι του χωριού, αλλά και την Δευτέρα του Πάσχα στο νεκροταφείο για παρακολουθήσετε την αναβίωση του εθίμου.
Read More »
Αναβιώνει και φέτος το ιδιαίτερο ταφικό έθιμο στο Γηρομέρι Φιλιατών Αναβιώνει και φέτος το ιδιαίτερο ταφικό έθιμο στο Γηρομέρι Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015 Rating: 5

Επίσπευση διαδικασιών για 6.000 προσλήψεις στην Υγεία

Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015
Επίσπευση διαδικασιών για 6.000 προσλήψεις στην Υγεία

Η επίσπευση των διαδικασιών για 6.000 προσλήψεις μέσα στο 2015 στον χώρο της Υγείας αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προαναγγείλει 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού μέχρι το τέλος του 2015. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν και η πρόσληψη άλλων 1.500 επικουρικών εργαζομένων, από τους οποίους οι 700 θα είναι γιατροί. Οι προσλήψεις αυτές θα πρέπει να γίνουν άμεσα και αφορούν στελέχωση δομών στα νησιά, στη Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσπρωτία, όπου και υπάρχουν επείγουσες ελλείψεις.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε επίσης η θητεία του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί σε περιοχές εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης να είναι διετής, από ετήσια που ισχύει σήμερα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζομένους να οργανώνουν καλύτερα τη ζωή τους.

Ακόμη, στην προκήρυξη των θέσεων εργασίας θα περιλαμβάνεται διατύπωση που λαμβάνει ως ισχυρό κριτήριο την εντοπιότητα ενός εργαζομένου. Θα προτιμώνται, δηλαδή, όσοι κατοικούν κοντά στις μονάδες Υγείας που θέλουν να υπηρετήσουν.

Επιπλέον, αποφασίσθηκε να δοθούν κίνητρα, όπως σίτιση -στέγαση σε γιατρούς, προκειμένου να πεισθούν και να μεταβούν να υπηρετήσουν στην παραμεθόριο.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και το ζήτημα των παραιτήσεων των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, αναζητείται νομική λύση για αυτούς που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αποφασίσει να αντικαταστήσει και αρνούνται να παραιτηθούν.

Άμεση προτεραιότητα, πάντως, θα δοθεί όπως συζητήθηκε, στις προσλήψεις προσωπικού για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με στόχο να ανοίξουν άμεσα 150 κλίνες σε ΜΕΘ και ΜΑΦ, οι οποίες ενώ υπάρχουν σε νοσοκομεία της χώρας παραμένουν κλειστές.

Όσον αφορά τους ανασφάλιστους, για τους οποίους ρωτήθηκαν μετά το τέλος της συνάντησης, οι υπουργοί έκαναν αναφορά σε δύο παλαιές αποφάσεις που έθεταν ως όριο τις 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για τη δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι με νέα ΚΥΑ το όριο αυτό μπορεί να αυξηθεί στις 12.000 ευρώ.
Read More »
Επίσπευση διαδικασιών για 6.000 προσλήψεις στην Υγεία  Επίσπευση διαδικασιών για 6.000 προσλήψεις στην Υγεία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015 Rating: 5

Δημοτικό πανηγύρι την Κυριακή του Πάσχα στο Μαργαρίτι

Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015
Δημοτικό πανηγύρι την Κυριακή του Πάσχα στο Μαργαρίτι


Ο αθλητικός σύλλογος Μαργαριτίου, διοργανώνει και σας καλεί, την Κυριακή του Πάσχα, στη μεγάλη δημοτική βραδιά.
Σε στεγασμένο και θερμαινόμενο χώρο, στο δημοτικό σχολείο του χωριού.
Θα σας διασκεδάσουν με το κλαρίνο τους ο Σταύρος Καψάλης και ο Μάκης Τσίκος και στο τραγούδι η Παγώνα Αθανασίου και ο Γιάννης Καψάλης.
 
Read More »
Δημοτικό πανηγύρι την Κυριακή του Πάσχα στο Μαργαρίτι Δημοτικό πανηγύρι την Κυριακή του Πάσχα στο Μαργαρίτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015 Rating: 5