Ηχηρότατη προειδοποίηση Χαρδαλιά για lockdown στα Γιάννενα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Ηχηρότατη προειδοποίηση Χαρδαλιά για lockdown στα Γιάννενα«Καμπανάκι» για το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στα Ιωάννινα, έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε πως μετά την Κοζάνη που πέρασε στο επίπεδο 4 υψηλού κινδύνου, και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους και της περιοχής της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αύριο θα μεταβεί με τους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Κοζάνης και μετά στα Γιάννενα, όπου θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και του συνεργάτες του.

Περαιτέρω επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας, σε μια επικίνδυνη φάση της πανδημίας και προσέθεσε ότι η ενεργοποίηση του επιπέδου του συναγερμού 4 για την Κοζάνη κρούει τον κώδωνα σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι στα Ιωάννινα, σήμερα - σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ - εντοπίστηκαν 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Read More »
Ηχηρότατη προειδοποίηση Χαρδαλιά για lockdown στα Γιάννενα Ηχηρότατη προειδοποίηση Χαρδαλιά για lockdown στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τα 2 θετικά κρούσματα σε ναυτικούς

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τα 2 θετικά κρούσματα σε ναυτικούςΗ διάγνωση κρουσμάτων του COVID-19 σε 2 μέλη του πληρώματος (και στην οικογένεια του ενός) σε πλοίο της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα επιβεβαιώνουν την ανάδειξη για την άμεση λήψη μέτρων σε ναυτεργάτες και επιβαίνοντες. 

Απαιτούμε, τον άμεσο υγειονομικό έλεγχο του πλοίου και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον έλεγχο, την πρόληψη και την προστασία των ναυτεργατών του πλοίου και των επιβατών που επιβιβάστηκαν αυτή την περίοδο. 

Απαιτούμε, η ναυτιλιακή εταιρεία, το υπουργείο ναυτιλίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε το καράβι να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων του, υλικά για την ατομική προστασία των ναυτεργατών, των επιβαινόντων, όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.α. 

Απαιτούμε πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλου του πληρώματος. 

Απαιτούμε αύξηση των δρομολογίων στην γραμμή Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα, για να μην παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού, αλλά και την άμεση πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την εύρυθμη λειτουργία των καραβιών.
Read More »
Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τα 2 θετικά κρούσματα σε ναυτικούς Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τα 2 θετικά κρούσματα σε ναυτικούς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Σε ναυτικό ανήκει το κρούσμα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020

Σε ναυτικό ανήκει το κρούσμα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ στη Θεσπρωτία

Σε ναυτικό, ο οποίος εργάζεται μαζί με το χθεσινό επιβεβαιωμένο θετικό δείγμα σε κορωνοϊό, ανήκει το κρούσμα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ στη Θεσπρωτία.

Υπενθυμίζεται πως και οι δύο εργάζονται σε πλοίο της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, και το σημερινό κρούσμα, είχε βρεθεί αρχικά θετικός στον κορωνοϊό με Rapid Test και σήμερα ήρθε η εργαστηριακή επιβεβαίωση του αποτελέσματος με μοριακό τεστ.  

Read More »
Σε ναυτικό ανήκει το κρούσμα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ στη Θεσπρωτία Σε ναυτικό ανήκει το κρούσμα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Αρνητικά όλα τα δείγματα από το ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Αρνητικά όλα τα δείγματα από το ΕΕΕΕΚ ΠαραμυθιάςΑρνητικά ήταν τα αποτελέσματα και από τα 18 δείγματα πού ελήφθησαν την Πέμπτη και που αφορούσαν το ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς, μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα

Tα 17 από αυτά ελήφθησαν στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς και το 1 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωάννινων.

Το ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς θα παραμένει κλειστό μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου, λόγω της ιδιαιτερότητας του και μετά από απόφαση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας
Read More »
Αρνητικά όλα τα δείγματα από το ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς Αρνητικά όλα τα δείγματα από το ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 31 στα Γιάννενα και 1 στην Πρέβεζα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 31 στα Γιάννενα και 1 στην ΠρέβεζαΑναλυτικά η γεωγραφική κατανομή
– (490) εγχώρια κρούσματα,
Συγκεκριμένα:
• 227 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής
• 63 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Αργολίδας
• 7 κρούσματα από Π.Ε. Αχαΐας
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Έβρου
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Εύβοιας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ηλείας
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 31 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Καβάλας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Καλύμνου
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Καρδίτσας
• 20 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Κέρκυρας
• 24 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Κορινθίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Κω
• 14 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Λήμνου
• 8 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Μεσσηνίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Μήλου
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Μυκόνου
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Νάξου
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Πρεβέζης
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ρεθύμνου
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Ροδόπης
• 9 κρούσματα από Π.Ε. Ρόδου
• 8 κρούσματα από Π.Ε. Σερρών
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Σποράδων
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Φλώρινας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Φωκίδας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Χαλκιδικής
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Χανίων
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Χίου
15 κρούσματα υπό διερεύνηση
Read More »
1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 31 στα Γιάννενα και 1 στην Πρέβεζα 1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 31 στα Γιάννενα και 1 στην Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Έκρηξη κρουσμάτων με 508 νέες περιπτώσεις Covid-19 σε 24 ώρες

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Έκρηξη κρουσμάτων με 508 νέες περιπτώσεις Covid-19 σε 24 ώρεςΣυνολικά 508 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 81 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 8 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 508 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24450, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3454 (14.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9893 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

81 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 255 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα. 184 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Έκρηξη κρουσμάτων με 508 νέες περιπτώσεις Covid-19 σε 24 ώρες Έκρηξη κρουσμάτων με 508 νέες περιπτώσεις Covid-19 σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςΚαλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει δια ζώσης - κεκλεισμένων των θυρών (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται στην αρ. εγκυκλίου 163/29-5-2020, προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 21 Οκτωβρίου 2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) με τα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Έγκριση νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2020. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Αναγνώριση της θυσίας των συμπολιτών μας Χρήστου Τσώνη και Χρήστου Πιτούλη που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και απόδοση τιμής. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 4ο 
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2020. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο 
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Γ’ τρίμηνο 2020. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 6ο 
Επιστροφή χρηματικών ποσών σε δημότες ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 7ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 290/2020 απόφασή της περί εξώδικου συμβιβασμού με Ελένη Παπαγεωργίου του Ευαγγέλου, για ιδιοκτησία της στα Σύβοτα λόγω εφαρμογής του σχεδίου πόλεως. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 8ο 
Απαλλαγή τμήματος ενοικίου έτους 2020 της εταιρείας «ΖΩΤΟΥ Α. – ΜΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ Α. Ο.Ε.» που εκμεταλλεύεται το Κάμπινγκ Δρεπάνου, λόγω αναγκαστικής φιλοξενίας αλλοδαπών κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 9ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 6.558,20τ.μ. του με αριθμό 60 τεμαχίου διανομής Αγροκτήματος Αγίου Βλασίου-Καστρίου-Ραγίου της Κοινότητας Αγίου Βλασίου, με σκοπό την καλλιέργεια σπαραγγιών για 9 έτη. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 10ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση της δημοτικής έκτασης εμβαδού 4.203,20 τ.μ. στη θέση «Αγρόκτημα Συβότων» της Κοινότητας Συβότων, με σκοπό την εγκατάσταση μάνδρας οικοδομικών υλικών. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 11ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την διατήρηση ή μη κενωθέντος περιπτέρου της Τ.Σ. που βρίσκεται στην οδό Κύπρου 108 στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 12ο 
Έκφραση γνώμης επί της ΑΕΠΟ που αφορά το έργο «Βελτίωση και λειτουργία του δρόμου : Είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας». 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 13ο 
Ανάκληση της με αριθμ. 2204/13-7-1998 συμβολαιογραφικής πράξης δωρεάν παραχώρησης έκτασης από τον πρώην Δήμο Παραποτάμου προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) καθότι δεν εκπληρώθηκε ο σκοπός της παραχώρησης. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 14ο 
Θεσμοθέτηση Εβδομάδας Βιώσιμων Στόχων. 
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 15ο 
Αύξηση ωραρίου σχολικών καθαριστριών στα πλαίσια του άρθρου 8 του Ν.4368/2016. 
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 16ο 
Ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Σχολείου στην Ηγουμενίτσα. 
-Εισηγητής: Βασιλειάδης Γεώργιος – Δημοτικός Σύμβουλος. 

ΘΕΜΑ 17ο 
Μετονομασία οδού στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας από οδός «Σκυλοσόφου» σε οδό «Διονυσίου Φιλοσόφου». 
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 18ο 
Μετονομασία πλατείας στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας από πλατεία «Τιτάνης» σε πλατεία «Γιτάνων». 
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 19ο 
Μετονομασία πλατείας στην Κοινότητα Συβότων από πλατεία «Κερκυραίων & Κορινθίων» σε πλατεία «Υδραίων Ναυτών». 
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 20ο 
Αντικατάσταση εκπροσώπων του Δήμου στο διοικητικό συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία “Ίδρυμα Ηλία Ι. Σάρρα” που εδρεύει στη Κοινότητα Καστρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, για την περίοδο 2020-2024. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη με τον Διοικητή 6ης ΥΠΕ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη με τον Διοικητή 6ης ΥΠΕ Με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.Ι. Καρβέλη, ο οποίος επισκέφθηκε τα Ιωάννινα, συνάντηθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την ενίσχυση των δομών δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε εκτενώς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τη μέχρι τώρα συνδρομή της Περιφέρειας στα Νοσοκομεία της Ηπείρου, αλλά και για τα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση των δομών τους προκειμένου να ανταποκριθούν σε περίπτωση αύξησης των εισαγωγών ασθενών. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων και για μια ακόμη φορά ζήτησε να τηρούνται αυστηρά τα προληπτικά μέτρα και να σταματήσει η διάδοση φημών. «Δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην περιοχή, χωρίς να υπάρχει θέμα. Είδαμε να γίνονται πορείες, καταλήψεις κλπ. Όλα αυτά προκάλεσαν ζήτημα.Γιατί δυστυχώς δεν τηρούν όλοι τα μέτρα που πρέπει. Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Θα έρθει ο καιρός που θα κάνει ο καθένας ό, τι θέλει». 

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Καρβέλης, αρχίζοντας τις δηλώσεις του είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κ. Καχριμάνη για τη συνεργασία που έχουμε σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης των νοσηλευτικών μονάδων της Ηπείρου. Η βοήθειά του είναι πάρα πολύ σημαντική. Νομίζω ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία επωφελούνται οι πολίτες της Ηπείρου και ειδικότερα το κοινωνικό σύνολο».
Read More »
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη με τον Διοικητή 6ης ΥΠΕ Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη με τον Διοικητή 6ης ΥΠΕ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Μετέφεραν πεζοί 31,7 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Θεσπρωτία: Μετέφεραν πεζοί 31,7 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (+ΦΩΤΟ)Συνελήφθησαν, χθες (15-10-2020) το βράδυ, σε δασική περιοχή της Σίταινας Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και τη συμμετοχή αστυνομικού σκύλου περιπολίας, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί τρεις σάκους, που περιείχαν (39) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -31- κιλών και -700- γραμμαρίων. 

Επίσης, στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (4,8) γραμμαρίων, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας. 

Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε. 

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Θεσπρωτία: Μετέφεραν πεζοί 31,7 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Μετέφεραν πεζοί 31,7 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Διαδικτυακή ομάδα για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Διαδικτυακή ομάδα για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» Διαδικτυακή ομάδα για γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας πρόκειται να υλοποιηθεί από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ». Η πρόταση για την λειτουργία διαδικτυακής ομάδας γονέων είναι αποτέλεσμα της προσαρμογής στις κοινωνικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, παράλληλα όμως δίνει την δυνατότητα συμμετοχής σε γονείς που για διαφορετικούς λόγους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε δια ζώσης συναντήσεις. 

Κατά την διάρκεια της ομάδας οι γονείς που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ενημερωθούν για βασικά θέματα που αφορούν το μεγάλωμα των παιδιών και την ενίσχυση του γονεικού τους ρόλου όπως : η βελτίωση της δεξιότητας της επικοινωνίας, η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, οι ανάγκες των παιδιών ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκονται, η αναγνώριση και η αξιοποίηση των συναισθημάτων κλπ. 

Η διαδικτυακή ομάδα πρόκειται να υλοποιηθεί ημέρα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και ώρες 17.30 – 19.30 σε 3 συναντήσεις (22/10, 29/10 και 5/11). 

Προκειμένου να μπορέσουν οι γονείς να συνδεθούν στην ομάδα θα χρειαστούν υπολογιστή ή τάμπλετ με κάμερα και μικρόφωνο ή ένα αντίστοιχο κινητό τηλέφωνο. Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης 2665025140 καθημερινά και ώρες 9.00 – 13.00 (υπεύθυνη : κα Κων/να Ζιάγκου, ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ ). 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 21/10 

Από το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ
Read More »
Διαδικτυακή ομάδα για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» Διαδικτυακή ομάδα για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Υποχρέωση αναβάθμισης ή αντικατάστασης ταμειακών μηχανών μέχρι 31.10.2020

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Υποχρέωση αναβάθμισης ή αντικατάστασης ταμειακών μηχανών μέχρι 31.10.2020 Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας υπενθυμίζει στις επιχειρήσεις μέλη του ότι έχει παραταθεί μέχρι 31.10.2020 η υποχρέωση αναβάθμισης ή αντικατάστασης (όποιες δέχονται αναβάθμιση) των ταμειακών μηχανών για να μπορούν να συνδεθούν OnLine με την ΑΑΔΕ. 

Όσοι επαγγελματίες δεν προβούν στην παραπάνω διαδικασία θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου σε κάθε φορολογικό έλεγχο από την 1η Νοεμβρίου. 

Ακολουθεί το μήνυμα που στάλθηκε από την ΑΑΔΕ μέσω του taxis στις υπόχρεες επιχειρήσεις: 

Με αποφάσεις του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. (Α.1024/2020, Α.1102/2020, Α.1175/2020), αναβαθμίζονται οι Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές και ΑΔΗΜΕ που έλαβαν έγκριση με τις διατάξεις των τεχνικών προδιαγραφών της ΠΟΛ.1220/2012, καθώς και όλες οι ΕΑΦΔΣΣ μέχρι την 31.10.2020. 

Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, οι Φ.Η.Μ. πρέπει να εκδίδουν αποδείξεις με QR code και να είναι σε θέση να αποστέλλουν τα δεδομένα συναλλαγών σε ρυθμιζόμενα από το Π.Σ. των Φ.Η.Μ. τακτά χρονικά διαστήματα. Κατά την διαδικασία αναβάθμισης, απαιτείται μια δοκιμαστική διαβίβαση δεδομένων και επιβεβαίωση ότι το QR code διαβάζεται σωστά παρουσιάζοντας τα δεδομένα της απόδειξης σε smartphone. 

Επισημαίνεται ότι, από την 01.11.2020 και εξής, έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από μη αναβαθμισμένο Φ.Η.Μ. των συγκεκριμένων κατηγοριών, συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη αυτών παράβαση των σχετικών διατάξεων του ν.4174/2013». 

Επισυνάπτεται η λίστα με τις ταμειακές μηχανές που χρίζουν αντικατάστασης.

Read More »
Υποχρέωση αναβάθμισης ή αντικατάστασης ταμειακών μηχανών μέχρι 31.10.2020 Υποχρέωση αναβάθμισης ή αντικατάστασης ταμειακών μηχανών μέχρι 31.10.2020 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Ο Παναγιώτης Μάργαρης για μία μοναδική βραδιά στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Ο Παναγιώτης Μάργαρης για μία μοναδική βραδιά στην ΗγουμενίτσαΟ Παναγιώτης Μάργαρης είναι κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης, βραβευμένος από την UNESCO για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό. Σπούδασε κλασική κιθάρα και ανώτατα θεωρητικά.

Τον Ιούνιο του 2000 του απονεμήθηκε το δίπλωμα κλασικής κιθάρας με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο εξαιρετικής επίδοσης. Ξεκίνησε να εμφανίζεται σε συναυλίες το 1990 και από τότε έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει περίπου 1700 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αφρική.

Έχει ηχογραφήσει 16 προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα εκ των οποίων έφτασαν στο top10 των επίσημων Ελληνικών charts της IFPI. Το άλμπουμ "Πρελούδιο στον έρωτα" κατέκτησε την κορυφή, φτάνοντας τον Φεβρουάριο του 2020 στην πρώτη θέση των πωλήσεων της Ελλάδας.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως: Μίκης Θεοδωράκης, Al Di Meola, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μάνος Ελευθερίου, Σταμάτης Κραουνάκης, Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Λεοντής, Μάριος Φραγκούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης κ.α.

Στις 17 Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα, σε μία συναυλία με φυσικό ήχο και υπό το φως των κεριών, θα γίνει παρουσίαση του νέου του άλμπουμ «Πρελούδιο στον Έρωτα». Μια καλλιτεχνική μυσταγωγία γεμάτη νότες και ηχοχρώματα, με τη μοναδική μαγεία της κλασικής κιθάρας. 
Το “Πρελούδιο στον έρωτα” σηματοδοτεί ένα όμορφο και διαχρονικό ταξίδι προς την ψυχή, το πάθος, την αγάπη, την εσωτερική τρικυμία, την γαλήνη και την συναισθηματική ολοκλήρωση.

Επιπλέον ο βραβευμένος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, θα μας παρουσιάσει κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του. Πιο συγκεκριμένα, διασκευές του σε υπέροχες μουσικές των Ennio Morricone, Nino Rota, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Sting, Beatles, Rolling Stones καθώς και δικές του συνθέσεις.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 
Προσέλευση 20:00
Ώρα έναρξης 20:30 
Αίθουσα εκδηλώσεων Seleykos Palace
Τηλέφωνο για κρατήσεις και πληροφορίες 690 7681389
Είσοδος: 20 ευρώ
* Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις
Χορηγός επικοινωνίας: thespro.gr


Read More »
Ο Παναγιώτης Μάργαρης για μία μοναδική βραδιά στην Ηγουμενίτσα Ο Παναγιώτης Μάργαρης για μία μοναδική βραδιά στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Αρνητικά τα τεστ σε 10 αστυνομικούς

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020

Θεσπρωτία: Αρνητικά τα τεστ σε 10 αστυνομικούς

Αρνητικά ήταν και τα 10 δείγματα που ελήφθησαν, από συναδέλφους του αστυνομικού που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό στα Γιάννενα και υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Υπενθυμίζουμε πως ο αστυνομικός του Α.Τ. Φιλιατών, ενημέρωσε ο ίδιος την υπηρεσία του, πως το τεστ που έκανε στα Γιάννενα βρέθηκε θετικό στο covid-19.

Το περασμένο Σάββατο ήταν η τελευταία μέρα που είχε υπηρεσία στο Φιλιάτι.

Read More »
Θεσπρωτία: Αρνητικά τα τεστ σε 10 αστυνομικούς Θεσπρωτία: Αρνητικά τα τεστ σε 10 αστυνομικούς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων λόγω πλημμυρικών φαινομένων

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων λόγω πλημμυρικών φαινομένωνΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι o αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων την Παρασκευή, 16.10.2020 και το Σάββατο, 17.10.2020 θα παραμείνει κλειστός για το κοινό λόγω πλημμυρικών φαινομένων που καθιστούν επικίνδυνη την πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος
Read More »
Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων λόγω πλημμυρικών φαινομένων Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων λόγω πλημμυρικών φαινομένων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Χωρίς "παντόφλες" για Κέρκυρα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Ηγουμενίτσα: Χωρίς "παντόφλες" για ΚέρκυραΔεμένα (έως και τις 12:00μ. σήμερα 16/10) παραμένουν τα πλοία ανοικτού τύπου (παντόφλες) από χθες, στο λιμάνι της Κέρκυρας και της Λευκίμμης. 
Από τις 12:00 θα δοθεί νέα ενημέρωση για τις γραμμές. 
Για τις αναχωρήσεις πλοίων κλειστού τύπου ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας  στο τηλ. 2665099400
Read More »
Ηγουμενίτσα: Χωρίς "παντόφλες" για Κέρκυρα Ηγουμενίτσα: Χωρίς "παντόφλες" για Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Στα όρη Σαγιάδας την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Στα όρη Σαγιάδας την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 18/10/2020: ΟΡΟΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 18/10 θα εξορμήσει στο όρος της Σαγιάδας.

Η πορεία θα ξεκινήσει από τον Σμέρτο θα περάσει από την Λιόψη στο σαράι του Μπέη, συνεχίζει στην κορυφή Λυκόγιαννη 854μ. πάνω από την παλιά Σαγιάδα και καταλήγει στην παλιά Σαγιάδα.

Ώρες πορείας: 5-6.
Βαθμός Δυσκολίας:2
Αρχηγός: Ξυθάλης Χρήστος, τηλ. 6976438074

Αναχώρηση από το Πάνθεον στις 8.00πμ. με τα αυτοκίνητα μας.
Read More »
Στα όρη Σαγιάδας την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Στα όρη Σαγιάδας την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΝΟΗ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΝΟΗ Το Δ.Σ. του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας (Δ.Ν.Ο.Η), ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Ν. Θεσπρωτίας που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας και χορήγησε στον Όμιλό μας την πολύτιμη βοήθειά του, προκειμένου να μπορέσουμε να προμηθευτούμε υλικά και ανταλλακτικά κωπηλασίας, ώστε να είναι δυνατή η περαιτέρω απρόσκοπτη προπόνηση των αθλητών μας. 

Με εκτίμηση 
Το Δ.Σ. του ΔΝΟΗ
Read More »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΝΟΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΝΟΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το Σάββατο σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας & Σουλίου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το Σάββατο σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας & Σουλίου


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το Σάββατο σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας & Σουλίου ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το Σάββατο σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας & Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Σύλληψη 21χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020
Σύλληψη 21χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μιας 21χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 21χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 21χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Σελίδες